Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746089 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2440 : Ağustos 29, 2014, 00:41:40 »
Kalıbrasyonu kotudur.sız ıyı bır mılano servısı bulun.lpg ayarlarıno arac dururken ve hareket halınde ıken yaptırın
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2440 : Ağustos 29, 2014, 00:41:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 108000
  • Model Yılı: '04
« Yanıtla #2441 : Ağustos 29, 2014, 03:22:56 »
Selam Mehmet usta ben aranıza yeni katıldım ve yardımlarınızı bekliyorum. Yeni aldığım  2004 model Toyota Avensis 2.0 D4 motor Excutive Elegant. araç 100000 km de ama lpg hiç takılmamış sizce hangi marka en uygun olanıdır ve kayseriye en yakın nerede taktırabilirim burada bi kaç yerle görüştüm takamayız diyorlar. Hayırlı günler
esselam herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2442 : Ağustos 31, 2014, 17:42:49 »
Mehmet usta iyi günler. Aracım Corolla comfort 2007.Aracımın kelebek boğazının manifoldla birleştiği yerden regülatöre bir hortum çekilmiş.Galiba vakum hortumu diyorsunuz.Bu hortumun regülatöre yakın kısmına T atılmış ve iki uçta regülatöre giriyor.Usta bu uçlardan birini regülatörden ayırmış ve ucunu vida ile kapatmaya  çalışmış.Ben eski durumuna getirdim.Yanlışmı yaptım acaba?
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 49000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2443 : Eylül 03, 2014, 09:19:48 »
Mehmet ustam kolay gelsin.1 yıl önce 2011 auris 1.6 132hp brc my11 taktırdım. 1yıl yaklaşık 7bin km hiç sorun yaşamadım.Fakat 1 hafta önce arıza lambası yandı.toyota srv.bilgisayara bağladı ve ateşleme hatası olduğunu söyledi.bandırmada lpg yi taktırdığım özbora lpg srv.bujileri yine orj.bujileriyle değiştirdi ki arabam 45 binde bujilerin ömrü 100bin olduğu söylendi.Arıza lambası söndü.Fakat 3 gün önce yine yandı.ve araba rolantide zaman zaman hafif sarsıntilı çalısıyor.Sizce arızayı sebebi nedir ne yapmalıyım.şimdiden teşekkür ederim.
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2444 : Eylül 03, 2014, 12:46:30 »
Kalıbrasyonunu ıyı yapsınlar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2445 : Eylül 03, 2014, 13:11:24 »
süleyman hocam bandırmada hiç vakit kaybetmeyin imkanınız varsa balıkesir efe otogaza gidin a-zye baksınlar lpgden kaynaklı bir problem ise çözeceklerdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2446 : Eylül 03, 2014, 19:14:11 »
Merhaba Süleyman Bey ;
Öncelikle hangi silindirin tekleme arızası verdiğini öğrenin. Örneğin p0401 ; 1. silindir yanma bozukluğu arızasının kodudur. Örneğin 1. silindirde tekleme tesbit edilsin bu durumda o silindire giden lpg enjektörünün testini yaptırın.Muhtemelen açık kalıyor yada düzensiz yakıt gönderiyor. Sorun büyük ihtimal ile lpg sistemi ile alakalı , araca kabahat bulup masraf yaptırmayın. Selamlar...

Mehmet ustam kolay gelsin.1 yıl önce 2011 auris 1.6 132hp brc my11 taktırdım. 1yıl yaklaşık 7bin km hiç sorun yaşamadım.Fakat 1 hafta önce arıza lambası yandı.toyota srv.bilgisayara bağladı ve ateşleme hatası olduğunu söyledi.bandırmada lpg yi taktırdığım özbora lpg srv.bujileri yine orj.bujileriyle değiştirdi ki arabam 45 binde bujilerin ömrü 100bin olduğu söylendi.Arıza lambası söndü.Fakat 3 gün önce yine yandı.ve araba rolantide zaman zaman hafif sarsıntilı çalısıyor.Sizce arızayı sebebi nedir ne yapmalıyım.şimdiden teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 19:16:41
Merhaba ;
Önceki ile sizin yapmış olduğunuz işlemin olumlu olumsuz bir etkisi olmayacaktır. :)

