selamlar mehmet bey uzun zamandır girememiştim.herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.
mehmet bey benim aracımın gösterge ışıkları nizami değil (1. ışık bazen 70 km de sönüyor ,bazen 120 km de ve diğer ışıklarda böyle) bunu nasıl çözebilirim.birde yokuşlarda arabanın hızı bayağa düşüyor neredeyse 1. viteste çıkıyorum yokuşları bu normalmidir değilse ne yapmam gerekiyor .teşekkürler.
metmet bey aracım 2005 model 1,6 terra otomatik vites şehir dışı ve şehir içi ortalama lpg ne kadar yakar diye soracaktım?
depoyu birkaç kez full yapıp denedim.26lt ile 340 km yol yaptı. fazlamı yakıyor yoksa normal mi?
teşekkürler
Merhaba Mehmet bey, ben de 2 hafta önce otomatik Verso MMT 1.8 ile toyotacılar arasına katıldım. Aracım 155 binde ve Aldesa marka tüplü. Kaç yıldır tüplü olarak kullanıldığı hakkında bilgim yok, satanın da yoktu zaten. Sorunum şu ki araç tüpte giderken viteste olmadığında (frene basarken) stop ediyor. Ankara Aldesa ana bayisinde gaz ayarı yaptırdım olmadı, devam etti. Bugün Ankara şaşmaz sanayide kuzenim (Wolkwagen özel servisinde çalışıyor) bir kelebeğine bakalım dedi ve açınca çok kirli olduğunu gördük. Sökmeden dışarıdan yani parçayı tam olarak çıkarmadan balata temizleme spreyiyle temizledi.Ancak yine araç frene basıp yavaşlarken (benzinde bunu yapmıyor) duruyor. Toyotacı komşularına sorduğumuzda boğaz kelebeğinden dolayı yaptığını ve bu modellerde temizlemenin işe yaramadığını ve komple değişim gerektiğini söyledi. Bu parça da 1000 lira civarı. Yeni aldığım araçta böyle bir sorunla karşılaşmak benim şanssızlığımmış diyorum. Sizce bu stop etme sorunu nereden kaynaklanıyordur? Teşekkürler...
Mehmet bey arabamla tekrar ne kadar yaktığını deneyim dedim bu seferde 227km 22 lt gaz aldı?diğerinden sanki 100km ye daha fazla yaktı gibi tam anlamadım sebebi nedir?
teşekkürler
Merhaba ;
Zaten ikisi de aynı sistem demiştim.Tek nokta enjeksiyonlu araçlarda ekstra olarak Sadece emulatör kullanılıyor.
Yanıtınız için teşekkürler 
Hangisini önerirsiniz performans/sarfiyat açısından.Karbüratör mü tek noktalılar mı?
Merhaba Tacir Bey ;
Sizinde geçmiş bayramınız mübarek olsun.Seviye ısıklarının tamamının hangi kmlerde söndüğünü not edin daha sonra servisinize gidip seviye sensör ayarı bölümünden manuel olarak bu seviyeleri kalibre ettirin.Performans için yakıt ayarlarının kontrol edilmesi gerekmekte.Selamlar...
selamlar mehmet bey uzun zamandır girememiştim.herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.
mehmet bey benim aracımın gösterge ışıkları nizami değil (1. ışık bazen 70 km de sönüyor ,bazen 120 km de ve diğer ışıklarda böyle) bunu nasıl çözebilirim.birde yokuşlarda arabanın hızı bayağa düşüyor neredeyse 1. viteste çıkıyorum yokuşları bu normalmidir değilse ne yapmam gerekiyor .teşekkürler.
mehmet bey benim aracım brc taktıralı 1 ay oldu istanbulda mucib otogazda taktırdım aracım benzinde 20 krş lpg de 22 krş yakıyor araç bilgileri imzamda bunun sorunu nedir napabilirim
Benzinde 20 kuruş yakan araba varsa guinesse başvurun hemen. Minumum 5.2 lt yakabilirsiniz, 90la filan giderseniz oda.
