Gönderen Konu: Referandum hakkında ne biliyoruz?  (Okunma sayısı 18555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Referandum hakkında ne biliyoruz?
« Yanıtla #200 : Ağustos 22, 2010, 02:59:18 »
Yemin ederken, nizamiyeyi mi kesiyordun?

Bu yazdığınız cümle seviyenizin ne kadar aşağılarda olduğunu gösteriyor...
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Ağustos 22, 2010, 02:59:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Ağustos 22, 2010, 04:28:15 »
..Ülke içinde hırısızlık yolsuzluk yapan hata yapan birçok vatandaş var..hepsini buraya yazacak mıyız?yada sadece askeriye içinde olanları mı yazacağız..Devletin birçok kurumunda yanlış işler ve insanlar var..
Ali bey burda kendi düşüncelerimizi saygı çerçevesinde paylaşmaya çalışıyoruz.Size karşı kullanacağım kötü bir söz ne beni yüceltir nede sizi alçaltır.Burda edep sınırları içinde düşüncelerimizi sunuyoruz.Bakın yukarda yazıklarınıza sonuna kadar katılıyotum bu kurumlarda yanlış yapanların veya yaptıkları yanlışların insan canına mal olması gibi en ağır sonuçları ortaya çıkarıyorsa buna neden olan personel en ağır şekilde cezalandırılmalıdır..
Sze vatan hainliği gibi bir ithamda bulunmadım beyfendi.Yazımı okursanız tekrardan ne demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum..Bu yapılanmaların devam etmesi ni istemek ülkenin yararınamıdır zararınamıdır..(Askeriyenin içindeki kötü yapılanmaların temizlenmesi demek asker veya vatan hainliğimi demek oluyor sizin için..Eğer böyle düşünüyorsanız bana göre siz o sınıfa girmiş olursunuz]
Siz  bana ne gördüğünüzü yazın diyorsunuz ohal döneminde yaşamadım dogrudur ama  2004-2010 arası da bazı olaylara tanık oldum..
Asıl önemli olan burda tartışmanın başka yöne çekilmemesi.Burda  kirli yapılanmalar temizlenmeli diyen insanlar ordu asker ülke düşmanı gibi vey hükümet yandaşı gibi değerlendirilmemeli.
Vedatın yazısında dediği gibi italyada gladyo ortaya çıkarıldıda kötümü oldu dedi ..Sizce kötümü oldu yada türkiyede ortaya çıkarılmaıı sizce kötümü..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Ağustos 22, 2010, 09:51:26 »
Abi sen çok ütopik olmaya başladın.Asker bunların hepsini yapacak tabi.O komutana hizmette edecek.Allah allah dediğin sözler saçma olmaya başladı bence.Asker hiç eğlenmesin mi?Berberlik bilen berber olur garsonluk bilen garson olur.Adamın görevi antalya'da çıkmış ne yapacak orada gidip.Lütfen ya biraz daha reel ol.Ben senin gibi ufak hesap yapmıyorum.Ve söylüyorum nasıl kurtuluş savaşı sırasında açlığa dayandıysak yine dayanırız.Unutmadan açlık felan da palavra.Kimin zamanında işsizlik uçuk rakamlardaydı?.Onurumu gururmu ayaklar altına almaktansa bir kaç yıl daha dişimi sıkarım Hem şu anki durumdan daha iyi bir hal alır hemde gönlüm rahat onurumla olur.Sanki şu an insanlar aç değil mi?Soruyorum sana şu an insanlar daha felaket durumda sıraya girilmiyor çünkü bir şey almaya milletin parası yok.kimin hükümeti zamanında köylüler borçlarını ödemek için böbrekelrini satılığa çıkardı.Trajikomikliktir bu ya.Aç abicim gözünü rte nin devletten çaldıklarını ülkeye fabrika kursan işsizlik kalmaz.Şuan hem açız hem gurursuz ve onursuz bir toplumuz.
Atakan, dünyaya bir bak. Gözünü Türkiyede açmışsın, Türkiyede kapayacaksın. Yaşadığın standartlar demokratik standartlar değil. Dünyada işler böyle yürümüyor. Onlar yapıyorsa en iyiyisini yapıyordur di,ye bir söylem olamaz. Geliştir kendini 85 yıldır aynı zihniyetle gidiyorsun ve şuan senin söyleminle amerikanın köpeği olma yolundayız. İzlenen ilerleme politikası(ki bu politikaya 85 yıldır  askerin direkt etkisi var), çuvallamıştır.

