Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 717063 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #760 : Mayıs 17, 2011, 18:17:16 »
mehmet bey selamlar.simit tankta lpg yakıt göstergesinde son ışık yanıp önmeye başlayınca kaç km gider acaba...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #760 : Mayıs 17, 2011, 18:17:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #761 : Mayıs 17, 2011, 18:48:46 »
Merhaba Erhan Damlı;

Yaptığınız ölçüm şekli benim de tavsiye ettiğim ölçüm şeklidir ,her hangi br zararı yoktur ,tek sıkıntısı gaz tamamen bittiğinde ikmal yapacak yer bulamayıp bir süre benzinde gitmektir : ) Selamlar...

Bilgi için teşekkür ederim.Ozaman tedirgin olmadan bu şekil kullanmaya devam ediyorum,hem bu sayede araba da biraz benzin içer değil mi arada ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #762 : Mayıs 17, 2011, 19:19:24 »
Tacir Bey ;

Tankın kapasitesine  bağlı da olsa minimum 40 km gider...

mehmet bey selamlar.simit tankta lpg yakıt göstergesinde son ışık yanıp önmeye başlayınca kaç km gider acaba...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #763 : Mayıs 18, 2011, 09:49:11 »
teşekkür ederim mehmet bey.sizde olmasanız biz bu sorularımıza nerden cevap bulacakktık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #764 : Mayıs 18, 2011, 10:23:38 »
Mehmet bey arabama brc taktıracam. 1) adanada önerebileceğiniz usta kim var? 2) birde emme manifoltu üzerine delik açılmadan gaz pipolu uygulaması arabama yapılabilir mi? 3) lpg tankı olarak step markanın 244 tank modeli bizim araclar için daha uygunmuş.(kalem tank şeklinde) siz ne önerirsiniz? 4) lpg tankı montajı bittikten sonra yol ayarında neler yapılıyor? aracım toyoto corolla 1,6 terra 2005 model sedan
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.......
Herkese hayırlı yolculuklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #765 : Mayıs 18, 2011, 10:58:30 »
Mehmet bey
yeni nesil brcler 2012 yılında çıkacak diyorsunuz.tahmin olarak 2012 yılının hangi ayına yada 2012 ortası yada sonuna mı denk gelir.aracıma lpg taktıracağım için beklememi tavsiye edermisiniz.yılda ortalama 6000 km yapıyorum.yeni nesil lpglerin bir önceki versiyona göre fiyat farklılıkları sizce çok olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #766 : Mayıs 18, 2011, 12:03:37 »
Rica ederim : )

teşekkür ederim mehmet bey.sizde olmasanız biz bu sorularımıza nerden cevap bulacakktık..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #767 : Mayıs 18, 2011, 12:13:26 »
Merhaba Murat Bey ;
1- Adana'da 3 tane yetkili servis var ; Polat ve Akan Otogaz firmalarını tanıyorum ,fakat siz yine de üç firma ile de görüşüp aklınıza yatan servisi tercih edebilirsiniz.

1) ADANA AKAN OTOGAZ Yurt Mh. Kıyı Boyu No: 180/A Seyhan 0 322 228 34 53 0 322 228 34 53 MEHMET AKAN
2 ADANA MEGA OTOMOTİV SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Yenidoğan mah. Girne Bulvarı 253/A Yüreğir 0 322 346 70 00 0 322 346 77 73 YÜCEL KESKİN
3 ADANA POLAT LPG TÜP TANK İMAL.YED. PARÇ. LTD. ŞTİ. Yeni Yurt Mh. 43. Sokak No: 3 0 322 226 66 16 0 322 225 81 81 MEHMET POLAT

2)Valve matik araçlara pipolu montaj mümkün fakat vvti -dual vvti araçlarda gaz pipolu montaj yerıne gaz nipeli uygulaması yapılıyor.

3)Bu araçlarda benim tavsyem de 244-40 lt İnce uzun depodur.

4)Yol ayarı geniş kapsamlı bir işlemdir bu sebeble burda çok fazla detaya giremeyeceğim fakat kısaca lpg kalibrasyonundan sonra ,yola çıkılarak yoldaki enjeksiyon ms lerine bakılarak lpg yakıt haritasının oluşturulmasıdır.

Şşimdiden hayırlı olsun ,lpg li güzel günler dilerim...
Mehmet bey arabama brc taktıracam. 1) adanada önerebileceğiniz usta kim var? 2) birde emme manifoltu üzerine delik açılmadan gaz pipolu uygulaması arabama yapılabilir mi? 3) lpg tankı olarak step markanın 244 tank modeli bizim araclar için daha uygunmuş.(kalem tank şeklinde) siz ne önerirsiniz? 4) lpg tankı montajı bittikten sonra yol ayarında neler yapılıyor? aracım toyoto corolla 1,6 terra 2005 model sedan
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.......
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #768 : Mayıs 18, 2011, 12:20:29 »
Merhaba Murat Bey ;

BRC Sıvı enjeksıyon kiti şuan İtalya'da hazır bekletiliyor , patent işlemlerinden hemen sonra piyasada olacak ,inanın ben de sabırısızlıkla bu sistemi bekliyorum hatta müşterilerimize bu sistemi test edebilecekleri 0 km Wolksvagen scirocco 1.4 TSİ 160 HP araç sipariş ettim.En kısa zamanda burdan yenılıklerı paylaşırım.Selamlar...

Mehmet bey
yeni nesil brcler 2012 yılında çıkacak diyorsunuz.tahmin olarak 2012 yılının hangi ayına yada 2012 ortası yada sonuna mı denk gelir.aracıma lpg taktıracağım için beklememi tavsiye edermisiniz.yılda ortalama 6000 km yapıyorum.yeni nesil lpglerin bir önceki versiyona göre fiyat farklılıkları sizce çok olur mu?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #769 : Mayıs 18, 2011, 13:18:10 »
Mehmet bey yeni nesil brclerin fiyatı şu anki brclerin fiyatından ne kadar fazla olabilir.eğer şu anki brc kitini arabama takdırırsam.yeni nesil geldiğinde eskisine ek ilavelerle yeni nesili kullanabilirmiyim.bunu şunun için soruyorum.yeni nesilde ecu kontrol ünitesi arabanın kendi sensörlerini kullanabiliyor.şu anki brclerde bu mümkün değil.beklememi tavsiye edermisiniz?yılda yaklaşık 6000km yol yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #770 : Mayıs 18, 2011, 14:26:47 »
Ben her hangi bir konuda net bir bilgim yoksa konuşmamaktan yana olan birisiyim.Şuan söyleyeceklerim inanın bu kadar ,kulaktan dolma bilgileri sizinle paylaşmanın bir faydası olmayacaktır fakat size ışık tutması adına 3.000 tl nin altında olacağını pek düşünmüyorum.size tavsiyem şu yönde olacaktır.Sıvı gaz enjeksiyon sistemi özellikle direkt enjeksiyona sahip araçlar için piyasada olacak.Normal atmosferik motorlu araçlarda montaj fiyatının yüksekliğinden dolayı  çok fazla tercih edileceğini düşünmüyorum.Bu sebeble beklemeden bir an önce tasarrufun tadını çıkarın derim.selamlar...

Mehmet bey yeni nesil brclerin fiyatı şu anki brclerin fiyatından ne kadar fazla olabilir.eğer şu anki brc kitini arabama takdırırsam.yeni nesil geldiğinde eskisine ek ilavelerle yeni nesili kullanabilirmiyim.bunu şunun için soruyorum.yeni nesilde ecu kontrol ünitesi arabanın kendi sensörlerini kullanabiliyor.şu anki brclerde bu mümkün değil.beklememi tavsiye edermisiniz?yılda yaklaşık 6000km yol yapıyorum.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #771 : Mayıs 20, 2011, 17:34:29 »
Metin bey arabama akan otogazda sizin tavsiyenizle brc taktırdım.sıfır kutunun üzerinde my10 yazıyordu.ben my 11 taktırmak istiyordum.en son gönderilen ürünün bu olduğunu söylediler.ecunun üzerinde fss yazısı vardı buda my10 olduğunu gösterir sanırım.enjektörlerin üzerindeki yazı 11 ile başlıyordu acaba bu üretim yılımı yoksa enjektör tipinin my 11 olduğunumu gösterir tam olarak anlıyamadım.enjektörlerin bağlandığı dağıtıcı ince uzundu. ayrıca 3,02 yazılımı yüklediler fakat yol ayarı yapılmadı.yazılımı yükledikten sonra gerek olmadığını söylediler.ayrıca kablo bağlantılarını kesip lehim yaparak yaptılar bunun kablo kesmeden yapılan soket bağlantıya göre daha sağlıklı olduğunu söylediler.doğru mu? fotoğrafları yüklemeye çalışacağım.tank olarak step marka 244 tank tipi 37 lt takıldı.ilk dolumda tanktan ses gelir gelmez dolumu durdurdum25,6 lt gaz aldı.doluma devam etsem 30 lt alırmıydı?sorularımı tek tek yanıtlarsanız sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #772 : Mayıs 21, 2011, 10:23:03 »
Merhaba ;

Montajını yaptırdığınız ürün BRC MY11 ,içiniz rahat olsun. Fuel Solution System (FSS) BRC nin yeni gurup şirketinin ismi. Enjektor üzerindeki 11 ile başlayan kod üretim kodudur.

BRC Plug and Drive programı maksımum %5 hata ile yapan bir programdır fakat yol ayarı da yapılsa bu muhtemel hata oranı 0 olabilirdi!

Kablo bağlantılarını kesip lehim yaparak yaptılar bunun kablo kesmeden yapılan soket bağlantıya göre daha sağlıklı olduğunu söylediler.doğru mu?  Kabloları kesip üniversal kabloları lehimleyip montaj yapmanın bir sıkınıtısı yok ama soketli kablo demetınden daha ıyı demek tabi ki yanlış!!!

244 tank tipi 37 lt takıldı,ilk dolumda tanktan ses gelir gelmez dolumu durdurdum25,6 lt gaz aldı.doluma devam etsem 30 lt alırmıydı?

Deponuzun maksımum lpg alma kapasitesi 30 LT dir ,sizin de belirttiğiniz gibi tırrr sesi geldiğinde dolumu sonlandırmak daha isabetli bir hareket,doluma devam edilseydi 30 lt alırdı.

LPG li güzel günler dilerim,selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #773 : Mayıs 21, 2011, 11:26:58 »
Mehmet Bey,
Siparişini verdiğiniz araç düz mü DSG şanzıman mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #774 : Mayıs 21, 2011, 16:05:13 »
DSG Şanzumanı çok beğeniyorum ,vites geçişleri sarsıntısız ve inanılmaz hızlı.Tercihim DSG oldu

Mehmet Bey,
Siparişini verdiğiniz araç düz mü DSG şanzıman mı?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #775 : Mayıs 21, 2011, 16:13:52 »
mehmet bey BRC my10 sıralı sistem takalı 3500-4000km oldu, bir sıkıntım yok, ilk kontrol -ayar  vs işlemleri için kaçıncı km'de gitmem gerekir, bayi birşeyler söylemişti ama net hatırlamıyorum.
teşekkür ederim.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #776 : Mayıs 21, 2011, 17:37:14 »
LPG Bakımınız 10.000 km sonra ; bu bakımda gaz filitreniz değiştiriliyor,gaz kaçağı ,su bağlantıları kontrol ediliyor ve gaz ayarı yapılıyor.
Bir de montaj sonrası 1.000 km sonra kontrol için çağırılır ,ayardan ziyade yapılan montaj gözden geçirilir.Bilgilerinize...

mehmet bey BRC my10 sıralı sistem takalı 3500-4000km oldu, bir sıkıntım yok, ilk kontrol -ayar  vs işlemleri için kaçıncı km'de gitmem gerekir, bayi birşeyler söylemişti ama net hatırlamıyorum.
teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #777 : Mayıs 23, 2011, 19:25:30 »
Mehmet bey aracım 96 model toyota corolla 1,6 sıralı sıstem  br c my 10 kıt takdırdım  fakat aracda lpg den sonra şöyle bir sıkınmtı olustu arac motor komresyonuna bindiğinde tekleyerek kompresyon yapıyor arkadan biri çekiyormus gibi bursada takdırdgım yer dahıl brc bayisi olupda gıtmdıgım yer kalmadı  kımı ayara bakdı kımısı bu  modellerde bunu yapar  kımısı tamırcıye yolladı tamırcı lpg cıye lpg cı tamırcıye aracda atesleme vs bakılmayan yer kalmadı aracımda lpg takılmadan  önce böyle bir sorun yokdu  lpg takıp takacagıma  bim pişman oldum uzman eller dedim 2 a muhendislik dedim brc dedım fakat senelerce binmeyi düşündüğüm aracımdan sogudum ve satmayı düşünüyorum artık binlerce tl zararla.fakat son umudum siz siniz lütfen yardımcı olun.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #778 : Mayıs 23, 2011, 23:23:22 »
Mehmet Bey bende en sonunda BRC li oldum uzun araştırmalar ve sizinde tavsiyeleriniz sonucunda 19 Mayıs'ta aracıma Muğla/İstanbul Otogaz İlhami İNCE ustamızın yerinde BRC kitini taktırdım. Yalnız beni 1000 km sonra çağırmadı sayın ustam, yol testi ve laptop vasıtasıyla  ince ayarı yapıldığı içinmi çağrılmadım acaba?
     Aracımı shellden fulledim 43 LT 105  TL, ve 140 km yaptım gösterge yarıya indi yani iki ışık söndü tam ortada,yani yaklaşık olarak 50 tl ye 140 km yol gibi bir hesap ve aşağı yukarı km de 0,35 TL..Benzindede aşağı yukarı bukadar yakıyordu zaten.:(
     Depo tam bitmeden net değerlere ulaşmak imkansız ama böyle olcaksa işimz var doğrusu...
2009 TOYOTA COROLLA COMFORT LX  1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #779 : Mayıs 23, 2011, 23:45:10 »
Son ışıkla çok mesafe gidiyorsunuz merak etmeyin.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!