Merhaba ;
Zaten ikisi de aynı sistem demiştim.Tek nokta enjeksiyonlu araçlarda ekstra olarak Sadece emulatör kullanılıyor.
teşekkürler.Ben yanlış anlattım galiba

yeni araç alsak hangisi diye sormuştum çünkü o döneme göre tek noktalılar daha yeni bi teknolojiydi ancak yinede yanıtlarınız için teşekkürler.
İyi forumlar..
Benzinde 20 kuruş yakan araba varsa guinesse başvurun hemen. Minumum 5.2 lt yakabilirsiniz, 90la filan giderseniz oda.
120-140 arası gidiyorum genelde klima full açık 8lt şehir dışı 8-10lt şehir içi
Bu değerler montaj öncesi müşterilerime verdiğim tahmini yakıt değerlerinin aynısı.Bence gayet ideal yakıt tüketiminiz var.
120-140 arası gidiyorum genelde klima full açık 8lt şehir dışı 8-10lt şehir içi
Yeni teknoloji her zaman iyidir
teşekkürler.Ben yanlış anlattım galiba 
yeni araç alsak hangisi diye sormuştum çünkü o döneme göre tek noktalılar daha yeni bi teknolojiydi ancak yinede yanıtlarınız için teşekkürler.
İyi forumlar..
bugün aygazda tüpü fulledim 74,57 tl gaz aldım gazın litresi 2,410 30,940 lt almışım ve tam olarak 281,3 km yol gitmişim ve %80i 30 km üzeri %20si 30km altı 90km/h gittim klima kapalı bu değerler nasıl mehmet bey değerlere göre 0,26 krş yakmış aracım
mehmet bey iyi günler bende çok temiz servis bakımlı 1997 model toyota corolla gli var aracımdan çok memnunum benzin fiyatları malum yükselince bu sene mart ayında kme marka sıralı sistem lpg taktırdım ama hiç memnun kalmadım araçta tekleme dururken devir saati inip kalkıyordu araç neredeyse susacak gibi oluyordu hız olarak 140 ve üstüne çıktığımda araçta titreme gaz yememe gibi sorunlar oldu birde normal 60 80 giderken gazdan ayağımı çektiğimde araç 2 sn sonra kendini öne doğru silkeliyordu anlayacağınız kme den sorun çıktı takan firma hatayı hep araçta buldu gaz kelebeği temizlendi bujiler buji kabloları ayarlar yaptırdım yetkili servise gittim araç benzinde sorun yok ayarları tam denildiği halde hata hep araça bulundu neyse sonunda bana dediler kiti sökelim para iadesi yapalım bende elinizde en iyi marka ne var dedim romano var dediler onu takalım dedim ilk tamam dediler takacakları zaman olmaz romanodada aynı sorun yaşarsınız dediler ben inat ettim sonunda romano kit takıldı takılalı 5 bim km yaptım kme de yaşadığım hiç bir sorunu romanoda yaşamadım şu an çok çok memnunum yalnız 1000km yaptıktan sonra buna kalibrasyon ayarı için gittiğimde ayar yapmadılar bunlara gerek yok dediler servis bana hala kme yazılım olarak romadon üstün kullanılan ecü aşağı yukarı aynı dediler sadece romano enjektör farklı dediler ama bence çok fark şu anda şehir dışı 190 şehir içi 230 240 ortalamada 210 civarı yakıyor bu konuya hem bilgilendirme amaçlı hemde bir fikrinizi alayım diye yazdım
Mehmet bey iyi günler. 1,5 yıldır problemsiz olarak kullnadığın 2008 verso aracımın zavolli marka lpg sisteminde, son bir aydır kırmızı ışıklarda durdurdan sonra kalkarken benzine geçiyor. bir süre sonra bazen lpg gösterge ışıkları sönüp bi süre sonra lpg ye tekarar geçiyor. sorun ne oalbilir bi fikriniz var mı?
