Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746115 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2300 : Ocak 06, 2014, 02:47:24 »
Merhabalar 2006 corolla hb 1.6 terra sahibiyim araç 84 binde. Hiç lpg takılmadı. Taktırmayı düşünüyorum fakat subap arızalarından dolayı geri duruyorum. Bu sorun her arabada %100 oluyormu ? Yoksa devirsiz kullanmaya bağlı olarakmı subap arızaları ortaya çıkıyor. Araştırdım fakat aklıma yatan bir açıklama bulamadım zira 2005 1.3 hyundai getzde 60.000 kmden fazla lpg kullandık  çoğu zamanda devirli kullanıldı. üstelik kit atikerdi... Ve hiçbir sorun yaşamadım. Çokta memnundum.  2006 corolla hb 1.6 terra aracıma taktırsam ne gibi şeyler yapmalıyım nelere dikkat etmeliyim. Çok geniş kapsamlı bir açıklama olacak galiba :) Açıklama için şimdiden teşekürler. Saygılar

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2300 : Ocak 06, 2014, 02:47:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2301 : Ocak 07, 2014, 10:34:00 »
Merhaba Göktun Bey ;

Aracınız lpg ile tam uyumludur . Subap sorunu ile ilgili yazılarım daha önceki sayfalarda mevcut. Gönül rahatlığıyla LPG montajı yaptırabilirsiniz.
nOT: P.m göndermiştim .
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 355000
  • Model Yılı: '90
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2302 : Ocak 26, 2014, 22:02:57 »
Mehmet bey merhaba;

Aracım karböratörlü CORONA bu araca uygun mikser bulamıyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2303 : Ocak 27, 2014, 21:09:21 »
arkadaşlar sistem atiker bu uyarı sesini daha önce duyan bilen var mı?

atiker sesli ikaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2304 : Ocak 27, 2014, 22:37:43 »
Lpg filtresi bakımı gelmiştir o yüzden ötüyor olabilir
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2305 : Ocak 28, 2014, 18:41:36 »
arkadaşlar sistem atiker bu uyarı sesini daha önce duyan bilen var mı?
evet selçuk zeki beyin dedigi gibi atikerde lpg filtresi değişimine  çağırıyor.   :D
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2306 : Ocak 28, 2014, 20:14:26 »
evet selçuk seki beyin dedigi gibi atikerde lpg filtresi değişimine  çağırıyor.   :D
:))))))))))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2307 : Ocak 28, 2014, 23:48:51 »
bunu nasıl susturacağız. çok yakın bir arkadaşımın araç. filtreyi hep kendi değiştirirdi. resetleme gibi bişey oluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2308 : Ocak 29, 2014, 00:48:43 »
atiker servisi bu programı iptal edebiliyor benim eski kasa honda da vardı bilgisayara bağlatıp iptal ettirmiştim cok basit 5 dk lık bir iş
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2309 : Şubat 03, 2014, 15:44:52 »
iyi günler mehmet bey 2008 model toyota corolla aracımda lovato marka lpg takılıdır ve motor arıza ışıgı yanmaktadır.Arıza kodu P0420 olarak görünmektedir.ayar yapılıyor söndrülüyor ve tekrar yanıyor.katalitik konvektör en alt sınırdadır diyor.yalnız bu hatayı benzinde yapmıyor benzinde 1500 km bindim hiç sorun cıkmadı lpg de oluyor sadec. serviste katalizör arızalımı diye gösterdim değil dediler.servis dısında motorcu ve ekzosculara anlattım aynı sorunu onlarda katal,zör arızalı değil diyorlar arızalı olsa benzinde de yapar diyorlar ki bencede mantıklı.lpg ayarını yapıp arıza ışıgını söndürdükten sonra bazen 300 km de bazen ise 60-80 km bazende 6 km da yandıgı oluyor.buda sanırsam ayar durumundan kaynaklanıyor.Bu konu hakkında çözüm öneriniz nedir?
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2310 : Şubat 04, 2014, 14:03:43 »
Merhabalar Mehmet Bey ,
2010 Aurisimde BRC Marka tüp takılı firma beni arayarak filtre değiştirmem gerektiğini söyledi 6 ayda 1 değişiyormuş . 6 Aydan sonra değiştirirsek ne gibi sıkıntılar meydana gelebilir. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2311 : Şubat 06, 2014, 09:53:19 »
Merhaba ;

