Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 858535 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #680 : Nisan 29, 2011, 17:03:19 »
mehmet bey.iyi günler...
benim 2011 model focusum var... lpg takıldı...ama genel sorun olan motor ışığı ara ara yanıyor...ortalama 300 km aralıklar ile yanıyor...ustalar kaçamak cevaplar veriyo hatta ustayla dalaştım bile...en sonunda bide yol testi yaptık...inş...becerebilmiştir. ama benim hiç umudum yok... aracımı satmayı bile ciddi ciddi düşünür oldum..aracıma wentgas taktırdım ustanında tavsiyesi ile..klasik olan sistem çok zayıf ( po171 ) ve ısıtılmış gaz yavaş hareketti galiba bu hataları veriyor..bundan kurtrın beni ne olur.... yardım ... plssss

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #680 : Nisan 29, 2011, 17:03:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #681 : Nisan 30, 2011, 09:33:12 »
Aracınızdaki sorunun nedeni tamamen ustanızın lpg ayarını doğru yapamaması ile alakalı.Yapılması gereken 5 dakıkalık bir yol ayarıdır.Enjeksiyon ms leri ayarlanacak araç ne zengin ne de fakir olarak çalışacaktır.Doğru yapılmayan ayar daha buyuk sorunlara neden olabilir.Başka bir sitede sorulan soruya verdiğim cevabı burdan yayınlıyorum.Bilgilerinize...

Lpg sistemlerini yorumlamak için önce benzin işletim sistemlerini bilmek gerekir.Çok fazla detaya girmeden sizin de belirttiğiniz gibi benzin ecüsü araca göndereceği yakıt miktarını Boğaz kelebek potansiyometresi, manifold basınç , ısı oksijen ,hava ve motor soğutma suyu gibi bir çok sensörden bilgi alarak gönderir.Örneğin siz aracınızı kış mevsiminde Erzurumda çalıştırmak istediniz ,motor soğutma suyu sıcaklık sensörü -25 dereceyi benzin ecüsüne bildirir ,bu bilgiyi alan benzin ecüsü aracın bu soğukta çalışabilmesi için fazla yakıta ihtiyacı olduğunu hesaplar ve bu bilgiye göre yakıt gönderir.Aynı şekilde hava sıcaklık sensörü manifolt basınç sensörleri sürekli benzin ecüsü ile iletişim halindedir ve benzin ecüsü bu sensörlerden aldığı bilgiye göre benzin enjektörlerine sinyaller gönderir.
Şimdi yavaş yavaş lpg sistemine doğru yol alalım fakat önce aracın benzinde çalışırken LFT ve SFT si nasıl çalışıyor bunu öğrenelim.Basit ifadeyle benzin ecüsü benzin enjektörlerine 2 şer gram benzin göndermesini söylesin (gram diyorum anlayalım diye  sırası gelen benzin enjektörü 2 gr benzini yanma odasına püskürttü ,motorda yanma meydana geldi ve yanan gaz en son eksozdan dışarı çıktı fakat çıkmadan önce bu yanmayı eksozda bulunan oksijen sensörü ölçer ve yanmanın durumuna göre benzin ecüsüne sinyal gönderir .Örneğin yanma %5 zengin olsun yani yakıt fazla geliyor olsun bu sinyali alan benzin ecüsü bir sonraki döngüde yakıtı %5 kısık göndercek (_%5) ,benzin enjektörleri bu sefer 2 gram olan yakıtı 1.95 grm gönderecek ,sensör yanmayı ölçecek örneğin yanma bu sefer %3 fakir oldu ,bu veriyi de benzin ecüsüne gönderecek bu durumda benzin ecüsü bir sonraki yakıtı %3 fazla göndercek ve bu düzen böyle gidecek ;yani aracın ihtiyacını benzin ecüsü sürekli belirli bir aralıkta tutmaya başlayacak.
Bu aralık araçların emisyon oranlarına gçre euro 3 euro4 euro 5 olmasını belirliyor.Hata aralığı geniş olan araçlar Euro 3 araçlardır örneğin 2000 model megane hata aralığı daraldıkça Euro 5 e doğru yol alıyoruz (örneğin Chewrolet Cruze) işte belirlenen bu aralıkların dışına çıkıldığı zaman araçlar emisyon arızası veriyor.

