herkese selamlar ben de 2011 corolla 1,6 elegant'ıma BRC lpg taktırdım. Ancak sizin bahsettiğiniz ''fakir karışım'' olayına aklım takıldı. aracı henüz tam deneme fırsatım olmadı ve uzun yoldaki stop edip 10-15 dk sonra çalıştırdıktan sonra motor arıza lambasının yanmasının sebebini merak ediyorum. cevabınız için şimdiden teşekkürler
Merhaba ;
Aracınıza hangi BRC bayisinde montaj yapıldı ve aracınıza ait bilgileri P.M den bana yollar mısınız? Gerekli yönlendirmeleri yapılmasında yardımcı olayım...
herkese selamlar ben de 2011 corolla 1,6 elegant'ıma BRC lpg taktırdım. Ancak sizin bahsettiğiniz ''fakir karışım'' olayına aklım takıldı. aracı henüz tam deneme fırsatım olmadı ve uzun yoldaki stop edip 10-15 dk sonra çalıştırdıktan sonra motor arıza lambasının yanmasının sebebini merak ediyorum. cevabınız için şimdiden teşekkürler
Merhaba ;
Evet yaz aylarında gaz ısısı yükseldiği için araç hemen lpg ye geçiyor ,kışın geçiş süresi daha uzun olacaktır...
Merhaba Fırat Bey ;
Anlattıklarınıza bakılırsa sistemde mekanik bir arızadan ziyade elektriksel bir arıza söz konusu ; gaz gösterge anahtarınızda bir sorun olabilir ,sorununuz devam ederse gösterge düğmesini değiştiriniz.
İki sefer ayar yapıldı ama araç ilk zamanlarındaki gibi değil.
Dün İstanbul - İzmir uzun yol yaptım. Dahada farkedilir durumda.
Özellikle klima açıkken aracın çekişi düşüyor.
İzmir' de yetkili servisede baktıracağım.
herkese yardımları için çok çok teşekkür ederim .şidilik arıza lambası yanmadı ama ....
30LT GAZ İLE ANCAK 100 KM YAPABİLDİM. servisteki adam daha motor uyum sağlayacak filan dedi ama hiç inanmadım .sizce sorun nedir Mehmet Bey ??
Gittim 2A İzmir' de güzel bir ayar yaptılar. ARaba kendine geldi.
Daha önce hyundai elanrta aracımda Atiker marka sıralı sistem lpg sistemivardı. Şimdi toyota aurisede atiker safe fast italyan yazılım sistem taktırdım. İki aracımda da sorun yaşamadım. Montaj yapan servisime de çok güveniyorum. Sizden atiker hakkında görüş almak istiyorum. Brc zavoli gibi italyan markalarından ayıran artıları ve eksileri nelerdir.
Teşekkürler
MERHABA BEN YENİ ÜYEYİM.2007 MODEL RAV4 ARACA LPG TAKTIRMAK İSTİYORUM.BU KONUDA BİLGİM YOK.MARKA VE PERFORMANS HAKKINDA BİLGİYE İHTİYACIM VAR.BİR DE TEHLİKESİ TAM OLARAK NEDİR.TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
TEŞEKKÜRLER...
Merhaba Mehmet Bey;

Aklıma takılan birkaç soru(lar) var da...

1-Tek noktalılarda LPG sıkıntı yaratıyormuş diye duyumlar aldım.
2-Lpg'de tek noktalı mı yoksa karburatörlü mü kullanılmalı.Bunu hem performans hem ekonomi(sarfiyat) olarak bilmek istiyorum.
Kısaca Lpg karburatörlü araçlarda mı daha iyi sonuç verir(performans kaybı ve sarfiyat olarak düşünün) yoksa tek noktalı sistemlerde mi?
Açıkca da söylim bakılan araçlar uno,sahin,broadway enjeksiyonluları.

