0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey merhaba,2 hafta önce aracıma yetkili serviste brc sıralı sistem taktırdım aracın muaynesini yaptırdım sadece emniyette ruhsatı değiştirmek kaldı. Tüm işlemlerimi istanbulda yaptırdım ruhsat için kocaeli gebzede emniyete gitsem farklı bir şehir olduğu için ruhsat değiştirme işlemlerimi yaparlarmı?Birde subaplar yağlansın diye yağlayıcı bir aparat takılıyormuş benim araca takılmadı gerek varmıdır?Teşekkürler.
Mehmet Bey merhaba 2003 model 1,6 benzin+lpg li bi araç aldım 2007 de brc sequent takılmış araca. Şimdi motor soğukken araç lpg ye çok çabuk araç ısınmadan geçiyor ve vitesdeyse araç sönüyor, neden kaynaklanıyor olabilir. Ayrıca lpg gösterge ışığının dördü birden sürekli yanıp sönüyor. Lpg bakımında neler yaptırmalıyım.
mehmet bey tekrar merhaba 2011 avensis aracım için romano lpg sistemi olduğunu söylemiştim.Siz de 10 binde bir bakıma götürürseniz iyi olur demiştiniz.Şimdi baktım ilk bakımdan bu yana 13 bin km olmuş servisidfe burada yok ankaraya gidince baktırabilirim.Sorum şu her 10 binde değişecek ya da eklenecek yağ vs gibi aksamları var mı yoksa sadece elle ve gözle takip edilen bir bakım mı var ona göre bakıma gideceğim .Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Hocam ilk önce çabuk cewap için teşekkürler...Aracım benzindeyken tek lamba yanıp sönüyor, gaza geçtiğinde ise lamba sürekli yanar halde oluyor.Böylece anlayabiliyorum gaz veya benzinde olduğunu. Sesli bir ikaz yok yani.
Mehmet Bey yine benim konuyu atlamışsınız Şöyleki:Bugün dediğiniz işlemi yaptım. Rölantide iken benzine geçişte silkeleme olmadı. Enjeksiyon sıralaması doğru sanırım. Başka sebep ne olabilir? 2. sorum Toyotalara yağlama sistemine gerek yok dedi LPG montajı yapan ustalar. Sizin yorumunuz nedir? Taktırmak gerekir mi? Teşekkürler..
01 Nisanda geldiğim izinde aracımı Kıbrıs'a götürmeden evvel 13 Mayıs 2014 tarihinde bitecek olan muayenesinde işli olmayan LPG yi ruhsata işletebilmek için memleketim olan Çorum'da ÖZENÇLER otogazın yolunu tuttum ve sağolsun sıcak yüzlerini bizden esirgemediler. LPG tankının muayeneden geçmesi için değişeceği bilgisi üzerine Ağustos başı tayinle birlikte Kıbrısta dönüşe erteledik. BRC lpg kitinin 10.000 km bakımı için gerekli filtre değişimi, gaz ayarı ve kaçak kontrolü yapıldı. İnşALLAH ağustos başında tekrar görüşebilmek dileğiyle ÖZENÇLER otogaza kolaylıklar diliyorum.
Mehmet Bey merhabalar.Babam, sanayide elektrikçiye park sensörünü yaptırırken arka koltuğu kaldırmışlar ve usta yakıt pompasını görmüş.Usta "Araç LPG'de çalışsa bile benzin pompalıyor. Bu sebepten benzin boruları patlayıp, arabalar yanabiliyor. 130,00 TL'lik aparatla araç LPG'ye geçince benzin pompası devre dışı kalsın" demiş. LPG montajı sırasında bu parçanın takılması gerekiyormuş fakat takılmamış.Ne diyorsunuz bu parçaya ? Doğrusu ben ilk defa böyle bir şey duydum.