Küçük hesap dediğin şeyi bir hesaplarmısın. Vardır bilgisayarında hesap makinesi.
Asker sayımız son hatırladığım 800.000 idi. %90 ı mecburi askerlik yapanlar oluşturuyor. 720bin kişi yapar. Bunların içinde doktoru-mühendisi var, amelesi var. Bu kadar insanı bu ülke şartlarında(hiçbir ülkede yok bu oran) bir-bir buçuk yıl hizmetinde çalıştıramazsın.

Gözlerim açık Atakan. Sende bir aynaya bak, kendini görebilecekmisin.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #203 : Ağustos 22, 2010, 09:57:22 »
Bu yazdığınız cümle seviyenizin ne kadar aşağılarda olduğunu gösteriyor...
Ali Bey, yazdıklarınız okunduğu gibi anlaşılıyor. Seviyeyi ben düşürmedim, size ayak uydurdum.

Gerçekten, yemin töreni esnasında, Nizamiyede ne oluyor ne bitiyor görebiliyormuydunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Ağustos 22, 2010, 10:30:05 »
Abi senin dediğine göre askeri tasviye etmek laızm.Unuma abi sen Anadolu'yu savunuyorsun
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #205 : Ağustos 22, 2010, 10:42:59 »
Abi senin dediğine göre askeri tasviye etmek laızm.Unuma abi sen Anadolu'yu savunuyorsun
Benim askeri tasviye etmek istediğimi sen söylüyorsun ben değil. Askersiz, ordusuz bir Aanadolu olamaz.

Benim söylediğim, askerin diğer kamu kurumları gibi denetlenmesi gerektiği.
Benim söylediğim, başörtülü anaların, sadece şehit cenazelerinde adam yerine koyulmasının yanlış olduğu.
Benim söylediğim, askeriyenin ihanet, yüz kızartıcı suç, hırsızlık dışında, personelini ordudan atmaması gerektiği. Atsada, atılan kişinin itiraz hakkının olması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Ağustos 22, 2010, 10:53:01 »
Ya abi askeriye adı üstünde askeriye.Senin dediğin bir kaç kişi yüzünen kurallar değişmez.Okişileride o kadar sütten çıkmış ak kaşık yapma lütfen.Sen askeriyedeki 5 -6 kişiye takılıcağına benim söylediğim hükümetin milyarlarca dolarlık namusluğuna takılsana.O hiç umurunda değil.Dediklerin askerinin sorunlarısa bence hiç biride sorun değil olması gereken kurallar tamamı askeri siyasetten uzak tutmak zorunda.Ya abi askeriyeyi sen ne sanıyorsun normal bir memurluk mu?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #207 : Ağustos 22, 2010, 11:15:14 »
Ya abi askeriye adı üstünde askeriye.Senin dediğin bir kaç kişi yüzünen kurallar değişmez.Okişileride o kadar sütten çıkmış ak kaşık yapma lütfen.Sen askeriyedeki 5 -6 kişiye takılıcağına benim söylediğim hükümetin milyarlarca dolarlık namusluğuna takılsana.O hiç umurunda değil.Dediklerin askerinin sorunlarısa bence hiç biride sorun değil olması gereken kurallar tamamı askeri siyasetten uzak tutmak zorunda.Ya abi askeriyeyi sen ne sanıyorsun normal bir memurluk mu?
Atakan 5-6 kişi derken neyden bahsediyorsun. Yüzlerce insandan bahseiyoruz. Atıldıktan sonra da takibi var bu işin. Lüleburgazda bir yüzbaşı askeriyeden atıldı, belediyeye başvurdu, tamam dendi, 1 hafta sonra işi iptal oldu. Çorluya taşındı, orada belediyeye girmek istedi, engel oldular. Adam Ankarada intihar etti.

Bunun gibi 8-10 hadise sadece benim tanıdığım var. 5-6 kişi değil Atakan. Yüzlerce insan. Bunların itiraz hakkı yok diye haber olmuyorlar.

