Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 716995 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 16 EFSANE 08
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #640 : Nisan 14, 2011, 00:28:36 »
mehmet bey teşekkür ederim. geçişlerde ya da tesisatla ilgili sorun değildi .sistem güzel çalışıyor. daha çok yakıt fazla diye düşünüyorum. onu da servisten orjinal buji ve hava filtresi aldım. onlarla deniyeceğim. sonra distribütör kapağı ve sonra buji kablosu değiştirmeyi düşünüyorum.
ilgilnize tekrar teşekkür ederim.
1996 GLİ otomatik 1.6

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #640 : Nisan 14, 2011, 00:28:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
« Yanıtla #641 : Nisan 14, 2011, 00:37:10 »
aklıma gelmişken sanırım bilginiz vardır. aynı model  96 gli  otomatik vites bir araçla düz vites bir araç arasında sanırım 100 km d e  1 lt gibi bir fark normal kabul ediliyor herhalde.asıl soru şu bende ki otomatik 66.1kw arkadaşınki 77,6 kw arasında ne kadar lt oynar. aracın hp si yüksek ise az yakıt mı yakar çok mu yakar .
eğer beygir gücü yükseldikçe daha az yakıyorsa benim aracın otomatik olması 1lt ayrıca 15 beygir daha az olması 1lt toplam zaten iki litre fark var .
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #642 : Nisan 14, 2011, 00:57:04 »
99 model honda civic HB aldık. 1.4 90 hp. brc marka sıralı sistem var. araç 150bin kmde ve ankarada 85 binde iken lpg takılmış. fakat lpg kazanı boşken 20 tl lik gaz (9 lt) aldığımızda 5000 devirden yukarısında bip sesi gelip kendi benzine geçiyor. bide bu sıralı sistemde lpg filtresi varmı kaç km de bir değişmek gerekir? son olarakta, ufak simit depo var. depoyu fulledik ve 3 yeşil yanması gerekirken 2 yandı ve 2. si yanıp sönüyordu. şamandıradan mı kaynaklanıyor? yaptığımız km aldığımız lpg ye göre normal yakıtı. ama göstergede farklı gösteriyor. bunun sebebi nedir?
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #643 : Nisan 14, 2011, 17:01:06 »
Merhaba
Yetkili BRC servisine gidip geçiş ayarlarını ve regulator basıncını kontrol ettirin.DeltaP değeri 1.200 mbar ,geçiş için min.delta P 500 mbar ve bekleme süresi 1 saniye olmalıdır.Göstergeniz için seviye sensörünün kalibrasyonu gerek.Aracınızda ana flitrenın 10.000 km de bir değişmesi gerek.selamlar...

99 model honda civic HB aldık. 1.4 90 hp. brc marka sıralı sistem var. araç 150bin kmde ve ankarada 85 binde iken lpg takılmış. fakat lpg kazanı boşken 20 tl lik gaz (9 lt) aldığımızda 5000 devirden yukarısında bip sesi gelip kendi benzine geçiyor. bide bu sıralı sistemde lpg filtresi varmı kaç km de bir değişmek gerekir? son olarakta, ufak simit depo var. depoyu fulledik ve 3 yeşil yanması gerekirken 2 yandı ve 2. si yanıp sönüyordu. şamandıradan mı kaynaklanıyor? yaptığımız km aldığımız lpg ye göre normal yakıtı. ama göstergede farklı gösteriyor. bunun sebebi nedir?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #644 : Nisan 14, 2011, 17:02:29 »
Arkadaşlar ;
1 Hafta süreyle İtalya'da BRC fabrikasında olacağımdan dolayı mesajlarınıza kısa bir süre cevap veremeyeceğim.Geldikten sonra Yurt dışında Lpg sıralı sistemlerde meydana gelen yenilikleri burdan paylaşırım.Allaha emanet olun ,görüşmek üzere...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #645 : Nisan 14, 2011, 17:03:47 »
Hayırlı yolculuklar Mehmet Bey, dönüşte en güncel haberleri bekliyoruz sizden :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #646 : Nisan 16, 2011, 23:53:58 »
Merhaba mehmet bey,
Bende 2001 corolla 1.6 vvt-i var(118000 kmde).iki hafta once zavoli sıralı lpg taktırdım.Arac lpg ye cok gec gecıyor.Bugun 20 km gıttıkten sonra lpg ye gecebıldı.sizce sorun ne olabılır.yardımcı olursanız sevınırım.Hayırlı gunler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #647 : Nisan 21, 2011, 11:11:23 »
Çok teşekkür ederim ,Hakkım Bey ;

Yeni geldim ,gezi ile ilgili detaylı bilgileri toparlayıp burdan paylaşacağım.Herkese iyi forumlar...

