Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746291 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2380 : Nisan 08, 2014, 12:07:34 »
mehmet bey tekrar merhaba 2011 avensis aracım için romano lpg sistemi olduğunu söylemiştim.Siz de 10 binde bir bakıma götürürseniz iyi olur demiştiniz.Şimdi baktım ilk bakımdan bu yana 13 bin km olmuş servisidfe burada yok ankaraya gidince baktırabilirim.
Sorum şu her 10 binde değişecek ya da eklenecek yağ vs gibi aksamları var mı yoksa sadece elle ve gözle takip edilen bir bakım mı var ona göre bakıma gideceğim .
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2380 : Nisan 08, 2014, 12:07:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2381 : Nisan 08, 2014, 12:41:13 »
Ali bey lpg filtresi ve kalıbrasyon lpg ayarlarına bakilir.Sistemin genel olarak dedektorle lpg sızdırmazlıgına bakarlar..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2382 : Nisan 08, 2014, 12:46:40 »
Hocam ilk önce çabuk cewap için teşekkürler...
Aracım benzindeyken tek lamba yanıp sönüyor, gaza geçtiğinde ise lamba sürekli yanar halde oluyor.
Böylece anlayabiliyorum gaz veya benzinde olduğunu. Sesli bir ikaz yok yani.
So close...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2383 : Nisan 08, 2014, 12:49:13 »
Lpg markası ne hocam
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2384 : Nisan 08, 2014, 14:19:08 »
Merhaba Murat Bey ;

Ruhsata tescil işlemini istediğiniz ilde yaptırabilirsiniz lakin normalden biraz fazla zaman alabilir .
Subab yağlama sistemlerini önermiyoruz , taktırmanıza gerek yok . Selamlar...

Mehmet bey merhaba,
2 hafta önce aracıma yetkili serviste brc sıralı sistem taktırdım aracın muaynesini yaptırdım sadece emniyette ruhsatı değiştirmek kaldı. Tüm işlemlerimi istanbulda yaptırdım ruhsat için kocaeli gebzede emniyete gitsem farklı bir şehir olduğu için ruhsat değiştirme işlemlerimi yaparlarmı?
Birde subaplar yağlansın diye yağlayıcı bir aparat takılıyormuş benim araca takılmadı gerek varmıdır?
Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2014, 14:21:58
Merhaba Metin Bey ;
Muhtemelen lpg sisteminin ısı sensörü arızalı ya da yanlış tanımlanmış. Bu nedenle doğru ısıyı okumuyor buna ilaveten ısı değerini yüksek okuyor ya da geçiş ısı değeri çok düşük ayarlanmış olabilir. Bu nedenle araç yeterli ısıya ulaşmadığından dolayı likit lpg buhar fazına dönüşmediği için aracınız stop ediyor. Yetkili servisinizde geçiş ayarlarını ve de ısı sensör değerlerini kontrol ettiriniz , sorununuz düzelecektir. Selamlar...

Mehmet Bey merhaba 2003 model 1,6 benzin+lpg li bi araç aldım 2007 de brc sequent takılmış araca. Şimdi motor soğukken araç lpg ye çok çabuk araç ısınmadan geçiyor ve vitesdeyse araç sönüyor, neden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca lpg gösterge ışığının dördü birden sürekli yanıp sönüyor. Lpg bakımında neler yaptırmalıyım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2014, 14:33:15
Merhaba Ali Bey ;

Romanonun ilk modelleri lpg filitresiz çıkmıştı , şayet ilk modeliyse filitre değşimi yapamayacaksınız , diğer modellerinde gaz filitresi mevcut .
LPG Bakımında Tuncay Beyin de belirttiği gibi ;
LPG Gaz ve su hortumları kontrol edilmeli , aşınan yıpranan varsa değiştirilmeli
Tank bağlantıları ve dolum ağzı kontrolleri yapılmalı
LPG gaz filitresi değiştirilmeli
Elektronik cihaz ile gaz kaçak kontrolü yapılmalı
LPG Kalibrasyonu kontrol edilmelidir.

mehmet bey tekrar merhaba 2011 avensis aracım için romano lpg sistemi olduğunu söylemiştim.Siz de 10 binde bir bakıma götürürseniz iyi olur demiştiniz.Şimdi baktım ilk bakımdan bu yana 13 bin km olmuş servisidfe burada yok ankaraya gidince baktırabilirim.
Sorum şu her 10 binde değişecek ya da eklenecek yağ vs gibi aksamları var mı yoksa sadece elle ve gözle takip edilen bir bakım mı var ona göre bakıma gideceğim .
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2014, 14:36:29
LPG den benzine geçiş sesli olsaydı bu lpg basınç yetersizliği ile ilgili olurdu fakat sizin sisteminizde geçiş sessiz şekilde oluyor , bunun muhtemel nedenleri ; devir , ısı bağlantıları ile ilgili bir sorun kaynaklı gözüküyor , ecü arızası da olabilir. Yapılması gereken PC ile sisteme bağlanıp hareket halindeyken ; ısı ve devir değerlerini n kontrol edilmesidir , pc yi kontrol ettiğinizde zaten bu değerlerin anlık olarak gidip geri geldiğini görebilirsiniz.Teşhisi koyup duruma göre müdehale etmekte fayda var.