Malesef orjinal mikserleri bulmak artık neredeyse imkansızlaştı. Daha önceki yıllarda gerek ithal mikserler gerekse yerli üretim mikserleri bulmak kolaydı fakat bu araçlara yapılan lpg dönüşümlerinin azalması ile orjinal mikserleri temin edemiyoruz. Üzgünüm yardımcı olamayacağım. Selamlar...

Mehmet bey merhaba;

Aracım karböratörlü CORONA bu araca uygun mikser bulamıyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2014, 10:02:34
Merhaba Özgür Bey ;

P0420 Katalitik konvektör arızası HAYALET ARIZADIR. Yani tesbit edilmesi zor bir arızadır. Bu sorunun nedeni kalitesiz yakıt , yakıt karışım oranının yanlışlığı , konvektörün darbe alması ya da üzerindeki sensörden de kaynaklı olabilir. Tesbit edilmesi için diagnostik cihaz ile değerlerinin okunması gerekir.

Aracınızdaki sorunun nedeni bana göre lpg ayarı değil. En azından ARTIK lpg ayarı ile çözülmez. Konvektör basitçe eksoz gazını süzen çevrenin kirletilmesini engelleyen , yüksek ısılara kadar çıkan bir parça ve fakat bu parçanın da belli bir ısıya kadar çıkma aralığı var. Kanımca daha önceki yanlış lpg ayarından dolayı konvektörünüz yıprandı ; siz aracı şuan benzinde kullandığınızda ısı belirlenen aralıkta kalmakta ve arıza lambası yanmamaktadır fakat lpg nın dığası gereği ve yanlış ayar neticesinde lpgde iken burdaki ısı daha yuksek değerlere çıkmakta ve sistem belirlenen eşiğinin dışında olduğu için arıza lambanız yanmakta.

Bunun şuan için çözümü ayar ile olacağını zannnetmiyorum , üzgünüm ama bu konvektörün değişimi gerekmekte .Orjinal parça çok pahalı bunun yerine eksozculardan muadil konvektörü daha uygun fiyata temin edip hassas bir lpg ayarından sonra bu sorunu yaşamayacaksınız. Geçmiş olsun ,selamlar...

iyi günler mehmet bey 2008 model toyota corolla aracımda lovato marka lpg takılıdır ve motor arıza ışıgı yanmaktadır.Arıza kodu P0420 olarak görünmektedir.ayar yapılıyor söndrülüyor ve tekrar yanıyor.katalitik konvektör en alt sınırdadır diyor.yalnız bu hatayı benzinde yapmıyor benzinde 1500 km bindim hiç sorun cıkmadı lpg de oluyor sadec. serviste katalizör arızalımı diye gösterdim değil dediler.servis dısında motorcu ve ekzosculara anlattım aynı sorunu onlarda katal,zör arızalı değil diyorlar arızalı olsa benzinde de yapar diyorlar ki bencede mantıklı.lpg ayarını yapıp arıza ışıgını söndürdükten sonra bazen 300 km de bazen ise 60-80 km bazende 6 km da yandıgı oluyor.buda sanırsam ayar durumundan kaynaklanıyor.Bu konu hakkında çözüm öneriniz nedir?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2014, 10:03:54
Merhaba Serhan Bey ;

Teorik olarak 6 ay yazsa bile 1 yıla / 10.000 km ye  kadar filitrenizi değiştirebilirsiniz , geçikme halinde gaz kalitesine bağlı olarak üründe sorunlar yaşanabilir. Selamlar...