Mehmet usta iyi günler. Aracım Corolla comfort 2007.Aracımın kelebek boğazının manifoldla birleştiği yerden regülatöre bir hortum çekilmiş.Galiba vakum hortumu diyorsunuz.Bu hortumun regülatöre yakın kısmına T atılmış ve iki uçta regülatöre giriyor.Usta bu uçlardan birini regülatörden ayırmış ve ucunu vida ile kapatmaya  çalışmış.Ben eski durumuna getirdim.Yanlışmı yaptım acaba?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 19:17:09
Size mail göndermiştim. Selamlar...

Selam Mehmet usta ben aranıza yeni katıldım ve yardımlarınızı bekliyorum. Yeni aldığım  2004 model Toyota Avensis 2.0 D4 motor Excutive Elegant. araç 100000 km de ama lpg hiç takılmamış sizce hangi marka en uygun olanıdır ve kayseriye en yakın nerede taktırabilirim burada bi kaç yerle görüştüm takamayız diyorlar. Hayırlı günler

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 19:19:24
Muhtemelen bir çözüm yolu olmasına rağmen , sizetavsiyem o sistemi değiştirmeniz yönünde olacaktır. Bugün ilgili sorunu hallettirirsiniz yarın başka sorun çıkar. Daha kaliteli bir ürün ile değişme gitmeniz en isabetli yol olacaktır. Selamlar...

Mehmet bey acil görüşe, çözüme ihtiyacım var. 2010 toyota avensis aldım . sıralı lpg var  milano marka, motor arıza, vcs vışıklar yanıyor. resetlettim tekrar yandı. benden önceki sahibide öyle binmiş.  bunun çözümü nedir.1,6  132 bg motor.  saygılarımla...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 19:25:33
Merhaba Ahmet Bey ;

Öncelikle mesajınızı göremeyip geç cevap yazdığım için üzgünüm , gözümden kaçmış.
DeltaP : Regulatör basıncı - Map
1.000 mbar : 2.000 mbar - 1.000 mbar (Tam Yükte)
Bu sistemin işleyişi ile ilgili bir durum ; yani siz gaza bastığınızda manifolt basıncı da yükseleceği için delta P değeri düşer .

Bu arada regulatör basıncından neden memnun değilsiniz. Teknik olarak sorun nedir? Aracınız nedir? Takılan sistem nedir? Rolantide ton gaz ve ton ben değerleri nedir? Kullanılan enjektörler selenoıd valfli mi , valfliyse nozzle ölçüleri nedir? Bu sorulara cevap verırsenız sorununuza daha sağlıklı cevap verebilirim. Selamlar...

Mehmet bey merhabalar

Benimde bir sorum olacaktı.
LPG sisteminin basıncından memnun degilim.
Rölantide rail basıncını 1,2 bar a ayarlarsam 5000d/d 0.7 bar a düşüyor.
Şimdi rölantide 1,5 bar a ayarladım 5000d/d 1 bar a düşüyor.

Bu düşüş nedeni ne olabilir.
Aklıma gelenler hatta tıkanıklık, regülatörün büyüklügünün araca uyumsuzlugu

Sizce başka nedenide olabilir mi?

İyi günler.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2014, 19:28:44
Merhaba ;

Ateşleme ve bujiler ile ilgili yazınıza katılıyorum .
TSI motorlar için tasarlanan BRC LDİ henüz piyasaya çıkmadı , şuan için sadece GDI motorlara sahip araçlara takabiliyoruz.Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey,

Öncelikle konu ile ilgili sahip olduğunuz bilgileri ve değerli tecrübelerinizi menfaat beklemeden paylaşmanız gerçekten çok takdir edilmesi gereken ve örnek gösterilecek bir davranış olduğunu düşünüyorum.

