0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar Mehmet bey; benim aracımın sorunu yokuş çıkarken lpg tankında 6-7 litre gaz olmasına rağmen biraz yüklenince benzine geçiyordu. Bundan 1 ay önce askerlik görevim için Samsuna giderken servisinize uğramıştım, yalnız sizi görememiştim. Sağolsun arkadaşlar çok iyi ilgilendiler bir sorunumun olmadığını söylediler. Sorun etmemeye çalışıyorum. Fakat dün Samsundan gelirken gaz almak için pompaya yanaştım ben lavaboya gidip gelene kadar depom dolmuştu. Enteresan olan şu ki benim aracımın lpg tankı 47 litrelik ama dün 46.100 litre gaz almış, daha önce hiç böyle birşey olmamıştı en fazla 37-38 litre alırdı. Pompacıyada söyledim bizim basınç barımız vs. abidik gubidik sözler söyledi. Acaba bu bir sorun mudur? Yoksa bir dalavere mi oldu? Yada herşey yolunda mı?
Arkadaşım bir dalevere olduğu kesin bence. Depolar %80 i kadar doldurulur. Zaten pompalar max. bu kadar basar ya da bundan biraz fazla ya da az. O şekilde basılmış olması imkansız. Ayrıca tehlikeli olduğunu katologda okumuştum.
Mehmet kardeş eline sağlık.Brc bayisisiniz ama taktırdım atikeri ,hayırlısı bakalım.Selamlar
35 lt lik lpg ile 370 km giden araçta benzin sarfiyatı ne kadar olur acaba?Şöyle bir örnek var;(Araç;Renault Fluence 2013 model.Bir arkadaşıma ait.En son yakıt alımından sonra hem benzin hem de lpg depusu tekrar full hale getirildi.Alınan lpg 101 TL(lpg nin lt si 2,98)Alınan benzin 46 Tl (Litresi 4,90)Toplamda 147 Tl yapılan km 370.Bu araç sadece benzin kullansaydı.Ortalama 8 lt benzin kullanmış olsa toplamda 29,6 Lt benzin tüketir.O da lt si 4,90 dan toplamda 145,06 tl yapar.İlginç?
1.6 benzinli bir araba kisin buyuk sehirlerde, trafiğin azcik oldugu yerlerde 8 ltr s.ivi yaksin, bende arabami yakarim..minumuum 10 ltreden asagi yakmaz.lpg karlı mi diye hesaplama yapmaya bile gerek yok, fiyat farki ortada istede.
Mehmet Bey : merabalar benim aracımın sorunu hala devam ediyor 2009 vvt-i 1.6. motor benzinli corolla. 1.2.3 viteslerde 1900 ila 2000 devir arası aracım tekleme yapıyor. hangi ustaya gittim ise her ustanın farklı bir çözüm öneriyorlar; ( örnek : maf, map, oksijen sensörlerini, emme manifolt temizliği enjektörler temizliği, bobinler, gaz kelebeği temizliği vs. vs. ) tüpü taktırınca tüpte de devam ediyor (Not: benzinde iken başladı bu sorun aracım 47000 km de şu an) servis sadece bujiyi değiştirdi düzelir diye ama hala sorun devam ediyor yakıt tüketimi de arttı.. lütfen bi yardımcı olursanız sevnirim
Merhabalar Mehmet Bey,biz Bursada yaşıyoruz.Yarın itibariyle '13 Toyota Corolla 1.6 premium multidrive s nav aracımıza kavuşacağız.Bütün seçimleri ailem bana bıraktı sadece dizel yerine özellikle benzinli tercih ettiler.Lpg taktırırız dediler.bende araç gelmeden araştırmalara başladım.Landirenzo,prins ve brc öneriliyor.Fakat servis kesin bir bilgi vermedi bize.Anlaşmalı bir bayimiz yok siz hangisini kullanırsanız gibi bir cümle kurdular daha almadan.Bende biraz araştırma yaptım alanlar landirenzo almışlar,bazıları bi 10000 km geçsin sonra takılması iyi diyorlar.Sorum şu:hangi marka model lpg kiti takılmalı,lpg yi hemen takılmasını önerir misiniz?Hemen takılmalı mı,yoksa araç kullanılması mı lazım?Benim kendi düşünce araç 10000 bakımı yapıldıktan sonra takılmalı,çünkü benzinde açılmış olacak parçalar uyumu benzinle sağlamış olacak.sizin fikriniz nedir?şimdiden teşekkür ediyorum.birde,Bursada önerebileceğiniz usta var mı acaba?
mehmet bey iyi akşamlar. 2008 toyota coarolla 1.6 mmt arcıma tüp taktırmak istiyorum. bildiğim kadarıyla toyotalar tüpe uyumlu. bu araçlara pipo sistemi uygulanabiliyormu?bide sallama dedikleri bir montaj var. manifoldu biraz geriden delilerek enjektörden çıkan bağlantıyı ince hortumlarla benzin enjektör içersisine veriyorlarmış. : ben performans kaybı olmaması için pipo düşünüyorum. siz ne önerirsiniz.