Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746056 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '11
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1020 : Aralık 06, 2011, 18:43:02 »
İyi günler Mehmet bey;
Aracım 2003 Corolla üzerinde Tartarini Sıralı sistem LPG var. Bu güne kadar LPG ile ilgili bir sorun yaşamadım ama bugün şöyle bir şey başıma geldi: Sabah evden çıkıp işe gittim LPGde hiçbir sorun yoktu. Akşam üstü iş dönüşü arabaya bindim, arabanın içini tüp kokusu kaplamıştı. Lpg kontrol paneline baktığımda araç LPG'de görünüyordü, LPG benzin geçiş düğmesine bastım ama hiç bir değişiklik olmadı yani LPGnin ECUsu kilitlenmiş. Hemen kaputu açtım Regülatör buzla kaplamış ve gaz kaçırıyor. Hemen tankınatki vanayı kapatım ve LPG ECUsunun bağlatı soketini çıkarıp taktım ECUdaki kilitlenme sorunu hallodu ancak regülatör buz tuttuğu için borulardaki gaz bitinceye kadar gaz kaçırmaya devam etti. Bu esnada LPG bakımını yaptırdığım sevisle görüştüm yarın gelin bi kontrol edelim dediler. Eve geldiğimde konrol için vanayı açtım aracı çalıştırıp tüpe geçiş yaptım sorunsuz çalıştı. Ben ne olur ne olmaz diye aracı stop ettim ve vanayı tekrar kapattım, yarın konrol ettirecem.
Acaba bu gün yaşadığım sorundan dolayı LPG sisteminde bir arıza oluşmuş olabilir mi? Böyle bir sorun yaşamamak için alınabilecek bir önlem varmı?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1020 : Aralık 06, 2011, 18:43:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1021 : Aralık 06, 2011, 18:58:17 »
Merhaba Oğuzhan Bey ;

Gaz kokusu varsa muhakkak bir noktadan sızıntı var demektir.Regulator ,gaz valfi ,şamandra bağlantı noktaları kontrol edilmeli.Aracınızın lpg ye geçmeme nedeni ise lpg valflerinin doğru çalışmaması ile alakalı olabilir ya da basınç sensörü hortumunda bir yırtılma ya da yerınden çıkma durumu varsa araç hem gaza geçmez hem de bu nedenle koku yapabilir.Yetkili servisiniz PC ile aracınıza bağlandığında arıza nedenini hemen tesbit edecektir.
Yakıt artışının nedeni hem bu kaçak da olabilir hem de kışın gelmesiyle beraber gaz kalitesinin ve gaz yoğunlaşmasının düşmesi ile ilişkilendirilebilir.Selamlar...

cevabınız için teşekkür ederim mehmet bey...
LPG filtresine giden hortum çıktığı için geçiş yapmıyormuş, hortumu bu sabah yerine taktım ve bu sorun düzeldi...
bugün kaçak kontrolüne de gittim, kaçak yokmuş, LPG'ci arkadaş motorun tekleme yaptığını, enjektörlerde veya ateşlemede bir sıkıntı olabileceğini söyledi, haftasonu onları da halledeceğim.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1022 : Aralık 07, 2011, 08:42:45 »
Merhaba Süleyman Bey ;
Bursa'da 2 firma için referans olacağım ;Tavsiye edilen montaj fiyatı 1.650 TL 10 taksıttır.

1)BURSA TOMURCUK OTO SERV!S LTD. "T!. Be$evler Küçük San.Sit.17/A Blok No:1 Nilüfer 0 224 441 12 41 0 224 441 75 07 !RFAN YÖNEL
2)NiRA MÜHENDiSLiK
Yeni Yalova yolu (Panayır Lambaları
Peugeot Nilkar-Do#ta$ arası) Panayır
mah. Yunus Emre cd. No:22
0 224 211 63 80
0 544 211 63 80 0 224 211 63 81 N"YAZ" ULUDA%

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1023 : Aralık 07, 2011, 08:45:28 »
Merhaba ;

Firmaların bayisi olduğu ürünleri tavsiye etmeleri çok normal.Romano AEB yazılım kullanan bir marka ,bu yazılımda FSI araçlar 1.200 RPM nın altında ve 5.000 RPM nın uzerınde benzin tüketiyor diye biliyorum ,bu ise oldukça fazla bir benzin tüketimine neden olacaktır fakat detaylı bilgiyi servislerden alıp ,aklınıza yatan markayı ve servisi tercih edebilirsiniz.Selamlar...

