Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746088 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2320 : Şubat 10, 2014, 08:26:33 »
Teşekkürler kontrol ettiricem.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2320 : Şubat 10, 2014, 08:26:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2321 : Şubat 11, 2014, 21:41:31 »
2001 ve üzeri D4 Avensis için Lpg sistemleri ne kadar verimli oluyor?
Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2322 : Şubat 13, 2014, 09:39:48 »
Bu araçlara lpg dönüşümünü tavsiye etmiyoruz.

2001 ve üzeri D4 Avensis için Lpg sistemleri ne kadar verimli oluyor?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2323 : Şubat 14, 2014, 23:19:10 »
Mehmet bey 2011 model comfort extra 23.500 km de corolla aracım var. BRC  düşünüyorum . Şuan fiyatı nekadar ve hangi model kiti taktırmalıyım. Ayrıca Muayene bitimine yaklaşık olarak 1.5 sene var. şuan işletmek istemiyorum. İşletmediğimizde herhangi bir durumda kasko sorun çıkartırmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2324 : Şubat 15, 2014, 20:23:51 »
Mehmet Bey Merhabalar

2009 model Toyota Avensis 2.0 Premium Multidrive S araçlara LPG uygulanıp uygulanamadığını konusunda birkaç lpg bayisine danıştım. Çoğu bayi Avensislerin 2000 cc leri direkt enjeksiyondur lpg uygulanamaz dedi. Birkaç tanesi ise 2009 yılında yeni kasa ile beraber 2000 cc lik motorun değiştiğini, hiç uygulama yapmadıklarını ama yeni 2000 cc lik motorlara klasik sıralı sistemin sıkıntısız olarak takılabileceğini söylediler. Bu konuda açıklayacı bilgi verirseniz sevinirim.
Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2325 : Şubat 18, 2014, 08:30:11 »
Merhaba Mustafa Bey ;
Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir.Güncel fiyat 650 EURO . Bazı kaskolar poliçeye lpg sistemini eklemek için tescili şart koşarken kimi kasko firmaları tescili şart koşmuyor , lütfen bu konuyu kasko firmanız ile görüşün. Selamlar...

Mehmet bey 2011 model comfort extra 23.500 km de corolla aracım var. BRC  düşünüyorum . Şuan fiyatı nekadar ve hangi model kiti taktırmalıyım. Ayrıca Muayene bitimine yaklaşık olarak 1.5 sene var. şuan işletmek istemiyorum. İşletmediğimizde herhangi bir durumda kasko sorun çıkartırmı.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2326 : Şubat 18, 2014, 08:33:51 »
mehmet bey arkadaşım cruze 1.6 124 ps için sormamı istedi. bu araca brc taksak subap erimesi sorunu olur mu ?
f16d motor kodu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2327 : Şubat 18, 2014, 10:17:49 »
Merhaba Ahmet Bey ;

Aracınıza lpg dönüşümü başarılı bir şekilde uygulanabilir. RAV4' de kullanılan 2.0 motorun aynısı sizin aracınızda da mevcut. Avansislerde 1.800 cc nadirdir ama 2.000 cc çok daha nadirdir. Gönül rahatlığıyla lpg dönüşümü yaptırabilirsiniz. Selamlar...

Mehmet Bey Merhabalar

2009 model Toyota Avensis 2.0 Premium Multidrive S araçlara LPG uygulanıp uygulanamadığını konusunda birkaç lpg bayisine danıştım. Çoğu bayi Avensislerin 2000 cc leri direkt enjeksiyondur lpg uygulanamaz dedi. Birkaç tanesi ise 2009 yılında yeni kasa ile beraber 2000 cc lik motorun değiştiğini, hiç uygulama yapmadıklarını ama yeni 2000 cc lik motorlara klasik sıralı sistemin sıkıntısız olarak takılabileceğini söylediler. Bu konuda açıklayacı bilgi verirseniz sevinirim.
Saygılarımla

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2014, 12:59:48
Merhaba ;

Euro 5 emisyona sahip araçlar için LPG Dönüşümünü daha önceki sayfalarda etraflıca açıklamıştım , göz atarsanız sevinirim.
Bu araçlarda subap sorunu olur demek olmaz demekle aynı şey.Subap sorununun birden çok nedeni vardır. Kısaca doğru ürün , doğru montaj ve doğru kalibrasyon ile bu araçlarda subap sorunu yaşanmaz diyebiliriz.Selamlar...