Hayırlı yolculuklar Mehmet Bey, dönüşte en güncel haberleri bekliyoruz sizden :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #648 : Nisan 21, 2011, 11:18:02 »
Mehmet bey gerçekten bu duyarlılığınız va bizlere ayırdığınız zaman için teşekkür ediyorum.
Benim aracım 2002 toyota terra 10000km oldu lpg takalı şimdiye kadar herhangi bir proplem yoktu bu sabah ışıklarda rölantinin 6000 bine düşüp hemen 7000 8000 bine yükseldiğini ve bunu yani 6000-8000 arası düşüp kalktığını gördüm acaba neden kaynaklanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #649 : Nisan 21, 2011, 11:18:40 »
Merhaba Mert Bey ;

Muhtemelen aracınızın ısı sensöründe ya da devir ya da map baglantılarında sorun var.Aracınızı servise götürüp bilgisayara bağlatın ve geçiş parametrelerini kontrol etsinler ,bakalım sorun nerde ?

Merhaba mehmet bey,
Bende 2001 corolla 1.6 vvt-i var(118000 kmde).iki hafta once zavoli sıralı lpg taktırdım.Arac lpg ye cok gec gecıyor.Bugun 20 km gıttıkten sonra lpg ye gecebıldı.sizce sorun ne olabılır.yardımcı olursanız sevınırım.Hayırlı gunler..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #650 : Nisan 21, 2011, 11:41:49 »
mehmet abi bendede tam tersi yanlış hatırlamıyorsam ayarlarken motora sıcaklıgını 30-35 arası birşey ayarlamışlardı birkaç seferdir dikkat ediyorum bugunlerde 100-200 metre sonra kendiliğinden geçiyor..Birde depoyu full doldurdugum zaman 4 ışık erken sönüyor.Birde lpg de araç daha fazla titriyor mehmet abi.Benzinde bakıyorum 600 de sabit duruyor ama lpg ye aldıgım zaman 600-650 700 oynuyor az az.Abicim soruyoruz kusura bakma sende sabırla cevap veriyon ilgine alakana sabrına teşekkürler.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #651 : Nisan 21, 2011, 11:42:14 »
Mehmet Bey hoş geldiniz.yeni resim ve bilgilerinizi bekliyoruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #652 : Nisan 21, 2011, 12:37:53 »
Merhaba Mehmet Bey ;

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.Belirttiğiniz devir aralıkları sanırım 600 rpm - 800 rpm aralığı .Soğuk motorda gaza geçişte böyle bir dalgalanmanın nedeni gaz enjektörleridir sorun araç ısındıktan sonra düzelebilir.Bu durumda geçiş ısısını ve de enjektörlerin durumunu kontrol ettiriniz..Selamlar...

Mehmet bey gerçekten bu duyarlılığınız va bizlere ayırdığınız zaman için teşekkür ediyorum.
Benim aracım 2002 toyota terra 10000km oldu lpg takalı şimdiye kadar herhangi bir proplem yoktu bu sabah ışıklarda rölantinin 6000 bine düşüp hemen 7000 8000 bine yükseldiğini ve bunu yani 6000-8000 arası düşüp kalktığını gördüm acaba neden kaynaklanıyor.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #653 : Nisan 21, 2011, 12:43:05 »
Tuncay Bey Merhaba;

30 -35 derecelik Geçiş sıcaklık derecesi gayet normal fakat 100-200m sonra gaza geçmesi erken.Peki neden erken geçiyor? Havaların  ısınması ile birlikte gerek motor sıcaklığı gerekse ısıdan dolayı lpg ısı sensörü ortam sıcaklığından etkilenip ısı derecesini yüksek okumasından  ya da arızadan dolayı yüksek bir değer okumasından kaynaklanabilir.Tekrar deneyin sabah soğuk motorda sürekli 100 m civarında gaza geçiyorsa lpg servisinize gidip ısı sensörünü ve geçiş parametrelerini kontrol ettirin.Bu kadar erken lpg ye geçmesi aracınızda zengin karışımdan dolayı sorunlara neden olabilir.

