Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #180 : Ağustos 21, 2010, 20:15:52 »
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada konuyla ilgili adli ve idari işlemlerin zamanında başlatıldığı bildirildi. Açıklamada "Bilerek müdahale edilmediği iddiası gerçek dışıdır" dendi.

"İNCELEME BAŞLADI"
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ayrıca olayın idari yönden de incelenmesi maksadıyla Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nca teşkil edilen idari soruşturma heyeti de olayın incelemesine başlamıştır. 30 Temmuz 2010 günü de Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı, askeri savcılıktan olayın soruşturulmasını istemiştir. Olayın ne şekilde cereyan ettiği tam olarak belirlenmeden kamuoyuna eksik ve yanlış bilgi vermemek ve yürütülmekte olan adli soruşturmalara müdahil olmamak amacıyla en azından idari soruşturmanın neticesinin alınması ve değerlendirilmesi beklenmiştir. İdari soruşturma ise ilgili karargâhlara 9 Ağustos günü ulaşmıştır."

DAKİKA DAKİKA SALDIRI
Genelkurmay, olayın ne şekilde cereyan ettiği tam olarak belirlenmeden kamuoyuna yanlış bilgi vermemek ve yürütülmekte olan soruşturmalara müdahil olmamak amacıyla bugüne kadar açıklama yapılmadığını kaydetti. Saldırıdan tam 1 ay sonra yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:

"Üs bölgesi ve yakın emniyet kuvveti mevzilerine yoğun terörist ateşi, 20 Temmuz gecesi saat 01.45'te altı değişik noktadan aynı anda başlamıştır. Olayı öğrenen ve o sırada Diyarbakır'da bulunan dönemin 2'nci Ordu Komutanı da saat 02.00'den itibaren olayın takip, sevk ve idaresine müdahil olmuştur. Olay anında insansız hava aracı, 40 kilometre kadar uzakta başka bir bölge üzerinde olduğundan derhal Han Tepe bölgesine yönlendirilmiş, saat 02.15'te Han Tepe üzerinde olmuş ve görüntü aktarmaya başlamıştır. Basına yansıyan insansız hava aracı görüntülerinden, en erken olanının zamanı 02.31'dir ve olayın başlangıcının yaklaşık 46 dakika sonrasına aittir. Olayın başlaması üzerine Hakkari'de konuşlu bulanan taarruz helikopterlerine emir verilmiş, helikopterler, zorunlu hazırlıklarını müteakip havalanmış, ancak ZAP vadisindeki yoğun sis ve toz bulutu nedeniyle güneye, Çukurca bölgesine geçememiş, yarım saat süren denemeyi müteakip, Hakkari'ye dönmek zorunda kalmışlardır. Aynı helikopterler, hava şartlarının iyileşmesi üzerine, saat 04.30'da Han Tepe üzerinde olmuş ve bölgeden uzaklaşmaya çalışan teröristleri ateş altına almışlardır. Hava aydınlandıktan sonra, teröristlerin çevredeki hakim arazilerde mevzilendirdikleri Doçka silahları, bölgedeki helikopter faaliyetlerini tahdit etmiş, helikopterlerin inememesi nedeniyle, tahliyeler karayoluyla yapılmıştır. İnsansız hava aracı görüntülerinin hangi makamlar tarafından izleneceği 2'nci Ordu Komutanlığı'nca ve sadece ilgili birlikler dikkate alınarak belirlenmektedir. Otuz ayrı merkezden bu görüntülerin izlendiği iddiası maksatlı ve gerçek dışıdır. Medyaya yansıyan görüntüler, çatışmanın başlamasından sonraki sürece aittir ve çatışma süresince de ilgili komutanlıklar alınması gereken tedbirleri almış veya almaya çalışmışlardır.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ağustos 21, 2010, 20:15:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ağustos 21, 2010, 20:49:32 »
İstilacı güçler, ağzının suyu akarak baktıkları TÜRK topraklarında, kendilerine en büyük engel olarak TSK yı görmektedirler. Çünkü TSK gücünü TÜRK halkından almakta... TSK'yı bir şekilde gücsüz bırakabilirler, o da TÜRK halkının TSK ya olan güvenini sarsarak ve azaltarak. Günümüzde TSK'ya karşı yürütülen psikolojik savaş bunun kanıtı değil mi? Hangimiz akşam TV yi açtığımızda çok güzel bir haberle karşılaşıyoruz? Hangimizin suratında haberler bittikten sonra bir gülümseme oluyor? Özellikle tek bir konu hakkında basbas bağırıyorlar TSK. Referandum maddelerine bakın, TSK ile ilgili olanlara... TSK ile ilgili olmayanlar (beni ilgilendiren TSK) çok güzel EVET denilebilecek maddeler. Eeee TSK ile ilgili olanlar ne olacak. Halk sosyal yaşam ile ilgili olana EVET derken TSK arada kaynayacak mı yani??? BİR OYUN VAR BU İŞTE... Ben ne evet nede hayır deyin demiyorum. Ama referandum maddelerini iyi anlayın... Bu konu hakkında bu kadar ilgi alaka beni mutlu etti. Teşekkür ederim.