Şimdi aracımıza lpg sistemini takalım ve lpg otokalibrasyonunu yapalım .Bu arada Hiç bir lpg sistemi 0 hata ile kalibrasyon yapamaz ,herzaman bir hata oranı vardır ,işte burda ürünün kalitesi devreye girer ,kalite artıkça yapılan otokalibrasyonun hata oranı 0 yaklaşır fakat hiç bir zaman 0 olmaz ,bu hata aralığını 0 a montajcı yol ayarı yaparak yaklaştırır.İşte BRC bu hatayı maksımum %5 ile yapar 
Şimdi araç lpg de çalışsın ,lpg enjektörleri motora yakıtı püskürtmeye başladı ,motorda yanma meydana geldi ve yanan gazı oksijen sensörü ölçtü ve yanmanın %20 fakir olduğunu benzin ecüsüne bildirdi ,benzin ecüsü bu bilgiyi aldı ve yanmayı düzeltmek için yakıtı %20 aç sinyalini gönderdi ama benzin ecüsü sadece benzin enjektörlerine hükmedebilir ,sonuçta aracın yakıtı artmadı ;yani burdan şunu anlıyoruz ,lpg sistemlerinin ayarı stabildir ,aracın kendi sensörlerinden malesef bilgi almaz ,ne ayarlandıysa onu gönderir.
Örneğe devam edelim ,motorda yanma %20 fakir ve sensör bunu tekrar benzin ecüsüne bildirdi benzin ecüsü yakıt artış sinyalini gönderdi fakat yanma hala fakir bu durumda aracınızın arıza lambasını yanar ve p0171 fakir yakıt karışım arızası verir.Bu ilk sorundur ve daha buyuk sorunlara gebedir.Siz bunu önemsemediniz ve yola devam ettiniz motor fakir karışımla devam ettiği için subab aşırı ısıya maruz kaldığı için aşınma artık başlamıştır .Bu mekanık bır soruna neden olmuştur şimdi işin elektronik soruna devam edelim ,benzin ecüsü yakıtı artırmak istıyor ama artıramıyor %20 artış sinyali artık aracın LFT Long Fuel Triminin bozulmasına neden olur ve siz aracınızı benzine aldığınızda ve özellikle soğuk motorda araç benzinle çalıştığında bu %20 lik artış bir anda araca gönderilir ve araç geregınden fazla bir yakıta maruz kalır ve sabah soğuk motorda gaz yemez ya da çalışmaz.İşte bunların hepsinin nedeni gaz ayarının yanlış yapılmasıdır.Yada ürünün eksikliğinden dolayı aracın benzin işletim sisteminin bozulmasıdır.

mehmet bey.iyi günler...
benim 2011 model focusum var... lpg takıldı...ama genel sorun olan motor ışığı ara ara yanıyor...ortalama 300 km aralıklar ile yanıyor...ustalar kaçamak cevaplar veriyo hatta ustayla dalaştım bile...en sonunda bide yol testi yaptık...inş...becerebilmiştir. ama benim hiç umudum yok... aracımı satmayı bile ciddi ciddi düşünür oldum..aracıma wentgas taktırdım ustanında tavsiyesi ile..klasik olan sistem çok zayıf ( po171 ) ve ısıtılmış gaz yavaş hareketti galiba bu hataları veriyor..bundan kurtrın beni ne olur.... yardım ... plssss
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #682 : Nisan 30, 2011, 09:35:36 »
Yaklaşık 2 aydır tüm bayilerimizde MY11 mevcut.My11 e ismini veren yeni tip hı-tec segmanlı enjektörler ve 3.02 yazılımıdır.Dolayısıyla anlayabileceğiniz temel kriter enjektördür.Önceki enjektörlerimiz daha uzun yeni enjektörlerimiz kısa ve tombul segmanlı tiptir.Aracınızdaki enjektörlerin resmini eklerseniz daha net cevap verebilirim.Selamlar...

