Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 858783 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2280 : Kasım 18, 2013, 13:06:44 »
Mehmet Bey : merabalar benim aracımın sorunu hala devam ediyor 2009 vvt-i 1.6. motor benzinli corolla. 1.2.3 viteslerde 1900 ila 2000 devir arası aracım tekleme yapıyor. hangi ustaya gittim ise her ustanın farklı bir çözüm öneriyorlar; ( örnek : maf, map, oksijen sensörlerini, emme manifolt temizliği enjektörler temizliği, bobinler, gaz kelebeği temizliği vs. vs. )  tüpü taktırınca tüpte de devam ediyor (Not: benzinde iken başladı bu sorun aracım 47000 km de şu an) servis sadece bujiyi değiştirdi düzelir diye ama hala sorun devam ediyor yakıt tüketimi de arttı.. lütfen bi yardımcı olursanız sevnirim
ALTINDAN AĞAÇ OLSAN ZÜMRÜTTEN YAPRAK, AKIBETE YÜZÜNÜ ÖRTECEK BİR AVUÇ TOPRAK.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2280 : Kasım 18, 2013, 13:06:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2281 : Kasım 29, 2013, 21:40:03 »
Merhabalar Mehmet Bey,biz Bursada yaşıyoruz.Yarın itibariyle '13 Toyota Corolla 1.6 premium multidrive s nav aracımıza kavuşacağız.Bütün seçimleri ailem bana bıraktı sadece dizel yerine özellikle benzinli tercih ettiler.Lpg taktırırız dediler.bende araç gelmeden araştırmalara başladım.Landirenzo,prins ve brc öneriliyor.Fakat servis kesin bir bilgi vermedi bize.Anlaşmalı bir bayimiz yok siz hangisini kullanırsanız gibi bir cümle kurdular daha almadan.Bende biraz araştırma yaptım alanlar landirenzo almışlar,bazıları bi 10000 km geçsin sonra takılması iyi diyorlar.Sorum şu:hangi marka model lpg kiti takılmalı,lpg yi hemen takılmasını önerir misiniz?Hemen takılmalı mı,yoksa araç kullanılması mı lazım?Benim kendi düşünce araç 10000 bakımı yapıldıktan sonra takılmalı,çünkü benzinde açılmış olacak parçalar uyumu benzinle sağlamış olacak.sizin fikriniz nedir?şimdiden teşekkür ediyorum.birde,Bursada önerebileceğiniz usta var mı acaba?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2282 : Kasım 29, 2013, 22:17:52 »
:Kaan bey sahsi görüşümü soyleyeyım mehmet ustamda önce.Ben brc de kullandım landırenzo da .ikiside iyi marka.Ama arabanıza 63 bin lira gibi bir fiyat alıyorsunuz.Arkadasım 2012 coroll otomatik aracına 1000 km dolunca ilk bakımdan sonra prins taktırdı..
Prins veya brc landı renzo ile hehangi bir bagım olmadıgını belirteyım :)
Neyse prins khein japon enjektorleri kullanır.bu enjektörler pıyasadaki en kaliteli enjektorlerdır.tepki süresi olarak benzın enjektorlerıne en yakın kaliteli enjektörlerdir.Valve care sistemıyle de devir saatı 4000-5000 gectikçe asırı ısınmayı onlemek amacıyla motor a bu özel katkı gönderiliyor ve ılerde subaplarda olusacak bozulmanın hasarı mınumuma ındırmek.valve care ile prins 3500 tl yi buluyor.Valve care de kullanılan katkı bittigi zaman arac lpg ye geçmiyor.Ama son zamanalrda yanlıs değilsem prins ın 2 kalitesi var.Brc landı renzo gıbı markalar la rekabet ıcın 1,950 civarı urunu var.enjektörleri 2.kalite.1 kalitesi 2,500 civarı eger yanlıs bilmiyorsam.Ayrıca prinsin llpg dolum göstergesınde ısıklarıda ayarlanabiliyor.Nasıl dıyeyım dolum seviyelererin mavı(göstergenıze uygun)prins yazısını beyaz yapabilirsiniz.yada tam tersi.Bİz arkadasınkini önceki kasa corollanınkıne uygun olsun dıye sarı beyaz yaptırmıstık.değişik ucuk renklerde var.
Brc de  prinsin sistemıne benze ustanın ayarına göre belirli devirde araca benzın puskurtuyo subapları sogutmak için.
Landı renzo bosh enjektörleri kullanıyor biraz sesli çalısıyor.ama ne brcde ne landı renzoda bir sıkıntım olmadı.landı renzonun servisini bulmak biraz sıkıntı.brc kadar yaygın değil.
Kİt nekadar önemli ise en önemli diğer unsurda  usta.montaj çok önemli .montaj kadar kalibrasyon ayarıda
çok önemli.ince ayarların yapılması motordaki fakir karısımı önleyecegi gibi arıza ısıgı kesinlikle yakmaz.Ve motor için önemli bir ayrıntıdır.
Son olarak mardınde çalısırken brc  ustam  vardı.onlar toyotanın belirli modelinelpg montajı yaparken aaracın su hortumunu kesmiyorlardı.valvematıcklerede kesmıyorlardı.8modele göre kesıp t baglantı uyguluyorlardı tabı).Sİzde kestirmeyın mumkunse.İlerde aradaki baglantıdan su kacırıp yedek depoyu eksıltıyor..şahsi düşüncem 1:prins valve care ile birlikte 2:brc :3: landi renzo   suan versomda landı renzo önceki hb corollamda brc kullanıyordum..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2283 : Kasım 29, 2013, 23:10:12 »
Ben de cevap vereyim ustam yazmadan ;)