Mehmet Bey Jetta konusunda sizin fikirlerinizi almıştım. Romano marka kiti tavsiye ediyorlar siz ne dersiziniz? Ben biraz araştırdım ama ne yapalım bilmiyorum
araç benim değil sadece ortak karar vermemiz gerekiyor o yüzden araştırıyorum. Siz ne dersiniz taktıralım mı uyum sağlar mı?Ayrıca arkadaşlar arasında romano kullanan varsa görüşlerini almak isterim..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1024 : Aralık 07, 2011, 08:48:27 »
Geçmiş olsun  ,sorunun halolmasına sevindim :)
Ustanın belirttiği gibi tekleme sorunu lpg enjektörlerinden de olabilir ateşleme sisteminden de ;gözden geçirilmesinde fayda var.Selamlar...

cevabınız için teşekkür ederim mehmet bey...
LPG filtresine giden hortum çıktığı için geçiş yapmıyormuş, hortumu bu sabah yerine taktım ve bu sorun düzeldi...
bugün kaçak kontrolüne de gittim, kaçak yokmuş, LPG'ci arkadaş motorun tekleme yaptığını, enjektörlerde veya ateşlemede bir sıkıntı olabileceğini söyledi, haftasonu onları da halledeceğim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1025 : Aralık 07, 2011, 08:54:12 »
Ömer Bey ;

Regulatörün buzlanmasının nedeni regulatörünüze soğutma suyunun gelmememesi ile alakalı olabilir .Aracınızın su seviyesini ,antifirze derecesini ve regulatorun su bağlantılarını kontrol ettirin ayrıca regulatorde de sorun olma ihtimali var ; suya gez veriyor da olabilir.Önemli bir sorun olduğu için en kısa sürede yetkili servisinize gidiniz ,sonucu burdan paylaşırsanız diğer arkadaşlara da tecrübe olur .Selamlar...

İyi günler Mehmet bey;
Aracım 2003 Corolla üzerinde Tartarini Sıralı sistem LPG var. Bu güne kadar LPG ile ilgili bir sorun yaşamadım ama bugün şöyle bir şey başıma geldi: Sabah evden çıkıp işe gittim LPGde hiçbir sorun yoktu. Akşam üstü iş dönüşü arabaya bindim, arabanın içini tüp kokusu kaplamıştı. Lpg kontrol paneline baktığımda araç LPG'de görünüyordü, LPG benzin geçiş düğmesine bastım ama hiç bir değişiklik olmadı yani LPGnin ECUsu kilitlenmiş. Hemen kaputu açtım Regülatör buzla kaplamış ve gaz kaçırıyor. Hemen tankınatki vanayı kapatım ve LPG ECUsunun bağlatı soketini çıkarıp taktım ECUdaki kilitlenme sorunu hallodu ancak regülatör buz tuttuğu için borulardaki gaz bitinceye kadar gaz kaçırmaya devam etti. Bu esnada LPG bakımını yaptırdığım sevisle görüştüm yarın gelin bi kontrol edelim dediler. Eve geldiğimde konrol için vanayı açtım aracı çalıştırıp tüpe geçiş yaptım sorunsuz çalıştı. Ben ne olur ne olmaz diye aracı stop ettim ve vanayı tekrar kapattım, yarın konrol ettirecem.
Acaba bu gün yaşadığım sorundan dolayı LPG sisteminde bir arıza oluşmuş olabilir mi? Böyle bir sorun yaşamamak için alınabilecek bir önlem varmı?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1026 : Aralık 07, 2011, 10:42:02 »
Merhaba ;

Firmaların bayisi olduğu ürünleri tavsiye etmeleri çok normal.Romano AEB yazılım kullanan bir marka ,bu yazılımda FSI araçlar 1.200 RPM nın altında ve 5.000 RPM nın uzerınde benzin tüketiyor diye biliyorum ,bu ise oldukça fazla bir benzin tüketimine neden olacaktır fakat detaylı bilgiyi servislerden alıp ,aklınıza yatan markayı ve servisi tercih edebilirsiniz.Selamlar...

