Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #140 : Ağustos 20, 2010, 18:22:50 »
Kemal bey sendede gün görmemiş hikayeler var.Allah müstehakını versin.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Ağustos 20, 2010, 18:22:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Ağustos 20, 2010, 18:26:49 »
Arkadaş beni ırkçı-faişist sanıyorda... değilim tabii :zombi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Ağustos 20, 2010, 18:59:21 »
Ali bey, malesef açık konuşacağım, evet..malesef bağımsız olmadığı taraflarıda olmuştur. Bu nedenle yargı reformu gerekli diye basbasbağırıyorlar. ha sözüm ona bazıları tamam reform gerekli ama bu iktidarla olmasın bizim iktidarımızla olsun diyor.. artık bunun arkasında da neler olabileceğini varın sizler düşünün..

mümkünse işi kutuplaşmaya götürmeyelim, herkesin fikzi, düşüncesi, reyi kendine... illa şu olsun da demiyorum Allah cc. vatanımız için en hayırlısını versin...
Ben b uzamana kadar ki yorumlarımın hiç birinde hiç bir siyasi partiyi veya siyasetçiyi övmedim.Fakat yiğidin hakkını vermesini de bilirim.Ve söylüyorum siz benim yazdıklarımı iplememeye  devam ettiğiniz sürece.Bu halk bu hatayı yapar refaranduruma evet der.Ama bu halk.Dediklerim olduktan sonra yarın bizim yüzümüze nasıl bakacaksınız????????
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #143 : Ağustos 20, 2010, 20:52:42 »
Bence bu saydıklarınıza bağlı değiller şuan. Bu saydıklarınız, başörtüsünü siyasi simge olarak görmüyordu. HSYK nın meslekten ihraç ettiği avukatın, hakimin, itiraz hakkı olmamasını savunmazdı.

Bu ahtapot, o isim altında, din düşmanlığı ve diktatörlük yapıyor malesef.

HSYK bir avukatı, savcıyı, hakimi meslekten men ederse, o kişinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde itiraz etme hakkı yok.

Bunu biliyor musunuz? İtiraz hakkının olmaması, dikta rejimde olur. Kendi kendimizi dünyaya rezil ediyoruz. AİHM kim ya?

Burda itiraz hakkı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları soluğu Ecnebinin mahkemesinde alıyor. Neden? Çünkü biz bir adamı attıkmı, bir daha iflah olmaz.

Bu askeriyede de aynen böyle. YAŞ kararıyla atılanların itiraz hakkı yok. Sanki bunlar ruhani varlıklar, kesinlikle hata yapamazlar, kesinlikle yanlı karar vermezler gibi bir durum var ortada.

Bu çerçevede yargı bağımsız mı? Güneydoğuda bir kitapçı bombalandı. Savcı soruşturma başlattı baskılara rağmen. Fakat HSYK görevden men etti. Adam şuan ne itiraz edebiliyor nede avukatlık yapabiliyor.

Yargı sizce bağısız mı?

Bu olayları gören hukuk insanları sizce özgür iradelerini ne kadar kullanabilirler. Aynı duruma düşmekten korkup, HSYK nın suyuna gitmezler mi?

Özgür iradesini kullanamayan hukuk adamının ve sistemin bağımsızlığından söz edemeyiz.

Değişiklikle itiraz hakkı doğacak. AİHM de kendimizi rezil etmeyeceğiz artık.

Mevcut anayasamızı hiç inceledinizmi bilmiyorum..Ama bildiğiniz sadece YAŞ kararları ve HSYK kararları..Bunlar dışında kararlarına karşı itiraz mercii olmayan bir çok devlet kurum ve mercii var..Ama ne hikmetse bu ikisi gücünüze gidiyor..Dikta rejimi dediniz..Genel başkanın verdiği karara itiraz edilemediği bir siyasi hayat tam bir demokrasi sanırım size göre..bunlardan bahsetmiyorsunuz görmüyorsunuz..Herkes açık konuşuyorsa bende açık kon uşayım..Mesele dikta rejimi anayasa vs. değil..Asker ve yargı ile olan yıllardır süre gelen husumette kozları kullanma zamanı geldi..İşte bütün mesele bu..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #144 : Ağustos 20, 2010, 20:56:03 »
Ali bey, malesef açık konuşacağım, evet..malesef bağımsız olmadığı taraflarıda olmuştur. Bu nedenle yargı reformu gerekli diye basbasbağırıyorlar. ha sözüm ona bazıları tamam reform gerekli ama bu iktidarla olmasın bizim iktidarımızla olsun diyor.. artık bunun arkasında da neler olabileceğini varın sizler düşünün..

mümkünse işi kutuplaşmaya götürmeyelim, herkesin fikzi, düşüncesi, reyi kendine... illa şu olsun da demiyorum Allah cc. vatanımız için en hayırlısını versin...

