Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 716931 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #620 : Nisan 08, 2011, 22:15:13 »
Merhaba;
Dızel Lpg teknolojısı ıle sıvı gaz enjeksıyon hakkında ılgılı gelısmelerı Nısan ayının sonunda Italya donusu burdan paylasırım fakat sunu soyleyebılırım kı kısa sure sonra BRC nın dızel araclar ıle ılgılı calısmasını gorebılırız.
Gaz pıpolu montaj 1.6 vvtı ler ıcın uygun degıl yanı klasık gaz nıpelı takılarak montaj yapılmaktadır.Unutmadan sunu hatırlatayım Toyota araclar ıcın BRC nın soketlı tesısat aparatı cıktı artık toyota araclara lpg elektrık tesısatı baglanırken kablo kesılmeden soketlı tesısat kullanılıyor.Fıyat ıcın servısler ıle gorusebılırsınız :) 

Te?ekkürler tekrardan.

Adanaya dönünce selam?n?z kesinlikle ileteceïim.Acaba BRC MY11 kullan?l?nca daha önceki konularda bahsettiïiniz araç motorunda herhangi bir yerden delinmeden enjeksiyon baïlant?lar?n?n yap?lmas? Avensis içinde uygulanabilir mi? BRC MY 11 için kurulum maliyeti ne kadard?r acaba.

Önceki konularda yazd?ï?n?z lpg nin likit olarak kullan?lmas? olay? akl?ma dizel+lpg kullan?m?n? akl?ma getirdi asl?nda benim.Disel çevrimine motorin ve lpg'nin birlikte e?it enerji yayacak miktarlarda püskürtülmesi olabilir. ?nternet üzerinde daha önce de okumu?tum bu dönü?ümle alakal?. Akl?mda kalan ekonomiden çok performans artt?r?c? bi yöntem olduïu. BRC'nin çal??malar? mutlaka vard?r ama ne durumda olduïunu biliyor musunuz?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #620 : Nisan 08, 2011, 22:15:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #621 : Nisan 08, 2011, 22:26:56 »
Merhaba;
Dızel Lpg teknolojısı ıle sıvı gaz enjeksıyon hakkında ılgılı gelısmelerı Nısan ayının sonunda Italya donusu burdan paylasırım fakat sunu soyleyebılırım kı kısa sure sonra BRC nın dızel araclar ıle ılgılı calısmasını gorebılırız.
Gaz pıpolu montaj 1.6 vvtı ler ıcın uygun degıl yanı klasık gaz nıpelı takılarak montaj yapılmaktadır.Unutmadan sunu hatırlatayım Toyota araclar ıcın BRC nın soketlı tesısat aparatı cıktı artık toyota araclara lpg elektrık tesısatı baglanırken kablo kesılmeden soketlı tesısat kullanılıyor.Fıyat ıcın servısler ıle gorusebılırsınız :)

zaman ayırdıgınız icin tesekkürler.
en azından 2 sevindirici haber var abi. dizel araçlar artık daha çevreci olacaklar. eee bi de soketli tesisat.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #622 : Nisan 08, 2011, 23:05:55 »
Mehmet Bey lpg nin modeli nerede yazıyor acaba? Öğrenip size ileteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #623 : Nisan 08, 2011, 23:19:44 »
Hangı sıstem oldugunu ECU ( elektronık control unıtesı)nun uzerınde yazar.

Mehmet Bey lpg nin modeli nerede yaz?yor acaba? Öïrenip size ileteyim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
« Yanıtla #624 : Nisan 08, 2011, 23:51:29 »
Teşekkür ederim Mehmet Bey, bakıp yarın size iletecem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #625 : Nisan 09, 2011, 12:39:22 »
Sayın MEHMET  BEY; bir kaç brc bayisini gezdim hepsiyle görüştüm ve bana MY 11 in daha uygulanmaya başlamadığını önce italyaya eğitime gidiliceğini ve uygulamaya yaklaşık 1 sene sonra başlanacağını söylediler.en son olarak MY 10 nun kullanıldığını söylediler .bu konuda ki düşünce ve bilgilerinizi alabilirmiyim .çok çelişkide kaldım.teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
« Yanıtla #626 : Nisan 09, 2011, 12:44:37 »
Mehmet Bey garanti belgesinde kit cinsi :  SEQ 24 KIT 70 KW-100 KW yazıyor soruğunuz bu mudur? Değilse ECU ya bakacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #627 : Nisan 09, 2011, 19:08:34 »
Merhaba ;

