0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selam, LPG takalı daha 300 km anca oldu, araca fazla yüklenince, 5000in falan üzerine çıkınca kendi kendine benzine geçiyor...neden olur ki bu durum, sistemim BRC MY10
Merhaba Oğuzhan Bey ;Sistem lpg den benzine geçiş yaptığında sesli ikaz veriyor ise bu sorunun nedeni yetersiz lpg basıncıdır.( Büyük ihtimal sizin aracınızdaki sorun bu olmalı)Lpg deponuzda yeterince lpg olmasına rağmen bu sorunu yaşıyorsanız ;a)Delta P basıncı düşük olabilir ;ideal değer 1.100 mbar ile 1.200 mbar arasıdır .Servisinize gittiğinizde lütfen kontrol etsinler.b)Geçiş ayarları bölümünden minimum Delta P değeri yüksek olabilir bunu 700 mbardan 500 mbara inirsinler. Lpgden benzine geçiş yaptığında sesli ikaz vermeyip sadece göstergenizdeki yeşil ışık kırmızıya dönüyorsa ;a)Devir bağlantısında sorun var demektir b)Map değerlirinde değişkenlik var demektir.c) Isı değerlerinde değikenlik var demektir.
Aracınızdaki problem lpg basıncının yetersiz olması ile alakalı.Bazı bilgilere ihtiyacım var ;Aracınız nedir ,teknik özellikleri nedir ,aracınıza takılan BRC sisteminin genisus u 1200 mbar mı? yoksa 1500 mbar mı ? bunları öğrendikten sonra size net cevap vereceğim.
Oğuzhan LPG de yanma daha farklı olduğu için 5000 devir çevirmen sübapları yamultmana neden olur, bu devirlerde LPG ile araç kullanma benden söylemesi, nedense LPG ustaları bu konuda kullanıcıları uyarmıyor. Ben LPG ile daha 4000d/dk nın üzerine çıkmadım max 120km Sürat yapıyorum LPG ile
Vedat Bey ;Ocak 08, 2011, 07:04:23 » tarihinde cevap yazmıştım ;sanırım gözden kaçırdınız.Selamlar...
5000 devirin üstüne çıktığımı hemen hemen hatırlamıyorum çıksamda sorun yok BRC MY 07 var çünkü siz ne dersiniz mehmet bey
Benzin enjektörleri rölantide 2 ms de bir açılıp kapatırken yüksek devirlerde 20 ms nin üzerinde açılıp kapanırlar. Lpg enjektörleride bu şekilde yüksek devirlerde daha uzun süre açık kalırlar. Burada sıkıntı enjektörlerin hızından değilde mekanik sınır olarak kullanılan nozüllerden kaynaklanır diye düşünüyorum.(brc de nozül yok sanırım)
Benim aracımda - omvl - marka lpg var, enjektörleri selenoid valflı mıdır?
Mehmet abi benimde bir sorum olacak müsadenleAracım 1997 model 1.3 xl karbüratörlüdür atiker bayinde simit tüp taktırdım 70 tl lik haftada bir sefer olmak üzere gaz alıyorum işe gidip gelmek için ve bu gaz 300 km yol yapıyor genelde hatta geç kaldığım zamanlar fazla bastığımda 250km zor yapıyor sizce bu normalmidir gaz ayarını vs hepsini yaptırmama rağmen teşekkür ler...