Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746198 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #840 : Haziran 22, 2011, 21:14:37 »
ben de lastik tamir spreyi aldım  ve stepneyi eve attım.ince stepne bile olsa nasıl olsa yer kaplayacak.zaten lastik yarılma nadiren olabilecek bir durumdur böyle bir durum olursa bir lastikçin telefonu her zaman yanınızda olursa çağırıverirsiniz.şehirler arası yolculuğa çıkacağınızda illaki içim rahat olsun istiyorsanız o zaman yanınıza alırsınız.
bende tamir spreyi alarak olayı sonuçlandırdım
bir de ilk depo ile (39lt) şehiriçinde 400km yol yaptım.
39x2,29=89.31
89,31/400=22,3krş
100km de 9,75lt
Selamlar...
Toyota Corolla  1,6 2007 HB plus line

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #840 : Haziran 22, 2011, 21:14:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.kylxyfan.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #841 : Haziran 24, 2011, 11:12:40 »
Merhaba Mehmet bey.
2008 model corolla comfort model aracımı alalı nerdeyse 8 ay oldu. uzun süredir LPG taktırmayı düşünüyorum. önceki aracımda karbüratörlü corolla idi ve özyılmazlar da montaj yaptırmıştım Kadıköy'de. BRC marka. Ama bir türlü randıman tutmadı. sürekli sorun yaşadım. şimdi yeni aracıma da taktırmak istiyorum ve aynı benzinli araç gibi sorunsuz kullanmak istiyorum. bakıyorum en kalitelileri prince ve teleflex. ama servis ağı çok az. BRC servisi her yerde olduğundan BRC de beni cezbetmiyor değil. ama önceki tecrübemden dolayı "olmuşken en iyisi olsun" diyorum.

şimdi sizde BRC bayiliği yapıyorsunuz. samimi bi şekilde önerdiğiniz LPG markasını (BRC, Prince ve GFI Teleflex) işin ehli biri olarak en iyiden daha az iyiye doğru sıralayabilirmisiniz ?

özellikle montaj hakkında. mesela önceki montajda hava filtresinin arasına bişey koymuşlardı ve hava filtresi yukarı kalkmıştı böylece sürekli sallanıyordu. birde hava filtresinin ağzını bildiğimiz koli bandıyla kapatmışlardı. sıralamada bunlarada dikkat ederseniz ve birbirlerinden hangi konuda üstün olduğunu anlatırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #842 : Haziran 24, 2011, 20:39:03 »
mehmet bey, öncelikle iyi akşamlar,,
size birkaç sorum olacaktı, servise/ustaya gitmeden işin ehline sormak istedim;
ilk olarak, aracımda sıralı sistem lpg var ve aracıma açık hava filtresi taktırmak istiyorum, lpgli bir araçta açık hava filtresinin bir zararı veya negatif bir etkisi olur mu? yada taktırmamda bir sakınca varmıdır?
ikinci olarak da bir yerde duymuştum, aklıma takıldı; "lpgli bir aracı çok uzun süreler(sürekli olarak) lpgde kullanmak sakıncalıdır, işte misal 1000km de bir, 2000kmde bir benzinde kullanıp motoru temizlemek gerekir" şeklide bir duyum aldım, bunun doğruluğu var mıdır??
şimdiden çok çok teşekkür ediyorum, iyi günler, kazasız sürüşler,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #843 : Haziran 27, 2011, 09:37:26 »
Mehmet Bey iyi günler. Daha önce aracımın LPG sorunu hakkında size danışmış, tavsiyenizin faydasını görmüştüm. Tekrar teşekkür ederim. Bu defaki sıkıntı kendi aracımla alakalı değil, yakın bir arkadaşımın 98 Wolkwagen otomatik vites Polo'su var. Yakın zamanda Lovato kit taktırdı. Ancak kit takılmadan öncede sıcak havalarda araç durmaya yakın veya durduğu zamanlarda nadiren stop etme sorunu kit takıldıktan sonra sürekli tekrarlamaya başlamış. Tüpü takan usta sorunun distribütörden kaynaklandığını, sürekli gittiği usta da bu modellerde bu sorunun kronik olduğunu, yapacak bir şey olmadığını distribütörün sağlam olduğunu söylemiş. Böyle bir sorun kronik olabilirmi? olursa da saçma olmaz mı? ve kalibrasyonla rölanti ayarı yükseltilse sorun çöüzülebilir mi? cevap verirseniz sevinirim. Ayrıca, Ankara'da bu konuda danışabileceğim iyi bir Lovata bayi tavsiye edebilirmisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #844 : Haziran 28, 2011, 11:19:05 »
Mehmet bey;
Aracıma tüp taktırdıktan sonra ilk defa uzun yolda denedim.Size sormak istediğim aracın hızı 130-140 dan sonra devir göstergeside 3500-4000 e yaklaştığında motor bağırmaya başlıyor.sanki araba boşta olurda gaza basarsınız ya öyle birşey.bu dediğim olay çok az rampa olan yerde oldu.Acaba diyorum enjeksiyonlar yeteri kadar gaz göndermiyor mu yada fazlamı gönderiyor?Arabanın yakıt durumunuda soracaktım fakat depoyu tekrar doldurmadım.full yapınca yakıtı konusunda size bilgi vereceğim arabam toyoto corolla sedan 1.6 terra otomatik vites arabamda brc takılı.

iyi çalışmalar....
Herkese hayırlı yolculuklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #845 : Haziran 28, 2011, 23:28:22 »
Mehmet Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, biçok sey öğrendim sayenizde. Benim bu forumdan, başka forumlardan ve kendi bildiklerimden kendi kendime derlediğim bu lpg ayar işi şu şekilde oluyor. Sizce bi hatam var mı? Merakla değerlendirmenizi bekliyorum;

Benim şimdiye kadar öğrendiklerim doğruysa ayar şu şekilde yapılması gerekiyor;

1.Öncelikle aracın LFT değeri 1'e yakın olması gerekiyor, eğer öyle değilse, yaptığınız ayar uygun bi ayar değildir.

2.LFT değerini 1'e getirmek için aracın ecusunu resetleyip 100 km civarı benzinle dolaşmak yeterli (tabi aracınızda başka hata verecek bi problem yoksa, zaten araçtaki hatalar LFT değerinin değişmesine neden oluyor).

3.LFT değeri 1'e yakınsa otomatik kalibrasyon doğruya yakın ayar yapıyor.

4.Son olarak farklı devirlerdeki benzindeyken benzin enjeksiyon süresi ile gazdayken benzin enjeksiyon süresini eşitlemek. Bu da lpg programındaki map üzerinden yapılıyor.

5.İşte bu madde benim için problem, benim avensisim otomatik vites yani istediğiniz devirde gidemiyorsunuz, çok basarsanız vites düşürüyor, az basarsanız vites artıtıyor, bu halde otomatik viteslerde lpg yol ayarı nasıl yapılır? Bunu çok merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #846 : Haziran 30, 2011, 12:50:02 »
Merhaba ;

Buna benzer sorular bana sürekli sorulmakta ve benim kullanıcılara verdiğim cevap şu şekildedir.Bu üç üründe Lpg sektörünün en üst teknolojiye sahip ürünleridir.Birbirlerinden farklı ve üstün özellikleri vardır.Bu üç ürünü doğru servislerde taktırırsanız kesinlikle sorun yaşamazsınız.Fakat daha öncede belirttiğim gibi benim tercihim BRC dir. BRC ile Teleflex karşılaştırıldığında ki bu benim şahsi yorumlarımdır , şu şekilde bir açıklama yapabilirim.

BRC ile Telflex GFİ kıyaslandığında teknik açıdan Teleflex GFİ ın her hangi bir üstün özelliği yoktur.Teleflex gfı ın 5 taahhütünü incelerseniz burda ekstra bir özellik olmadığını ,bunların zaten asli olarak bir lpg markasında olması gereken özellikler olduğunu görürsünüz.
1. Motor arıza lambası yanmayacak; Doğru ürün ve doğru lpg kalibrasyonu ile arıza lambası kesinlikle yanmaz.

