Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746057 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2400 : Mayıs 20, 2014, 14:19:34 »
Oğuzhan Bey gerekli açıklamayı yapmış , malesef ustanızın anlattığı gibi bir durum yok , itibar etmeyin , boşa para harcamayın. Selamlar...

Boru patlaması vs iyi üfürmüş sizin usta...
Ancak araç LPG ile çalışırken benzin pompasını durdurmaya yarayan işlemler yapılıyor, bunun da amacı pompaya zarar vermemek olarak açıklanabilir belki, o da en kralı 20 tl tutacak bir işlem...
Bence gerekli birşey olsaydı firmalar takardı zaten...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 14:21:03
Merhaba Uğur Bey ;
Ufak daolsa bir faydam olduysa ne mutlu bana . LPG'li güzel günler dilerim.

mehmet bey iyi akşamlar geçtiğimiz günlerde aracımda yaşadığım ufak bir sorundan dolayı gecenin ilerleyen saatlerinde sizi rahatsız etmek zorunda kalmıştım, forum vasıtasıyla size burdan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum allah razı olsun. tavsiyeleriniz sonucunda şuanda aracımda hiçbir sorun kalmadı, merzifondaki bir arkadaşımıda size yönlendirdim oda en kısa zamanda kapınızı çalacaktır.:))))

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 14:29:05
Merhaba Nuri Bey ;

*Aracınızın yol bilgisayarı LPG'de iken de devrede olduğu için sanal olarak benzin seviyeniz düşecektir fakat gerçekte lpg'de giderken benzin tüketmeyeceksiniz.
*Ustanız kim bilmiyorum ama işten kaçınmamış ,işi layıkıyla yapmış. Regulatörün yeri en doğru yer çünkü regulatör radyatör su seviyesinin altında olmalı ; bu sayede su akışı daha sıhhatli olacaktır.
* Geçiş ısısı 30 derecenin altında olmamalı.
*Ustanızın eline sağlık .BRC'li güzel günler dilerim.

Merhabalar bugün aracıma brc my 11 kiti ile dönüşüm yaptırdım işçilikten memnun kaldım iş bitene kadar başlarındaydım beraber yaptık diyebilirim.iş bitince test e çıktık 20tl lik gaz aldık ama çok gaza basınca benzine geçme yaptı bu sefer depoyu tam doldurduk bi daha yapmadı çekişte felanda sıkıntı yok gayet iyi gibi şimdilik bir sıkıntı yok. yanlız sormak istediğim birşey var benzin göstergesi 72 km gider gözüküyordu araç lpg de olmasına rağmen benzin den düşüyor acaba hep böylemi olacak yoksa kendini resetleyecekmi bilen arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.aksi taktirde benzin ful bile olsa lamba yanıkmı gezecez bilmiyorum....

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2014, 10:41:38
Merhabalar araçlarını lpgde kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak konuyu baştan sona okuyunca sorma gereği duydum dün montaj yapılırken gün boyu aracın yanındaydım usta montaj iyi olsun diye regülatör ü aku ve muhafazasını söküp altına koydu genelde motorun arka sol tarafına koyarız dedi bu biraz uğraştırsada senin için böyle yapacam dedi lpg göstergesini ise ben istediğim için usb soketinin yanına koydurdum kapak kapalı iken görünmesin diye..

özellikle brc my11 marka kit kullanan arkadaşlarıma soruyorum siz enjektörleri motor bloğuna mı koydurdunuz manifol plastik kısmamı ben iki brc bayisinde de sorduğumda enjektörlerin hemen dibini yani aluminyum kısım dan delinmeli dediler dün montaj yapılırken içim cız etsede o bölüm delindi ters matkap ile çapak içeri gitmeden 4 adet delik delindi enjektör uçları oraya diş açılarak sıkıldı usta en iyi yer burası plastik kısımdan delseydik doğru ayar bile yapsak fakir karışıma düşer dedi yanma odasına uzak kaldığı için lpg ye geçiş ısı sını 30 derece ye ayarladı istersen 20 dereceye düşeriyim dedi ama ben bu şekilde kalsın dedim brc de olan yüksek devirlerde benzin puskırtmesini sağlayan özeliği ise aktif hale getirtmedim aslında 5bin devirden sonra %15 benzin püskürt se diye düşündüm ama usta yine sizin araçlarınızda gerek yok dedi ilkkez lpg taktırdığım için tedirginlik yaşadım yapılan işlemin doğruluğundan emin olmadığım için sizlere sormak istedim iyi günler diliyorum herkese......

