Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 716996 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #660 : Nisan 23, 2011, 14:17:22 »
Arkadaşlar Merhaba;

Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra Toyota Clup TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...

Mehmet Bey Merhaba,

Bir çok soruna verdiğiniz cevapları okudum, belliki işin ehli olmuşsunuz. Benimde birkaç problemim var yardımcı olursanız sevinirim.

2000 1.4 corolla'm var. Aldığımda üstünde BAYKAN sıralı sistem vardı. Yaklaşık 1 senedir (45.000 Km) kullanıyorum gayet memnunum. Fakat ilgisizliğim yüzünden lpg bakımlarını aksattım. Şuan birtakım sorunlar yaşıyorum.

1-Benzinden gaza geçerken (kalorifer kademesi dışardan-içeriye konumunda iken) araç içi gaz kokuyor.
2-Rolanti 1000 in altında çalışıyor ve vites boşta iken ani duruşlarımda stop edebiliyor.
3-Motor sıcaklığı kaç derece olursa olsun(soğuk havalarda) 3000 devir üzeri ara gazda lpg ye geçiyor.Tabi hemen stop edecek gibi oluyor,ama etmiyor, direniyor :) Motor soğukken gaza geçmesi motora ne gibi zararlar verir?
4- Regülatörün üzerindeki tam ortada duran alyan vida üzerinden hava kaçıyor,elimi tuttuğumda bariz hissediyorum.
5-Kullanıcı bazında lpg sistemine nasıl bakımlar yapılabilir. Örneğin gaz filtresi temizlenebilir mi?, regülatör içinde biriken yağ temizlenebilir mi? Enjektörler açılıp temizlenebilir mi? Bujilere nasıl bakım yapabiliriz? (Elektrik-Elektronik Öğretmeniyim elim yatkın ama söz konusu motor olunca cesaret edemiyorum)

Bakım yaptırmadan önce cevaplarınızı bekliyorum.

Teşekkürler,

Emre
2008 Corolla D-4D Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #660 : Nisan 23, 2011, 14:17:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #661 : Nisan 24, 2011, 14:34:17 »
Merhaba Emrah Bey ;

1)LPG Sisteminizde gaz kaçağı olduğundan dolayı bu kokuyu hissediyorsunuz.
2)Üçüncü sorunuzda soğuk motorda aracınızın hemen gaza geçtiğini belirtmişsiniz böyle bir geçişte bu sorunları her zaman yaşarsınız .
3)Aracınızda zengin karışımdan dolayı katalik konvektörünüz zarar görebilir ,subablarınız aşınabilir.Lpg enjektörleriniz yıpranabilir.Özetle kesinlikle bu sorunu hallettirmelisiniz.
4)Sanırım o hava dediğiniz lpg ,ve sabahları koku da bundan kaynaklanabilir (aman dikkat)
5)Bu gibi bakımları kendiniz değil yetkli servisiniz yapmalı.

SELAMLAR ,SAYGILAR...

Mehmet Bey Merhaba,

Bir çok soruna verdiğiniz cevapları okudum, belliki işin ehli olmuşsunuz. Benimde birkaç problemim var yardımcı olursanız sevinirim.

2000 1.4 corolla'm var. Aldığımda üstünde BAYKAN sıralı sistem vardı. Yaklaşık 1 senedir (45.000 Km) kullanıyorum gayet memnunum. Fakat ilgisizliğim yüzünden lpg bakımlarını aksattım. Şuan birtakım sorunlar yaşıyorum.

1-Benzinden gaza geçerken (kalorifer kademesi dışardan-içeriye konumunda iken) araç içi gaz kokuyor.
2-Rolanti 1000 in altında çalışıyor ve vites boşta iken ani duruşlarımda stop edebiliyor.
3-Motor sıcaklığı kaç derece olursa olsun(soğuk havalarda) 3000 devir üzeri ara gazda lpg ye geçiyor.Tabi hemen stop edecek gibi oluyor,ama etmiyor, direniyor :) Motor soğukken gaza geçmesi motora ne gibi zararlar verir?
4- Regülatörün üzerindeki tam ortada duran alyan vida üzerinden hava kaçıyor,elimi tuttuğumda bariz hissediyorum.
5-Kullanıcı bazında lpg sistemine nasıl bakımlar yapılabilir. Örneğin gaz filtresi temizlenebilir mi?, regülatör içinde biriken yağ temizlenebilir mi? Enjektörler açılıp temizlenebilir mi? Bujilere nasıl bakım yapabiliriz? (Elektrik-Elektronik Öğretmeniyim elim yatkın ama söz konusu motor olunca cesaret edemiyorum)

Bakım yaptırmadan önce cevaplarınızı bekliyorum.

Teşekkürler,

Emre
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #662 : Nisan 24, 2011, 20:38:58 »
Teşekkürler Mehmet Bey,

Muayeneden önce gaz kaçak kontrolü yaptırdığımda özellikle regülatörden çıkan havaya tutturdum cihazı, ama kaçak belirtisi göstermedi. Çok enteresan, cihaz mı bozuktu acaba :) Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, yeni şehrimde kendime güzel bir lpg ci bulursam kapsamlı bir gaz bakımı yaptıracağım corolla'ma.

Bu arada ismim Emre olacak :)

Saygılarımla.

Merhaba Emrah Bey ;

1)LPG Sisteminizde gaz kaçağı olduğundan dolayı bu kokuyu hissediyorsunuz.
2)Üçüncü sorunuzda soğuk motorda aracınızın hemen gaza geçtiğini belirtmişsiniz böyle bir geçişte bu sorunları her zaman yaşarsınız .
3)Aracınızda zengin karışımdan dolayı katalik konvektörünüz zarar görebilir ,subablarınız aşınabilir.Lpg enjektörleriniz yıpranabilir.Özetle kesinlikle bu sorunu hallettirmelisiniz.
4)Sanırım o hava dediğiniz lpg ,ve sabahları koku da bundan kaynaklanabilir (aman dikkat)
5)Bu gibi bakımları kendiniz değil yetkli servisiniz yapmalı.

SELAMLAR ,SAYGILAR...
2008 Corolla D-4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #663 : Nisan 24, 2011, 22:51:19 »
Merhaba EMRE Bey :)
Bahsettıgınız hortum regulatore gıren vakum hortumu olabılır.Sızın de belırttıgınız gıbı tecrubelı bır lpg servısıne baktırmakte fayda var.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #664 : Nisan 25, 2011, 13:10:10 »
herkese merhaba arkadaşlar.bende toyota versoma lpg yi taktırdım.şimdi size bir kaç sorum olacak.km de ne kadar yakar bilen veya test eden oldumu hiç.becerebilirsem resimleride koymaya çalışacağım.birde devir ayarı ne olmalıilk çalışmada ve ısındıktan sonra veya yol aldıktan sonraki deviri.bir de mehmet bey bu sorum özellikle size;aracımla kontrole gittiğimde usta bana nasıl memnunmusun bir sıkıntı varmı,bağlantıları yaparken tereddütüm vardı gibi bir cümle kurdu.tabi buda bende soru işareti uyandırdı, neden böyle bir cümle kullandı acaba...(resim nasıl ekleyebilirim yardımmmm)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #665 : Nisan 25, 2011, 22:56:12 »
mehmet bey bugün lpg mi taktırdıgım esaş lpg ye gittim.Sİzi söyledim onlarda sizi tanıyorlarrmış.Hattta  mardine ziyarete de gelmişsiniz.İnayet bey baktı aracın lpg geçiş sıcaklıgı 30 c süresi 10 saniyeydi onu 60 sn ye yaptı bu yeterli olur dedi.Daha sonra birde bu biryerde 650 mbar vardı onu 500 mbara düşürdüler.Zaten diğer ayarlarında falan bir sorun yoktu.Oda dedi normali bu değil ama mecburen 30 derece ayarlıyoruz dedi.:Müşteri kısa mesafe gidiyor araç lpg ye geçmiyor diye dert yakınıyor dedi.ancak bu yeterli dedi.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #666 : Nisan 26, 2011, 09:06:11 »
Ustanın nasıl tereddütleri varmış anlayamadım ,madem terddütü varmış neden takmış ? Ben de anlayamadım şimdi ...!

herkese merhaba arkadaşlar.bende toyota versoma lpg yi taktırdım.şimdi size bir kaç sorum olacak.km de ne kadar yakar bilen veya test eden oldumu hiç.becerebilirsem resimleride koymaya çalışacağım.birde devir ayarı ne olmalıilk çalışmada ve ısındıktan sonra veya yol aldıktan sonraki deviri.bir de mehmet bey bu sorum özellikle size;aracımla kontrole gittiğimde usta bana nasıl memnunmusun bir sıkıntı varmı,bağlantıları yaparken tereddütüm vardı gibi bir cümle kurdu.tabi buda bende soru işareti uyandırdı, neden böyle bir cümle kullandı acaba...(resim nasıl ekleyebilirim yardımmmm)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #667 : Nisan 26, 2011, 09:09:19 »
İnayet Usta o bölgedeki en iyi ustalardan biridir.Geçiş ayarlarında doğru değişiklikler yapmış.Tekrar gittiğinizde lütfen selamlarımı iletiniz.

mehmet bey bugün lpg mi taktırdıgım esaş lpg ye gittim.Sİzi söyledim onlarda sizi tanıyorlarrmış.Hattta  mardine ziyarete de gelmişsiniz.İnayet bey baktı aracın lpg geçiş sıcaklıgı 30 c süresi 10 saniyeydi onu 60 sn ye yaptı bu yeterli olur dedi.Daha sonra birde bu biryerde 650 mbar vardı onu 500 mbara düşürdüler.Zaten diğer ayarlarında falan bir sorun yoktu.Oda dedi normali bu değil ama mecburen 30 derece ayarlıyoruz dedi.:Müşteri kısa mesafe gidiyor araç lpg ye geçmiyor diye dert yakınıyor dedi.ancak bu yeterli dedi.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #668 : Nisan 26, 2011, 16:14:56 »
bilmiyoum mehmet bey okadar dedi kapandı konu.bu arada resimleri nasıl ekleyebiliri.ayrıca tüp takıldıktan sonra nelere dikkat etmeliyim.performans ,devir,yakıt bunlar hakkında bana bilgi verirmisiniz acaba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #669 : Nisan 26, 2011, 19:27:17 »
Resim ekleme konusunda ben de biraz zayıfım :S Lpg dönüşümü sonrası aracınızda min. çeyrek depo benzin bulundurmaya özen gösterin.Dolumun sonlarına doğru şamandradan gelen tırrrt sesinden sonra ikmali durudurun.,10.000 km de bir bakıma gidip lpg filitrenızı değiştirip lpg ayarını kontrol ettırın.LPG li güzel günler dilerim...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #670 : Nisan 27, 2011, 12:14:16 »
arkadaşlar resim yüklemek için yardııımmmmmm.mehmet bey teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.birde sanırım aracıma 37 lt lik tank takıldı galiba .buda 31 lt felan gaz alıyor.bununla kaç km yol yapabilirim.sarfiyat olarak nasıldır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #671 : Nisan 27, 2011, 14:26:51 »
mehmet bey merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Arabama brc marka tüp taktırmayı düşünüyorum.arabam toyoto corolla 1,6 terra 2005 model otomatik adanada bulunmaktayım.adana içinde bildiğim 2a mühendisliğe bağlı 3 tane bayi var 1)Mega otomotiv san. ltd 2)Akan otogaz 3)Polat lpg tüp montaj, servis ve işçilik  bakımından hangisinde memnun kalabilirim ben mega otomotiv olarak düşünüyorum .sizin önereceğiniz bayide benim için önemli.
teşekkür ederim kolay gelsin
Herkese hayırlı yolculuklar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #672 : Nisan 27, 2011, 19:09:52 »
merhabalar mehmet bey elektrik aksanıyla tüpün bir bağlantısı var mı acaba farlar açıkken araç lpg deyken rölanti bi inip bi çıkıyorda akünün zayıf olması buna neden olabilir mi ? teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #673 : Nisan 27, 2011, 22:59:31 »
merhaba, iyi akşamlar herkese

daha önce yazmıştım bende 2003 corolla sol at 1.6 var
landirenzo omegas blue var üzerinde 

sorum şu takılalı 3700 km oldu ilk 1000 km den sonra bakıma gittim ayarları yapıldı,
malum havalar ısındı klima kullanmaya başladık, sıkıntım şu klima kullandıktan sonra lpg ayarımı bozuluyor nedir aracın çekişi artık eskisi gibi değil
klima açık veya kapalı performans düştü ne yapabiliriz
---------------------------------------
- 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik Beyaz 34 UCU 55
- 1996 Honda Euro Civic 1.6 iLS  Otomatik Yesil 34 D 9260
- 1995 Toyota Corolla 1.3 XL Yeşil 34 ROE 45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #674 : Nisan 28, 2011, 11:04:06 »
Merhabalar ;

Adana Polat ve Akan Otogaz sahiplerini yakınen tanıyorum ,Mega Otomotiv ve diğer bayilerimize güvenle dönüşüm yaptırabilirsiniz.Zaten 1.6 vvti ya yanlış montaj yapan servise büyük ödül veriyoruz :) İçiniz rahat olsun şimdiden BRC li ve LPG li güzel günler dilerim.

mehmet bey merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Arabama brc marka tüp taktırmayı düşünüyorum.arabam toyoto corolla 1,6 terra 2005 model otomatik adanada bulunmaktayım.adana içinde bildiğim 2a mühendisliğe bağlı 3 tane bayi var 1)Mega otomotiv san. ltd 2)Akan otogaz 3)Polat lpg tüp montaj, servis ve işçilik  bakımından hangisinde memnun kalabilirim ben mega otomotiv olarak düşünüyorum .sizin önereceğiniz bayide benim için önemli.
teşekkür ederim kolay gelsin
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #675 : Nisan 28, 2011, 11:12:07 »
Merhaba ;

Lpg enjektörlerinin düzenli çalışması için yeterli elektriksel güce de ihtiyaç vardır .Aracın şarjı düştüğünde lpg enjektörleri de bundan etkilenir ,öncelikle akünüzü ölçtürün herhangi bir sorun yoksa sorun lpg enjektörleri ve de lpg ayarında olabilir.Siz farı ,klimayı ya da resistansı açtığınızda aracınızın enjekison ms leri de artmaktadır ,ve aracın yakıta olan ihtiyacı da artmaktadır.Lpg enjektörleri burda yakıtı düzenli gönderemez ise bu sorunu yaşarsınız.Dediğin noktaları lütfen kontrol ettirip sonucu burdan paylaşalım.Selamlar...

merhabalar mehmet bey elektrik aksanıyla tüpün bir bağlantısı var mı acaba farlar açıkken araç lpg deyken rölanti bi inip bi çıkıyorda akünün zayıf olması buna neden olabilir mi ? teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #676 : Nisan 28, 2011, 11:21:50 »
mehmet bey lpg tankında aksam listesinde bulunan markayı taktırabilirmiyiz?yoksa bayi aksam listesinde bulunan tankı kendisimi belirleyip takıyor.Akan otogaza my 11 sistemini takıyormusunuz diye sordum my10 takıyoruz dedi my11 ler ordaki ustanın dediğine göre 6.aydan sonra bayilerin ellerine ulaşıyormuş.söylediği şey tatmin edici gelmedi.benim aracıma my 11 takılabilir mi? hangi sistem sorunsuz olur?my10 mu my11 mi? birde aracıma lpg takıldıktan sonra ortalama olarak 100 km ye ne kadar lpg yakar?
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #677 : Nisan 28, 2011, 12:53:39 »
Merhaba ;

Şuan tüm bayilerimizde BRC MY11 var ,ürüne BRC MY11 denmesinin nedeni yeni tip hı-tec enjektörleri ve 3.02 yenı yazılımıdır(my10 dan farkı) .Biraz trajikomik ama bayimiz elindeki ürünü BRC MY11 olduğunu bilmiyor .Uzum yolda aracınız yaklaşık 8 lt/100 km lpg tüketir.Tank konusunda ise aksam listesinde bulunan tüm lpg tankları aracınıza takılabilir fakat bayi her marka lpg deposunu stoğunda bulundurumaz.Bu sebeble mevcut markayı takacaktır ,özel bir isteğiniz varsa bunu bayiye bildirin ,sparişini geçsin 2 gun içerisinde gelir.Selamlar...

mehmet bey lpg tankında aksam listesinde bulunan markayı taktırabilirmiyiz?yoksa bayi aksam listesinde bulunan tankı kendisimi belirleyip takıyor.Akan otogaza my 11 sistemini takıyormusunuz diye sordum my10 takıyoruz dedi my11 ler ordaki ustanın dediğine göre 6.aydan sonra bayilerin ellerine ulaşıyormuş.söylediği şey tatmin edici gelmedi.benim aracıma my 11 takılabilir mi? hangi sistem sorunsuz olur?my10 mu my11 mi? birde aracıma lpg takıldıktan sonra ortalama olarak 100 km ye ne kadar lpg yakar?
teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #678 : Nisan 28, 2011, 17:04:44 »
mehmet bey sizden birde lpg gaz hangi marka kullanmamız hakkında bilgi alabilirmiyiz....tavsiyeniz nedir acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #679 : Nisan 28, 2011, 18:20:28 »
mehmet bey my11 yerine my10 takarsa nasıl anlıyabilirim.ayrıntılı olarak tarif ederseniz memnun olurum.nitekim my10 ürünüde bayinin elinde kalmış olabilir.my11 i my10 dan ayıran enjektör üzerinde harf rakam yada buna benzer ne var?
teşekkür.