Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 717062 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #780 : Mayıs 24, 2011, 09:09:10 »
Serdar Bey Merhaba ;

Aracınızın plakası ,ruhsat sahibinim adı soyadı ve iletişim bilgilerinizi bana P.M den gönderirseniz ,2A Merkeze durumu bildireyim ,sizinle iletişime geçip gerekeni hemen yapsınlar.Selamlar...

Mehmet bey aracım 96 model toyota corolla 1,6 sıralı sıstem  br c my 10 kıt takdırdım  fakat aracda lpg den sonra şöyle bir sıkınmtı olustu arac motor komresyonuna bindiğinde tekleyerek kompresyon yapıyor arkadan biri çekiyormus gibi bursada takdırdgım yer dahıl brc bayisi olupda gıtmdıgım yer kalmadı  kımı ayara bakdı kımısı bu  modellerde bunu yapar  kımısı tamırcıye yolladı tamırcı lpg cıye lpg cı tamırcıye aracda atesleme vs bakılmayan yer kalmadı aracımda lpg takılmadan  önce böyle bir sorun yokdu  lpg takıp takacagıma  bim pişman oldum uzman eller dedim 2 a muhendislik dedim brc dedım fakat senelerce binmeyi düşündüğüm aracımdan sogudum ve satmayı düşünüyorum artık binlerce tl zararla.fakat son umudum siz siniz lütfen yardımcı olun.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #780 : Mayıs 24, 2011, 09:09:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #781 : Mayıs 24, 2011, 09:15:48 »
Merhaba Faruk Bey ;

Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.Lpg yakıt  testlerini montajdan sonra 3. depoda yaparsanız daha net sonuçlara ulaşırsınız ,ayrıca yakıt ölçümünü gösterge ışıklarına göre değil aldığınız litreyi yaptığınız yol ile orantılayarak yapınız.Gösterge ışıklarında düzensizlik varsa ,bunu yetkili servisinizde sensör ayarı bölümünden yapabilirsiniz.Göstergelerin sönme aralıklarını bana bildirirseniz size programda gireceğiniz değerleri söylerim.

Ustanız yol ayarını düzgün yaptıysa 1000 km kontrolunde ayara gerek yoktur ,zaten 1000 km kontrolunde yapılan işin kontrolu yapılır.

Mehmet Bey bende en sonunda BRC li oldum uzun araştırmalar ve sizinde tavsiyeleriniz sonucunda 19 Mayıs'ta aracıma Muğla/İstanbul Otogaz İlhami İNCE ustamızın yerinde BRC kitini taktırdım. Yalnız beni 1000 km sonra çağırmadı sayın ustam, yol testi ve laptop vasıtasıyla  ince ayarı yapıldığı içinmi çağrılmadım acaba?
     Aracımı shellden fulledim 43 LT 105  TL, ve 140 km yaptım gösterge yarıya indi yani iki ışık söndü tam ortada,yani yaklaşık olarak 50 tl ye 140 km yol gibi bir hesap ve aşağı yukarı km de 0,35 TL..Benzindede aşağı yukarı bukadar yakıyordu zaten.:(
     Depo tam bitmeden net değerlere ulaşmak imkansız ama böyle olcaksa işimz var doğrusu...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #782 : Mayıs 24, 2011, 09:16:36 »
+1