İktidar bugün var, yarın yok. Biz seçeriz. Baktıkki gerçekten yok uğruna verilmiş, satılmış, çalınmış, sonraki seçimde iner aşağı ki öylede oluyor. Asker kendi başına buyruk şuanda. Kendi kendini denetleyen bir sistem, zamanla çürür.

Ben askere peygamber ocağı diyerek gittim ama Allahım'a ibadetime engel oldular, albay akrabamız olmasaydı annem yemin törenine giremeyecekti. İbadet siyasi mi? Annem başını AKP ye veya SP ye oy versinler diyemi örtüyor. Hayır.

Neden engel oluyorsun? Neden kendini benden soğutuyorsun? Neden bendeki saygını yitiriyorsun?

Bunlar sıkıntı çıkarıyor. Yoksa asker herkesin askeri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Ağustos 22, 2010, 11:18:50 »
Engelliyorsa bir mazereti vardır var abi? Hükümet bunu bir siyasi obje yapmasaydı askerde engellemezdi.Sen hükümetleri değiştirene kadar o hükümetler çoktan krallıklarını kurarlar.Ve de tekrar söylüyorum kimse durduk yere askeriyeden  atılmaz.Suç işlemiştir kabul edilmeyecek bir suç bu yüzdende atılmıştır.Tabi ki de 5-6 kişi.Türkiye'nin işsizlik sorunun açlık sorunun yanında kaç kişi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Ağustos 22, 2010, 11:30:25 »

Engelliyorsa bir mazereti vardır var abi? Hükümet bunu bir siyasi obje yapmasaydı askerde engellemezdi.

Ne zaman engellendi ki bu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #210 : Ağustos 22, 2010, 11:33:18 »
Engelliyorsa bir mazereti vardır var abi? Hükümet bunu bir siyasi obje yapmasaydı askerde engellemezdi.Sen hükümetleri değiştirene kadar o hükümetler çoktan krallıklarını kurarlar.Ve de tekrar söylüyorum kimse durduk yere askeriyeden  atılmaz.Suç işlemiştir kabul edilmeyecek bir suç bu yüzdende atılmıştır.Tabi ki de 5-6 kişi.Türkiye'nin işsizlik sorunun açlık sorunun yanında kaç kişi ?
Yüzlerce insanı sırf namaz kılıyor veya evinde kur'an-ı Kerim buldun diye veya hanımının başı örtülü diye görevinden atacaksın, sonra 5-6 kişinin ne önemi var diyeceksin!

Atakan, hepsi problem ama haksızlık, hukuksuzluk, en büyük problem. Hükümetler millet iradesiyle seçilir. Çoğunluğun isteği olur. Buna karşı koyamazsın. Millet cahil diyede işin içinden çıkamazsın.

Ne zaman engellendi ki bu ?

Bunun yasal bir dayanağı yok zaten. Tamamen kişisel sıkıntı. Tepedeki kişisel düşüncesini açıklarsa astı napsın. Gelip dikilecek namaz kılamazsın diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Ağustos 22, 2010, 12:17:15 »
Ya abi genelkurmay başkanın evinde bile Kuran-i kerim var.Saçmalık bence atılanlar sadece palavra atmış.Askeriyede kimse öyle saçma bir nedenden atılamazzzzz.Böyle bir hüküm yok.Atmana imkan yok.Kurallar izin vermez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #212 : Ağustos 22, 2010, 12:29:49 »
Ya abi genelkurmay başkanın evinde bile Kuran-i kerim var.Saçmalık bence atılanlar sadece palavra atmış.Askeriyede kimse öyle saçma bir nedenden atılamazzzzz.Böyle bir hüküm yok.Atmana imkan yok.Kurallar izin vermez.
Olmaz molmaz deme Atakan. İrtica adı altında yapılıyor hepsi. İtiraz hakkıda olmadığı için haber olmuyor.

Neyse bana müsade. Ptesi görüşmek üzere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Ağustos 22, 2010, 13:07:49 »
bu ülkede irtica felan yok.hepsi safsata uydurma.sadece bazılarının işine gelmediğinde ortaya irtica tehlikesi var diye gündem  yaratıyorlar.

mehmet akif ne güzel yazmış

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı,hatta boğarım!...
-Boğamazsın ki!
-Hiçolmazsa yanımdan kovarım.
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördümmü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Ağustos 22, 2010, 13:20:48 »
Olmaz molmaz deme Atakan. İrtica adı altında yapılıyor hepsi. İtiraz hakkıda olmadığı için haber olmuyor.

