Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 716043 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #260 : Ekim 22, 2010, 11:02:28 »
Yol bilgisayarı tekere bağlı değildir : ) Yol bilgisayarları enjeksiyon tetikleme sinyallerine göre çalışır ;siz gaza yüklendikçe tetikleme sinyalleri artar ve yakıt tüketiminizde yol bilgisayarında yükselir .Araç lpgde iken de yol bilgisayarı enjeksiyon tetikleme sinyallerinden veri alır ve araç lpgde giderken sanki benzin tüketiyormus gibi yol bilgisayarınız çalışır.Anlık ve ortalama yakıt tüketimlerini lpgde iken de görürsünüz fakat bilgisayardaki tüketim gerçek tüketiminiz değildir bu tüketimin yaklaşık %15 fazlasını lpg de tüketiyorsunuz.Yani yol bilgisayarınızdaki ortalama 10lt/100 km tüketim aslında 11.5 lt/100 km dir.Range yani menzilde buna bağlı olarak lpgde giderken düşecektir.Aracınız benzin tüketmiyor .Selamlar...

hocam 2008 model toyota 1,6 elegant aracıma dün brc marka lpg taktırdım. lpg tankını fulledim. aracıma da 20 tl lik benzin aldım. range mesafesi 72 km gösteriyordu. yakıt göstergeside 8 bölmeden 3 ü yanıyordu yani 3/8 oranında idi. yola çıktım ve 40 km sonra range mesafesi 50 yi gösteriyordu. yani 22 km lik bir benzin kullanmış gibiydim. ama lpg yakıt göstergesi açık haldeydi. lpg takan firmayı aradım. range mesafesi tekere bağlı diyor. ama yakıt göstergesi de range azaldıkça 2/8 oranına düştü. şimdi aracım lpg ile mi yoksa benzinle mi gidiyor. yoksa benzin pompasından hala bir kaçak mı var. ilginize...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Ekim 22, 2010, 11:02:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Ekim 24, 2010, 15:36:45 »
Yol bilgisayarı tekere bağlı değildir : ) Yol bilgisayarları enjeksiyon tetikleme sinyallerine göre çalışır ;siz gaza yüklendikçe tetikleme sinyalleri artar ve yakıt tüketiminizde yol bilgisayarında yükselir .Araç lpgde iken de yol bilgisayarı enjeksiyon tetikleme sinyallerinden veri alır ve araç lpgde giderken sanki benzin tüketiyormus gibi yol bilgisayarınız çalışır.Anlık ve ortalama yakıt tüketimlerini lpgde iken de görürsünüz fakat bilgisayardaki tüketim gerçek tüketiminiz değildir bu tüketimin yaklaşık %15 fazlasını lpg de tüketiyorsunuz.Yani yol bilgisayarınızdaki ortalama 10lt/100 km tüketim aslında 11.5 lt/100 km dir.Range yani menzilde buna bağlı olarak lpgde giderken düşecektir.Aracınız benzin tüketmiyor .Selamlar...

birde arabanıza benzin aldığınız zaman hemen kendini güncelliyor.o an için alınan benzinle beraber gidilebilecek mesafeyi gösteriyor.ama lpg li araclar için güncel kalmıyor tabiki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Ekim 24, 2010, 15:41:18 »
Geçenlerde haberlerde Gaziantep'te bir LPG'li mercedes otobüsle çarpışınca alev aldı. LPG sisteminde bir hata oluştu. BUnun nedenini bilen var mı?

Saygılarımla...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #263 : Ekim 28, 2010, 16:47:09 »
LPG Sisteminde nasıl bir hata oluştu ,açıklar mısınız?

Geçenlerde haberlerde Gaziantep'te bir LPG'li mercedes otobüsle çarpışınca alev aldı. LPG sisteminde bir hata oluştu. BUnun nedenini bilen var mı?

Saygılarımla...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Unutmayın, 5 Neden 1 Keşkeyi doğurur...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #264 : Ekim 29, 2010, 12:52:04 »
Merhaba Mehmet bey.Daha önce ki soruma cevabınız için teşekkür ederim.auris 1.6 valvematic motara brc takırsam fiyatı ne kadardır?Ayrıca kulakdan doma bi söylem ise sıralı sistemde lpg de giderken bile benzin ışığı (km ilerledikçe) yanabiliyormuş.İlkten saçmadır dedim ama birçok kişi doğrudur dedi. saygılar.Teşekkürler :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #265 : Ekim 29, 2010, 14:42:21 »
BRC MY10 montaj fiyatı 1.500 tl 10 taksıttır.Bahsettiğiniz olay Fransız gurubu (peugeot,citroen,renault) ve bazı yeni model Ford marka araçlar için geçerlidir.Toyota araçlarda böyle bir durumla karşılaşmadım.Selamlar...

