Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746287 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #860 : Temmuz 07, 2011, 15:52:39 »
Merhaba Osman Bey ;

Simit şamandıralarda %20 lik boş alan malesef  bazen değişebilmekte.Dolumun sonundaki TIRRRRRRRRR sesini duyduğunuzda dolumu lütfen  sonlandırınız.Lpg li güzel günler dilerim.Selamlar...

Mehmet bey merhaba,
yeni lpg kullanıcısı sayılırım.daha önceki mesajlarımda da belki görmüşsünüzdür brc kit taktırdım.şuana kadar sorunsuz kullanıyorum ve yakıt değerlerinden gayet memnunum.size şöyle bir sorum olacak.yakıt tankım 45lt ve bildiğim kadarıyla tankın %80ninin gaz ile doldurulması öneriliyor.geçen sefer yakıt alırken (depomda hiç yakıt yoktu) istasyondaki arkdaş 43 lt gbi bir yakıt doldurmuş.tankın son dolum aşamasında sanırım şamandıradan olsa gerek bir ses gelmeye başladı ve pompa kendi otomatik atana kadar devam etti.bu olayın bi zararı varmıdır?ilk ses geldiğinde doldurma işlemini tamamlamak gerekirmi?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #860 : Temmuz 07, 2011, 15:52:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #861 : Temmuz 07, 2011, 16:25:16 »
Selam Mehmet bey
Aracımda zavoli kit var geçenlerde aracımda güç kaybı oldu ve hafif silkeleyerek gidiyordu servise gittim enjektörleri söktüler içini temizlediler ve bana enjektördeki pistonları değiştirdik sıkıntı ordaymış dediler yakıtı aldığım petrol istasyonlarını sordular her zamanki aldığım yeri söyledim şuan aracım düzgün bir şekilde gidiyor acaba bu arıza neden meydana geldi?

Aracı lpg de iken en fazla kaç devire kadar kullanabiliriz yani yüksek devirde lpg enjektörlerine yada başka bir yerinde sıkıntı olabilirmi cevaplarınız için teşekkürler
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #862 : Temmuz 07, 2011, 16:42:21 »
Merhabalar ;

Zavoli AEB yazılıma sahip orta kalite bir italyan cihazdır ,doğru montaj ile sorun yaşatmaz ama Toyotalara en iyi Zavoli olur demek malesef yanlış bir bildirimdir.Doğru ürün doğru montaj ve doğru lpg kalibrasyonu ile aracınızda sorun yaşamazsınız.
Benim Ankara'da tavsiyem MAVİDENİZLER Otogaz dır.Firma sahibi Tuncay Bey'e selamlarımı iletirseniz sevinirim.Aradığınız doğru ürün ve doğru montaj bu adrestedir diyebilirim.Selamlar...

Verdiğiniz bilgiler ve firma öneriniz için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #863 : Temmuz 07, 2011, 21:56:04 »
Mehmet bey merhaba

Benim aracımda BRC var hiçbir sorun yok çok şükür. Ama kayınçomun 2004 model 1.6 Astra HB Twinport aracına bundan yaklaşık 6 ay önce başka bir marka (Atiker ) Kit takılmıştı.
Sorun şu ki bu araçta lpg ile kullanırken düşük viteslerde ve ara hızlanmalarda silkeleme oluyor. Bundan 2 hafta önce bobin arızası olduğunu söyledi lpg takan yer. Bobin değişti. Ayar yaptılar. Bakım yaptılar ama aynı sorun hala devam ediyor. Bu araçta sizce ne sorun olabilir? Ne tavsiye edersiniz. Açıkçası onada BRC taktırmadığımıza pişman olduk diyebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #864 : Temmuz 08, 2011, 08:35:28 »
Merhaba ;