mehmet bey arkadaşım cruze 1.6 124 ps için sormamı istedi. bu araca brc taksak subap erimesi sorunu olur mu ?
f16d motor kodu.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2328 : Şubat 18, 2014, 16:47:36 »
Mehmet bey 2006 tera sedan 84 binde Corolla aracım var .Bu araçlarla ilgili genel yorumlarda lpg kaynaklı sübop yakma veya rölanti bozukluğu şeklinde sıkıntılar okudum .Kimisi 40 binde sibop  yiyor diyor kimisi 80 bin oldu bir şey yok diyor .O yüzden kararsız kaldım malum malını kötüleyen olmaz ama siz işin içindesiniz nedir bu durum vvt-i motorlar lpg ye dayanıklı değil mi  ne gibi sorunlar çıkartır. Birde günce fiyat nedir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2329 : Şubat 18, 2014, 16:49:07 »
Mehmet bey 2006 tera sedan 84 binde Corolla aracım var .Bu araçlarla ilgili genel yorumlarda lpg kaynaklı sübop yakma veya rölanti bozukluğu şeklinde sıkıntılar okudum .Kimisi 40 binde sibop  yiyor diyor kimisi 80 bin oldu bir şey yok diyor .O yüzden kararsız kaldım malum malını kötüleyen olmaz ama siz işin içindesiniz nedir bu durum vvt-i motorlar lpg ye dayanıklı değil mi  ne gibi sorunlar çıkartır. Birde günce fiyat nedir .

Yücel Bey, iyiden iyiye Lpg düşünmeye başladınız galiba.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2330 : Şubat 19, 2014, 12:11:26 »
Aytaç abi valla canım sıkılıyor inat ediyorum ama milletin rakamları görünce de diyorum benle mi yaşayacak diye .Abi benzin 5,08 - lpg  : 2,54 tam yarı yarıya ucuz benim taka ne kadar dikkatli de kullansam 500 lira seve seve yakıyor .Yazın bu 400-420 ye düşer biliyorum yazın 8 litre falan yakıyorum çünkü ama gel gelelim şöyle bir durum var ben senede ortalama 8-10 bin civarı yol yapıyorum hani arabayada ne kadar daha binerim onu bilmiyorum en az 2-3 sene binmem lazım ki kendini amorti etsin .yani hesabın şu lpg de 12 litre yaksa bu araç
  12 x 2 ,54 = 30,48 / 100 = 0,3048 ( 100 km değeri ) şehir içi tükettiği benzinle 31 krş diyelim .Beninde 10 litre yakıyor şu an ki değerim 10 x 5,08 = 50,800 / 100 = 0,5080 ( 10 km değeri ) şehir içi tüketim 50 krş yani 19 krş luk bir kar söz konusu 0,19 x 10000 =1900 tl . Yani eğer bu değerler doğru ise ve de taktırdıktan sonra hiçbir sorun çıkmazsa ortalama 1 yılda veya ilek 10 bin km re de kendini amorti edip ondan sonra cebimden çıkacak her lira kara geçirir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #2331 : Şubat 19, 2014, 12:38:57 »
Aytaç abi valla canım sıkılıyor inat ediyorum ama milletin rakamları görünce de diyorum benle mi yaşayacak diye .Abi benzin 5,08 - lpg  : 2,54 tam yarı yarıya ucuz benim taka ne kadar dikkatli de kullansam 500 lira seve seve yakıyor .Yazın bu 400-420 ye düşer biliyorum yazın 8 litre falan yakıyorum çünkü ama gel gelelim şöyle bir durum var ben senede ortalama 8-10 bin civarı yol yapıyorum hani arabayada ne kadar daha binerim onu bilmiyorum en az 2-3 sene binmem lazım ki kendini amorti etsin .yani hesabın şu lpg de 12 litre yaksa bu araç
  12 x 2 ,54 = 30,48 / 100 = 0,3048 ( 100 km değeri ) şehir içi tükettiği benzinle 31 krş diyelim .Beninde 10 litre yakıyor şu an ki değerim 10 x 5,08 = 50,800 / 100 = 0,5080 ( 10 km değeri ) şehir içi tüketim 50 krş yani 19 krş luk bir kar söz konusu 0,19 x 10000 =1900 tl . Yani eğer bu değerler doğru ise ve de taktırdıktan sonra hiçbir sorun çıkmazsa ortalama 1 yılda veya ilek 10 bin km re de kendini amorti edip ondan sonra cebimden çıkacak her lira kara geçirir .