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey ilginiz için....

Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 130000
« Yanıtla #1027 : Aralık 07, 2011, 17:37:14 »
Mehmet bey İlginiz için teşekkür ederim.
Benim yaşadığım sorun araç çalışmıyorken, park halindeyken oldu. Aracı stop ettiğimde LPG siteminin ECU kilitlendiği için gazı kesmemiş araba çalışıyormuş gibi gazı göndermeye devam ettiği için regulatör buzlanmış. Motor çalışırken buzlama problemi olmuyor.
Bu güne kadar LPG sistemiyle ilgili 2 tane problem yaşadım birncisi Temmuz ayında Antaya'da LPGde araç bi süre tekleme yaptı benzine geçirip biraz devam ettikten sonra tekrar lpgye geçirdiğimde sorunsuz çalışmaya devam etti. İkinci yaşadığım sorunda ECUnun kilitlenmesi.
Bu gün servise gittim LPG sisteminin yazımlımında bir sorun olmuş sistemde 5 tane hata kodu kaydetmiş, yazılımı tekrar yüklediler. Bir sorun olmadığını söylediler. Ama bu yaşadığım bana ders oldu bundan sonra arabayı stop ettiğimde LPG nin kapanıp kapanmadığını kontrol edeceğim.
Ömer Bey ;

Regulatörün buzlanmasının nedeni regulatörünüze soğutma suyunun gelmememesi ile alakalı olabilir .Aracınızın su seviyesini ,antifirze derecesini ve regulatorun su bağlantılarını kontrol ettirin ayrıca regulatorde de sorun olma ihtimali var ; suya gez veriyor da olabilir.Önemli bir sorun olduğu için en kısa sürede yetkili servisinize gidiniz ,sonucu burdan paylaşırsanız diğer arkadaşlara da tecrübe olur .Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1028 : Aralık 08, 2011, 11:02:34 »
Merhaba ;

Şimdi daha iyi anlayabiliyorum.Bahsettiğiniz gibi sorun ecü kaynaklı fakat tekerrür etme ihtimali de var.Ecü valfleri kapamadığı için gaz akışı devam ettiği için böyle bir sorun yaşamışsınız ,umarım tekrarlamaz.Lpg li sorunsuz günler dilerim...

Mehmet bey İlginiz için teşekkür ederim.
Benim yaşadığım sorun araç çalışmıyorken, park halindeyken oldu. Aracı stop ettiğimde LPG siteminin ECU kilitlendiği için gazı kesmemiş araba çalışıyormuş gibi gazı göndermeye devam ettiği için regulatör buzlanmış. Motor çalışırken buzlama problemi olmuyor.
Bu güne kadar LPG sistemiyle ilgili 2 tane problem yaşadım birncisi Temmuz ayında Antaya'da LPGde araç bi süre tekleme yaptı benzine geçirip biraz devam ettikten sonra tekrar lpgye geçirdiğimde sorunsuz çalışmaya devam etti. İkinci yaşadığım sorunda ECUnun kilitlenmesi.
Bu gün servise gittim LPG sisteminin yazımlımında bir sorun olmuş sistemde 5 tane hata kodu kaydetmiş, yazılımı tekrar yüklediler. Bir sorun olmadığını söylediler. Ama bu yaşadığım bana ders oldu bundan sonra arabayı stop ettiğimde LPG nin kapanıp kapanmadığını kontrol edeceğim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #1029 : Aralık 11, 2011, 11:02:20 »

