Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #120 : Ağustos 20, 2010, 15:25:34 »
sonere +1

çok teşekkürler değerli büyüğüm, Atilla hocam (abim,amcam)
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ağustos 20, 2010, 15:25:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #121 : Ağustos 20, 2010, 15:32:35 »
içinde demokrasiden başka birşey bulamazsınız derken, 1982 anayasasını mı kastediyorsunuz yoksa yeni anayasayı mı?

Sanırım belirtmek istediğimi anlamadınız..Sizin gibi düşünenler yeni anayasa paketinde yargıyı ele geçirme çabalalarının olduğunu göremeyenler , anayasa değişikliğini hazırlayanlar gibi ülkemizin bu paketle demokrasiye kavuşacağını sanıyorlar..
Bu bağlamda siz yeni maddeleri ne kadar okusanızda tehlikeyi göremezsiniz..inandığınız fikirler engel buna..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ağustos 20, 2010, 15:38:12 »
Kİm seçiyor atakan..Biz seçmiyor demek yerine Oylarla gelen hükümetler milletin isteklerini karşılayabiliyormu yada başkalarının emrine girip onların çıkarları doğrultusundamı hareket ediyor.BUna iş dünyasınıda veya katmak istediğin ne varsa katabilirsin..Burda anayasa paketinin içeriği hakkında yorum yapılması istenmiş..Beğenmediğin maddeler olabilir yada paketide beğenmeyebilirsin ama zıt düşünenlere karsıda sAygılı ve anlayışlı olmalıyız..
Ali bey ülkemizde demokrasiye ve yargının tam bağımsızlıgına inanıyormusunuz?Danıştayın buzamana kadar verdiği kararlar veyahut diğer kurumların ülke çıkarlarınamıdır..Siz hangi avrupa ülkesinde duydunuz Hükümt hakkında parti kapatma davası bundan ülke ekonomisi nekadar zarar gördü bunları vergi mükellefi olarak kimden aldılar..
Zamanında anayasa kitabının fırlatılmasıyla neler yaşandığını yakın zamanda gördükk..Hükümeti sevmemiz gerektiğini kimse söyleyemez ama pakettede bana göre suanki anayasadan da geri götürmeyecek bizi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Ağustos 20, 2010, 15:45:15 »
Ali kardeş demokrasilerde yargı ve yüksek yargıyı hiç kimsenin eline geçirememesi gerekir.ama bizde herkes görüyorki  yargı çoktan tarafsızlığını yitirmiş.inşallah getirilen yöntem tarafsızlığı ve bağımsızlığı yeniden tesis eder
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #124 : Ağustos 20, 2010, 16:05:46 »
Siyasetin istediğini yapmadığı zaman yargı tarafsızlığını yitirmiş oluyor size göre..
Yargı mensupları tarafından cumhuriyet ve laiklik kelimelerinin çok kullanılmasın son derece rahatsız olanlar var..Onlarda bu kelimeleri fazla kullanmayanları getirmek istiyorlar..
Bundan sonra yapılacak anayasa değişikliklerini kanun değişikliklerini iptal eden bir anayasa mahkemesi yerine bunlara ses çıkarmayan bir anayasa mahkemesi olsun istiyorlar..Yargı makamlarına istediklerini atayabilecekleri tesir edebilecekleri HSYK üyeleri istiyorlar..Güzel ülkem için hazırlanmış olan berbat geleceği yaşama geçirmede çıkabilecek her türlü engeli aşmaya çalışıyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ağustos 20, 2010, 16:08:10 »
Sanırım belirtmek istediğimi anlamadınız..Sizin gibi düşünenler yeni anayasa paketinde yargıyı ele geçirme çabalalarının olduğunu göremeyenler , anayasa değişikliğini hazırlayanlar gibi ülkemizin bu paketle demokrasiye kavuşacağını sanıyorlar..
Bu bağlamda siz yeni maddeleri ne kadar okusanızda tehlikeyi göremezsiniz..inandığınız fikirler engel buna..

yargının ele geçirileceğini yazmışsınız ama, sanıyor musunuz ki, bu zamana kadar yargı bağımsızdı..(Anlayana)

Bağımsız olması gerekir o ayrı, hepimizin temennisi o.

