Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 858617 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #980 : Kasım 13, 2011, 21:39:57 »
Mehmet Bey sanırım birinci sorunum çözüldü,yapılan uygulama arkadaşlar tüpün üstündeki cam göstergenin bozuk olduğunu söylediler ve değiştirdiler problem çözüldü.B irde benim ikinci sorunuma bi çözüm sunarsanız çok sevinirim.Bir dip not daha düşmek istiyorum 2004 model 1.6 motor toyota verso araç istanbul trafiğinde maximum kaç kuruş yakar dur kalklarda net bir rakam değilde ortalama soruyorumm  MÜMKÜNSEE  TEŞEKKÜRLERRRR.Bu arada bu aralar forumdan biraz uzak kaldık galibaa.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #980 : Kasım 13, 2011, 21:39:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 65 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #981 : Kasım 14, 2011, 09:20:04 »
mehmet bey benim eracım toyota 2002 üzerindeki LPG mim gaz sıralı bu yazın hataydayken 1 gün süreyle hiç çalıştırmadım daha sonra çalıştırdığımda lpg ye geçerken araba stop etti.Daha sonra tekrarlamadı ben adıyamanda ikamet ediyorom geçenlerde havalar soğuyunca sabah çalıştırdığımda terar araba yürür halde değil durdığu yerde ısınıp lpg ye geçince stop etti bunun nedenini öğrenebilirmiyiz saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #982 : Kasım 14, 2011, 09:56:36 »
Merhaba Tacir Bey ;

Sorununuzun düzelmesine sevindim.Yakıt tüketim sorularını pek sevmiyorum :) Ama şahsi fikrim verso gibi bir araç İstanbul trafiğinde şehir içi 12 lt/100 km den aşağı yakıt tüketmez. Selamlar ,saygılar...

Mehmet Bey sanırım birinci sorunum çözüldü,yapılan uygulama arkadaşlar tüpün üstündeki cam göstergenin bozuk olduğunu söylediler ve değiştirdiler problem çözüldü.B irde benim ikinci sorunuma bi çözüm sunarsanız çok sevinirim.Bir dip not daha düşmek istiyorum 2004 model 1.6 motor toyota verso araç istanbul trafiğinde maximum kaç kuruş yakar dur kalklarda net bir rakam değilde ortalama soruyorumm  MÜMKÜNSEE  TEŞEKKÜRLERRRR.Bu arada bu aralar forumdan biraz uzak kaldık galibaa.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #983 : Kasım 14, 2011, 09:58:26 »
Merhaba ;

Sorunun farklı nedenleri olsa da bu sorunun temel nedeni lpg enjektörlerinin doğru hızda ve oranda lpg gazının püskürtememesi ile alakalıdır.Mim gaz ın kullandığı yerli enjektörler yerine ithal tip 3 ohm luk waltek enjektör taktırıp ,lpg ayarını yaptırırsanız sorununuz düzelecektir.Selamlar...

mehmet bey benim eracım toyota 2002 üzerindeki LPG mim gaz sıralı bu yazın hataydayken 1 gün süreyle hiç çalıştırmadım daha sonra çalıştırdığımda lpg ye geçerken araba stop etti.Daha sonra tekrarlamadı ben adıyamanda ikamet ediyorom geçenlerde havalar soğuyunca sabah çalıştırdığımda terar araba yürür halde değil durdığu yerde ısınıp lpg ye geçince stop etti bunun nedenini öğrenebilirmiyiz saygılarımla
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #984 : Kasım 14, 2011, 11:01:56 »
Fatih Bey ; aracınızda ne marka sistem kullanıyorsunuz_?

Abi zavoli sıralı sistem,
Toyota Rav4 2011

eğer malı çok seversen, hırsla değil, belki kanaatle malı talep et, ta çok gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #985 : Kasım 15, 2011, 17:05:49 »
Mehmet bey, aracın montajdan sonra, fazla yaktığını düşünüyorsak LPG ayarını yaptırmak gerekir mi? Bu konuda bir tavsiyeniz olur mu.

