0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Boru patlaması vs iyi üfürmüş sizin usta...Ancak araç LPG ile çalışırken benzin pompasını durdurmaya yarayan işlemler yapılıyor, bunun da amacı pompaya zarar vermemek olarak açıklanabilir belki, o da en kralı 20 tl tutacak bir işlem...Bence gerekli birşey olsaydı firmalar takardı zaten...
mehmet bey iyi akşamlar geçtiğimiz günlerde aracımda yaşadığım ufak bir sorundan dolayı gecenin ilerleyen saatlerinde sizi rahatsız etmek zorunda kalmıştım, forum vasıtasıyla size burdan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum allah razı olsun. tavsiyeleriniz sonucunda şuanda aracımda hiçbir sorun kalmadı, merzifondaki bir arkadaşımıda size yönlendirdim oda en kısa zamanda kapınızı çalacaktır.)))
Merhabalar bugün aracıma brc my 11 kiti ile dönüşüm yaptırdım işçilikten memnun kaldım iş bitene kadar başlarındaydım beraber yaptık diyebilirim.iş bitince test e çıktık 20tl lik gaz aldık ama çok gaza basınca benzine geçme yaptı bu sefer depoyu tam doldurduk bi daha yapmadı çekişte felanda sıkıntı yok gayet iyi gibi şimdilik bir sıkıntı yok. yanlız sormak istediğim birşey var benzin göstergesi 72 km gider gözüküyordu araç lpg de olmasına rağmen benzin den düşüyor acaba hep böylemi olacak yoksa kendini resetleyecekmi bilen arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.aksi taktirde benzin ful bile olsa lamba yanıkmı gezecez bilmiyorum....Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2014, 10:41:38Merhabalar araçlarını lpgde kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak konuyu baştan sona okuyunca sorma gereği duydum dün montaj yapılırken gün boyu aracın yanındaydım usta montaj iyi olsun diye regülatör ü aku ve muhafazasını söküp altına koydu genelde motorun arka sol tarafına koyarız dedi bu biraz uğraştırsada senin için böyle yapacam dedi lpg göstergesini ise ben istediğim için usb soketinin yanına koydurdum kapak kapalı iken görünmesin diye..özellikle brc my11 marka kit kullanan arkadaşlarıma soruyorum siz enjektörleri motor bloğuna mı koydurdunuz manifol plastik kısmamı ben iki brc bayisinde de sorduğumda enjektörlerin hemen dibini yani aluminyum kısım dan delinmeli dediler dün montaj yapılırken içim cız etsede o bölüm delindi ters matkap ile çapak içeri gitmeden 4 adet delik delindi enjektör uçları oraya diş açılarak sıkıldı usta en iyi yer burası plastik kısımdan delseydik doğru ayar bile yapsak fakir karışıma düşer dedi yanma odasına uzak kaldığı için lpg ye geçiş ısı sını 30 derece ye ayarladı istersen 20 dereceye düşeriyim dedi ama ben bu şekilde kalsın dedim brc de olan yüksek devirlerde benzin puskırtmesini sağlayan özeliği ise aktif hale getirtmedim aslında 5bin devirden sonra %15 benzin püskürt se diye düşündüm ama usta yine sizin araçlarınızda gerek yok dedi ilkkez lpg taktırdığım için tedirginlik yaşadım yapılan işlemin doğruluğundan emin olmadığım için sizlere sormak istedim iyi günler diliyorum herkese......Mehmet bey forumda yoksunuz bir soruma cvp vermeden ikincisini yazdım yukarıda belirttiğim iki durum hakkında fikirlerinizi bekliyorum selamlar saygılar...
Mehmet Bey merhabalar. 2011 Avensis 1.6 valvematic motor için lovato ve zavoli otogaz sistemleri nasıldır. 2. el araç bakıyorum birinde lovato diğerinde zavoli var. İkisi de hemen hemen 10 bin km yapmış lpg ile. Şimdiden teşekkürler.
merhaba arkadaşlar... 2012 model 1.6 avensis aracıma cuma günü lovato OBD kit taktırdım. hemen fulleyip ertesi gün uzun yola çıktım ve ilk depo ile depo tamamen boşalıp benzine kendisi geçinceye kadar gittim. 380 km yol yaptı. depoyu litresi 2.74 tl den aygaz doldurdum. toplamda 95 liraya doldu. Yani aşağı yukarı 35 litre aldı. sizce bu yakıt değeri normal mi? ayrıca bu ilk depolarda daha fazla yakar ve sonraları yakıt daha da düşer muvzusu bir şehir efsanesi mi yoksa gerçekten daha sonraki depolarda yakıt biraz daha düşer mi? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...
evet arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. dün bi depo daha bitirdim ve hemen fulledim. tüketim değeri 23 krş. a indi...bu depo şehiriçi ve bol ışıklı uzun yolda(20 km) igit-gel yaparak bitti...sanırım değerler kullandıkça düşüyor.
Mehmet bey iyi günler,Bu konu başlığında bir kaç yıldır yazılan soru ve cevapları fikir sahibi olmak için mümkün olduğunca inceledim.Ben 2009 model sedan corolla (1.6 , elegant , otomatik vitesli) kullanıyorum. Geçtiğimiz 5 yılda 60,000 km ye ulaştım. Otomatik vites olması ve sanırım Dual VVT-i özellikleri nedeni ile Ankara şehir içi benzin tüketimi 11 - 12 lt/100 km altına düşmedi.Garantisi dolduğu için BRC marka otogaz sistemi taktırmak istiyorum. Benim araca uygun olan en yeni model hangisidir (BRC nin bir internet sitesinde gördüğüm "Sequent Plug&Drive " modeli ayrıca "Sequent 24 MY 11 " modelleri var) Bir arkadaşım 1.4 opel corsa sına 24 MY 11 takıldığını söyledi. Corolla 1.6 ve daha güçlü. Aynı model her araca takılabiliyormu ?Önceki yazılarınızdan montaj için emme manifoltunun delinmesi gerektiğini okudum. İleride gaz sistemini sökmek istersek, bu açılmış bulunan delikler nedeni ile bu mümkün olabilirmi ? Birde regülatörün montaj yerinin radyotör su seviyesi altında olması gerektiğinden bahsetmişsiniz. Bu durumda montaj yeri ve usta deneyimi çok önemli olmaktadır. Ankara için yetkili servisleri inceleyeceğim. Son olarak simit tip yakıt tankının maksimum kaç litre olabileceğini ( lastikler R16 jant) belirmenizi rica ediyorum. Teşekkür ederim.
benim aracım 2014 model corolla 1.6 advance 132 bg.düz vites.brc my 11 öneriyorlar.Bu araca manifolt delinmeden montaj yaptırabilirmiyiz?Hangi sistem daha iyidir?ben ankarada yaşıyorum önerebileceğiniz bir yer varmı?
bugün 2006 model 2.0 ex elegant avensis aldık bir arkadaşıma. lpg taktırmak istiyoruz arkadaşlar. ne yapmamızı tavsiye edersiniz hangi marka taktıralım nerde taktıralım? hatta taktıralım mı?