Hesabın doğru. Aracı kısa vadede 1-2 yıl satmayacaksan olur gibi. Ancak 1-2 yıl içerisinde değiştirmeyi düşünüyorsan bence hiç girme. Birde subap yakma konusuna fazla takılma bence yeni sistemler daha iyi bu konuda. Ama her zaman Lpg'nin potansiyel bir arızasına karşı da hazırlıklı olmak zorunda kalacaksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2332 : Şubat 19, 2014, 13:02:41 »
Aytaç abi Ankara Mavidenizlerin sahibi ile görüştüm özençler Mehmet abinin de arkadaşı kendisi benim aracımda çelik yapılı sibop olduğunu taksilere uyguladıklarını ve sibop yakma veya farklı bir arızanın henüz yaşamadığını söyledi .Ayrıca montajın ve kalibrasyonun bu işlemde çok önemli olduğunu söyledi bana baya mantıklı geldi ama bu sistem her şey dahil işletme falan 2 bin liraya mal oluyor .hani ben kullandığım km reye vurursam beni pek kurtardığını söyleyemem en az araca 5 sene falan kesin satmam dersem mantıklı gibi görünüyor .Bir de bir önceki araçlarımda lpg kaynaklı çok sıkıntılar  yaşadım ondan da çok korkuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #2333 : Şubat 19, 2014, 13:06:06 »
Aytaç abi Ankara Mavidenizlerin sahibi ile görüştüm özençler Mehmet abinin de arkadaşı kendisi benim aracımda çelik yapılı sibop olduğunu taksilere uyguladıklarını ve sibop yakma veya farklı bir arızanın henüz yaşamadığını söyledi .Ayrıca montajın ve kalibrasyonun bu işlemde çok önemli olduğunu söyledi bana baya mantıklı geldi ama bu sistem her şey dahil işletme falan 2 bin liraya mal oluyor .hani ben kullandığım km reye vurursam beni pek kurtardığını söyleyemem en az araca 5 sene falan kesin satmam dersem mantıklı gibi görünüyor .Bir de bir önceki araçlarımda lpg kaynaklı çok sıkıntılar  yaşadım ondan da çok korkuyorum

Sütten ağzın yandığı için temkinli yaklaşman normal. Ancak seninde bahsettiğin üzere 5 yıl daha bineceksen yaptırmak mantıklı. Üstelik sibop sorunları da büyük olasılık ile çıkmayacak. Son kararı tabiki sen vereceksin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2334 : Şubat 19, 2014, 13:15:01 »
Mehmet Bey merhaba,

96 model ae101 çok nokta enjeksiyonlu corolla sahibiyim. Aracım benzinli ve bazen lpg taktırmayı düşünmüyor değilim. Ancak lpg taktırırsam hangi markayı önerirsiniz, hangi kit en fazla uyumludur ve özellikle Kayseri de montajı kaliteli yapan önerebileceğiniz bir firma var mıdır?

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2335 : Şubat 19, 2014, 15:18:49 »
Hayırlı günler Mehmet bey. Yaklaşık 3 ay önce servisinize gelmiştim gösterge sorunu için sağolsun arkadaşlar gayet ilgili davrandılar, asteğmen olarak askerlik görevimi yaptığım için 3 haftada bir aracıma binebiliyorum. Aracımla en son Kırıkkale Konya arasında seyahat etim. 1 Depo ile (simit depo 47lik ama 38litre alıyor)kullanıma göre 350 ile450 km arası yol alıyorum. En son geldiğimde de 400 km yol yaptım ama hala 4 led birden yanıyordu. Daha önce garanti kapsamında sensör değişmişti yenideb aynı sıkıntı peyda oldu. Bunun kesin bir çözümü var mıdır merak ediyorum.

