0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet Bey merhaba;1.Sorunuzun yanıtı gaz enjektorlerıdır.Atıker raıl apachı enjektorler seslı calısır ,bu sesın kesılmesı mumkun degıl.Fakat ses asırı duzeydeyse lpg enjektorlerı motor govdesıne temas edıyor olabılır lutfen kontrol ettırın.2.Sorununuzun bır kac nedenı olabılır.A)gaza gecıs ısısı dusuk olabılır ayrıca lpg ye gecıs ıcın devırlı gecıs tercıh edılebılır.B)gaz enjektor hortumları uzun olabılırC)enjektorelere takılan gaz nıpellerı buyuk olabılır ,bu arac ıcın 1.5mm nozzle kullanılmalıD)Enjektor ya da regulatorde sorun olabılırE)enektor sıralaması yanlıs olabılırI)Gaz ayarı yanlıs olabılır Lutfen yukardakı sartları kontrol ettırın
Salıh Bey; lpgden benzıne gecıslerde emme manıfoltunda halen gaz varken sıstem benzını de gonderdıgı ıcın bu sarsıntı normal.Manıfolttakı lpg 5 sanıye ıcınde bıter ve rolantı duzene gırer.
Mehmet bey Merhabalar, vermiş olduğunuz aydınlatıcı bilgiler için ben de teşekkür ederim, mesleğiniz de daha da başarılı olmanızı dilerim. 2000 model 1.6 Corolla (VVT-I) motor sahibiyim. Aracım da Zavoli sıralı kit takılıdır. 1-LPG'li bir araç motor yağını LPG montajından önceki aline göre daha fazla mı eksiltir yoksa bir etkisi olmaz mı? 2-Özellikle internet sitenizden montaj resimlerini inceledim, enjektörler ya manifoltun üstünde yani genel olarak dışarıda, ancak benim aracımda bu şekilde değil de plastik motor kapağının altına sıkıştırılmış (daha doğrusu bana öyle geliyor) halde. Bunun bir zararı olur mu? 3-Mikro filtre denilen filtreyi 10.000 km değiştirmemiz gerekir mi yoksa süre biraz daha uzun tutulabilir mi? 4-Aracım LPg'de sorunsuz çalıştığını düşünüyorum ancak ara sıra da olsa benzinde kullandığım zaman sanki motorda bir bunalma daha doğrusu gaz yememe problemi oluyor, bunu bir kaç ustaya danıştım bir cevap alamadım ancak LPG'li araçlarda bu tür problemin olağan olduğu söylendi, ancakbu soru beni tatmin etmedi, alanınız dışında ama hava sensörü ile alakası olabilir mi? yani MAF sensörü ile? Bir an için alakalı olduğunu düşünürsek neden aynı problemi LPG'de yaşatmıyor? LPG de kulanırken MAF sensörü devre dışı mı kalıyor? Teşekkür ederim.
Aracın bu sekılde stop etmesı aracın sıhhatı ıcın ıyı degıl.Ayrıca Allah muhafaza daha kotu sonuclar ortaya cıkabılır.Yukarda saydıgım nedenler ısı bılen bır servıs tarafından yarım saat ıcınde teshıs edılebılecek unsurlar.Selamlar...
mehmet bey bugün aracı biraz kullandımda;çaıştırdıktan sonra Göstergede bulunan son ışık(Kırmızı) sabit yanıyor Yeşil ise devamlı yanıp sönüyor.Yani araç ne tüpte,ne benzinde çalışıyor.Ama hiç sorunsuz gidiyor.Ş.içinde 20-25 dk.kullanımdan sonra tık diye ses geliyor.Göstergeye bakıyorumki devamlı göz kırpan yeşil sabit yanmaya başlıyor.Yani araç tüpe geçmiş oluyor.Mehmet bey bu normal değil bence.Birde ilk çalıştırmada sönmesiyle bu sorun arasında bir bağlantı kurulabilirmi acaba.Şimdiden Sağolun
teşekkürler mehmet bey
Alttaki ışığın yanıp yanıp sönmesinin anlamı şu ; Araç gaz konumunda fakat lpg ye geçiş için gerekli şartlar henüz yerine gelmiş değil anlamında.Bu nedenler nelerdir ;a) Geçiş ısısı .... Isı sensörü arızalı olabilir ya da regulatör ısınmıyor olabilirb) Lpg Basınç değeri .... basınç sensörü arızalı olabilirc) Map değeri .... map sensörü arızalı olabilir d) Devir sayacı .... devir bağlantısında ya da ecü de sorun olabilirAtiker bayisine gidip daha önce ve şuanki belirttiğim konuları kontrol etmesini söyleyiniz.Ama iyi bir bayiye gitmenizi öneririm ,Atiker her önüne gelene bayilik verdiği için tecrübeli bayi bulmanız biraz zor.Kolay gelsin... mehmet bey gerçekten size hak veriyorum.Atiker her önüne gelene bayilik veriyor galiba.Bu sorunla ilgili antakya bayisine gittiğimde araca bile bakmadan sorun benzin ve motorla alakalı deyip beni tamirciye yömlendirmişti.Tamirci makinaya bağlayıp hiçbirşey bulamadı ve arabayı gece bırakmamı ve sabah ilk çalıştırmayı kendisinin yapacağını belki böyle arızayı bulabileceğini söyledi ve bende yanaşmadım.Anlaşılan iyi bir atiker bayisi bulana kadar böyle kullanacağım galiba.Sağolun.