0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet ustam kolay gelsin.1 yıl önce 2011 auris 1.6 132hp brc my11 taktırdım. 1yıl yaklaşık 7bin km hiç sorun yaşamadım.Fakat 1 hafta önce arıza lambası yandı.toyota srv.bilgisayara bağladı ve ateşleme hatası olduğunu söyledi.bandırmada lpg yi taktırdığım özbora lpg srv.bujileri yine orj.bujileriyle değiştirdi ki arabam 45 binde bujilerin ömrü 100bin olduğu söylendi.Arıza lambası söndü.Fakat 3 gün önce yine yandı.ve araba rolantide zaman zaman hafif sarsıntilı çalısıyor.Sizce arızayı sebebi nedir ne yapmalıyım.şimdiden teşekkür ederim.
Mehmet usta iyi günler. Aracım Corolla comfort 2007.Aracımın kelebek boğazının manifoldla birleştiği yerden regülatöre bir hortum çekilmiş.Galiba vakum hortumu diyorsunuz.Bu hortumun regülatöre yakın kısmına T atılmış ve iki uçta regülatöre giriyor.Usta bu uçlardan birini regülatörden ayırmış ve ucunu vida ile kapatmaya çalışmış.Ben eski durumuna getirdim.Yanlışmı yaptım acaba?
Selam Mehmet usta ben aranıza yeni katıldım ve yardımlarınızı bekliyorum. Yeni aldığım 2004 model Toyota Avensis 2.0 D4 motor Excutive Elegant. araç 100000 km de ama lpg hiç takılmamış sizce hangi marka en uygun olanıdır ve kayseriye en yakın nerede taktırabilirim burada bi kaç yerle görüştüm takamayız diyorlar. Hayırlı günler
Mehmet bey acil görüşe, çözüme ihtiyacım var. 2010 toyota avensis aldım . sıralı lpg var milano marka, motor arıza, vcs vışıklar yanıyor. resetlettim tekrar yandı. benden önceki sahibide öyle binmiş. bunun çözümü nedir.1,6 132 bg motor. saygılarımla...
Mehmet bey merhabalarBenimde bir sorum olacaktı.LPG sisteminin basıncından memnun degilim.Rölantide rail basıncını 1,2 bar a ayarlarsam 5000d/d 0.7 bar a düşüyor.Şimdi rölantide 1,5 bar a ayarladım 5000d/d 1 bar a düşüyor.Bu düşüş nedeni ne olabilir.Aklıma gelenler hatta tıkanıklık, regülatörün büyüklügünün araca uyumsuzluguSizce başka nedenide olabilir mi?İyi günler.
Merhaba Mehmet Bey, Öncelikle konu ile ilgili sahip olduğunuz bilgileri ve değerli tecrübelerinizi menfaat beklemeden paylaşmanız gerçekten çok takdir edilmesi gereken ve örnek gösterilecek bir davranış olduğunu düşünüyorum.Ülkemizde her konuda sistemin içine yerleşmiş düşünme ve sorgulama yapmayan, kulaktan doğma ve yetersiz tecrübelerle iş yapmaya çalışan insan yapısı LPG sektöründe de gördüğüm kadarıyla çok fazla. Yazılarınızı okuyana kadar öncelikle LPG dönüşümlerinde kullanılan enjektörlerin farkları, supap yakma sorunu, supap yağlayıcı sistemler, kullanılan yazılım farkları gibi çok merak ettiğim konularda doyurucu bilgiye ulaşmakta çok güçlük çekiyordum. Keşke yazılarınızı daha önce okumaya başlasaydım .Açtığınız konuyu bilgi edinmek için ilk mesajdan son mesajlara kadar okudum ve notlar aldım. Aldığım notlar bile 15 sayfa oldu.Ben de aklıma takılan birkaç konuda size soru sormak isterim. İlk olarak LPG'li araçlarda uygun buji kullanımı hakkında. Benim konu ile ilgili düşünceleri şu şekilde,"LPG dönüşümü yapılan araçlarda uygun buji kullanılmasının iki ana sebebi vardır. İlk olarak LPG hava karışımının benzin/dizel hava karışımından çok daha farklı şekilde yanar, ateşlenmesi daha zordur. Bunun için daha fazla güç gerekir yani ateşleme voltajı daha yüksek olmalıdır.Gereken bu daha yüksek voltaj ihtiyacı ateşleme