Mehmet bey forumda yoksunuz bir soruma cvp vermeden ikincisini yazdım yukarıda belirttiğim iki durum hakkında fikirlerinizi bekliyorum selamlar saygılar...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2014, 14:30:04
Merhaba ;

Hemen hemen aynı kalitede cihazlardır.

Mehmet Bey merhabalar. 2011 Avensis 1.6 valvematic motor için lovato ve zavoli otogaz sistemleri nasıldır. 2. el araç bakıyorum birinde lovato diğerinde zavoli var. İkisi de hemen hemen 10 bin km yapmış lpg ile. Şimdiden teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2400 : Mayıs 20, 2014, 14:19:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2401 : Mayıs 20, 2014, 14:31:21 »
Mehmet bey merhabalar

Benimde bir sorum olacaktı.
LPG sisteminin basıncından memnun degilim.
Rölantide rail basıncını 1,2 bar a ayarlarsam 5000d/d 0.7 bar a düşüyor.
Şimdi rölantide 1,5 bar a ayarladım 5000d/d 1 bar a düşüyor.

Bu düşüş nedeni ne olabilir.
Aklıma gelenler hatta tıkanıklık, regülatörün büyüklügünün araca uyumsuzlugu

Sizce başka nedenide olabilir mi?

İyi günler.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2402 : Mayıs 26, 2014, 15:27:24 »
Mehmet Bey merhabalar, LPG montajında piston içerisine metal parçası gitmesi ve bu parçaların piston yatağına zarar vermesi söz konusu mudur? Bir de uygun olmayan montaj subaplara ne şekilde zarar verir, nasıl uygulanırsa subapları yakar? Merak ettiğim iki husus şimdiden çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2403 : Mayıs 28, 2014, 19:15:55 »
merhaba  arkadaşlar... 2012 model 1.6 avensis aracıma cuma günü lovato OBD kit taktırdım. hemen fulleyip ertesi gün uzun yola çıktım ve ilk depo ile depo tamamen boşalıp benzine kendisi geçinceye kadar gittim. 380 km yol yaptı. depoyu litresi 2.74 tl den aygaz doldurdum. toplamda 95 liraya doldu. Yani aşağı yukarı 35 litre aldı.  sizce bu yakıt değeri normal mi? ayrıca bu ilk depolarda daha fazla yakar ve sonraları yakıt daha da düşer muvzusu bir şehir efsanesi mi yoksa gerçekten daha sonraki depolarda yakıt biraz daha düşer mi? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '11
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2404 : Mayıs 29, 2014, 08:41:18 »
25 kuruş yakmışsınız. Uzun yol için biraz fazla bence. Ancak yol durumu, süratiniz vs. durumları da değerlendirme için önemli. Ancak ortalama 100-120 arası hızlar için değeriniz biraz yüksek. Ben de 1.6 Corollama 3 ay önce Lovato OBD kit taktırdım. Uzun yolda bu hız aralığında 19-20 kuruş civarı yakıyorum. Ankarada LPG'yi 2.48 tl'den alıyorum. Ancak sizin için gerçek değer bir kaç depo sonra ortaya çıkacaktır.
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2405 : Mayıs 29, 2014, 09:25:49 »
merhaba  arkadaşlar... 2012 model 1.6 avensis aracıma cuma günü lovato OBD kit taktırdım. hemen fulleyip ertesi gün uzun yola çıktım ve ilk depo ile depo tamamen boşalıp benzine kendisi geçinceye kadar gittim. 380 km yol yaptı. depoyu litresi 2.74 tl den aygaz doldurdum. toplamda 95 liraya doldu. Yani aşağı yukarı 35 litre aldı.  sizce bu yakıt değeri normal mi? ayrıca bu ilk depolarda daha fazla yakar ve sonraları yakıt daha da düşer muvzusu bir şehir efsanesi mi yoksa gerçekten daha sonraki depolarda yakıt biraz daha düşer mi? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...