Yardımlarınız için teşekkürler.
İyi forumlar....
2010 model 1.6 walvematik motorlu Avensise Bir aylık git-gellerden sonra bugün TELEFLEX taktırdım.
Umarım bu da daha önceki 97 XEİ de kullandığım BRC gibi sorunsuz olur.
Taktıktan sonraki ilk 150 km mesafeyi ortalama 140-150 km ile gittim. gösterge anlık yakıt olarak 6,5 - 7,0 L/km aralığında gezindi. Çok zorlamazsam6,5 L/km olarak görünüyor. Bu sürate göre oldukça iyi görünüyor. bakalaım 2-3 depodan sonra genel ortgalama ne olacak.
Gittim 2A İzmir' de güzel bir ayar yaptılar. ARaba kendine geldi.
Bundan sonra hiçbir şeye güzel demiyeceğim. Bu seferde aracım şehir dışında - şehir içinde bir depo ile gittiğim mesafeden az yada aynı gitmeye başladı.
44 lt lpg alıyor bu depo. Şehir dışında 500 km yol gidiyorum. Halbuki ben bunu istanbul şehir içinde yapıyordum bir depo ile.
Şehir dışında daha az yakması gerekiyorken daha fazla yakmaya başladı. Şehir dışında 9 lt lpg yakıyorum şu anda. Halbuki ilk takıldığı zaman şehir içinde 8.5 lt lpg yakıyordum. Tatile çıktım ve hiç memnun değilim bu durumdan. Buna bir çözüm bulamazsam söktüreceğim LPG' yi.
Ben eski Corolla HB aracımla bile daha az lt lpg harcıyordum bu yolda. Onda Atiker vardı. 75 lt lpg ile 1050 km yol yapıyordum. Şimdi aynı yolu 88 lt lpg ile yapıyorum. Hemde şimdiki aracım daha az yakması gereken Valvematic 1.6 motora sahip.
fırat 44 ltre ile 500 km gitmen normal..lpg yi ozaman aldıgın fiyatla şimdiki fiyatı aynımı..Valla ben hiç ölçmüyorum ne yakıyorsa yaksın..her halde benzinden az yakıyor zaten.
fırat 44 ltre ile 500 km gitmen normal..lpg yi ozaman aldıgın fiyatla şimdiki fiyatı aynımı..Valla ben hiç ölçmüyorum ne yakıyorsa yaksın..her halde benzinden az yakıyor zaten.
LPG' yi aldığım fiyat farketmez ki. Ben zaten lt cinsinden hesaplama yaptım. Bu aracın aynı depo ve lt ile şehir içinde 500 km gittiğini düşünürsek şehir dışında mutlaka bir depoda 100 km farketmesi gerekirdi. Tatilden dönüşte şehir içinde bir depo ile ölçüm yaptığımda eskisinden farklı olarak bir 100 km oynarsa ( Bu durum onu gösteriyor sanki ama denemeden emin olamayız ) o zaman bir sorun var demektir. Çünkü bu araç şehir içinde 7 - 7.5 lt benzin tüketiyor. 1 lt lpg ile farketse 8.5 lt şehir içinde yakar. Ki zaten bu şekildeydi. Şimdi ben şehir dışında 9 lt yakınca insan ister istemez sinir oluyor.
tuncay bey sizin tüketim değerlerini alabilirmiyiz acaba.
Merhaba ;
Belli bir km sonra yakıt düşecek ,belli bir km sonra motor alışacak gibi söylenen cümlelere pek itibar etmeyin.Bu tip cümleler malesef müşterinin şikayetini geçiştirmek için söylenen cümlelerden ibarettir.Yakıt ölçümünüzü uzun yolda tekrar yapın ,sorun devam ediyorsa lpg ayarınızın kontrol edilmesi gerekiyor fakat bu ayarın rolantide değil yola çıkıp yapılması gerekiyor.Selamlar...
herkese yardımları için çok çok teşekkür ederim .şidilik arıza lambası yanmadı ama ....
30LT GAZ İLE ANCAK 100 KM YAPABİLDİM. servisteki adam daha motor uyum sağlayacak filan dedi ama hiç inanmadım .sizce sorun nedir Mehmet Bey ??
Merhabalar ;
Bu araçlara defalarca montajlarım oldu .2.0 motora sahip Rav4 lerde yüksek kapasiteli regulatorler kullanılmalıdır.Yüksek devirlerde sorun yaşamamak için (lpgden benzine geçiş) basıncı 1.5 bar olan regulatörler kullanılmalıdır.Doğru ürün ,doğru montaj ile güvenlik açısından bir sorun kesinlikle teşkil etmez.Gönül rahatlığıyla dönüşüm yaptırabilirsiniz.Aklınıza takılan ayrıntılı sorularınızı bana yazabilirsiniz.Selamlar...
MERHABA BEN YENİ ÜYEYİM.2007 MODEL RAV4 ARACA LPG TAKTIRMAK İSTİYORUM.BU KONUDA BİLGİM YOK.MARKA VE PERFORMANS HAKKINDA BİLGİYE İHTİYACIM VAR.BİR DE TEHLİKESİ TAM OLARAK NEDİR.TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
TEŞEKKÜRLER...
Hayırlı olsun Cafer Bey ;
Aracınızı güzel günlerde kullanın ,lpg ile sorunsuz ve tasarruflu günler dilerim.
2010 model 1.6 walvematik motorlu Avensise Bir aylık git-gellerden sonra bugün TELEFLEX taktırdım.
Umarım bu da daha önceki 97 XEİ de kullandığım BRC gibi sorunsuz olur.
Taktıktan sonraki ilk 150 km mesafeyi ortalama 140-150 km ile gittim. gösterge anlık yakıt olarak 6,5 - 7,0 L/km aralığında gezindi. Çok zorlamazsam6,5 L/km olarak görünüyor. Bu sürate göre oldukça iyi görünüyor. bakalaım 2-3 depodan sonra genel ortgalama ne olacak.
Merhaba ;
Aslında her iki tip yakıt sistemine sahip araçlara takılan lpg sistemleri aynıdır.Tek nokta enjeksiyonlu araçlarda Sadece benzin enjektörü bir role vasıtasıyla uyutulur bunun dışında sistemn aynı şekilde çalışmaktadır.
Yanıtınız için teşekkürler

Hangisini önerirsiniz performans/sarfiyat açısından.Karbüratör mü tek noktalılar mı?