Siz yargıda reform yapıldığını mı sanıyorsunuz..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Ağustos 20, 2010, 21:55:28 »

Mevcut anayasamızı hiç inceledinizmi bilmiyorum..Ama bildiğiniz sadece YAŞ kararları ve HSYK kararları..Bunlar dışında kararlarına karşı itiraz mercii olmayan bir çok devlet kurum ve mercii var..Ama ne hikmetse bu ikisi gücünüze gidiyor..Dikta rejimi dediniz..Genel başkanın verdiği karara itiraz edilemediği bir siyasi hayat tam bir demokrasi sanırım size göre..bunlardan bahsetmiyorsunuz görmüyorsunuz..Herkes açık konuşuyorsa bende açık kon uşayım..Mesele dikta rejimi anayasa vs. değil..Asker ve yargı ile olan yıllardır süre gelen husumette kozları kullanma zamanı geldi..İşte bütün mesele bu..
Adalet ve ordu devletin temelidir. Bunlardaki başıbozukluk, halkı o kurumlardan soğutur.
Bana o itiraz mercii olmayanlardan birkaç örnek verebilirmisinz? Karayollarında, yüz kızartıcı suç olmadan kimsenin tayini bile çıkartamazsın. Tık diye mahkemeye verir döner paşalar gibi yerine.

Kamu kurumlarından bahsediyoruz. Siyasi parti işleyişine nasıl geçtiniz anlamadım. Madem geçtiniz, konu hakkındaki fikrimi beyan edeyim. Demokrasi o değildir. Beni takım tutar gibi parti tutan biri sanmayın. İcraatına göre oy veririm partilere. Kimseyide karaysa aklamam.

Bahsettiğiniz husumet, asker ve yargı tarafından halkın çoğunluğuna karşı oluşturulmuştur. Halkın bu kurumlara tavır almak gibi bir lüsü yok.

Yemin törenine giremeyen anneler, şehit cenazelerinde adamdan sayılır oldu. Evinde kuran bulunan, namaz kılan YAŞ karalarıyla atıldı, itiraz edemedi.

İki arkadaşım, sırf güven-der dershanelerine gittiler diye subay olamadılar ki bu arkadaşlar, trakyanın göbeğinden. İçkisinden, aleminden taviz vermeyen insanlardı. Nasıl bir diktatörlük ki sırf yanlışlıkla o dershaneye gitti diye subaylıktan eliyor.

Güneydoğuda yaşayan veya askerlik yapan bilir şimdi yazacaklarımı. Diğerleri de duymuştur ama ihtimal vermiyordur. Teröristleri gördükleri halde ateş emri alamayan askerleri biliyoruz.  OHAL zamanındaki faili meçhulleri biliyoruz. Her ana asker doğurur ama skorsky doğuramaz lafı meşhur olmuştur. "Çok zayiat veriyoruz, HERON ları düşürülelim" lafı da içimize sızan hainleri ortaya çıkarmıştır. En son HERON hainliğini de bildik ne yazıkki. Her konuya yorum getiren Genel Kurmaydan, haftalardır gık çıkmıyor.

Demekki neymiş, kendisini halktan koparanlar bu kurumların ta kendisiymiş.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Ağustos 20, 2010, 22:01:48 »
vedata +1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Ağustos 20, 2010, 22:07:24 »
Eyvallah Atilla Amca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Ağustos 20, 2010, 22:12:50 »
inatçı atakana +1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Ağustos 20, 2010, 22:41:17 »
Adalet ve ordu devletin temelidir. Bunlardaki başıbozukluk, halkı o kurumlardan soğutur.
Bana o itiraz mercii olmayanlardan birkaç örnek verebilirmisinz? Karayollarında, yüz kızartıcı suç olmadan kimsenin tayini bile çıkartamazsın. Tık diye mahkemeye verir döner paşalar gibi yerine.

Kamu kurumlarından bahsediyoruz. Siyasi parti işleyişine nasıl geçtiniz anlamadım. Madem geçtiniz, konu hakkındaki fikrimi beyan edeyim. Demokrasi o değildir. Beni takım tutar gibi parti tutan biri sanmayın. İcraatına göre oy veririm partilere. Kimseyide karaysa aklamam.

Bahsettiğiniz husumet, asker ve yargı tarafından halkın çoğunluğuna karşı oluşturulmuştur. Halkın bu kurumlara tavır almak gibi bir lüsü yok.

