0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelıkle verdıgınız bılgılerı cogunu okudum. tesekkurlerbenım sorum bıraz şahsi olacak'benım toyotadan once dogan slx bır aracım varrdı lpglı artık ıllah demıstım sabah calısmaz ayar tutmaz vs sımdı toyotaya taktırıcagım lpg arac alalı 5 ay felen oldu arabayı lpg uyumunu bılmıyorum enjeksıyonlu arac arac 2000 model terra 1.3 oldugundan performans duser dıyorlar bırde arac agır oldugu ıcın lpgde olsa yakıt fazla olur denılıyor paylasımlarınız ıcın tesekkurler
Mehmet bey,Aracımın 2011 4. ayda muayenesi bitiyor. Aracımda Tartarini Marka düz tip tek nokta lpg var. Lpg tank ve beyninin ömrü doldugu için değiştirilmesi gerekiyormuş. 2 / 3 Lpg firmasına gittim bilgi almak için projeye gerek yok kit halinde değişiriz dendi ve yerli kitlere 300 ile 400 tl arasında fiyat verdiler.Ben daha önce başka bir aracımda BRC tek nokta enjeksiyonlu kit kullandıgım için yine Brc takmak için buradaki Brc bayini aradım lpg nin ruhsata işli oldugunu ömrünün doldugu için değiştirmek istediğimi anlattım. Tekrardan tadilat projesi gerekli oldugunu söyledi ve komple kit fiyatı olarakta 600 tl fiyat verdi. Benim sormak istediğim diger firmalar projeden bahsetmedi proje gereklimi gereksizmi ve fiyat olarak projesiz oluyorsa 500 tl ye takarlarmı.? Yardımlarınız için teşekkürler.
Mehmet kardeş,selamlar.Bu bayram tatilinde memlekete giderken lpg performansını denemek için otobanda biraz yüklendim araca (devir 5ooo hız 180 km )bir problem yok derken lpg göstergesine baktığımda benzin ışığıda yanıyordu,devir 4900'e düşünce sönüyor 5000 ve sonrasında yanıyor.Herzaman bu hızda araç kullanmayacağım için önemli değil lakin başka arızanın belirtisimi ; diğer lpg kitleride aynımı(yüksek devirde benzin ışığının yanması) diye bir sorayım dedim.Araca lpg takıldıktan sonra 10.000 km yaptım,lpg kitinin markası atiker.Şükür şu ana kadar hiç sorun yaşamadım(arıza lambasının yanması vs.) ama arkadaşların şikayetleri korkutmuyor değil.Sağlıcakla kalın
Merhabalar, aracım 2002 toyota corolla. 6 ay önce aldım. aldığım adam voltran marka lpg taktırmış. şimdi hata vermeye başladı. araba durduk yere benzine geçiyor, titretiyor, gaz yemiyor vs. kime gittimse hepsi bu marka adi bir marka değişmesi lazım dediler. Arabayı aldığım adam 2007 de taktırmış. 3 senede lamba geçmiyor lpg kiti nasıl ölür anlamak zor. Romano marka lpg yi tavsiye ettiler. sessiz çalışıyormuş. Bu iki konuda fikirlerinizi alabilir miyim.Saygılarımla....
Mehmet bey daha önceden de size birkaç sorum olmuştu.teşekkür ederim cevaplamıştınız.Benim aracım ae101 corolla .Brc düz sistem vardı araçtan performans alamadıgımdan dolayı sıralı sistem taktırmaya karar verdim .Eski aracımda atiker kit vardı memnun kalmıştım .Bu aracımada safe fast denilen bir sistem takıldı.ilk önce 1.8 sibop takıldı aracın çekişi eskisindeden kötü oldu ustaya dedim bu çekmiyor daha kötü oldu dedim usta bu seferde sibopları delerek 2.0 yaptı çekişi arttı ama araç kendini sıkıyor gibiydi ben kullanıcı olarak bunu hissediyorum.daha sonra atiker bölge bayisine gittim durumu anlattım usta bir ayar yaptı araba eski performansına kavuştu oh dedim düzeldi araba .1-2 hafta sonra araç gene eski moduna döndü.aracı zorladıgınız da veya sabah motor sogukken güzel gidiyor .gayet seri ama motor ısınınca performans hissedilir derecede düşüyor.acaba lpg siboplarını 2.2 mi yapmalılar. veya araç 210 bin de o sebepten bundan sonra bu araçtan bundan fazlası beklenemez veya 60 -70 bin km redir lpg ile kullanılıyor vede düz sistemde kullanılıyor aracın bir müddet benzinde kullanılması eski performansına kavuşmasına etken olur mu ? yakıt durumu ise son ayardan sonra sakin kullanımda agırlıklı uzun yol olmak kaydı ile 0.160 krş . 8,59 litre / 100 km .şehir içi sanırım 180 -200 civarı tüketimi olacaktır...konu hakkında fikirleriniz benim için çok önemli yardımınızı rica ediyorum.