Ülkemizde her konuda sistemin içine yerleşmiş düşünme ve sorgulama yapmayan, kulaktan doğma ve yetersiz tecrübelerle iş yapmaya çalışan insan yapısı LPG sektöründe de gördüğüm kadarıyla çok fazla. Yazılarınızı okuyana kadar öncelikle LPG dönüşümlerinde kullanılan enjektörlerin farkları, supap yakma sorunu, supap yağlayıcı sistemler, kullanılan yazılım farkları gibi çok merak ettiğim konularda doyurucu bilgiye ulaşmakta çok güçlük çekiyordum. Keşke yazılarınızı daha önce okumaya başlasaydım .

Açtığınız konuyu bilgi edinmek için ilk mesajdan son mesajlara kadar okudum ve notlar aldım. Aldığım notlar bile 15 sayfa oldu.

Ben de aklıma takılan birkaç konuda size soru sormak isterim. İlk olarak LPG'li araçlarda uygun buji kullanımı hakkında. Benim konu ile ilgili düşünceleri şu şekilde,
"LPG dönüşümü yapılan araçlarda uygun buji kullanılmasının iki ana sebebi vardır.

İlk olarak LPG hava karışımının benzin/dizel hava karışımından çok daha farklı şekilde yanar, ateşlenmesi daha zordur. Bunun için daha fazla güç gerekir yani ateşleme voltajı daha yüksek olmalıdır.Gereken bu daha yüksek voltaj ihtiyacı ateşleme bobinine daha fazla yük bindirir. Fakat LPG bujileri daha düşük voltaj ile ateşleme yapabilirler.

Bildiğiniz gibi bujinin motorda ateşlemeden başka diğer bir görevi yanma odasının sıcaklığını ayarlamak. LPG de kullanımda yanma sıcaklığı daha yüksek olduğu için hem standart bujiler daha hızlı korozyona uğrar hem de fazla sıcaklığın dışarı atılmasında yeterli olamaz.

LPG bujileri iridyum uçlu, daha soğuk sıcaklık değerinde ve tırnak açıklıkları daha düşük olacak şekilde üretilirler, LPG'li araçlarda uygun buji kullanılmalıdır, siz farkı hissetmesenizde motorunuz için faydalıdır."

Eksik veya yanlış bildiğim bir nokta var mıdır ?

Diğer sorum ise 1.4 TSI motorlu aracınızda yaşadığınız tecrübeler. Daha önceki mesajlarınızda İtalya da montajını yaptırdığınız ve getirdiniz araçla ilgili tecrübelerinizi paylaşacağınızı söylemiştiniz, benim de gözümden kaçmış olabilir tabi ki.

Saygılar.

Edit:
Yazdıktan sonra aktif olarak takip ettiğim bir VW forumunda TSI motorla ilgili tecrübelerinizi okudum.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2447 : Eylül 03, 2014, 19:32:45 »
Mehmet abi gene derya denizsin masallah. Kayseriye nezaman geliyosun gelince haber edersen sana gostermek istedigim birkac husus var. Selamlar herkese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2448 : Eylül 04, 2014, 09:35:44 »
Merhaba Sinan Bey ;

Renault Megan3 araçlarının lpg dönüşümünde dikkat edilmesi gereken konular ;

*MANİFOLT NİPEL İŞLEMİ : Lpg sıralı sistem montajında gaz girişleri emme manifoltu delinerek yapılır , megane 3 aracının emme manifoltu 2 kısımdan oluşur. Üst kısım plastik , alt kısım döküm (metal) manifolttur. Gaz girişleri benzin enjektörlerine en yakın yerden yapılması gerektiği için nipeller metal manifolt delinerek takılımalıdır fakat manifolt motor bloğu üzerinde delinirse manifoltun çapakları silindir içerisinde kaçabilir bunun için emme manifoltu muhakkak sökülmelidir.Bazen lpg ustaları bu hatayı ikinci bir hata ile gidermeye çalışır. Döküm manifoltu çapak riskinden dolayı sökmez plastik manifolttan giriş yapar fakat bu durumda gaz girişleri geriden yapıldığı için bu aracın yakıt tasarrufuna , performansına gaz benzin geçişlerinde olumsuz durumlara neden olur.