Son ışıkla çok mesafe gidiyorsunuz merak etmeyin.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #783 : Mayıs 24, 2011, 11:37:22 »
Mehmet bey arabama brc taktıralı yeni oldu ilk depoyla kaç km yol gidiyor diye test yapayım dedim.depoyu full yaptım.25,6 litre sonra 120km gittikten sonra depoyu tekrar full yaptım15 litre gaz aldı.yanlış değilsem 15lt ile 120 km yol yapmış oldum.buda 100 km ye 12,5 lt Şehir içi yakıyor.fazlamı bilmiyorum.sizinde dediğiniz gibi üçüncü kez depoyu full yaptığımda bu ölçümü tekrarlıyacağım.arabam toyoto corolla 1,6 terra otomatik vites.
arabamda sistem gaza geçtiğinde biraz titreme var gibi.bayiye gidip rolanti ayarı yaptırmam gerekir mi?rolanti ayarının kaç olması gerekir.rolanti ayarı nasıl yapılır?
kolay gelsin.......
Herkese hayırlı yolculuklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #784 : Mayıs 24, 2011, 11:56:13 »
Teşekkürler Mehmet Bey 3.depodan sonra net değerlere bakcaz artık, göstrge ışıklarının sönme değrlerinide kontrol eder bir ara paylaşırım sizinle..
         Birde şunu öğrenmek istiyorum Mehmet Bey bazı forumlarda kullanılan gaz ile ilgili birşeyler okudum. Yok Shellden aldığı gaz ile 80 km gitmiş aynı miktrda gazı aygazdan almış 120 km yol yapmış,,,yok bazı gzlarda katkı varmış bu katkıda sisteme zarar veriyormuş ve neler neler...Lpg yi taktırdığım yere sormuştum gazı nerden alıyım diye ''Shell den alabilirsiniz demişti usta'' siz ne diyorsunuz bu konularda bu kadar farklı görüş olurmu anlamadım???
2009 TOYOTA COROLLA COMFORT LX  1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #785 : Mayıs 24, 2011, 23:36:12 »
Soruların biri gidiyor biri geliyor Mehmet Bey, BRC nin sitesinde şöyle bir şey yazıyor;
ARAÇ SAHİBİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Maddelerden biri:
a)Gazı buharlaştırmada kullanılan buharlaştırıcı (beyin) üzerinde bulunan yağ boşalma vidası haftada 1 kez açılarak buharlaştırıcıda birikmiş yağ boşaltılmalıdır.
b)Araç ilk çalıştırmada ve akşam marş kapatılmadan önce 1 dk benzinle çalıştırılmalıdır.(Akşam 1 dk benzinle çalıştırmak!!!!!)
http://www.2a-lpg.com/content/69-LPG-li-ara-lar-n-bak-m-ve-kontrollar

Bu maddeleri şans eseri gördüm montajdan sonra bu şekilde bir açıklama ve bilgi yapılmamıştı ve daha önce hiç bir yerdede duymadım bu yazılanları..Gerçekten bunlar yapılmalı mı eğer yapılacaksa ben bu madde a'nın nasıl yapılacağı konusunda bihaberim :)
2009 TOYOTA COROLLA COMFORT LX  1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #786 : Mayıs 25, 2011, 11:34:43 »
Bu bilgiler karburatörlü araçlar içindir.Selamlar...

Soruların biri gidiyor biri geliyor Mehmet Bey, BRC nin sitesinde şöyle bir şey yazıyor;
ARAÇ SAHİBİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Maddelerden biri:
a)Gazı buharlaştırmada kullanılan buharlaştırıcı (beyin) üzerinde bulunan yağ boşalma vidası haftada 1 kez açılarak buharlaştırıcıda birikmiş yağ boşaltılmalıdır.
b)Araç ilk çalıştırmada ve akşam marş kapatılmadan önce 1 dk benzinle çalıştırılmalıdır.(Akşam 1 dk benzinle çalıştırmak!!!!!)
http://www.2a-lpg.com/content/69-LPG-li-ara-lar-n-bak-m-ve-kontrollar

Bu maddeleri şans eseri gördüm montajdan sonra bu şekilde bir açıklama ve bilgi yapılmamıştı ve daha önce hiç bir yerdede duymadım bu yazılanları..Gerçekten bunlar yapılmalı mı eğer yapılacaksa ben bu madde a'nın nasıl yapılacağı konusunda bihaberim :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #787 : Mayıs 25, 2011, 11:35:47 »
Merhaba ;

Herhangi bir gaz markası tavsiye etmiyorum ,güvenilir istasyonlardan istediğiniz markayı (yurt çapında hizmet veren ) alabilirsiniz.

