0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Direkt lpg ile çalıştırmak uzun vadede katalizatörünüze zarar verir (özellikle soğuk motorda)
arkadaşlar ancak bu kadar becerebildim.mehmet bey yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
ufak bir soru sorayım;prins mi önerirsiniz Teleflex GFI mı ?
mehmet bey o gördüğünüz zaten muhafaza saçlı birbirlerine benziyorlar.tankım 41 lt lik bu tank ne kadar gaz alır acaba.birde 1 depoyla kaç km yapabilirim.son bir soru daha yokuşlarda 1. vitese kadar düşüyorum bu normalmi acaba..ayrıca tüpün yanında ki açık kısmı neyle kapatabilirim muhafaza edebilirim.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim mehmet bey.peki bu plastik muhafazayı nerden ve kaça bulabilirim.birde yokuşlarda aracımı 1. vitese kadar düşüyor bu normalmidir acaba..
Mehmet bey,aracım 98 1.3 xl(karbüratörlü)corolla aracıma lpg taktırmak istiyorum,sıralı sistem mi yoksa normal lpg mi taktırmalıyım,hangi marka ve en iyi nerede taktırabilirim?
aracım benzinde yaklaşık km 0,40 krş yakıyor lpgde ortalama ne kadar yakıt sarfiyatı olur?
Muhafaza sacından bahsetmiyorum ,muhafaza KAPAĞINDAN bahsediyorum yani şamandranızı suya karşı koruyacak kapak.Normalde silindir depolara takılan plasik muhafaza kapağını bu şamandraya da takarsanız koruma sağlayacaksınız.41 lt depo yaklaşık 30 lt +- 3 lt lpg alır .32 lt ile yaklaşık 350 km gitmelisiniz (uzun yolda).Selamlar...
Mehmet bey benim tankım simit ve 42 litrelik ama tam tamına 38 litre gaz alıyor ve 525km menzil sunuyor bana ! sizin söylediğinize göre + - 3 lt yani 30 + 3 = 33 maximum diyorsunuz ama benimki 5 litre fazla alıyor yazınıza göre ! bi yanlışınız olmasın.
Mesut Bey Merhaba ;Lpg depoları kapasitesinin %20 ni güvenlik için boş bırakır fakat bazen şamandralardan kaynaklanan az ya da çok dolum ile karşılaşabiliriz.Lpg deponuz 42 lt ise alması gereken mak. lpg miktarı 34 lt dir +-3 lt dediğimizde 37 lt eder ki sizin aracınız 38 lt gaz alıyor ;yakın bir değer ama yine de kontrol edilmeli diye düşünüyorum.Selamlar...
Mehmet bey cevap için teşekkürler öncelikle, LPG yi 2 3 ay önce taktırdım hatırlarsınız belki Atiker safe fast, takan ustada arkadaşımın akrabası idi , depo kaç litre alıcak kaçlık takıcaz diye sorduğumda kendisi belirtmişti 42 litrelik takıcaz 38 litre alır demişti, ve montajdan sonra gaz alıp gel ayar yapalım dediğinde fullettim hemen ve o gün bile sıfır tank 38 litre aldı !
Esasında sıkıntılı bir durum yok ,simit depolarda maksimum limitlerin üzerine bazen çıkılabiliyor.Fakat 38 lt nın de üzerinde lpg alır ise şamandranızı değiştirebilirsiniz.
Mehmet bey 38,2 litre gibi bir değerde pompa otomatik olarak atıyor ama ben hiçbirzaman izin vermem pompacını bu şekilde az az doldurmasına zararlı diye 38 de kestiririm direk.