MY10 kitler Ocak ayından itibaren piyasadaydı ; MY10 a ismini veren yeni ücü ve tesisatıydı.Mart ayından itibaren MY10 kitlerdeki enjektörler değişti ve yerine segmanlı yeni HI-TEC enjektorler geldi ve bu kitler için geliştirilmiş plug and drive 3.02 versiyonu kullanılmaya başlandı.İşte yeni enjektör ve yeni 3.02 programından dolayı bü ürüne BRC MY11 diyoruz.Bu yeni enjektör ve yazılımı 2010 Aralık ayında İtalyada BRC fabrikasında görmüştüm fakat o dönem stoklarda hala my07 oldugu için Türkiye'de piyasaya sürülmemişti.Nisan 15 de tekrar İtalya ya gidiliyor ,eğitimden ziyade ,sıvı enjeksiyon sıstemını ve de BRC fabrikasını daha önce İtalyaya gitmeyen bayilerimiz tekrardan görecek.Durum bundan ibarettir.Nisan sonunda İtalya'daki sıvı lpg ve Dizel lpg hakkındaki gelişmeleri burdan paylaşırım.Selamlar...

Sayın MEHMET  BEY; bir kaç brc bayisini gezdim hepsiyle görüştüm ve bana MY 11 in daha uygulanmaya başlamadığını önce italyaya eğitime gidiliceğini ve uygulamaya yaklaşık 1 sene sonra başlanacağını söylediler.en son olarak MY 10 nun kullanıldığını söylediler .bu konuda ki düşünce ve bilgilerinizi alabilirmiyim .çok çelişkide kaldım.teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #628 : Nisan 09, 2011, 19:17:56 »
Merhaba Abdullah Bey ;

Aracınızdaki BRC sqnt 24. Aracınızdaki soğuk motorda geçiş derecesi 33 , sıcak motorda geçiş 35 derece ayarlanmalı.Buna rağmen geçişler gerçekleşmiyorsa ; BRC enjektor railinin hemen yanında ısı basınç sensörü vardır.Bu sensörde hata varsa geçişlerde sorun yaşanır ,ayrıca bu sensör arızalıysa sistem lpgden benzine geçiş yapacaktır.Aracınızdaki lpg den benzine geçiş yaparken sesli ikaz ediyorsa basınç ile ilgili ; sessiz şeklide yeşilden kırmızıya geçiyorsa ;ısı ,devir ve map bağlantılarında sorun var demektir.

Arkadaşlar merhaba. aracım corolla 2005 terra,brc sıralı lpg var.Normalde motor soğukken 1km 'de sıcakken hemen tüpe geçiyordu.bir süredir sıcakken geç geçmeye başladı.iki defa lpg servisine gittim bu seferde sıcakken hemen,soğukken 300m.de geçmeye başladı.motor sıcakken tüpe hemen geçmeme sorunu devam ediyor.Ayrıca bazende kendiliğinden benzine geçiyor.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim. Hepinize saygılar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
« Yanıtla #629 : Nisan 09, 2011, 20:37:59 »
 Teşekkür ederim Mehmet Bey en iyisi ben sizi işyerinizde ziyaret edeyim.Ayrıca beni Çorum da iyi bir toyota ustasınada yönlendirirsiniz umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #630 : Nisan 13, 2011, 12:11:17 »
Arkadaşlar tekrar merhaba.Sizden ricam yarın aracıma lpg taktıracağım nelere dikkat etmem gerekiyor,nelere bakayım,nerelerini kontrol edip dikkate alayım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Mehmet bey sizinde yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...(toyota corolla verso 7 kişilik dıştan tank takılacak).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #631 : Nisan 13, 2011, 15:47:29 »
arkadaşlar bilgisi olan varsa bunların enjektör sıralamasının hangisi doğru
resmi yükleyebildiysem tabi
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #632 : Nisan 13, 2011, 16:44:24 »
Tacir Bey ;

1.6 vvti Toyotalara yanlış montaj yapan lpg servisine büyük ödül verilir.Bu sebeble içiniz rahat olsun ,gayet basit ,rahat bir montaj olacaktır.Şimdidden lpg li güzel günler dilerim.

Arkadaşlar tekrar merhaba.Sizden ricam yarın aracıma lpg taktıracağım nelere dikkat etmem gerekiyor,nelere bakayım,nerelerini kontrol edip dikkate alayım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Mehmet bey sizinde yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...(toyota corolla verso 7 kişilik dıştan tank takılacak).
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 16 EFSANE 08
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #633 : Nisan 13, 2011, 16:50:07 »
arkadaşlar resim yükkeyemedim. sorum atiker sıralı fast sistem  le ilgili 1996 gli otomatik aracıma yeni lpg taktırdım. aynı model başka bir arkadaş ta aynısını taktırdı. yalnız benim araca soldan sağa 1-2-3-4 şeklinde lpg enjektör sıralaması olmasına rağmen arkadaşımınki 4-3-2-4-1 şeklinde sıralaması var. her iki araç ta tekleme yapmıyor. yalnız benim araba ona göre  daha çok yakıyor. tabi bu otomatik ve olması ve beygir farkından olabilir..
onumki düz vites 77 kw  100 km de  şehir içi lpg yaklaşık 9-10 lt yakıyor
bemim araç otomatik 66 kw 100 km de şehir içi lpg yaklaşık 11-13 lt yakıyor
acaba bu kadar fark lpg enjektör sıralmasından kaynaklanırmı
1996 GLİ otomatik 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #634 : Nisan 13, 2011, 17:20:25 »
Mehmet cevabınız için teşekkür ederim.nelere dikkat edeyimden kastım;kullanılan malzeme orjinalmi yerlimi,bağlantılar kısa mı uzun mu,montaj düzgün mü değilmi,baştan savma mı(bu arada tabiki hiçbir bayiyi de kötülemek istemiyorum tabi yanlış anlaşılmasn),zaten fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi almak için resimlerinide koyacağım inşallah...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #635 : Nisan 13, 2011, 19:40:08 »
Merhaba Fetullah Bey ;

Esasında çok bir fark yok ama tavsiye edilen sıralamanın triger kayışı tarafından başlatılmasıdır.Yani aracı karşınıza aldığınızda soldan sağa 1-2-3-4 olmalıdır.Diğer taraftan da bağlanabilir fakat önemli olan enjeksiyon sinyallerinin ters bağlanmamasıdır.Basit bir yöntem ile sıralamanın doğru olduğunu anlayabilirsiniz.Araç rolantide lpg de çalışırken (yüksüz) aracı benzine aldığınızda aşırı bir sarsıntı meydana geliyorsa sıralama yanlış demektir.Sarsıntısız geçiş yapıyorsa sıralama da sorun yok demektir.Bilgilerinize...

arkadaşlar resim yükkeyemedim. sorum atiker sıralı fast sistem  le ilgili 1996 gli otomatik aracıma yeni lpg taktırdım. aynı model başka bir arkadaş ta aynısını taktırdı. yalnız benim araca soldan sağa 1-2-3-4 şeklinde lpg enjektör sıralaması olmasına rağmen arkadaşımınki 4-3-2-4-1 şeklinde sıralaması var. her iki araç ta tekleme yapmıyor. yalnız benim araba ona göre  daha çok yakıyor. tabi bu otomatik ve olması ve beygir farkından olabilir..
onumki düz vites 77 kw  100 km de  şehir içi lpg yaklaşık 9-10 lt yakıyor
bemim araç otomatik 66 kw 100 km de şehir içi lpg yaklaşık 11-13 lt yakıyor
acaba bu kadar fark lpg enjektör sıralmasından kaynaklanırmı
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #636 : Nisan 13, 2011, 19:40:46 »
Resimlere bakıp yorumlayalım.Selamlar...

Mehmet cevabınız için teşekkür ederim.nelere dikkat edeyimden kastım;kullanılan malzeme orjinalmi yerlimi,bağlantılar kısa mı uzun mu,montaj düzgün mü değilmi,baştan savma mı(bu arada tabiki hiçbir bayiyi de kötülemek istemiyorum tabi yanlış anlaşılmasn),zaten fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi almak için resimlerinide koyacağım inşallah...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #637 : Nisan 13, 2011, 20:07:39 »
Ben Mart 15te montaj yaptırdım. My 11 sisteminin henüz satışa başlamadığı ve sadece yazılımda ufak değişiklikler var dediler. Beni yediler galiba.:)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #638 : Nisan 13, 2011, 20:27:05 »
merhaba sinan bey hangi bayide taktırdınız ve memnunmusunuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #639 : Nisan 13, 2011, 23:01:08 »
Mucib Otogazda taktırdım şuan için memnunum zaman ne gösterir bilemiyorum. Ama kullanırken hiç fark yok. Auris Lpg yazarsanız google'a benim araba çıkıyor zaten, ERA plakalı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!