2. Tasarruf, litre bazında garanti edilecek, (Örnek: 100 Km.de 10 Lt. benzin tüketen bir otomobil, 100 Km.de 11,5 Lt. ortalama %15 daha fazla LPG tüketir)

LPG ile benzin farklı karakteristikte yakıtlardır. LPG' nin volumetrik verimi benzinden daha düşük olduğundan LPG' li araçlar benzine göre litre bazında daha fazla yakıt harcarlar.
Örnek olarak Benzin- LPG hesaplaması şöyle yapılır:
Benzin Alt kalorifik Gücü: 32.3 MJ/Dm3
LPG Alt kalorifik Gücü : 25.60 MJ/Dm3
Teorik yakıt eşdeğerlilik Katsayısı : 32.3/25.6= 1.26
Çıkan Rakam verimlilik katsayısı ile çarpılır (1,26x0,95=1,20)
Buradan 100 Km de 10 Litre benzin tüketen bir aracın LPG' de volumetrik olarak %20 daha fazla LPG tükettiği görülür.Bu hesaplamaya diğer faktörleri de eklediğinizde doğru ürün ve doğru kalibrasyonda litre bazında %15 fazla tüketim zaten lpg nin karakteristik özelliğidir.

3. Aracın çekişi düşmeyecek,

Lpg dönüşümü sonrası muhakak aracın performansında teknik anlamda %3 ile %5 arası bir düşüş yaşanır (sıvı gaz enjeksıyon sıstemı hariç) fakat kullanıcı bu farklılığı hissedemez.Fakat lpg dönüşümü sonrası birebir performans aldatmacadır.

4. Araç ayar için servise tekrar gelmeyecek,

Hiç bir lpg sistemi motordaki sensörlerden veri alarak kendisini güncelleyemez.Bu sebeble tüm markalarda lpg kalibrasyonun belirli kmlerde kontrol edilmesi gerekir( 15.000- 20.000km ) Belki bu sürelerde değişikliğe gerek olmayabilir fakat kontrolde fayda vardır.

5. Sabah çalışma zorluğu ve yüksek devirlerde LPG'den benzine geçme sorunu yaşanmayacak.

Sabah geç çalışma veya çalışmama şikayetlerinin nedeni yanlış lpg kalibrasyonundan dolayı benzin ECÜ sünün LFT (Long Fuel Trim) değerinin bozulması ile ilgilidir.Doğru lpg kalibrasyonu ile bu sorunu yaşamazsınız.

Diğer bir özellik olarak belirttiğiniz CNG ise BRC MY11 ler de zaten mevcut olan bir özellik.BRC MY11 CNG ye uygundur ilerki dönemde lpg tankını ve bakır boruları değiştirip bir kaç işlemden sonra bu sistemi CNG ile de kullanabilirsiniz.

Gelelim çok üstünde durulan lpg enjektörlerinin manifolta direkt takılması ve emme manifoltunun sökülerek montaj yapılması işlemine. emme manifoltunu incelerseniz lpg enjektörünün emme manıfoltuna direkt takılması için yine belli bir mesafe geriden takılması gerektiğini görürsünüz .Oysa BRC gaz Pipolu montaj ile lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan ve en doğru açı ile gönderilmektedir.Manifoltun sökülüp takılmasına gerek olmadığı gibi emme manıfoltunuzda klasik gaz nipelinin nerdeyse 10 katı genişliğinde 4 adet delik de bulunmaz.Pipolu montajın mumkun olmadığı araçlarda ise gaz nipel mesafelerinden dolayı mesafenin artmasının çok faz bir etkisi olmayacaktır.Yukarda belirttiğim gibi teknik anlamda Teleflex GFİ ın BRC den tek üstün yanı sadece fiyatıdır.Peki BRC nin Teleflex'ten üstün özellikleri nelerdir?

1)HI-TEC Enjektörleri : BRC nin yeni tip hi-tec enjektörleri öncekine göre daha hızlı ve çalışan parçalarının lpg ile temas etmediği için gaz kalıtesinden kesinlikle etkilenmeyen bir enjektördür.
2)VSR özelliği : VSR menüsünün aktif edilmesi ile yüksek devirlerde belli oranda benzin püskürtülerek subablarda yaşanan aşırı ısıdan doğan aşınmanın önüne geçilir.
3)Enjektör Isıtma Özelliği : Sıralı gaz kullanıcılarının en ciddi şikayeti sabah soğuk motorda gaza geçme süresidir.BRC 3.02 yazılımı ile siz sabah aracınızı çalıştırıdğınızda lpg enjektörleri ısınmaya başlar ve yaklaşık 1-2 dakıka içerisinde lpg ye geçer bu sayede minumum oranda benzin tüketirsiniz.
4)Start-Stop Özelliği : Yeni nesil start-stop teknolojisi ile uyumlu olan BRC ile start-stop özelliğine sahip araçlarda ilk çalıştırma direkt lpg ile olur ve bu ekstra tasarruf anlamına gelir.
5)Yaygın servis ağı : Türkiyenin her ilinde yaklaşık 200 ün üzerinde bayinin hizmet ettiği yaygın bir servis ağına sahip bir marka.