Birde daha öncede söylemiştim hatırlatma baabında bir daha söyleyeyim, depoda 7-8litre gaz varken yokuş yukarı çıktığımda otomatik olrak benzine geçiyor, düz yolda manuel olarak lpgye geçiriyorum ve 50 km daha gidebiliyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2336 : Şubat 22, 2014, 21:01:35 »
 Arkadaşlar brc ruhsata işletme dahil simit tanklı kaç tlye mal oluyor güncel fiyatı bilen varsa yazabilirmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2337 : Şubat 24, 2014, 15:41:44 »
Ankara için 1700 tl nakit 1800 tl taksitli fiyat aldım geçen hafta .300 tl de işletme maliyetleri var toplamda 2000-2100 tl tutuyor .Senelik 10 bin km ve üzeri yol yapıyor iseniz tavsiye ediyorlar onun  dışında benim gibi 5000-7000 arası yol yapıyorsanız ancak kendini 2-3 yılda amorti etmeye başlıyor. Yani lafın özü araca 3 yıl ve üzeri binecekseniz taktırın yoksa taktırmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2338 : Şubat 27, 2014, 08:17:55 »
Yücel Bey Merhaba ;
Bu araçlarda kronik bir subab ve rolanti sorunu bulunmamaktadır ve fakat subab sorunu her araçta olabilcek bir sorundur bunun nedenleri bellidir ve nasıl önüne geçileceği de bellidir. Önceki yazılarımda detaylı açıklamalarım olmuştu , özetle ; doğru ürün , doğru montaj , doğru kalibrasyon ve düzenli periodik kontroller ile bu sorunu yaşama ihtimaliniz minumuma inecektir.Güncel Fiyat 1.900 TL 9 Taksittir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2014, 08:23:00
Mustafa Bey Merhaba ;

Bu araçlara emülatörlü sistem dediğimiz sistemi de sıralı sistemi de taktırabilirsiniz. Emülatörlü sistem sıralı sisteme göre montaj fiyatı açısından daha ekonomik bir sistem ve yıllardır bir çok araçta kullanılmış bir sistem . Soğuk motorda doğrudan lpg'ye geçiş yapması dolayısıyla benzin tüketiminin minimum olması nedeniyle tercih edilen bir sistem. Montaj fiyatı 500 TL ile 800 TL arasında değişir.
Sıralı sistem ise tasarruf açısından bu sisteme göre avantajlıdır , montaj fiyatları 1.000 TL ile 1.900 TL arasında değişir. Kayseri'de tavsiyem DEMPA OTOGAZ , firma yetkilisi Abdullah Bey ' e lütfen selamlarımı iletiniz , yardımcı olacaktır.Selamlar...

Mehmet Bey merhaba,

96 model ae101 çok nokta enjeksiyonlu corolla sahibiyim. Aracım benzinli ve bazen lpg taktırmayı düşünmüyor değilim. Ancak lpg taktırırsam hangi markayı önerirsiniz, hangi kit en fazla uyumludur ve özellikle Kayseri de montajı kaliteli yapan önerebileceğiniz bir firma var mıdır?

Saygılar.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2014, 08:25:25
Merhaba Selman Bey ;
47 lt Depo yaklaşık 38 lt LPG alır ( bu normal)
Seviye göstergenizin ve şamandranız kontrol edilmesi gerekiyor , bunun için servisinize gaz deposu boşken gidiniz. Selamlar...

Hayırlı günler Mehmet bey. Yaklaşık 3 ay önce servisinize gelmiştim gösterge sorunu için sağolsun arkadaşlar gayet ilgili davrandılar, asteğmen olarak askerlik görevimi yaptığım için 3 haftada bir aracıma binebiliyorum. Aracımla en son Kırıkkale Konya arasında seyahat etim. 1 Depo ile (simit depo 47lik ama 38litre alıyor)kullanıma göre 350 ile450 km arası yol alıyorum. En son geldiğimde de 400 km yol yaptım ama hala 4 led birden yanıyordu. Daha önce garanti kapsamında sensör değişmişti yenideb aynı sıkıntı peyda oldu. Bunun kesin bir çözümü var mıdır merak ediyorum.

Birde daha öncede söylemiştim hatırlatma baabında bir daha söyleyeyim, depoda 7-8litre gaz varken yokuş yukarı çıktığımda otomatik olrak benzine geçiyor, düz yolda manuel olarak lpgye geçiriyorum ve 50 km daha gidebiliyorum.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2339 : Şubat 28, 2014, 09:47:21 »
Mehmet Bey

Cevabınız için çok teşekkür ederim.