Honda Civic Eco model aracıma Honda Türkiye'nin BRC ile anlaşması olmasından dolayı BRC My11 kit taktılar, 1 yıldır kullanıyorum hiç sırun yaşamadım. BEC olursa bakımlarını zamanında yaptırırsanız sorun olmaz, Prins'e o kadar para vermeye gerek yok bence.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2284 : Kasım 30, 2013, 03:28:23 »
Tuncay bey çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.Prins kafama yatar gibi ama emin değilim.şöyle emin değilim,sıfır arabaya tüp konusunda biraz korkum var o kadar.ama bakalım artık biraz daha araştırmaya devam.eve gidince herşeyin kesin olması lazım ki babama şu marka ve şu ustaya gidelim diyebileyim.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 279 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2285 : Kasım 30, 2013, 15:36:26 »
Merhabalar Mehmet bey; benim aracımın sorunu yokuş çıkarken lpg tankında 6-7 litre gaz olmasına rağmen biraz yüklenince benzine geçiyordu. Bundan 1 ay önce askerlik görevim için Samsuna giderken servisinize uğramıştım, yalnız sizi görememiştim. Sağolsun arkadaşlar çok iyi ilgilendiler bir sorunumun olmadığını söylediler. Sorun etmemeye çalışıyorum. Fakat dün Samsundan gelirken gaz almak için pompaya yanaştım ben lavaboya gidip gelene kadar depom dolmuştu. Enteresan olan şu ki benim aracımın lpg tankı 47 litrelik ama dün 46.100 litre gaz almış, daha önce hiç böyle birşey olmamıştı en fazla 37-38 litre alırdı. Pompacıyada söyledim bizim basınç barımız vs. abidik gubidik sözler söyledi.
 Acaba bu bir sorun mudur? Yoksa bir dalavere mi oldu? Yada herşey yolunda mı?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2286 : Kasım 30, 2013, 17:27:30 »
Merhabalar Mehmet bey; benim aracımın sorunu yokuş çıkarken lpg tankında 6-7 litre gaz olmasına rağmen biraz yüklenince benzine geçiyordu. Bundan 1 ay önce askerlik görevim için Samsuna giderken servisinize uğramıştım, yalnız sizi görememiştim. Sağolsun arkadaşlar çok iyi ilgilendiler bir sorunumun olmadığını söylediler. Sorun etmemeye çalışıyorum. Fakat dün Samsundan gelirken gaz almak için pompaya yanaştım ben lavaboya gidip gelene kadar depom dolmuştu. Enteresan olan şu ki benim aracımın lpg tankı 47 litrelik ama dün 46.100 litre gaz almış, daha önce hiç böyle birşey olmamıştı en fazla 37-38 litre alırdı. Pompacıyada söyledim bizim basınç barımız vs. abidik gubidik sözler söyledi.
Arkadaşım bir dalevere olduğu kesin bence. Depolar %80 i kadar doldurulur. Zaten pompalar max. bu kadar basar ya da bundan biraz fazla ya da az. O şekilde basılmış olması imkansız. Ayrıca tehlikeli olduğunu katologda okumuştum.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 279 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2287 : Kasım 30, 2013, 20:35:54 »
Arkadaşım bir dalevere olduğu kesin bence. Depolar %80 i kadar doldurulur. Zaten pompalar max. bu kadar basar ya da bundan biraz fazla ya da az. O şekilde basılmış olması imkansız. Ayrıca tehlikeli olduğunu katologda okumuştum.