BRC ve Prins kıyaslandığında ise Prinsin vakumsuz çalışan regulatoru yüksek basınç altında çalışmasından dolayı yüksek HP li araçlarda tercih edilebilir fakat piyasadaki çoğu araç 200 HP nin üzerinde değildir ki olsa bile BRC nin bu tip aşırı beslemeli araçları için ekstra ürünleri mevcuttur.Ayrıca Prinsin kullandığı Khein enjektörler BRC nin hi-tec enjektörleri gibi çok üst teknolojiye sahip bir enjektördür ve kalitesi tartışılmaz.

Başta söylediğim gibi bu üç üründe çok kaliteli ürünlerdir fakat fiyat kalite oranlaması yaparsanız ve bunun içine yaygın servis ağı ve satış sonrası destek ve hizmeti eklerseniz BRC şuan bir adım öndedir.Bilgilerinize...

Merhaba Mehmet bey.
2008 model corolla comfort model aracımı alalı nerdeyse 8 ay oldu. uzun süredir LPG taktırmayı düşünüyorum. önceki aracımda karbüratörlü corolla idi ve özyılmazlar da montaj yaptırmıştım Kadıköy'de. BRC marka. Ama bir türlü randıman tutmadı. sürekli sorun yaşadım. şimdi yeni aracıma da taktırmak istiyorum ve aynı benzinli araç gibi sorunsuz kullanmak istiyorum. bakıyorum en kalitelileri prince ve teleflex. ama servis ağı çok az. BRC servisi her yerde olduğundan BRC de beni cezbetmiyor değil. ama önceki tecrübemden dolayı "olmuşken en iyisi olsun" diyorum.

şimdi sizde BRC bayiliği yapıyorsunuz. samimi bi şekilde önerdiğiniz LPG markasını (BRC, Prince ve GFI Teleflex) işin ehli biri olarak en iyiden daha az iyiye doğru sıralayabilirmisiniz ?

özellikle montaj hakkında. mesela önceki montajda hava filtresinin arasına bişey koymuşlardı ve hava filtresi yukarı kalkmıştı böylece sürekli sallanıyordu. birde hava filtresinin ağzını bildiğimiz koli bandıyla kapatmışlardı. sıralamada bunlarada dikkat ederseniz ve birbirlerinden hangi konuda üstün olduğunu anlatırsanız sevinirim.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #847 : Haziran 30, 2011, 13:07:40 »
Merhaba Alp Bey ;

Yarışlara katıldığım Honda Turbo vti aracımda ben de Açık hava filitresi kullanıyorum ve performans ve sesinden oldukça memnunum ama başta da belirttiğim gibi yarışlarda kullandığım arabamda kullanıyorum :) Açık hava filitresi taktııp lpg kalibrasyonunu tekrar yaptırsanız ve açık hava filitresinin bakımlarını (temziliğini)  zamanında yaptırırsanız bir sorun yaşamazsınız.Şahsi fikrimi sorarsanız günlük hayatta kullandığımız araçlarda açık hava filitrelerini tavsiye etmiyorum ( gürültü kirliliği ,yakıt artışı , hava sensörlerine verdiği zarar) Bilgilerinize...

mehmet bey, öncelikle iyi akşamlar,,
size birkaç sorum olacaktı, servise/ustaya gitmeden işin ehline sormak istedim;
ilk olarak, aracımda sıralı sistem lpg var ve aracıma açık hava filtresi taktırmak istiyorum, lpgli bir araçta açık hava filtresinin bir zararı veya negatif bir etkisi olur mu? yada taktırmamda bir sakınca varmıdır?
ikinci olarak da bir yerde duymuştum, aklıma takıldı; "lpgli bir aracı çok uzun süreler(sürekli olarak) lpgde kullanmak sakıncalıdır, işte misal 1000km de bir, 2000kmde bir benzinde kullanıp motoru temizlemek gerekir" şeklide bir duyum aldım, bunun doğruluğu var mıdır??
şimdiden çok çok teşekkür ediyorum, iyi günler, kazasız sürüşler,,
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #848 : Haziran 30, 2011, 13:12:48 »
Merhaba Talip Bey ;

Bir nebze faydam olabiliyorsa ne mutlu bana.Öncelikle bu modeller böyleymiş mantığını duydukça ben de sizin kadar sinirlenebiliyorum.Bir sorun varsa muhakkak çözümü vardır.Yazınızda sizin de belirttiğiniz gibi montajdan önce de bu tip sorunları yaşıyormussunuz ,lpg dönüşümünden sonra buı sorunların artması çok normal.Rolantide sorun yaşadığımıza göre öncelikle aracınızın boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yapılmalıdır ,daha sonra rolanti üzerinde etkili olan sensörler kontrol edilmeli ve aracın benzinde sorunsuz çalıştığı anlaşılınca lpg servisine gidip baştan lpg ayarı yaptırmalısınız.Bu halde doğrudan lpg servisine giderseniz bir çözüm bulamazsınız.Bilgilerinize...

Mehmet Bey iyi günler. Daha önce aracımın LPG sorunu hakkında size danışmış, tavsiyenizin faydasını görmüştüm. Tekrar teşekkür ederim. Bu defaki sıkıntı kendi aracımla alakalı değil, yakın bir arkadaşımın 98 Wolkwagen otomatik vites Polo'su var. Yakın zamanda Lovato kit taktırdı. Ancak kit takılmadan öncede sıcak havalarda araç durmaya yakın veya durduğu zamanlarda nadiren stop etme sorunu kit takıldıktan sonra sürekli tekrarlamaya başlamış. Tüpü takan usta sorunun distribütörden kaynaklandığını, sürekli gittiği usta da bu modellerde bu sorunun kronik olduğunu, yapacak bir şey olmadığını distribütörün sağlam olduğunu söylemiş. Böyle bir sorun kronik olabilirmi? olursa da saçma olmaz mı? ve kalibrasyonla rölanti ayarı yükseltilse sorun çöüzülebilir mi? cevap verirseniz sevinirim. Ayrıca, Ankara'da bu konuda danışabileceğim iyi bir Lovata bayi tavsiye edebilirmisiniz.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #849 : Haziran 30, 2011, 13:22:43 »
Merhaba Murat Bey ;

Konu lpg sistemleri olmassa baskı balatınızın kontrol edilmesinde fayda var diyebilirdim : ) O devirde aracın bağırıp gitmemesinin lpg enjektörleri ile ya da yakıt ayarı ile  çok bağlantılı olduğunu düşünmüyorum ama yine de yetkili servisinizin bir kontrol etmesinde fayda var.Selamlar...

Mehmet bey;
Aracıma tüp taktırdıktan sonra ilk defa uzun yolda denedim.Size sormak istediğim aracın hızı 130-140 dan sonra devir göstergeside 3500-4000 e yaklaştığında motor bağırmaya başlıyor.sanki araba boşta olurda gaza basarsınız ya öyle birşey.bu dediğim olay çok az rampa olan yerde oldu.Acaba diyorum enjeksiyonlar yeteri kadar gaz göndermiyor mu yada fazlamı gönderiyor?Arabanın yakıt durumunuda soracaktım fakat depoyu tekrar doldurmadım.full yapınca yakıtı konusunda size bilgi vereceğim arabam toyoto corolla sedan 1.6 terra otomatik vites arabamda brc takılı.

iyi çalışmalar....
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #850 : Haziran 30, 2011, 13:39:22 »
Merhaba Muhammed Bey ; Sorularınızın hemen altında cevaplarım bulunmaktadır.Bilgilerinize sunarım.Selamlar...

Mehmet Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, biçok sey öğrendim sayenizde. Benim bu forumdan, başka forumlardan ve kendi bildiklerimden kendi kendime derlediğim bu lpg ayar işi şu şekilde oluyor. Sizce bi hatam var mı? Merakla değerlendirmenizi bekliyorum;

Benim şimdiye kadar öğrendiklerim doğruysa ayar şu şekilde yapılması gerekiyor;

1.Öncelikle aracın LFT değeri 1'e yakın olması gerekiyor, eğer öyle değilse, yaptığınız ayar uygun bi ayar değildir.

Mükemmel ayarı yakalamak için 1 olması gerekir , fakat bu çok hassas ayar yapmayı gerektirir.Usta işi biliyorsa böyle bir ayar yapabilir fakat LFT nin +- 5 e kadar ideal diyebiliriz.