Litre olarak 100km'de 9,2 litre yakmışsınız. Uzun yol için biraz fazla, kitinizi yeni taktırdığınıza göre hava filtresi, buji ve lastik hava basınçlarını kontrol edin daha az tüketim değerlerine ulaşmanız mümkün.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2406 : Haziran 01, 2014, 20:34:40 »
evet arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. dün bi depo daha bitirdim ve hemen fulledim. tüketim değeri 23 krş. a indi...bu depo şehiriçi ve bol ışıklı uzun yolda(20 km) igit-gel yaparak bitti...sanırım değerler kullandıkça düşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2407 : Haziran 02, 2014, 10:08:50 »
evet arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. dün bi depo daha bitirdim ve hemen fulledim. tüketim değeri 23 krş. a indi...bu depo şehiriçi ve bol ışıklı uzun yolda(20 km) igit-gel yaparak bitti...sanırım değerler kullandıkça düşüyor.

Normal değerler... Güle güle kullanın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2408 : Haziran 02, 2014, 14:40:23 »
Mehmet bey iyi günler,
Bu konu başlığında bir kaç yıldır yazılan soru ve cevapları fikir sahibi olmak için mümkün olduğunca inceledim.
Ben 2009 model sedan corolla (1.6 , elegant , otomatik vitesli) kullanıyorum. Geçtiğimiz 5 yılda 60,000 km ye ulaştım. Otomatik vites olması ve sanırım Dual VVT-i  özellikleri nedeni ile Ankara şehir içi benzin tüketimi 11 - 12 lt/100 km altına düşmedi.
Garantisi dolduğu için BRC marka otogaz sistemi taktırmak istiyorum. Benim araca uygun olan en yeni model hangisidir (BRC nin bir internet sitesinde gördüğüm "Sequent Plug&Drive " modeli ayrıca "Sequent 24 MY 11 " modelleri var)
Bir arkadaşım 1.4 opel corsa sına 24 MY 11 takıldığını söyledi. Corolla 1.6 ve daha güçlü. Aynı model her araca takılabiliyormu ?
Önceki yazılarınızdan montaj için emme manifoltunun delinmesi gerektiğini okudum. İleride gaz sistemini sökmek istersek, bu açılmış bulunan delikler nedeni ile bu mümkün olabilirmi ? Birde regülatörün montaj yerinin radyotör su seviyesi altında olması gerektiğinden bahsetmişsiniz. Bu durumda montaj yeri ve usta deneyimi çok önemli olmaktadır. Ankara için yetkili servisleri inceleyeceğim. Son olarak simit tip yakıt tankının maksimum kaç litre olabileceğini ( lastikler R16 jant) belirmenizi rica ediyorum. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2409 : Haziran 02, 2014, 15:01:43 »
Mehmet bey iyi günler,
Bu konu başlığında bir kaç yıldır yazılan soru ve cevapları fikir sahibi olmak için mümkün olduğunca inceledim.
Ben 2009 model sedan corolla (1.6 , elegant , otomatik vitesli) kullanıyorum. Geçtiğimiz 5 yılda 60,000 km ye ulaştım. Otomatik vites olması ve sanırım Dual VVT-i  özellikleri nedeni ile Ankara şehir içi benzin tüketimi 11 - 12 lt/100 km altına düşmedi.
Garantisi dolduğu için BRC marka otogaz sistemi taktırmak istiyorum. Benim araca uygun olan en yeni model hangisidir (BRC nin bir internet sitesinde gördüğüm "Sequent Plug&Drive " modeli ayrıca "Sequent 24 MY 11 " modelleri var)
Bir arkadaşım 1.4 opel corsa sına 24 MY 11 takıldığını söyledi. Corolla 1.6 ve daha güçlü. Aynı model her araca takılabiliyormu ?
Önceki yazılarınızdan montaj için emme manifoltunun delinmesi gerektiğini okudum. İleride gaz sistemini sökmek istersek, bu açılmış bulunan delikler nedeni ile bu mümkün olabilirmi ? Birde regülatörün montaj yerinin radyotör su seviyesi altında olması gerektiğinden bahsetmişsiniz. Bu durumda montaj yeri ve usta deneyimi çok önemli olmaktadır. Ankara için yetkili servisleri inceleyeceğim. Son olarak simit tip yakıt tankının maksimum kaç litre olabileceğini ( lastikler R16 jant) belirmenizi rica ediyorum. Teşekkür ederim.