Neymis TSK ile ilgili madde, biliyorsaniz aktarin, onu konusalim.Yoksa havadan olmaz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ağustos 21, 2010, 21:54:42 »
aşağıdaki pdf dosyasında; mevcut anayasa ve oylanacak metin karşılaştırmalı olarak verilmiş. İncelemekte yarar var.

http://www.4shared.com/document/Am6Xfmp8/anayasa.html
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Ağustos 21, 2010, 23:10:47 »
Neymis TSK ile ilgili madde, biliyorsaniz aktarin, onu konusalim.Yoksa havadan olmaz.
Merak etmeyin benim ağzımndan çıkan hiçbirşey havada kalmaz, boş değildir...  Kısa olarak bir tanesi buraya koyayım siz bi inceleyin ozaman, arasındaki farkı anlarsınız herhalde...  Ama bunu okurken tek taraflı düşünmeyin...  İsterseniz bütün referandum maddelerini koyayım inceleyecekseniz.

Madde 145 / Eski Hali

Askeri yargi, askeri mahkemeler ve disiplin mahkemeleri tarafindan yurutulur. Bu mahkemeler, asker kisilerin; askeri olan suclari ile bunlarin asker kisiler aleyhine veya askeri mahallerde yahut askerlik hizmet ve gorevleri ile ilgili olarak isledikleri suclara ait davalara bakmakla gorevlidirler.

Askeri mahkemeler, asker olmayan kisilerin ozel kanunda belirtilen askeri suclari ile kanunda gosterilen gorevlerini ifa ettikleri sirada veya kanunda gosterilen askeri mahallerde askerlere karsi isledikleri suclara da bakmakla gorevlidirler.

Askeri mahkemelerin savas veya sikiyonetim hallerinde hangi suclar ve hangi kisiler bakimindan yetkili olduklari; kuruluslari ve gerektiginde bu mahkemelerde adli yargi hakim ve savcilarinin gorevlendirilmeleri kanunla duzenlenir.

Askeri yargi organlarinin kurulusu, isleyisi, askeri hakimlerin ozluk isleri, askeri savcilik gorevlerini yapan askeri hakimlerin mahkemesinde gorevli bulunduklari komutanlik ile iliskileri, mahkemelerin bagimsizligi, hakimlik teminati, askerlik hizmetinin gereklerine gore kanunla duzenlenir. Kanun, ayrica askeri hakimlerin yargi hizmeti disindaki askeri hizmetler yonunden askeri hizmetlerin gereklerine gore teskilatinda gorevli bulunduklari komutanlik ile olan iliskilerini de gosterir.            

