Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 716033 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • patlak gözlüm
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #220 : Eylül 18, 2010, 20:30:16 »
öncelıkle verdıgınız bılgılerı cogunu okudum. tesekkurlerbenım sorum bıraz şahsi olacak'benım toyotadan once dogan slx bır aracım varrdı lpglı artık ıllah demıstım sabah calısmaz ayar tutmaz vs sımdı toyotaya taktırıcagım lpg arac alalı 5 ay felen oldu arabayı lpg uyumunu bılmıyorum enjeksıyonlu arac arac 2000 model terra 1.3  oldugundan performans duser dıyorlar bırde arac agır oldugu ıcın lpgde olsa yakıt fazla olur denılıyor paylasımlarınız ıcın tesekkurler
e11

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Eylül 18, 2010, 20:30:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Eylül 18, 2010, 21:37:44 »
Mehmet bey,
Aracımın 2011 4. ayda muayenesi bitiyor. Aracımda Tartarini Marka düz tip tek nokta lpg var. Lpg tank ve beyninin ömrü doldugu için değiştirilmesi gerekiyormuş. 2 / 3 Lpg firmasına gittim bilgi almak için projeye gerek yok kit halinde değişiriz dendi ve yerli kitlere 300 ile 400 tl arasında fiyat verdiler.
Ben daha önce başka bir aracımda BRC tek nokta enjeksiyonlu kit kullandıgım için yine Brc takmak için  buradaki Brc bayini aradım lpg nin ruhsata işli oldugunu ömrünün doldugu için değiştirmek istediğimi anlattım. Tekrardan tadilat projesi gerekli oldugunu söyledi ve komple kit fiyatı olarakta 600 tl fiyat verdi. Benim sormak istediğim diger firmalar projeden bahsetmedi proje gereklimi gereksizmi ve fiyat olarak projesiz oluyorsa 500 tl ye takarlarmı.? Yardımlarınız için teşekkürler.

Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Eylül 29, 2010, 10:50:15 »
Arkadaşların da belirttiği gibi Atiker yazılımında belli devirin üzerinde benzine geçiş sağlaması için bir menü var ,sizin aracınız da bu deviri geçtiğinde benzine geçiyor.Bu özellik Atikerin enjektörlerinin belli devirde açık kalması sebebiyle yazılımına konulmuş bir özellik.Müşteri lpg de gittiğini zannederken aslında araç benzin tüketiyor,bilgilerinize...

Mehmet kardeş,selamlar.

Bu bayram tatilinde memlekete giderken lpg performansını denemek için otobanda biraz yüklendim araca (devir 5ooo  hız 180 km )bir problem yok derken lpg göstergesine baktığımda benzin ışığıda yanıyordu,devir 4900'e düşünce sönüyor 5000 ve sonrasında yanıyor.Herzaman bu hızda araç kullanmayacağım için önemli değil lakin başka arızanın belirtisimi ; diğer lpg kitleride aynımı(yüksek devirde benzin ışığının yanması) diye bir sorayım dedim.Araca lpg takıldıktan sonra 10.000 km yaptım,lpg kitinin markası atiker.Şükür şu ana kadar hiç sorun yaşamadım(arıza lambasının yanması vs.) ama arkadaşların şikayetleri korkutmuyor değil.Sağlıcakla kalın
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #223 : Eylül 29, 2010, 11:05:23 »
Bakın işini doğru yapan ile yapmayan firmalar burda belli olmuş.Siz aracınızda herhangi bir tadilat işlemi yaparsanız o servis bu işlem için tadilat projesi düzenlemek zorundadır aksi halde ARACINIZIN DOSYASINDA yasal olarak aracınızda sürekli 10 yıllık o eski ürün gözükecektir.Bu sebeble tadilat projesi düzenlenmek zorundadır.Proje için firmaların ekstra bir maliyeti yoktur.Aylık 100 projede verseler 10 projede verseler bu işlemlerin ekstra bir gelir kaybı yoktur sadece fatura proje vermedikleri için vergileri az çıkar o kadar.Selamlar...

Mehmet bey,
Aracımın 2011 4. ayda muayenesi bitiyor. Aracımda Tartarini Marka düz tip tek nokta lpg var. Lpg tank ve beyninin ömrü doldugu için değiştirilmesi gerekiyormuş. 2 / 3 Lpg firmasına gittim bilgi almak için projeye gerek yok kit halinde değişiriz dendi ve yerli kitlere 300 ile 400 tl arasında fiyat verdiler.
Ben daha önce başka bir aracımda BRC tek nokta enjeksiyonlu kit kullandıgım için yine Brc takmak için  buradaki Brc bayini aradım lpg nin ruhsata işli oldugunu ömrünün doldugu için değiştirmek istediğimi anlattım. Tekrardan tadilat projesi gerekli oldugunu söyledi ve komple kit fiyatı olarakta 600 tl fiyat verdi. Benim sormak istediğim diger firmalar projeden bahsetmedi proje gereklimi gereksizmi ve fiyat olarak projesiz oluyorsa 500 tl ye takarlarmı.? Yardımlarınız için teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #224 : Eylül 29, 2010, 11:07:35 »
Lpg dönüşümü sonrası aracınız litre bazında benzine göre %15 fazla bir lpg tüketimi olacaktır.Doğru ürünü doğru serviste taktırdığınızda herhangi bir sorun yaşamazsınız.

öncelıkle verdıgınız bılgılerı cogunu okudum. tesekkurlerbenım sorum bıraz şahsi olacak'benım toyotadan once dogan slx bır aracım varrdı lpglı artık ıllah demıstım sabah calısmaz ayar tutmaz vs sımdı toyotaya taktırıcagım lpg arac alalı 5 ay felen oldu arabayı lpg uyumunu bılmıyorum enjeksıyonlu arac arac 2000 model terra 1.3  oldugundan performans duser dıyorlar bırde arac agır oldugu ıcın lpgde olsa yakıt fazla olur denılıyor paylasımlarınız ıcın tesekkurler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Eylül 29, 2010, 12:37:42 »
Mehmet bey daha önceden de size birkaç sorum olmuştu.teşekkür ederim cevaplamıştınız.Benim aracım ae101 corolla .Brc düz sistem vardı araçtan performans alamadıgımdan dolayı sıralı sistem taktırmaya karar verdim .Eski aracımda atiker kit vardı memnun kalmıştım .Bu aracımada safe fast denilen bir sistem takıldı.ilk önce 1.8 sibop takıldı aracın çekişi eskisindeden kötü oldu ustaya dedim bu çekmiyor daha kötü oldu dedim usta bu seferde sibopları delerek 2.0 yaptı çekişi arttı ama araç kendini sıkıyor gibiydi ben kullanıcı olarak bunu hissediyorum.daha sonra atiker bölge bayisine gittim durumu anlattım usta bir ayar yaptı araba eski performansına kavuştu oh dedim düzeldi araba .1-2 hafta sonra araç gene eski moduna döndü.aracı zorladıgınız da veya sabah motor sogukken güzel gidiyor .gayet seri ama motor ısınınca performans hissedilir derecede düşüyor.acaba lpg siboplarını 2.2 mi yapmalılar. veya araç 210 bin de o sebepten bundan sonra bu araçtan bundan fazlası beklenemez veya 60 -70 bin km redir lpg ile kullanılıyor vede düz sistemde kullanılıyor aracın bir müddet benzinde kullanılması eski performansına kavuşmasına etken olur mu ? yakıt durumu ise son ayardan sonra sakin kullanımda agırlıklı uzun yol olmak kaydı ile 0.160 krş . 8,59 litre / 100 km .şehir içi sanırım 180 -200 civarı tüketimi olacaktır...konu hakkında fikirleriniz benim için çok önemli yardımınızı rica ediyorum.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • YERYÜZÜNDEKİ HERŞEYİ VE HATTA DÜŞMANINI DAHİ SEV..
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #226 : Ekim 04, 2010, 09:46:46 »
Merhabalar, aracım 2002 toyota corolla. 6 ay önce aldım. aldığım adam voltran marka lpg taktırmış. şimdi hata vermeye başladı. araba durduk yere benzine geçiyor, titretiyor, gaz yemiyor vs. kime gittimse hepsi bu marka adi bir marka değişmesi lazım dediler. Arabayı aldığım adam 2007 de taktırmış. 3 senede lamba geçmiyor lpg kiti nasıl ölür anlamak zor. Romano marka lpg yi tavsiye ettiler. sessiz çalışıyormuş. Bu iki konuda fikirlerinizi alabilir miyim.
Saygılarımla....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #227 : Ekim 07, 2010, 11:08:27 »
Bu ürüne çok emek verildi ama malesef sonuç ortada.Aracınızdaki sistemin ısı basınc sensöründe ,lpg enjektörlerinde ve regulatöründe sorunlar olduğu açıkca ortada.Bu ürüne masraf etmemenizi öneririm.Romano kaliteli bir cihaz ,doğru montaj ile sorun yaşanmaz ama bu ürünün bayi ve servis ağı çok zayıf tek eksiği de bu .

Merhabalar, aracım 2002 toyota corolla. 6 ay önce aldım. aldığım adam voltran marka lpg taktırmış. şimdi hata vermeye başladı. araba durduk yere benzine geçiyor, titretiyor, gaz yemiyor vs. kime gittimse hepsi bu marka adi bir marka değişmesi lazım dediler. Arabayı aldığım adam 2007 de taktırmış. 3 senede lamba geçmiyor lpg kiti nasıl ölür anlamak zor. Romano marka lpg yi tavsiye ettiler. sessiz çalışıyormuş. Bu iki konuda fikirlerinizi alabilir miyim.
Saygılarımla....
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #228 : Ekim 07, 2010, 11:13:09 »
Öncelikle aracınızın yakıtı ideal değerlerde.Aracınıza takılan enjektörler waltek enjektörlerdir.Aracınıza uygun bu nozzllar en fazla 2.0 mm olmalı ,2.2 yaptığınızda gereksiz bir yakıt araca gönderilecek sistem bunu ayarlayım derken yakıt haritası alt üst olacaktır.2.0 nozzl oldukça yeterli ama yapılması gereken map haritasındaki enjeksiyon mlsanıyelerinin eşitlenmesi.Kesinlikle rolantide program atılıp araç teslim edilmemeli yoldaki yanma değerlerine bakılarak ayar yapılmalı.benzinde kullanmanın bir faydası olacağını düşünmüyorum.Selamlar...

Mehmet bey daha önceden de size birkaç sorum olmuştu.teşekkür ederim cevaplamıştınız.Benim aracım ae101 corolla .Brc düz sistem vardı araçtan performans alamadıgımdan dolayı sıralı sistem taktırmaya karar verdim .Eski aracımda atiker kit vardı memnun kalmıştım .Bu aracımada safe fast denilen bir sistem takıldı.ilk önce 1.8 sibop takıldı aracın çekişi eskisindeden kötü oldu ustaya dedim bu çekmiyor daha kötü oldu dedim usta bu seferde sibopları delerek 2.0 yaptı çekişi arttı ama araç kendini sıkıyor gibiydi ben kullanıcı olarak bunu hissediyorum.daha sonra atiker bölge bayisine gittim durumu anlattım usta bir ayar yaptı araba eski performansına kavuştu oh dedim düzeldi araba .1-2 hafta sonra araç gene eski moduna döndü.aracı zorladıgınız da veya sabah motor sogukken güzel gidiyor .gayet seri ama motor ısınınca performans hissedilir derecede düşüyor.acaba lpg siboplarını 2.2 mi yapmalılar. veya araç 210 bin de o sebepten bundan sonra bu araçtan bundan fazlası beklenemez veya 60 -70 bin km redir lpg ile kullanılıyor vede düz sistemde kullanılıyor aracın bir müddet benzinde kullanılması eski performansına kavuşmasına etken olur mu ? yakıt durumu ise son ayardan sonra sakin kullanımda agırlıklı uzun yol olmak kaydı ile 0.160 krş . 8,59 litre / 100 km .şehir içi sanırım 180 -200 civarı tüketimi olacaktır...konu hakkında fikirleriniz benim için çok önemli yardımınızı rica ediyorum.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #229 : Ekim 11, 2010, 15:07:16 »
Mehmet bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.İzmirde tavsiye edebileceğiniz brc bayisi varmıdır acaba? Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akroenos 03
« Yanıtla #230 : Ekim 11, 2010, 15:16:34 »
bende arastırdım cok uzun süre ve aracın orjinalligini bozmayan, her araca özel programla ayarlanılan 2 yıl yada 100.000 km garantili, dünyaca tanınan TEFLEX-GFI lpg sistemin buldum taktırmak isteyen arkadaslar bi baksın gercekten kaliteli fiyatı da ortalama 1850-2000 arası http://www.opasopel.com/teleflex.htm
I love my Corolla & Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Ekim 11, 2010, 17:40:38 »
mehmet bey verdiginiz cevaplar için teşekkür ederim aracım şu anki performansından ve yakıt degerlerinden memnunum.atiker in ankara bölge servisine gittim şimşek otogaz dı sanırım .orada yapılan ayardan sonra araç hem az yakmaya başladı hemde eskisinden daha seri oldu üst devirlere artık çok rahat çıkıyor.yıgılmalar ve çekiş sorunları düzeldi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #232 : Ekim 17, 2010, 19:45:47 »
Sayın mehmet Özenç bey;Eşime 1999 model 1.2 16 valf atiker marka sıralı sistem tüplü opel corsa araç aldım.Tüp ruhsata işli olduğu için araç tüpte kullanılıyor.Araçta 2 sorun var ne atiker servis ne motor  tamircisi çözemedi.1 cisi:Araç benzine alınca çok sessiz çalışıyor.Tüpte ise motordan çok rahatsız edici bir hırıltı geliyor.2 cisi ve esas önemli sorunumuz araç sabahları ilk çalışmada tek marşta çalışıyor 1 dk.beklemeden sonra vitese atıp kalkış  yapıldığında gaz kesiliyor araç stop ediyor.Sürende bayan olunca kornaları düşünün artık.Sonra hemen tekrar çalıştırıyorsunuz.Şöyle boştayken iyi gaz verme merasiminden sonra artık bütün gün ne stop ediyor ne üzüyor.Bu sıkıntıyı ne servis bulabildi ne atikerci.Yardımcı olursanız sevinirim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #233 : Ekim 17, 2010, 19:53:17 »
Ahmet Bey merhaba;