Zahit bey benim aracımda 2013 model corolla confort extra a/t bende brc taktırdım. aracım henüz 3800 km de şehir içi kullanımda lpg de 1 lt ile 10 km yapıyorum. simit tüp takıldı 47 lt lik. ancak tam dolumda 40 lt anca alıyor.
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2410 : Haziran 02, 2014, 15:03:46 »
Mehmet bey iyi günler,

Zahit Bey Mehmet abiye soru yöneltmişsiniz ancak bildiğim kadarıyla ve 2 ay önce aynı marka (2011) aracıma LPG taktırdığım için cevap vereyim. Ben de taktırmadan önce BRC ve Lovato araştırdım. Daha önceki Mazda3 aracımda da Lovato vardı. Kalite olarak birbirine yakın 2 marka arasından tercihim Lovato OBD'li sistem oldu. Ama illa ki BRC taktırmak istiyorsanız, BRC bizim araçlar içim MY 11 modelini tercih ediyor. Ankarada BRC için peşin 1700 tl, Lovato için 1550 tl fiyat almıştım. Aracımda simit tank var ve bizim araçlara 47 litrelik simit tank monte edilebiliyor. O da yaklaşık 39-40 litre civarı LPG alıyor bilginize. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
« Yanıtla #2411 : Haziran 05, 2014, 15:03:14 »
Sayın mehmet bey; öncelikle özür diliyorum iş yoğunluğum nedeniyle geçmişe dönük yazılarınızı pek okuyamadım. ancak buradan size aracımda ki bir problem ile ilgili olarak bir soru sorayım. Toyota 1.33 comfort 2011 model aracımda lovato lpg takılı durumda (daha önce atiker takılıydı hiç memnun değildim ve söktürüp bu markayı taktırdım o zamanda bu problemim vardı). yalnız aracım hem benzinde hemde lpg de durmaya yakın stop etmekte daha önceden daha az yaparken bu durumu son zamanlarda sıklaştı. aynı zamanda rölantide iken devir yukarı aşağı durmadan hareket etmektedir. boğaz kelebeği temizlendi, hava filtresinin orada bir yeri açıp spreyle temizleme yaptılar.  halen sorunum devam etmekte. birde yağlama sistemi takılı ona da sizin şiddetle karşı çıktığınızı gördüm. subaplardan olabilir dediler. ölçüm yaptırmadım size de danışayım dedim. saygılarımla... teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '05
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2412 : Haziran 11, 2014, 16:29:02 »
merhaba mehmet bey öncelikle hayırlı işler diliyorum.
2005 model verso confort aldım araç şu an için 60000 de
araçta lpg olmadığı için taktırmayı düşünüyorum bu konuda marka sağlamlık konusunda hangi markayı tavsiye edersiniz ?
birde aracı yormayacak çekişinde sıkıntı olmayacak dayanıklılık konusunda bilgilendirirseniz sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 118
  • Model Yılı: '14
  • 17 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2413 : Haziran 15, 2014, 13:17:54 »
benim aracım 2014 model corolla 1.6 advance 132 bg.düz vites.brc my 11 öneriyorlar.Bu araca manifolt delinmeden montaj yaptırabilirmiyiz?Hangi sistem daha iyidir?ben ankarada yaşıyorum önerebileceğiniz bir yer varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2414 : Haziran 16, 2014, 09:55:16 »
benim aracım 2014 model corolla 1.6 advance 132 bg.düz vites.brc my 11 öneriyorlar.Bu araca manifolt delinmeden montaj yaptırabilirmiyiz?Hangi sistem daha iyidir?ben ankarada yaşıyorum önerebileceğiniz bir yer varmı?
Lovato marka  İç Anadolu Distribütörü Damla Otogaz önceliğiniz olabilir. 3 aracıma buradan LPG taktırdım. Son derece memnun kaldım. Müşteri ilişkileri sıcak ve işçilikleri çok temiz. Tavsiye olur Yavuz Bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 213000
  • Model Yılı: '09
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2415 : Haziran 18, 2014, 21:45:20 »
Mehmet bey merhaba, 1 yıl önce 2001 model 1.6 vvti corolla aracıma zavoli marka lpg sistemi taktırdım. 5-6 ay kadar sonra araç özellikle 1800 devirde 2. viteste sabit bir hızda ve düz eğimsiz yolda iken titreme yapıyor. diğer viteslerdede aynı devirde bu titremeyi yapıyor fakat fazla hissedilmiyor. kış aylarında hava soğukken bu titreme çok fazla hissedilmekte. Aynı sorun benzinde çalışır ikende yapıyor fakat LPG deki kadar hissedilmiyor, servise bir kaç kez gittim LPG sisteminde herhangi bir sorun çıkmadı, buji kabloları ve bobinleri kontrol ettirmemi istediler. sizce sorun nerede olabilir. şimdiden teşekkürler.
2009 Corolla D-4D Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '00
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2416 : Haziran 21, 2014, 17:32:06 »
Merhaba Mehmet Bey,

Öncelikle konu ile ilgili sahip olduğunuz bilgileri ve değerli tecrübelerinizi menfaat beklemeden paylaşmanız gerçekten çok takdir edilmesi gereken ve örnek gösterilecek bir davranış olduğunu düşünüyorum.

