Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 15 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2420 : Haziran 27, 2014, 12:20:20 »
Şu linki inceleyebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59937.0

abi kâr ederiz o konuda sıkıntı yok, bizim takıldığımız konu bu arabaya hangi lpg takılmalı, uyum sorunu vardı 2011 tarihli mesajlarda öyle gözüküyor ama şimdi ne durumda?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2420 : Haziran 27, 2014, 12:20:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2421 : Haziran 29, 2014, 00:02:39 »
ustam bir sorum daha var ve bunu genelde herkes bilmek ister

valvematik avensis aracıma romano lpg takılı araç 1.6 132 hp

lpg ile sürekli kullanımda kaç km gider bu motor ortalama....

çok devirli kullanmıyorum arada benzinle kullanıyorum yüklüyken rampa çıkarken benzine alıyorum...

tahmini kaç km sorunsuz gider bir de arıza çıkarırsa ne gibi arıza çıkarabilir...

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2422 : Temmuz 21, 2014, 08:24:36 »
mehmet ustam bir sorum olacak, brc kitlerinde takılan lpg filtresi yılda bir mi değişecek yoksa 10 bin km bir mi değişecek. aracım bir yılın doldurdu fakat henüz 5 bin km de. sizce ne yapmalyım. 
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2423 : Temmuz 21, 2014, 19:41:13 »
Tsi motora takılan LPG'ler de kronik sorunlar çıkmaya başladı mı yoksa taktıranlar uzun zamandır rahatlıkla kullanabiliyorlar mı !

Bu sorumun cevabına göre benzinli Tsi bir araç alacam...!!
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2424 : Temmuz 21, 2014, 21:29:07 »
Tsi motora takılan LPG'ler de kronik sorunlar çıkmaya başladı mı yoksa taktıranlar uzun zamandır rahatlıkla kullanabiliyorlar mı !

Bu sorumun cevabına göre benzinli Tsi bir araç alacam...!!

Sen şaşırdın ne yapacağını . :D

Bu arada konuyu dağıtmayalım kardeşim . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2425 : Temmuz 21, 2014, 21:31:01 »
Sen şaşırdın ne yapacağını . :D

Bu arada konuyu dağıtmayalım kardeşim . :)
Yok valla şu kredim bitsin hemen aracı yükseltmek istiyorum eğer TSİ'da sıkıntı yoksa Lpg ile ilgili ona göre karar verecem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2426 : Temmuz 21, 2014, 21:34:46 »
Yok valla şu kredim bitsin hemen aracı yükseltmek istiyorum eğer TSİ'da sıkıntı yoksa Lpg ile ilgili ona göre karar verecem :)

Hayırlısı olsun Kardeşim . TSI iyidir . Kullanma şansım oldu her devri canlı bir motor çok beğendim . Ama lpg de durum ne bilemiyorum . Mehmet usta yardımcı olacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2427 : Temmuz 21, 2014, 21:36:31 »
Hayırlısı olsun Kardeşim . TSI iyidir . Kullanma şansım oldu her devri canlı bir motor çok beğendim . Ama lpg de durum ne bilemiyorum . Mehmet usta yardımcı olacaktır .
Lpg'de de aynı şekil zevki alıyorsun hiç sıkıntı yok ama uzun ömürlü mü önemli olan o.

Mehmet usta yardımlarını bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 corolla 1.4 d4d touch mmt
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2428 : Temmuz 31, 2014, 18:47:49 »
1.33 corolla tüpte çekişte düşüyor mu? (en uyumlu lpg kiti ne?)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2429 : Temmuz 31, 2014, 20:58:07 »
1,33 auriste bişey değişmediğine göre onda da değişmeyecektir. brc var benim aracımda

Ayrıca şunu belirtmek isterim lpgde çekişten düşme vs sorunlar eski araçlardaydı. bir de şunu bilin lpgye en uyumlu marka toyotadır.bunun aksini söyleyen bir ustayla tanışmadım ben
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2430 : Ağustos 04, 2014, 00:50:35 »
1.5 yıl önce brc tüplü 150 bin km de 2009 corolla comfort aracımı aldım. Tüp araç ilk alındığında takılmış baya eski yani.

benim sorunum tüpde ani gaz vermelerde motorda teklemeler oluyor. Motor 2000 deviri geçince sorun yok. Benzinde de sorun zaten yok.
Arabayı normal hızlanmalarda kullanırsam hiçbir sorun yok.
tüp sistemini komple brc yetkili servisinde elden geçti. enjektörler bile denendi bir arıza tespit edilmedi.
Bujilerden dendi. Bujiler iridyum buji ile değişti. Sorun hala devam ediyor. sonuç olarak bobine kabahat bulundu.
Yetkili servise gittim. Benzinde sorun yapmadığı için bobinler sağlamdır dendi. Bir çözüm bulunamadı.