Merhaba Mehmet bey.Daha önce ki soruma cevabınız için teşekkür ederim.auris 1.6 valvematic motara brc takırsam fiyatı ne kadardır?Ayrıca kulakdan doma bi söylem ise sıralı sistemde lpg de giderken bile benzin ışığı (km ilerledikçe) yanabiliyormuş.İlkten saçmadır dedim ama birçok kişi doğrudur dedi. saygılar.Teşekkürler :alkis:
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #266 : Kasım 02, 2010, 23:27:46 »
Mehmet bey kolaylıklar dilerim. Ben daha önce merak etmiş olduğum hususları size sormuş siz de cevaplamıştınız, bu kez yakın bir  arkadaşım için 1 sorumuz olacak.
Arkadaşıma da benim aracımın aynısı 1.6 vvt-ı motor corolla var. Aracını 3 yıldır LPG'de (Zavoli) kullanıyor, ancak aracı ne hikmettir benzini resmen içiyor. Çoğu servise gösterildi ancak bununun aracın LPG'ye alışkın olması artık benzini pek tanımadığını bunun normal olduuğnu söylediler. Bize biraz saçma geldi, Toyota servise de götürdü aracını ancak LPG'den deyip başlarından savdılar. bir depo daha doğrusu 40 litre LPG'yi harcayana kadar 40 TL'lik benzin sarfiyatı var. Cok değil midir bu? sadece marşta kullandığı halde. Tesekkur ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #267 : Kasım 03, 2010, 17:30:56 »
Merhaba Mehmet Bey;
Öncelikle tekrardan ilginiz ve alakanız için size teşekkürler etmek isterim.Sorularıma cevaplarınız için ayriyeten tabi ki.
Sorum şu;siz BRC uzmanısınız ,92 model bir TOFAŞ Doğan'a(karbüratörlü) BRC lpg takmak istesek kitin modelini ve fiyatını yazabilir misiniz.?(Montaj dahil) Teşekkürler.Saygılar.

TEŞEKKÜRLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #268 : Kasım 06, 2010, 22:41:49 »
merhaba mehmet bey ben 2011 avensise landirenzo lpg taktırmayı düşünüyorum sizin bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim arabam akıllı giriş sistemine sahip alaktronik aksamına zarar verir mi? sizin bi marka tavsiyeniz varmı?ilginize teşekkürler...
2011 avensis 1,6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Bende çıkarım senle her yola
« Yanıtla #269 : Kasım 06, 2010, 23:07:10 »
tOYOTA LPG SİSTEMİ VARMI Kİ?...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #270 : Kasım 07, 2010, 21:02:28 »
Merhaba Mehmet bey öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum..Aracımın motor arıza lambası yanmaya başladı. 2 kez lpg ayarı yaptılar sönmedi en sonunda     ""p0141 ısıtılmıs sensor ısıtıcı devresi arızası (bank 1, sensor 2)""     kodlu arıza olduğu söylendi. İnternetten baktığım kadarıyla oksijen sensörü diye yazıyor. Benim görev yaptığım ilde servis yok.Uzun müddet aracı bu şekilde kullanırsam zararı olur mu? Ustanın söylediği lpg li araçlarda arıza ışığının genelde yandığı. Almış olduğum kötü gazdan olabileceği fakat sürekli EXEN gaz (ipragaz) kullanıyorum. Ayrıca Aygaz kullanmamı da tavsiya atti. Bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #271 : Kasım 11, 2010, 18:08:39 »
Merhabalar ;

Mesajınıza geç cevap yazdığım için üzgünüm.LPG ye alışık olup benzini tanımamak oldukça komik : ) Bu aracın bu kadar çok benzin tüketmesinin bir kaç nedeni olabilir.Öncelikle tüm enjeksiyonlu araçlarda sabah soğuk motorda sistem open loop (açık döngü) da çalışır yani oksijen sondası yakıt ayarı yapmaz bu sebeble araçlar soğuk motorda haliyle fazla bir benzin tüketimi yaparlar bu normal olanıdır buna ekstra olarak şayet aracınızın lpg ayarının yanlış olmasından kaynaklı benzin ecüsünün LFT(long fuel trim) değeri olağan aralığın dışına çıkarsa örneğin LFT -20 lerde ise araç aşırı bir benzin tüketir.Bunun teşhisi basittir ;diognostik cihaz ile bağlantı yapılırsa bu hemen tesbit edilir şayet böyle bir durum varsa lpg kalibrasyonu tekrardan yapılmalıdır sanırım ustanın lpg ye alışmış demesi bununla ilgili : ) selamlar...