Hocam ilk önce çabuk cewap için teşekkürler...
Aracım benzindeyken tek lamba yanıp sönüyor, gaza geçtiğinde ise lamba sürekli yanar halde oluyor.
Böylece anlayabiliyorum gaz veya benzinde olduğunu. Sesli bir ikaz yok yani.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • :)
  • Kilometre: 44000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2385 : Nisan 08, 2014, 15:21:46 »
Mehmet Bey yine benim konuyu atlamışsınız :(

Şöyleki:
Bugün dediğiniz işlemi yaptım. Rölantide iken benzine geçişte silkeleme olmadı. Enjeksiyon sıralaması doğru sanırım. Başka sebep ne olabilir?  2. sorum Toyotalara yağlama sistemine gerek yok dedi LPG montajı yapan ustalar. Sizin yorumunuz nedir? Taktırmak gerekir mi? Teşekkürler..
------- E & S & K -------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2386 : Nisan 08, 2014, 16:03:56 »
Merhaba Emre Bey ;
Yağlama sistemlerini önermiyorum ve kesinlikle tavsiye etmiyorum , bununla ilgili yazılarımı önceki sayfalarda bulabilirsiniz.
Geçişte sarsıntı yoksa enjeksiyon sıralaması doğru.Bunun dışında geçişte sarsıntya neden olacak diğer unsur ; manifolt nozzllarının geriden delinmesi , enjektör hortumlarının uzun olması olabilir.Montajın bir fotografını buraya ekleyebilir misiniz?

Mehmet Bey yine benim konuyu atlamışsınız :(

Şöyleki:
Bugün dediğiniz işlemi yaptım. Rölantide iken benzine geçişte silkeleme olmadı. Enjeksiyon sıralaması doğru sanırım. Başka sebep ne olabilir?  2. sorum Toyotalara yağlama sistemine gerek yok dedi LPG montajı yapan ustalar. Sizin yorumunuz nedir? Taktırmak gerekir mi? Teşekkürler..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2387 : Nisan 08, 2014, 16:10:38 »
Merhaba Mehmet bey,

Bende 2001 model 1.4 vvti corollama yaklaşık 20 gün önce atiker taktırdım. Forumda vvti motorlarda subap yanması sorununu okudum da, bu konuda motorun lpg ye uygun olmadığı ve subap yanmasının kaçınılmaz olduğu yazıyor.

Subap yanması nedir ve engellemenin bir yolu var mıdır?

Belki bu soruları yanıtladınız bu konuda ama tüm sayfaları tek tek inceleyemedim.

Şimdiden teşekkürler :tamam:
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '16
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2388 : Nisan 08, 2014, 16:55:05 »
Mehmet Bey cevap için teşekkürler, ısı ayarlarını yaptırdım ama ilk ayarda olmadı, herhalde ısı sensörü bozuk, bakalım tekrar ustanın yolu gözüktü.
Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

‘16 Toyota Corolla Advancr Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2389 : Nisan 08, 2014, 17:25:07 »
Mehmet Bey, merhaba.

Benim2010 model 1.6 VVT-i tam otomatik Auris'im var. Yakın bir arkadaşım Zavoli tavsiye etti ama emin değilim. BRC'yide çok kullanan var.
Farkları nedir acaba?
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kilometre: 107000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2390 : Nisan 08, 2014, 22:46:41 »
01 Nisanda geldiğim izinde aracımı Kıbrıs'a götürmeden evvel 13 Mayıs 2014 tarihinde bitecek olan muayenesinde işli olmayan LPG yi ruhsata işletebilmek için memleketim olan Çorum'da ÖZENÇLER otogazın yolunu tuttum ve sağolsun sıcak yüzlerini bizden esirgemediler. LPG tankının muayeneden geçmesi için değişeceği bilgisi üzerine Ağustos başı tayinle birlikte Kıbrısta dönüşe erteledik. BRC lpg kitinin 10.000 km bakımı için gerekli filtre değişimi, gaz ayarı ve kaçak kontrolü yapıldı. İnşALLAH ağustos başında tekrar görüşebilmek dileğiyle ÖZENÇLER otogaza kolaylıklar diliyorum.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2391 : Nisan 08, 2014, 23:16:30 »
01 Nisanda geldiğim izinde aracımı Kıbrıs'a götürmeden evvel 13 Mayıs 2014 tarihinde bitecek olan muayenesinde işli olmayan LPG yi ruhsata işletebilmek için memleketim olan Çorum'da ÖZENÇLER otogazın yolunu tuttum ve sağolsun sıcak yüzlerini bizden esirgemediler. LPG tankının muayeneden geçmesi için değişeceği bilgisi üzerine Ağustos başı tayinle birlikte Kıbrısta dönüşe erteledik. BRC lpg kitinin 10.000 km bakımı için gerekli filtre değişimi, gaz ayarı ve kaçak kontrolü yapıldı. İnşALLAH ağustos başında tekrar görüşebilmek dileğiyle ÖZENÇLER otogaza kolaylıklar diliyorum.

sorun yok kıbrısta lpg satılmıyor diye biliyorum :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kilometre: 107000
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2392 : Nisan 08, 2014, 23:34:08 »
Evet Kıbrısta sıvı yakıt dışında yakıt imkanı yok. Muayene yaptırmak isteğim zamanı yaklaştığı için düşüncesinden ileri geliyordu, yoksa Kıbrısa gisişle ilgisi yok. Tüvtürk'ün internet sitesinde yurt dışına çıkan araçların muayenelerinde tarih geçse dahi yurda girdiği gün itibariyle ( çıkış ve girişi belgelenmesi şartıyla) dikkate alındığından cezai işlem uygulanmıyor. 
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2393 : Nisan 09, 2014, 10:15:30 »

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2014, 14:36:29
LPG den benzine geçiş sesli olsaydı bu lpg basınç yetersizliği ile ilgili olurdu fakat sizin sisteminizde geçiş sessiz şekilde oluyor , bunun muhtemel nedenleri ; devir , ısı bağlantıları ile ilgili bir sorun kaynaklı gözüküyor , ecü arızası da olabilir. Yapılması gereken PC ile sisteme bağlanıp hareket halindeyken ; ısı ve devir değerlerini n kontrol edilmesidir , pc yi kontrol ettiğinizde zaten bu değerlerin anlık olarak gidip geri geldiğini görebilirsiniz.Teşhisi koyup duruma göre müdehale etmekte fayda var.
[/quote]

Hocam sizinle nasıl irtibata geçebilir veya nasıl aracımızı kontrol ettirebiliriz?
Kesin çözüm araç başında olacak sanırım...
Şimdiden teşekkürler.
Bu arada karışıklık olmasın diye ekleyeyim LPG markası Atiker...
So close...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2394 : Nisan 11, 2014, 00:09:47 »
merhaba aracım 2010 corolla ve Gasitaly marka f1 kıt var, nette aramadığım yer kalmadı, kalıbrasyonu nasıl yapılır nelere dıkkat etmek gerekır bı kaynak varmı acaba ? gecen gun gıttım aracı yazlık ayara alayım dıye araca bakan ıscının verdığı cevaplar benı hıc tatmın etmedı ayrıca gasitaly de benzın zamanı mesela bende 2,3 ıken gaz zamanı 4,5 gıbı ıdı dedım aradakı fark fazla degılmı dıye bana benzın le gaz zamanı oranı 2 katı olacak dedı cıktı, benzın 2 ıse gaz 4 dedı ama bana sallama bı cevap gıbı geldı acaba dogrusu nedır?, nereden kaynak bulabılırım ?

birde nozul (meme ucu ) 1,8 yada 2.0 dır senın aracına takılan , o uclar motorun gucune gore takılır dedi çalışan, uc normal mı? motor gucune goremı takılır uc ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aracım yok diyemem. RC Model HPI BULLET 3.0cc 4WD
  • Kan Grubu: B-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2395 : Nisan 13, 2014, 21:23:54 »
Mehmet Bey merhabalar. 2011 Avensis 1.6 valvematic motor için lovato ve zavoli otogaz sistemleri nasıldır. 2. el araç bakıyorum birinde lovato diğerinde zavoli var. İkisi de hemen hemen 10 bin km yapmış lpg ile. Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2396 : Nisan 28, 2014, 19:21:00 »
Merhabalar bugün aracıma brc my 11 kiti ile dönüşüm yaptırdım işçilikten memnun kaldım iş bitene kadar başlarındaydım beraber yaptık diyebilirim.iş bitince test e çıktık 20tl lik gaz aldık ama çok gaza basınca benzine geçme yaptı bu sefer depoyu tam doldurduk bi daha yapmadı çekişte felanda sıkıntı yok gayet iyi gibi şimdilik bir sıkıntı yok. yanlız sormak istediğim birşey var benzin göstergesi 72 km gider gözüküyordu araç lpg de olmasına rağmen benzin den düşüyor acaba hep böylemi olacak yoksa kendini resetleyecekmi bilen arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.aksi taktirde benzin ful bile olsa lamba yanıkmı gezecez bilmiyorum....