mehmet bey my11 yerine my10 takarsa nasıl anlıyabilirim.ayrıntılı olarak tarif ederseniz memnun olurum.nitekim my10 ürünüde bayinin elinde kalmış olabilir.my11 i my10 dan ayıran enjektör üzerinde harf rakam yada buna benzer ne var?
teşekkür.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #683 : Nisan 30, 2011, 11:52:01 »
mehmet bey benim aracımda MY10 var, bu sistemi MY11'e çevirmek sizce mantıklı bir iş mi olur, herşeyden önce yapılabilir mi böyle bir iş..?
fayda-maliyet açısından yararımıza olur mu..?
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #684 : Mayıs 01, 2011, 21:53:07 »
Aracınızdaki sorunun nedeni tamamen ustanızın lpg ayarını doğru yapamaması ile alakalı.Yapılması gereken 5 dakıkalık bir yol ayarıdır.Enjeksiyon ms leri ayarlanacak araç ne zengin ne de fakir olarak çalışacaktır.Doğru yapılmayan ayar daha buyuk sorunlara neden olabilir.Başka bir sitede sorulan soruya verdiğim cevabı burdan yayınlıyorum.Bilgilerinize...

Lpg sistemlerini yorumlamak için önce benzin işletim sistemlerini bilmek gerekir.Çok fazla detaya girmeden sizin de belirttiğiniz gibi benzin ecüsü araca göndereceği yakıt miktarını Boğaz kelebek potansiyometresi, manifold basınç , ısı oksijen ,hava ve motor soğutma suyu gibi bir çok sensörden bilgi alarak gönderir.Örneğin siz aracınızı kış mevsiminde Erzurumda çalıştırmak istediniz ,motor soğutma suyu sıcaklık sensörü -25 dereceyi benzin ecüsüne bildirir ,bu bilgiyi alan benzin ecüsü aracın bu soğukta çalışabilmesi için fazla yakıta ihtiyacı olduğunu hesaplar ve bu bilgiye göre yakıt gönderir.Aynı şekilde hava sıcaklık sensörü manifolt basınç sensörleri sürekli benzin ecüsü ile iletişim halindedir ve benzin ecüsü bu sensörlerden aldığı bilgiye göre benzin enjektörlerine sinyaller gönderir.
Şimdi yavaş yavaş lpg sistemine doğru yol alalım fakat önce aracın benzinde çalışırken LFT ve SFT si nasıl çalışıyor bunu öğrenelim.Basit ifadeyle benzin ecüsü benzin enjektörlerine 2 şer gram benzin göndermesini söylesin (gram diyorum anlayalım diye  sırası gelen benzin enjektörü 2 gr benzini yanma odasına püskürttü ,motorda yanma meydana geldi ve yanan gaz en son eksozdan dışarı çıktı fakat çıkmadan önce bu yanmayı eksozda bulunan oksijen sensörü ölçer ve yanmanın durumuna göre benzin ecüsüne sinyal gönderir .Örneğin yanma %5 zengin olsun yani yakıt fazla geliyor olsun bu sinyali alan benzin ecüsü bir sonraki döngüde yakıtı %5 kısık göndercek (_%5) ,benzin enjektörleri bu sefer 2 gram olan yakıtı 1.95 grm gönderecek ,sensör yanmayı ölçecek örneğin yanma bu sefer %3 fakir oldu ,bu veriyi de benzin ecüsüne gönderecek bu durumda benzin ecüsü bir sonraki yakıtı %3 fazla göndercek ve bu düzen böyle gidecek ;yani aracın ihtiyacını benzin ecüsü sürekli belirli bir aralıkta tutmaya başlayacak.
Bu aralık araçların emisyon oranlarına gçre euro 3 euro4 euro 5 olmasını belirliyor.Hata aralığı geniş olan araçlar Euro 3 araçlardır örneğin 2000 model megane hata aralığı daraldıkça Euro 5 e doğru yol alıyoruz (örneğin Chewrolet Cruze) işte belirlenen bu aralıkların dışına çıkıldığı zaman araçlar emisyon arızası veriyor.