bobinine daha fazla yük bindirir. Fakat LPG bujileri daha düşük voltaj ile ateşleme yapabilirler.Bildiğiniz gibi bujinin motorda ateşlemeden başka diğer bir görevi yanma odasının sıcaklığını ayarlamak. LPG de kullanımda yanma sıcaklığı daha yüksek olduğu için hem standart bujiler daha hızlı korozyona uğrar hem de fazla sıcaklığın dışarı atılmasında yeterli olamaz.LPG bujileri iridyum uçlu, daha soğuk sıcaklık değerinde ve tırnak açıklıkları daha düşük olacak şekilde üretilirler, LPG'li araçlarda uygun buji kullanılmalıdır, siz farkı hissetmesenizde motorunuz için faydalıdır."Eksik veya yanlış bildiğim bir nokta var mıdır ?Diğer sorum ise 1.4 TSI motorlu aracınızda yaşadığınız tecrübeler. Daha önceki mesajlarınızda İtalya da montajını yaptırdığınız ve getirdiniz araçla ilgili tecrübelerinizi paylaşacağınızı söylemiştiniz, benim de gözümden kaçmış olabilir tabi ki.Saygılar.Edit:Yazdıktan sonra aktif olarak takip ettiğim bir VW forumunda TSI motorla ilgili tecrübelerinizi okudum.
Merhaba Sinan Bey ;Renault Megan3 araçlarının lpg dönüşümünde dikkat edilmesi gereken konular ;*MANİFOLT NİPEL İŞLEMİ : Lpg sıralı sistem montajında gaz girişleri emme manifoltu delinerek yapılır , megane 3 aracının emme manifoltu 2 kısımdan oluşur. Üst kısım plastik , alt kısım döküm (metal) manifolttur. Gaz girişleri benzin enjektörlerine en yakın yerden yapılması gerektiği için nipeller metal manifolt delinerek takılımalıdır fakat manifolt motor bloğu üzerinde delinirse manifoltun çapakları silindir içerisinde kaçabilir bunun için emme manifoltu muhakkak sökülmelidir.Bazen lpg ustaları bu hatayı ikinci bir hata ile gidermeye çalışır. Döküm manifoltu çapak riskinden dolayı sökmez plastik manifolttan giriş yapar fakat bu durumda gaz girişleri geriden yapıldığı için bu aracın yakıt tasarrufuna , performansına gaz benzin geçişlerinde olumsuz durumlara neden olur.*BENZİN SEVİYESİNİN DÜŞMESİ : Fransız gurubu araçlara lpg dönüşümü yapıldığında araç lpg ile giderken benzin göstegesi sanal olarak düşme yapar ve gidilen mesafeye göre benzin ışığı yanar. Bu sorunun giderilmesi için PSA modülü takılmalıdır. PSA modülü montajı sonrası benzin seviyesi yine düşer fakat aracı tekrar çalıştırdığınızda seviye doğru yere tekrar gelecektir.LPG TANKI : Aracın stepnesi alt kısımdaolduğu için dıştan muhafazalı lpg tankı takılması gerekecektir.Örnek montaj resimleri ve videoları için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz. Donanım Haber montaj resimleri : http://forum.donanimhaber.com/m_58660241/tm.htm Özençler Otogaz'da lpg taktıranlar : http://forum.donanimhaber.com/m_63070531/tm.htm Facebook : https://www.facebook.com/BRCOzenclerOtogaz Toyota Cluptaki başlığımız : http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0 Youtube Video Sayfamız : http://www.youtube.com/channel/UC9LMkTnyrPp2G_NrpUNEbpAMesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:42:12Merhaba Celal Bey ;Peki araç ısındı , lpgde hiç bir sorun yok. Aracı motor sıcakken benzine aldığınızdaki durum nedir? Motor sıcakken bu bahsettiğiniz sorunları araç BENZİNDE İKEN yapıyor mu ? Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:43:37Merhaba İbrahim Bey ;Aracınıza uygun ürünümüz BRC MY11'dir ,ekstra olarak Toyota tesisat , BRC ino3 my09 MAVİ enjektörlerkullanılmalıdır..Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:50:15Merhaba Serhan Bey ;Şayet lpg enjektörlerinde sorun yoksa ki bunu tesbit etmek 1 dakika , devir bağlantısında sorun yoksa ki yıllardır bu şekilde kullanılmış(lehimin hala sağlıklı mı olup olmadığını ) sorun muhtemelen ateşleme kaynaklı.Benim teşhişim de BOBİN . Benzin sıvı bir yakıt olduğu için yanma bozuklukları teklemeden ziyade yakıt fazlalığı ve performans düşüklüğü olarak karşınıza çıkar fakat LPG de ise yanma bozuklukları daha aşikardır. Benzinde sorun yapmayan aracınız lpg de tekleme yapabilir.Özellikle düşük devir yüksek viteslerde ; örneğin ikinci vites 1.500 RPM 2.000 RPM gibi gaza ani yüklendiğinizde araçta teklemeler hatta eksozda pat pat şeklinde ufak sesler gelebilir, bu silindirde yanmayan lpg nin eksozda yanmasıdır ve sarsıntıdır. Bu nedenle bobinleri kontrol ettirmenizde fayda var.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:50:57BRC MY11 +1Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:53:20Merhaba Murat Bey ;BRC LPG Bakımları sadece filitreden ibaret değil , sistemin komple kontrol edilmesi gerekiyor. Bu nedenle gerek sistemin sağlıklı çalışması gerekse ürün garantiniz için yıda 1 ya da 10.000 km de bir lpg bakımlarınızı yaptırmanız gerek. 5.000 km de yada yılda bir lpg filitresi değişimine işin aslı gerek yoktur.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 19, 2014, 11:58:51Merhaba Ali Bey ;Şuan net bir rakam vermek ne kadar doğruolur bilemiyorum ama en eski avansis valve matic aracımız yaklaşık 150.000 km dir BRC ile sorunsuz devam etmekte. Çorum BENLİ YEM'e ait araç pazarlamada kullanılıyor ve düzenli olarak lpg bakımlarına geliyor. Tabi bu aracın ÖZENÇLER OTOGAZ farkıyla lpg montajı yapıldığını ve yazılımının benim tarafından yapıldığını da belirtmek isterim Özetle doğru ürün , doğru montaj ve doğru kalibrasyon ile ve düzenli periodik bakımlar ile Toyotanın şimdiye kadarki en sağlam motoru olan valvematic araçları sorunsuz şekilde uzun kmler lpg ile kullanabilirsiniz.
ustam sizden çok şey öğrendik Allah razı olsun yine aklıma takılan bir soru var aslında şehir efsanesi midir gerçeklik payı var mıdır? size sormanın en doğru olacağına karar verdim.Sorum şu:Lpgli valvematik 132 avensis aracıım olduğunu hatırlayım.lpg de yüksek devirlerde 4.000 devir ve sonrasında motora zarar verdiği söyleniyor.Ben bazı zamanlarda ve motor sıcakken 4.000 devir hatta 5000 devirlere kadar çıkıyorum ama kısa süreli maksimum 2-3 dakika sürüyor. Rampalarda bazen kapatmak iyi oluyor.Bu tip senaryolar gerçekten motora çok zarar verir mi sonuçta dakikalrca yapmıyoruz ve motor sıcakken yapıyoruz.Şimdiden teşekkürler
Konunun uzmanı değilim ama ayarlı max regülatör basıncının üzerine çıkıldığı için lpg otomatik devre dışı kalıyor olabilir Yüksel.
Herkese merhabalar.95 model corolla 1.6 motor aracımda tek nokta enjeksiyonlu diğer adıyla emülatörlü lpg sistemi mevcut.aracım benzinle çalışıyor 2000 devre gelince lpgye geçiyor.aracıma sıralı sistem taktırırsam çekişine ve yakıtına faydası olur mu? Çekişinde ve yakıtında gözle görülür bir fark olur mu? Bir sorum daha olacak.Aracımı çalıştırır çalıştırmaz lpgye geçiyorum bunun motora bir zararı var mı? sıralı sistemlerde olduğu gibi motor ısınana kadar benzinde mi kullanmalıyım?