Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 717036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+

Toyota Club Türkiye

Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #700 : Mayıs 04, 2011, 17:25:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #701 : Mayıs 05, 2011, 09:57:36 »
AYAR OTO -Taner Uçar lütfen selamlarımı iletiniz...
Adres : Mahmutbey Yolu Mezbaa Durağı Kocasinan Sanayi Sitesi B/2 Blok No.2 (Milangaz LPG Dolum İstasyonu Karşısı) Bahçelievler / İstanbul 
Telefon : 0(212) 551 74 44 - 639 87 72 
Faks : 0(212) 503 01 67 
E-mail : ayarotolpg@gmail.com

Avrupa yakası
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #702 : Mayıs 05, 2011, 11:53:26 »
Ben bugün bir uğrarım kendilerine. Muhtemelen bu ay taktıracağım. Zaten araç 3000 km oldu. Gerçi aracım çok yakmıyor. hep 7.2 ve 7.3 ortalamada şehir içi ama benzin malum. Alırkende lpg taktıracağız diye düşünmüştüm fakat bir 10.000 km beklerim diyordum. Gerek yok beklemeye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #703 : Mayıs 05, 2011, 12:03:56 »
Benzinin 5 TL olmasını beklemeye gerek yok ,bir an önce tasarrufa gidilimeli diye düşünüyorum .

Ben bugün bir uğrarım kendilerine. Muhtemelen bu ay taktıracağım. Zaten araç 3000 km oldu. Gerçi aracım çok yakmıyor. hep 7.2 ve 7.3 ortalamada şehir içi ama benzin malum. Alırkende lpg taktıracağız diye düşünmüştüm fakat bir 10.000 km beklerim diyordum. Gerek yok beklemeye.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #704 : Mayıs 05, 2011, 17:29:39 »
Mehmet Bey, öncelikle doğru bilgilendirme konusundaki hassasiyetiniz için çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..
Benim 2010 model (132hp valvematic) verso aracım var ve şirketinizin internet sitesini incelerken benimkiyle aynı model araca yaptığınız uygulamayı gördüm..Bu konuda bir kaç sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim
1. Afyonkarahisar'da tanıdığınız/tavsiye edebileceğiniz bir usta (yetkili bayi) var mı?
2.Valvematic motorlar için emme manifoltunun delinmeden uygulama yapıldığını söylemiştiniz bu duruma usta mı karar verir müşteri olarak ben isteyebilir miyim?
3.Uygulama yaptığınız araçta my 11 enjektörler mi kullanıdı?
4.Son olarak kaç litrelik yakıt tankı kullandınız?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #705 : Mayıs 05, 2011, 18:24:57 »
Merhabalar Mehmet Bey,
Geçen ay 2010 132 hp multimode aurisime BRC My10 sistem tekıldı. Yaklaşık 2000 kmdir kullanıyorum ancak son 2 gündür sabahları tam gaza geçerken benzinde kalıyor ve bip bip şeklinde ötmeye başlıyor. Yarın sabah tekrar kontrol edeceğim, sizinde görüşlerinizi almak istiyorum
Ayrıca LPG taktırdığım bayiyi aradım sizin araca pipo uygulaması yapılmıyor dediler, ayrıca my 10 serisinin my 11 den farkı sadece program dediler acaba doğrumu söylediler. Teşekkürler.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #706 : Mayıs 05, 2011, 19:45:40 »
Merhaba ;

Muhtemelen aracınızdaki sorunun nedeni lpg valflerinden birinin çalışmaması ; sistem benzinden gaza geçiş için tüm şartları tamamlamasına rağmen yeterli lpg basıncı gelmediği için sistem benzine geçiyor.Servise kontrol ettirin.MY11 in My10 lardan farkı yeni segmanlı tip enjektörleri ve 3.02 yazılımıdır.Valve matik araçlara gaz pipolu uygulama yapılabilir ama zahmetli ve tecrübe gerektiren bir işlemdir bu sebeble her bayi pipo uygulamasına gitmiyor ,klasik gaz nipeli işlemi yapıyor,tercih meselesi .

Merhabalar Mehmet Bey,
Geçen ay 2010 132 hp multimode aurisime BRC My10 sistem tekıldı. Yaklaşık 2000 kmdir kullanıyorum ancak son 2 gündür sabahları tam gaza geçerken benzinde kalıyor ve bip bip şeklinde ötmeye başlıyor. Yarın sabah tekrar kontrol edeceğim, sizinde görüşlerinizi almak istiyorum
Ayrıca LPG taktırdığım bayiyi aradım sizin araca pipo uygulaması yapılmıyor dediler, ayrıca my 10 serisinin my 11 den farkı sadece program dediler acaba doğrumu söylediler. Teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #707 : Mayıs 05, 2011, 19:50:26 »
Merhaba ;

1)Afyon'da tanıdığım usta var ama bu araca lpg dönüşümü yaptırmadan önce daha önce bu araca takıp takmadığını muhakkak sorun ,tecrübesi yoksa arkadaşım da olsa tanıyor da olsam sizi yönlendiremem.Malesef Afyon lpg dönüşüm konusunda istenilen düzeyde değil( benim bildiğim kadarıyla)

2)Bu araçlara gaz pipolu montaj ve özel toyota soketli tesisat aparatı kullanılabilir ,bu sayede aracın emme manifoltu delimediği gibi tesisatı da kesilmez.Pipo uygulamasına bayilerimiz karar veriyor.

3)Net hatırlamıyorum ,çünkü bu tip araçlara çok montaj yapıyoruz ;mart ayından önce ise MY10 kitte kullanılan ino3  enjektörler takılmıştır.

4) 40 lt simit depo uygulaması yapılabilir.

Mehmet Bey, öncelikle doğru bilgilendirme konusundaki hassasiyetiniz için çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim..
Benim 2010 model (132hp valvematic) verso aracım var ve şirketinizin internet sitesini incelerken benimkiyle aynı model araca yaptığınız uygulamayı gördüm..Bu konuda bir kaç sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim
1. Afyonkarahisar'da tanıdığınız/tavsiye edebileceğiniz bir usta (yetkili bayi) var mı?
2.Valvematic motorlar için emme manifoltunun delinmeden uygulama yapıldığını söylemiştiniz bu duruma usta mı karar verir müşteri olarak ben isteyebilir miyim?
3.Uygulama yaptığınız araçta my 11 enjektörler mi kullanıdı?
4.Son olarak kaç litrelik yakıt tankı kullandınız?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
« Yanıtla #708 : Mayıs 06, 2011, 07:10:14 »
 Çok teşekkür ederim Mehmet Bey, Afyon konusunda haklısınız...Peki Eskişehir'de referans verebileceğiniz bir isim var mı? Olmadı Çoruma gelicez anlaşılan  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #709 : Mayıs 06, 2011, 10:05:58 »
Merhaba Mehmet Bey;bende 2004 model toyota versoma lpg taktırmıştım.ama taktırdığım yer daha önce bu tür bir uygulama yapmış mı yapmamış mı bunu sormak aklıma hiç gelmemişti.benim size sorum şu aracımı başka bir uygulama yapan servise gösterme me gerek var mı.yoksa ,götürmeden benim gözle bakarak kontrol edebileceğim sizin söyliyebileceğiniz tavsiyeler varmı yardımlarınızı bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #710 : Mayıs 06, 2011, 12:38:04 »
Çorum'a gelmenize gerek yok ama yolunuz düşerse çay içmeye beklerim. :)

ESKİŞEHİR OTO EMRE /MEHMET TEKİN Sanayi Çarşısı Polat Sokak No: 20 0 222 237 20 47 0 222 227 95 25 ÖMER TEKİN

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey, Afyon konusunda haklısınız...Peki Eskişehir'de referans verebileceğiniz bir isim var mı? Olmadı Çoruma gelicez anlaşılan  :D
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #711 : Mayıs 06, 2011, 12:46:12 »
Mehmet Beyyyyy;benim sorularıma neden cevap yazmıyorsunuzzzzz...... :( :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #712 : Mayıs 06, 2011, 12:51:57 »
Merhaba
Montaj resimlerini ekleyin buraya beraber yorumlayalım.

Merhaba Mehmet Bey;bende 2004 model toyota versoma lpg taktırmıştım.ama taktırdığım yer daha önce bu tür bir uygulama yapmış mı yapmamış mı bunu sormak aklıma hiç gelmemişti.benim size sorum şu aracımı başka bir uygulama yapan servise gösterme me gerek var mı.yoksa ,götürmeden benim gözle bakarak kontrol edebileceğim sizin söyliyebileceğiniz tavsiyeler varmı yardımlarınızı bekliyorum...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #713 : Mayıs 06, 2011, 12:52:48 »
Rica ederim olur mu öyle şey :) Yukarda cevap yazdım...

Mehmet Beyyyyy;benim sorularıma neden cevap yazmıyorsunuzzzzz...... :( :( :(

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #714 : Mayıs 06, 2011, 13:00:49 »
resimleri çektim ama yolluyamamıştım sitedeki arkadaşlardan yardım istemiştim nasıl yükleyeceğim konusunda kimseden ses çıkmayınca yükleyemedim.sizin bir bilginiz varmı acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #715 : Mayıs 06, 2011, 13:52:54 »
resimleri çektim ama yolluyamamıştım sitedeki arkadaşlardan yardım istemiştim nasıl yükleyeceğim konusunda kimseden ses çıkmayınca yükleyemedim.sizin bir bilginiz varmı acaba.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #716 : Mayıs 06, 2011, 14:34:36 »
teşekkür ederim hakkı bey verdiğiniz bilgi için.akşama mutlaka koyarım resimleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #717 : Mayıs 07, 2011, 14:59:20 »
Merhaba Mert Bey ;

Muhtemelen aracınızın ısı sensöründe ya da devir ya da map baglantılarında sorun var.Aracınızı servise götürüp bilgisayara bağlatın ve geçiş parametrelerini kontrol etsinler ,bakalım sorun nerde ?

merhaba mehmet bey,
lpg yı konyada taktırmıstım.suanda canakkaledeyım.burda servısıne goturdum,bılgısayara bagladılar ve ayarları normal dedıler.sorun ısı sensorunden olabılır dedıler.artık onu konyaya gıttıgımde gosterecegım.
bu arada ben aracı dırek lpgde calıstırıyorum.bu araca zarar verırmı? hayırlı gunler
(2001 corolla 1.6 vvt-i zavollı sıralı sıstem lpg)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #718 : Mayıs 07, 2011, 17:17:19 »
Direkt lpg ile çalıştırmak uzun vadede katalizatörünüze zarar verir (özellikle soğuk motorda)

merhaba mehmet bey,
lpg yı konyada taktırmıstım.suanda canakkaledeyım.burda servısıne goturdum,bılgısayara bagladılar ve ayarları normal dedıler.sorun ısı sensorunden olabılır dedıler.artık onu konyaya gıttıgımde gosterecegım.
bu arada ben aracı dırek lpgde calıstırıyorum.bu araca zarar verırmı? hayırlı gunler
(2001 corolla 1.6 vvt-i zavollı sıralı sıstem lpg)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #719 : Mayıs 07, 2011, 22:30:56 »
Mehmet bey,aracım 98 1.3 xl(karbüratörlü)corolla aracıma lpg taktırmak istiyorum,sıralı sistem mi yoksa normal lpg mi taktırmalıyım,hangi marka ve en iyi nerede taktırabilirim?