Şimdi aracımıza lpg sistemini takalım ve lpg otokalibrasyonunu yapalım .Bu arada Hiç bir lpg sistemi 0 hata ile kalibrasyon yapamaz ,herzaman bir hata oranı vardır ,işte burda ürünün kalitesi devreye girer ,kalite artıkça yapılan otokalibrasyonun hata oranı 0 yaklaşır fakat hiç bir zaman 0 olmaz ,bu hata aralığını 0 a montajcı yol ayarı yaparak yaklaştırır.İşte BRC bu hatayı maksımum %5 ile yapar 
Şimdi araç lpg de çalışsın ,lpg enjektörleri motora yakıtı püskürtmeye başladı ,motorda yanma meydana geldi ve yanan gazı oksijen sensörü ölçtü ve yanmanın %20 fakir olduğunu benzin ecüsüne bildirdi ,benzin ecüsü bu bilgiyi aldı ve yanmayı düzeltmek için yakıtı %20 aç sinyalini gönderdi ama benzin ecüsü sadece benzin enjektörlerine hükmedebilir ,sonuçta aracın yakıtı artmadı ;yani burdan şunu anlıyoruz ,lpg sistemlerinin ayarı stabildir ,aracın kendi sensörlerinden malesef bilgi almaz ,ne ayarlandıysa onu gönderir.
Örneğe devam edelim ,motorda yanma %20 fakir ve sensör bunu tekrar benzin ecüsüne bildirdi benzin ecüsü yakıt artış sinyalini gönderdi fakat yanma hala fakir bu durumda aracınızın arıza lambasını yanar ve p0171 fakir yakıt karışım arızası verir.Bu ilk sorundur ve daha buyuk sorunlara gebedir.Siz bunu önemsemediniz ve yola devam ettiniz motor fakir karışımla devam ettiği için subab aşırı ısıya maruz kaldığı için aşınma artık başlamıştır .Bu mekanık bır soruna neden olmuştur şimdi işin elektronik soruna devam edelim ,benzin ecüsü yakıtı artırmak istıyor ama artıramıyor %20 artış sinyali artık aracın LFT Long Fuel Triminin bozulmasına neden olur ve siz aracınızı benzine aldığınızda ve özellikle soğuk motorda araç benzinle çalıştığında bu %20 lik artış bir anda araca gönderilir ve araç geregınden fazla bir yakıta maruz kalır ve sabah soğuk motorda gaz yemez ya da çalışmaz.İşte bunların hepsinin nedeni gaz ayarının yanlış yapılmasıdır.Yada ürünün eksikliğinden dolayı aracın benzin işletim sisteminin bozulmasıdır.

cevabınız için çok teşekkür ederim..usta yol ayarı yaptı bu sefer inş... işe yarar... artık dua etmekten başka çarem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #685 : Mayıs 02, 2011, 11:22:54 »
S. A. Mehmet Bey;
Yozgatta öğretmenlik yapıyorum. Burada methinizi de çok duydum.  Yorumlarınızdan işinizin ehli bir insan olduğunuz anlaşılıyor. Ve güven telkin eden, doyurucu cevaplar veriyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. (Marifet iltifata tâbîdir, iltifatsız mârifet zâildir) :alkis:
Soruma gelince: Nisan ortasında almış olduğum aracıma LPG dönüşümü yaptırmak istiyorum.   Ancak kafamdaki bazı sorular hala cevabını bulamadı. 2 yıl daha garantisi devam edecek olan aracıma tüp taktırıp taktırmama konusunu yüksek değerlendirmelerinize arz ediyorum. Yılda ortalama 3500 - 5000 km yol yapıyorum. Bunun da %70 -80 i şehir içi kullanım. Aracımı çok zorlamam, performans merakım hiç yoktur. Ama sollama sırasında da vites küçültmek istemem.  Yozgat'ın  iklim ve yerleşim şartları da malum. Özellikle ağır kış şartlarında ve genel anlamda bu araçlarda lpg uyumu nasıldır? Kısa ve uzun vadede fayda/zarar dengesi ne olur. Bakım periyodu ve masrafı nedir? Fiyat/Performans oranlaması nasıldır?
Bu arada araç 2008 avensis 1.6 elegant (hemi de siyah  :lol:)
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #686 : Mayıs 03, 2011, 00:47:33 »
sayın hocam ,araçta da gaz piposu uygulamasına gidilerek aracın emme manifoltu delinmeden montaj yapılması ne demektir? Bu işlem sanırım iyi bişey ve her araca uygulanabilirmi?bilinen sistemle fiyat farkı varmıdır? benim aracım 2011 toyota corolla,bu işleme uygunmudur?  hocam bizi aydınlattığınız için teşekkür eder saygılar sunarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #687 : Mayıs 03, 2011, 09:08:28 »
A.S Sayın Hocam ;

