0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
99 model honda civic HB aldık. 1.4 90 hp. brc marka sıralı sistem var. araç 150bin kmde ve ankarada 85 binde iken lpg takılmış. fakat lpg kazanı boşken 20 tl lik gaz (9 lt) aldığımızda 5000 devirden yukarısında bip sesi gelip kendi benzine geçiyor. bide bu sıralı sistemde lpg filtresi varmı kaç km de bir değişmek gerekir? son olarakta, ufak simit depo var. depoyu fulledik ve 3 yeşil yanması gerekirken 2 yandı ve 2. si yanıp sönüyordu. şamandıradan mı kaynaklanıyor? yaptığımız km aldığımız lpg ye göre normal yakıtı. ama göstergede farklı gösteriyor. bunun sebebi nedir?
Hayırlı yolculuklar Mehmet Bey, dönüşte en güncel haberleri bekliyoruz sizden
Merhaba mehmet bey,Bende 2001 corolla 1.6 vvt-i var(118000 kmde).iki hafta once zavoli sıralı lpg taktırdım.Arac lpg ye cok gec gecıyor.Bugun 20 km gıttıkten sonra lpg ye gecebıldı.sizce sorun ne olabılır.yardımcı olursanız sevınırım.Hayırlı gunler..
Mehmet bey gerçekten bu duyarlılığınız va bizlere ayırdığınız zaman için teşekkür ediyorum.Benim aracım 2002 toyota terra 10000km oldu lpg takalı şimdiye kadar herhangi bir proplem yoktu bu sabah ışıklarda rölantinin 6000 bine düşüp hemen 7000 8000 bine yükseldiğini ve bunu yani 6000-8000 arası düşüp kalktığını gördüm acaba neden kaynaklanıyor.
mehmet abi bendede tam tersi yanlış hatırlamıyorsam ayarlarken motora sıcaklıgını 30-35 arası birşey ayarlamışlardı birkaç seferdir dikkat ediyorum bugunlerde 100-200 metre sonra kendiliğinden geçiyor..Birde depoyu full doldurdugum zaman 4 ışık erken sönüyor.Birde lpg de araç daha fazla titriyor mehmet abi.Benzinde bakıyorum 600 de sabit duruyor ama lpg ye aldıgım zaman 600-650 700 oynuyor az az.Abicim soruyoruz kusura bakma sende sabırla cevap veriyon ilgine alakana sabrına teşekkürler.
Mehmet Bey hoş geldiniz.yeni resim ve bilgilerinizi bekliyoruz..
Mehmet bey hoş geldiniz Benimde bi sorum olacak sizlere arac rolantide çalısırken veya kalkışda ara gaz (yani gaz ver bırak) verilirse motorda boğulma oluyor hatta çok verilirse stop bile ediyor. Bunu benzinde yapmıyor sadece gazda . Saygılar...
http://img710.imageshack.us/i/goruntu338.jpg/ Mehmet bey işaretli kısımda brc kıtı mevcut araclarda bır hortum daha cıkıyor fakat benim aracda yok lpg montajı yeni yapıldı merak ettim Saygılar.. ]
Merhaba Serdar Bey ;Daha önceki BRC modellerinde lpg basıncını ölçmek için P1 Basınç sensörü (siyah kare kutu) bulunur.P1 Basınç sensörü sizin işaretlediğiniz bölümden yani enjektör railinden çıkan bir hortum vasıtasıyla P1 sensörüne gider ve basıncı ölçer ,yeni tip BRC lerde basıncı enjektörlerin hemen yanındaki 4.5 bar brown basınç sensörü ölçer.Resimdeki araçta da bu sensör var.Bilgilerinize...