Neyse bana müsade. Ptesi görüşmek üzere.
Abi ben imkan vermiyorum.O sana anlatanlar sana her şeyi anlatmamışlar.
bu ülkede irtica felan yok.hepsi safsata uydurma.sadece bazılarının işine gelmediğinde ortaya irtica tehlikesi var diye gündem  yaratıyorlar.

mehmet akif ne güzel yazmış

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı,hatta boğarım!...
-Boğamazsın ki!
-Hiçolmazsa yanımdan kovarım.
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördümmü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?
Pek abi ergenekon safsatasında dolayı hükümet karşıtı kim varsa içeri alındı.Neredeyse 4-5 ay hükümetin yaptığı icraatları denetleyecek bilgili akıllı aydın insan kalmadı.Bu haksızlıklara niye boyun eğiyorsun.Seni koyun gibi güdüyorlar korku hükümdarlığını kuruyorlar niye ses çıkarmıyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #215 : Ağustos 22, 2010, 13:41:15 »
yine ortam kzışmış:=))))
irtica ile ilgili ordudan atmalar hem gereklidir hemde zorunludur.bugün Atatürk  ülke düzenini orduya emanet etmiştir.ordunun içine cemmatlerden sızıntı-saldırı şu an inannılmaz boyuttadır.en şımarık dönemleri yaşanmaktadır.
birgün genelkurmayın başına cemaatçi bi tip geçtiğinde ülkede işler bir hayli karışacaktır.
fakat irtica adı altında atılanların hepside öyle midir?işte bu konu muammadır.askeriye işini titiz yapmak ya da hatayı yapmamak için bir tercih yapmak zorundadır ki o tercihte o kişinin atılması olur,irticaya karşı 0 tolerans....
bir cemaatin 3 M kurgusu vardı,maliye=para  diğer m lerin anlamlarını tam hatırlamadım ama biri eğitimi diğeride askeri hedef alıyordu..bu cemmat dediğimiz şeyde adam türkiye ye bile giremeyen uzaktan havlayan biri işte....(amerikadan).
şimdi bunun admlarını ordudan atmak için kurunun yanında yaşta yanacak..vedat beyin dediği yaşlara yazık olmuş tabiki ama.....
askeri aciz düşürmek ülkeyi aciz koymaktır hala bunu anlayamadılar,o asker olmasa bu ülkede ne cami kalır ne türklük

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Ağustos 22, 2010, 13:56:52 »
Abi ben imkan vermiyorum.O sana anlatanlar sana her şeyi anlatmamışlar. Pek abi ergenekon safsatasında dolayı hükümet karşıtı kim varsa içeri alındı.Neredeyse 4-5 ay hükümetin yaptığı icraatları denetleyecek bilgili akıllı aydın insan kalmadı.Bu haksızlıklara niye boyun eğiyorsun.Seni koyun gibi güdüyorlar korku hükümdarlığını kuruyorlar niye ses çıkarmıyorsun.

adalet sisteminde bazen haksızlıklar olabilir ne kadar yanlış da olsa bu vardır.adalet her zaman doğru işlemez.ergenekon davasında suçsuz yere içerde olan da olabilir ancak ergenekon yoktur demek körlüktür.
örneğin ibrahim şahin(bu forumda bu adamı benden daha iyi tanıyan kimse yoktur heralde) ya da dursun çiçek. ikside reşadiye lidir.detaya girmeyelim. yani kulakdan dolma bilgilerle konuşmamak lazımmm.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Ağustos 22, 2010, 15:07:43 »
Atakan öyle körü körüne konuşuyorsun ki kardeş sanki 40yıldır görev yapıyorsun bu kurumun içinde.Bu kadar eleştirye kapalı olmayın....%99 u müslüman diyorsun  askerlik yaparken namazınıı kılamıyorsun yada kılarsan aşağılanıyorsun.Askerlik görevinizi sırasında başına neler gelen vardır.ATakan sen askerliğini yapmadığın için o kurumun içinde belli bir sürede görev almadığından nasıl diyeyim körü körüne her denilene  verilecek cevabın var..Biri 2 rekat namaz kılsa oo hemen şeriat yaslarına geçiliyor laiklik yıkılıyor her düzen  değişiyor bu kadar kolaymı..İnsanlar ülkemizde neden etnik kökeni dinine göre sınıflandırılıyor..
Konu iyice dağıldı gidiyor  referandumda bireyler kendi iradeleri doğrultusunda oy vereceklerdir.Çıkacak sonuç ülkemiz için hayırlısı olsun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Ağustos 22, 2010, 15:15:59 »
Şimdi onu diyecektim... Atakan yaşının iki üç katı fazla yaşındaki insanlara seni doldurmuşlar, sana anlatan şunu anlatmış vs vs diyorsun...
Tek merak ettiğim şu 16 yaşında bunca bilgiye nereden sahip oldun ???  Cidden okuyarak belgeler kurcalayarak mı edindin ??? Babadan mı geliyor ???
Ya da seni kim doldurdu böyle ???