Mehmet bey kolaylıklar dilerim. Ben daha önce merak etmiş olduğum hususları size sormuş siz de cevaplamıştınız, bu kez yakın bir  arkadaşım için 1 sorumuz olacak.
Arkadaşıma da benim aracımın aynısı 1.6 vvt-ı motor corolla var. Aracını 3 yıldır LPG'de (Zavoli) kullanıyor, ancak aracı ne hikmettir benzini resmen içiyor. Çoğu servise gösterildi ancak bununun aracın LPG'ye alışkın olması artık benzini pek tanımadığını bunun normal olduuğnu söylediler. Bize biraz saçma geldi, Toyota servise de götürdü aracını ancak LPG'den deyip başlarından savdılar. bir depo daha doğrusu 40 litre LPG'yi harcayana kadar 40 TL'lik benzin sarfiyatı var. Cok değil midir bu? sadece marşta kullandığı halde. Tesekkur ederiz.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #272 : Kasım 11, 2010, 18:11:10 »
Estafurullah ;dilimizin döndüğünce arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.BRC karburatörlü kit tavsiye edilen montaj fiyatı 550 tl dir.Kredi kartına taksit imkanı da vardır.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey;
Öncelikle tekrardan ilginiz ve alakanız için size teşekkürler etmek isterim.Sorularıma cevaplarınız için ayriyeten tabi ki.
Sorum şu;siz BRC uzmanısınız ,92 model bir TOFAŞ Doğan'a(karbüratörlü) BRC lpg takmak istesek kitin modelini ve fiyatını yazabilir misiniz.?(Montaj dahil) Teşekkürler.Saygılar.

TEŞEKKÜRLER

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #273 : Kasım 11, 2010, 18:21:34 »
Yeni avansisler valfmatik motora sahip yeni bir teknolojisi ;honda vtec teknolojisine benzediği için ve bir honda fanatiği olduğum için bu yeni motoru beğeniyorum.Farklı devirlerde farklı subab zamanlamasından dolayı yakıt tasarrufu ve yüksek performans sağlayan bu motora lpg dönüşümü yaptıracaksanız öncelikle iyi bir marka ve iyi bir servis bulmanızı tavsiye ederim.Değişken subab zamanlamasından dolayı lpg kalibrasyonunu muhakak tecrübeli ve yol ayarı yapmayı bilen bir ustanın yapması lazım.Landi renzo omegas oldukça kaliteli bir ürün fakat landi renzo blue için aynı şeyi söyleyemeyecem.Samsunda ikamet ettiğinize göre Landi renzoyu Berlin Mühendislikte taktırabilirsiniz.Size tavsiyem Berlin Mühendislikte(lütfen selamlarımı iletiniz) BRC MY10 montajı yaptırmanız ,ayrıca BRC ile aracınızın emme manifoltuda delinmiyor ,lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan en doğru açı ile gaz pipoları ile gönderiliyor.Bilgilerinize...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #274 : Kasım 11, 2010, 18:27:42 »
Merhaba ;

Sizinde belirttiğiniz gibi P0141 o2  sensörü ısıtılmış devre hatasıdır yani oksijen sensörünüz çalışmamakta.Oksijen sensörü aracınızın canıdır diyebilirim : ) benzin ecüsü bu sensörden alacağı verilere göre yakıt düzenlemesi yapar ,şayet sensör arızalıysa motor düzenli çalışmayacaktır.Bu şöyle anlatayım size ; yemek yiyorsunuz fakat doydunuzmu doymadınızmı beynınız bu anlamıyor sonuçta ya obez olursunuz ya da çok zayıf düşersiniz. Oksijen sensörü bozulmadan önce aracınızın lpg kalibrasyonu doğru ise aracı lpg de kullanmak kısa vadede araca zarar vermeyecektir ,tavsiyem en kısa sürede oksijen sondasını değiştirip lpg kalibrasyonu yaptırmanız.

Merhaba Mehmet bey öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum..Aracımın motor arıza lambası yanmaya başladı. 2 kez lpg ayarı yaptılar sönmedi en sonunda     ""p0141 ısıtılmıs sensor ısıtıcı devresi arızası (bank 1, sensor 2)""     kodlu arıza olduğu söylendi. İnternetten baktığım kadarıyla oksijen sensörü diye yazıyor. Benim görev yaptığım ilde servis yok.Uzun müddet aracı bu şekilde kullanırsam zararı olur mu? Ustanın söylediği lpg li araçlarda arıza ışığının genelde yandığı. Almış olduğum kötü gazdan olabileceği fakat sürekli EXEN gaz (ipragaz) kullanıyorum. Ayrıca Aygaz kullanmamı da tavsiya atti. Bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #275 : Kasım 11, 2010, 19:56:32 »
Siz bu işin duayenisiniz Plaketler az gelir size!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #276 : Kasım 11, 2010, 22:00:17 »
Mehmet bey vediğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #277 : Kasım 13, 2010, 09:39:17 »
Rica ederim arkadaşlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #278 : Kasım 13, 2010, 19:20:19 »
+1  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #279 : Kasım 13, 2010, 19:37:51 »
Umutcan Bey;
Bu plaket olayını anlamadım : )
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