Araç 2004 Yaris 1.3 SOL Otomatik vites, BRC lpg sistemi takılı....
Şehirlerarası yolda 2 kişi, 130 km ortalama ile seyrettim. Km'de 230 kuruş yaktı, bana fazla gibi geldi...
"Ey iman edenler! Malınız mülkünüz ve çoluk çocuğunuz, sizi Allah'ı anmaktan alıkoymasın! Her kim böyle davranacak olursa, dünyada da ahirette de kaybedenlerden olacaktır. Münafikun,9"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #986 : Kasım 15, 2011, 22:24:03 »
Merhaba Aras Bey ;
Kontrolde her zaman fayda vardır; lpg ayar ve sızdırmazlıgını yetkılı servısınızde kontrol ettırınız.Yakıt tuketımı konusunda 1.300 cc bır arac ıle 130km\h surat ıle yolculuk yaparsanız 1.600 cc aractan daha fazla yakıt tuketırsınız.k

Mehmet bey, arac?n montajdan sonra, fazla yakt?ï?n? dü?ünüyorsak LPG ayar?n? yapt?rmak gerekir mi? Bu konuda bir tavsiyeniz olur mu.

Araç 2004 Yaris 1.3 SOL Otomatik vites, BRC lpg sistemi tak?l?....
?ehirleraras? yolda 2 ki?i, 130 km ortalama ile seyrettim. Km'de 230 kuru? yakt?, bana fazla gibi geldi...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #987 : Kasım 16, 2011, 00:15:32 »
Mehmet bey bilgi ve tavsiye için teşekkür ederim.
"Ey iman edenler! Malınız mülkünüz ve çoluk çocuğunuz, sizi Allah'ı anmaktan alıkoymasın! Her kim böyle davranacak olursa, dünyada da ahirette de kaybedenlerden olacaktır. Münafikun,9"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #988 : Kasım 18, 2011, 16:29:02 »
mehmet bey merhaba
aracıma brc marka lpg donusumu yaptırmadan once sizin tavsıyelerinize başvurmuştum.
aracımı lpg ye donuşturdugum için gayette memnum..ilk 10000 kmde hiç sorun yasamadım.10000 kmbakımına 100 km kala bahsedecegim sorunları yasamaya başladım ve bakımdan sonrada devam ediyor.
başlıca bir kaç tanesini yazmak istiyorum fikirlerinizi benle paylasırsanız sevinirim.
ilk olarak
genelde sorunlarımı şehir içi trafıginde yavaş giderken yasıyorum araba kendini kasıyor (sankı gaz yetmıyo gibi) yada gazdan benzine geçiyor.şehir dısında da hızlı giderken yada rampa yukarı giderken aynı sekilde sorun yasıyorum.
genelde rampa yukarı giderken bazende duz yolla sarılma olup araçın gazı bitmiş gibi kırmızı ısık yanıp sesli ikaz vermeye başlıyo.
her seferinde yaptırdıgım yere gittigimde ayar yapıp yolluyorlar ve aracımda bir duzelme oluyor fakat haftasına aynı sorunlar yasanmaya başlıyorum
bunlar neden kaynaklanıyo olabilir.bilgilendirsenız sevinirim..

aracım 2011 toyota coralla elegant modeli 1.6
EDğr__

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #989 : Kasım 18, 2011, 23:21:36 »
Merhaba Mızan Bey;
Aracınızdakı sorun anladıgım kadarıyla Lpg deposunda yeterlı gaz olmasına ragmen ,gaz bıtmıs gıbı sıstemın lpgden benzıne gecıs yapması.Bu sorunun nedenı yeterlı lpg basıncının saglanamaması ıle alakalıdır.
KONTROL EDILMESI GEREKENLER
1) DeltaP degerının rolantıde 1.100 mbar ıle 1.200 mbar arasında olup olmadıgı
2)Yerterlı gaz olmasına ragmen anı gaza yuklenmelerde DeltaP degerının mınımum 550 mbara kadar dusup dusmedıgı
3)Gecıs ayarları bolumunden mın deltaP degerının 500 mbara ayarlanıp ayarlanmadıgı
4)Map degerının Rolantıde ortalama 300 mbar ; gaza anı yuklenmelerde max. 990 mbar olup olmadıgı
 Sayet bu parametre degerlerınde bır anormallık yoksa ;
Delta P 500 ın altına anı yuklenmelerde dusuyorsa samandranın anı akıs valfınde sorun var demektır.Samandranın degısmesı gerekebılır.
Ayrıca regulatorunuz ısı sensorlu ıse sensorun soketınde gevsemeden dolayı yıne aynı sorunu yasayabılırsınız
Ya da 4.5 mabar basınc sensorunuzde sorun olabılır.