Güzel düşünceleriniz ve iltifatınız için çok teşekkür ederim.
Lpg dönüşümde amaç kullanıcıların benzin tüketimlerinden araçlarında herhangi bir sorun yaşamadan tasarruf etmeleridir (Malesef çevre kirliliğini önlemek için ülkemizde lpg tercih edilmiyor) ve bu tasarrufun gerçekleşmesi için ise öncelikle tercih ettikleri lpg sistemini amorti etmeleri ve daha sonra gerçek tasarrufu yaşamaları gerekmektedir.Yazınızda belirttiğiniz yıllık araç ile yaptığınız km maksımum 5.000 km ,bu durumda 1.500 TL lik bir sistem tercih etmeniz halinde bu ürünü öncelikle amorti etme süreniz yaklaşık 10.000 km ,bu ise sizin 2 yıl içinde yapacağınız yol!
Bu durumda aracınızda lpg kullanmanızın sizin açınızdan çok ekonomik olmayacaktır.Yılda yaklaşık 10.000 km yol yapan bir kullanıcı olsaydınız kesinlikle bir an önce aracınıza lpg dönüşümü yaptırmanız önerirdim ve tavsiye edeceğim ürün BRC MY11 olurdu.Böyle bir ürün tercih etmeniz halinde neredeyse benzine eş performans ve %40 ın üzerinde bir yakıt tasarrufu sağlardınız ,aracınızı ise her 15.000 km de bir lpg bakımına getirir ,gaz filitresini değiştirip ,gaz ayarı ve kaçak kontrolü yaptırırdınız ve bu servis bakım işlemlerine 30 TL öderdiniz.Aklınıza takılan tüm soruları bana yazabilirsiniz.Sevgi ve saygılarımla...

S. A. Mehmet Bey;
Yozgatta öğretmenlik yapıyorum. Burada methinizi de çok duydum.  Yorumlarınızdan işinizin ehli bir insan olduğunuz anlaşılıyor. Ve güven telkin eden, doyurucu cevaplar veriyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. (Marifet iltifata tâbîdir, iltifatsız mârifet zâildir) :alkis:
Soruma gelince: Nisan ortasında almış olduğum aracıma LPG dönüşümü yaptırmak istiyorum.   Ancak kafamdaki bazı sorular hala cevabını bulamadı. 2 yıl daha garantisi devam edecek olan aracıma tüp taktırıp taktırmama konusunu yüksek değerlendirmelerinize arz ediyorum. Yılda ortalama 3500 - 5000 km yol yapıyorum. Bunun da %70 -80 i şehir içi kullanım. Aracımı çok zorlamam, performans merakım hiç yoktur. Ama sollama sırasında da vites küçültmek istemem.  Yozgat'ın  iklim ve yerleşim şartları da malum. Özellikle ağır kış şartlarında ve genel anlamda bu araçlarda lpg uyumu nasıldır? Kısa ve uzun vadede fayda/zarar dengesi ne olur. Bakım periyodu ve masrafı nedir? Fiyat/Performans oranlaması nasıldır?
Bu arada araç 2008 avensis 1.6 elegant (hemi de siyah  :lol:)

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #688 : Mayıs 03, 2011, 09:14:40 »
Merhaba Akın Bey ;

Aşağıda verdiğim linki incelerseniz daha detaylı bilgiye ulaşırsınız.Gaz piposu bazı araçlarda uyguladığımız ,aracın emme manifoltunu delmeden ,lpg gazını yanma odasına en yakın ve en doğru açı ile gönderdiğimiz BRC sistemlerinde kullanılan bir lpg ekipmanıdır.Toyatanın valve matik motorlarına uygulanabiliyor fakat vvti -dual vvti araçlarına uygun değildir.Ekstra işçilik ve maliyeti bayiye vardır fakat fiyata yansıtılma noktasında seçenek bayiye bırakılmıştır.Bilgilerinize...

http://www.ozenclerotogaz.com.tr/duyurular.php?haber_id=7

sayın hocam ,araçta da gaz piposu uygulamasına gidilerek aracın emme manifoltu delinmeden montaj yapılması ne demektir? Bu işlem sanırım iyi bişey ve her araca uygulanabilirmi?bilinen sistemle fiyat farkı varmıdır? benim aracım 2011 toyota corolla,bu işleme uygunmudur?  hocam bizi aydınlattığınız için teşekkür eder saygılar sunarım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #689 : Mayıs 03, 2011, 17:38:49 »
Mehmet Bey Merhaba

Ben 2011 Auris 1.6 Valvematic motorlu aracıma BRC taktırmak istiyorum. Forumda okuduğum kadarı ile bir arkadaş 1.33 olan motorda carbon seramid maddesi kullanıldığından bahsetmişti. Benim araçta böyle bir madde varmı ve LPG ile bir süre sonra motor yapısı sorun çıkarırmı? Bilginiz varmıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #690 : Mayıs 03, 2011, 18:32:21 »
Mehmet Bey Merhaba
Merhaba ;

Sızın aracınızın subablarında boyle bır madde var mı bılemıyorum fakat bıldıgım valve matık motorlarda lpg donusumu ıle ılgılı bır sorun yasanmadıgı.Basta avansıs olmak uzere valve matık bır cok aurıs ve versoya BRC montajı yaptık ve bu araclardan bır kısmı 50.000 km yı sorunsuzca tamamladı,olumsuz bır durum ıle karsılasmadık.Bılgılerınıze...

Ben 2011 Auris 1.6 Valvematic motorlu arac?ma BRC takt?rmak istiyorum. Forumda okuduïum kadar? ile bir arkada? 1.33 olan motorda carbon seramid maddesi kullan?ld?ï?ndan bahsetmi?ti. Benim araçta böyle bir madde varm? ve LPG ile bir süre sonra motor yap?s? sorun ç?kar?rm?? Bilginiz varm?d?r?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #691 : Mayıs 03, 2011, 19:40:08 »
Teşekkürler. İstanbul' da güzel ve sorunsuz bir montaj için nereyi tavsiye edersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #692 : Mayıs 03, 2011, 22:56:58 »
hocam teşekkür ediyorum açıklamalarınıziçin, ben sivasta yaşıyorum henüz 1000 km yi doldurmamış bir aracım var biraz daha km yaptıktan sonra inşallah yanınıza gelip lpg montajı düşünüyorum sizin gibi işin ehli kişiyle tanıştığıma çok memnunum. Benim için sorunsuzluk çok önemli o nedenle montajı sıvasta deyilde başka bir ilde yaptırmayı düşünüyordumki sizi tanıdım.Hocam son olarak araç çok yeni olduğu için lpg montajı yapmak sakıncalı olurmu?yada aracım kaç km ye geldiğinde bu işi yapmaya elverişli olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #693 : Mayıs 04, 2011, 15:18:42 »
Hangi Yaka ?

Teşekkürler. İstanbul' da güzel ve sorunsuz bir montaj için nereyi tavsiye edersiniz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #694 : Mayıs 04, 2011, 15:20:57 »
mehmet bey öncelikle iyi günler,,
mehmet bey yaptığınız açıklamalar ve verdiğiniz bilgiler için size çok çok teşekkür ederim,, yazılanların büyük kısmını okudum ama gözümden kaçan yer olmuş olabilir, daha önce sorulmuş bir soru ise affola,,
mehmet bey benim soum şu; aracım 2000 seat ibiza 1.6 signo modeli, aldığımda üzerinde yaklaşık 4-5 aylık atiker sıralı sistem vardı, (şu sıralar eskisi kadar çok yapmamakla beraber) özellikle gün içerisinde ilk çalıştırmamda benzinde iken motor titreme yapıyor, devir 500-800 aralığında gidip geliyor ve bazen stop edecekmiş gibi oluyor, ama gaza geçtiğinde sorun tamamen ortadan kalkıyor ve devir sabitleniyor. bir arkadaşa sorduğumda, fakir karışımdan olduğunu ve 200km kadar benzinde gidip normale döndüğünde otogaz servisime gidip gaz ayarını yeniletmemi söyledi, ancak emin olamadım, size sormak istedim,,
yazılanlardan okuduğum kadarıyla eğer ki bu fakir karışım ise pek hoş bir durum değil sanırım,, öyleyse motora bu durum zarar verir mi? yakıt sarfiyatımda bir artma olur mu? ve sorunu nasıl çözebilirim?
sanırım biraz uzun oldu, yardımcı olursanız çok çok sevinirim,,
iyi günler, sağlıklı kazasız sürüşler,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #695 : Mayıs 04, 2011, 15:26:25 »
Merhaba ;

Nazik düşünceleriniz için teşekkür ederim.0 km araçlarda lpg dönüşümü çin rodajı gerekli görmüyorum ,dünyada ve Türkiye'de bir çok araç 0 km de BRC ya da farklı marka lpgli olarak trafiğe çıkıyor.Fakat ben her zaman 0 km araçl sahiplerine lpg dönüşümünden önce en az 1000 km araçlarını tanımaları (performans,yakıt ,sürüş konforu) için araçlarını benzinde kullanmalarını öneriyorum.Aracınızı tanıdıktan sonra sizi servisimizde görmekten mutluluk duyarız.Selamlar...

hocam teşekkür ediyorum açıklamalarınıziçin, ben sivasta yaşıyorum henüz 1000 km yi doldurmamış bir aracım var biraz daha km yaptıktan sonra inşallah yanınıza gelip lpg montajı düşünüyorum sizin gibi işin ehli kişiyle tanıştığıma çok memnunum. Benim için sorunsuzluk çok önemli o nedenle montajı sıvasta deyilde başka bir ilde yaptırmayı düşünüyordumki sizi tanıdım.Hocam son olarak araç çok yeni olduğu için lpg montajı yapmak sakıncalı olurmu?yada aracım kaç km ye geldiğinde bu işi yapmaya elverişli olur
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #696 : Mayıs 04, 2011, 15:33:25 »
Bu sorunuza başka bir forumda ya da ozenclerotogaz@hotmail.com aderesine gelen bir maile cevap olarak verdiğimi hatırlıyorum.
Arkadaşınızın tavsiyesine uyunuz ,doğru bilgidir.Aracınızdaki sorunun sebebi lpg sisteminin aracınızın benzin ecüsünün LFT değerini bozması ise ,aracınızı yaklaşık 300 km benzinde kullandığınızda sorun düzelecektir.Sorun düzelmez ise sorunu başka yerde aramak gerekir.Selamlar...

mehmet bey öncelikle iyi günler,,
mehmet bey yaptığınız açıklamalar ve verdiğiniz bilgiler için size çok çok teşekkür ederim,, yazılanların büyük kısmını okudum ama gözümden kaçan yer olmuş olabilir, daha önce sorulmuş bir soru ise affola,,
mehmet bey benim soum şu; aracım 2000 seat ibiza 1.6 signo modeli, aldığımda üzerinde yaklaşık 4-5 aylık atiker sıralı sistem vardı, (şu sıralar eskisi kadar çok yapmamakla beraber) özellikle gün içerisinde ilk çalıştırmamda benzinde iken motor titreme yapıyor, devir 500-800 aralığında gidip geliyor ve bazen stop edecekmiş gibi oluyor, ama gaza geçtiğinde sorun tamamen ortadan kalkıyor ve devir sabitleniyor. bir arkadaşa sorduğumda, fakir karışımdan olduğunu ve 200km kadar benzinde gidip normale döndüğünde otogaz servisime gidip gaz ayarını yeniletmemi söyledi, ancak emin olamadım, size sormak istedim,,
yazılanlardan okuduğum kadarıyla eğer ki bu fakir karışım ise pek hoş bir durum değil sanırım,, öyleyse motora bu durum zarar verir mi? yakıt sarfiyatımda bir artma olur mu? ve sorunu nasıl çözebilirim?
sanırım biraz uzun oldu, yardımcı olursanız çok çok sevinirim,,
iyi günler, sağlıklı kazasız sürüşler,,
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #697 : Mayıs 04, 2011, 15:37:05 »
kusura bakmayın, ben mail attım ancak buradan attım sanıyordum, ulaştıramadım sandım, biraz acele yazıp yollamıştım, dikkat edemedim,,
çok çok teşekkür ediyorum mehmet bey, çok saolun,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #698 : Mayıs 04, 2011, 15:41:47 »
son olarak; peki bu 200-300km kadar benzinle gitmezsem yani aynı düzen devam edersem motora bir zararı olur mu? veya yakıt sarfiyatıda bir artış?
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #699 : Mayıs 04, 2011, 16:05:42 »
Tabi ki aracınızı fakir karışım ile kullanmaya devam ederseniz subablarınızın,oksijen sensörünüzün  ömründen yersiniz .Selamlar...

son olarak; peki bu 200-300km kadar benzinle gitmezsem yani aynı düzen devam edersem motora bir zararı olur mu? veya yakıt sarfiyatıda bir artış?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