Ama şahsi fikrim verso gibi bir araç İstanbul trafiğinde şehir içi 12 lt/100 km den aşağı yakıt tüketmez. Selamlar ,saygılar... Mehmet Bey sanırım birinci sorunum çözüldü,yapılan uygulama arkadaşlar tüpün üstündeki cam göstergenin bozuk olduğunu söylediler ve değiştirdiler problem çözüldü.B irde benim ikinci sorunuma bi çözüm sunarsanız çok sevinirim.Bir dip not daha düşmek istiyorum 2004 model 1.6 motor toyota verso araç istanbul trafiğinde maximum kaç kuruş yakar dur kalklarda net bir rakam değilde ortalama soruyorumm MÜMKÜNSEE TEŞEKKÜRLERRRR.Bu arada bu aralar forumdan biraz uzak kaldık galibaa.
mehmet bey benim eracım toyota 2002 üzerindeki LPG mim gaz sıralı bu yazın hataydayken 1 gün süreyle hiç çalıştırmadım daha sonra çalıştırdığımda lpg ye geçerken araba stop etti.Daha sonra tekrarlamadı ben adıyamanda ikamet ediyorom geçenlerde havalar soğuyunca sabah çalıştırdığımda terar araba yürür halde değil durdığu yerde ısınıp lpg ye geçince stop etti bunun nedenini öğrenebilirmiyiz saygılarımla
Fatih Bey ; aracınızda ne marka sistem kullanıyorsunuz_?
Mehmet bey, arac?n montajdan sonra, fazla yakt?ï?n? dü?ünüyorsak LPG ayar?n? yapt?rmak gerekir mi? Bu konuda bir tavsiyeniz olur mu.
Araç 2004 Yaris 1.3 SOL Otomatik vites, BRC lpg sistemi tak?l?....
?ehirleraras? yolda 2 ki?i, 130 km ortalama ile seyrettim. Km'de 230 kuru? yakt?, bana fazla gibi geldi...
mehmet bey merhaba
arac?ma brc marka lpg donusumu yapt?rmadan once sizin tavs?yelerinize ba?vurmu?tum.
arac?m? lpg ye donu?turdugum için gayette memnum..ilk 10000 kmde hiç sorun yasamad?m.10000 kmbak?m?na 100 km kala bahsedecegim sorunlar? yasamaya ba?lad?m ve bak?mdan sonrada devam ediyor.
ba?l?ca bir kaç tanesini yazmak istiyorum fikirlerinizi benle paylas?rsan?z sevinirim.
ilk olarak
genelde sorunlar?m? ?ehir içi traf?ginde yava? giderken yas?yorum araba kendini kas?yor (sank? gaz yetm?yo gibi) yada gazdan benzine geçiyor.?ehir d?s?nda da h?zl? giderken yada rampa yukar? giderken ayn? sekilde sorun yas?yorum.
genelde rampa yukar? giderken bazende duz yolla sar?lma olup araç?n gaz? bitmi? gibi k?rm?z? ?s?k yan?p sesli ikaz vermeye ba?l?yo.
her seferinde yapt?rd?g?m yere gittigimde ayar yap?p yolluyorlar ve arac?mda bir duzelme oluyor fakat haftas?na ayn? sorunlar yasanmaya ba?l?yorum
bunlar neden kaynaklan?yo olabilir.bilgilendirsen?z sevinirim..
arac?m 2011 toyota coralla elegant modeli 1.6
Mehmet Bey, sorunlar?n çözümüne gösterdiïiniz özene te?ekkür ederim.
Arac?m 2010 elegant Verso 7 koltuk. 2A Bostanc?'da(evime 10 dk.) henüz bu uygulama yap?lmam??.
Biraz incelediler ve en küçük simit deponun bile istepne yerinde s?k??t?ï?n? gördük.
Arkada tampona 6-7 cm kal?yor. Önde, en arka koltuklar?n ?asesi depoya s?f?r.
San?r?m depo ölçüsü 57x18.
Yard?mc? olabilir misiniz?
Bu araca üst sınıf bir çok ürün takılabilir ki zaten ben kendi servisimde yüzlerce araca montaj yaptım .Tamamen ticari kazanç elde edilmek adına teknik bilgiden yoksun olarak verilen bir cevap.Teşekkürler Mehmet Bey,
Başka bir bayide 20cm lik depoyu, en arka koltukları 3 cm kaldırarak yerleştirebildik. Tabi deneme amaçlı yapıldı.
Atiker bayisinden, valvematic motorlarda emme olmadığı için, prins dışındaki kitlerde problem yaşabileceğim söylendi.
"Kırımızı ışıkta durduğunuzda sistem benzine geçtiğinde göstergedeki ışıklar sönmeden benzine geçip tekrar hareket ettiğinizde lpg ye geçiyorsa sistemin devir bağlantısında sorun var demektir.Cut off da devir sinyali kesileceği için sistem benzine geçiyor gibi gözükmekte ,servisinizde devir bağlantısını kontrol ettiriniz.Göstergedeki elektiriğin komple sönmesi ise şase bağlantısında ya da sigortalık kutusunda bir gevşemeden mütevellit olabilir.Selamlar."
İzmirde bayramda açık bi zavılli servisne götürdüm aracı. bilgisayara baladı bi problem çıkmadı. sonra sizinde bahsettiğiniz sigortalık kutusuna baktı. burda bir gevşeme olduğunu söyledi ve bağlantıları tekrar kontrol etti. ve araç düzeldi. izmirden 400 km yakın yol yaptım bi sorun olmadan. ama sonra tekrar aynı problem, hatta şimdi başlandıçta yanıyor ışıklar sonra hemen sönüyor ve araç benzinde gidiyo. yarın başka bir servise gideceğim. sormak istediim bu sigorta temassızlığından dolayı araç lpg ye geçmez mi? yani göstergenin açık yada kapalı olması geçise engel mi? ilginize teşekkür ederim Mehmet bey.
Herkese selamlar.
Mehmet bey tavsiyeniz üzerine Ordu Dağaşanlar da aracıma BRC kit taktırmıştım genel olarak oldukça memnunum ciddi bir sorun yaşamadım. Bir aralar araç çalıştıktan sonra yeni gaza geçince stop etme problemi oldu servis bu sorunu çözdü. Şimdi ise araç hareket halindeyken gazdan ayağımı çektiğimde araba sarsıntı yapıyor. Bu problem benzine aldığımda yok. Sadece LPG de. Özellikle şehir içi 2. ve 3. vitesde bunu çok yaptığı için can sıkıyor. Sallana sallana gidiyorum yada sürekli debriyaja basmak zorunda kalıyorum sallanma olmaması için. Trafik rahatlayıp gaza yüklendiğimde ise (bunu 2 ve 3. viteslerde yapıyor) gaz yemiyor araçta bir titreme oluyor ve gaz yemeye başlıyor. Servise götürdüm sorun çözülmedi.Yardımcı olursanız sevinirim.