Kemal bey bende anlamış değilim, öyle isimsiz bir yerdende almadım gazı shellden almıştım. Şuan 330 km yol yaptım, nrmalde 400-450km yapar 1 depoyla bu rakamın üstünde giderse dalavere yok ama zararlı olduğunu bende duymuştum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2288 : Aralık 14, 2013, 14:21:31 »
35 lt lik lpg ile 370 km giden araçta benzin sarfiyatı ne kadar olur acaba?Şöyle bir örnek var;(Araç;Renault Fluence 2013 model.Bir arkadaşıma ait.En son yakıt alımından sonra hem benzin hem de lpg depusu tekrar full hale getirildi.Alınan lpg 101 TL(lpg nin lt si 2,98)Alınan benzin 46 Tl (Litresi 4,90)Toplamda 147 Tl yapılan km 370.Bu araç sadece benzin kullansaydı.Ortalama 8 lt benzin kullanmış olsa toplamda 29,6 Lt benzin tüketir.O da lt si 4,90 dan toplamda 145,06 tl yapar.İlginç?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '08
  • 51 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2289 : Aralık 17, 2013, 14:05:03 »
Mehmet kardeş eline sağlık.Brc bayisisiniz ama taktırdım atikeri ,hayırlısı bakalım.Selamlar

kardeş bende 2008 corolla var aldıgımda atiker takılıydı.Aldığımda kiti değişrieecektim bana lpg ustaları gerek yok bosuna para harcama dediler beni fikrimden vazgecridiler ve 3 yıla yakın bindim artık sinir etmeye başlamıstı ve gecen hafta gittim söktürdüm ve yerine lovato taktırdım hem yakıım düştü hemde aracın çekisi değişti memnunum...
Özgürlük olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür.M.K. ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '08
« Yanıtla #2290 : Aralık 22, 2013, 02:22:56 »
mehmet bey iyi akşamlar. 2008 toyota coarolla 1.6 mmt arcıma tüp taktırmak istiyorum. bildiğim kadarıyla toyotalar tüpe uyumlu. bu araçlara pipo sistemi uygulanabiliyormu?bide sallama dedikleri bir montaj var. manifoldu biraz geriden delilerek enjektörden çıkan bağlantıyı ince hortumlarla  benzin enjektör içersisine veriyorlarmış. : :-\ ben performans kaybı olmaması için pipo düşünüyorum. siz ne önerirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2291 : Aralık 22, 2013, 10:39:30 »
35 lt lik lpg ile 370 km giden araçta benzin sarfiyatı ne kadar olur acaba?Şöyle bir örnek var;(Araç;Renault Fluence 2013 model.Bir arkadaşıma ait.En son yakıt alımından sonra hem benzin hem de lpg depusu tekrar full hale getirildi.Alınan lpg 101 TL(lpg nin lt si 2,98)Alınan benzin 46 Tl (Litresi 4,90)Toplamda 147 Tl yapılan km 370.Bu araç sadece benzin kullansaydı.Ortalama 8 lt benzin kullanmış olsa toplamda 29,6 Lt benzin tüketir.O da lt si 4,90 dan toplamda 145,06 tl yapar.İlginç?
sehir ici mi disi mi.
sehir ici anliyorum benzin tuketimine bakarak.
Kis mevsimi ve bu soguklarda benzin cok harcar normaldir.
Bahse konu arac fluence. fluence in az yaktigini kim soylemis ki. siz 8 lt demissiniz benzin icin bu duyulmamis bi seydir. bahse konu arac ankara sehir ici 10-12 lt benzin tuketir
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2292 : Aralık 23, 2013, 00:57:28 »
1.6 benzinli bir araba kisin buyuk sehirlerde, trafiğin azcik oldugu yerlerde 8 ltr s.ivi yaksin, bende arabami yakarim..minumuum 10 ltreden asagi yakmaz.lpg karlı mi diye hesaplama yapmaya bile gerek yok, fiyat farki ortada istede.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2293 : Aralık 23, 2013, 02:20:25 »
1.6 benzinli bir araba kisin buyuk sehirlerde, trafiğin azcik oldugu yerlerde 8 ltr s.ivi yaksin, bende arabami yakarim..minumuum 10 ltreden asagi yakmaz.lpg karlı mi diye hesaplama yapmaya bile gerek yok, fiyat farki ortada istede.
:))) 8 çok bile benim auris 7.5 falan yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #2294 : Aralık 23, 2013, 04:53:09 »
1.6 avensis 132 bg, şehir içi 8-8,5(max) lt civarı şehir dışı 6,5-7(max)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2295 : Aralık 23, 2013, 10:12:00 »
trafik olsun .dur kakli ilere de gene yaksin. gidecegin yers.arasinda fark yok8 ltr ise.benim gibi gifis donus 42 kmve 36 isik toplamda gec.ortalamanuz ne olacak.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2296 : Aralık 23, 2013, 20:55:11 »
Ortalama Km yol bilgisayarında 26-28 km iken yazan ortalama yakıt tüketimi 8,1 hadi ben buna hata payı da ekleyeyim 8,5 den yukarı yaksın anında satarım.Benim güzergahta o kadar ışık yok ama Ankara' yı bilenler için şöyle anlatayım.365 Cumhurbaşkanlığı' ndan Bahçelievler 'e Kızılay üzeri gidip geliyorum.Bu yol da bayağı sıkışık trafiktir.Az önce yakıt aldım en son yakıt alımından itibaren yapılan km 504 alınan yakıt tutarı lt si  4.83 ten 195 tl. Yorum sizin.Ankara'da hava sıcaklığı da hep eksilerde bu aralar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2297 : Aralık 24, 2013, 10:52:15 »
Herkese Merhaba ;

Bazı şahsi işlerimden dolayı foruma uğrayamadım , özel bir işimi halltmeye çalışıyordum , olumlu sonuçlanırsa sizlerle de paylaşacağım . Şimdi sorulara geçebiliriz.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2013, 11:02:33

Hakkı Bey Merhaba ;

2009 dual vvti toyotalarda bu tip bir sorunun olması çok ilginç.Toyota Servisindeki motor ustası arkadaşlarım ile de aracınızdaki sorunu tartıştık. Öncelikle sorun lpg sisteminden önce de olduğu için aklımıza basit nedenlerden ziyade ilginç ihtimalleri getirdik. Örneğin aldığınız benzinde su olma ihtimalini bile düşündük fakat sorun lpg'de de devam ettiği için aracın sadece benzin işletim sisteminin kullandığı parçalarda olmadığı aşikar ; yani sorun benzin ya da pompada olsa bu sorunları lpg'de yapmaması gerekiyor fakat sizin aracnız bu tekleme sorununu benzin ve lpg'de de yapıyor. Bu nedenle sorunu çözmek için aracın hem lpg hem benzin işletim sisteminin kullandığı ortak parçalara bakmak gerekiyor.

Bugüne kadar yaklaşık 50.000 km de olan dual vvti aracın map , maf ,oksijen ,devir vb sensörlerinin arızalı olduğuna şahit olmadık.Bu araçta adım adım sorunun üzerine gidilmeli. Öncelik olarak bobinler atlama yapıyorsa bu bahsettiğiniz teklemeler yaşanabilir. Size öncelikli tavsiyem ; bir toyota servisine gidip durumu anlatmanız ve bobinleri değiştirmelerini fakatsorun çözülürse ödeme yapacağınızı belirtmeniz. İlk olarak bunu denemenizi tavsiye ediyorum , cevabınıza göre diğer ihtimallere geçeceğim.Selamlar...

Mehmet Bey : merabalar benim aracımın sorunu hala devam ediyor 2009 vvt-i 1.6. motor benzinli corolla. 1.2.3 viteslerde 1900 ila 2000 devir arası aracım tekleme yapıyor. hangi ustaya gittim ise her ustanın farklı bir çözüm öneriyorlar; ( örnek : maf, map, oksijen sensörlerini, emme manifolt temizliği enjektörler temizliği, bobinler, gaz kelebeği temizliği vs. vs. )  tüpü taktırınca tüpte de devam ediyor (Not: benzinde iken başladı bu sorun aracım 47000 km de şu an) servis sadece bujiyi değiştirdi düzelir diye ama hala sorun devam ediyor yakıt tüketimi de arttı.. lütfen bi yardımcı olursanız sevnirim

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2013, 11:24:57
Merhaba Kaan Bey ;

Dünya'da ve ülkemizde bir çok araca 0 km'de LPG dönüşümü yapılıyor.Teknik anlamda 0 km de bir araca lpg dönüşümü yapılmasında teknik anlamda herhangi bir sakınca yoktur.Fakat benim müşterilerime tavsiyem araçları ile yaklaşık 1.000 km benzinde kullandıktan sonra lpg dönüşümü için servisimize gelmeleri yönünde , bunun nedeni 1.000 km içerisinde araçta herhangi bir sorun çıkar anlamında değil , defalarca testten geçmiş bir aracın 1.000 km içerisinde hatalı çıkması çok ama çok düşük bir ihtimaldir.
Benim 1.000 km sonra montaja çağırma nedenim , araç sahiplerinin araçlarını tanımaları içindir. Aksi halde bazen müşteri ile sorun yaşanabilior. Örneğin 0 km de montaj yaptığımız bir araç sahibi 500 km sonra yakıt şikayeti ile gelebiliyor , müşteri aracının çok yaktığını söylüyor , PEKİ NEYE GÖRE ÇOK YAKIYOR ?

Lpg sistemleri litre bazında benzine göre %15 fazla yakıt tüketir , ama araç sahibi aracının benzindeki yakıtını bilmeden lpg tüketimini hesaplamaya çalışıyor , böyle durumlarda bazen durumu izah etmemiz zor olabiliyor. BU nedenle tavsiyem 1.000 km süreyle aracın yakıt , performans vb durumlarını inceleyip , aracı tanıdıktan sonra lpg dönüşüünün yapılmasıdır. Böyle durumda kıyaslamaçok daha rahat olacaktır. Fakat başta da belirttiğim gibi 0km lpg dönüşümünün teknik anlamda herhangi bir sorunu yoktur.
Tavsiyem BRC 'dir.

Merhabalar Mehmet Bey,biz Bursada yaşıyoruz.Yarın itibariyle '13 Toyota Corolla 1.6 premium multidrive s nav aracımıza kavuşacağız.Bütün seçimleri ailem bana bıraktı sadece dizel yerine özellikle benzinli tercih ettiler.Lpg taktırırız dediler.bende araç gelmeden araştırmalara başladım.Landirenzo,prins ve brc öneriliyor.Fakat servis kesin bir bilgi vermedi bize.Anlaşmalı bir bayimiz yok siz hangisini kullanırsanız gibi bir cümle kurdular daha almadan.Bende biraz araştırma yaptım alanlar landirenzo almışlar,bazıları bi 10000 km geçsin sonra takılması iyi diyorlar.Sorum şu:hangi marka model lpg kiti takılmalı,lpg yi hemen takılmasını önerir misiniz?Hemen takılmalı mı,yoksa araç kullanılması mı lazım?Benim kendi düşünce araç 10000 bakımı yapıldıktan sonra takılmalı,çünkü benzinde açılmış olacak parçalar uyumu benzinle sağlamış olacak.sizin fikriniz nedir?şimdiden teşekkür ediyorum.birde,Bursada önerebileceğiniz usta var mı acaba?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2013, 11:28:31
Merhaba Selman Bey ;

