0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün 100 km oldu ve lpg aldigim opet bayisine tekrar gittim aynı saatlerde ve aynı pompada tekrar fulledim. 9.4 lt aldı. Bu aralar benzinde de fazla yakiyordu 50 krş buluyordu nerdeyse. Yaptığım km nin yarısı Gaziantep şehiriçi. Diğer yarısı ise otobanda biraz devirsiz biraz da çekişi deneme amaçlı hızlı. İlk depo olduğu için tam sonuç olmayabilir. Bir sonraki fullemem tamamen şehiriçi olacak o zaman tam belli olur diye düşünüyorum
mustafa bey lpg ölçümü depo fulleyerek değil de depoyu tamamen boşalttıktan sonra belli miktar lpg alıp bitinceye kadar kullanmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Murat bey mehmet bey bazen ıtalya ya gidiyor.Burda adami maaşlı calistirmiyorlar.O yüzden alınganlık yapmayın.Lpg gostergesinden benzine alırsanız devamlı benzinde çalışır.Sokturmek yerine bunu yapin.Soktururseniz sağını solunu delip monte ediyorlar.onları kapatmak sıkıntı..özellikle manifolta delik açıyorlar...Lpg ortalama fiyat farkindan dolayı %40 yakın tasarruf sağlar.Kabaca her binde 100 tl gibi tutar.lpg de yüksek devirde kullanmazsaniz sıkıntı olmaz.toyotalardada oluuor.sıkıntı çıkardığında 1000 tl bir masraf oluyor.Oda çoktan tasarruf etmiş oluyor.Siz kısa mesafe benzinde.Uxun yolda l lpg de kullanın.
teşekkür ederim. Ortalama kaç kilometre kullanıldığında (LPG) sıkıntı çıkarır, yani internette şöyle kabaca göz gezdirdiğimde 40-50 bin km kullanıldığında sıkıntı çıkar gibi kanıya vardım fakat daha uzun süre kullanıp sıkıntı yaşamayanlarda var.
Mehmet Bey, lpg takılmış bir aracı benzinde kullanmak istiyorum. Lpg sistemini sökmeye gerek varmı? Bir sakınca yaratırmı?Geçenlerde qashaqi 1,6 platinum benzinli araç aldım ilk sahibinden, yaklaşık 20 bin civarı lpg de kullanılmış. Şu an km si 77 bin,ben yılda 7-8 bin km yapıyorum. Araçta çok temizdi, lpg olmasına rağmen aldım fakat lpg nin motora zarar verecğini düşünüyorum.Tavsiyeniz nedir? Teşekkür ederim.
Bugün yeni corolla mds aracıma lpg taktırdım. Mehmet bey yakın olsa kesinlikle ona taktırırdım. Sağolsun telefonla çok yardımcı oldu. Gaziantep My otomotiv de 1650 tl ye Brc kit takıldı. 40 lik tankı kullandık. İlk izlenimim çekişte bir Problem yok. Umarım kayda değer bir tasarruf elde ederim.
Mehmet bey öncelikle hayırlı işler diliyorum.çorumda değilde marmara bölgesinde olsaydınız lpg olayını hiç dert etmeden size taktırmayı düşünürdüm fakat adapazarında yeşilyurt brc bayisinden fiat aldım my 11 kitini 1700 tl ye uygulayabiliriz dediler size sorum şu olacak;Bu kit yeni corolla 1,6 cvt için en doğru kit midir? ve brc bayisi olarak yeşilyurt doğru adresmidir?yada sakarya izmit bölgesinde şuraya gidin diyeceğiniz yer varmıdır doğru kit ve doğru ustayı bulmak için sizden yardım rica ediyorum cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum selamlar....
Mehmet bey Merhaba, öncelikle bu konu ve yardımlarınız için teşekkür ederim.avensis 2011 aracımda romano sıralı sistem var. Önceki sahibi taktırmış tank atiker beyin romano...Daha önce adını çok duymadım sizce bu kit nasıldır kronik sorunları var mıdır? Birde 10 binde ya da ne bileyim periyodik aralarla bakımı var mıdır? Teşekkürler
Merhabalar ustam ...Aracım normal olarak benzinle çalıştıktan bir süre sonra lpg ye geçiyor fakat normal olmayan şey ise kısa bir süre sonra tekrar benzin e geçip , bir süre benzinde devam edip sonra 2. ye tekrar lpg ye geçmesi.Atiker servisinde 2 kez kontrol ettirmeme rağmen hata nerede bulunamadı ve ben de buradan birilerinin yardımcı olabileceğini düşündüm.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.Aracım 2007 Verso Comfort Extra.
Merhaba Ali Bey ;AEB yazılıma ve kendine has selenoıd valfli enjektörü ile ithal gurupta başarılı bir ürün diyebilirim fakat servis ağı konusunda yetersiz.Yılda bir /10.000 km de bir lpg periodik bakımları için yetkili romano servisine gitmenizde fayda var. Selamlar...Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2014, 16:28:58Umut Bey Merhaba ;Aracınız lpg'den benzine geçtiğinde sesli ikaz ile mi geçiyor yoksa sessiz bir şekilde alttaki tek lamba hızlıca yanıp sönerek mi benzine geçiyor?
Ayrıca konu açmıştım ama buraya da yazmak istedim.Aracıma 10 gün kadar önce Lovato OBD'li LPG taktırmıştım. Yakıt sarfiyatı ilk ölçümlerime göre normal. Sadece araç benzinden gaza geçerken silkeleme yapıyor. Ayrıca vites boştayken 600-800 devir arası rölanti dalgalanması yapıyor. Sorun nedir merak ettim yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam konusunda. (Araç 2011 Corolla) Bunun dışında çekişte benzine göre hiç bir kayıp hissetmedim.Teşekkür ederim.
Merhaba Emre Bey ;Gözümden kaçmış kusura bakmayın. Öncelikle kesinlikle böyle bir sorun olmaması gerekiyor. Geçişte sarsıntı var ise ; enjeksiyon sıralamasında bir hata olabilir , bunu anlamanın çok basit bir yöntemi var . Aracınızı rolantide çalıştırın , araç lpg'ye geçsin , rolantide gazda çalışırken aracınızı manuel olarak benzine alın , şayet lpg'den benzine geçişte bir vuruntu , sarsıntı oluyor ise muhakkak lpg enjeksiyon sıralaması yanlış demektir .Şayet lpg'den benzine geçiş hissedilmiyorsa sıralama doğru demektir bu durumda sorunu farklı yerde aramak gerek.Öncelikle bu belirttiğim durumu kontrol edip bana geri dönüş yapın , duruma göre tekrar inceleyelim. Selamlar...