Merhabalar Mehmet Bey ,
2010 Aurisimde BRC Marka tüp takılı firma beni arayarak filtre değiştirmem gerektiğini söyledi 6 ayda 1 değişiyormuş . 6 Aydan sonra değiştirirsek ne gibi sıkıntılar meydana gelebilir. Teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2312 : Şubat 06, 2014, 14:40:21 »
Merhaba ;

Malesef orjinal mikserleri bulmak artık neredeyse imkansızlaştı. Daha önceki yıllarda gerek ithal mikserler gerekse yerli üretim mikserleri bulmak kolaydı fakat bu araçlara yapılan lpg dönüşümlerinin azalması ile orjinal mikserleri temin edemiyoruz. Üzgünüm yardımcı olamayacağım. Selamlar...

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2014, 10:02:34
Merhaba Özgür Bey ;

P0420 Katalitik konvektör arızası HAYALET ARIZADIR. Yani tesbit edilmesi zor bir arızadır. Bu sorunun nedeni kalitesiz yakıt , yakıt karışım oranının yanlışlığı , konvektörün darbe alması ya da üzerindeki sensörden de kaynaklı olabilir. Tesbit edilmesi için diagnostik cihaz ile değerlerinin okunması gerekir.

Aracınızdaki sorunun nedeni bana göre lpg ayarı değil. En azından ARTIK lpg ayarı ile çözülmez. Konvektör basitçe eksoz gazını süzen çevrenin kirletilmesini engelleyen , yüksek ısılara kadar çıkan bir parça ve fakat bu parçanın da belli bir ısıya kadar çıkma aralığı var. Kanımca daha önceki yanlış lpg ayarından dolayı konvektörünüz yıprandı ; siz aracı şuan benzinde kullandığınızda ısı belirlenen aralıkta kalmakta ve arıza lambası yanmamaktadır fakat lpg nın dığası gereği ve yanlış ayar neticesinde lpgde iken burdaki ısı daha yuksek değerlere çıkmakta ve sistem belirlenen eşiğinin dışında olduğu için arıza lambanız yanmakta.

Bunun şuan için çözümü ayar ile olacağını zannnetmiyorum , üzgünüm ama bu konvektörün değişimi gerekmekte .Orjinal parça çok pahalı bunun yerine eksozculardan muadil konvektörü daha uygun fiyata temin edip hassas bir lpg ayarından sonra bu sorunu yaşamayacaksınız. Geçmiş olsun ,selamlar...

lovato türkiye dispiretörü bana lpg enjektörlerinin daha kuvvetli modeli ile değişeceğini ve sistem güçlendirmesi ile sorunun çözüleceğini söylediler.
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 32000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2313 : Şubat 06, 2014, 14:54:30 »
merhabalar mehmet özenç bey,
öncelikle vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size ve diğer arkadaşlara teşekkürler.
2013 toyota verso aldığım bir dostum lpg taktırmayı düşünüyordu foruma bir bakmasını tavsiye edeceğim. en azından kafasındaki soru işaretlerinden kurtulur. tekrar teşekkürler :D
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2314 : Şubat 06, 2014, 23:21:39 »
Merhaba

Lpg hakkında aklınıza gelen tüm konularda bıze yazabilirsiniz, selamlar...

