mehmet abi senı bugun telden aramama rağmen birde sıkıntımı burada detaylı bir şekılde yazma gereği duydum belki telde atladıgım yer vardır dıye...hakkını helal et zamanını alacam.
2001 corolla terra 1.4 16 valf. 129 bınde.OMVL lpg.
yakıtı çok yakıyo düşüncesındeydım (hiç ama hiç yüklenmedıgım halde aldıgım sonuç ş.içi:29krş, ş.dışı: 20 krş. yüklensem felaket oluyor )
bı ara istanbula gıttıgımde arabamdakı lpg nin servısını buldum elit oto maltepe istanbul.orada boğaz kelebegını temızlettım, lpg filtresini degıstırdım adaptasyon yaptırdım, bide lpg ye ayar verdırtim.tmm dedı bundan sonra daha az yakacak dedı bende inş. dedım...
çalıştırdım ve servis mahallinde denemeye başladım bı baktımkı araba teklıyor gıtmıyor boguluyor hemen döndum adamda arabayı resetledı resetledıkden sonra sorun kalmadı...bilmiyordum araba resetlendıkden sonra 2-3 gun boyunca saglam çalışıp tekrar aynı sorunları ortaya çıkaracagını.
neyse ikamet adresıme döndum akşam oldu yatım sabah oldu kalktım

işe gitmek için arabayı çalıştırdım birdde baktım ne göreyım aynı sorun aynı bogulma olayı vede istanbuldan gelırken yakıtımda hiç de azalma olmadı...
neyse forumda bı kaç arkadasdan yardımlar falan derken bı arkadas hava akış metrende sorun olabılır ona bı bak dedı bende tarifini alıp kendım söktüm bıde o akış metreye tornavıda ucuyla dokunduktan sonra ıslak mendılle sildim yanı onu tamamen bıtırdım bılmıyordum el bıle degmemesı gereken bır parçaymış.. araba tamamen bogulmaya basladı artık hiç hareket etmemeye basladı nerdeyse..5-10 metre götürmuyo artık...hemen sanayıye gıttım ve bosh car servısınde yenılettım orjınalıyle...taktılar çalıştırdım haydaaa sorun yıne aynı devam edıyor boguluyor...benzını yemıyor...
ustada bana 1-2 gun araba burda kalsın bi bakalım dedı şu sıralar işim var dedım eve dödum taa o gundur bu gundur arabam benzınden gaza geçene kadar teklıyor boguluyor... bu bogulma olayı devır 1200 ün ustune çıktııgında çok azalıyor ama ortadan kalkmıyor ..
vites boştayken gaz pedalına anıden sonuna kadar bastıgımda araba 2-3 sanıye boyunca sankı kurtar benı dıye çırpınıyo boguluyo devır anıden 500 un altına ınıyo bazen dahada aşagılara ınıyor stop edecek kadar düşüyor ama 2-3 sanıye kadar...sonra ''yavaş yavaş'' yükselıyor devir...5000-6000 e kadar çıkabılıyor...ama bogula bogula yavas yavas çıkıyor...
meselea bugun işden eve giderken farklı bişey fark ettim bı yokuş var onu çıkarken herzamankı gibi boguldu bogulduuu... sonra 1200 deviri falan geçtı geçtikden sonra yavaş yavaş benzını yemeye başladı hareket etmeye başladı..
ayagımı gaz pedaldan hiç oynatmamama rağmen benzını bı anda yemedı boguldu geri geri gitmeye başladı tabı frene bastım

bırakırmıyım arabamı :-)
neyse tekrar deviri yükselttım hareket ettım daha yokus bıtmeden ikinci bır bogulma daha ama bu sefer frene basmadım gaz pedalınada ayağımı sabıtledım 1-2 metre geri gitti sonra kendılıgınde benzını yedı devir yüseldı kendılıgınden...hareket ettı yokuşu öylece çıktı... bi anda benzını yemıyor bı anda boguluyor bı andada benzını yemeye başlıyor...
sorun bu abi..sende bana arabayı benzınde kullan bır muddet sonra sıkıntı gıderse gaza geçmeden servıse git ayar yaptır lpg ye demıştin...bende hemen uygulamaya geçtim...
1-)benzınde kulanacagım şu 3-4 gün boyunca şehir içi şehır dışı kullanmam hangısı uygun...yoksa farketmezmı?km olarak kaç km olması yeterlı?
2-) dıyelımkı 3-4. gunun sonunda sorunum düzeldi gaz ayarı yaptırmaya gittiğide eobd mıdır nedır böyle bışe okudum sızın açmış oldugunuz konular arasındakı mesajlarda bunuda yaptırmama gerek varmı??yoksa senın arabana saddece lpg ayarı yapmaları yeterlı eobd senın arabayla alakalı bişey degıl mı dersın ne d ersın??
3-) veya bu da önemlı benım için::: ben bu sıkıntımdan kurtulmam için hiç ugraşmadan sizin yanınıza gelsem arabamın lpg sıstemındekı benım sorunumla alakalı olan en önemli parçaları söküp sizin sistemın parçalarını taksak bana malıyetı ne olur...taktıkdan sonra bu sıkıntım ortadan kalkarmı acaba??böyle bişey mumkunmu yoksa sendekı en önemlı parçaları söksek bızımkılerı taksak uyum saglamazmı dersınız...sil baştanmı yapmamız lazım dersınız???
yardımlarını beklıyorum abi sağlıcakla...tekrar tekrar kusura bakma...