Yemin törenine giremeyen anneler, şehit cenazelerinde adamdan sayılır oldu. Evinde kuran bulunan, namaz kılan YAŞ karalarıyla atıldı, itiraz edemedi.

İki arkadaşım, sırf güven-der dershanelerine gittiler diye subay olamadılar ki bu arkadaşlar, trakyanın göbeğinden. İçkisinden, aleminden taviz vermeyen insanlardı. Nasıl bir diktatörlük ki sırf yanlışlıkla o dershaneye gitti diye subaylıktan eliyor.

Güneydoğuda yaşayan veya askerlik yapan bilir şimdi yazacaklarımı. Diğerleri de duymuştur ama ihtimal vermiyordur. Teröristleri gördükleri halde ateş emri alamayan askerleri biliyoruz.  OHAL zamanındaki faili meçhulleri biliyoruz. Her ana asker doğurur ama skorsky doğuramaz lafı meşhur olmuştur. "Çok zayiat veriyoruz, HERON ları düşürülelim" lafı da içimize sızan hainleri ortaya çıkarmıştır. En son HERON hainliğini de bildik ne yazıkki. Her konuya yorum getiren Genel Kurmaydan, haftalardır gık çıkmıyor.

Demekki neymiş, kendisini halktan koparanlar bu kurumların ta kendisiymiş.
Ben askerin yerinde olsam siyasi eğilimi olan bir kurumda veya başka bir yerde eğitim almış kimseyi kabul etmem.Hatta dershaneye gitmiş kimseyi kabul etmem.Askeriye tamamı ile siyasetten uzak bir yerdir.Siyasetle uzaktan yakında alakası olmuş bir kurumun öğrencilerini kesinlikle alma riskine girmez.
 Ülkemiz hükümet sayesinde öyle bir hale geldiki pkk itirafçısı ciddiye alınıp gazi olmuş komutanlar içeri alınıyor.İntihar ettikten sonra suçsuzdur denilebiliyor.İçerdeki koşuulardan dolayı vefat edenlerde cabası.Bu zamana kadar neredeyse yüzlerce komutan alı konuldu ve yarısından çoğu serbest bırakıldı.Şimdi heron iddalarınında ne kadar doğru olduğu tartışılır fakat benim için önemli olan tsk yapılacak açıklamadır.Tsk'nın bu zamana kadar açıklama yapmamasının nedeni tamamen soruşturma meselesidir.Her ne kadar sahte olduğunu bilselerde veya her ne kadar gerçek olduğunu bilselerde askeriye hiç bir konu hakkında soruşturma yapmadan açıklama yapmaz.Hele böyle bir olay karşısında.
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, TSK içindeki bazı askeri personelin HERON insansız hava araçlarını düşürmeye çalıştıklarıyla ilgili iddialar konusunda, bu konunun basında yer aldığı gibi ne isim ne rütbe ne de kimliğini belli edecek hiçbir bilgi olmayan belirsiz iki kişi arasında geçen bir konuşma metni olduğunu belirterek, halenGenelkurmayAskeri Savcılığı`nın konu üzerindeki delil tespiti işlemleriyle ilgili çalışmasını çok yönlü olarak sürdürdüğünü bildirdi.
 Ve de tekrar belirtmek isterim hiç kimse ama hiç kimse siyasete o veya bu şekilde bulaşmışsa askeriye alınmaz.Alınmamasıda gayet doğru bir davranıştır.
 Askeriye bu zamana kadar bu ergenekon safsatasına çok iyi bir şekilde direnmiştir.Siyasete ordu hiç bir şekilde sokulmamıştır.Ateş açıp açmama konusunda ise daha öncede belirttiğim gibi eğer bir terörist grup askeriyeye ateş açmazsa hükümetin kararı olmadan hiç bir şekilde ama hiç bir şekilde bir şey yapamassınız.Sapanla taş bile atamassınız.Adamlar sizin gözünüzün önünden basar geçer.Ki böyle olaylarlada karşılaştık.Sağ olsun hükümetimiz bunu yaparken nasıl bir düşünce içindeyse askeriyenin eli kolu bağlı.Ve de unutmadan askerinin hiç bir şekilde hükümetten izin almadan operasyon yapamadığını tekrarlim.Ve unutmayın dünya üzerinde terörl mücadele eden en sağlam ve dayanıklı ordu TSK'dır.Dünya üzerinde güven atışı yapabilen tek birlik bizdedir.Yapılan bu tür açıklamalar ordunun yıpratılması içindir.Güneydoğuda yaşayan veya askerlik yapan bilir şimdi yazacaklarımı (aynen alıntı).Hainlerin peşinden gidememek bilir misiniz.Bir kaç gün önce arkadaşınızı acımadan vuran adamın ensesinde olamamak.Bir karakolun içinde hap olmak.Gelip teröristlerin sizi bulmasını sağlamak.Hükümet sağolsun adam önünüzdeyken yakalayamamak.Hükümet sağolsun sınırı geçememek.Ne yani sınırı geçmek için illaki cumhurbaşkanı mı değişmeli.Tabiki de terör  sadece silaha bitmez fakat durduralabilir.Bir kaç soytarı siyasetçi yüzünden dağlarda ölümü solumak yanınızdakinin keskin kan kokusunu almak fakat elinizde kurşun varken silah varken askerilerinizle çıkıp bu kabusu bitirememek.Bir keresinde erdal sarızeybek bir siyaset programındayken dinlemiştim.Söyledikleri şunlara yakın bir şeydi;
 'Devletimiz doğudaki halkımıza sahip çıkamadı.Bizi geri çekti.Oradaki insanlar devleti hissetmiyor devletin güveni yok onlar için.Ben emekli bir albayım.Öldüğüm zaman devlet bana tören yapmak zorunda.Beni hakkariye gömün.Ve devlet orada tören yapsın.Halk devletini görsün.'
Umarım anlatabilmişimdir...
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Ağustos 20, 2010, 23:10:22 »
Ben askerin yerinde olsam siyasi eğilimi olan bir kurumda veya başka bir yerde eğitim almış kimseyi kabul etmem.Hatta dershaneye gitmiş kimseyi kabul etmem.Askeriye tamamı ile siyasetten uzak bir yerdir.Siyasetle uzaktan yakında alakası olmuş bir kurumun öğrencilerini kesinlikle alma riskine girmez.
 Ülkemiz hükümet sayesinde öyle bir hale geldiki pkk itirafçısı ciddiye alınıp gazi olmuş komutanlar içeri alınıyor.İntihar ettikten sonra suçsuzdur denilebiliyor.İçerdeki koşuulardan dolayı vefat edenlerde cabası.Bu zamana kadar neredeyse yüzlerce komutan alı konuldu ve yarısından çoğu serbest bırakıldı.Şimdi heron iddalarınında ne kadar doğru olduğu tartışılır fakat benim için önemli olan tsk yapılacak açıklamadır.Tsk'nın bu zamana kadar açıklama yapmamasının nedeni tamamen soruşturma meselesidir.Her ne kadar sahte olduğunu bilselerde veya her ne kadar gerçek olduğunu bilselerde askeriye hiç bir konu hakkında soruşturma yapmadan açıklama yapmaz.Hele böyle bir olay karşısında.
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, TSK içindeki bazı askeri personelin HERON insansız hava araçlarını düşürmeye çalıştıklarıyla ilgili iddialar konusunda, bu konunun basında yer aldığı gibi ne isim ne rütbe ne de kimliğini belli edecek hiçbir bilgi olmayan belirsiz iki kişi arasında geçen bir konuşma metni olduğunu belirterek, halenGenelkurmayAskeri Savcılığı`nın konu üzerindeki delil tespiti işlemleriyle ilgili çalışmasını çok yönlü olarak sürdürdüğünü bildirdi.
 Ve de tekrar belirtmek isterim hiç kimse ama hiç kimse siyasete o veya bu şekilde bulaşmışsa askeriye alınmaz.Alınmamasıda gayet doğru bir davranıştır.
 Askeriye bu zamana kadar bu ergenekon safsatasına çok iyi bir şekilde direnmiştir.Siyasete ordu hiç bir şekilde sokulmamıştır.Ateş açıp açmama konusunda ise daha öncede belirttiğim gibi eğer bir terörist grup askeriyeye ateş açmazsa hükümetin kararı olmadan hiç bir şekilde ama hiç bir şekilde bir şey yapamassınız.Sapanla taş bile atamassınız.Adamlar sizin gözünüzün önünden basar geçer.Ki böyle olaylarlada karşılaştık.Sağ olsun hükümetimiz bunu yaparken nasıl bir düşünce içindeyse askeriyenin eli kolu bağlı.Ve de unutmadan askerinin hiç bir şekilde hükümetten izin almadan operasyon yapamadığını tekrarlim.Ve unutmayın dünya üzerinde terörl mücadele eden en sağlam ve dayanıklı ordu TSK'dır.Dünya üzerinde güven atışı yapabilen tek birlik bizdedir.Yapılan bu tür açıklamalar ordunun yıpratılması içindir.Güneydoğuda yaşayan veya askerlik yapan bilir şimdi yazacaklarımı (aynen alıntı).Hainlerin peşinden gidememek bilir misiniz.Bir kaç gün önce arkadaşınızı acımadan vuran adamın ensesinde olamamak.Bir karakolun içinde hap olmak.Gelip teröristlerin sizi bulmasını sağlamak.Hükümet sağolsun adam önünüzdeyken yakalayamamak.Hükümet sağolsun sınırı geçememek.Ne yani sınırı geçmek için illaki cumhurbaşkanı mı değişmeli.Tabiki de terör  sadece silaha bitmez fakat durduralabilir.Bir kaç soytarı siyasetçi yüzünden dağlarda ölümü solumak yanınızdakinin keskin kan kokusunu almak fakat elinizde kurşun varken silah varken askerilerinizle çıkıp bu kabusu bitirememek.Bir keresinde erdal sarızeybek bir siyaset programındayken dinlemiştim.Söyledikleri şunlara yakın bir şeydi;
 'Devletimiz doğudaki halkımıza sahip çıkamadı.Bizi geri çekti.Oradaki insanlar devleti hissetmiyor devletin güveni yok onlar için.Ben emekli bir albayım.Öldüğüm zaman devlet bana tören yapmak zorunda.Beni hakkariye gömün.Ve devlet orada tören yapsın.Halk devletini görsün.'
Umarım anlatabilmişimdir...
Siyasi eğilim derken, sadece muhafazakar kesimden bahsediyorsun herhalde. Orduda hristiyanı, dinsizi dururken, dindarı atılıyor. Başıörtülü veya kirli sakallı içeri bile alınmıyor.

Komutanlar birbirlerini değerlendirip, birbirlerini denetleyip, birbirlerine ödül ve madalya veriyorlar atakan. Bu zamana kadar hükümetler, YAŞ toplanıtlarına bir gün katılıp, imzayı basıp ayırılırlar ardından Komutan komutana geri dönüşü olmayan kararlar alınır, cezalar kesilirdi.

İçerdeki koşullar derken, GATA dan bahsediyorsun sanırım, zira bütün üst düzey komutanlar tatil esnasında bir ifade veya tutuklama çıkınca, yatalak hasta oluverip, tatillerine GATA da devam ediyorlar.

Bedrettin DALAN, kurstayım bitince gelecem dedi :D Tık yok.

Çetin DOĞAN, Bodrumda tatildeydi, ikinci kez ifadeye çağrılınca, 50 tane hastalığı çıktı. Tutuklama kararı iptal edilince turp gibi oldu.
Bunlar kendi kendilerini yargılayıp, beraat ettirmeye alışmışlar.

Askerliğimi Donanma Adli Müşaviri Şoförü olarak aptım. Fiskos konuşurlardı başka bir başkanla. Sonradan öğrenirdimki Astsubay mazot dolandırmış. 2 hafta hücre hapsi ve dosya kapanmış. İhami Erdil, bin kişilik askere on ton çukulata yedirmiş. Emekli diye souşturma dosyası oluşturulmuş ama dosyayı açabilene aşkolsun. Bunlar astsubayların ağzına sakız olduğu halde kimdse kılını kığırtadmamış ama Hilmi Özkök'ün talimatıyla soruşturma derinleştirilmiş ve adamın rütbeleri sökülmüş. Olması gerekn bu. Örtbas etmek değil.

Karakolda ateş açmak için, her karakol Savunma bakanlığını mı arıyor sanıyorsun Atakan. Yok hükümet izin vermedi. Varmı böyle bir saçmalık. Düşün sınır karakolundasın, bir hareket farkettin. Rapor ettin ve dur bi savunma bakanlığına soralım, beklemede kal. bekledin giden gitti, tamam ateş aç. Bu sana mantıklı geliyor mu?

O dediğin olay, sınır ötesi harekatlarda olur ve devlet o zaman karışır vur emrine. Bir cevap 5 dk da gelir. 5 dakika cephede bir yıl demektir.

30 yıl terörü bitiremeyen bir ordudan bahsediyoruz Atakan. Her bir şeyi devlete yıkması kolay. Askerde askerliğini yapaydıda, irticayla uğraşacağı yerde terörle uğraşaydı. Devlete el koyunca, ordaki dağlara da el koyaydı. Ordu evlerini kıznın düğünü için boyatacağı parayı sınırdaki kümes gibi karakollara güvenlik yolu veya güvenlikli binalar yapmak için kullansaydı.

OHAL denen hadiseyi anlatayım. OHAL akşam 5 ten sonra dışarı çıkma yasağı demektir.
Askere olağanüstü yetki vermek demektir. OHAL de asker güneydoğu ile bütünleşmişti ama ne oldu? Daha da azdı. Neden çünkü beklenen buydu. Gündüz herkes dışarda askerde tabi. Akşam beşten sonra kimse yok. Askerde meydanda durur. O saatten sonra PKK cirit atar arka sokaklarda. Halkı işte öyle sahipsiz bırakırsın. Gündüz yardım alırsın. Gece meydanlarda takılırsın ama halk PKK ya çoluğu çocuğu için yalvarmaktadır beşten sonra.

Bölge halkı, OHAL ile yanlızlaştırılmıştır. OHAL asker destekli bir projedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Ağustos 20, 2010, 23:52:26 »
Askeriyede ister dinsiz ister imansız olursun abi adam için bu önemli değil.Sen ne zamanki askeriyede siyasetle ilgili bir şey yaparsın kim ve ne olursan ol ipini çekerler.Evet sana en kadar saçma geliyor değil mi imkanı olmayan mantığı olmayan bir şeymiş gibi görünüyor.İşte bu yüzden asker ölüyor.Çünkü olan bu.Her han gibi bir saldırı durumda karşı ateş açılıyor yoksa adam önünden geçsin izin almadan hiç bir şey ya-pa-maz-sın bunu ben değil hükümet söylüyor.Evet dediğin gibi 30 yıldır asker terörle mücadelede ediyor fakat bu 30 yılında ortalama 8 yıl'ı sınırı geçebildi oda kimin zamanında? Diyeceksinki asker rte dönemindede sınırı geçti.Evet geçti ama kaç gün 7 gün.7 günde bile asker orada pkk belini büktü bu zamana kadar saldıramadı.Peki neden 7 gün çünkü halkın sabrı taştı.ve zaten bir kaç ay sonra usulca abdullah gül cumhurbaşkanı oldu.Terörle mücadelede şu an tsk değilde dünya üzerindeki başka bir ordu olsaydı şu anda pkk ile masabaşındaydık.Ayda en az 50 55 şehit verirdik.Bakın net olarak söylüyorum bunu.Keşke diyanet işlerine ayrılan para eğitime ayrılsaydıda oradaki halk bilinçlendirilseydi.Keşke rte villalarını gemiciklerini şirketlerini devletin sırtından yapmasaydı da devlet bir askere bir nebze daha el atabilseydi.Bak abi sen küçük hesaplar yapıyorsun ben milyarlarca dolardan bahsediyorum.Vede doğudaki karakollara kümes diyerek terörle mücadeleden ne kadar anladığını bana kanıtladın abi.Oradaki karakolların hepsi özel korunakla yapılmıştır.Dışardan size prefabrik gibi görüne bilir fakat.Bir çok karakol kayadibine bilerek yapılır.Unutmadan asker hiç bir zaman ekmeksizlikten yersizlikten şikaet etmez.Yemeğide yeride her zaman multazam şekilde vardır.Tek şikayetleri karakolda ölümü beklemektir.Tekrarlıyorum asker hükümetten izin almadıkça hiç bir operasyon yapamaz.Askeri suçlamayın.Bir çok büyük ülke şu an biizm askerimizden çekinirken biz burada askeriyemizin ne kadar iyi olup olmadığını konuşuyoruz.Ohal'de hiç dediğin gibi olmamıştır.Sen benden yaş oalrak büyüksünilirsin 1991 yılında pkk şehre iniyor saldırılar düzenliyordu.Ohal ile pkk bir daha şehre sızamadı.Asker Ohal ilan etmeden önce pkk hakkari resmen işgal ediyordu.İstediği gibi trafiği kesiyor istediğini vuruyordu.Ohal sayesinde bunları başı ezildi.Hatta ve hatta 1993 1999 yıları arasında halk o kadar asker ile bütünleşmişti ki Aşiretle operasyonlarda askere yardım ediyordu.Asker bu aşiretlerin yardımı ile bölgeyi adım adım ezberliyordu.Dediğin gibi olsaydı o zaman o kadar asker şehit verilmezdi.Ve bu operasyonların meyveside toplanmış 1998 yılında pkk kendini fes etmiştir.Yok oaln örgüt kalan başları kendileri kaçacak delik aramışlar fakat gittikleri her kapı suratların kapanmıştır.Afrikada bile red edilmişlerdir.Düşünün adamlar korkudan oraya kaçıyorlar.Ve ülkelerin kapılarının kapanması büyük bir siyasi başarıdır.
Başbakanı Bülent Ecevit açıklamada şöyle konuşmuştur:
"Dünyanın neresinde olursa olsun devletimizin onu ele geçireceğini söylemiştik. Bu devlet sözünü yerine getirdi, şehit analarına verilen sözü yerine getirdi."
öcalan yakalandı Asker bölgede biten savaşın ardından bölgeyi kalkındırmaya başladı taki Rte hükümeti gelene kadar.O günden sonra asker karakola çekildi ve 2 şehitle verilen hükümet şu an 900 yakın şehit verdi..
Yıllar1   PKK üyesi   Sivil   Asker   Polis   Köy korucusu
1984   11   20   24   -            -
1985   100   82   67   -             -
1986   64   74   40   3             -
1987   107   237   49   3               10
1988   103   81   36   6             7
1989   165   136   111   8              34
1990   350   178   92   11              56
1991   356   170   213   20              41
1992   1055   761   444   144               167
1993   1699   1218   487   28              156
1994   4114   1082   794   43               256
1995   2292   1085   450   47              87
Birde bunun 1995'ten sonrası var.
Bu istatistikleri yapan ;Amerikan Bilim Adamları Federasyonu (FAS)'ın PKK ve terörizm raporu
Sayıları gördün abi her şeyisöyle ama askerinin hiç bir şeyi yapmadığını söyleme türkiye 1993'den 1998'e kadar yüzlerce askerini kaybetti.Yüzlerce mehmetçik bu uğurda şehit oldu.Yüzlercesi gazi oldu.Binlerce terörist ortadan kaldırıldı.Çok kan gitti hiçte bahsettiğin gibi fink atabilen yoktu.Türkiye ile pkk arasındaki çatışmalarda tamı tamına 30000 kişi öldü.Rakamlar ortadayken nasıl asker Ohal'de hiç bir şey yapmadı diyebilirsin ki.Ve sana soruyorum abi bu kadar kan döken şehit veren bir ordu.Nasıl olurda 8 yılda kurşun dahi atmadan 900 yakın şehit verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Ağustos 21, 2010, 00:57:46 »
Ahh be atatürk sağ olacaktıki....
ama beyler unutmayın   Mustafa Kemaller  tükenmez

Ataturk sag olsaydi bugun Turkiye coktan Avrupa Birligi uyesi olmustu.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Ağustos 21, 2010, 01:01:39 »
Abi Atatürk sağ olsaydı;
“Şartlarımızı koyarız. Kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Eğer davet gelirse düşünürüz”.
Adamlar bizi davetle çağırırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Ağustos 21, 2010, 01:10:13 »
Abi Atatürk sağ olsaydı;
“Şartlarımızı koyarız. Kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Eğer davet gelirse düşünürüz”.
Adamlar bizi davetle çağırırdı.

Yoo, Ataturk zamaninda Turkiye girebildigi zamanin butun ittifaklarina birliklerine girmis.
Bence muracaati direkt Ataturk yapardi. Baska turlusunu dusunmek mumkun degil.Ataturk'un muasir medeniyet seviyesi dedigi AB simdi.Hukuk sistemimiz,alfabemiz, herseyimiz Bati'dan.1930'larda AB olsaydi Ataturk kesin muracaat ederdi, AB icinde olmak isterdi.Bunun garipsenecek bir yani yok.Ataturk hem dogu, hem Bati ile iliskilere azami onemi gosteren bir liderdi.Idaresindeki Turkiye hem dogunun, hem batinin var olan, mumkun olan tum kurumlarinda yer almistir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Ağustos 21, 2010, 01:10:55 »
Atakan askerliğini yapmış gibi konuşuyorsun..Ayrıca buranın şartlarınıda çok iyi biliyorsun herhalde kaç sene kaldın güneydogu veya dogu anadolu daa..Askerde önünden geçen gruba ateş etmek için emir beklerken sesinmiz çıkarmayın bırakın  geçsinler diye emir veren subayın oldumu..Yada en yakın zmaanda gediktepede ki saldırı hakkında neden susuluyor...Masum gencecik şehitlerimizin kanından nemalanan ne kadar kan içici pislik var..
Yada sen hiç sırf nufus cüzdanında güneydoğulu diye hakarete uğrayıp küfür yedinmi aşagılandınmı..Mardinde 7 senedir görev yapıyorum yakınımda okadar insna varki analtılanları duysan ya ben insan değilim yada onlar dersin..Tv de izlediklerinle yaşananlar örtüşmüyor..Kanın hızlı akıyor ama gördüklerini yaz duyduklarını değil..
Bir abisi astsubay kendiside kardiyoloji uzmanı olan arkadaşım nusaybin dogumlu ve zamanında köy meydanına çıkarılıp aşagılanan  insan sayısı okadar çok ki..Burda anlatmakla bitmes..
Genelkurmay başkanımız geçmişte asker olarakta hata yaptık gibi bir ifade kullandı..
Vedatın anlatmak istediğini biraz daha tarafsız düşünn..
Allah şehitlerimizin mekanını cennet etsin.Ülkem üzerinde oynanmak istenen kötü oyunlardanda korusun bizi başka diyecek hiçbir sözüm yok.Konu ile pek alakalı olmadı konu sahibi arkadaştan özür diliyorum.Saygılar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Ağustos 21, 2010, 01:21:14 »
Abi askerlik yapmadım ama kusura bakma senin gibi oturduğum yerden bir kaç gazete haberi ile de konuşmuyorum.İyice araştırmalısın o bölgede sen yaşamışsın.Ben erzurumluyum ve bende lisemde orta okulum da bazen gerek hocalarım gerek arkadaşlarım tarafından çok hor görüldüm.Bazen hocalarım bile kürt diye seslendi.Bu konuda bir çok belgesel bir çok yayın var.En doğrusunu bulmak için olaya sadece kendi köşenden değil karşıt yazarların yazdığı kitaplar yaptıkları belgeselleride izlemelisin.Benim yaşıtlarım internet üzeirnden online saçma sapan oyunlarda saat harcarken ben bunları izledim okudum araştırdım.Geçmişimi geldiğim yeri merak ettim.Dediğim gibi askerinin bu tür olaylarda cevapsız bıraktığı konu yok.Gül'de açıklama yapmış tsk soruşturma yapıyor diye.Soruşturma sonuçları gelemeden kimseyi suçlamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Ağustos 21, 2010, 01:35:32 »
Abi askerlik yapmadım ama kusura bakma senin gibi oturduğum yerden bir kaç gazete haberi ile de konuşmuyorum.İyice araştırmalısın o bölgede sen yaşamışsın.Ben erzurumluyum ve bende lisemde orta okulum da bazen gerek hocalarım gerek arkadaşlarım tarafından çok hor görüldüm.Bazen hocalarım bile kürt diye seslendi.Bu konuda bir çok belgesel bir çok yayın var.En doğrusunu bulmak için olaya sadece kendi köşenden değil karşıt yazarların yazdığı kitaplar yaptıkları belgeselleride izlemelisin.Benim yaşıtlarım internet üzeirnden online saçma sapan oyunlarda saat harcarken ben bunları izledim okudum araştırdım.Geçmişimi geldiğim yeri merak ettim.Dediğim gibi askerinin bu tür olaylarda cevapsız bıraktığı konu yok.Gül'de açıklama yapmış tsk soruşturma yapıyor diye.Soruşturma sonuçları gelemeden kimseyi suçlamam.
Valla canım kardeşim oturduğum yerden bunlardan haberdar olmadım.Yaşayan çok insan var..Gördüklerimde var..Sen  zamanından da bunları okudum araştırdım diyorsun ama yaşananları yazmaya cesareti olmayan çooook kitap gazete ve yazar var....Ohali bi yazında savunmuşun ama ohal döneminde yaşadınmı saat 4 te evine mecburen işini aşını bırakıp gittinmii..Yada evine giderken öldürülen okadar  masum insan var ki çoguda sebebsiz nedensiz.Tek nedeni orada yaşaması..Herşey anlatılmıyor yazılıp çizilmiyor..Yazan çizenlede yaşatılmıyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Ağustos 21, 2010, 01:41:29 »
Abi sende Ohal şehirde öyleyken dağda nasıldı onu bir düşün.Adamlar zevkinden saat 4'de içeri sokmuyor sizi.Güvenlikten dolayı o saatte oradasınız.Ve unutma kimse anlamsız yere durup dururken adam vurmaz.Sende biraz ordunun kötü yönlerini görüp bir kaşık suda boğacağına nedenlerini düşün bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Ağustos 21, 2010, 01:49:08 »
Şunu anlamıyorsun orduyu kötülediğim yok.Ordu kim millet dir.Ordu yu olusturan sensin benim..Sadece kötü niyetli insanların ortaya çıkmasını istiyorum..Jandarma genel komutanı Eşref bitlisin neden helikopteri düşürüldü ohalin kalkmasını isteyen bir komutandı.Yada burda senin duymadığın okumadıgın üst rütbeli subaylar neden öldürüldü..Atakan şerefiyle kanıyla canıyla mücadele eden şerefli ordumuzunun personeline laf söylemek gibi bir hadsizlik yapamam bunu iyice anla....
Ancak sınır bölgelerinde uyuşturuc silah kaçakçılıgı vs gibi bir sürü yalan dolan...Bunlar uzar gider önemli olan kirli yapılanmaların ortaya çıkması ve gencecik masum insanlarımızın ölmemesi ben onu diler onu bilirim..
2011 d4d Corolla