mehmet abi bendede tam tersi yanlış hatırlamıyorsam ayarlarken motora sıcaklıgını 30-35 arası birşey ayarlamışlardı birkaç seferdir dikkat ediyorum bugunlerde 100-200 metre sonra kendiliğinden geçiyor..Birde depoyu full doldurdugum zaman 4 ışık erken sönüyor.Birde lpg de araç daha fazla titriyor mehmet abi.Benzinde bakıyorum 600 de sabit duruyor ama lpg ye aldıgım zaman 600-650 700 oynuyor az az.Abicim soruyoruz kusura bakma sende sabırla cevap veriyon ilgine alakana sabrına teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #654 : Nisan 21, 2011, 12:57:15 »
Merhaba ,Hoşbulduk Tacir Bey ;

Bir çok resim var ;hem BRC fabrikasından hem de İtalya'da uzun süre kapalı kalıp tekrardan açılışı yapılan Otomobil müzesine ait resimler.Bunları da burdan paylaşacağım.Selamlar...

Mehmet Bey hoş geldiniz.yeni resim ve bilgilerinizi bekliyoruz..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #655 : Nisan 21, 2011, 19:02:39 »
Mehmet bey hoş geldiniz Benimde bi sorum olacak sizlere arac rolantide   çalısırken veya kalkışda  ara gaz (yani gaz ver bırak) verilirse motorda boğulma oluyor hatta çok verilirse stop bile ediyor. Bunu benzinde yapmıyor sadece gazda . Saygılar...
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #656 : Nisan 21, 2011, 19:09:16 »
Merhaba Serdar Bey ;

Aracınız semi sequental (yarı sıralı ) olduğu için enjektörlerin püskürtme süreleri daha kısa ;ani gaz vermelerde enjektör fazla püskürtme yaptığı ve cut off da (rolantiye dönüşte) daha az ve hızlı püskürtme sayısına ihtiyaç duyduğu için boğuluyor olabilir tavsiyem ; regulator basıncını delta P yi 1000 mbara düşürüp ayar yaptımanız ,sorun devam ederse enjektörlerinizin değişimini isteyiniz.Selamlar...

Mehmet bey hoş geldiniz Benimde bi sorum olacak sizlere arac rolantide   çalısırken veya kalkışda  ara gaz (yani gaz ver bırak) verilirse motorda boğulma oluyor hatta çok verilirse stop bile ediyor. Bunu benzinde yapmıyor sadece gazda . Saygılar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #657 : Nisan 21, 2011, 20:47:30 »
http://img710.imageshack.us/i/goruntu338.jpg/  Mehmet bey işaretli kısımda brc kıtı mevcut araclarda bır hortum daha cıkıyor fakat benim aracda yok  lpg montajı yeni yapıldı merak ettim Saygılar.. ]
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #658 : Nisan 22, 2011, 10:26:40 »
Merhaba Serdar Bey ;

Daha önceki BRC modellerinde lpg basıncını ölçmek için P1 Basınç sensörü (siyah kare kutu)  bulunur.P1 Basınç sensörü sizin işaretlediğiniz bölümden yani enjektör railinden çıkan bir hortum vasıtasıyla P1 sensörüne gider ve basıncı ölçer ,yeni tip BRC lerde basıncı enjektörlerin hemen yanındaki 4.5 bar brown basınç sensörü ölçer.Resimdeki araçta da bu sensör var.Bilgilerinize...

http://img710.imageshack.us/i/goruntu338.jpg/  Mehmet bey işaretli kısımda brc kıtı mevcut araclarda bır hortum daha cıkıyor fakat benim aracda yok  lpg montajı yeni yapıldı merak ettim Saygılar.. ]
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #659 : Nisan 22, 2011, 18:26:00 »
Merhaba Serdar Bey ;

Daha önceki BRC modellerinde lpg basıncını ölçmek için P1 Basınç sensörü (siyah kare kutu)  bulunur.P1 Basınç sensörü sizin işaretlediğiniz bölümden yani enjektör railinden çıkan bir hortum vasıtasıyla P1 sensörüne gider ve basıncı ölçer ,yeni tip BRC lerde basıncı enjektörlerin hemen yanındaki 4.5 bar brown basınç sensörü ölçer.Resimdeki araçta da bu sensör var.Bilgilerinize...
Teşekkürler Mehmet Bey.