Ülkemizde her konuda sistemin içine yerleşmiş düşünme ve sorgulama yapmayan, kulaktan doğma ve yetersiz tecrübelerle iş yapmaya çalışan insan yapısı LPG sektöründe de gördüğüm kadarıyla çok fazla. Yazılarınızı okuyana kadar öncelikle LPG dönüşümlerinde kullanılan enjektörlerin farkları, supap yakma sorunu, supap yağlayıcı sistemler, kullanılan yazılım farkları gibi çok merak ettiğim konularda doyurucu bilgiye ulaşmakta çok güçlük çekiyordum. Keşke yazılarınızı daha önce okumaya başlasaydım .

Açtığınız konuyu bilgi edinmek için ilk mesajdan son mesajlara kadar okudum ve notlar aldım. Aldığım notlar bile 15 sayfa oldu.

Ben de aklıma takılan birkaç konuda size soru sormak isterim. İlk olarak LPG'li araçlarda uygun buji kullanımı hakkında. Benim konu ile ilgili düşünceleri şu şekilde,
"LPG dönüşümü yapılan araçlarda uygun buji kullanılmasının iki ana sebebi vardır.

İlk olarak LPG hava karışımının benzin/dizel hava karışımından çok daha farklı şekilde yanar, ateşlenmesi daha zordur. Bunun için daha fazla güç gerekir yani ateşleme voltajı daha yüksek olmalıdır.Gereken bu daha yüksek voltaj ihtiyacı ateşleme bobinine daha fazla yük bindirir. Fakat LPG bujileri daha düşük voltaj ile ateşleme yapabilirler.

Bildiğiniz gibi bujinin motorda ateşlemeden başka diğer bir görevi yanma odasının sıcaklığını ayarlamak. LPG de kullanımda yanma sıcaklığı daha yüksek olduğu için hem standart bujiler daha hızlı korozyona uğrar hem de fazla sıcaklığın dışarı atılmasında yeterli olamaz.

LPG bujileri iridyum uçlu, daha soğuk sıcaklık değerinde ve tırnak açıklıkları daha düşük olacak şekilde üretilirler, LPG'li araçlarda uygun buji kullanılmalıdır, siz farkı hissetmesenizde motorunuz için faydalıdır."

Eksik veya yanlış bildiğim bir nokta var mıdır ?

Diğer sorum ise 1.4 TSI motorlu aracınızda yaşadığınız tecrübeler. Daha önceki mesajlarınızda İtalya da montajını yaptırdığınız ve getirdiniz araçla ilgili tecrübelerinizi paylaşacağınızı söylemiştiniz, benim de gözümden kaçmış olabilir tabi ki.

Saygılar.

Edit:
Yazdıktan sonra aktif olarak takip ettiğim bir VW forumunda TSI motorla ilgili tecrübelerinizi okudum.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2417 : Haziran 26, 2014, 16:26:39 »
mehmet bey aracım 1.6 avensis 2007 model
aracımında atiker safe fast lgp bağlı
enjektörleri yeni aldım bağlattım 3 ohm luk (alma sebebim rolanti sürekli oynama yapıyordu).
aracım benzinden tüpe geçtiği anda rolanti düşüp(sanki stop edecekmiş gibi yapıp) tekrar yükselip eski halini alıyor.bu olay motor sıcakken de yapıyor soğukkende yapıyor.sizce bu duruma sebep olan şey nedir.
2007 avensis 1.6 elagant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 15 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2418 : Haziran 26, 2014, 20:04:47 »
bugün 2006 model 2.0 ex elegant avensis aldık bir arkadaşıma. lpg taktırmak istiyoruz arkadaşlar. ne yapmamızı tavsiye edersiniz hangi marka taktıralım nerde taktıralım? hatta taktıralım mı? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2419 : Haziran 27, 2014, 09:54:01 »
bugün 2006 model 2.0 ex elegant avensis aldık bir arkadaşıma. lpg taktırmak istiyoruz arkadaşlar. ne yapmamızı tavsiye edersiniz hangi marka taktıralım nerde taktıralım? hatta taktıralım mı? :)

Şu linki inceleyebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59937.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.