merhabalar mehmet özenç bey,
öncelikle vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size ve diğer arkadaşlara teşekkürler.
2013 toyota verso aldığım bir dostum lpg taktırmayı düşünüyordu foruma bir bakmasını tavsiye edeceğim. en azından kafasındaki soru işaretlerinden kurtulur. tekrar teşekkürler :D
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 186432
  • Model Yılı: '99
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2315 : Şubat 07, 2014, 14:04:26 »
Hocam merhabalar,
Bende 99 corolla var üzerinde yarı sıralı tabir edilen aldesa lpg var, aracımı benzinde çalıştırırken hiç bir sıkıntı yaşamıyorum, lpg den çalıştırmayı deneyince araç 2-3 marşta çalışıyor ve gaz pedalına bi kaç kez basmam gerekiyor, normalde lpg den çalışırken ilk önce benzinde çalışıp 2000 deviri geçince lpg ye geçiyor ama 2-3 marşta çalışıyor, her seferinde stop etmeden önce benzine alıyorum sıkıntısız bi şekilde çalışıyor sonra lpgye geçiriyorum, buda can sıkmaya başladı artık, bi çözüm öneriniz varmı, yardımcı olursanız sevinirm?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2316 : Şubat 08, 2014, 01:32:29 »
İyi geceler mehmet bey. 2001 1.4 vvti corollam var. Araca yeni motor yapıldı ve yaklaşık 4000 km benzinde kullandım.  Şimdi araç lpg de acayip tekleyerek çalışıyordu. Ayar için bir lpg servisine gittim ve mikserin bozuk olduğunu söylediler. Mikseri yenilendi ve tekrar ayar yapıldı ama tekleme aynı şekilde devam ediyor. Rölanti adaptasyonu için gittiğimde servis ihtiyacı olmadığını söyledi. Serviste araç lpg de denenirken filtre de patlama geldi. Sizce sorun nedir ve gidermek için ne yapabilirim. Aracımda açık hava filtre kiti ve 48 mm düz boru egzoz var. Akşam orjinal filtre sistemini tekrar takıp denedim ve sonuç aynı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2317 : Şubat 08, 2014, 09:15:09 »
Kış aylarında anlattığınız yöntemi kullanmanız sizin için en iyi yöntem , yani gece stop etmeden benzine almak sabah benzinde çalıştırıp bir süre sonra manuel gaza geçiş yapmak . Selamlar...

Hocam merhabalar,
Bende 99 corolla var üzerinde yarı sıralı tabir edilen aldesa lpg var, aracımı benzinde çalıştırırken hiç bir sıkıntı yaşamıyorum, lpg den çalıştırmayı deneyince araç 2-3 marşta çalışıyor ve gaz pedalına bi kaç kez basmam gerekiyor, normalde lpg den çalışırken ilk önce benzinde çalışıp 2000 deviri geçince lpg ye geçiyor ama 2-3 marşta çalışıyor, her seferinde stop etmeden önce benzine alıyorum sıkıntısız bi şekilde çalışıyor sonra lpgye geçiriyorum, buda can sıkmaya başladı artık, bi çözüm öneriniz varmı, yardımcı olursanız sevinirm?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2014, 09:16:20
Aracınızdaki sistem aracınızın motor yapısına  uygun değil , bu araçta sıralı sistem kullanmalısınız aksi halde sorunlar devam edecektir.

İyi geceler mehmet bey. 2001 1.4 vvti corollam var. Araca yeni motor yapıldı ve yaklaşık 4000 km benzinde kullandım.  Şimdi araç lpg de acayip tekleyerek çalışıyordu. Ayar için bir lpg servisine gittim ve mikserin bozuk olduğunu söylediler. Mikseri yenilendi ve tekrar ayar yapıldı ama tekleme aynı şekilde devam ediyor. Rölanti adaptasyonu için gittiğimde servis ihtiyacı olmadığını söyledi. Serviste araç lpg de denenirken filtre de patlama geldi. Sizce sorun nedir ve gidermek için ne yapabilirim. Aracımda açık hava filtre kiti ve 48 mm düz boru egzoz var. Akşam orjinal filtre sistemini tekrar takıp denedim ve sonuç aynı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2318 : Şubat 08, 2014, 15:54:15 »

Aracınızdaki sistem aracınızın motor yapısına  uygun değil , bu araçta sıralı sistem kullanmalısınız aksi halde sorunlar devam edecektir.
[/quote]

özür dilerim belirtmeyi unutmuşum. Araç sıralı sistem emmegas markalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2319 : Şubat 08, 2014, 16:32:32 »
Merhaba Hasan Bey ;

Yarı sıralı sistem dediğiniz için eski sistem takılı olduğunu zannettim.Aracınızdaki sorunun nedeni gaz enjektörlerinizin ya da regulatörünüzün araç stop ettiğinde hattaki gazı tutamayıp sızdırması ile ilgili . Servisinize gidip hangi parcanın sızdırdığını tesbit ettirin , aksi halde hem lpg hem benzin yanma odasında sıkışacağı için araç geç çalışacaktır. Geçmiş olsun ...

özür dilerim belirtmeyi unutmuşum. Araç sıralı sistem emmegas markalı.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