95 TOYOTA COROLLA  lANDİRENZO MİXERLİ KİT 3 YIL ÖNCE TAKILDI.Aracımla 10 tl ye 25 km yapar oldum.3 farklı gaz analiz cihazında ölçüm yaptırdım.Değerleri gayet güzel.Lakin 10 tl ile 33 , 25 km yol katettim.Acaba hava mı basıyorlar diye sürekli aldığım Milangaz ı terk edip bir seferde Aygaz kullandım.Sonuç felaket.10 tl ile 19 km.Gaz kaçağı mı var acaba?Keskin bir gaz kokusu hissetmiyorum.Sorun neyden kaynaklanabilir?Bujiler yeni,Hava filtresi orjinal.
Mixere giden boruyu regülatörden söktüm.Stop halinde iken gaz akışı yok.
Cihaz ile kaçak kontrolü yaptırdım.Değer sıfır.
Regülatör değişecek arızalı,o yüzden çok yakıyor diyorlar.Çok yaksa analiz değerlerinin bozuk olması gerekmez mi ?diyorum.Yanıt yok vess
Egzostta sıkıştırma yok.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1030 : Aralık 12, 2011, 21:31:02 »
selamlar mehmet bey
2004 corolla aracıma brc marka tüp taktırdım. yaklaşık bir hafta oldu
taktırdıkdan sonra arada abs,elfreni arıza lambaları yanıyor, hız ibresi sıfıra düşüyor.
arabayı stop edip tekrar çalıştırdığında sorun kalmıyor. bunu arada sırada yapıyor.
araba bu hale geldiğinde herhangi bir sorun yaratmıyor , çekişinde gidişinde değişiklik olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HIZ DEÐİL HAZ İÇİN
« Yanıtla #1031 : Aralık 15, 2011, 11:33:35 »
Mehmet Bey Merhabalar,
daha önce konusu geçip geçmediğini bilmiyorum,tekrarlanan bir soruysa kusura bakmayınız.
2011 model 18 bin km Corolla aracımda,8000 km'dir BRC LPG kiti kullanıyorum.Aracın şu ana kadar ki performansından gayet memnunum.
20000 km'de yapılacak olan periyodik bakımda,araç lpg'li olduğu için farklı bir yağ yada yağ katkısı kullanılmalı mı acaba?Önerdiğiniz bir yağ varmı? Yoksa servisin benzinli araç olarak değerlendirip kullanacağı yağ uygun olurmu?
Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1032 : Aralık 15, 2011, 16:45:02 »
mehmet bey iyi günler lpg konusunda baya tecrübelisinizi yazılarınızı okudum baya emek çekerek hazırlanmış bundan dolayı size teşekkür ederim.size bir sorum olacaktı daha öncede bir konuda beni bilgilendirmiştiniz bende 1997 model toyota corolla gli var ben aracı 134 binden aldım ilk elden tanıdık birinden araç her 5  bin km de servis bakımı yapılmış bir araç araç çok temiz bende 140 binde lpg takırdım önce kme uyum sağlamadı ardından romano kit taktırdım araç şu anda 151 bin de yani 11bin km den beri sorunsuz aracı kullanıyorum benim size sormak istediğim ben bu araca uzun yıllar binmek istiyorum en az 5 sene ben arada birde benzine alıp kullanıyorum aracı lpg benim anladığım kadarı ile motora bir şekilde zarar veriyor ben aracı şehir içinde uygun devirlerde kullanıyorum ama şehir dışında yeri geliyor 160 170 çıktığım oluyor ama ortalama 130  140 gibi gidiyorum benim bu kullanma şartlarıma göre bana bu lpg kaç km sonra sorun çıkarırı her 5 binde hala servisine gidip yağını değiştiriyorum bakımını düzenli olarak yaptırıyorum arabanın yakıtından çok memnunum şehirler arası 200  şehir içi 240 ile 270 arası değişiyor ben aracıma ve daha önceki araçlarımada çok değer veririm yarın satacağımı düşünsem dünden ne gerekli masrafı varsa yaptırır veririm bende öyle kullan kullan masraf çıkarmaya başlayınca sat zihniyeti yoktur ben bu soruyu servideki mühendis arkadaşa sordum bana dediki lpg de bu araçlar 60 bim km sonra sorun yaşamaya başlarsın siboblar vurmaya başlar motorda düzensiz çalışmaya başlar dedi biraz çekindim açıkçası lpg taktırdığım kişide bana taksilere bile takıyoruz 300 400 bim km de sorun yaşanmıyor dedi yani ikilem içinde kaldım 10 bim km yaptım ama şu an bir sorun çıkarmadı yağı koyduğum gibi eksilmeden çıkıyor sizin tecrübelerinize güveniyorum beni bu konudada aydınlatacağınıza eminim ben burada lpg taktırırken brc düşündüm ama brc takan olmadığı için en uygun kme denedim randıman vermedi romano ile değiştirildi ama şu ana kadar romanoda bir sıkıntı yaşamadım yorumlarınızı bekliyorum mehmet bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1033 : Aralık 16, 2011, 17:57:18 »
Merhaba ;

Aracı görmeden net bir şey söylemek zor olsada aşağıda yazdıklarımı lüfen kontrol ettiriniz.

* Aracınızın hava filitresinin etrafında ve akünün altında bir kaç tane şase bağlantısı vardır ,Lpg montajı esnasında bu şase bağlantıları gevsetilip tekrar sıkılmadıysa bu sorun ile karşılaşabilirsiniz
*LPG Devir bağlantısı yapılırken bobinden bağlantı yapılması gerekiyor ,bobin yerine krank şaft sensöründen bağlantı yapıldıysa bu da soruna neden olabilir
Fakat bu sorunu nadiren yaptığını söylediğiniz için muhtemelen bir yerde bağlantılarda gevşeklik var demektir ,detaylı olarak kontrol ettirmenizi tavsiye ederim.Sonucu lütfen burdan paylaşınız.Selamlar...

selamlar mehmet bey
2004 corolla aracıma brc marka tüp taktırdım. yaklaşık bir hafta oldu
taktırdıkdan sonra arada abs,elfreni arıza lambaları yanıyor, hız ibresi sıfıra düşüyor.
arabayı stop edip tekrar çalıştırdığında sorun kalmıyor. bunu arada sırada yapıyor.
araba bu hale geldiğinde herhangi bir sorun yaratmıyor , çekişinde gidişinde değişiklik olmuyor.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1034 : Aralık 16, 2011, 17:59:17 »
Serkan Bey Merhaba ;

Aracınızda sadece motor yağında değil diğer periodik bakımlarda otomobil üreticisinin önerdiği ürünleri kullanmanızda fayda var.LPG yağı ,lpg bujisi vb ibarelere aldanmadan orjinal ürünleri kullanmaya devam ediniz.Selamlar...

Mehmet Bey Merhabalar,
daha önce konusu geçip geçmediğini bilmiyorum,tekrarlanan bir soruysa kusura bakmayınız.
2011 model 18 bin km Corolla aracımda,8000 km'dir BRC LPG kiti kullanıyorum.Aracın şu ana kadar ki performansından gayet memnunum.
20000 km'de yapılacak olan periyodik bakımda,araç lpg'li olduğu için farklı bir yağ yada yağ katkısı kullanılmalı mı acaba?Önerdiğiniz bir yağ varmı? Yoksa servisin benzinli araç olarak değerlendirip kullanacağı yağ uygun olurmu?
Teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1035 : Aralık 16, 2011, 18:55:22 »
Merhaba Hakan Bey ;

1997 Yılında LPG Sistemleri işine başladığımızda ben 17 yaşındaydım ve babama bu LPG araçları mahvedecek bu işe girmeyelim baba demiştim ,Çevremde sanayide lpg sektörüne girmeyen LPG nin ne olduğunu bilmeyen motor ustaları da aynısını söylüyordu ,sadece motor ustaları değil kaportacı da manav da kasap da aynı şeyi söylüyorlardı ;sürü piskolojisiydi tabi : ) 1980 model Torosa lpg takarken aracı mahvediyorsunuz yazık diyenler bile vardı.
Gün geldi o lpg takılı araçlar 100.000 lerce km yapıp motor rektefeyesi için açıldıklarında benzinli motora göre daha sıhhatli bir yapıda oldukları gözlemlendi!!!
Teknoloji ilerleyip yeni nesil sıralı sistemler piyasaya girdi ; her işte olduğu gibi biz Türk milleti de bu işe balıklama girdik ; eski kaportacı şimdinin lpg ustası oldu çıktı.Kendini geliştirmeden ,gerekli eğitimleri almadan 40 yıllık usta edalarıyla sıralı sistem montajları yapılmaya başlandı.Hangi ürün kaliteli ,hangi distiribütör malının arkasında bakılmaksızın hangi ürün daha çok para kazandırır düşüncesiyle bayilikler alınıp montajlar yapıldı.Bu montajlardan bir süre sonra ;Enjeksiyonlu araçların benzin ecüleri felç oldu , subabları belirli kmler sonrası berbat hale geldi ,bir çok araç yanlış su bağlantılarından dolayı contalar yaktı ,bazıları sızıntı yapıp insanları korkuttu.Bu sorunların tek bir nedeni vardı ; bilmediğimiz ,eğitimini almadığımız işlere girmemiz ile alakalıydı.
Zaman ilerledi işini düzgün yapan firmalar ve kaliteli ürünler ön plana çıktı ve bu sorunlar tamamen olmasa da minimum seviyeye geldi.
Bu yazımda çok fazla teknik detaya girmedim ; lpg kaynaklı motor arızaları ile ilgili bir çok yazı önceki sayfalarda var fakat size kısaca şunu söyleyebilirim ; doğru ürün doğru montaj doğru kalibrasyon ve zamanında kontroller ile aracınız ile 500.000 km lpg %100 sorunsuz olarak yol yapacağınızı garanti edebilirim.
NOT : Servisteki Mühendis arkadaşa lütfen selam söyleyin ,belki bize bu konu ile ilgli bilmediğimiz teknik detaylı bilgile verebilir ,biz de tecrübelerinden faydalanabiliriz ,lütfen forumumuza üye olmasını rica ediniz.Selamlar...

mehmet bey iyi günler lpg konusunda baya tecrübelisinizi yazılarınızı okudum baya emek çekerek hazırlanmış bundan dolayı size teşekkür ederim.size bir sorum olacaktı daha öncede bir konuda beni bilgilendirmiştiniz bende 1997 model toyota corolla gli var ben aracı 134 binden aldım ilk elden tanıdık birinden araç her 5  bin km de servis bakımı yapılmış bir araç araç çok temiz bende 140 binde lpg takırdım önce kme uyum sağlamadı ardından romano kit taktırdım araç şu anda 151 bin de yani 11bin km den beri sorunsuz aracı kullanıyorum benim size sormak istediğim ben bu araca uzun yıllar binmek istiyorum en az 5 sene ben arada birde benzine alıp kullanıyorum aracı lpg benim anladığım kadarı ile motora bir şekilde zarar veriyor ben aracı şehir içinde uygun devirlerde kullanıyorum ama şehir dışında yeri geliyor 160 170 çıktığım oluyor ama ortalama 130  140 gibi gidiyorum benim bu kullanma şartlarıma göre bana bu lpg kaç km sonra sorun çıkarırı her 5 binde hala servisine gidip yağını değiştiriyorum bakımını düzenli olarak yaptırıyorum arabanın yakıtından çok memnunum şehirler arası 200  şehir içi 240 ile 270 arası değişiyor ben aracıma ve daha önceki araçlarımada çok değer veririm yarın satacağımı düşünsem dünden ne gerekli masrafı varsa yaptırır veririm bende öyle kullan kullan masraf çıkarmaya başlayınca sat zihniyeti yoktur ben bu soruyu servideki mühendis arkadaşa sordum bana dediki lpg de bu araçlar 60 bim km sonra sorun yaşamaya başlarsın siboblar vurmaya başlar motorda düzensiz çalışmaya başlar dedi biraz çekindim açıkçası lpg taktırdığım kişide bana taksilere bile takıyoruz 300 400 bim km de sorun yaşanmıyor dedi yani ikilem içinde kaldım 10 bim km yaptım ama şu an bir sorun çıkarmadı yağı koyduğum gibi eksilmeden çıkıyor sizin tecrübelerinize güveniyorum beni bu konudada aydınlatacağınıza eminim ben burada lpg taktırırken brc düşündüm ama brc takan olmadığı için en uygun kme denedim randıman vermedi romano ile değiştirildi ama şu ana kadar romanoda bir sıkıntı yaşamadım yorumlarınızı bekliyorum mehmet bey
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1036 : Aralık 17, 2011, 15:23:40 »
mehmet bey kolay gelsin sizin bilgileriniz doğrultusunda sorucağım soruya tabiki aracı görmeden cevap vermek zor. lpg yüzünden aracı satıcam önceden voltran vardı çok sorun yaşadım 4 sene sonra atiker taktırdım tabiki değişen sadce beyin motordaki aksamlra arkadaki tank kaldı alttan geçen boru falan değişmedi, sorunum atikerde yapılan bütün ayarlarda en son ustanın dediği bundan fazla kısamam dedi yakıt fazla yakıyordu faydası oldu ama ÇOK GÖZLE GÖRÜLÜR BİR FAYDA DEĞİL şehirlerarası ilçede oturyoruz eşme uşağa bağlı eşmeden uşağa 60 km gidiş 60 da geliş 120 uzun yol geriside şehiriçinde geziliyor 30 TL YE 137KM GİDİYOR 90 DA KULLANIRSAN 142 KM BULUYOR  ama çekişten baya düştü uzun yolda hemen hızlanmıyor başka bir arkadaşın arabası aynı toyota atiker var o benden daha az yakıyor ve aracıda mükemmel gidiyor kafayı yicem konyaya yazdım napıcağımı şaşırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1037 : Aralık 17, 2011, 15:33:26 »
BRC markasının MY-11 kiti tam olarak neyi ifade ediyor. Aracım 2011 verso ve bu motora takılabilirliği ve uyumluluğu nedir. Yine bu motora takılırken ayrıca bir parça eklenip eklenmeyeceği hakkında bilgi alabilirmiyim?
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1038 : Aralık 17, 2011, 16:04:38 »
Sarper Abi, bekliyoruz. Gecikme :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1039 : Aralık 17, 2011, 18:37:56 »
Aracınızı PC ye bağlayıp yakıt haritasının resmini buraya eklerseniz yorum yapabilirim .Selamlar...

mehmet bey kolay gelsin sizin bilgileriniz doğrultusunda sorucağım soruya tabiki aracı görmeden cevap vermek zor. lpg yüzünden aracı satıcam önceden voltran vardı çok sorun yaşadım 4 sene sonra atiker taktırdım tabiki değişen sadce beyin motordaki aksamlra arkadaki tank kaldı alttan geçen boru falan değişmedi, sorunum atikerde yapılan bütün ayarlarda en son ustanın dediği bundan fazla kısamam dedi yakıt fazla yakıyordu faydası oldu ama ÇOK GÖZLE GÖRÜLÜR BİR FAYDA DEĞİL şehirlerarası ilçede oturyoruz eşme uşağa bağlı eşmeden uşağa 60 km gidiş 60 da geliş 120 uzun yol geriside şehiriçinde geziliyor 30 TL YE 137KM GİDİYOR 90 DA KULLANIRSAN 142 KM BULUYOR  ama çekişten baya düştü uzun yolda hemen hızlanmıyor başka bir arkadaşın arabası aynı toyota atiker var o benden daha az yakıyor ve aracıda mükemmel gidiyor kafayı yicem konyaya yazdım napıcağımı şaşırdım
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