Atilla abimin de dediği gibi, inşaallah getirilen yöntem tarafsızlığı ve bağımsızlığı yeniden tesis eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ağustos 20, 2010, 16:12:07 »

madem temenniniz bu yönde yeni değişiklikle bunun olabileceğini mi savunuyorsunuz?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #127 : Ağustos 20, 2010, 16:13:31 »
yargının ele geçirileceğini yazmışsınız ama, sanıyor musunuz ki, bu zamana kadar yargı bağımsızdı..(Anlayana)

Atilla abimin de dediği gibi, inşaallah getirilen yöntem tarafsızlığı ve bağımsızlığı yeniden tesis eder.

Anlayana demişsiniz..Ben anladığımı anlatayım size..Anayasada belirtilen cumhuriyetin temel niteliklerine , laiklik ilkesine ve Atatürkçülüğe bağlı bir yargının bağımsız ve tarafsız olmadığını düşünüyorsunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ağustos 20, 2010, 16:45:04 »
Kİm seçiyor atakan..Biz seçmiyor demek yerine Oylarla gelen hükümetler milletin isteklerini karşılayabiliyormu yada başkalarının emrine girip onların çıkarları doğrultusundamı hareket ediyor.BUna iş dünyasınıda veya katmak istediğin ne varsa katabilirsin..Burda anayasa paketinin içeriği hakkında yorum yapılması istenmiş..Beğenmediğin maddeler olabilir yada paketide beğenmeyebilirsin ama zıt düşünenlere karsıda sAygılı ve anlayışlı olmalıyız..
Ali bey ülkemizde demokrasiye ve yargının tam bağımsızlıgına inanıyormusunuz?Danıştayın buzamana kadar verdiği kararlar veyahut diğer kurumların ülke çıkarlarınamıdır..Siz hangi avrupa ülkesinde duydunuz Hükümt hakkında parti kapatma davası bundan ülke ekonomisi nekadar zarar gördü bunları vergi mükellefi olarak kimden aldılar..
Zamanında anayasa kitabının fırlatılmasıyla neler yaşandığını yakın zamanda gördükk..Hükümeti sevmemiz gerektiğini kimse söyleyemez ama pakettede bana göre suanki anayasadan da geri götürmeyecek bizi
Neden benim düşüncelerim haklı çıkınca direk saygısızlıkla suçlanıyorum????
 Bu ülkede hükümeti halk seçmiyor. Kim seçiyor diye sormuşsunuz? Bu ülkede hükümeti sizin ergenekon dediğiniz benim terör örgütü dediğim asıl örgüt seçiyor.(Şuan bu örgüt adı altında tutuklananlar daha öncedeki yazımdada bahsettiğim gibi gerçek suçlular değil.Şu an yapılan ergenekon tutuklamaları tamamı ile örgütü ortadan kaldırıldığını söyleyerek halkı kandırmaktan başka bir şey değil)Bu örgüt sadece silahlı güçler değil.Bakın bahsettiğimiz örgütün üyelerini siz öyle 100 kişi 50 kişi içeri alamassınız.Açık açık söylüyorum başbakanın dahi gücü yetmez.Bu örgüt ekonomik yönden bir çok lobiye sahip bir çok yayın kurumuna sahip bir çok yazara bir çok avukata hkime bilim adamına yani aklınıza gelebilecek bir çok güce sahip.Bu adamların yaptıkları eskiden illegaldi.Fakat namuslu gazetecelilerimiz onların peşini bırakmadı ve bu yüzden suikastte kurban gittiler.Şuan tamamen legaller eskiden beri halkı kandırıp kendi lehlerine çevirdikleri kanunlar sayesinde şu an büyük bir güce ve dokunulmazlığa sahipler.Yine cesur yürekli insanların önlerine çıkmaması için böyle bir örgütün bittiğini göstermeye çalışıyorlar.Ve bu sayede illegal işlerini de rahatça yapabiliyorar.Bu anayasa gizli kelimelerde saklı olarak adaleti bu adamalrın eline bağlamakta.Bahsettiğim kuralları kendi lehlerine çevirme oyunu hala son hızla devam ediyor bu da bir kanıdıdır.Unutmayın bu oyunda kurallar onlardan yana.Onlar ekonomik olarak kimi desteklerse lobi olarak kim güç kazanırsa ve kim iyi eğitilirse o halkın önüne unulur ve bu sizin yeni hükümetinizdir denir.Halkımızda farkında olmadan büyük sevinçle gider oylarını onların dediklerine verir.Bir kere demokrasi diyenlerin halkın karşısına bu söylemle çıkmaya yüzleri olmamalı.Atilla abibana söyler misin hangi dönemde Savcılar göz altına alınıyordu.Hapishanelere konuluyordu.Bu dönem türkiye tarihinde ne zamandı?? Hangi dönemde hükümetten biri çıkıp telefonla bir savcıyı ne yapması hakkında tehtid edebiliyordu? Hangi dönemde hükümet yanlısı olmayanlar BERTARAF ediliyordu? Ve hala ne demokrasisinden bahsediyorsunuz? [/b] Rte demokrasiyi yeni anayasa yapıp getirmek bir yana önce kendi yapmaya çalıştığı hükümdarlığın hesabını versin.Danıştay canını dişine takmış çalışıyor haberiniz yok.Kimin döneminde danıştay'a kurşun sıkılıyordu? Rte ne demokrasisinden bahsediyor.Kapalı kapılar ardında hazırlanan açılımla anayasa ile ne demokrasisinden bahsedilebilir..Evet bence de bazı sorunlar var mesela Rte'nin hakkındaki davalar yüzünden hala adaletin karşısına çıkamaması.Yok rte anca darbelere sığınsın drama yapsın.Tabi bunuda artık yapamıyor en son takip etiğim kadarı ile Kılışdaroğlu bunuda engelledi.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25121180/
 Erdoğan gibi drama yapıp ikide bir korkulara sığınıp yalandan darbe iddaalarından korkan bir başbakan ben istemiyorum.Ben bahsettiğim örgüte haberdeki adam gibi kafa tutacak birini istiyorum.ikide bir ağlayan bir başbakan veya başbakan yardımcısı hiç bir şey olmazsa ülkenin karizmasını etkiler ya.Bu adamlarla nasıl darbecilere savaş açıyorsunuz ben hala hayret içindeyim.Lütfen bu kadar dar açılı bakmayalım..
Sürç-i Lisan ettiysek Affola[/b]
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Ağustos 20, 2010, 16:49:32 »

