Merhaba Murat Bey ;
Ruhsata tescil işlemini istediğiniz ilde yaptırabilirsiniz lakin normalden biraz fazla zaman alabilir .
Subab yağlama sistemlerini önermiyoruz , taktırmanıza gerek yok . Selamlar...
Mehmet bey merhaba,
2 hafta önce aracıma yetkili serviste brc sıralı sistem taktırdım aracın muaynesini yaptırdım sadece emniyette ruhsatı değiştirmek kaldı. Tüm işlemlerimi istanbulda yaptırdım ruhsat için kocaeli gebzede emniyete gitsem farklı bir şehir olduğu için ruhsat değiştirme işlemlerimi yaparlarmı?
Birde subaplar yağlansın diye yağlayıcı bir aparat takılıyormuş benim araca takılmadı gerek varmıdır?
Teşekkürler.
Mesaj Birleştirildi: 08 Nis, 2014 14:21
Merhaba Metin Bey ;
Muhtemelen lpg sisteminin ısı sensörü arızalı ya da yanlış tanımlanmış. Bu nedenle doğru ısıyı okumuyor buna ilaveten ısı değerini yüksek okuyor ya da geçiş ısı değeri çok düşük ayarlanmış olabilir. Bu nedenle araç yeterli ısıya ulaşmadığından dolayı likit lpg buhar fazına dönüşmediği için aracınız stop ediyor. Yetkili servisinizde geçiş ayarlarını ve de ısı sensör değerlerini kontrol ettiriniz , sorununuz düzelecektir. Selamlar...
Mehmet Bey merhaba 2003 model 1,6 benzin+lpg li bi araç aldım 2007 de brc sequent takılmış araca. Şimdi motor soğukken araç lpg ye çok çabuk araç ısınmadan geçiyor ve vitesdeyse araç sönüyor, neden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca lpg gösterge ışığının dördü birden sürekli yanıp sönüyor. Lpg bakımında neler yaptırmalıyım.
Mesaj Birleştirildi: 08 Nis, 2014 14:33
Merhaba Ali Bey ;
Romanonun ilk modelleri lpg filitresiz çıkmıştı , şayet ilk modeliyse filitre değşimi yapamayacaksınız , diğer modellerinde gaz filitresi mevcut .
LPG Bakımında Tuncay Beyin de belirttiği gibi ;
LPG Gaz ve su hortumları kontrol edilmeli , aşınan yıpranan varsa değiştirilmeli
Tank bağlantıları ve dolum ağzı kontrolleri yapılmalı
LPG gaz filitresi değiştirilmeli
Elektronik cihaz ile gaz kaçak kontrolü yapılmalı
LPG Kalibrasyonu kontrol edilmelidir.
mehmet bey tekrar merhaba 2011 avensis aracım için romano lpg sistemi olduğunu söylemiştim.Siz de 10 binde bir bakıma götürürseniz iyi olur demiştiniz.Şimdi baktım ilk bakımdan bu yana 13 bin km olmuş servisidfe burada yok ankaraya gidince baktırabilirim.
Sorum şu her 10 binde değişecek ya da eklenecek yağ vs gibi aksamları var mı yoksa sadece elle ve gözle takip edilen bir bakım mı var ona göre bakıma gideceğim .
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Mesaj Birleştirildi: 08 Nis, 2014 14:36
LPG den benzine geçiş sesli olsaydı bu lpg basınç yetersizliği ile ilgili olurdu fakat sizin sisteminizde geçiş sessiz şekilde oluyor , bunun muhtemel nedenleri ; devir , ısı bağlantıları ile ilgili bir sorun kaynaklı gözüküyor , ecü arızası da olabilir. Yapılması gereken PC ile sisteme bağlanıp hareket halindeyken ; ısı ve devir değerlerini n kontrol edilmesidir , pc yi kontrol ettiğinizde zaten bu değerlerin anlık olarak gidip geri geldiğini görebilirsiniz.Teşhisi koyup duruma göre müdehale etmekte fayda var.
Hocam ilk önce çabuk cewap için teşekkürler...
Aracım benzindeyken tek lamba yanıp sönüyor, gaza geçtiğinde ise lamba sürekli yanar halde oluyor.
Böylece anlayabiliyorum gaz veya benzinde olduğunu. Sesli bir ikaz yok yani.