Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746291 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2340 : Mart 03, 2014, 10:58:12 »
Rica ederim ,selamlar...

Mehmet Bey

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Saygılar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2340 : Mart 03, 2014, 10:58:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2341 : Mart 03, 2014, 11:02:06 »
merhaba Mehmet bey araç brc lpg li araç 1 . ve 2. vitesde gaza basmadığınızda yani rolantıde ılerlerken sanki biri tutup bırakır gibi oluyor bunun nedeni ne olanilir araç 2003 honda
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aracım yok diyemem. RC Model HPI BULLET 3.0cc 4WD
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2342 : Mart 09, 2014, 23:39:21 »
Mehmet Bey iyi günler. İletilerinizi ilgiyle okuyorum, müsaade ederseniz bir basit soru da ben sorayım. Henüz bir aracım yok ama auris 1.6 elegant almak üzereyim şu aralar. Aldığım gibi de lpg taktıracağım kısmetse. Ancak prins ve brc arasında gelip gidiyorum. Bu iki markadan öncelikle hangisi aurisle uyumlu çalışır. Fiyat - Kalite endeksi açısından siz hangisini tavsiye edersiniz.
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2343 : Mart 10, 2014, 16:07:25 »
Merhaba Seyran Bey ;
Bu sektörde pistonlu enjektör kullanan iki marka bunların dışındaki tüm markalar selenoid valfli enjektör kullanır . Bu nedenle BRC ve PRİNS bu sektörün en önde gelen iki markasıdır. Her iki üründen de memnun kalırsınız . Benim tavsiyem fiyat kalite oranında en önde olan BRC dir. Tecrübesine güvendiğiniz serviste BRC taktırabilirsiniz.Gönül rahatlığıyla BRC yi tercih edebilirsiniz. Sizin için montaj videolarını ekliyorum.Selamlar.

https://www.youtube.com/watch?v=PSy3JMroeGA

https://www.youtube.com/watch?v=lf4j5ydIuE4

Mehmet Bey iyi günler. İletilerinizi ilgiyle okuyorum, müsaade ederseniz bir basit soru da ben sorayım. Henüz bir aracım yok ama auris 1.6 elegant almak üzereyim şu aralar. Aldığım gibi de lpg taktıracağım kısmetse. Ancak prins ve brc arasında gelip gidiyorum. Bu iki markadan öncelikle hangisi aurisle uyumlu çalışır. Fiyat - Kalite endeksi açısından siz hangisini tavsiye edersiniz.
Teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Mart 10, 2014, 16:09:04
Merhaba Zeki Bey ;

Aracınızın boğaz kelebeği temizliğini yaptırın akabinde lpg programından gaz ayarını kontrol ettirin.Ayrıca subabları sıkı olabilir , subab ayarı yapılmasında fayda var. Selamlar...

merhaba Mehmet bey araç brc lpg li araç 1 . ve 2. vitesde gaza basmadığınızda yani rolantıde ılerlerken sanki biri tutup bırakır gibi oluyor bunun nedeni ne olanilir araç 2003 honda
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aracım yok diyemem. RC Model HPI BULLET 3.0cc 4WD
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2344 : Mart 10, 2014, 19:46:13 »

Teşekkürler Mehmet Bey. Tercihim BRC'den yana olacak galiba. İzmir'de veya Manisa'da bildiğiniz ,tanıdığınız bir usta var mı , önerebileceğiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2345 : Mart 11, 2014, 21:59:04 »
Bugün yeni corolla mds aracıma lpg taktırdım. Mehmet bey yakın olsa kesinlikle ona taktırırdım. Sağolsun telefonla çok yardımcı oldu. Gaziantep My otomotiv de 1650 tl ye Brc kit takıldı. 40 lik tankı kullandık. İlk izlenimim çekişte bir Problem yok. Umarım kayda değer bir tasarruf elde ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2346 : Mart 11, 2014, 22:15:17 »
Bugün yeni corolla mds aracıma lpg taktırdım. Mehmet bey yakın olsa kesinlikle ona taktırırdım. Sağolsun telefonla çok yardımcı oldu. Gaziantep My otomotiv de 1650 tl ye Brc kit takıldı. 40 lik tankı kullandık. İlk izlenimim çekişte bir Problem yok. Umarım kayda değer bir tasarruf elde ederim.

Hayirli olsun umarim beklentilerinizi karsilar
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2347 : Mart 13, 2014, 22:35:28 »
Mehmet Bey, lpg takılmış bir aracı benzinde kullanmak istiyorum. Lpg sistemini sökmeye gerek varmı? Bir sakınca yaratırmı?

Geçenlerde qashaqi 1,6 platinum benzinli araç aldım ilk sahibinden, yaklaşık 20 bin civarı lpg de kullanılmış. Şu an km si 77 bin,
ben yılda 7-8 bin km yapıyorum. Araçta çok temizdi, lpg olmasına rağmen aldım fakat lpg nin motora zarar verecğini düşünüyorum.

Tavsiyeniz nedir? Teşekkür ederim.
Şerefsiz köpeklerle masaya oturanlar şu hikayeyi bir okusunlar.Hepsinin intikamı alınmadan bu ateş sönmeyecek.

https://eksisozluk.com/entry/37514323

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2348 : Mart 15, 2014, 23:14:56 »
Bugün 100 km oldu ve lpg aldigim opet bayisine tekrar gittim aynı saatlerde ve aynı pompada tekrar fulledim. 9.4 lt aldı. Bu aralar benzinde de fazla yakiyordu 50 krş buluyordu nerdeyse. Yaptığım km nin yarısı Gaziantep şehiriçi. Diğer yarısı ise otobanda biraz devirsiz biraz da çekişi deneme amaçlı hızlı. İlk depo olduğu için tam sonuç olmayabilir. Bir sonraki fullemem tamamen şehiriçi olacak o zaman tam belli olur diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2349 : Mart 16, 2014, 11:19:17 »
Mustafa bey  lpg niz hayirli olsun bende ayni araci kullaniyorum  benzinde 35 kurus u gecmiyor  sizin lpg yeni tam veriler olmayabilir bana fazla gibi geldi ilerleyen zamanlar da paylasimlarinizi bekliyorum
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2350 : Mart 16, 2014, 11:44:04 »
Nuri bey sizin dediğiniz değeri sehirdisi ancak yakalıyor benzinde. Eğer dediğiniz şehiriçi ise mükemmel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2351 : Mart 16, 2014, 13:08:25 »
Sehir icide var ama trafik yok burda pek ortalama tuketim 6.8 ila 7 lt arasinda degerler bende lpg dusunuyorum ama siz 27 kurus gibi yakiyorsunuz degermi diye dusunuyorum brc den bende fiat aldim 1700 dediker burda hemen hemen ayni fiat sizden ilerleyen zamanlarda Olumlu olumsuz bilgiler bekliyorum selamlar
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2352 : Mart 16, 2014, 13:17:10 »
Çevre yollardan gittiğimde benzinde 8 lt civarı oluyordu ama akşam okul çıkışında şehiriçi biraz kalabalık oluyor ve isteristemez tüketim artıyor. Benim hesabıma göre %30 dan aşağı tasarruf olmaz. Bir dahaki dolumda tam sonuç alıp sizlere bilgi veririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2353 : Mart 17, 2014, 22:24:10 »
mehmet bey öncelikle selamlar, saygılar..2004 model corolla 1.6 sol otm. aracıma LPG kiti taktırmak istiyorum.  Kalitesine güvendiğim için ilk adres olarak BRC ile görüştüm, 1800 gibi bir fiyat çıkınca karşıma alternatif olarak ATİKER e gittim fiyat olarak BRC ye göre çok uygun ancak kafamda soru işaretleri var. Öncelikle ilk sorum aracımın modeli düşük olduğu için 2 yıl kadar binmeyi düşünüyorum. Çevreden aldığım öneriler; eğer uzun kullanmayacaksam atikerin daha mantıklı oldugu, yeni italyan lavato yazılımı kullandığını ve kalite çıtasını yükseltiği yönünde, sizce az kullanacak olsamda BRC mi yoksa ATİKER mi? önerebileceğiniz bir merkez var mı?
    ikinci sorum; aracım suan km de 65 kuruş gibi bi rakam yakıo lpg ile bu yakıt ne duruma gelir sizce? Zira 45-50 kuruş seviyesinde olacaksa çok mantıklı görünmüyo.. yorumlarınızı bekliyorum..
 saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2354 : Mart 18, 2014, 08:14:18 »
Dun 10.000 bakima gittim. filtre degisti ayarlar kontrol edildi. ciktim.
Benzinde sorun yok lpg de ise motor sanki dizel gibi hirliyor.
Nedendir acaba. karisimdan  mi rolantiden mi.  yine gidecem ama merak ediyom
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2355 : Mart 18, 2014, 10:34:58 »
Arif Bey Merhaba ;

Aracınızda tekleme mi var yoksa ses mi var ?

Dun 10.000 bakima gittim. filtre degisti ayarlar kontrol edildi. ciktim.
Benzinde sorun yok lpg de ise motor sanki dizel gibi hirliyor.
Nedendir acaba. karisimdan  mi rolantiden mi.  yine gidecem ama merak ediyom

Mesaj Birleştirildi: Mart 18, 2014, 10:38:10
Gökhan Bey Merhaba ;

Atiker ve BRC nin kulvarları tamamen farklı . Yani iki ürün mukayese edilemez. Bu işe 1000 TL bütçe ayırdıysanız atiker de taktırabilirsiniz. Fakat sorunsuz , randumanlı , istikrarlı yakıt tasarrufu için BRC yi tavsiye ederim. Lpg dönüşümü sonrası yaklaşık %40 tasarruf edersiniz. Selamlar...

mehmet bey öncelikle selamlar, saygılar..2004 model corolla 1.6 sol otm. aracıma LPG kiti taktırmak istiyorum.  Kalitesine güvendiğim için ilk adres olarak BRC ile görüştüm, 1800 gibi bir fiyat çıkınca karşıma alternatif olarak ATİKER e gittim fiyat olarak BRC ye göre çok uygun ancak kafamda soru işaretleri var. Öncelikle ilk sorum aracımın modeli düşük olduğu için 2 yıl kadar binmeyi düşünüyorum. Çevreden aldığım öneriler; eğer uzun kullanmayacaksam atikerin daha mantıklı oldugu, yeni italyan lavato yazılımı kullandığını ve kalite çıtasını yükseltiği yönünde, sizce az kullanacak olsamda BRC mi yoksa ATİKER mi? önerebileceğiniz bir merkez var mı?
    ikinci sorum; aracım suan km de 65 kuruş gibi bi rakam yakıo lpg ile bu yakıt ne duruma gelir sizce? Zira 45-50 kuruş seviyesinde olacaksa çok mantıklı görünmüyo.. yorumlarınızı bekliyorum..
 saygılar..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2356 : Mart 18, 2014, 10:39:46 »
Tekleme yok.  motor hirliyor.  dizel gibi boguk boguk ses geliyor. benzine aliyorum ses normal. lpg ye aliyorum boguk ve derinden hirlama sesi geliyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2357 : Mart 19, 2014, 10:06:23 »
Aracımız toyota olmayınca cevap verilmiyor galiba :)
Şerefsiz köpeklerle masaya oturanlar şu hikayeyi bir okusunlar.Hepsinin intikamı alınmadan bu ateş sönmeyecek.

https://eksisozluk.com/entry/37514323

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2358 : Mart 21, 2014, 21:40:33 »
Mehmet Bey, lpg takılmış bir aracı benzinde kullanmak istiyorum. Lpg sistemini sökmeye gerek varmı? Bir sakınca yaratırmı?

Geçenlerde qashaqi 1,6 platinum benzinli araç aldım ilk sahibinden, yaklaşık 20 bin civarı lpg de kullanılmış. Şu an km si 77 bin,
ben yılda 7-8 bin km yapıyorum. Araçta çok temizdi, lpg olmasına rağmen aldım fakat lpg nin motora zarar verecğini düşünüyorum.

Tavsiyeniz nedir? Teşekkür ederim.

Aracımız toyota olmayınca cevap verilmiyor galiba :)

Gözden kaçmıştır Murat Bey, hatırlatmanın kimseye zararı olmaz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2359 : Mart 21, 2014, 23:18:52 »
Murat bey mehmet bey bazen ıtalya ya gidiyor.Burda adami maaşlı calistirmiyorlar.O yüzden alınganlık yapmayın.Lpg gostergesinden benzine alırsanız devamlı benzinde çalışır.Sokturmek yerine bunu yapin.Soktururseniz  sağını solunu delip monte ediyorlar.onları kapatmak sıkıntı..özellikle  manifolta delik açıyorlar...
Lpg ortalama fiyat farkindan dolayı %40 yakın tasarruf sağlar.Kabaca her binde 100 tl gibi tutar.lpg de yüksek devirde kullanmazsaniz sıkıntı olmaz.toyotalardada oluuor.sıkıntı çıkardığında 1000 tl bir masraf oluyor.Oda çoktan  tasarruf etmiş oluyor.Siz kısa mesafe benzinde.Uxun yolda l lpg de kullanın.
2011 d4d Corolla