Madde 145 / Yeni Hali

Askeri yargi, askeri mahkemeler ve disiplin mahkemeleri tarafindan yurutulur. Bu mahkemeler; asker kisiler tarafindan islenen askeri suclar ile bunlarin asker kisiler aleyhine veya askerlik hizmet ve gorevleriyle ilgili olarak isledikleri suclara ait davalara bakmakla gorevlidir. Devletin guvenligine, anayasal duzene ve bu duzenin isleyisine karsi suclara ait davalar her halde adliye mahkemelerinde gorulur.

Savas hali haricinde, asker olmayan kisiler askeri mahkemelerde yargilanamaz.

Askeri mahkemelerin savas halinde hangi suclar ve hangi kisiler bakimindan yetkili olduklari; kuruluslari ve gerektiginde bu mahkemelerde adli yargi hakim ve savcilarinin gorevlendirilmeleri kanunla duzenlenir.

Askeri yargi organlarinin kurulusu, isleyisi, askeri hakimlerin ozluk isleri, askeri savcilik gorevlerini yapan askeri hakimlerin gorevli bulunduklari komutanlikla iliskileri, mahkemelerin bagimsizligi ve hakimlik teminati esaslarina gore kanunla duzenlenir.

Sonucu

Siviller artik askeri mahkemelerde yargilanmayacak.

(TSK ile ilgili bir kaç madde daha var bildiğiniz gibi...)
DeSaNTe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Ağustos 22, 2010, 00:21:48 »
2 gün önce bir apartmanın yöneticisi olan albay kızdığı daire sakinine bir el ateş etti.dahada edecekti ama silahı tutukluk yaptı.polis geldi karakola gitürdü,daha sonra gelen askeri inzibat subayı birliğine götürdü.işte beğenmediğiniz değişiklikler bunları önlüyor.oylamadan hayır çıkarsa insanlar demekki 2.ci sınıf muamelesi görmeye alışmışlar,şartların değişmesini istemiyorlar demektir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Ağustos 22, 2010, 00:35:03 »
Birliğinde askeri mahkemede yargılanır abi.Normal yasalara göre o adam yargılansa bir kaç gün ceza yer.Şu an belki askeri yargı ile askerlikten dahi atılabilir.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #186 : Ağustos 22, 2010, 00:41:35 »

Sonucu

Siviller artik askeri mahkemelerde yargilanmayacak.

(TSK ile ilgili bir kaç madde daha var bildiğiniz gibi...)

Eee? Dunyanin neresinde siviller askeri mahkemede yargilaniyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Ağustos 22, 2010, 00:51:35 »
Askeri bir durum olmadığı sürece kim askeri mahkemede yargılanır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Ağustos 22, 2010, 00:55:05 »
geçmişte memleketi paramparça olmaktan kurtaran askerdi, ne çabuk unuttunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Ağustos 22, 2010, 00:55:35 »
Yazarlar, cizerler bir dolu yargilandi askeri mahkemelerde. Yazarin cizerin ne isi var askeri mahkemeyle?
Baris zamaninda askerin sivili yargilamasi olmayacak sey.Yeni degisiklikte bile savas zamani askerin sivili yargilayabilecegi yer almis.

Bence savas olsun ya da olmasin siviller ve askerler meslekleriyle ilgili olmayan konularda sadece sivil mahkemelerde yargilanmalilar.Askeri mahkemeler sadece ve sadece askerin meslegiyle ilgili disiplin konularinda yargilama yapabilmeliler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #190 : Ağustos 22, 2010, 00:57:16 »
sivil mahkemelerimiz çokmu matah sanki, memlekette adaletmi var sanıyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Ağustos 22, 2010, 00:59:16 »
Ya abicim şu anda en objektif mahkemeler askeri mahkemeler.Biz adamı suçlu yapıp Rütbe yükselmesini engelleyip sonrada kusura bakmayın dosya hatası olmuş diyenleri gördük.Hemde bir kaç kişide değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Ağustos 22, 2010, 01:00:11 »
Kemal Abi, gel sana bir cay ismarlayayim, icelim kendimize gelelim :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Ağustos 22, 2010, 01:03:28 »
Ya abicim şu anda en objektif mahkemeler askeri mahkemeler.Biz adamı suçlu yapıp Rütbe yükselmesini engelleyip sonrada kusura bakmayın dosya hatası olmuş diyenleri gördük.Hemde bir kaç kişide değil...
orduyu ele geçirme hamleleri bunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #194 : Ağustos 22, 2010, 01:05:19 »