*BENZİN SEVİYESİNİN DÜŞMESİ : Fransız gurubu araçlara lpg dönüşümü yapıldığında araç lpg ile giderken benzin göstegesi sanal olarak düşme yapar ve gidilen mesafeye göre benzin ışığı yanar. Bu sorunun giderilmesi için PSA modülü takılmalıdır. PSA modülü montajı sonrası benzin seviyesi yine düşer fakat aracı tekrar çalıştırdığınızda seviye doğru yere tekrar gelecektir.

LPG TANKI : Aracın stepnesi alt kısımdaolduğu için dıştan muhafazalı lpg tankı takılması gerekecektir.

Örnek montaj resimleri ve videoları için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Donanım Haber montaj resimleri : http://forum.donanimhaber.com/m_58660241/tm.htm

Özençler Otogaz'da lpg taktıranlar :   http://forum.donanimhaber.com/m_63070531/tm.htm

Facebook : https://www.facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Cluptaki başlığımız :  http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0

Youtube Video Sayfamız :    http://www.youtube.com/channel/UC9LMkTnyrPp2G_NrpUNEbpA

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:42:12
Merhaba Celal Bey ;

Peki araç ısındı , lpgde hiç bir sorun yok. Aracı motor sıcakken benzine aldığınızdaki durum nedir? Motor sıcakken bu bahsettiğiniz sorunları araç BENZİNDE İKEN  yapıyor mu ?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:43:37
Merhaba İbrahim Bey ;

Aracınıza uygun ürünümüz BRC MY11'dir ,ekstra olarak  Toyota tesisat , BRC ino3 my09 MAVİ enjektörlerkullanılmalıdır..

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:50:15
Merhaba Serhan Bey ;

Şayet lpg enjektörlerinde sorun yoksa ki bunu tesbit etmek 1 dakika , devir bağlantısında sorun yoksa ki yıllardır bu şekilde kullanılmış(lehimin hala sağlıklı mı olup olmadığını ) sorun muhtemelen ateşleme kaynaklı.
Benim teşhişim de BOBİN . Benzin sıvı bir yakıt olduğu için yanma bozuklukları teklemeden ziyade yakıt fazlalığı ve performans düşüklüğü olarak karşınıza çıkar fakat LPG de ise yanma bozuklukları daha aşikardır. Benzinde sorun yapmayan aracınız lpg de tekleme yapabilir.Özellikle düşük devir yüksek viteslerde ; örneğin ikinci vites 1.500 RPM 2.000 RPM gibi gaza ani yüklendiğinizde araçta teklemeler hatta eksozda pat pat şeklinde ufak sesler gelebilir, bu silindirde yanmayan lpg nin eksozda yanmasıdır ve sarsıntıdır. Bu nedenle bobinleri kontrol ettirmenizde fayda var.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:50:57
BRC MY11 +1

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:53:20
Merhaba Murat Bey ;

BRC LPG Bakımları sadece filitreden ibaret değil , sistemin komple kontrol edilmesi gerekiyor. Bu nedenle gerek sistemin sağlıklı çalışması gerekse ürün garantiniz için yıda 1 ya da 10.000 km de bir lpg bakımlarınızı yaptırmanız gerek. 5.000 km de yada yılda bir lpg filitresi değişimine işin aslı gerek yoktur.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:58:51
Merhaba Ali Bey ;

Şuan net bir rakam vermek ne kadar doğruolur bilemiyorum ama en eski avansis valve matic aracımız yaklaşık 150.000 km dir BRC ile sorunsuz devam etmekte. Çorum BENLİ YEM'e ait araç pazarlamada kullanılıyor ve düzenli olarak lpg bakımlarına geliyor. Tabi bu aracın ÖZENÇLER OTOGAZ farkıyla lpg montajı yapıldığını ve yazılımının benim tarafından yapıldığını da belirtmek isterim :)
Özetle doğru ürün , doğru montaj ve doğru kalibrasyon ile ve düzenli periodik bakımlar ile Toyotanın şimdiye kadarki en sağlam motoru olan valvematic araçları sorunsuz şekilde uzun kmler lpg ile kullanabilirsiniz.

