0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ali bey, malesef açık konuşacağım, evet..malesef bağımsız olmadığı taraflarıda olmuştur. Bu nedenle yargı reformu gerekli diye basbasbağırıyorlar. ha sözüm ona bazıları tamam reform gerekli ama bu iktidarla olmasın bizim iktidarımızla olsun diyor.. artık bunun arkasında da neler olabileceğini varın sizler düşünün..mümkünse işi kutuplaşmaya götürmeyelim, herkesin fikzi, düşüncesi, reyi kendine... illa şu olsun da demiyorum Allah cc. vatanımız için en hayırlısını versin...
Bence bu saydıklarınıza bağlı değiller şuan. Bu saydıklarınız, başörtüsünü siyasi simge olarak görmüyordu. HSYK nın meslekten ihraç ettiği avukatın, hakimin, itiraz hakkı olmamasını savunmazdı.Bu ahtapot, o isim altında, din düşmanlığı ve diktatörlük yapıyor malesef.HSYK bir avukatı, savcıyı, hakimi meslekten men ederse, o kişinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde itiraz etme hakkı yok.Bunu biliyor musunuz? İtiraz hakkının olmaması, dikta rejimde olur. Kendi kendimizi dünyaya rezil ediyoruz. AİHM kim ya?Burda itiraz hakkı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları soluğu Ecnebinin mahkemesinde alıyor. Neden? Çünkü biz bir adamı attıkmı, bir daha iflah olmaz.Bu askeriyede de aynen böyle. YAŞ kararıyla atılanların itiraz hakkı yok. Sanki bunlar ruhani varlıklar, kesinlikle hata yapamazlar, kesinlikle yanlı karar vermezler gibi bir durum var ortada.Bu çerçevede yargı bağımsız mı? Güneydoğuda bir kitapçı bombalandı. Savcı soruşturma başlattı baskılara rağmen. Fakat HSYK görevden men etti. Adam şuan ne itiraz edebiliyor nede avukatlık yapabiliyor.Yargı sizce bağısız mı?Bu olayları gören hukuk insanları sizce özgür iradelerini ne kadar kullanabilirler. Aynı duruma düşmekten korkup, HSYK nın suyuna gitmezler mi?Özgür iradesini kullanamayan hukuk adamının ve sistemin bağımsızlığından söz edemeyiz.Değişiklikle itiraz hakkı doğacak. AİHM de kendimizi rezil etmeyeceğiz artık.
Mevcut anayasamızı hiç inceledinizmi bilmiyorum..Ama bildiğiniz sadece YAŞ kararları ve HSYK kararları..Bunlar dışında kararlarına karşı itiraz mercii olmayan bir çok devlet kurum ve mercii var..Ama ne hikmetse bu ikisi gücünüze gidiyor..Dikta rejimi dediniz..Genel başkanın verdiği karara itiraz edilemediği bir siyasi hayat tam bir demokrasi sanırım size göre..bunlardan bahsetmiyorsunuz görmüyorsunuz..Herkes açık konuşuyorsa bende açık kon uşayım..Mesele dikta rejimi anayasa vs. değil..Asker ve yargı ile olan yıllardır süre gelen husumette kozları kullanma zamanı geldi..İşte bütün mesele bu..
Adalet ve ordu devletin temelidir. Bunlardaki başıbozukluk, halkı o kurumlardan soğutur.Bana o itiraz mercii olmayanlardan birkaç örnek verebilirmisinz? Karayollarında, yüz kızartıcı suç olmadan kimsenin tayini bile çıkartamazsın. Tık diye mahkemeye verir döner paşalar gibi yerine.Kamu kurumlarından bahsediyoruz. Siyasi parti işleyişine nasıl geçtiniz anlamadım. Madem geçtiniz, konu hakkındaki fikrimi beyan edeyim. Demokrasi o değildir. Beni takım tutar gibi parti tutan biri sanmayın. İcraatına göre oy veririm partilere. Kimseyide karaysa aklamam.Bahsettiğiniz husumet, asker ve yargı tarafından halkın çoğunluğuna karşı oluşturulmuştur. Halkın bu kurumlara tavır almak gibi bir lüsü yok.Yemin törenine giremeyen anneler, şehit cenazelerinde adamdan sayılır oldu. Evinde kuran bulunan, namaz kılan YAŞ karalarıyla atıldı, itiraz edemedi.İki arkadaşım, sırf güven-der dershanelerine gittiler diye subay olamadılar ki bu arkadaşlar, trakyanın göbeğinden. İçkisinden, aleminden taviz vermeyen insanlardı. Nasıl bir diktatörlük ki sırf yanlışlıkla o dershaneye gitti diye subaylıktan eliyor.Güneydoğuda yaşayan veya askerlik yapan bilir şimdi yazacaklarımı. Diğerleri de duymuştur ama ihtimal vermiyordur. Teröristleri gördükleri halde ateş emri alamayan askerleri biliyoruz. OHAL zamanındaki faili meçhulleri biliyoruz. Her ana asker doğurur ama skorsky doğuramaz lafı meşhur olmuştur. "Çok zayiat veriyoruz, HERON ları düşürülelim" lafı da içimize sızan hainleri ortaya çıkarmıştır. En son HERON hainliğini de bildik ne yazıkki. Her konuya yorum getiren Genel Kurmaydan, haftalardır gık çıkmıyor.Demekki neymiş, kendisini halktan koparanlar bu kurumların ta kendisiymiş.
Ben askerin yerinde olsam siyasi eğilimi olan bir kurumda veya başka bir yerde eğitim almış kimseyi kabul etmem.Hatta dershaneye gitmiş kimseyi kabul etmem.Askeriye tamamı ile siyasetten uzak bir yerdir.Siyasetle uzaktan yakında alakası olmuş bir kurumun öğrencilerini kesinlikle alma riskine girmez. Ülkemiz hükümet sayesinde öyle bir hale geldiki pkk itirafçısı ciddiye alınıp gazi olmuş komutanlar içeri alınıyor.İntihar ettikten sonra suçsuzdur denilebiliyor.İçerdeki koşuulardan dolayı vefat edenlerde cabası.Bu zamana kadar neredeyse yüzlerce komutan alı konuldu ve yarısından çoğu serbest bırakıldı.Şimdi heron iddalarınında ne kadar doğru olduğu tartışılır fakat benim için önemli olan tsk yapılacak açıklamadır.Tsk'nın bu zamana kadar açıklama yapmamasının nedeni tamamen soruşturma meselesidir.Her ne kadar sahte olduğunu bilselerde veya her ne kadar gerçek olduğunu bilselerde askeriye hiç bir konu hakkında soruşturma yapmadan açıklama yapmaz.Hele böyle bir olay karşısında.Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, TSK içindeki bazı askeri personelin HERON insansız hava araçlarını düşürmeye çalıştıklarıyla ilgili iddialar konusunda, bu konunun basında yer aldığı gibi ne isim ne rütbe ne de kimliğini belli edecek hiçbir bilgi olmayan belirsiz iki kişi arasında geçen bir konuşma metni olduğunu belirterek, halenGenelkurmayAskeri Savcılığı`nın konu üzerindeki delil tespiti işlemleriyle ilgili çalışmasını çok yönlü olarak sürdürdüğünü bildirdi. Ve de tekrar belirtmek isterim hiç kimse ama hiç kimse siyasete o veya bu şekilde bulaşmışsa askeriye alınmaz.Alınmamasıda gayet doğru bir davranıştır. Askeriye bu zamana kadar bu ergenekon safsatasına çok iyi bir şekilde direnmiştir.Siyasete ordu hiç bir şekilde sokulmamıştır.Ateş açıp açmama konusunda ise daha öncede belirttiğim gibi eğer bir terörist grup askeriyeye ateş açmazsa hükümetin kararı olmadan hiç bir şekilde ama hiç bir şekilde bir şey yapamassınız.Sapanla taş bile atamassınız.Adamlar sizin gözünüzün önünden basar geçer.Ki böyle olaylarlada karşılaştık.Sağ olsun hükümetimiz bunu yaparken nasıl bir düşünce içindeyse askeriyenin eli kolu bağlı.Ve de unutmadan askerinin hiç bir şekilde hükümetten izin almadan operasyon yapamadığını tekrarlim.Ve unutmayın dünya üzerinde terörl mücadele eden en sağlam ve dayanıklı ordu TSK'dır.Dünya üzerinde güven atışı yapabilen tek birlik bizdedir.Yapılan bu tür açıklamalar ordunun yıpratılması içindir.Güneydoğuda yaşayan veya askerlik yapan bilir şimdi yazacaklarımı (aynen alıntı).Hainlerin peşinden gidememek bilir misiniz.Bir kaç gün önce arkadaşınızı acımadan vuran adamın ensesinde olamamak.Bir karakolun içinde hap olmak.Gelip teröristlerin sizi bulmasını sağlamak.Hükümet sağolsun adam önünüzdeyken yakalayamamak.Hükümet sağolsun sınırı geçememek.Ne yani sınırı geçmek için illaki cumhurbaşkanı mı değişmeli.Tabiki de terör sadece silaha bitmez fakat durduralabilir.Bir kaç soytarı siyasetçi yüzünden dağlarda ölümü solumak yanınızdakinin keskin kan kokusunu almak fakat elinizde kurşun varken silah varken askerilerinizle çıkıp bu kabusu bitirememek.Bir keresinde erdal sarızeybek bir siyaset programındayken dinlemiştim.Söyledikleri şunlara yakın bir şeydi; 'Devletimiz doğudaki halkımıza sahip çıkamadı.Bizi geri çekti.Oradaki insanlar devleti hissetmiyor devletin güveni yok onlar için.Ben emekli bir albayım.Öldüğüm zaman devlet bana tören yapmak zorunda.Beni hakkariye gömün.Ve devlet orada tören yapsın.Halk devletini görsün.' Umarım anlatabilmişimdir...
Ahh be atatürk sağ olacaktıki....ama beyler unutmayın Mustafa Kemaller tükenmez
Abi Atatürk sağ olsaydı;Şartlarımızı koyarız. Kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için. Eğer davet gelirse düşünürüz.Adamlar bizi davetle çağırırdı.
Abi askerlik yapmadım ama kusura bakma senin gibi oturduğum yerden bir kaç gazete haberi ile de konuşmuyorum.İyice araştırmalısın o bölgede sen yaşamışsın.Ben erzurumluyum ve bende lisemde orta okulum da bazen gerek hocalarım gerek arkadaşlarım tarafından çok hor görüldüm.Bazen hocalarım bile kürt diye seslendi.Bu konuda bir çok belgesel bir çok yayın var.En doğrusunu bulmak için olaya sadece kendi köşenden değil karşıt yazarların yazdığı kitaplar yaptıkları belgeselleride izlemelisin.Benim yaşıtlarım internet üzeirnden online saçma sapan oyunlarda saat harcarken ben bunları izledim okudum araştırdım.Geçmişimi geldiğim yeri merak ettim.Dediğim gibi askerinin bu tür olaylarda cevapsız bıraktığı konu yok.Gül'de açıklama yapmış tsk soruşturma yapıyor diye.Soruşturma sonuçları gelemeden kimseyi suçlamam.