Teşekkürler Mehmet Bey 3.depodan sonra net değerlere bakcaz artık, göstrge ışıklarının sönme değrlerinide kontrol eder bir ara paylaşırım sizinle..
         Birde şunu öğrenmek istiyorum Mehmet Bey bazı forumlarda kullanılan gaz ile ilgili birşeyler okudum. Yok Shellden aldığı gaz ile 80 km gitmiş aynı miktrda gazı aygazdan almış 120 km yol yapmış,,,yok bazı gzlarda katkı varmış bu katkıda sisteme zarar veriyormuş ve neler neler...Lpg yi taktırdığım yere sormuştum gazı nerden alıyım diye ''Shell den alabilirsiniz demişti usta'' siz ne diyorsunuz bu konularda bu kadar farklı görüş olurmu anlamadım???
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #788 : Mayıs 25, 2011, 11:36:57 »
Merhaba ;

Sizinde belirttiğiniz gibi ölçümleri 3. depodan sonra yapmalıyız.Geçişteki sarsıntı için geçiş ayarları ve rolanti ayarı kontrol edilebilir.

Mehmet bey arabama brc taktıralı yeni oldu ilk depoyla kaç km yol gidiyor diye test yapayım dedim.depoyu full yaptım.25,6 litre sonra 120km gittikten sonra depoyu tekrar full yaptım15 litre gaz aldı.yanlış değilsem 15lt ile 120 km yol yapmış oldum.buda 100 km ye 12,5 lt Şehir içi yakıyor.fazlamı bilmiyorum.sizinde dediğiniz gibi üçüncü kez depoyu full yaptığımda bu ölçümü tekrarlıyacağım.arabam toyoto corolla 1,6 terra otomatik vites.
arabamda sistem gaza geçtiğinde biraz titreme var gibi.bayiye gidip rolanti ayarı yaptırmam gerekir mi?rolanti ayarının kaç olması gerekir.rolanti ayarı nasıl yapılır?
kolay gelsin.......
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #789 : Mayıs 25, 2011, 11:48:04 »
mehmet bey brc yeni takıldı.şuan için tunab subab yağlayıcı kullanmam gerekir mi?yoksa 10000 km sonra mı subab yağlayıcı kullansam iyi olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #790 : Mayıs 25, 2011, 11:50:38 »
 rolanti ayarının belli bir değeri var mı?bunu nasıl anlarız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #791 : Mayıs 25, 2011, 15:47:10 »
Tunap katkı maddeleri 15.000 km ekstra koruma sağlıyor ; bakımı beklemeden de kullanabilirsiniz.Rolanti ayarında amaç enjeksiyon ms lerini eşitlemektir ,servisiniz bu konuda yeterli eğitime sahiptir diye düşünüyorum : ) Selamlar...

rolanti ayarının belli bir değeri var mı?bunu nasıl anlarız?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #792 : Mayıs 30, 2011, 23:18:57 »
mehmet bey
öncelikle vermiş oldugunuz degerli bilgiler için teşekkürler
bende bu benzın fiaytlarından muzderip olanlardanım.aracımda yenı oldugu için birazda kararsız kaldım
aracım 2011 model 1.6 124 hb toyota corolla elegant daha 6000 kmdeyım.
lpgye donusumu 10000 km bakımını yaptırdıktan sonra dusunuyordum.ama yazın gelmesi ve benzın tuketimimin artmasından dolayı 10000 km beklemeden lpg donusumu yaptıracam.
bursa veya çevresinde bildiginiz tavsiye edebileceginiz biri varmıdır.yalovada olur..tam ortada orhangazide oturuyorum..
ve aracıma uygun lpg kiti hangisi nı onerirsiniz ....saygılar
EDğr__

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Model Yılı: '98
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #793 : Mayıs 31, 2011, 10:57:15 »
Mehmet bey,  daha önce cevapladınız mı bilemiyorum, birçoğunu okudum ama 40 sayfanın hepsini okuyamadım..
Benim aracımda(toyota Carina) Gaz enjektörlerinden manifolda giden hortum uzun ve zorunlu olarak 2 kere kavis yapıyor, bu durum normalmidir, bu hortumun boyu(yani enjektör manifolt mesafesi) ne kadar etkilidir,  bu 4 hortumun boyları farklı olabilir mi, hortum girişlerinin benzin enjektörlerine mesafesinin önemi varmıdır, bu konularda bilgi verebilirmisiniz.. Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #794 : Haziran 01, 2011, 11:16:42 »
Merhaba Tahir Bey ;

