0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bir yardım lütfen. . . benim araçda milano sıralı sistem var.bu son günlerde depo full olmasına rağmen 4 yeşil ışık önce yanıyor biraz gidiyorum sonra birden sönüyor en altta ''E'' yazan kırmızı ışık yanıyor.sonra biraz daha gidiyorum düzelip tekrardan 4 yeşile dönüyor .nerdeyse 3 senedir aracı kullanıyorum o ışığın yandığını hiç görmemiştim.normalde tüp bitince sağ kısımda benzin istasyonu pompası şeklinde bir amblem var o yanardı.malatyada servisleri olmadığı için kimse pek anlamadı gerçi sadece atiker takan bir yere gösterdim tavsiye üzerine o kadar.ikinci sorumda şu olacaktı bu milano benim başıma burada servisi olmamasından dolayı iş açıyor sürekli filtre değişimi gaz ayarı şu bu.mevcut sistem üzerınden BRC ve ya LOVATO gibi baska italyan bir sisteme donebilir miyim ?? masrafı ne olur sayet mumkunse
Merhabalar mehmet bey..Aracım 97 model 1.6 xei Uzun zamandır arabamın yakarının fazla olduğunu düşünerek düzeltmek için çalışıyorum.Arabamın ş dışı değerleri normal.Şehiriçinde gidip geldiğim yol sabah-akşam 1-1.5 km. motor ısınmadan işe gidiyorum.Tüpün markası Voltran mixserli. Yakın zamanda ustaya gittiğimde beyni söküp içini temizledi.epey pislenmişti.En son değerleri boş depoya Ş.İçi lt fiyatı 2.32 den 12.93 lt gaz aldım.toplam 90 km ş.içinde yol yaptım.km 330krş denk geldi.bu değerler nasıl ve ne yapabilirim??
Mehmet Bey merhabalar, 91 toyota Corona 2.0 karbüratörlü arabam için hangi LPG beynini önerirsiniz? Sorunsuzluk, sağlamlık, ve ekonomiklik açısından.. teşekkürler
mehmet bey yerli brc diye bişey var mı kalitesi nedir bizi bilgilendirir misiniz?
Merhaba Serkan Bey ;BRC ithal bir üründür.Anavatanı İtalya Chresco'dur. Geçen ay bizzat ziyaret ettim. İsmini çok ünlü bir lpg ustasının baş harflerinden almaktadır.Bu ürünün yerlisi yoktur fakat malesef müşterilere BRC diye karma ürünlerin montajını yapan ticari ahlaka sahip olmayan lpg servisleri var.Bizde bir tabir vardır ;güzeli gösterip çirkine nihak kıydırırlar ,olay da bunun benzeri.Örneğin Sistemin enjektörleri BRC ,ecü sü BRC ,tesisatı BRC ,düğmesi BRC yani müşterinin görebileceği parçaları ithal kullanıp regulatör gibi ,dolum ucu gibi ,gaz valfi gibi ,şamandra gibi MONTAJ ESNASINDA GİZLENİLECEK parçaları yerli marka kullanıp müşterilerini ve kendilerini kandıran lpg firmaları malesef mevcut.Peki biz nasıl anlayacağız?Öncelikle yetkili 2A Mühendislik BRC servislerine gitmemiz gerekiyor.Yetkili BRC servislerinde yaptıracağınız montajlarda ;BRC NİN WEB SİSTESİNDE aracınızın plakası ,şase numarası ve araç sahibinin adı soyadı adı altında bir dosya açılıyor, bu dosyaya ne zaman kaç kmde hangi seri numaralı BRC ürünlerinin takıldığı tek tek yazılıyor ve gittiğiniz her ilde garanti ve sigorta kapsamında oluyorsunuz.Sonuç ; BRC nin yerlisi ,afrikalısı yoktur bakır boruları hariç karton kutusuna kadar ithaldir.
Mehmet Bey,TUNAP benzeri katkılar için ne dersiniz. BRC nin ürünü olduğunu duymuştum. Gerçekten yararı var mı yoksa double-up gibi tutmayacak bir ürün mü ?
LPG monteli aracın motoru yıkanabilirmi ?
2011 Auris A/T me 1700 km. de KME lpg sistemi stepne tanklı olarak 1200tl peşine balıkesirde taktırdım...işçilik çok hoşuma gitti....100km. oldu sorunsuz, inşllh. böyle devam eder.....hayırlısı olsun, memnunum.
Arkadaşlar,LPG sarfiyatı ile ilgili tespitlerimi not etmek istedim.2011 Auris 1.6 A/T (3150 Km.de)LPGŞ.içi : 12,5 lt. (365 km. sonunda ortalama.(Balıkesir içi ort.:28km/s. küçük şehir yoğun trafik, her km.de ışık var. )Ş.dışı : 8,66 lt. (750 km. sonunda ortalama. (Balıkesir-Sakarya-Balıkesir (yalova-İzmit üzeri)) 7,9 lt. (72 km. sonunda ortalama (Balıkesir-Susurluk-Balıkesir ort.:80km./s.) BENZİN'de aynı değerler 10,2 ve 7,2 (8.66 olan) idi.
Yakıt tüketiminiz ideal değerlerde.LPG ile sorunsuz günler dilerim...
Mehmet Bey forumda yazdığınız değerli bilgileri okudum öncelikle zahmet edip bizlerle bu bilgileri paylaştığınız için size çok teşekkür ediyorum. Size birkaç soru da ben sormak istiyorum;1-Aracıma 2 ay önce Zavoli marka sıralı LPG kiti taktırdım, Zavoli enjektörler ötmez diye duyuyorum forumda ancak benim enjektörlerim pan evo enjektör diye geçenlerden sizce ötmesi normal mi?2-Zavoli nin yarı yerli bir marka olduğunu duyuyorum bunun doğruluk payı var mıdır?3-Son olarak şimdilik gayet memnunum ama ilerleyen zamanlar için sizce Zavoli yi tercih etmekle doğru bi tercih yamış mıyım ve Zavoli hakkında ne düşünüyorsunuz? Vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum ve size kocaman bir alkış gönderiyorum...
Merhabalar ;1)Zavoli pan evo enjektörleri de sesli çalışır fakat bu sesi araç içerisinden duymazsınız ;yani size bir sıkıntı doğurmaz.2) Zavoli yerli bir ürün değildir fakat aksam şamandra ve dolum ekipmanlarının yerli marka lullanıldığı doğru.Esaslı parçaları(ecü ,enjektör,tesisat,anahtar ) tamamen ithaldir.Bu piyasada malesef ürünlere çamur at izi kalsın mantığıyla çok iftira atılabiliyor.Her söylenene itibar etmeyin.3)Zavolli kesinlikle kötü bir ürün değil ama sıralaması ; Prins ,BRC , ... den sonra gelir .Benim beğenmediğim özelliği AEB yazılımıdır.Aslında AEB yazılımı çok gelişmiş ve lpg ustasının aracın kalibre edilmesinde her noktaya müdehale etmesine izin veren bir yazılımdır fakat otokalibrasyonu iyi değildir ,her zaman hata oranı yüksektir .Bu program ile aracın mapping işlemi yapılırken işi bilen bir usta AEB yazılım ile aracın yakıt haritasının her noktasına müdehale edebilir fakat o işi bilen usta sayısı malesef çok fazla değil.Gaz ayarını bir tuşa basarak otokalibrasyonu başlatıp,kalibrasyon bitmiştir ikazını alan usta ; Abi gaz ayarın 10 numara oldu gidebilirsin diyor, oysa yola çıkıp yakıt haritasını baştan sona ta ki open loop a kadar hatta open loop ta bile tek tek ayarlaması gerek ama nerde...? Sonuç ; piyasada bir çok markadan daha iyi bir markadaır.Güvenle kullanın ,lpg li güzel günler dilerim...