2.LFT değerini 1'e getirmek için aracın ecusunu resetleyip 100 km civarı benzinle dolaşmak yeterli (tabi aracınızda başka hata verecek bi problem yoksa, zaten araçtaki hatalar LFT değerinin değişmesine neden oluyor).

Bu LFT nin ne kadar trim attığına bağlıdır.Aracın LFT değeri çok bozulduysa bazen benzinle kullanmak bile yeterli olmayabilir ,özel bir format ile ecünün resetlenmesi gerekir fakat kısa oranlı trimlerde 100 km ile 250 km  arası benzinle kullanmak yeterli olabilir

3.LFT değeri 1'e yakınsa otomatik kalibrasyon doğruya yakın ayar yapıyor.

Evet haklısınız

4.Son olarak farklı devirlerdeki benzindeyken benzin enjeksiyon süresi ile gazdayken benzin enjeksiyon süresini eşitlemek. Bu da lpg programındaki map üzerinden yapılıyor.

Evet

5.İşte bu madde benim için problem, benim avensisim otomatik vites yani istediğiniz devirde gidemiyorsunuz, çok basarsanız vites düşürüyor, az basarsanız vites artıtıyor, bu halde otomatik viteslerde lpg yol ayarı nasıl yapılır? Bunu çok merak ediyorum.
Burda önemli olan devir değil enjeksiyon süresi ve manifolt basıncıdır ; siz 3.000 RPM de giderken enjeksiyon ms si 3.00 ms - 5 ms arasında da olabilir 13.00 ms - 15.00 ms arasında da olabilir bu sebeble otomatik vitesin bunda etkisi yoktur.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #851 : Haziran 30, 2011, 15:58:14 »
Merhaba Muhammed Bey ; Sorularınızın hemen altında cevaplarım bulunmaktadır.Bilgilerinize sunarım.Selamlar...

Çok teşekkür ederim Mehmet bey, son olarak ;

1- Benim avensiste ecunun sigortasını akşam söküp sabah takmıştım bu yolla ecu resetlenmişmidir ve ecu resetlenince sft ve lft sıfırlanmışmıdır,

2- Kullandığım kit atiker safe fast, Ankarada bu şekilde lpg ayarı yapabilecek birini tanıyormusunuz, teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #852 : Haziran 30, 2011, 17:05:34 »
çok teşekkür ederim mehmet bey, hava filtresini henüz taktıramadım ama söyledikleriniz ışığında tekrar düşüneceğim,,
peki bu sürekli lpg'de kullanma konusunda ne dersiniz? yani o dediğim şekilde 3-5 depoda bir, belli bir süre benzinde kullanmak gerekir mi? doğruluk payı var mı bu bilginin??
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.kylxyfan.com
« Yanıtla #853 : Temmuz 04, 2011, 12:46:05 »
simit tank ve silindir tankların bir birine göre avantajı dezavantajı nedir acaba. sizin öneriniz hangisidir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #854 : Temmuz 05, 2011, 14:22:04 »
Merhaba;

1)Toyota gurubunda bu  değerlerin sıfırlanması için kutup başının sökülüp takılması malesef yeterli olmamaktadır.

2)Üzgünüm ; bu tip yol ayarı yapabilecek  tanıdığım atiker bayisi yok.

Selamlar...

Çok teşekkür ederim Mehmet bey, son olarak ;

1- Benim avensiste ecunun sigortasını akşam söküp sabah takmıştım bu yolla ecu resetlenmişmidir ve ecu resetlenince sft ve lft sıfırlanmışmıdır,

2- Kullandığım kit atiker safe fast, Ankarada bu şekilde lpg ayarı yapabilecek birini tanıyormusunuz, teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #855 : Temmuz 05, 2011, 14:25:34 »
Merhaba ;

Belli bir süre benzinde kullanmanıza gerek yok ; sistem ilk çalıştırmada benzini kullanacağı için bu yeterli olacaktır ;fakat çok aşırı süratlere çıkıp aracınızı 6.000 RPM - 8.000 RPM aralığında kullanıyorsanız ve aracınızdaki sistemin enjektörleri selenoıd valfli enjektör ise arada bir değil bu devir aralıklarında benzinde kullanmanız daha sıhhatli olacaktı ,bunun nedenlerini daha önceki sayfalardaki yazılarımda bulabilirsiniz.Selamlar...

çok teşekkür ederim mehmet bey, hava filtresini henüz taktıramadım ama söyledikleriniz ışığında tekrar düşüneceğim,,
peki bu sürekli lpg'de kullanma konusunda ne dersiniz? yani o dediğim şekilde 3-5 depoda bir, belli bir süre benzinde kullanmak gerekir mi? doğruluk payı var mı bu bilginin??
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #856 : Temmuz 05, 2011, 14:28:29 »
Merhaba ;

İki tip deponunda teknik ve güvenlik açısından bir farkı yok ; tamamen kişisel tercih meselesi.Stepnesiz yola çıkmam diyorsanız silindir depo tavsiye ederim ; benim için görüntü önemli ,stepneyi taşımam köpük kullanırım ya da lastik patlarsa servis çağırırım diyorsanız Simit en güzeli .Selamlar...

simit tank ve silindir tankların bir birine göre avantajı dezavantajı nedir acaba. sizin öneriniz hangisidir ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #857 : Temmuz 05, 2011, 15:32:03 »
           Merhabalar Mehmet Bey, benim 2001 model Corolla 1,6 Sol aracım var ve LPG taktırmayı düşünüyorum. Toyota özel servisinin bir tanesinde zavolinin bu araçlarda sorunsuz çalıştığı söylenmişti sizin bu konuda bir öneriniz ya da zavoli hakkında diyebileceğiniz birşey var mı?
           Diğer sorum ise, işin gerçeği markadan ziyade aklım fikrim bu işin ustalığında, çünkü en kaliteli malzemeler bile işin ehli olmayan ellerde hiç olup gidiyor, verilen emek giden para ve can sıkıntısı da cabası. Ben Ankarada oturuyorum ve gerçekten sorun yaşamaktan korkuyorum, siz birebir bu işlerin içinde olduğunuza göre bana önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #858 : Temmuz 05, 2011, 22:26:58 »
Mehmet bey merhaba,
yeni lpg kullanıcısı sayılırım.daha önceki mesajlarımda da belki görmüşsünüzdür brc kit taktırdım.şuana kadar sorunsuz kullanıyorum ve yakıt değerlerinden gayet memnunum.size şöyle bir sorum olacak.yakıt tankım 45lt ve bildiğim kadarıyla tankın %80ninin gaz ile doldurulması öneriliyor.geçen sefer yakıt alırken (depomda hiç yakıt yoktu) istasyondaki arkdaş 43 lt gbi bir yakıt doldurmuş.tankın son dolum aşamasında sanırım şamandıradan olsa gerek bir ses gelmeye başladı ve pompa kendi otomatik atana kadar devam etti.bu olayın bi zararı varmıdır?ilk ses geldiğinde doldurma işlemini tamamlamak gerekirmi?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim...
Toyota Corolla  1,6 2007 HB plus line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #859 : Temmuz 07, 2011, 15:48:46 »
Merhabalar ;

Zavoli AEB yazılıma sahip orta kalite bir italyan cihazdır ,doğru montaj ile sorun yaşatmaz ama Toyotalara en iyi Zavoli olur demek malesef yanlış bir bildirimdir.Doğru ürün doğru montaj ve doğru lpg kalibrasyonu ile aracınızda sorun yaşamazsınız.
Benim Ankara'da tavsiyem MAVİDENİZLER Otogaz dır.Firma sahibi Tuncay Bey'e selamlarımı iletirseniz sevinirim.Aradığınız doğru ürün ve doğru montaj bu adrestedir diyebilirim.Selamlar...

Merhabalar Mehmet Bey, benim 2001 model Corolla 1,6 Sol aracım var ve LPG taktırmayı düşünüyorum. Toyota özel servisinin bir tanesinde zavolinin bu araçlarda sorunsuz çalıştığı söylenmişti sizin bu konuda bir öneriniz ya da zavoli hakkında diyebileceğiniz birşey var mı?
           Diğer sorum ise, işin gerçeği markadan ziyade aklım fikrim bu işin ustalığında, çünkü en kaliteli malzemeler bile işin ehli olmayan ellerde hiç olup gidiyor, verilen emek giden para ve can sıkıntısı da cabası. Ben Ankarada oturuyorum ve gerçekten sorun yaşamaktan korkuyorum, siz birebir bu işlerin içinde olduğunuza göre bana önerebileceğiniz bir yer var mıdır? Teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