Acaba sorun sinyal kablosundan olabilir mi? 2009 corolla için devir saatinden sinyal almak riskli olabilir mi?
sorunumu nasıl çözebilirim?

Yardımlarınız için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2431 : Ağustos 05, 2014, 14:48:09 »
2010 yılı 1.33 corolla arabama hangi markanın hangi model lpg kitini takmamı öneriyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2432 : Ağustos 05, 2014, 14:59:31 »
2010 yılı 1.33 corolla arabama hangi markanın hangi model lpg kitini takmamı öneriyorsunuz?
birçok marka önerilebilir markadan memnun kalma olayı takan ustaya da bağlı biraz ama genel olarak fiyat performans ürünü benim gözümde brc dir. gerçekten çok iyi olsun ben arabaya uzun süre binicem derseniz yağlamalı sistem prins öneririm. tabi bunlar arasında yerine göre değişen 300-400 tl fark olabilir.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2433 : Ağustos 05, 2014, 19:55:16 »
birçok marka önerilebilir markadan memnun kalma olayı takan ustaya da bağlı biraz ama genel olarak fiyat performans ürünü benim gözümde brc dir. gerçekten çok iyi olsun ben arabaya uzun süre binicem derseniz yağlamalı sistem prins öneririm. tabi bunlar arasında yerine göre değişen 300-400 tl fark olabilir.

prins 2800 tl fiyat verdi brc 2400 atiker 1200 bu fiyatlara göre atiker çok hesaplı ama motora uyumlumu bilmiyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2434 : Ağustos 05, 2014, 20:57:19 »
prins 2800 tl fiyat verdi brc 2400 atiker 1200 bu fiyatlara göre atiker çok hesaplı ama motora uyumlumu bilmiyorum?
bizim araçların motoru her türlü lpg ye uygun o konuda rahat olun.
Atiker konsunda bilgiye sahip değilim bişey diyemiyecem size ama kalitenin fiyatı vardır diye de bir söz var.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2435 : Ağustos 14, 2014, 00:09:20 »
Merhaba; Mehmet Bey; geçenlerde aracımı iç,dış motor yıkama yaptırdım yıkama sonrası motor arıza ışığı yandı. bir kaç defa stop etti ve en sonunda akü şarj etmediği için akü bitti. aracı sanayiye götürdüm konjektör arızalanmıştı yenisi ile değiştirildi. bu arada akü şarj edildi, bundan sonrada aracımı ilk çalıştırdığım zaman (benzinde)gaz yemiyor,yığılıyor gazdan ayağımı çekince devirsiz bir şekilde biraz çalışıyor ilk çalıştırmada bazen stop ediyor  hareket etmeye başlayınca gaz yemiyor biraz gaz verince 20 sn kadar bu şekilde devam ediyor. lpg'ye geçince sıkıntı geçiyor ve bu olay 1 aydan fazladır devam ediyor. Aracım 20001 1.4 wvt-i lovato sıralı sistem lpg'li bir araç araç konu ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var, şimdiden Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2436 : Ağustos 14, 2014, 09:43:19 »
Merhaba Mehmet Bey,
Arkadaşımın 1.6 benzinli megan 3 otomatik aracına Lpg taktirmayi düşünüyoruz,  biraz titiz biri.Musadenizle  size sormak istediğim bir kaç soru var. Megan 3lerde lpg donusumlerinde herhangi bir kronik sorun varmi? Lpg tankini stepnenin yerine koydugumuzda distan muhafaza yapiliyormu? Enjektorlerin montaj seklinde dikkat edilmesi gereken bir husus varmi megan icin? Lpg seviye gostergesini nereye montaj yapiliyor? Bir de bostanci-tuzla arasinda sizin onereceginiz bayiye gitmek isteriz Mehmet Bey. Cok tesekkurler. @mehmet özenç
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2437 : Ağustos 19, 2014, 11:38:31 »
Merhaba Sinan Bey ;