Öncelikle dolum yapılırken araç sahipleri her zaman aracının başında durmalı. Gerek teknik alamda gerekse maddi anlamda sorun yaşamamak için dolum bitene kadar aracımızın başında beklemeliyiz.
BRC  şamandıraları üretimde 8 bara göre ayarlanır fakat bazı pompların basıncı 12- 13 - hatta 15 bara kadar basabilir , bu gibi durumlarda şamandra güvenlik mekanizması devre girse bile pompacılar doluma devam edip gereğinden fazla gaz ikmali yapabilirler. Geçmiş olsun...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2298 : Aralık 24, 2013, 21:59:05 »
            Merhabalar mehmet bey 2006 corolla oto. aracım var atiker sıralı sistem (fast) lpg takılı 2,5 yıldır sorunsuz kullanıyordum takii 2 ay öncesine kadar. Aracımda sıkıntılar olmaya başladı başta aracımın lpg yakıt sarfiyatı arttı ve sabahları yada uzun süreli aracım beklediğinde ilk marşta 3-4 saniye geç çalışmaya başladı. Araştırmalarım sonu geç çalışmanın ya enjektörden yada regülatörden olabileceğini öğrendim lpg kitin garantisi bittiğinden bende elim biraz yatkındır ilk başta enjektörleri söküp dağıttım ve içinde oringleri değiştirdim temizliğini yaptım montajını da yaptıktan sonra geç çalışmanın aynı şekilde devam ettiğini gördüm.

Bu seferde bir lpg ustası şu şekilde bir deneme yapmamı istedi regülatörden monifolta giden hortumu arac lpgde çalışırken stop edip o hortumu sök ve köpük yaparak regülatör çıkışına sür dedi gaz çıkarsa regülatörü değiştirmen gerek dedi çünkü monifolta gaz kaçıyor o yüzden ilk çalışmada zengin karışım oluyor bundan dolayı ilk çalışmada araç boğulur zor çalışır dedi. Bende dediği gibi yaptım ve gerçekten gaz kaçırdığını gördüm. Regülatörü söküp temizliğini yapsamda pekte bir işe yaramadı çünkü diyaframdan gaz kaçırıyormuş.

Bende lpg servisine gittiğimde bana gaz kesicinin ve regülatörün değişmesi gerektiğini söylediler Fiyat olarak regülatöre 200 tl - 45 tl de gaz kesiciye toplamda 300 tl işçilikle beraber para istediler bende kalsın dedim kendim internetten aynı ürünleri yanında 3 adette filitrelerle beraber 150 tl ye kargo dahil alıp montajını yaptım gayet güzel oldu çalışıyor. Hiç bir sıkıntımda yok fakat size ve diğer arkadaşlara asıl sormak istediğim Bursa ilinde gerçekten çok güzel atiker lpg ayarı yapan tavsiye edeceğiniz bir yer var mı çünkü ayarları, arıza için gittiğim lpg servisinde ayarlarını fabrika ayarlarına aldılar. Sonra üstün körü bi ayar yapıp gönderdiler beni o yüzden Bursada iyi kalibrasyon yapan bir yer varmı arkadaşlar kendi servisime güvenmiyorum artık.

Birde arkadaşlar sürekli depoyu fulluyorum hepsinde 36 litre alıyorum şehir içinde yazın 350 gibi oluyor kışın 310- 320 arası oluyor sizce normal midir. Yoksa çok mu yakıyor sizlerin araçlarına göre
2006 corolla 1,6 terra oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2299 : Aralık 26, 2013, 09:04:59 »
Merhaba Ekrem Bey ;

Toyota Dual vvti motorlar gerek benzin enjektörünü gerekse emme manifoltu yapısından dolayı gaz pipolu montaja uygun değildir , bu nedenle klasik gaz nipeli takılarak montaj yapılır .Sallama , ya da hortum uzatma gibi yöntemlere bu araçta kesinlikle gerek yoktur. Standart montaj ile %100 başarılı sonuç elde edilir. Selamlar...

mehmet bey iyi akşamlar. 2008 toyota coarolla 1.6 mmt arcıma tüp taktırmak istiyorum. bildiğim kadarıyla toyotalar tüpe uyumlu. bu araçlara pipo sistemi uygulanabiliyormu?bide sallama dedikleri bir montaj var. manifoldu biraz geriden delilerek enjektörden çıkan bağlantıyı ince hortumlarla  benzin enjektör içersisine veriyorlarmış. : :-\ ben performans kaybı olmaması için pipo düşünüyorum. siz ne önerirsiniz.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz