Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746089 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #1000 : Kasım 29, 2011, 19:48:43 »
Merhaba Vedat Hocam ;

Valve matik motorda emme olmadığından değil sanırım o firmanın elinde BRC ya da farklı bir ürün olmadığı için size sadece bu marka takılır demiş :) Bu araca üst sınıf bir çok ürün takılabilir ki zaten ben kendi servisimde yüzlerce araca montaj yaptım .Tamamen ticari kazanç elde edilmek adına teknik bilgiden yoksun olarak verilen bir cevap.

eyvallah Mehmet Hocam, sağolasın. Allah hayırlı, bol kazanç versin.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1000 : Kasım 29, 2011, 19:48:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1001 : Kasım 30, 2011, 11:42:28 »
Merhba Murat Bey ;

Aracınızın stepne alanı oldukça müsait ; 200/50 lt simit depo takılabilir ; %20 güvenlik alanı olduğu için maksimum 40lt alacaktır.Teknik anlamda ve muayenede herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız ( Şamandra ile tankın ölçülerinin aynı olmasına dikkat edin ; yani tankınız 200 lük ise şamandranızda 200 lük olması gerekiyor; yetkili servisiniz bu konuda size gereken bilgiyi verecektir) Selamlar...

merhabalar mehmet bey,
aracımda (2011 1.6 dualvvti corolla) landirenzo sistem takılı.
çok şükür herhangi bir sorunum yok (rolantideki enjektör sesi dışında).
benim sıkıntım simit depoda. depom maksimum 31-32 lt arası gaz alıyor.
yerini incelediğimde sanki bir büyük depo takılabilecekmiş gibi geliyor.
bu araca yaptığınız uygulamalarda max kaç lt lik simit depo takılabiliyor.
teknik ve muayene açısından bir sıkıntı yoksa maksimum büyüklükteki depoya geçmek istiyorum.
teşekkürler.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1002 : Kasım 30, 2011, 11:43:58 »
Merhaba Oktay Bey ;

Montajı yaptıracağınız servisi iyi araştırın ; doğru montaj ve kalibrasyon ile sorun yaşamazsınız.Buarada BRC nin kampanyası yıl sonuna kadar devam ediyor ,bir göz atın isterseniz :)

merhaba Mehmet bey, bir ay içinde fiyatının uygunluğundan dolayı lovato alacağım. 2000 vvt-i corollam var 1.4 motor, spesifik bir problem yaşarmıyım?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1003 : Kasım 30, 2011, 11:45:03 »
Teşekkürler ;Rica ederim ,selamlar...

eyvallah Mehmet Hocam, sağolasın. Allah hayırlı, bol kazanç versin.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1004 : Kasım 30, 2011, 19:49:47 »
Merhba Murat Bey ;

Aracınızın stepne alanı oldukça müsait ; 200/50 lt simit depo takılabilir ; %20 güvenlik alanı olduğu için maksimum 40lt alacaktır.Teknik anlamda ve muayenede herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız ( Şamandra ile tankın ölçülerinin aynı olmasına dikkat edin ; yani tankınız 200 lük ise şamandranızda 200 lük olması gerekiyor; yetkili servisiniz bu konuda size gereken bilgiyi verecektir) Selamlar...

teşekkür ederim. muhtemelen benim aracımdaki 200/40 lt. dolayısı ile şamandra da sıkıntı olmayacak gibi.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1005 : Aralık 01, 2011, 22:37:52 »
İyi akşamlar mehmet bey...
aracımda birkaç gündür LPG'den kaynaklı olduğunu düşündüğüm problemler var...
öncelikle çok yakmaya başladı aracım, normal kullanımıma göre yaklaşık %50 daha fazla yakıt tüketiyor.
birde bugün daha ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldım : aracım LPG'ye geçmiyor, LPG sistemini açıyorum, fakat araç LPG'ye geçeceği sırada gelen bip sesi daha uzun süreli olarak geliyor ve LPG sistemim kendini kapatıyor, ardından da arabanın içinden duyulabilecek seviyede bir gaz kokusu geliyor.
Sorun nedir acaba?
kaçak olması ihtimalinden korkuyorum, eğer ki kaçak var ise nerede olması daha muhtemeldir..?
cevabınız için şimdiden teşekkürler,
Araç: 1999 Megane 1
LPG: Atiker Fast (3 Yıldır takılı)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #1006 : Aralık 02, 2011, 00:11:41 »
Mehmet Bey, öncelikle desteğinizden dolayı teşekkür ederim.
Sorum Şu; 2006 1.6vvt-i corolla kullanıyorum ve bu aynı araçtan kullandığım 3.sü. Aracı aldığımda üzerinde atiker kit bulunuyordu.. Önceki araçlarımda benzinde de kullansam lpg'de de kullansam yol bilgisayarı anlık ve ortalama ölçüm sanki benzinde kullanıyormuşum gibi yapıyordu ve aracın fabrika verilerni birebir tutturuyordum.. Şuan kullandığım 2006 corollada en sakin kullaımda bile 7lt/100km'nin altına düşemiyorum oysaki kullanım tarzımla yol bilgisayarında 5.8-5.9lt okumam lazım.. Hem lpg de hem de benzinde aynı ölçüm yapılıyor ama yol bilgisayarı nerdeyse 1.5lt fazla gösteriyor.. Bu sıkıntının kaynağı lpg kiti ile mi alakalıdır yoksa aracın başka bir sıkıntısı mı vardır? Bu arada lpg ile şehirdışı 1lt=12km nin altı olmuyor... Soru soruyu getiriyor. Lpg beyni antifiriz kablolarında kaçak yapmış galiba hortumların birleşim yerlerinde pembe antifiriz tortuları var... Valla açıkcası bu kit'e alışamadım şuan ardahandayım kısmetse ocak sonu gibi iş yerinize uğrayıp kit'i bizzat size gözden geçirtmeyi düşünüyorum..Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1007 : Aralık 03, 2011, 13:25:41 »
Merhaba Mehmet Bey Jetta FSI i motora lpg dönüşümü yaptırmak istiyoruz İstanbul'da nereyi tavsiye edersiniz?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1008 : Aralık 03, 2011, 14:01:24 »
merhaba  mehmet bey öncelikle size lpg konusundaki ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür etmek bir borç sanırım.
çok yakın zamanda 2011 1.6 valfmatic auris ime brc uygulatmayı düşünüyorum bandırma dayım size taktırmayı isterdim işin ehli olduğunuz için.ama mesafeler çok uzak olduğundan mümkün görünmüyor.en yakın sanırım bursa da taktırmak olacak bana tavsiyede bulunursanız sevinirim. tabi my 11 ve manifolt delinmeden uygulayacak usta önerirmisiniz birde şu an kampanya varmış brc de 1250 tl ye takıyorlarmış bu bilgi ne kadar doğrudur şimdiden teşekkürler
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1009 : Aralık 04, 2011, 12:10:39 »
Merhaba Oğuzhan Bey ;

Gaz kokusu varsa muhakkak bir noktadan sızıntı var demektir.Regulator ,gaz valfi ,şamandra bağlantı noktaları kontrol edilmeli.Aracınızın lpg ye geçmeme nedeni ise lpg valflerinin doğru çalışmaması ile alakalı olabilir ya da basınç sensörü hortumunda bir yırtılma ya da yerınden çıkma durumu varsa araç hem gaza geçmez hem de bu nedenle koku yapabilir.Yetkili servisiniz PC ile aracınıza bağlandığında arıza nedenini hemen tesbit edecektir.
Yakıt artışının nedeni hem bu kaçak da olabilir hem de kışın gelmesiyle beraber gaz kalitesinin ve gaz yoğunlaşmasının düşmesi ile ilişkilendirilebilir.Selamlar...

İyi akşamlar mehmet bey...
aracımda birkaç gündür LPG'den kaynaklı olduğunu düşündüğüm problemler var...
öncelikle çok yakmaya başladı aracım, normal kullanımıma göre yaklaşık %50 daha fazla yakıt tüketiyor.
birde bugün daha ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldım : aracım LPG'ye geçmiyor, LPG sistemini açıyorum, fakat araç LPG'ye geçeceği sırada gelen bip sesi daha uzun süreli olarak geliyor ve LPG sistemim kendini kapatıyor, ardından da arabanın içinden duyulabilecek seviyede bir gaz kokusu geliyor.
Sorun nedir acaba?
kaçak olması ihtimalinden korkuyorum, eğer ki kaçak var ise nerede olması daha muhtemeldir..?
cevabınız için şimdiden teşekkürler,
Araç: 1999 Megane 1
LPG: Atiker Fast (3 Yıldır takılı)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1010 : Aralık 04, 2011, 12:18:07 »
Merhaba Emre Bey ;

Belirttiğiniz antifrzee tortuları soğutma suyunun bu bağlantı noktalarından sızdığının göstergesi.Regulatorun su dirseklerinin değişmesi gerekebilir.
Yakıt tüketiminiz ise lpg ayarı ile ilgli olabilir.Yol bilgisayarları benzin enjeksiyon tetikleme sinyallerine göre çalışır ,lpg sistemi de bu enjeksıyon sınyallerinden veri alır ,sonucta yol bilgisayarı ile lpg de 6lt/100 değerini yakalasınız bile gerçek tüketiminiz bu değerin %15 fazlasıdır.Selamlar...