Atakan, ben askeri severim.Askerlik yaptim, hem de Genkur. karargahinda generallerin arasinda yedek subay olarak.Asker adam mantikli olur, sistematik dusunur emirle catismadigi surece.O gunlerimi ozluyorum, bir daha gorev verildiginde seve seve giderim. Ertelemeyi kaldirtip bile isteye gittim askere.Komutanlarimizdan bazilarini tanidim ve tanidiklarimi da cok sevdim.
Emekli olacak olan genelkurmay baskanimiz da bunlardan biri.

Askere sayginin geregi askeri, meslegini en iyi sekilde icra edebilecek konuma getirmek, mesleginin disinda isle mesgul olmasina meydan vermemek, askeri en modern techizatla donatmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Ağustos 22, 2010, 01:08:28 »
Ya abicim sen orasını merak etme asker onunla uğraşmaktan kendi icraatlarından geri kalmaz.Askeriyede zaten her kez bölümlere göre eğitiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Ağustos 22, 2010, 01:20:00 »
geçmişte memleketi paramparça olmaktan kurtaran askerdi, ne çabuk unuttunuz

kemal hocam o zaman kapatalım dükkanı gidelim,hükümeti de devirelim asker yönetsin bizi...
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #197 : Ağustos 22, 2010, 02:30:38 »
kusura bakma ama haddini aşıyorsun. Beni benden iyi tanıyormuş gibi ahkam kesiyorsun. Öyle yapsaydıun şöyle yapardın bilmem ne.

Azbir kısım dediğini sıralıyorum. AKP,SP,BBP, DP. İlk 2 partinin neredeyse tamam seçmeni, sonraki partilerinde yarı seçmeni, bu husumete mağruz kalmış. Toplama çıkarma bilirsin. Oylarını bir toplarmısın %kaça tekabül ediyor.

Askerden değil, dindar düşmanı askerden nefret ediyorum. Yemin ederken, nizamiyeyi mi kesiyordun? Benim annem köylü tipi başını bağlamıyor diye içeri alınmadı. Albay tanıdık vasıtası ile alındı. Anneme kimsenin kişisel husumeti olmadığına göre, annem gibi başını bağlayan herkese aynı mumele yapıluyor demektir. Öyle mi?

Sizin oralar derken? Alaylı konuşacaksak, değiştirelim üslubu.

Faili meçhul 17bin500 adet. Nerden çıkarıyorsun yok diye?

Evet askerin kendisi bana bizzat gelerek anlattı bütün bunları. Dalga mı geçiyorsunuz? Atakanla benim yazdıklarımı karıştırıyorsunuz.

Ben Iğdırlıyım. Vanda da bulundum, Diyarbakırda da. Üfürükten sallamam. Yaşadıklarımı, duyduklarımı anlatırım. Kurt Ayı hikayesi değil bunlar. At gözlüğünüzü çıkarıp bakın lütfen.

Yahu İlhami Erdilin hanımı kızının düğünü için Ordu evini boyattı. Kahve muhabbeti gibi algılıyorsunuz sanırım. Mazotu çalmış adam Adli Müşavir kendi ağzı ve dili ile söyledi. At gözlüğü kullanmayın ya. Adamlar yaptık Diyor siz hala yok böyle birşey diyorsunuz.

Bu sıkıntılar, AKP ile çıkmadı Ali Bey. Daha öncedende vardı. Şuanda bu sıkıntıları AKP dile getiriyor. Beni particilikle suçlayamazsınız.