Anlayana demişsiniz..Ben anladığımı anlatayım size..Anayasada belirtilen cumhuriyetin temel niteliklerine , laiklik ilkesine ve Atatürkçülüğe bağlı bir yargının bağımsız ve tarafsız olmadığını düşünüyorsunuz..
Bence bu saydıklarınıza bağlı değiller şuan. Bu saydıklarınız, başörtüsünü siyasi simge olarak görmüyordu. HSYK nın meslekten ihraç ettiği avukatın, hakimin, itiraz hakkı olmamasını savunmazdı.

Bu ahtapot, o isim altında, din düşmanlığı ve diktatörlük yapıyor malesef.

HSYK bir avukatı, savcıyı, hakimi meslekten men ederse, o kişinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde itiraz etme hakkı yok.

Bunu biliyor musunuz? İtiraz hakkının olmaması, dikta rejimde olur. Kendi kendimizi dünyaya rezil ediyoruz. AİHM kim ya?

Burda itiraz hakkı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları soluğu Ecnebinin mahkemesinde alıyor. Neden? Çünkü biz bir adamı attıkmı, bir daha iflah olmaz.

Bu askeriyede de aynen böyle. YAŞ kararıyla atılanların itiraz hakkı yok. Sanki bunlar ruhani varlıklar, kesinlikle hata yapamazlar, kesinlikle yanlı karar vermezler gibi bir durum var ortada.

Bu çerçevede yargı bağımsız mı? Güneydoğuda bir kitapçı bombalandı. Savcı soruşturma başlattı baskılara rağmen. Fakat HSYK görevden men etti. Adam şuan ne itiraz edebiliyor nede avukatlık yapabiliyor.

Yargı sizce bağısız mı?

Bu olayları gören hukuk insanları sizce özgür iradelerini ne kadar kullanabilirler. Aynı duruma düşmekten korkup, HSYK nın suyuna gitmezler mi?

Özgür iradesini kullanamayan hukuk adamının ve sistemin bağımsızlığından söz edemeyiz.

Değişiklikle itiraz hakkı doğacak. AİHM de kendimizi rezil etmeyeceğiz artık.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Ağustos 20, 2010, 17:27:45 »
madem temenniniz bu yönde yeni değişiklikle bunun olabileceğini mi savunuyorsunuz?
Atilla abimin de dediği gibi, inşaallah getirilen yöntem tarafsızlığı ve bağımsızlığı yeniden tesis eder..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Ağustos 20, 2010, 17:34:28 »

Ali bey, malesef açık konuşacağım, evet..malesef bağımsız olmadığı taraflarıda olmuştur. Bu nedenle yargı reformu gerekli diye basbasbağırıyorlar. ha sözüm ona bazıları tamam reform gerekli ama bu iktidarla olmasın bizim iktidarımızla olsun diyor.. artık bunun arkasında da neler olabileceğini varın sizler düşünün..

mümkünse işi kutuplaşmaya götürmeyelim, herkesin fikzi, düşüncesi, reyi kendine... illa şu olsun da demiyorum Allah cc. vatanımız için en hayırlısını versin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Ağustos 20, 2010, 17:37:23 »
Bence bu saydıklarınıza bağlı değiller şuan. Bu saydıklarınız, başörtüsünü siyasi simge olarak görmüyordu. HSYK nın meslekten ihraç ettiği avukatın, hakimin, itiraz hakkı olmamasını savunmazdı.

Bu ahtapot, o isim altında, din düşmanlığı ve diktatörlük yapıyor malesef.

HSYK bir avukatı, savcıyı, hakimi meslekten men ederse, o kişinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde itiraz etme hakkı yok.

Bunu biliyor musunuz? İtiraz hakkının olmaması, dikta rejimde olur. Kendi kendimizi dünyaya rezil ediyoruz. AİHM kim ya?

Burda itiraz hakkı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları soluğu Ecnebinin mahkemesinde alıyor. Neden? Çünkü biz bir adamı attıkmı, bir daha iflah olmaz.

Bu askeriyede de aynen böyle. YAŞ kararıyla atılanların itiraz hakkı yok. Sanki bunlar ruhani varlıklar, kesinlikle hata yapamazlar, kesinlikle yanlı karar vermezler gibi bir durum var ortada.

Bu çerçevede yargı bağımsız mı? Güneydoğuda bir kitapçı bombalandı. Savcı soruşturma başlattı baskılara rağmen. Fakat HSYK görevden men etti. Adam şuan ne itiraz edebiliyor nede avukatlık yapabiliyor.

Yargı sizce bağısız mı?

Bu olayları gören hukuk insanları sizce özgür iradelerini ne kadar kullanabilirler. Aynı duruma düşmekten korkup, HSYK nın suyuna gitmezler mi?

Özgür iradesini kullanamayan hukuk adamının ve sistemin bağımsızlığından söz edemeyiz.

Değişiklikle itiraz hakkı doğacak. AİHM de kendimizi rezil etmeyeceğiz artık.
+1 içimden geçenleri anlattın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Ağustos 20, 2010, 17:53:36 »
Ali kardeş demokrasilerde yargı ve yüksek yargıyı hiç kimsenin eline geçirememesi gerekir.ama bizde herkes görüyorki  yargı çoktan tarafsızlığını yitirmiş.inşallah getirilen yöntem tarafsızlığı ve bağımsızlığı yeniden tesis eder

sen de mi brütüs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Ağustos 20, 2010, 17:55:00 »
Ahh be atatürk sağ olacaktıki....
ama beyler unutmayın   Mustafa Kemaller  tükenmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Ağustos 20, 2010, 17:57:06 »
Sağ olsaydı, adı üstünden malı götürenleri kıtıy kıtıy :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Ağustos 20, 2010, 17:58:39 »
zamanında yaptı hatayı rahmetli, taaa o dersimde işi bağlayacaktı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Ağustos 20, 2010, 18:00:36 »
zamanında yaptı hatayı rahmetli, taaa o dersimde işi bağlayacaktı
Şaka gibi bir cümle :D. Siz Adolf Hitler'le Atatürk'ü karıştırıyorsunuz Kemal Abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Ağustos 20, 2010, 18:04:44 »
yahudinin birine soruyorlar "eğer hitleri eline verselerdi ne yapardın"
yahudi cevaplıyor "bir demir çubuğu alıp bir ucunu ateşte kor haline gelene kadar ısıtır
sonra soğuk tarafını hitlerin  kıçına s..ardım"
neden soğuk tarafını diye sorduklarında yahudinin cevabı şu olur
"eli yansında tutup çıkaramasın diye" :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Ağustos 20, 2010, 18:12:23 »
yahudinin birine soruyorlar "eğer hitleri eline verselerdi ne yapardın"
yahudi cevaplıyor "bir demir çubuğu alıp bir ucunu ateşte kor haline gelene kadar ısıtır
sonra soğuk tarafını hitlerin  kıçına s..ardım"
neden soğuk tarafını diye sorduklarında yahudinin cevabı şu olur
"eli yansında tutup çıkaramasın diye" :rofl:
Tam pisiko :D