Aslında sorunun teshısı ıcın laptop ıle yola cıkılsa usta nokta atısı yapabılır ; sayet yetkılı servısınızden sonuc alamaz ısenız lutfen bana durumu bıldırın 2A BRC merkezden teknık destek saglayalım.Selamalar...

mehmet bey merhaba
arac?ma brc marka lpg donusumu yapt?rmadan once sizin tavs?yelerinize ba?vurmu?tum.
arac?m? lpg ye donu?turdugum için gayette memnum..ilk 10000 kmde hiç sorun yasamad?m.10000 kmbak?m?na 100 km kala bahsedecegim sorunlar? yasamaya ba?lad?m ve bak?mdan sonrada devam ediyor.
ba?l?ca bir kaç tanesini yazmak istiyorum fikirlerinizi benle paylas?rsan?z sevinirim.
ilk olarak
genelde sorunlar?m? ?ehir içi traf?ginde yava? giderken yas?yorum araba kendini kas?yor (sank? gaz yetm?yo gibi) yada gazdan benzine geçiyor.?ehir d?s?nda da h?zl? giderken yada rampa yukar? giderken ayn? sekilde sorun yas?yorum.
genelde rampa yukar? giderken bazende duz yolla sar?lma olup araç?n gaz? bitmi? gibi k?rm?z? ?s?k yan?p sesli ikaz vermeye ba?l?yo.
her seferinde yapt?rd?g?m yere gittigimde ayar yap?p yolluyorlar ve arac?mda bir duzelme oluyor fakat haftas?na ayn? sorunlar yasanmaya ba?l?yorum
bunlar neden kaynaklan?yo olabilir.bilgilendirsen?z sevinirim..

arac?m 2011 toyota coralla elegant modeli 1.6

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #990 : Kasım 24, 2011, 10:20:38 »
Mehmet Bey, sorunların çözümüne gösterdiğiniz özene teşekkür ederim.

Aracım 2010 elegant Verso 7 koltuk. 2A Bostancı'da(evime 10 dk.) henüz bu uygulama yapılmamış.
Biraz incelediler ve en küçük simit deponun bile istepne yerinde sıkıştığını gördük.
Arkada tampona 6-7 cm kalıyor. Önde, en arka koltukların şasesi depoya sıfır.
Sanırım depo ölçüsü 57x18.

Yardımcı olabilir misiniz?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #991 : Kasım 24, 2011, 23:25:53 »
Merhaba Vedat Bey ;
Bu araca 200- 35lt Step marka sımıt tank ya da 200-40lt Optımum tank rahatlıkla takılabılıyor.Sanırım cok net olmasa da benım web sıtemde yenı versoya takılan  sımıt deponun montajını gorebılırsınız.
Selamlar...

Mehmet Bey, sorunlar?n çözümüne gösterdiïiniz özene te?ekkür ederim.

Arac?m 2010 elegant Verso 7 koltuk. 2A Bostanc?'da(evime 10 dk.) henüz bu uygulama yap?lmam??.
Biraz incelediler ve en küçük simit deponun bile istepne yerinde s?k??t?ï?n? gördük.
Arkada tampona 6-7 cm kal?yor. Önde, en arka koltuklar?n ?asesi depoya s?f?r.
San?r?m depo ölçüsü 57x18.

