Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 717050 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #720 : Mayıs 08, 2011, 10:14:51 »
aracım benzinde yaklaşık km 0,40 krş yakıyor lpgde ortalama ne kadar yakıt sarfiyatı olur?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #720 : Mayıs 08, 2011, 10:14:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #721 : Mayıs 08, 2011, 21:14:23 »
Direkt lpg ile çalıştırmak uzun vadede katalizatörünüze zarar verir (özellikle soğuk motorda)

Teşekkurler mehmet bey,iyi çalışmalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #722 : Mayıs 09, 2011, 10:35:23 »

arkadaşlar ancak bu kadar becerebildim.mehmet bey yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.kylxyfan.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #723 : Mayıs 09, 2011, 11:55:27 »
ufak bir soru sorayım;

prins mi önerirsiniz Teleflex GFI mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #724 : Mayıs 09, 2011, 12:50:08 »
Merhaba Tacir Bey ;

Montaj resimlerini inceledim ,göze batan bir yanlışlık görmedim .Fakat Alttan depolarda da muhafaza kapağı koymak gerekir (su ,çamur gibi unsurlardan etkilenmemek için)

arkadaşlar ancak bu kadar becerebildim.mehmet bey yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #725 : Mayıs 09, 2011, 12:51:34 »
Bulunduğunuz ilde bu ürünlerin bayisinin hangisi daha tecrübeli ve müşteri memnuniyetine önem veriyorsa onu tercih edin.Şayet eşit koşullardaysa madem fazla bir para ödeyeceksiniz ,tercih prins olabilir.

ufak bir soru sorayım;

prins mi önerirsiniz Teleflex GFI mı ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #726 : Mayıs 09, 2011, 13:52:54 »
mehmet bey o gördüğünüz zaten muhafaza saçlı birbirlerine benziyorlar.tankım 41 lt lik bu tank ne kadar gaz alır acaba.birde 1 depoyla kaç km yapabilirim.son bir soru daha yokuşlarda 1. vitese kadar düşüyorum bu normalmi acaba..ayrıca tüpün yanında ki açık kısmı neyle kapatabilirim muhafaza edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #727 : Mayıs 09, 2011, 14:44:52 »
Muhafaza sacından bahsetmiyorum ,muhafaza KAPAĞINDAN  bahsediyorum :) yani şamandranızı suya karşı koruyacak kapak.Normalde silindir depolara takılan plasik muhafaza kapağını bu şamandraya da takarsanız koruma sağlayacaksınız.41 lt depo yaklaşık 30 lt +- 3 lt lpg alır .32 lt ile yaklaşık 350 km gitmelisiniz (uzun yolda).Selamlar...

mehmet bey o gördüğünüz zaten muhafaza saçlı birbirlerine benziyorlar.tankım 41 lt lik bu tank ne kadar gaz alır acaba.birde 1 depoyla kaç km yapabilirim.son bir soru daha yokuşlarda 1. vitese kadar düşüyorum bu normalmi acaba..ayrıca tüpün yanında ki açık kısmı neyle kapatabilirim muhafaza edebilirim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #728 : Mayıs 09, 2011, 16:46:24 »
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim mehmet bey.peki bu plastik muhafazayı nerden ve kaça bulabilirim.birde yokuşlarda aracımı 1. vitese kadar düşüyor bu normalmidir acaba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #729 : Mayıs 09, 2011, 17:57:37 »
Montajı yaptırdığınız BRC Bayisinde mevcuttur .Montaj yaptırdığınız için ekstra ücret alacaklarını zannetmem.Dediğim gibi silindir tank takılan şamandralarda kullanılan muhafaza kapağının aynısını bu depoda da kullanabilirsiniz.Bu işin yokuşu düzü yok :) 1 vitese düşme ile performans  kıyaslanamaz yani performans krıterınız bu olmamalı .Acaba benzinde , aynı yokuşta nasıl ? Fark varsa servise başvurun ama 1 vitese kadar düşen araca ayar ile 2 .vitese çıkaramazlar.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim mehmet bey.peki bu plastik muhafazayı nerden ve kaça bulabilirim.birde yokuşlarda aracımı 1. vitese kadar düşüyor bu normalmidir acaba..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #730 : Mayıs 09, 2011, 20:07:11 »
Mehmet bey,aracım 98 1.3 xl(karbüratörlü)corolla aracıma lpg taktırmak istiyorum,sıralı sistem mi yoksa normal lpg mi taktırmalıyım,hangi marka ve en iyi nerede taktırabilirim?

aracım benzinde yaklaşık km 0,40 krş yakıyor lpgde ortalama ne kadar yakıt sarfiyatı olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #731 : Mayıs 10, 2011, 09:55:26 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Mehmet Bey. :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #732 : Mayıs 10, 2011, 10:02:23 »
Muhafaza sacından bahsetmiyorum ,muhafaza KAPAĞINDAN  bahsediyorum :) yani şamandranızı suya karşı koruyacak kapak.Normalde silindir depolara takılan plasik muhafaza kapağını bu şamandraya da takarsanız koruma sağlayacaksınız.41 lt depo yaklaşık 30 lt +- 3 lt lpg alır .32 lt ile yaklaşık 350 km gitmelisiniz (uzun yolda).Selamlar...

Mehmet bey benim tankım simit ve 42 litrelik ama tam tamına 38 litre gaz alıyor ve 525km menzil sunuyor bana !  sizin söylediğinize göre + - 3 lt yani 30 + 3 = 33 maximum diyorsunuz ama benimki 5 litre fazla alıyor yazınıza göre ! bi yanlışınız olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #733 : Mayıs 10, 2011, 11:42:15 »
Mesut Bey Merhaba ;

Lpg depoları kapasitesinin %20 ni güvenlik için boş bırakır fakat bazen şamandralardan kaynaklanan az ya da çok dolum ile karşılaşabiliriz.Lpg deponuz 42 lt ise alması gereken mak. lpg miktarı  34 lt dir +-3 lt dediğimizde 37 lt eder ki sizin aracınız 38 lt gaz alıyor ;yakın bir değer ama yine de kontrol edilmeli diye düşünüyorum.Selamlar...

Mehmet bey benim tankım simit ve 42 litrelik ama tam tamına 38 litre gaz alıyor ve 525km menzil sunuyor bana !  sizin söylediğinize göre + - 3 lt yani 30 + 3 = 33 maximum diyorsunuz ama benimki 5 litre fazla alıyor yazınıza göre ! bi yanlışınız olmasın.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #734 : Mayıs 10, 2011, 11:45:45 »
Arkadaşlar ; İtalya'da BRC fabrikasına yaptığımız geziye ait resimleri yüklemek zor olacağı için burdan bir link veriyorum.Resimler ile ilgili sorusu olan arkadaşlara bilgi verebilirim.İyi seyirler...

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1...100001410326898
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #735 : Mayıs 10, 2011, 11:46:38 »
Mesut Bey Merhaba ;

Lpg depoları kapasitesinin %20 ni güvenlik için boş bırakır fakat bazen şamandralardan kaynaklanan az ya da çok dolum ile karşılaşabiliriz.Lpg deponuz 42 lt ise alması gereken mak. lpg miktarı  34 lt dir +-3 lt dediğimizde 37 lt eder ki sizin aracınız 38 lt gaz alıyor ;yakın bir değer ama yine de kontrol edilmeli diye düşünüyorum.Selamlar...

Mehmet bey cevap için teşekkürler öncelikle,  LPG yi 2 3 ay önce taktırdım hatırlarsınız belki Atiker safe fast, takan ustada arkadaşımın akrabası idi , depo kaç litre alıcak kaçlık takıcaz diye sorduğumda kendisi belirtmişti 42 litrelik takıcaz  38 litre alır demişti, ve montajdan sonra gaz alıp gel ayar yapalım dediğinde fullettim hemen ve o gün bile sıfır tank 38 litre aldı !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #736 : Mayıs 10, 2011, 11:59:22 »
Esasında sıkıntılı bir durum yok ,simit depolarda maksimum limitlerin üzerine bazen çıkılabiliyor.Fakat 38 lt nın de üzerinde lpg alır ise şamandranızı değiştirebilirsiniz.

Mehmet bey cevap için teşekkürler öncelikle,  LPG yi 2 3 ay önce taktırdım hatırlarsınız belki Atiker safe fast, takan ustada arkadaşımın akrabası idi , depo kaç litre alıcak kaçlık takıcaz diye sorduğumda kendisi belirtmişti 42 litrelik takıcaz  38 litre alır demişti, ve montajdan sonra gaz alıp gel ayar yapalım dediğinde fullettim hemen ve o gün bile sıfır tank 38 litre aldı !
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #737 : Mayıs 10, 2011, 12:55:01 »
Esasında sıkıntılı bir durum yok ,simit depolarda maksimum limitlerin üzerine bazen çıkılabiliyor.Fakat 38 lt nın de üzerinde lpg alır ise şamandranızı değiştirebilirsiniz.

Mehmet bey 38,2 litre gibi bir değerde pompa otomatik olarak atıyor ama ben hiçbirzaman izin vermem pompacını bu şekilde az az doldurmasına zararlı diye 38 de kestiririm direk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #738 : Mayıs 10, 2011, 13:00:07 »
En doğrusunu yapıyorsunuz ,Pompacının;

-Abi küsaratı tamamlayım
-Abi biraz daha basayım
-Aracı sallayım vs vs  gibi sözlerine aldırış etmeden doluma son verilmeli.Özellikle yaz mevsimini gelmesiyle genleşmenin de artacağını hesap ederek gaz dolumlarında depoyu zorlayarak maksimum dolumlardan kaçınılmalıdır.

Mehmet bey 38,2 litre gibi bir değerde pompa otomatik olarak atıyor ama ben hiçbirzaman izin vermem pompacını bu şekilde az az doldurmasına zararlı diye 38 de kestiririm direk.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #739 : Mayıs 10, 2011, 15:45:24 »

Mehmet bey,aracım 98 1.3 xl(karbüratörlü)corolla aracıma lpg taktırmak istiyorum,sıralı sistem mi yoksa normal lpg mi taktırmalıyım,hangi marka ve en iyi nerede taktırabilirim?