Merhaba ;
Romano KME ye göre daha gelişmiş ve lpg yazılımları arasında üst sıralarda yer alan AEB yazılıma sahiptir.KME yazılımı kesinlikle Romanodan daha iyi değildir.Romano lpg enjektörleri ise KME nin waltek tipi enjektörlerinden (artık yerli üretim diye biliyorum) daha kalitelidir.1000 km bakımında kalibrasyonun değişeceğini zannetmiyorum fakat montajın gözden geçirilmesinde fayda vardır.Sorunsuz günler dilerim...
mehmet bey iyi günler bende çok temiz servis bakımlı 1997 model toyota corolla gli var aracımdan çok memnunum benzin fiyatları malum yükselince bu sene mart ayında kme marka sıralı sistem lpg taktırdım ama hiç memnun kalmadım araçta tekleme dururken devir saati inip kalkıyordu araç neredeyse susacak gibi oluyordu hız olarak 140 ve üstüne çıktığımda araçta titreme gaz yememe gibi sorunlar oldu birde normal 60 80 giderken gazdan ayağımı çektiğimde araç 2 sn sonra kendini öne doğru silkeliyordu anlayacağınız kme den sorun çıktı takan firma hatayı hep araçta buldu gaz kelebeği temizlendi bujiler buji kabloları ayarlar yaptırdım yetkili servise gittim araç benzinde sorun yok ayarları tam denildiği halde hata hep araça bulundu neyse sonunda bana dediler kiti sökelim para iadesi yapalım bende elinizde en iyi marka ne var dedim romano var dediler onu takalım dedim ilk tamam dediler takacakları zaman olmaz romanodada aynı sorun yaşarsınız dediler ben inat ettim sonunda romano kit takıldı takılalı 5 bim km yaptım kme de yaşadığım hiç bir sorunu romanoda yaşamadım şu an çok çok memnunum yalnız 1000km yaptıktan sonra buna kalibrasyon ayarı için gittiğimde ayar yapmadılar bunlara gerek yok dediler servis bana hala kme yazılım olarak romadon üstün kullanılan ecü aşağı yukarı aynı dediler sadece romano enjektör farklı dediler ama bence çok fark şu anda şehir dışı 190 şehir içi 230 240 ortalamada 210 civarı yakıyor bu konuya hem bilgilendirme amaçlı hemde bir fikrinizi alayım diye yazdım
Merhaba ;
Kırımızı ışıkta durduğunuzda sistem benzine geçtiğinde göstergedeki ışıklar sönmeden benzine geçip tekrar hareket ettiğinizde lpg ye geçiyorsa sistemin devir bağlantısında sorun var demektir.Cut off da devir sinyali kesileceği için sistem benzine geçiyor gibi gözükmekte ,servisinizde devir bağlantısını kontrol ettiriniz.Göstergedeki elektiriğin komple sönmesi ise şase bağlantısında ya da sigortalık kutusunda bir gevşemeden mütevellit olabilir.Selamlar...
Mehmet bey iyi günler. 1,5 yıldır problemsiz olarak kullnadığın 2008 verso aracımın zavolli marka lpg sisteminde, son bir aydır kırmızı ışıklarda durdurdan sonra kalkarken benzine geçiyor. bir süre sonra bazen lpg gösterge ışıkları sönüp bi süre sonra lpg ye tekarar geçiyor. sorun ne oalbilir bi fikriniz var mı?
mehmet bey ilginiz ve bilgilendirme için çok teşkkür ederim size hayırlı günler dilerim
BRC ve diğer 1500 tl fiyat seviyesinde olan markalar ile atiker arasında ne gibi farklar vardır? Sistem çok farklı mı yoksa sadece yabancı firma oldukları için mi bu fiyat farkı?