Mesaj Birleştirildi: Nisan 29, 2014, 10:41:38
Merhabalar araçlarını lpgde kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak konuyu baştan sona okuyunca sorma gereği duydum dün montaj yapılırken gün boyu aracın yanındaydım usta montaj iyi olsun diye regülatör ü aku ve muhafazasını söküp altına koydu genelde motorun arka sol tarafına koyarız dedi bu biraz uğraştırsada senin için böyle yapacam dedi lpg göstergesini ise ben istediğim için usb soketinin yanına koydurdum kapak kapalı iken görünmesin diye..

özellikle brc my11 marka kit kullanan arkadaşlarıma soruyorum siz enjektörleri motor bloğuna mı koydurdunuz manifol plastik kısmamı ben iki brc bayisinde de sorduğumda enjektörlerin hemen dibini yani aluminyum kısım dan delinmeli dediler dün montaj yapılırken içim cız etsede o bölüm delindi ters matkap ile çapak içeri gitmeden 4 adet delik delindi enjektör uçları oraya diş açılarak sıkıldı usta en iyi yer burası plastik kısımdan delseydik doğru ayar bile yapsak fakir karışıma düşer dedi yanma odasına uzak kaldığı için lpg ye geçiş ısı sını 30 derece ye ayarladı istersen 20 dereceye düşeriyim dedi ama ben bu şekilde kalsın dedim brc de olan yüksek devirlerde benzin puskırtmesini sağlayan özeliği ise aktif hale getirtmedim aslında 5bin devirden sonra %15 benzin püskürt se diye düşündüm ama usta yine sizin araçlarınızda gerek yok dedi ilkkez lpg taktırdığım için tedirginlik yaşadım yapılan işlemin doğruluğundan emin olmadığım için sizlere sormak istedim iyi günler diliyorum herkese......

Mehmet bey forumda yoksunuz bir soruma cvp vermeden ikincisini yazdım yukarıda belirttiğim iki durum hakkında fikirlerinizi bekliyorum selamlar saygılar...
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2397 : Mayıs 05, 2014, 17:13:56 »
Mehmet Bey merhabalar.

Babam, sanayide elektrikçiye park sensörünü yaptırırken arka koltuğu kaldırmışlar ve usta yakıt pompasını görmüş.

Usta "Araç LPG'de çalışsa bile benzin pompalıyor. Bu sebepten benzin boruları patlayıp, arabalar yanabiliyor. 130,00 TL'lik aparatla araç LPG'ye geçince benzin pompası devre dışı kalsın" demiş.

LPG montajı sırasında bu parçanın takılması gerekiyormuş fakat takılmamış.

Ne diyorsunuz bu parçaya ? Doğrusu ben ilk defa böyle bir şey duydum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2398 : Mayıs 14, 2014, 23:07:34 »
mehmet bey iyi akşamlar geçtiğimiz günlerde aracımda yaşadığım ufak bir sorundan dolayı gecenin ilerleyen saatlerinde sizi rahatsız etmek zorunda kalmıştım, forum vasıtasıyla size burdan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum allah razı olsun. tavsiyeleriniz sonucunda şuanda aracımda hiçbir sorun kalmadı, merzifondaki bir arkadaşımıda size yönlendirdim oda en kısa zamanda kapınızı çalacaktır.:))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2399 : Mayıs 14, 2014, 23:40:55 »
Mehmet Bey merhabalar.

Babam, sanayide elektrikçiye park sensörünü yaptırırken arka koltuğu kaldırmışlar ve usta yakıt pompasını görmüş.

Usta "Araç LPG'de çalışsa bile benzin pompalıyor. Bu sebepten benzin boruları patlayıp, arabalar yanabiliyor. 130,00 TL'lik aparatla araç LPG'ye geçince benzin pompası devre dışı kalsın" demiş.

LPG montajı sırasında bu parçanın takılması gerekiyormuş fakat takılmamış.

Ne diyorsunuz bu parçaya ? Doğrusu ben ilk defa böyle bir şey duydum.

Boru patlaması vs iyi üfürmüş sizin usta...
Ancak araç LPG ile çalışırken benzin pompasını durdurmaya yarayan işlemler yapılıyor, bunun da amacı pompaya zarar vermemek olarak açıklanabilir belki, o da en kralı 20 tl tutacak bir işlem...
Bence gerekli birşey olsaydı firmalar takardı zaten...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...