Mehmet Bey, öncelikle desteğinizden dolayı teşekkür ederim.
Sorum Şu; 2006 1.6vvt-i corolla kullanıyorum ve bu aynı araçtan kullandığım 3.sü. Aracı aldığımda üzerinde atiker kit bulunuyordu.. Önceki araçlarımda benzinde de kullansam lpg'de de kullansam yol bilgisayarı anlık ve ortalama ölçüm sanki benzinde kullanıyormuşum gibi yapıyordu ve aracın fabrika verilerni birebir tutturuyordum.. Şuan kullandığım 2006 corollada en sakin kullaımda bile 7lt/100km'nin altına düşemiyorum oysaki kullanım tarzımla yol bilgisayarında 5.8-5.9lt okumam lazım.. Hem lpg de hem de benzinde aynı ölçüm yapılıyor ama yol bilgisayarı nerdeyse 1.5lt fazla gösteriyor.. Bu sıkıntının kaynağı lpg kiti ile mi alakalıdır yoksa aracın başka bir sıkıntısı mı vardır? Bu arada lpg ile şehirdışı 1lt=12km nin altı olmuyor... Soru soruyu getiriyor. Lpg beyni antifiriz kablolarında kaçak yapmış galiba hortumların birleşim yerlerinde pembe antifiriz tortuları var... Valla açıkcası bu kit'e alışamadım şuan ardahandayım kısmetse ocak sonu gibi iş yerinize uğrayıp kit'i bizzat size gözden geçirtmeyi düşünüyorum..Cevabınız için şimdiden teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1011 : Aralık 04, 2011, 12:20:45 »
Merhaba ;

İstanbul'da FSI dönüşümü için tek adresim http://www.atilimotogaz.com/ ,lütfen selamlarımı iletiniz.

Merhaba Mehmet Bey Jetta FSI i motora lpg dönüşümü yaptırmak istiyoruz İstanbul'da nereyi tavsiye edersiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1012 : Aralık 04, 2011, 12:34:08 »
Süleyman Bey ;

Güzel cumleleriniz için teşekkür ederim.Sizi servisimizde görmek bizi de memnun ederdi ama ben size daha yakın bir servıse referans olayım.Bu firma da sureklı 0 km araclara dönüşüm yapan BRC konusunda tecrübeli bir firma.Lütfen firma sahibi Cemal Bey'e selamlarımı iletiniz.

Yeşilyurt LPG   555 979 6710

merhaba mehmet bey öncelikle size lpg konusundaki ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür etmek bir borç sanırım.
çok yakın zamanda 2011 1.6 valfmatic auris ime brc uygulatmayı düşünüyorum bandırma dayım size taktırmayı isterdim işin ehli olduğunuz için.ama mesafeler çok uzak olduğundan mümkün görünmüyor.en yakın sanırım bursa da taktırmak olacak bana tavsiyede bulunursanız sevinirim. tabi my 11 ve manifolt delinmeden uygulayacak usta önerirmisiniz birde şu an kampanya varmış brc de 1250 tl ye takıyorlarmış bu bilgi ne kadar doğrudur şimdiden teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1013 : Aralık 04, 2011, 12:35:43 »
Merhaba ;

İstanbul'da FSI dönüşümü için tek adresim http://www.atilimotogaz.com/ ,lütfen selamlarımı iletiniz.

teşekkür ediyorum Mehmet Bey ileteceğim inşallah selamınızı..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1014 : Aralık 04, 2011, 17:27:24 »
Mehmet Bey iyi akşamlar dilerim. Aracımı sattım yeni bir araç almak istiyorum. Tercihim dizel olacak yalnız istediğim marka ve model araçların dizelleri oldukça pahalı. Audi, Bmw, Volkswagen ya da benzeri bir araç almak istiyorum dizellerine gücüm yetmiyor.