Benim savunduğun fikrin önderi kimmiş merak ettim. Aydınlatırmısınız?

Topu iktidara atmayın. Bu durumun gerçek olma ihtimalini düşünerek çözümleyin Ali Bey.

Yazdıklarımı doğru dürüst baştan sona okuyup öyle cevap yazın..Benim haddimi belirlemeye sizin ne yaşınız nede fikir dünyanız yeter..Yazdıklarımı okumak ve anlamakta zorlanıyorsanız daha açık ve anlaşılır yazmamı isteyebilirisiniz..Terbiyesizlik yapmanıza seviyeyi düşürmenize bahsettiğiniz üslupta yazmaya gerek yok..
Parti söylemlerini yazıp duruyorsunuz..Size yazabileceğim bunlar..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Ağustos 22, 2010, 02:36:17 »
kemal hocam o zaman kapatalım dükkanı gidelim,hükümeti de devirelim asker yönetsin bizi...
Zaten abi hükümette bu yaftaya hep sığınıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #199 : Ağustos 22, 2010, 02:55:58 »
Ali bey siz uzayda yaşıyorsunuz herhalde.Annesi başörtülü olduğu için alınmayan insanları duymadınız.Herkes kendi fikirleri doğrultusunda anlatıyor herşeyi demişsiniz siz tarafsız yaklaştığınıza eminmisiniz..Yazınızın içerisinde askere bu kadar nefret saçan çok az insan tanıyorum gibi bir cümle kullanmışsınız..Bu cümle yi yorum yazan kişilere diyorsanız kurma haddiniz yok..Bana göre yazılanları kendi fikrirleriniz doğrultusunda yorumluyorsunuz..Askeriyenin içindeki kötü yapılanmaların temizlenmesi demek asker veya vatan hainliğimi demek oluyor sizin için..Eğer böyle düşünüyorsanız bana göre siz o sınıfa girmiş olursunuz..Elazığda üsteğmenin ceza olarak eline pimi çekilmiş el bombası verip siperine gönderdiği asker ve yanında şehit olan 3 arkadaşı..Bu evlatlardan biri sizin olsaydı ne yapardınız.tv de hakkaride askeri aracın geçiş alanına mayın döşeyen uzmanın komutanıyla görüşmesini anlatan ses kaydı gediktepe veya daha bir sürü bunların araştırılıp soruşturulmasını istemek şehitlerimizin hakkını sormak askere nefret duymak mıdır Ali bey?
Yazınızda kimi suçlamak istediyseniz burdaki yazılanlardan böyle bir sonuç çıkarmak gibi bir yanılgıya düşmeyiniz..Askere nefret veya başka türlü ithamlarda bulunmayın lütfen..Burda yorum yazan arkadaşlarımın hepsi vatanınıda ordusunuda sonuna kadar seveceğini savunacağına inanıyorumm..

Kanın hızlı akıyor ama gördüklerini yaz duyduklarını değil..
Bu sözü hatırlamanız lazım..sizin yazınızdan alıntı..Lütfen buraya gördüklerinizi yazın..
Ben kimseye vatan haini demedim..Yazdıklarımı anlamakta zorlanıyorsanız bir kaç kez okumayı deneyin..Yanlış okuyup yada anlayıp bana vatan haini demeniz çok yanlış oldu..Okuma ve yazma yoluyla anlaşıyoruz böyle hatalar yapmamaya dikkat edin lütfen..
Burda fikir tartışması yapmaya çalışıyorum ben..Bireylerin yaptıkları hatalardan yola çıkarak bir sonuca varamayız..Ülke içinde hırısızlık yolsuzluk yapan hata yapan birçok vatandaş var..hepsini buraya yazacak mıyız?yada sadece askeriye içinde olanları mı yazacağız..Devletin birçok kurumunda yanlış işler ve insanlar var..Ama 1-2 tanesine özellikle yüklenmek biraz ideolojik oluyor..
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!