Yard?mc? olabilir misiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #992 : Kasım 25, 2011, 13:50:03 »
Teşekkürler Mehmet Bey,

Başka bir bayide 20cm lik depoyu, en arka koltukları 3 cm kaldırarak yerleştirebildik. Tabi deneme amaçlı yapıldı.
Atiker bayisinden, valvematic motorlarda emme olmadığı için, prins dışındaki kitlerde problem yaşabileceğim söylendi.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #993 : Kasım 25, 2011, 15:13:05 »

"Kırımızı ışıkta durduğunuzda sistem benzine geçtiğinde göstergedeki ışıklar sönmeden benzine geçip tekrar hareket ettiğinizde lpg ye geçiyorsa sistemin devir bağlantısında sorun var demektir.Cut off da devir sinyali kesileceği için sistem benzine geçiyor gibi gözükmekte ,servisinizde devir bağlantısını kontrol ettiriniz.Göstergedeki elektiriğin komple sönmesi ise şase bağlantısında ya da sigortalık kutusunda bir gevşemeden mütevellit olabilir.Selamlar."

İzmirde bayramda açık bi zavılli servisne götürdüm aracı. bilgisayara baladı bi problem çıkmadı. sonra sizinde bahsettiğiniz sigortalık kutusuna baktı. burda bir gevşeme olduğunu söyledi ve bağlantıları tekrar kontrol etti. ve araç düzeldi. izmirden 400 km yakın yol yaptım bi sorun olmadan. ama sonra tekrar aynı problem, hatta şimdi başlandıçta yanıyor ışıklar sonra hemen sönüyor ve araç benzinde gidiyo. yarın başka bir servise gideceğim. sormak istediim bu sigorta temassızlığından dolayı araç lpg ye geçmez mi? yani göstergenin açık yada kapalı olması geçise engel mi? ilginize teşekkür ederim Mehmet bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #994 : Kasım 28, 2011, 14:09:34 »
Herkese selamlar.
Mehmet bey tavsiyeniz üzerine Ordu Dağaşanlar da aracıma BRC kit taktırmıştım genel olarak oldukça memnunum ciddi bir sorun yaşamadım. Bir aralar araç çalıştıktan sonra yeni gaza geçince stop etme problemi oldu servis bu sorunu çözdü. Şimdi ise araç hareket halindeyken gazdan ayağımı çektiğimde araba sarsıntı yapıyor. Bu problem benzine aldığımda yok. Sadece LPG de. Özellikle şehir içi 2. ve 3. vitesde bunu çok yaptığı için can sıkıyor. Sallana sallana gidiyorum yada sürekli debriyaja basmak zorunda kalıyorum sallanma olmaması için. Trafik rahatlayıp gaza yüklendiğimde ise (bunu 2 ve 3. viteslerde yapıyor) gaz yemiyor araçta bir titreme oluyor ve gaz yemeye başlıyor. Servise götürdüm sorun çözülmedi.Yardımcı olursanız sevinirim.
1999 Corolla Terra 1.3 Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #995 : Kasım 29, 2011, 18:10:11 »
Merhaba Vedat Hocam ;

Valve matik motorda emme olmadığından değil sanırım o firmanın elinde BRC ya da farklı bir ürün olmadığı için size sadece bu marka takılır demiş :) Bu araca üst sınıf bir çok ürün takılabilir ki zaten ben kendi servisimde yüzlerce araca montaj yaptım .Tamamen ticari kazanç elde edilmek adına teknik bilgiden yoksun olarak verilen bir cevap.

Teşekkürler Mehmet Bey,

Başka bir bayide 20cm lik depoyu, en arka koltukları 3 cm kaldırarak yerleştirebildik. Tabi deneme amaçlı yapıldı.
Atiker bayisinden, valvematic motorlarda emme olmadığı için, prins dışındaki kitlerde problem yaşabileceğim söylendi.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #996 : Kasım 29, 2011, 18:12:11 »
Evet elektrik bağlantısında sorun varsa araç lpg ye geçmez benzinde devam eder.Tüm elektirik bağlantılarını ayrıca şase bağlantısını da lütfen kontrol ettiriniz ,temassızlık olabilir.Selamlar...