Bu noktada size sorum şudur. Acaba bu araçların benzinlisini alsam (1.4 TFSI, 2.0 TFSI gibi) lpgli kullanımda sorun yaşar mıyım? BRC'nin aracın kendi ECU ve enjektörlerini kullanacağı yeni bir lpg sistemini 2012 yılında çıkaracağını duymuştum. Böylece lpg kaynaklı LFT hataları minumuma inecek ve FSI motorlardaki aynı anda benzin yakma zorunluluğu ortadan kalkacaktı. Bu konu hakkında bir bilginiz var mıdır? Bu yeni sistem ne zaman piyasaya çıkar ve fiyatı sizce ne olur? İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #1015 : Aralık 04, 2011, 20:10:07 »
Mehmet bey;
Gerçekten çok verimli paylaşımlarınız olmuş. 21 sayfanın tamamını okumak istedim ama saatlerdir oku oku bitiremedim. :) Baktım olmayacak sadece sizin iletilerinizi okumaya çalıştım. Paylaştığınız değerli bilgileriniz için çok teşekkürler. LPG sistemleri hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmamızı sağladınız. Allah sizden razı olsun. İyi çalışmalar...
2007 Corolla 1,6 SOL AT
---------2409Km-----------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1016 : Aralık 05, 2011, 08:46:18 »
Merhaba Ahmet Bey ;

Bahsettiğiniz sistem BRC LPDI yeni nesil sıvı gaz enjeksiyon sistemi. Bu sistem özellikle direkt enjeksiyona sahip araçlar için özel olarak geliştirilmiş bir sistem.İlk defa 2010 yılında bu sistemi İtalya'da gördüm ve 2011 yıllarında yine İtalya'da sistemi test etme şansım oldu. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama araba seçiminize etki edecekse ; biz bu sistemin tanıtımı için 2012 model 1.4 TSİ 160 HP Scricco aracı satın aldık ; yakında bu sistemi Türkiye'de göreceğiz.Selamlar...

Mehmet Bey iyi akşamlar dilerim. Aracımı sattım yeni bir araç almak istiyorum. Tercihim dizel olacak yalnız istediğim marka ve model araçların dizelleri oldukça pahalı. Audi, Bmw, Volkswagen ya da benzeri bir araç almak istiyorum dizellerine gücüm yetmiyor.

Bu noktada size sorum şudur. Acaba bu araçların benzinlisini alsam (1.4 TFSI, 2.0 TFSI gibi) lpgli kullanımda sorun yaşar mıyım? BRC'nin aracın kendi ECU ve enjektörlerini kullanacağı yeni bir lpg sistemini 2012 yılında çıkaracağını duymuştum. Böylece lpg kaynaklı LFT hataları minumuma inecek ve FSI motorlardaki aynı anda benzin yakma zorunluluğu ortadan kalkacaktı. Bu konu hakkında bir bilginiz var mıdır? Bu yeni sistem ne zaman piyasaya çıkar ve fiyatı sizce ne olur? İlginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1017 : Aralık 05, 2011, 11:54:19 »
Süleyman Bey ;

Güzel cumleleriniz için teşekkür ederim.Sizi servisimizde görmek bizi de memnun ederdi ama ben size daha yakın bir servıse referans olayım.Bu firma da sureklı 0 km araclara dönüşüm yapan BRC konusunda tecrübeli bir firma.Lütfen firma sahibi Cemal Bey'e selamlarımı iletiniz.

Yeşilyurt LPG   555 979 6710

mehmet bey cemal beyin selamları var ama o sakarya daymış ben size bursa da referans olabilecğiniz bayii sormuştum ayrıca fiyat konusunda yorum yapmamışsınız
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1018 : Aralık 05, 2011, 16:38:22 »
Merhaba ;

İstanbul'da FSI dönüşümü için tek adresim [ur
Merhaba Emre Bey ;

Belirttiğiniz antifrzee tortuları soğutma suyunun bu bağlantı noktalarından sızdığının göstergesi.Regulatorun su dirseklerinin değişmesi gerekebilir.
Yakıt tüketiminiz ise lpg ayarı ile ilgli olabilir.Yol bilgisayarları benzin enjeksiyon tetikleme sinyallerine göre çalışır ,lpg sistemi de bu enjeksıyon sınyallerinden veri alır ,sonucta yol bilgisayarı ile lpg de 6lt/100 değerini yakalasınız bile gerçek tüketiminiz bu değerin %15 fazlasıdır.Selamlar...

Teşekkürler Mehmet bey. 1.5 ay sonra inşallah iş yerinizde olacam. araçta ki kiti elden çıkartabilirsem brc ye dönebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1019 : Aralık 06, 2011, 16:44:13 »
Mehmet Bey Jetta konusunda sizin fikirlerinizi almıştım. Romano marka kiti tavsiye ediyorlar siz ne dersiziniz? Ben biraz araştırdım ama ne yapalım bilmiyorum
araç benim değil sadece ortak karar vermemiz gerekiyor o yüzden araştırıyorum. Siz ne dersiniz taktıralım mı uyum sağlar mı?Ayrıca arkadaşlar arasında romano kullanan varsa görüşlerini almak isterim..