Renault Megan3 araçlarının lpg dönüşümünde dikkat edilmesi gereken konular ;

*MANİFOLT NİPEL İŞLEMİ : Lpg sıralı sistem montajında gaz girişleri emme manifoltu delinerek yapılır , megane 3 aracının emme manifoltu 2 kısımdan oluşur. Üst kısım plastik , alt kısım döküm (metal) manifolttur. Gaz girişleri benzin enjektörlerine en yakın yerden yapılması gerektiği için nipeller metal manifolt delinerek takılımalıdır fakat manifolt motor bloğu üzerinde delinirse manifoltun çapakları silindir içerisinde kaçabilir bunun için emme manifoltu muhakkak sökülmelidir.Bazen lpg ustaları bu hatayı ikinci bir hata ile gidermeye çalışır. Döküm manifoltu çapak riskinden dolayı sökmez plastik manifolttan giriş yapar fakat bu durumda gaz girişleri geriden yapıldığı için bu aracın yakıt tasarrufuna , performansına gaz benzin geçişlerinde olumsuz durumlara neden olur.

*BENZİN SEVİYESİNİN DÜŞMESİ : Fransız gurubu araçlara lpg dönüşümü yapıldığında araç lpg ile giderken benzin göstegesi sanal olarak düşme yapar ve gidilen mesafeye göre benzin ışığı yanar. Bu sorunun giderilmesi için PSA modülü takılmalıdır. PSA modülü montajı sonrası benzin seviyesi yine düşer fakat aracı tekrar çalıştırdığınızda seviye doğru yere tekrar gelecektir.

LPG TANKI : Aracın stepnesi alt kısımdaolduğu için dıştan muhafazalı lpg tankı takılması gerekecektir.

Örnek montaj resimleri ve videoları için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Donanım Haber montaj resimleri : http://forum.donanimhaber.com/m_58660241/tm.htm

Özençler Otogaz'da lpg taktıranlar :   http://forum.donanimhaber.com/m_63070531/tm.htm

Facebook : https://www.facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Cluptaki başlığımız :  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0

Youtube Video Sayfamız :    http://www.youtube.com/channel/UC9LMkTnyrPp2G_NrpUNEbpA

Merhaba Mehmet Bey,
Arkadaşımın 1.6 benzinli megan 3 otomatik aracına Lpg taktirmayi düşünüyoruz,  biraz titiz biri.Musadenizle  size sormak istediğim bir kaç soru var. Megan 3lerde lpg donusumlerinde herhangi bir kronik sorun varmi? Lpg tankini stepnenin yerine koydugumuzda distan muhafaza yapiliyormu? Enjektorlerin montaj seklinde dikkat edilmesi gereken bir husus varmi megan icin? Lpg seviye gostergesini nereye montaj yapiliyor? Bir de bostanci-tuzla arasinda sizin onereceginiz bayiye gitmek isteriz Mehmet Bey. Cok tesekkurler. @mehmet özenç

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:42:12
Merhaba Celal Bey ;

Peki araç ısındı , lpgde hiç bir sorun yok. Aracı motor sıcakken benzine aldığınızdaki durum nedir? Motor sıcakken bu bahsettiğiniz sorunları araç BENZİNDE İKEN  yapıyor mu ?

Merhaba; Mehmet Bey; geçenlerde aracımı iç,dış motor yıkama yaptırdım yıkama sonrası motor arıza ışığı yandı. bir kaç defa stop etti ve en sonunda akü şarj etmediği için akü bitti. aracı sanayiye götürdüm konjektör arızalanmıştı yenisi ile değiştirildi. bu arada akü şarj edildi, bundan sonrada aracımı ilk çalıştırdığım zaman (benzinde)gaz yemiyor,yığılıyor gazdan ayağımı çekince devirsiz bir şekilde biraz çalışıyor ilk çalıştırmada bazen stop ediyor  hareket etmeye başlayınca gaz yemiyor biraz gaz verince 20 sn kadar bu şekilde devam ediyor. lpg'ye geçince sıkıntı geçiyor ve bu olay 1 aydan fazladır devam ediyor. Aracım 20001 1.4 wvt-i lovato sıralı sistem lpg'li bir araç araç konu ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var, şimdiden Teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:43:37
Merhaba İbrahim Bey ;

Aracınıza uygun ürünümüz BRC MY11'dir ,ekstra olarak  Toyota tesisat , BRC ino3 my09 MAVİ enjektörlerkullanılmalıdır..

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:50:15
Merhaba Serhan Bey ;

Şayet lpg enjektörlerinde sorun yoksa ki bunu tesbit etmek 1 dakika , devir bağlantısında sorun yoksa ki yıllardır bu şekilde kullanılmış(lehimin hala sağlıklı mı olup olmadığını ) sorun muhtemelen ateşleme kaynaklı.
Benim teşhişim de BOBİN . Benzin sıvı bir yakıt olduğu için yanma bozuklukları teklemeden ziyade yakıt fazlalığı ve performans düşüklüğü olarak karşınıza çıkar fakat LPG de ise yanma bozuklukları daha aşikardır. Benzinde sorun yapmayan aracınız lpg de tekleme yapabilir.Özellikle düşük devir yüksek viteslerde ; örneğin ikinci vites 1.500 RPM 2.000 RPM gibi gaza ani yüklendiğinizde araçta teklemeler hatta eksozda pat pat şeklinde ufak sesler gelebilir, bu silindirde yanmayan lpg nin eksozda yanmasıdır ve sarsıntıdır. Bu nedenle bobinleri kontrol ettirmenizde fayda var.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:50:57
BRC MY11 +1

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:53:20
Merhaba Murat Bey ;

BRC LPG Bakımları sadece filitreden ibaret değil , sistemin komple kontrol edilmesi gerekiyor. Bu nedenle gerek sistemin sağlıklı çalışması gerekse ürün garantiniz için yıda 1 ya da 10.000 km de bir lpg bakımlarınızı yaptırmanız gerek. 5.000 km de yada yılda bir lpg filitresi değişimine işin aslı gerek yoktur.

mehmet ustam bir sorum olacak, brc kitlerinde takılan lpg filtresi yılda bir mi değişecek yoksa 10 bin km bir mi değişecek. aracım bir yılın doldurdu fakat henüz 5 bin km de. sizce ne yapmalyım. 

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:58:51
Merhaba Ali Bey ;

Şuan net bir rakam vermek ne kadar doğruolur bilemiyorum ama en eski avansis valve matic aracımız yaklaşık 150.000 km dir BRC ile sorunsuz devam etmekte. Çorum BENLİ YEM'e ait araç pazarlamada kullanılıyor ve düzenli olarak lpg bakımlarına geliyor. Tabi bu aracın ÖZENÇLER OTOGAZ farkıyla lpg montajı yapıldığını ve yazılımının benim tarafından yapıldığını da belirtmek isterim :)
Özetle doğru ürün , doğru montaj ve doğru kalibrasyon ile ve düzenli periodik bakımlar ile Toyotanın şimdiye kadarki en sağlam motoru olan valvematic araçları sorunsuz şekilde uzun kmler lpg ile kullanabilirsiniz.

ustam bir sorum daha var ve bunu genelde herkes bilmek ister

valvematik avensis aracıma romano lpg takılı araç 1.6 132 hp

lpg ile sürekli kullanımda kaç km gider bu motor ortalama....

çok devirli kullanmıyorum arada benzinle kullanıyorum yüklüyken rampa çıkarken benzine alıyorum...

tahmini kaç km sorunsuz gider bir de arıza çıkarırsa ne gibi arıza çıkarabilir...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2438 : Ağustos 25, 2014, 20:59:20 »
Hocam benim sorum da vardı ama arka sayfalarda kaldığı görmediniz galiba.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2439 : Ağustos 29, 2014, 00:34:57 »
Mehmet bey acil görüşe, çözüme ihtiyacım var. 2010 toyota avensis aldım . sıralı lpg var  milano marka, motor arıza, vcs vışıklar yanıyor. resetlettim tekrar yandı. benden önceki sahibide öyle binmiş.  bunun çözümü nedir.1,6  132 bg motor.  saygılarımla...