Enjektörlerinizdeki sorunun nedeni gaz kalitesi değil ,enjektör kalitesidir.Malesef otogaz servislerinin bazen üründeki sıkıntıyı gaz kalitesine yüklemeleri çok da adaletli değil.Ürünlerde dönem dönem arıza çıkabilir ,sizin enjektörlerinizde de böyle bir sorun olmuş gibi gözüküyor.Aracınızı yüksek devirlerde de LPG ile kullanabilirsiniz ama sonuçta bu sistemleri tasarruf için taktırdığımızı unutmayalım : )

Selam Mehmet bey
Aracımda zavoli kit var geçenlerde aracımda güç kaybı oldu ve hafif silkeleyerek gidiyordu servise gittim enjektörleri söktüler içini temizlediler ve bana enjektördeki pistonları değiştirdik sıkıntı ordaymış dediler yakıtı aldığım petrol istasyonlarını sordular her zamanki aldığım yeri söyledim şuan aracım düzgün bir şekilde gidiyor acaba bu arıza neden meydana geldi?

Aracı lpg de iken en fazla kaç devire kadar kullanabiliriz yani yüksek devirde lpg enjektörlerine yada başka bir yerinde sıkıntı olabilirmi cevaplarınız için teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #865 : Temmuz 08, 2011, 08:40:45 »
Merhaba Fırat Bey ;

Bu sorun ile dün kendi lpg servisime opel marka atiker takılı bir araç geldi.Aracı incelediğimizde emme manifoltundaki gaz girişlerinin yanlış olduğunu tesbit ettik.Bu araçlarda emme manıfoltu ikiye ayrılıyor ; gaz girişleri tek taraftan yapıldığında diğer odacıktan yakıt gitmediği için yüksek devirde arıza lambası yanması ve performansta düşüş şikayeti yaşanır.Manifoltu söktük yanlış delikler kapatıldı ,yeni gaz nipelleri takıldı ,baştan kalibrasyon yüklendi yol ayarı yapıldı ve tüm sorunlarını düzelttik.Bahsettiğiniz araçta da muhtemelen aynı montaj hataları mevcut.Deneyimli bir lpg servisine gitmenizi tavsiye ederim .Selamlar...

Mehmet bey merhaba

Benim aracımda BRC var hiçbir sorun yok çok şükür. Ama kayınçomun 2004 model 1.6 Astra HB Twinport aracına bundan yaklaşık 6 ay önce başka bir marka (Atiker ) Kit takılmıştı.
Sorun şu ki bu araçta lpg ile kullanırken düşük viteslerde ve ara hızlanmalarda silkeleme oluyor. Bundan 2 hafta önce bobin arızası olduğunu söyledi lpg takan yer. Bobin değişti. Ayar yaptılar. Bakım yaptılar ama aynı sorun hala devam ediyor. Bu araçta sizce ne sorun olabilir? Ne tavsiye edersiniz. Açıkçası onada BRC taktırmadığımıza pişman olduk diyebilirim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #866 : Temmuz 13, 2011, 09:39:07 »
Merhaba Arkadaşlar ;

10 gün süreyle izne ayrılıyorum :) Sorularınıza izin dönüşü cevap vereceğim ,Allaha emanet olun,görüşmek üzere...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #867 : Temmuz 13, 2011, 12:00:32 »
İyi tatiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #868 : Temmuz 20, 2011, 11:25:53 »
dün buraya bir yanıt eklemiştim modaratör inceleyip konulacak diye bugün ise benin yanıtım kaldırılmış sebebini öğrenmek istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #869 : Temmuz 26, 2011, 11:29:44 »
Tüm arkadaşlara merhabalar ; tatil bitti şimdi iş zamanı :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #870 : Temmuz 26, 2011, 11:30:07 »
Teşekkürler Muammer Bey .

