0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hocam 2008 model toyota 1,6 elegant aracıma dün brc marka lpg taktırdım. lpg tankını fulledim. aracıma da 20 tl lik benzin aldım. range mesafesi 72 km gösteriyordu. yakıt göstergeside 8 bölmeden 3 ü yanıyordu yani 3/8 oranında idi. yola çıktım ve 40 km sonra range mesafesi 50 yi gösteriyordu. yani 22 km lik bir benzin kullanmış gibiydim. ama lpg yakıt göstergesi açık haldeydi. lpg takan firmayı aradım. range mesafesi tekere bağlı diyor. ama yakıt göstergesi de range azaldıkça 2/8 oranına düştü. şimdi aracım lpg ile mi yoksa benzinle mi gidiyor. yoksa benzin pompasından hala bir kaçak mı var. ilginize...
Yol bilgisayarı tekere bağlı değildir : ) Yol bilgisayarları enjeksiyon tetikleme sinyallerine göre çalışır ;siz gaza yüklendikçe tetikleme sinyalleri artar ve yakıt tüketiminizde yol bilgisayarında yükselir .Araç lpgde iken de yol bilgisayarı enjeksiyon tetikleme sinyallerinden veri alır ve araç lpgde giderken sanki benzin tüketiyormus gibi yol bilgisayarınız çalışır.Anlık ve ortalama yakıt tüketimlerini lpgde iken de görürsünüz fakat bilgisayardaki tüketim gerçek tüketiminiz değildir bu tüketimin yaklaşık %15 fazlasını lpg de tüketiyorsunuz.Yani yol bilgisayarınızdaki ortalama 10lt/100 km tüketim aslında 11.5 lt/100 km dir.Range yani menzilde buna bağlı olarak lpgde giderken düşecektir.Aracınız benzin tüketmiyor .Selamlar...
Geçenlerde haberlerde Gaziantep'te bir LPG'li mercedes otobüsle çarpışınca alev aldı. LPG sisteminde bir hata oluştu. BUnun nedenini bilen var mı? Saygılarımla...
Merhaba Mehmet bey.Daha önce ki soruma cevabınız için teşekkür ederim.auris 1.6 valvematic motara brc takırsam fiyatı ne kadardır?Ayrıca kulakdan doma bi söylem ise sıralı sistemde lpg de giderken bile benzin ışığı (km ilerledikçe) yanabiliyormuş.İlkten saçmadır dedim ama birçok kişi doğrudur dedi. saygılar.Teşekkürler
Mehmet bey kolaylıklar dilerim. Ben daha önce merak etmiş olduğum hususları size sormuş siz de cevaplamıştınız, bu kez yakın bir arkadaşım için 1 sorumuz olacak.Arkadaşıma da benim aracımın aynısı 1.6 vvt-ı motor corolla var. Aracını 3 yıldır LPG'de (Zavoli) kullanıyor, ancak aracı ne hikmettir benzini resmen içiyor. Çoğu servise gösterildi ancak bununun aracın LPG'ye alışkın olması artık benzini pek tanımadığını bunun normal olduuğnu söylediler. Bize biraz saçma geldi, Toyota servise de götürdü aracını ancak LPG'den deyip başlarından savdılar. bir depo daha doğrusu 40 litre LPG'yi harcayana kadar 40 TL'lik benzin sarfiyatı var. Cok değil midir bu? sadece marşta kullandığı halde. Tesekkur ederiz.
Merhaba Mehmet Bey;Öncelikle tekrardan ilginiz ve alakanız için size teşekkürler etmek isterim.Sorularıma cevaplarınız için ayriyeten tabi ki.Sorum şu;siz BRC uzmanısınız ,92 model bir TOFAŞ Doğan'a(karbüratörlü) BRC lpg takmak istesek kitin modelini ve fiyatını yazabilir misiniz.?(Montaj dahil) Teşekkürler.Saygılar.TEŞEKKÜRLER
Merhaba Mehmet bey öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum..Aracımın motor arıza lambası yanmaya başladı. 2 kez lpg ayarı yaptılar sönmedi en sonunda ""p0141 ısıtılmıs sensor ısıtıcı devresi arızası (bank 1, sensor 2)"" kodlu arıza olduğu söylendi. İnternetten baktığım kadarıyla oksijen sensörü diye yazıyor. Benim görev yaptığım ilde servis yok.Uzun müddet aracı bu şekilde kullanırsam zararı olur mu? Ustanın söylediği lpg li araçlarda arıza ışığının genelde yandığı. Almış olduğum kötü gazdan olabileceği fakat sürekli EXEN gaz (ipragaz) kullanıyorum. Ayrıca Aygaz kullanmamı da tavsiya atti. Bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum teşekkürler.