Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746082 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #960 : Ekim 20, 2011, 20:30:14 »
Merhaba Mustafa Bey ;

Muhakkak bir sızıntı vardır.Detaylı bakılmasında fayda var...

Teşekkürler Mehmet bey hafta sonu ustama kontrol ettireyim
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #960 : Ekim 20, 2011, 20:30:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #961 : Ekim 20, 2011, 21:38:16 »
BRC ıle PO Gaz ortak bır calısma yurutuyor.BRC montaj yaptıran musterılere BRC PO kart verılıyor , bu sayede 4 kat daha fazla puan alınabılıyor.

mehmet bey söylediğiniz doğru evet verdiler fakat çok yakıyor diye ayara gittiğimde abi opetten al gazı dediler...  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #962 : Ekim 21, 2011, 10:56:58 »
Mehmet bey merhaba aracım ısrarla çok yakmaya devam ediyor Geçen hafta yol ayarı ve kalibrasyon yptırdım.Çekiş gidiş çok iyi ama .Aracım 1.6 motor olmasına ragmen şehir içi 40 tl ile 140 km re ancak yaptı.Daha önceden çok defa 50-55 tl ile 250 -270 km arası yol yapıyordum.Ama bu söyledigim rakam full şehir içi uzun yolda belki bir miktar düşer. Ama şehir içinde 12-13 litre tüketmesi normal mi .Yoksa anormallik mi var .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #963 : Ekim 24, 2011, 17:44:45 »
mehmet  abi senı bugun telden aramama rağmen birde sıkıntımı burada detaylı bir şekılde yazma gereği duydum belki telde atladıgım yer vardır dıye...hakkını helal et zamanını alacam.

2001 corolla terra 1.4 16 valf. 129 bınde.OMVL lpg.

yakıtı çok yakıyo düşüncesındeydım (hiç ama hiç yüklenmedıgım halde aldıgım sonuç ş.içi:29krş,  ş.dışı: 20 krş. yüklensem felaket oluyor )
bı ara istanbula gıttıgımde arabamdakı lpg nin servısını buldum elit oto maltepe istanbul.orada boğaz kelebegını temızlettım, lpg filtresini degıstırdım adaptasyon yaptırdım, bide lpg ye ayar verdırtim.tmm dedı bundan sonra daha az yakacak dedı bende  inş. dedım...

çalıştırdım ve servis mahallinde denemeye başladım bı baktımkı araba teklıyor gıtmıyor  boguluyor hemen döndum adamda arabayı resetledı resetledıkden sonra sorun kalmadı...bilmiyordum araba resetlendıkden sonra 2-3 gun boyunca  saglam çalışıp tekrar aynı sorunları ortaya çıkaracagını.

neyse ikamet adresıme döndum akşam oldu yatım sabah oldu kalktım  :D işe gitmek için arabayı çalıştırdım birdde baktım ne  göreyım aynı sorun aynı bogulma olayı vede  istanbuldan gelırken yakıtımda  hiç de azalma olmadı...

neyse forumda  bı kaç arkadasdan yardımlar falan derken bı arkadas  hava  akış metrende sorun olabılır ona bı bak dedı bende tarifini alıp kendım söktüm bıde o akış metreye tornavıda ucuyla dokunduktan sonra ıslak mendılle  sildim yanı onu tamamen bıtırdım bılmıyordum el bıle degmemesı gereken bır parçaymış..  araba  tamamen bogulmaya basladı artık hiç hareket  etmemeye basladı nerdeyse..5-10 metre götürmuyo artık...hemen sanayıye gıttım ve bosh car servısınde yenılettım orjınalıyle...taktılar  çalıştırdım haydaaa   sorun yıne  aynı devam edıyor  boguluyor...benzını yemıyor...

ustada  bana 1-2  gun araba  burda kalsın bi  bakalım  dedı  şu sıralar  işim var  dedım eve  dödum  taa  o  gundur bu  gundur  arabam benzınden  gaza  geçene  kadar  teklıyor  boguluyor...  bu   bogulma  olayı devır 1200 ün ustune çıktııgında çok azalıyor ama ortadan kalkmıyor ..

vites boştayken gaz pedalına anıden sonuna kadar bastıgımda araba  2-3 sanıye boyunca sankı kurtar benı dıye çırpınıyo boguluyo devır anıden 500 un altına ınıyo bazen dahada  aşagılara ınıyor stop edecek kadar düşüyor ama 2-3 sanıye kadar...sonra  ''yavaş  yavaş'' yükselıyor devir...5000-6000 e  kadar çıkabılıyor...ama  bogula  bogula  yavas yavas  çıkıyor...

meselea bugun işden eve giderken farklı bişey fark ettim bı yokuş var onu çıkarken herzamankı gibi boguldu  bogulduuu... sonra 1200  deviri falan geçtı geçtikden sonra yavaş yavaş benzını yemeye başladı hareket etmeye başladı..

ayagımı gaz pedaldan hiç oynatmamama  rağmen benzını bı anda yemedı boguldu geri geri gitmeye başladı tabı frene bastım  :D  bırakırmıyım arabamı :-)

neyse tekrar  deviri yükselttım hareket  ettım daha yokus bıtmeden ikinci bır bogulma  daha ama bu sefer frene  basmadım gaz pedalınada  ayağımı sabıtledım 1-2 metre geri gitti sonra kendılıgınde benzını yedı devir yüseldı kendılıgınden...hareket ettı yokuşu öylece çıktı... bi anda  benzını yemıyor  bı anda boguluyor bı andada benzını yemeye başlıyor...

sorun bu  abi..sende bana arabayı benzınde kullan bır muddet sonra  sıkıntı gıderse gaza geçmeden servıse git ayar yaptır lpg ye  demıştin...bende hemen uygulamaya geçtim...

1-)benzınde kulanacagım şu 3-4 gün boyunca  şehir  içi  şehır dışı  kullanmam hangısı uygun...yoksa  farketmezmı?km olarak kaç km olması yeterlı?
2-) dıyelımkı  3-4.  gunun sonunda sorunum düzeldi gaz ayarı yaptırmaya gittiğide eobd mıdır nedır  böyle bışe okudum sızın açmış oldugunuz konular arasındakı mesajlarda  bunuda yaptırmama gerek varmı??yoksa senın arabana saddece lpg ayarı yapmaları yeterlı eobd  senın arabayla  alakalı bişey degıl mı dersın  ne d ersın??
3-) veya  bu da  önemlı benım için::: ben bu sıkıntımdan kurtulmam için hiç ugraşmadan sizin yanınıza gelsem arabamın lpg sıstemındekı benım sorunumla alakalı olan en önemli parçaları söküp sizin sistemın parçalarını taksak bana malıyetı ne  olur...taktıkdan sonra  bu sıkıntım ortadan kalkarmı acaba??böyle bişey mumkunmu yoksa sendekı en önemlı parçaları söksek bızımkılerı taksak uyum saglamazmı dersınız...sil baştanmı yapmamız lazım dersınız???

yardımlarını beklıyorum abi sağlıcakla...tekrar  tekrar kusura  bakma...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #964 : Ekim 24, 2011, 18:13:08 »
Kardeş bahsetttigin sorun oksijen sensörü ile alakalı olabilir.Arızasında araç yakıtı çok fazla yakar.Zengin karışım algılandıgından dolayı benzinde bogulmalar söz konusu olur.Aracın çekişi dahi düşer.Oksijen sensörünü mutlaka kontrol ettir büyük ihtimal arıza orada .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #965 : Ekim 25, 2011, 08:56:53 »
Kardeş bahsetttigin sorun oksijen sensörü ile alakalı olabilir.Arızasında araç yakıtı çok fazla yakar.Zengin karışım algılandıgından dolayı benzinde bogulmalar söz konusu olur.Aracın çekişi dahi düşer.Oksijen sensörünü mutlaka kontrol ettir büyük ihtimal arıza orada .

yücel bey cihaza birçok kez bağlattim arabamda 0 hata diyor...çekiş de bir problem yok...bu yüzden oksijen sensöründe bır sorun oldugunu düşünmüyorum  çünkü istanbulda bikaç işlem yaptırdım diye yazmıştım ya  işte  orada  bıde  az  yaksın diye  usta lpg  ayarı verdı  ama  nafile  bi işe  yaramadı  yakıt  konusunda ayrıca  bogulma olayıda  ortaya  çıktı...çogu kişi  lpg sistemli bir sorun diyor...  mehmet beyle teldede görüştüm ama burda  daha  detaylı  oldu  galıba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #966 : Ekim 27, 2011, 14:44:07 »
Merhaba İbrahim Bey ;

1) Yaklaşık 250 km yapmanız yeterli olacakktır (şehir içi -dışı farketmez)
2)EOBD cihazı lpg ayarı yaparken lpg ustasına yardımcı olan ekstra bir cihazdır.Her serviste yoktur ,olsa da malesef çogu lpg ustası bu cıhazı kullanmayı ya da yorumlamayı bilmez.
3)Öncelikle sorununuzun nedenı LPG kaynaklı mı Benzin işletim sistemi ile mi alakalı bunu öğrenelim .Aracınızdaki sorunun nedenı lpg kaynaklı olmaya da bilir ; aracın farklı bır sensorundekı problemden dolayı da bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz

Sonuçları beklıyorum...

mehmet  abi senı bugun telden aramama rağmen birde sıkıntımı burada detaylı bir şekılde yazma gereği duydum belki telde atladıgım yer vardır dıye...hakkını helal et zamanını alacam.

2001 corolla terra 1.4 16 valf. 129 bınde.OMVL lpg.

yakıtı çok yakıyo düşüncesındeydım (hiç ama hiç yüklenmedıgım halde aldıgım sonuç ş.içi:29krş,  ş.dışı: 20 krş. yüklensem felaket oluyor )
bı ara istanbula gıttıgımde arabamdakı lpg nin servısını buldum elit oto maltepe istanbul.orada boğaz kelebegını temızlettım, lpg filtresini degıstırdım adaptasyon yaptırdım, bide lpg ye ayar verdırtim.tmm dedı bundan sonra daha az yakacak dedı bende  inş. dedım...

çalıştırdım ve servis mahallinde denemeye başladım bı baktımkı araba teklıyor gıtmıyor  boguluyor hemen döndum adamda arabayı resetledı resetledıkden sonra sorun kalmadı...bilmiyordum araba resetlendıkden sonra 2-3 gun boyunca  saglam çalışıp tekrar aynı sorunları ortaya çıkaracagını.

neyse ikamet adresıme döndum akşam oldu yatım sabah oldu kalktım  :D işe gitmek için arabayı çalıştırdım birdde baktım ne  göreyım aynı sorun aynı bogulma olayı vede  istanbuldan gelırken yakıtımda  hiç de azalma olmadı...

neyse forumda  bı kaç arkadasdan yardımlar falan derken bı arkadas  hava  akış metrende sorun olabılır ona bı bak dedı bende tarifini alıp kendım söktüm bıde o akış metreye tornavıda ucuyla dokunduktan sonra ıslak mendılle  sildim yanı onu tamamen bıtırdım bılmıyordum el bıle degmemesı gereken bır parçaymış..  araba  tamamen bogulmaya basladı artık hiç hareket  etmemeye basladı nerdeyse..5-10 metre götürmuyo artık...hemen sanayıye gıttım ve bosh car servısınde yenılettım orjınalıyle...taktılar  çalıştırdım haydaaa   sorun yıne  aynı devam edıyor  boguluyor...benzını yemıyor...

ustada  bana 1-2  gun araba  burda kalsın bi  bakalım  dedı  şu sıralar  işim var  dedım eve  dödum  taa  o  gundur bu  gundur  arabam benzınden  gaza  geçene  kadar  teklıyor  boguluyor...  bu   bogulma  olayı devır 1200 ün ustune çıktııgında çok azalıyor ama ortadan kalkmıyor ..

vites boştayken gaz pedalına anıden sonuna kadar bastıgımda araba  2-3 sanıye boyunca sankı kurtar benı dıye çırpınıyo boguluyo devır anıden 500 un altına ınıyo bazen dahada  aşagılara ınıyor stop edecek kadar düşüyor ama 2-3 sanıye kadar...sonra  ''yavaş  yavaş'' yükselıyor devir...5000-6000 e  kadar çıkabılıyor...ama  bogula  bogula  yavas yavas  çıkıyor...

meselea bugun işden eve giderken farklı bişey fark ettim bı yokuş var onu çıkarken herzamankı gibi boguldu  bogulduuu... sonra 1200  deviri falan geçtı geçtikden sonra yavaş yavaş benzını yemeye başladı hareket etmeye başladı..

ayagımı gaz pedaldan hiç oynatmamama  rağmen benzını bı anda yemedı boguldu geri geri gitmeye başladı tabı frene bastım  :D  bırakırmıyım arabamı :-)

neyse tekrar  deviri yükselttım hareket  ettım daha yokus bıtmeden ikinci bır bogulma  daha ama bu sefer frene  basmadım gaz pedalınada  ayağımı sabıtledım 1-2 metre geri gitti sonra kendılıgınde benzını yedı devir yüseldı kendılıgınden...hareket ettı yokuşu öylece çıktı... bi anda  benzını yemıyor  bı anda boguluyor bı andada benzını yemeye başlıyor...

sorun bu  abi..sende bana arabayı benzınde kullan bır muddet sonra  sıkıntı gıderse gaza geçmeden servıse git ayar yaptır lpg ye  demıştin...bende hemen uygulamaya geçtim...

1-)benzınde kulanacagım şu 3-4 gün boyunca  şehir  içi  şehır dışı  kullanmam hangısı uygun...yoksa  farketmezmı?km olarak kaç km olması yeterlı?
2-) dıyelımkı  3-4.  gunun sonunda sorunum düzeldi gaz ayarı yaptırmaya gittiğide eobd mıdır nedır  böyle bışe okudum sızın açmış oldugunuz konular arasındakı mesajlarda  bunuda yaptırmama gerek varmı??yoksa senın arabana saddece lpg ayarı yapmaları yeterlı eobd  senın arabayla  alakalı bişey degıl mı dersın  ne d ersın??
3-) veya  bu da  önemlı benım için::: ben bu sıkıntımdan kurtulmam için hiç ugraşmadan sizin yanınıza gelsem arabamın lpg sıstemındekı benım sorunumla alakalı olan en önemli parçaları söküp sizin sistemın parçalarını taksak bana malıyetı ne  olur...taktıkdan sonra  bu sıkıntım ortadan kalkarmı acaba??böyle bişey mumkunmu yoksa sendekı en önemlı parçaları söksek bızımkılerı taksak uyum saglamazmı dersınız...sil baştanmı yapmamız lazım dersınız???

yardımlarını beklıyorum abi sağlıcakla...tekrar  tekrar kusura  bakma...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #967 : Ekim 27, 2011, 14:48:17 »
mehmet  abı  sorun çözüldü  dedıgın gıbı oldu  artık benzını yememe  olayı ortadan kalktı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #968 : Ekim 27, 2011, 14:59:22 »
abi dedıgın gibi  gaza  hiç geçirmedım ve duzeldı ben yarın ankarada OMVL  nin servisine gidecem de  desi  var  işte...ustalar hakkında  hiç bılgım yok...ankarada 3 tane üstün oto var ... 

1-üstün oto servi : ostim
2-öz üstün otogaz : etimesgut
3-üstün otogaz : ivedik

bunlar  var...

bunlardan tanıdıgın varmı önerebılecegın...  bıldıgın  en kalıtelı hangısı yapar ....  hangısı  ugraşır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #969 : Ekim 27, 2011, 15:46:42 »
İbrahim bey merhaba.Eger Ankarada bir usta arıyorsanız http://volkanotolpg.com/  bu adresteki firmaya gitmenizi şiddetle tavsiye ederinm benide toyota servisinden ustam göndermişti.Harbi adam tam  usta ve gerçekten ilgileniyor .Ben çok memnun kaldım gönderdigim kişilerde çok memnun umarım giderseniz sizde memnun kalırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #970 : Ekim 27, 2011, 15:50:10 »

Teşekkürler Mehmet bey hafta sonu ustama kontrol ettireyim

Mehmet bey teşekkürler dediğiniz gibi sızıntıdan kaynaklı sorunmuş sorun halledildi
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #971 : Ekim 29, 2011, 15:52:30 »
Rıca ederım,Lpg ıle sorunsuz gunler dılerım... 

Mehmet bey te?ekkürler dediïiniz gibi s?z?nt?dan kaynakl? sorunmu? sorun halledildi
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #972 : Kasım 01, 2011, 09:55:43 »
mehmet  abı ne  desem sana bilmiyorum ama Allah senden razı olsun...sorunum düzeldi çok şükür...ayarıda verdırttım...gayet  güzel...  tekrar  tekrar  teşekkür ederım....  Allah yolunu açık etsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #973 : Kasım 01, 2011, 16:44:22 »
Merhaba Mehmet Bey. Ben aracımı alalı 8 bin km yol yaptım. Aracım 1.6 motor Atiker sıralı sistemli. 107bin km de tüp takılmış şuan 120binde aracım benden önce bi kontrolü yapıldımı bilmiyorum ama bende yaptırmadım henüz. Aracı aldığım günden bugüne yakıt sarfiyatında bi değişiklik yok (uzun yolda 180 krş.-yayla yolları ve virajın fazla olduğu yerlere göre çok uygun :) )  ancak çekişinde bayağı bi performans düşüklüğü yaşıyorum. 4. vites ile rahat  çıktığım yokuşu 3le çıkıyorum bazı yerlerde 2ye bile düşecek nerdeyse. 3. viteste 4bin devire kadar çıkınca vitesi 4 e alıyorum, ama bu seferde boğuluyor mecbur 3 e düşüyorum. Bunun sebebi hikmeti nedir bir çaresi varmıdır?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #974 : Kasım 08, 2011, 17:23:49 »
Islam Alemının Bayramını tebrık eder ,Cenab-ı Haktan hayırlara vesıle olmasını temennı ederım... Mutlu Bayramlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #975 : Kasım 08, 2011, 19:33:20 »
sizinde  bayramınız mubarek olsun mehmet  abı ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #976 : Kasım 10, 2011, 10:39:42 »
selamlar mehmet bey;size çok acil iki sorum var.birincisi gaz göstergemdeki bütün ışıklar yanıp sönüyor flaşör gibi yakıt göstergeside doğru göstermiyor arızası ne olabilir.ikinci sorum ise ilk ayarda aracım km de 250 kuruş yakıyordu ve 300- 320 km yapıyordu 42 lik tankla.daha sonra serviste rampada biraz bayılıyor bir ayar yaparmısınız dedim ve yaptılar.ikinci ayardan sonra 275 km yaptı ve km de 350 kuruş yakmaya başladı bu normalmi veya ne yapmak gerekir bana çok yakıyor gibi geldi (2004 model toyota verso dıştan tank).geçmiş bayramınız mübarek olsun. acil cevap.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #977 : Kasım 10, 2011, 14:19:47 »
Merhaba Mehmet Bey;
Öncelikle sizin ve diğer arkadaşların da geçmiş bayramı mübarek olsun, ben de Selman Yalçın arkadaşımızın sorusunu soracağım.Benimde 1.4 corolla terra modeli aracım var,bu bayram ziyaretine memlekete gittiğimde yokuşlarda oldukça zorlandığmızı hissettim.Devirli girmeyi de hususen denedim o da değilmiş,ancak normal yolda performans gayet güzel,iyi sayılabilecek süratlere de ulaştı.Yakıt ve sistemi ile ilgili olabileceğini düşündüm,eğer sizin ile ilgili bir konu ise bilgilendirirseniz sevinirim,bu arada aracımda zavoli sıralı Lpg sistemi ulunmaktadir.

şimdiden teşekkürler
Toyota Rav4 2011

eğer malı çok seversen, hırsla değil, belki kanaatle malı talep et, ta çok gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #978 : Kasım 12, 2011, 16:40:54 »
Tacir Bey Merhaba ;

Sanırım aracınızdaki sistem BRC idi.Alttaki ledlerin dördü de aynı anda yanıp sönüyorsa iki ihtimal va ;

1)Fazla alınan lpg den dolayı sensörün voltajı 1.100mvoltun üzerine çıktığı için sistem uyarı veriyor olabilir fakat bu durum fazla alınan lpg nın azalıp normal seviyeye gelmesiyle düzelmesi gerekiyor.Şayet durum böyle ise yapılması gereken işlem ; deponuzu fulleyip yetkili servise gidip tam depo kalibrasyonu yapmaktır.

2)Şayet dört lamba sürekli yanıyor ise şamandra sensörünüz arızalanmış ya da sensöre giden kablo bir yerden şase yapıyor demektir.Bu durumda yine programdan anlaşılabilir.

Geçmiş olsun...

selamlar mehmet bey;size çok acil iki sorum var.birincisi gaz göstergemdeki bütün ışıklar yanıp sönüyor flaşör gibi yakıt göstergeside doğru göstermiyor arızası ne olabilir.ikinci sorum ise ilk ayarda aracım km de 250 kuruş yakıyordu ve 300- 320 km yapıyordu 42 lik tankla.daha sonra serviste rampada biraz bayılıyor bir ayar yaparmısınız dedim ve yaptılar.ikinci ayardan sonra 275 km yaptı ve km de 350 kuruş yakmaya başladı bu normalmi veya ne yapmak gerekir bana çok yakıyor gibi geldi (2004 model toyota verso dıştan tank).geçmiş bayramınız mübarek olsun. acil cevap.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #979 : Kasım 12, 2011, 16:41:54 »
Fatih Bey ; aracınızda ne marka sistem kullanıyorsunuz_?

Merhaba Mehmet Bey;
Öncelikle sizin ve diğer arkadaşların da geçmiş bayramı mübarek olsun, ben de Selman Yalçın arkadaşımızın sorusunu soracağım.Benimde 1.4 corolla terra modeli aracım var,bu bayram ziyaretine memlekete gittiğimde yokuşlarda oldukça zorlandığmızı hissettim.Devirli girmeyi de hususen denedim o da değilmiş,ancak normal yolda performans gayet güzel,iyi sayılabilecek süratlere de ulaştı.Yakıt ve sistemi ile ilgili olabileceğini düşündüm,eğer sizin ile ilgili bir konu ise bilgilendirirseniz sevinirim,bu arada aracımda zavoli sıralı Lpg sistemi ulunmaktadir.

şimdiden teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