1.Sorunuzun yanıtı gaz enjektorlerıdır.Atıker raıl apachı enjektorler seslı calısır ,bu sesın kesılmesı mumkun degıl.Fakat ses asırı duzeydeyse lpg enjektorlerı motor govdesıne temas edıyor olabılır lutfen kontrol ettırın.
2.Sorununuzun bır kac nedenı olabılır.
A)gaza gecıs ısısı dusuk olabılır ayrıca lpg ye gecıs ıcın devırlı gecıs tercıh edılebılır.
B)gaz enjektor hortumları uzun olabılır
C)enjektorelere takılan gaz nıpellerı buyuk olabılır ,bu arac ıcın 1.5mm nozzle kullanılmalı
D)Enjektor ya da regulatorde sorun olabılır
E)enektor sıralaması yanlıs olabılır
I)Gaz ayarı yanlıs olabılır

Lutfen yukardakı sartları kontrol ettırın
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #234 : Ekim 17, 2010, 19:55:11 »
EFE BEY;
Izmırde BRC Ege bolge mudurlugu olan 2A BRC yı tavsıye edebılırım.Fırma sahıbı Erkan Bey'e lutfen selamlarımı ıletınız.
Erkan Cıcek 0532.683.4541
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #235 : Ekim 17, 2010, 20:11:13 »
mehmet bey iyi akşamlar 96 corollamda emülatörlü denilen düz sistem mevcut herhangi bir şikayetim yok ancak şöyle bir soru sormak istiyorum.araç ısındıktan sonra gaza geçiyorum sonra takrar benzine geçişlerde aracın rölantisi düşüyor,titreme yapıyor 5-6 saniye sonra rölanti düzeliyor acaba bunun sebebi nedir veya ne yapma gerekiyor..
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kinf of the road scania
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '00
« Yanıtla #236 : Ekim 17, 2010, 20:20:58 »
mehmet bey kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..aracım lpg'li üzerinde aldesa marka kit var benziden gaza geçişlerde her hangi bir sıkntı yok yalnız üst devirlere geçişlerde araç sanki zorlanıyor ne yapmalıyım teşekkürler.. :)
2000 Opel Vectra GL 1.6

King of the road scania

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #237 : Ekim 17, 2010, 20:24:47 »
Salıh Bey; lpgden benzıne gecıslerde emme manıfoltunda halen gaz varken sıstem benzını de gonderdıgı ıcın bu sarsıntı normal.Manıfolttakı lpg 5 sanıye ıcınde bıter ve rolantı duzene gırer.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #238 : Ekim 17, 2010, 20:26:03 »
Tuncay Bey ; aracınızdakı sıstem nedır?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kinf of the road scania
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '00
« Yanıtla #239 : Ekim 17, 2010, 20:30:13 »
aldesa yazıyor
2000 Opel Vectra GL 1.6