"Kırımızı ışıkta durduğunuzda sistem benzine geçtiğinde göstergedeki ışıklar sönmeden benzine geçip tekrar hareket ettiğinizde lpg ye geçiyorsa sistemin devir bağlantısında sorun var demektir.Cut off da devir sinyali kesileceği için sistem benzine geçiyor gibi gözükmekte ,servisinizde devir bağlantısını kontrol ettiriniz.Göstergedeki elektiriğin komple sönmesi ise şase bağlantısında ya da sigortalık kutusunda bir gevşemeden mütevellit olabilir.Selamlar."

İzmirde bayramda açık bi zavılli servisne götürdüm aracı. bilgisayara baladı bi problem çıkmadı. sonra sizinde bahsettiğiniz sigortalık kutusuna baktı. burda bir gevşeme olduğunu söyledi ve bağlantıları tekrar kontrol etti. ve araç düzeldi. izmirden 400 km yakın yol yaptım bi sorun olmadan. ama sonra tekrar aynı problem, hatta şimdi başlandıçta yanıyor ışıklar sonra hemen sönüyor ve araç benzinde gidiyo. yarın başka bir servise gideceğim. sormak istediim bu sigorta temassızlığından dolayı araç lpg ye geçmez mi? yani göstergenin açık yada kapalı olması geçise engel mi? ilginize teşekkür ederim Mehmet bey.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #997 : Kasım 29, 2011, 18:13:50 »
Muzaffer Bey ;

Servise gideceğiniz gün lütfen bana burdan mail atınız ,firma ile görüşeyim gerekiyorsa uzaktan bağlantı yapıp sistemi kontrol ettireyim.
NOT : Geçen hafta ordudaydım keşke daha önce haberim olsaydı ,bizzat ben ayarlarınızı kontrol ederdim.Selamlar...

Herkese selamlar.
Mehmet bey tavsiyeniz üzerine Ordu Dağaşanlar da aracıma BRC kit taktırmıştım genel olarak oldukça memnunum ciddi bir sorun yaşamadım. Bir aralar araç çalıştıktan sonra yeni gaza geçince stop etme problemi oldu servis bu sorunu çözdü. Şimdi ise araç hareket halindeyken gazdan ayağımı çektiğimde araba sarsıntı yapıyor. Bu problem benzine aldığımda yok. Sadece LPG de. Özellikle şehir içi 2. ve 3. vitesde bunu çok yaptığı için can sıkıyor. Sallana sallana gidiyorum yada sürekli debriyaja basmak zorunda kalıyorum sallanma olmaması için. Trafik rahatlayıp gaza yüklendiğimde ise (bunu 2 ve 3. viteslerde yapıyor) gaz yemiyor araçta bir titreme oluyor ve gaz yemeye başlıyor. Servise götürdüm sorun çözülmedi.Yardımcı olursanız sevinirim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #998 : Kasım 29, 2011, 18:30:27 »
merhabalar mehmet bey,
aracımda (2011 1.6 dualvvti corolla) landirenzo sistem takılı.
çok şükür herhangi bir sorunum yok (rolantideki enjektör sesi dışında).
benim sıkıntım simit depoda. depom maksimum 31-32 lt arası gaz alıyor.
yerini incelediğimde sanki bir büyük depo takılabilecekmiş gibi geliyor.
bu araca yaptığınız uygulamalarda max kaç lt lik simit depo takılabiliyor.
teknik ve muayene açısından bir sıkıntı yoksa maksimum büyüklükteki depoya geçmek istiyorum.
teşekkürler.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • beraber 250 bini devirdik.. daha nice 250'lere
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #999 : Kasım 29, 2011, 19:41:10 »
merhaba  Mehmet bey, bir ay içinde fiyatının uygunluğundan dolayı lovato alacağım. 2000 vvt-i corollam var 1.4 motor, spesifik bir problem yaşarmıyım?
bugün ve yarın hep toyota