Malesef lpg montajında ne kadar yapılmaması gereken yanlış varsa sizin aracınızda yapılmış. Enjektör hortum mesafesinin kısa olması gerekiyor ki sizin aracınızda 2 kere kavis yapılmış çok yanlış!!! Muhtemelen enjektorler motorun üst kısmındadır bu araçlarda zahmet edip lpg enjektorlerini manifoltun altına doğru takılsaydı enjektor hortumları kısa olurdu ,ayrıca tum enjektor hortumlarının muhakakak eşit mesafede olması gerekiyor yoksa silindirlerde eşit dozjlama yapılamaz!!!Hortum girişleri (nozzllar) hemen benzin enjektorunun 1 cm gerisinden yapılmalıdır ,ne kadar geriden yapılırsa o kadar yanlıştır !!!

Mehmet bey,  daha önce cevapladınız mı bilemiyorum, birçoğunu okudum ama 40 sayfanın hepsini okuyamadım..
Benim aracımda(toyota Carina) Gaz enjektörlerinden manifolda giden hortum uzun ve zorunlu olarak 2 kere kavis yapıyor, bu durum normalmidir, bu hortumun boyu(yani enjektör manifolt mesafesi) ne kadar etkilidir,  bu 4 hortumun boyları farklı olabilir mi, hortum girişlerinin benzin enjektörlerine mesafesinin önemi varmıdır, bu konularda bilgi verebilirmisiniz.. Teşekkürler..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #795 : Haziran 01, 2011, 11:19:19 »
Aracınıza uygun ürün BRC MY11 ,10.000 km beklemenize hiç gerek yok bir çok markaya 0 km de montajlar yapıyoruz.Bursa'da önereceğim servis NİRA MÜHENDİSLİK.Selamlar...

http://www.niramuhendislik.com.tr/

mehmet bey
öncelikle vermiş oldugunuz degerli bilgiler için teşekkürler
bende bu benzın fiaytlarından muzderip olanlardanım.aracımda yenı oldugu için birazda kararsız kaldım
aracım 2011 model 1.6 124 hb toyota corolla elegant daha 6000 kmdeyım.
lpgye donusumu 10000 km bakımını yaptırdıktan sonra dusunuyordum.ama yazın gelmesi ve benzın tuketimimin artmasından dolayı 10000 km beklemeden lpg donusumu yaptıracam.
bursa veya çevresinde bildiginiz tavsiye edebileceginiz biri varmıdır.yalovada olur..tam ortada orhangazide oturuyorum..
ve aracıma uygun lpg kiti hangisi nı onerirsiniz ....saygılar
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 62000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #796 : Haziran 02, 2011, 16:47:10 »
mehmet özenç bey,

my11 sisteminde arabanın manifoltu deliniyormu?  normal sıralı sistemlerden ne farkı var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #797 : Haziran 06, 2011, 15:14:59 »
honda civic e hangi markayı önerirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #798 : Haziran 06, 2011, 23:45:52 »
Ben yarın bizim semtteki BRC yetkili bayisinde Auris' e taktırıyorum. Hadi hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
« Yanıtla #799 : Haziran 07, 2011, 09:31:50 »
Teşekkürler Mehmet Özenç!
 Arkadaşlar daha önce forumda yazmıştım;Aracım motor sıcakken tüpe çok geç geçiyordu ve bazende kendi kendine tüpten benzine geçiyordu.İki defa yakındaki bir servise götürdüm,arızayı bulupta yapamadı.Daha sonra forumda Mehmet Beye sordum.Arızanın ısı sensöründen kaynaklandığını belirtti.Cumartesi günü atladım gittim işyerine.Sağolsun çok sıcak karşıladı ve bizzat kendisi ilgilendi benimle.Önce bi kontrolden sonra ısı sensörünü değiştirdi,gaz fitresini değiştirdi,genel bi ayar yaptı,gaz kaçağı kontrolünden sonra beraber yola çıktık birde yol ayarı yaptı ve aracım normale döndü çok şükür.
 Mehmet Bey her şey için teşekkürler...