Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 716043 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #280 : Kasım 13, 2010, 19:50:04 »
Merhaba Mehmet bey iyi akşamlar;
daha önce 97 corolla XE1 vardı. BRC sıralı sistem kit taktırıp 3 - 3,5 yıl kullandıktan sonra 2010  1.6 avensis aldım
Henüz yeni olduğu için LPG takmak için erken diye düşünüyorum. Ancak zaman zaman ikilem içerisinde kalıyorum LPG takılacaksa bir ance taktırmakta fayda var diye düşünüyorum. Ama araba sıfır olunca insan kıyamıyor.
Karamanda ikamet ediyorum. Öğretmenim. Daha önce BRC kullandığım için çok memnun olmama rağmen PRİNS marka ile BRC arasında kararsızlık yaşıyorum.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Kasım 13, 2010, 19:50:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #281 : Kasım 13, 2010, 21:52:08 »
Umutcan Bey;
Bu plaket olayını anlamadım : )
ödül, kupa, tebrik anlamında söylemiştim yani : )
Hayırdır ???? !!!
:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Kasım 13, 2010, 21:53:51 »
Pekı tesekkur ederım : )

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #283 : Kasım 14, 2010, 01:01:37 »
Merhaba ;

Sizinde belirttiğiniz gibi P0141 o2  sensörü ısıtılmış devre hatasıdır yani oksijen sensörünüz çalışmamakta.Oksijen sensörü aracınızın canıdır diyebilirim : ) benzin ecüsü bu sensörden alacağı verilere göre yakıt düzenlemesi yapar ,şayet sensör arızalıysa motor düzenli çalışmayacaktır.Bu şöyle anlatayım size ; yemek yiyorsunuz fakat doydunuzmu doymadınızmı beynınız bu anlamıyor sonuçta ya obez olursunuz ya da çok zayıf düşersiniz. Oksijen sensörü bozulmadan önce aracınızın lpg kalibrasyonu doğru ise aracı lpg de kullanmak kısa vadede araca zarar vermeyecektir ,tavsiyem en kısa sürede oksijen sondasını değiştirip lpg kalibrasyonu yaptırmanız.

Dün aracımı bir ustaya (veya kendine usta denilen şahsa) gösterdim ve hata kodunun anlamını sordum fakat araçta iki oksijen sensörü olduğunu sensör 2'nin hangisi olduğunu bilmediğini beyan etti. Ben de aracı kontrol ettiğimde bir tanesinin aracın altında eksoza bağlı ve diğerinin ise ön kaputu açtığımızda beyaz bir kablo ile eksuzun motora yakın kısmından hava filitresi önündeki sokete  bağlantısı olduğunu gördüm. Hocam benim aracımdaki arızalı olan sensör hangisi acaba..aracın altındaki mi yoksa on kaputtan görünen sensör mü.. Ayrıca parcayı buralarda bulamadım internetten sipariş vermem için bunun seri numarası veya belirtmem gereken özelliği var mı? yok sa 2006 model toyota terraların hepsi aynı seri mi kullanıyor.....    aracım 1,4 2006 model terra.... hata kodunda Bank 1 sensör 2 yazıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #284 : Kasım 14, 2010, 14:11:40 »
Merhaba Cafer Bey ;

Düşündüğünüz her iki marka da bu sektörün en iyi cihazları ,BRC prinse göre daha düşük maliyetli olması,yaygın servis ağı ,eğitimli servisleri ile  sebebiyle bir adım öne çıkıyor.Size tavsiyem bulunduğunuz ildeki her iki markanın yetkili servisleri ile görüşün ;teknik donanım ,işçilik kalitesi ve tecrübe olarak hangi servis ön planda ise o markada karar kılın.Her ne kadar markalar çok kaliteli de olsa doğru ürün yanlış ellerde sorun açabilir.Selamlar...

Merhaba Mehmet bey iyi akşamlar;
daha önce 97 corolla XE1 vardı. BRC sıralı sistem kit taktırıp 3 - 3,5 yıl kullandıktan sonra 2010  1.6 avensis aldım
Henüz yeni olduğu için LPG takmak için erken diye düşünüyorum. Ancak zaman zaman ikilem içerisinde kalıyorum LPG takılacaksa bir ance taktırmakta fayda var diye düşünüyorum. Ama araba sıfır olunca insan kıyamıyor.
Karamanda ikamet ediyorum. Öğretmenim. Daha önce BRC kullandığım için çok memnun olmama rağmen PRİNS marka ile BRC arasında kararsızlık yaşıyorum.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #285 : Kasım 14, 2010, 15:27:40 »
Bank 1 dediği için öndeki sensör arızalı ,arkada yani katalizatörde olan değil ve 1.4 corollalarda genelde arızalanan bir parçadır.1.4 motorlarda oksijen sensörü bosch marka diye biliyorum fiyatı yaklaşık 170 tl olmalı.Sparişle getirtebilirsiniz.Selamlar...

Dün aracımı bir ustaya (veya kendine usta denilen şahsa) gösterdim ve hata kodunun anlamını sordum fakat araçta iki oksijen sensörü olduğunu sensör 2'nin hangisi olduğunu bilmediğini beyan etti. Ben de aracı kontrol ettiğimde bir tanesinin aracın altında eksoza bağlı ve diğerinin ise ön kaputu açtığımızda beyaz bir kablo ile eksuzun motora yakın kısmından hava filitresi önündeki sokete  bağlantısı olduğunu gördüm. Hocam benim aracımdaki arızalı olan sensör hangisi acaba..aracın altındaki mi yoksa on kaputtan görünen sensör mü.. Ayrıca parcayı buralarda bulamadım internetten sipariş vermem için bunun seri numarası veya belirtmem gereken özelliği var mı? yok sa 2006 model toyota terraların hepsi aynı seri mi kullanıyor.....    aracım 1,4 2006 model terra.... hata kodunda Bank 1 sensör 2 yazıyor...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Kasım 14, 2010, 20:58:03 »
Teşekkür ederim Mehmet bey. Burada (Karaman'da) bildiğim kadarı ile BRC nin servisi var Prins'in yok. Ancak dediğim gibi arabanın henüz yeni (15000 km) olması nedeniyle de taktırıp taktırmamak arası gidip geldiğim için de biraz kararsızım. Zaman ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #287 : Kasım 20, 2010, 15:12:32 »
Rica ederim ,iyi bayramlar...

Teşekkür ederim Mehmet bey. Burada (Karaman'da) bildiğim kadarı ile BRC nin servisi var Prins'in yok. Ancak dediğim gibi arabanın henüz yeni (15000 km) olması nedeniyle de taktırıp taktırmamak arası gidip geldiğim için de biraz kararsızım. Zaman ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Kasım 29, 2010, 13:51:10 »
2011 Auris A/T me 1700 km. de KME lpg sistemi stepne tanklı olarak 1200tl peşine balıkesirde taktırdım...

işçilik çok hoşuma gitti....

100km. oldu sorunsuz, inşllh. böyle devam eder.....

hayırlısı olsun, memnunum.
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #289 : Aralık 02, 2010, 21:52:13 »
mehmet bey selam,

2003 1.6 sol otomatik sedan 152.000 de aracım var
bütçe darlığı nedeni ile brc ye yönelemiyorum atiker safefast önerdiler ne dersiniz veya 1200 tl ye kadar ne takabilirim ve ist. anadolu yakasında önerebileceğiniz bir lpg dönüşüm istasyonu varmı ?
---------------------------------------
- 2003 Toyota Corolla 1.6 Sol Otomatik Beyaz 34 UCU 55
- 1996 Honda Euro Civic 1.6 iLS  Otomatik Yesil 34 D 9260
- 1995 Toyota Corolla 1.3 XL Yeşil 34 ROE 45

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #290 : Aralık 08, 2010, 13:06:02 »
Merhaba arkadaşlar.
İsmim Barış. 35 yaşındayım.Ankara da yaşıyorum.
toyota corolla 1.33 2011 model aracım var. Omvl lpg takdırdım. Üç dört gün sonra sarı motor ikaz ışığı yandı. Takdırdığım yere gittim, yakıt hatasından yandığını söyleyip ayar yaptıktan sonra söndü. 5 gün sonra yine yandı. yine götürdüm tekrar sildiler. Bir de ustanın söylediği: bir daha yanarsa daha büyük bir makineye bağlayıp tam olarak arızayı belirleyebiliriz dedi. Taktıkdık ama iyimi yaptık bilemiyorum. Malum benzin fiyatları belimizi büküyor. Daha önce 2001 corolla 1.6 terra vardı. ona da omvl taktırmıştım. 5 sene boyunca hiç ikaz ışığı yanmadı.
2011 corolla 1.33 omvl lpg kit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Aralık 08, 2010, 13:55:53 »
Merhaba arkadaşlar.
toyota corolla 1.33 2011 model aracım var. Omvl lpg takdırdım. Üç dört gün sonra sarı motor ikaz ışığı yandı. Takdırdığım yere gittim, yakıt hatasından yandığını söyleyip ayar yaptıktan sonra söndü. 5 gün sonra yine yandı. yine götürdüm tekrar sildiler. Bir de ustanın söylediği: bir daha yanarsa daha büyük bir makineye bağlayıp tam olarak arızayı belirleyebiliriz dedi. Taktıkdık ama iyimi yaptık bilemiyorum. Malum benzin fiyatları belimizi büküyor. Daha önce 2001 corolla 1.6 terra vardı. ona da omvl taktırmıştım. 5 sene boyunca hiç ikaz ışığı yanmadı.

Barış Bey sizi Forum kuralları gereği Tanışma bölümünde sizi tanıyabilirmiyiz.

Sorunuzla ilgili olarak çoğu araçlardaki enjektörlerin zamanlaması ile aynı kullanan LPG dönüşümünün BRC 'de çok başarılı olduğunu biliyorum. Gerçek enjektörlerle yapılan montajlarda LPG sistem marka ve servisi bağıra bağıra arıza lambası yakmaz diye reklam yapar. Püskürtme veya enjektör zamanlaması hatalı olmadığı için bu sistemlerdeki parçalarda o yüzden arıza lamba gibi bir sorun asla yaşanmıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #292 : Aralık 08, 2010, 14:23:57 »
Bütçeyi biraz daha zorlayın derim ; aylık 30 tl fazla vererek daha kaliteli ve sorunsuz bir cihaz tatırabilirsiniz yok limitlerdeyseniz iyi bir servis ve usta bulun taktırın.Selamlar...

mehmet bey selam,

2003 1.6 sol otomatik sedan 152.000 de aracım var
bütçe darlığı nedeni ile brc ye yönelemiyorum atiker safefast önerdiler ne dersiniz veya 1200 tl ye kadar ne takabilirim ve ist. anadolu yakasında önerebileceğiniz bir lpg dönüşüm istasyonu varmı ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #293 : Aralık 08, 2010, 14:26:32 »
Hata kodunu görmek için makinanın büyüğüne küçüğüne ihtiyaç yok.Diagnostik cihazların hepsi arıza kodunu gösterir.Aracınızdaki arızanın nedeni büyük ihtimal yakıt karışım oranı hatasıyla ilgili.Daha tecrübeli bir servis bulun diyeceğim ama OMVL nin servisini bulmanız bile büyük şans.Keşke daha iyi bir araştırma yapıp aracınıza lpg dönüşümü yaptırsaydınız!

Merhaba arkadaşlar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #294 : Aralık 12, 2010, 16:51:36 »
Mehmet Bey.Aracımda Landirenzo mixerli kit mevcut.Cihaz 3 yıllık.Son 6 aydır ayar tutmuyor.Kendim kulak ayarı dahi yapıyordum.Şimdi yapıyorum.Stop edip çalıştırıyorum.Stop ediyorum.Analiz cihazında ayar yapıyoruz.Değerler normal iken stop edip çalıştırınca değerler kızarıyor veya stop ediyor.Kısaca ayar tutmuyor.İtalyan dediğimiz marka 3 yıl dayanmayacak mı?
Arkadaşta aynı araç var.Onda brc mixerli var.Aynı sorun onda da var.Önerebileceğiniz regülatör markası var mı?Landirenzo beyni üzerinde tek düğme var.Ayarı kolay oluyordu.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #295 : Aralık 13, 2010, 03:10:49 »
merhaba mehmet bey sıralı sistemlerde yaz kış ayarı nasıl oluyor bilgilendirirseniz menmun olurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #296 : Aralık 13, 2010, 09:57:20 »
Bu durumun Regülatör kalitesi ile ilgisi yoktur.
Regülatörün altındaki DRAİN tapasını açarak regülatörde biriken KOSTİK i boşaltsınlar.

Kostik denen şey regülatör sıcak iken mavi olur , soğuk iken margarin kıvamında olur her iki durumdada diyaframın hassas çalışmasını etkiler. Bır de bunu deneyin,selamlar...

Mehmet Bey.Aracımda Landirenzo mixerli kit mevcut.Cihaz 3 yıllık.Son 6 aydır ayar tutmuyor.Kendim kulak ayarı dahi yapıyordum.Şimdi yapıyorum.Stop edip çalıştırıyorum.Stop ediyorum.Analiz cihazında ayar yapıyoruz.Değerler normal iken stop edip çalıştırınca değerler kızarıyor veya stop ediyor.Kısaca ayar tutmuyor.İtalyan dediğimiz marka 3 yıl dayanmayacak mı?
Arkadaşta aynı araç var.Onda brc mixerli var.Aynı sorun onda da var.Önerebileceğiniz regülatör markası var mı?Landirenzo beyni üzerinde tek düğme var.Ayarı kolay oluyordu.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #297 : Aralık 13, 2010, 12:48:36 »
Bu durumun Regülatör kalitesi ile ilgisi yoktur.
Regülatörün altındaki DRAİN tapasını açarak regülatörde biriken KOSTİK i boşaltsınlar.

Kostik denen şey regülatör sıcak iken mavi olur , soğuk iken margarin kıvamında olur her iki durumdada diyaframın hassas çalışmasını etkiler. Bır de bunu deneyin,selamlar...

Kostik tahliyesi vs. yaptık.Sonuç aynı.
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #298 : Aralık 13, 2010, 12:51:35 »
Yapılması gerekenleri yaptıysanız ozaman geçmiş olsun tamir takımı bulamayacağınıza göre yeni bir regulatör alınma zamanı gelmiş.

Kostik tahliyesi vs. yaptık.Sonuç aynı.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #299 : Aralık 13, 2010, 16:15:07 »
Evet ama hangi marka? Pm den yazabilirsiniz.
                                                          FUZULİ