0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben de lastik tamir spreyi aldım ve stepneyi eve attım.ince stepne bile olsa nasıl olsa yer kaplayacak.zaten lastik yarılma nadiren olabilecek bir durumdur böyle bir durum olursa bir lastikçin telefonu her zaman yanınızda olursa çağırıverirsiniz.şehirler arası yolculuğa çıkacağınızda illaki içim rahat olsun istiyorsanız o zaman yanınıza alırsınız.
Merhaba Mehmet bey.2008 model corolla comfort model aracımı alalı nerdeyse 8 ay oldu. uzun süredir LPG taktırmayı düşünüyorum. önceki aracımda karbüratörlü corolla idi ve özyılmazlar da montaj yaptırmıştım Kadıköy'de. BRC marka. Ama bir türlü randıman tutmadı. sürekli sorun yaşadım. şimdi yeni aracıma da taktırmak istiyorum ve aynı benzinli araç gibi sorunsuz kullanmak istiyorum. bakıyorum en kalitelileri prince ve teleflex. ama servis ağı çok az. BRC servisi her yerde olduğundan BRC de beni cezbetmiyor değil. ama önceki tecrübemden dolayı "olmuşken en iyisi olsun" diyorum. şimdi sizde BRC bayiliği yapıyorsunuz. samimi bi şekilde önerdiğiniz LPG markasını (BRC, Prince ve GFI Teleflex) işin ehli biri olarak en iyiden daha az iyiye doğru sıralayabilirmisiniz ?özellikle montaj hakkında. mesela önceki montajda hava filtresinin arasına bişey koymuşlardı ve hava filtresi yukarı kalkmıştı böylece sürekli sallanıyordu. birde hava filtresinin ağzını bildiğimiz koli bandıyla kapatmışlardı. sıralamada bunlarada dikkat ederseniz ve birbirlerinden hangi konuda üstün olduğunu anlatırsanız sevinirim.
mehmet bey, öncelikle iyi akşamlar,,size birkaç sorum olacaktı, servise/ustaya gitmeden işin ehline sormak istedim; ilk olarak, aracımda sıralı sistem lpg var ve aracıma açık hava filtresi taktırmak istiyorum, lpgli bir araçta açık hava filtresinin bir zararı veya negatif bir etkisi olur mu? yada taktırmamda bir sakınca varmıdır?ikinci olarak da bir yerde duymuştum, aklıma takıldı; "lpgli bir aracı çok uzun süreler(sürekli olarak) lpgde kullanmak sakıncalıdır, işte misal 1000km de bir, 2000kmde bir benzinde kullanıp motoru temizlemek gerekir" şeklide bir duyum aldım, bunun doğruluğu var mıdır??şimdiden çok çok teşekkür ediyorum, iyi günler, kazasız sürüşler,,
Mehmet Bey iyi günler. Daha önce aracımın LPG sorunu hakkında size danışmış, tavsiyenizin faydasını görmüştüm. Tekrar teşekkür ederim. Bu defaki sıkıntı kendi aracımla alakalı değil, yakın bir arkadaşımın 98 Wolkwagen otomatik vites Polo'su var. Yakın zamanda Lovato kit taktırdı. Ancak kit takılmadan öncede sıcak havalarda araç durmaya yakın veya durduğu zamanlarda nadiren stop etme sorunu kit takıldıktan sonra sürekli tekrarlamaya başlamış. Tüpü takan usta sorunun distribütörden kaynaklandığını, sürekli gittiği usta da bu modellerde bu sorunun kronik olduğunu, yapacak bir şey olmadığını distribütörün sağlam olduğunu söylemiş. Böyle bir sorun kronik olabilirmi? olursa da saçma olmaz mı? ve kalibrasyonla rölanti ayarı yükseltilse sorun çöüzülebilir mi? cevap verirseniz sevinirim. Ayrıca, Ankara'da bu konuda danışabileceğim iyi bir Lovata bayi tavsiye edebilirmisiniz.
Mehmet bey;Aracıma tüp taktırdıktan sonra ilk defa uzun yolda denedim.Size sormak istediğim aracın hızı 130-140 dan sonra devir göstergeside 3500-4000 e yaklaştığında motor bağırmaya başlıyor.sanki araba boşta olurda gaza basarsınız ya öyle birşey.bu dediğim olay çok az rampa olan yerde oldu.Acaba diyorum enjeksiyonlar yeteri kadar gaz göndermiyor mu yada fazlamı gönderiyor?Arabanın yakıt durumunuda soracaktım fakat depoyu tekrar doldurmadım.full yapınca yakıtı konusunda size bilgi vereceğim arabam toyoto corolla sedan 1.6 terra otomatik vites arabamda brc takılı.iyi çalışmalar....