İyi tatiler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #871 : Temmuz 27, 2011, 10:28:52 »
İyi günler Mehmet Bey. Benim araçta bulunan LPG sıralı değil. Uzun yolda yakıtından memnunum. 100 km'de 7 litre falan yakıyor. Ama şehir içinde sakin kullanımda 100 km'de 10 litrenin altına düştüğünü bilmiyorum. LPG sistemini sıralı sisteme dönüştürsem yakıt sarfiyatında hissedilir derecede azalma görebilir miyim acaba?
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #872 : Temmuz 29, 2011, 12:07:55 »
Merhaba ;

Sıralı gaz sistemine geçtiğinizde yakıt tüketimi muhakkak daha düşük seviyelerde olacaktır fakat gerek aracınızda şuan lpg sistemi mevcut olduğu ,gerekse yakıt tüketiminizin ideal değerlerde olması nedeniyle ekstra para verip sıralı sısteme geçmenizi tavsiye etmem.selamlar...

İyi günler Mehmet Bey. Benim araçta bulunan LPG sıralı değil. Uzun yolda yakıtından memnunum. 100 km'de 7 litre falan yakıyor. Ama şehir içinde sakin kullanımda 100 km'de 10 litrenin altına düştüğünü bilmiyorum. LPG sistemini sıralı sisteme dönüştürsem yakıt sarfiyatında hissedilir derecede azalma görebilir miyim acaba?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #873 : Temmuz 30, 2011, 09:19:31 »
mehmet bey merhaba.
megane 1  1.6 8v (90 hp'lik olan model) aracımızda atiker fast marka sıralı sistem mevcut...
araç bazen (çoğunlukla) ilk gaza geçtiği birkaç km boyunca rolantide durmuyor, şöyle ki: araç viteste ve gaza basarken hiçbir sıkıntı yok, fakat debriyaja bastığım anda aracın devri hızla düşüyor ve araç stop ediyor...
sorun nerededir acaba..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #874 : Temmuz 30, 2011, 11:28:08 »
Merhaba Oguzhan Bey ;

K7 motor tipine sahip bu araçlarda sıralı sistem takıldığında bu tip sorunlar ile sürekli karşılaşılıyor.Semi sequental(yarı sıralı) enjeksiyon sistemine sahip oldukları için özellikle rolantide lpg enjektörleri doğru oranda ve hızda lpg yi yanma odasına gönderemiyor ve bahsettiğiniz sorunlar ile karşılaşılıyor.Atiker takılı olduğu için %100 çözüm olur mu bilemiyorum ama denemek lazım , yapılması gerekenler ;

1)Regulatör basıncını 950 mbar olarak ayarlatın
2)Lpg enjektör nozzlarını 1.5 mm olarak değiştirin (usta küçük olur desede 1.5 mm şart)
3)Bu işlemlerden sonra AEB yazılımdan rolanti bölümünde enjeksiyon ms lerini ayarlatın sorun büyük ölçüde düzelecektir.Selamlar...

mehmet bey merhaba.
megane 1  1.6 8v (90 hp'lik olan model) aracımızda atiker fast marka sıralı sistem mevcut...
araç bazen (çoğunlukla) ilk gaza geçtiği birkaç km boyunca rolantide durmuyor, şöyle ki: araç viteste ve gaza basarken hiçbir sıkıntı yok, fakat debriyaja bastığım anda aracın devri hızla düşüyor ve araç stop ediyor...
sorun nerededir acaba..?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #875 : Temmuz 30, 2011, 11:31:41 »
Merhaba Oguzhan Bey ;

K7 motor tipine sahip bu araçlarda sıralı sistem takıldığında bu tip sorunlar ile sürekli karşılaşılıyor.Semi sequental(yarı sıralı) enjeksiyon sistemine sahip oldukları için özellikle rolantide lpg enjektörleri doğru oranda ve hızda lpg yi yanma odasına gönderemiyor ve bahsettiğiniz sorunlar ile karşılaşılıyor.Atiker takılı olduğu için %100 çözüm olur mu bilemiyorum ama denemek lazım , yapılması gerekenler ;