içime su serptin ustam umarım bizim araca kiti takan usta da sizin kadar deneyimlidir de uzun yıllar sorun çıkarmaz :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 49000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2449 : Eylül 08, 2014, 16:36:10 »
Teşekkürler lpg nin ordinarius u ...
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2450 : Eylül 24, 2014, 12:57:18 »
2011 1.6 avensis aracımda teleflex gfi  lpg var.giderken ayagımı gazdan cektiğimde dııt diye bir ses ve kısa süreli(1-2 sn) benzine gecip sonra yine lpg ye geçiyor.filtreyi değiştirdim düzelmedi..sorun nerden kaynaklanıyor olabilir acaba teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2451 : Ekim 06, 2014, 15:48:41 »
Merhabalar benımde bır sorum olacak. 2014 corolla aldık ve tüp taktırmayı düşünüyoruz. en kaliteli tüpün fiyatını alabılır mıyım acaba ?
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2452 : Ekim 08, 2014, 09:18:26 »
ustam sizden çok şey öğrendik Allah razı olsun yine aklıma takılan bir soru var aslında şehir efsanesi midir gerçeklik payı var mıdır? size sormanın en doğru olacağına karar verdim.
Sorum şu:
Lpgli valvematik 132  avensis aracıım olduğunu hatırlayım.

lpg de yüksek devirlerde 4.000 devir ve sonrasında motora zarar verdiği söyleniyor.
Ben bazı zamanlarda ve motor sıcakken 4.000 devir hatta 5000 devirlere kadar çıkıyorum ama kısa süreli maksimum 2-3 dakika sürüyor. Rampalarda bazen kapatmak iyi oluyor.
Bu tip senaryolar gerçekten motora çok zarar verir mi sonuçta dakikalrca yapmıyoruz ve motor sıcakken yapıyoruz.

İkinci sorum ise araç çok yüklüyken uzun yolda özellikle rampaya gelmeden 3 bin devir civarında benzine alıyorun çıkımca tekrar gaza alıyorum hareket halindeyken bunu yapmak doğru mu
Şimdiden teşekkürler
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2453 : Ekim 08, 2014, 12:30:45 »
ustam sizden çok şey öğrendik Allah razı olsun yine aklıma takılan bir soru var aslında şehir efsanesi midir gerçeklik payı var mıdır? size sormanın en doğru olacağına karar verdim.
Sorum şu:
Lpgli valvematik 132  avensis aracıım olduğunu hatırlayım.

lpg de yüksek devirlerde 4.000 devir ve sonrasında motora zarar verdiği söyleniyor.
Ben bazı zamanlarda ve motor sıcakken 4.000 devir hatta 5000 devirlere kadar çıkıyorum ama kısa süreli maksimum 2-3 dakika sürüyor. Rampalarda bazen kapatmak iyi oluyor.
Bu tip senaryolar gerçekten motora çok zarar verir mi sonuçta dakikalrca yapmıyoruz ve motor sıcakken yapıyoruz.
Şimdiden teşekkürler

Benim de aklımda olan bir durum Ali hocam.
Sorunuz yerinde olmuş. Çoğu kişi LPG ile yüksek devirde subaplara zarar verildiği söyleniyor.

Mehmet hocam, dün yüksek devirde ve hızlarda aracı biraz sıkıştırdım, 2-3 dakika sonra depoda 4/3 LPG olmasına rağmen "Depo boş" sinyali vererek benzine geçti. Acaba yüksek devirlerde regülatör yetiştiremediği için mi benzine geçti ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2454 : Ekim 08, 2014, 13:06:24 »
Konunun uzmanı değilim ama ayarlı max regülatör basıncının üzerine çıkıldığı için lpg otomatik devre dışı kalıyor olabilir Yüksel.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2455 : Ekim 08, 2014, 13:19:42 »
Konunun uzmanı değilim ama ayarlı max regülatör basıncının üzerine çıkıldığı için lpg otomatik devre dışı kalıyor olabilir Yüksel.
Mantıklı geldi abi, haklı olabilirsin.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2456 : Kasım 08, 2014, 02:01:27 »
Mehmet Bey merhaba,

Konuyu yeni keşfetmiş biri olarak başından beri okuyorum. 12. sayfaya kadar geldim. Epey de faydalı bilgiler edindim. Elinize kolunuza sağlık.

