0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar sistem atiker bu uyarı sesini daha önce duyan bilen var mı?
evet selçuk seki beyin dedigi gibi atikerde lpg filtresi değişimine çağırıyor.
Mehmet bey merhaba;Aracım karböratörlü CORONA bu araca uygun mikser bulamıyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
iyi günler mehmet bey 2008 model toyota corolla aracımda lovato marka lpg takılıdır ve motor arıza ışıgı yanmaktadır.Arıza kodu P0420 olarak görünmektedir.ayar yapılıyor söndrülüyor ve tekrar yanıyor.katalitik konvektör en alt sınırdadır diyor.yalnız bu hatayı benzinde yapmıyor benzinde 1500 km bindim hiç sorun cıkmadı lpg de oluyor sadec. serviste katalizör arızalımı diye gösterdim değil dediler.servis dısında motorcu ve ekzosculara anlattım aynı sorunu onlarda katal,zör arızalı değil diyorlar arızalı olsa benzinde de yapar diyorlar ki bencede mantıklı.lpg ayarını yapıp arıza ışıgını söndürdükten sonra bazen 300 km de bazen ise 60-80 km bazende 6 km da yandıgı oluyor.buda sanırsam ayar durumundan kaynaklanıyor.Bu konu hakkında çözüm öneriniz nedir?
Merhabalar Mehmet Bey ,2010 Aurisimde BRC Marka tüp takılı firma beni arayarak filtre değiştirmem gerektiğini söyledi 6 ayda 1 değişiyormuş . 6 Aydan sonra değiştirirsek ne gibi sıkıntılar meydana gelebilir. Teşekkür ederim.
Merhaba ;Malesef orjinal mikserleri bulmak artık neredeyse imkansızlaştı. Daha önceki yıllarda gerek ithal mikserler gerekse yerli üretim mikserleri bulmak kolaydı fakat bu araçlara yapılan lpg dönüşümlerinin azalması ile orjinal mikserleri temin edemiyoruz. Üzgünüm yardımcı olamayacağım. Selamlar...Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2014, 10:02:34Merhaba Özgür Bey ;P0420 Katalitik konvektör arızası HAYALET ARIZADIR. Yani tesbit edilmesi zor bir arızadır. Bu sorunun nedeni kalitesiz yakıt , yakıt karışım oranının yanlışlığı , konvektörün darbe alması ya da üzerindeki sensörden de kaynaklı olabilir. Tesbit edilmesi için diagnostik cihaz ile değerlerinin okunması gerekir.Aracınızdaki sorunun nedeni bana göre lpg ayarı değil. En azından ARTIK lpg ayarı ile çözülmez. Konvektör basitçe eksoz gazını süzen çevrenin kirletilmesini engelleyen , yüksek ısılara kadar çıkan bir parça ve fakat bu parçanın da belli bir ısıya kadar çıkma aralığı var. Kanımca daha önceki yanlış lpg ayarından dolayı konvektörünüz yıprandı ; siz aracı şuan benzinde kullandığınızda ısı belirlenen aralıkta kalmakta ve arıza lambası yanmamaktadır fakat lpg nın dığası gereği ve yanlış ayar neticesinde lpgde iken burdaki ısı daha yuksek değerlere çıkmakta ve sistem belirlenen eşiğinin dışında olduğu için arıza lambanız yanmakta. Bunun şuan için çözümü ayar ile olacağını zannnetmiyorum , üzgünüm ama bu konvektörün değişimi gerekmekte .Orjinal parça çok pahalı bunun yerine eksozculardan muadil konvektörü daha uygun fiyata temin edip hassas bir lpg ayarından sonra bu sorunu yaşamayacaksınız. Geçmiş olsun ,selamlar...lovato türkiye dispiretörü bana lpg enjektörlerinin daha kuvvetli modeli ile değişeceğini ve sistem güçlendirmesi ile sorunun çözüleceğini söylediler.
merhabalar mehmet özenç bey,öncelikle vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size ve diğer arkadaşlara teşekkürler.2013 toyota verso aldığım bir dostum lpg taktırmayı düşünüyordu foruma bir bakmasını tavsiye edeceğim. en azından kafasındaki soru işaretlerinden kurtulur. tekrar teşekkürler
Hocam merhabalar,Bende 99 corolla var üzerinde yarı sıralı tabir edilen aldesa lpg var, aracımı benzinde çalıştırırken hiç bir sıkıntı yaşamıyorum, lpg den çalıştırmayı deneyince araç 2-3 marşta çalışıyor ve gaz pedalına bi kaç kez basmam gerekiyor, normalde lpg den çalışırken ilk önce benzinde çalışıp 2000 deviri geçince lpg ye geçiyor ama 2-3 marşta çalışıyor, her seferinde stop etmeden önce benzine alıyorum sıkıntısız bi şekilde çalışıyor sonra lpgye geçiriyorum, buda can sıkmaya başladı artık, bi çözüm öneriniz varmı, yardımcı olursanız sevinirm?
İyi geceler mehmet bey. 2001 1.4 vvti corollam var. Araca yeni motor yapıldı ve yaklaşık 4000 km benzinde kullandım. Şimdi araç lpg de acayip tekleyerek çalışıyordu. Ayar için bir lpg servisine gittim ve mikserin bozuk olduğunu söylediler. Mikseri yenilendi ve tekrar ayar yapıldı ama tekleme aynı şekilde devam ediyor. Rölanti adaptasyonu için gittiğimde servis ihtiyacı olmadığını söyledi. Serviste araç lpg de denenirken filtre de patlama geldi. Sizce sorun nedir ve gidermek için ne yapabilirim. Aracımda açık hava filtre kiti ve 48 mm düz boru egzoz var. Akşam orjinal filtre sistemini tekrar takıp denedim ve sonuç aynı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2014, 09:16:20Aracınızdaki sistem aracınızın motor yapısına uygun değil , bu araçta sıralı sistem kullanmalısınız aksi halde sorunlar devam edecektir.özür dilerim belirtmeyi unutmuşum. Araç sıralı sistem emmegas markalı.