Duruma göre ayakta alkışlarım seni ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Ağustos 22, 2010, 16:22:12 »
Öncelikle
Abi askerilik yapmasanmada askeriyenin mantığı bilirim işleriş şeklini bilirim en fazla ne kadar haksızlık yapılacağını bilirim.Bahsettiğin türde kimse kimseyi askeriden atamaz.Benimde aşırı solcu tanıdıklarım vardı.Komutanları görüşlerini biliyordu.Fakat hiç bir şekilde hiç bir şey yapamaz.Aşırı sağçı tanıdıklarımda çok rahat aaskerlik sürdüklerini komutanlarından hiç birinin inatlaşmadığını hatta arkadaş gibi olduğunu söylüyordu.Ben ortaokuldayken din hocam bana inat diye 3 kere disipline verildim.
1.Bir kızın ayağına basmışım
2.Derse geç gelmişim
3.Sıraya girmemişim.
Benim ailemde serseri kimse yoktu allaha şükür.Okuduğum okulda bir abim 2 ablam okudu.Hepsi okul birincisi olarak mezun oldu.Fakat nedense ben okulda bıçak çekenlerin maruz kalmadığı şekilde haksızlığa uğradım.Adam arkadaşını yaralıyordu.Hocalar korkudan hiç bir şey diyemiyorlardı.Aynı öğretmen o kişiye nutuk atıp gözümün önünde sınıfına yolladı.Ben o hocanın resmen gözümle ülke yapısına karşı bakın söylüyorum irticai girişimlerini görüyordum.Ve hocayı uyarıyordum yaptığınız kurallara aykırı burada kural benim diyordu.Ve öğrencilerin beynini yıkamaya devam ediyordu.Sağolsın müdürümüzün önünde yaptığım savunmalarla okuldan atılmaktan kurtuldum.Ben 8 yıl boyunca kimseye bıçak çekmedim kavgaya girmedim öğretmenlerime bir saygısızlık yapmadım,Okulda kılık kıyafet oalrak parmakla gösterilen öğrenciydim fakat.....
 Ahmet abi şunu belirtmek isterim sence dolduruşla kimse bu kadar bilgiye sahip olabilr mi?Bu zamana kadar kimseninin dolduruşuna gelmedim.Bir konuyu araştırırken karşıt görüşün i
ki tarafın hatta üç tarafın bilgilerine başvurdum.Ve asıl doğruyu buldum.Yaşıtlarım kız peşinde koşup saçma sapan diziler filmler izlerken ben internette acaba bu gün hangi ülkenin siyasi geçmişine baksak dedim.İnterneti sadece bilgi almak için kullandım.Avusturyalı bir bilim adamıydı heralde şu sözüde benim çok hoşuma gitmişti 'internet gibi bir kaynak varken insanlar nasıl bu kadar cahil olabiliyor anlamıyorum' Bu  sözün üstüne çokça tartışılmıştır da.Şu ana kadar kendimi yeterince belki daha tamamlamadım ama bir çok 25 30 yaşındaki kişidende iyi biliyorumdur türkiye ve dünya tarihinin.En nefret ettiğim şey ben her şeyi bilirm tavrı.Çünkü bilgi sonsuzluktur.Allah'tan başka kimse her şeyi bilemez.Her zaman amacım kendimi geliştirmek ve saçma sapan aktivitelerden kendimi soyutlamak.Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.