1)Regulatör basıncını 950 mbar olarak ayarlatın
2)Lpg enjektör nozzlarını 1.5 mm olarak değiştirin (usta küçük olur desede 1.5 mm şart)
3)Bu işlemlerden sonra AEB yazılımdan rolanti bölümünde enjeksiyon ms lerini ayarlatın sorun büyük ölçüde düzelecektir.Selamlar...

dediklerinizi ilk fırsatta uygulatacağım mehmet bey, çok teşekkür ederim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #876 : Temmuz 31, 2011, 21:40:19 »
İyi akşamlar. Arabamda sıralı sistem lovato var. Aracı mesela gece 11 de park ediyorum. Sabah 10-11 arasıda bir yere gitmek için çalıştırıyorum ve araba direk lpg de çalışıyor. Normalde benzinde çalışıp motor sıcaklığı 30 dereceyi bulduğunda lpg ye geçmesi lazım. Lpg yi monte eden ustaya sorduk adam ısı sensörü yaz aylarında 30 derece yi bulursa direk lpg de çalışır yani sorun yok dedi doğru mu acaba ? Ama şöyle oldu kapalı garajımız var oraya koyuyoruz aracı bazen dünde oraya koyduk hiçbir şekilde sıcak görmez araba yine gazda çalıştı :( İlk çalışmanın benzinde olması motor sağlığı için iyi acaba bunu nasıl düzeltebiliriz ?   
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #877 : Ağustos 01, 2011, 18:16:25 »
Merhaba Hasan Bey ;

Lovato nun yeni yazılımında böyle bir durum söz konusu.Yeni kitlerinden motor ısısını ölçen  sensörlerini çıkarttılar ,sistem gaz ısısına göre benzinden gaza geçiş yaptırıyor ;sıcak yaz günlerinde ise gaz ısısı yükseldiği için sistem direkt lpgde çalışıyor ( bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum).Bu yazılım ile yapacak bir şey yok ,bu durumu düzeltmek için lovatonun bir önceki yazılımını yükletip 30 derece sabit kalmak kaydıyla buna ilaveten  30  - 45 - 60 saniyelik süre seçeneklerini ekleyip bu sayade ilk çalıştırmayı benzin ile yaptırabilirsiniz.Selamlar... 

İyi akşamlar. Arabamda sıralı sistem lovato var. Aracı mesela gece 11 de park ediyorum. Sabah 10-11 arasıda bir yere gitmek için çalıştırıyorum ve araba direk lpg de çalışıyor. Normalde benzinde çalışıp motor sıcaklığı 30 dereceyi bulduğunda lpg ye geçmesi lazım. Lpg yi monte eden ustaya sorduk adam ısı sensörü yaz aylarında 30 derece yi bulursa direk lpg de çalışır yani sorun yok dedi doğru mu acaba ? Ama şöyle oldu kapalı garajımız var oraya koyuyoruz aracı bazen dünde oraya koyduk hiçbir şekilde sıcak görmez araba yine gazda çalıştı :( İlk çalışmanın benzinde olması motor sağlığı için iyi acaba bunu nasıl düzeltebiliriz ?   
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #878 : Ağustos 01, 2011, 23:17:06 »
Peki bu direkt gazda çalışma sadece yaz aylarında mı olur ?
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #879 : Ağustos 02, 2011, 12:35:18 »
benım araca lpg takılalı 4 ay kadar oldu arac 1.3 terra corolla 4e_fe kodlu atıker sıralı sıstem takıldı.aracda  sabah ışe gıderken benzınden gaza gecerken sorun yok.ama işden cıkıp arabayı calıstırdıgımda benzınden gaza gecerken stop edıyor ve gaz pedalına bastıgım halde gaz yemıyo 2veya 3 kez stopdan sonra gaza gecıyor.lpg ustasına goturdum bogaz kelebegını temızlet dedı temızlendı .yıne aynı sorun devam edıyor yardımcı olursanız sevınırım . tesekkurler
e11