Bir arkadaşımdan 48000km de Lovato marka LPG sistemi takılmış 2009 Jetta 1.6 102Hp MPI motor Otomatik vites araç aldım. Şu anda araç 130000km de. Neredeyse 80000km LPG ile kullanılmış. Arkadaşım genelde yağını değiştirirken LPG sistemine de bakım yaptırdığını söylüyor.

Sormak istediğim şeyler:
1) Adapazarı'nda bu sistemin bakımını, ayarını nerede yaptırabilirim? İstanbul ve diğer iller için epey tavsiyede bulunmuşsunuz. Umarım burada da vardır tavsiye edebileceğiniz bir yer vardır.

2) Genelde sorunsuz montaj, iyi kit ile uzun kilometreler problemsiz LPG'li sistemi kullanabilirsiniz gibi bir yaklaşımınız var (ilk 12 sayfaya istinaden). 80000km bu iş için yeterli bir uzunluk mudur? Bu km için kontrol olarak neler yapmam gerekir? 2011 yılında takılmış epey de yol yapmış. Sistemdeki, araçtaki sorunları nasıl anlayabilirim?

Selamlar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 95 Model 1.6 XEİ
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '95
  • 23 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2457 : Kasım 08, 2014, 22:37:07 »
Herkese merhabalar.

95 model corolla 1.6 motor aracımda tek nokta enjeksiyonlu diğer adıyla emülatörlü lpg sistemi mevcut.aracım benzinle çalışıyor 2000 devre gelince  lpgye geçiyor.aracıma sıralı sistem taktırırsam çekişine ve yakıtına faydası olur mu? Çekişinde ve yakıtında gözle görülür bir fark olur mu?

Bir sorum daha olacak.Aracımı çalıştırır çalıştırmaz lpgye geçiyorum bunun motora bir zararı var mı? sıralı sistemlerde olduğu gibi motor ısınana kadar benzinde mi kullanmalıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2458 : Kasım 08, 2014, 23:02:54 »
Herkese merhabalar.

95 model corolla 1.6 motor aracımda tek nokta enjeksiyonlu diğer adıyla emülatörlü lpg sistemi mevcut.aracım benzinle çalışıyor 2000 devre gelince  lpgye geçiyor.aracıma sıralı sistem taktırırsam çekişine ve yakıtına faydası olur mu? Çekişinde ve yakıtında gözle görülür bir fark olur mu?

Bir sorum daha olacak.Aracımı çalıştırır çalıştırmaz lpgye geçiyorum bunun motora bir zararı var mı? sıralı sistemlerde olduğu gibi motor ısınana kadar benzinde mi kullanmalıyım?
Sıralı sistem bildiğiniz gibi yakıt sırasını kendi ayarlıyor.Her startta benzinle sonrada motor sıcaklığına göre lpg ye geçiyor,çekişi ve yakıtı ne kadar değiştirir o tartışılır .Şunu eklemeliyim son derece konforlu ve sorunsuz benimkisi mesela aracında benzinle  lpg olsun yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #2459 : Kasım 13, 2014, 11:20:20 »
Mehmet bey merhabalar ben geçen hafta 2014 toyota corolla 1.6 advance aldım.Aracıma lpg kiti taktırmak istiyorum.Bana Ankara da gidebileceğim iyi bir usta tavsiye edebilirmisiniz?Aracıma lpg takılırken nelere dikkat etmeliyim.Uygun kit brc my 11 mi yoksa başka tavsiye edebileceğiniz bir kit var mı?Birde yağlamalı mı taktırılmalı?Bu sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim.