0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Merhaba;Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra Toyota Clup TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...
Mehmet Bey Merhaba,Bir çok soruna verdiğiniz cevapları okudum, belliki işin ehli olmuşsunuz. Benimde birkaç problemim var yardımcı olursanız sevinirim.2000 1.4 corolla'm var. Aldığımda üstünde BAYKAN sıralı sistem vardı. Yaklaşık 1 senedir (45.000 Km) kullanıyorum gayet memnunum. Fakat ilgisizliğim yüzünden lpg bakımlarını aksattım. Şuan birtakım sorunlar yaşıyorum.1-Benzinden gaza geçerken (kalorifer kademesi dışardan-içeriye konumunda iken) araç içi gaz kokuyor.2-Rolanti 1000 in altında çalışıyor ve vites boşta iken ani duruşlarımda stop edebiliyor.3-Motor sıcaklığı kaç derece olursa olsun(soğuk havalarda) 3000 devir üzeri ara gazda lpg ye geçiyor.Tabi hemen stop edecek gibi oluyor,ama etmiyor, direniyor Motor soğukken gaza geçmesi motora ne gibi zararlar verir?4- Regülatörün üzerindeki tam ortada duran alyan vida üzerinden hava kaçıyor,elimi tuttuğumda bariz hissediyorum.5-Kullanıcı bazında lpg sistemine nasıl bakımlar yapılabilir. Örneğin gaz filtresi temizlenebilir mi?, regülatör içinde biriken yağ temizlenebilir mi? Enjektörler açılıp temizlenebilir mi? Bujilere nasıl bakım yapabiliriz? (Elektrik-Elektronik Öğretmeniyim elim yatkın ama söz konusu motor olunca cesaret edemiyorum)Bakım yaptırmadan önce cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler,Emre
Merhaba Emrah Bey ;1)LPG Sisteminizde gaz kaçağı olduğundan dolayı bu kokuyu hissediyorsunuz.2)Üçüncü sorunuzda soğuk motorda aracınızın hemen gaza geçtiğini belirtmişsiniz böyle bir geçişte bu sorunları her zaman yaşarsınız .3)Aracınızda zengin karışımdan dolayı katalik konvektörünüz zarar görebilir ,subablarınız aşınabilir.Lpg enjektörleriniz yıpranabilir.Özetle kesinlikle bu sorunu hallettirmelisiniz.4)Sanırım o hava dediğiniz lpg ,ve sabahları koku da bundan kaynaklanabilir (aman dikkat)5)Bu gibi bakımları kendiniz değil yetkli servisiniz yapmalı.SELAMLAR ,SAYGILAR...
herkese merhaba arkadaşlar.bende toyota versoma lpg yi taktırdım.şimdi size bir kaç sorum olacak.km de ne kadar yakar bilen veya test eden oldumu hiç.becerebilirsem resimleride koymaya çalışacağım.birde devir ayarı ne olmalıilk çalışmada ve ısındıktan sonra veya yol aldıktan sonraki deviri.bir de mehmet bey bu sorum özellikle size;aracımla kontrole gittiğimde usta bana nasıl memnunmusun bir sıkıntı varmı,bağlantıları yaparken tereddütüm vardı gibi bir cümle kurdu.tabi buda bende soru işareti uyandırdı, neden böyle bir cümle kullandı acaba...(resim nasıl ekleyebilirim yardımmmm)
mehmet bey bugün lpg mi taktırdıgım esaş lpg ye gittim.Sİzi söyledim onlarda sizi tanıyorlarrmış.Hattta mardine ziyarete de gelmişsiniz.İnayet bey baktı aracın lpg geçiş sıcaklıgı 30 c süresi 10 saniyeydi onu 60 sn ye yaptı bu yeterli olur dedi.Daha sonra birde bu biryerde 650 mbar vardı onu 500 mbara düşürdüler.Zaten diğer ayarlarında falan bir sorun yoktu.Oda dedi normali bu değil ama mecburen 30 derece ayarlıyoruz dedi.:Müşteri kısa mesafe gidiyor araç lpg ye geçmiyor diye dert yakınıyor dedi.ancak bu yeterli dedi.
mehmet bey merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Arabama brc marka tüp taktırmayı düşünüyorum.arabam toyoto corolla 1,6 terra 2005 model otomatik adanada bulunmaktayım.adana içinde bildiğim 2a mühendisliğe bağlı 3 tane bayi var 1)Mega otomotiv san. ltd 2)Akan otogaz 3)Polat lpg tüp montaj, servis ve işçilik bakımından hangisinde memnun kalabilirim ben mega otomotiv olarak düşünüyorum .sizin önereceğiniz bayide benim için önemli.teşekkür ederim kolay gelsin
merhabalar mehmet bey elektrik aksanıyla tüpün bir bağlantısı var mı acaba farlar açıkken araç lpg deyken rölanti bi inip bi çıkıyorda akünün zayıf olması buna neden olabilir mi ? teşekkürler...
mehmet bey lpg tankında aksam listesinde bulunan markayı taktırabilirmiyiz?yoksa bayi aksam listesinde bulunan tankı kendisimi belirleyip takıyor.Akan otogaza my 11 sistemini takıyormusunuz diye sordum my10 takıyoruz dedi my11 ler ordaki ustanın dediğine göre 6.aydan sonra bayilerin ellerine ulaşıyormuş.söylediği şey tatmin edici gelmedi.benim aracıma my 11 takılabilir mi? hangi sistem sorunsuz olur?my10 mu my11 mi? birde aracıma lpg takıldıktan sonra ortalama olarak 100 km ye ne kadar lpg yakar?teşekkürler