Mehmet Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, biçok sey öğrendim sayenizde. Benim bu forumdan, başka forumlardan ve kendi bildiklerimden kendi kendime derlediğim bu lpg ayar işi şu şekilde oluyor. Sizce bi hatam var mı? Merakla değerlendirmenizi bekliyorum;Benim şimdiye kadar öğrendiklerim doğruysa ayar şu şekilde yapılması gerekiyor;1.Öncelikle aracın LFT değeri 1'e yakın olması gerekiyor, eğer öyle değilse, yaptığınız ayar uygun bi ayar değildir.Mükemmel ayarı yakalamak için 1 olması gerekir , fakat bu çok hassas ayar yapmayı gerektirir.Usta işi biliyorsa böyle bir ayar yapabilir fakat LFT nin +- 5 e kadar ideal diyebiliriz.2.LFT değerini 1'e getirmek için aracın ecusunu resetleyip 100 km civarı benzinle dolaşmak yeterli (tabi aracınızda başka hata verecek bi problem yoksa, zaten araçtaki hatalar LFT değerinin değişmesine neden oluyor).Bu LFT nin ne kadar trim attığına bağlıdır.Aracın LFT değeri çok bozulduysa bazen benzinle kullanmak bile yeterli olmayabilir ,özel bir format ile ecünün resetlenmesi gerekir fakat kısa oranlı trimlerde 100 km ile 250 km arası benzinle kullanmak yeterli olabilir3.LFT değeri 1'e yakınsa otomatik kalibrasyon doğruya yakın ayar yapıyor.Evet haklısınız4.Son olarak farklı devirlerdeki benzindeyken benzin enjeksiyon süresi ile gazdayken benzin enjeksiyon süresini eşitlemek. Bu da lpg programındaki map üzerinden yapılıyor. Evet5.İşte bu madde benim için problem, benim avensisim otomatik vites yani istediğiniz devirde gidemiyorsunuz, çok basarsanız vites düşürüyor, az basarsanız vites artıtıyor, bu halde otomatik viteslerde lpg yol ayarı nasıl yapılır? Bunu çok merak ediyorum.Burda önemli olan devir değil enjeksiyon süresi ve manifolt basıncıdır ; siz 3.000 RPM de giderken enjeksiyon ms si 3.00 ms - 5 ms arasında da olabilir 13.00 ms - 15.00 ms arasında da olabilir bu sebeble otomatik vitesin bunda etkisi yoktur.
Merhaba Muhammed Bey ; Sorularınızın hemen altında cevaplarım bulunmaktadır.Bilgilerinize sunarım.Selamlar...
Çok teşekkür ederim Mehmet bey, son olarak ;1- Benim avensiste ecunun sigortasını akşam söküp sabah takmıştım bu yolla ecu resetlenmişmidir ve ecu resetlenince sft ve lft sıfırlanmışmıdır,2- Kullandığım kit atiker safe fast, Ankarada bu şekilde lpg ayarı yapabilecek birini tanıyormusunuz, teşekkürler.
çok teşekkür ederim mehmet bey, hava filtresini henüz taktıramadım ama söyledikleriniz ışığında tekrar düşüneceğim,,peki bu sürekli lpg'de kullanma konusunda ne dersiniz? yani o dediğim şekilde 3-5 depoda bir, belli bir süre benzinde kullanmak gerekir mi? doğruluk payı var mı bu bilginin??
simit tank ve silindir tankların bir birine göre avantajı dezavantajı nedir acaba. sizin öneriniz hangisidir ?
Merhabalar Mehmet Bey, benim 2001 model Corolla 1,6 Sol aracım var ve LPG taktırmayı düşünüyorum. Toyota özel servisinin bir tanesinde zavolinin bu araçlarda sorunsuz çalıştığı söylenmişti sizin bu konuda bir öneriniz ya da zavoli hakkında diyebileceğiniz birşey var mı? Diğer sorum ise, işin gerçeği markadan ziyade aklım fikrim bu işin ustalığında, çünkü en kaliteli malzemeler bile işin ehli olmayan ellerde hiç olup gidiyor, verilen emek giden para ve can sıkıntısı da cabası. Ben Ankarada oturuyorum ve gerçekten sorun yaşamaktan korkuyorum, siz birebir bu işlerin içinde olduğunuza göre bana önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Teşekkür ederim.