Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746291 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2260 : Ekim 25, 2013, 16:04:21 »
Teşekkürler Zeki Bey, beğenmenize sevindim.

çok güzel bir paylaşım işçilik çok temiz elinize sağlık
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2260 : Ekim 25, 2013, 16:04:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2261 : Ekim 26, 2013, 21:55:00 »
Selamlar Arkadaşlar;Cuma günü aracımın direksiyon pompasının tamiri için Çorum'a gittim.Direksiyonu işin ehli ustam tamir etti.Lpg taktırmayi düşünüyordum.Özençler otogaza gittim ve oradaki ortamı görünce kararımı verdim ve  Brc montajını yaptırdım.Mehmet Bey ve ekibi gerçekten çok deneyimli ve bilgili aynı zamanda çok ilgililer.İşçilik,malzeme,ilgi  on numara.Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Yaşadığım bölgeye en yakın olan ilde böyle bir hizmetin olması bizim için ve çevre iller için bir şans ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2262 : Ekim 27, 2013, 00:20:38 »
Toyota Yeni Corolla BRC MY11 Detaylı Montaj Videosu

Toyota Yeni Corolla Detaylı BRC MY11 Montajı
Mehmet bey iyi günler, montajla ilgili bir sorum olacak:
Regülatör akünün altında bir yere montajlanmış gördüğüm kadarıyla (yanlışım yoktur umarım), peki gaz kaçağı testi yaparken o kısımdaki bağlantıları kontrol etmek zor olmaz mı?
Bi arıza vermesi durumunda regülatör tamir veya değişimi için akünün sökülmesi gerekmeyecek mi?
Allah göstermesin önden bir çarpmada sistem daha kolay zarar görmez mi?
Kolay gelsin, iyi günler?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2263 : Ekim 29, 2013, 19:26:27 »
Merhabalar Savaş Bey ;
Güzel sorularınız içn teşekkür ederim.
Buhar fazında çalışan sistemlerde regulatörler radyatör su seviyesinin altında olmalıdır , ne kadar yukarı takarsanız su devir daimi daha zayıf olacaktır , bu nedenle regulatörleri mümkün mertebe aracın alt seviyelerine takarız.

*Gaz dedektörlerinin sensör uçları bu nedenle uzundur , yani gaz sızıntı kontrolleri elektronik cihazlar ile rahatlıkla yapılabilmektedir.
*Regultörün sökülüp takılması işlemi en fazla 15 dakıka alacaktır fakat konusu geçen ürün BRC olduğu için arıza yapma ihtimali çok düşüktür. 2012 Yılında 1180 montajımızın sadece 3 tanesinin regulatörü arıza yaptı ,bunlardan biri de benim eşimin aracınındı :) Gördüğünüz gibi binde 3 gibi bir arıza oranı var. Bu nedenle biz regulatör tamiri ile çok nadiren uğraşıyoruz.
*Kazalarda son düşeneceğimiz şey ürünün zarar görmesidir ürün yenilenir size bir şey olmasın :) Selamlar...

Mehmet bey iyi günler, montajla ilgili bir sorum olacak:
Regülatör akünün altında bir yere montajlanmış gördüğüm kadarıyla (yanlışım yoktur umarım), peki gaz kaçağı testi yaparken o kısımdaki bağlantıları kontrol etmek zor olmaz mı?
Bi arıza vermesi durumunda regülatör tamir veya değişimi için akünün sökülmesi gerekmeyecek mi?
Allah göstermesin önden bir çarpmada sistem daha kolay zarar görmez mi?
Kolay gelsin, iyi günler?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2264 : Ekim 30, 2013, 09:56:33 »
MEHMET BEY merhaba iyi çalışmalar,2011 otomatik corolla comfort extra almayı düşünüyorum,lpg taktırmamı   tavsiye eder misiniz?ve hangi markayı? Bu arada ben yakıt ekonomisi,sürüş konforu ve araba sağlığı açısından çok merak ediyorum yorumunuzu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2265 : Ekim 30, 2013, 10:48:18 »
Merhabalar Savaş Bey ;
Güzel sorularınız içn teşekkür ederim.
Buhar fazında çalışan sistemlerde regulatörler radyatör su seviyesinin altında olmalıdır , ne kadar yukarı takarsanız su devir daimi daha zayıf olacaktır , bu nedenle regulatörleri mümkün mertebe aracın alt seviyelerine takarız.

*Gaz dedektörlerinin sensör uçları bu nedenle uzundur , yani gaz sızıntı kontrolleri elektronik cihazlar ile rahatlıkla yapılabilmektedir.
*Regultörün sökülüp takılması işlemi en fazla 15 dakıka alacaktır fakat konusu geçen ürün BRC olduğu için arıza yapma ihtimali çok düşüktür. 2012 Yılında 1180 montajımızın sadece 3 tanesinin regulatörü arıza yaptı ,bunlardan biri de benim eşimin aracınındı :) Gördüğünüz gibi binde 3 gibi bir arıza oranı var. Bu nedenle biz regulatör tamiri ile çok nadiren uğraşıyoruz.
*Kazalarda son düşeneceğimiz şey ürünün zarar görmesidir ürün yenilenir size bir şey olmasın :) Selamlar...
Bilgilendirme için teşekkürler...
- bu arada kazada zarar görme meselesinde kastettiğim maddi değil, lpg kaçağı ve yanma riski artmaz mı? anlamında idi.
- kolay gelsin, hayırlı işler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '08
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2266 : Ekim 30, 2013, 11:19:02 »
mehmet bey, aracım 2008 corolla 1,6 lpg brc. 1-2 ay önce aracımın regülatörü değiştirildi sakarya brc servisi tarafından. fiyat olarak 450,00 TL aldılar. regülatörden bahsettiğinizi okuyunca aklıma geldi, bu fiyat normal mi?
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2267 : Ekim 30, 2013, 13:04:35 »
Merhaba Gökhan Bey ;

Euro kurundaki artıştan sonra fiyatlar biraz arttı. İşçilk + Genısus 1.200 mbar için fiyat ideal aralıkta. Selamlar...

mehmet bey, aracım 2008 corolla 1,6 lpg brc. 1-2 ay önce aracımın regülatörü değiştirildi sakarya brc servisi tarafından. fiyat olarak 450,00 TL aldılar. regülatörden bahsettiğinizi okuyunca aklıma geldi, bu fiyat normal mi?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2268 : Ekim 30, 2013, 13:06:17 »
Merhaba Ali Bey ;

Bu araç LPG ile %100 uyumludur , gönül rahatlığyla BRC'yi tercih edebilirsiniz.

MEHMET BEY merhaba iyi çalışmalar,2011 otomatik corolla comfort extra almayı düşünüyorum,lpg taktırmamı   tavsiye eder misiniz?ve hangi markayı? Bu arada ben yakıt ekonomisi,sürüş konforu ve araba sağlığı açısından çok merak ediyorum yorumunuzu.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2269 : Ekim 31, 2013, 22:08:37 »
merhaba mehmet bey brc tüpümü size takdırdım gayet memnunum aile kalabalıklaştıkca bagaj problemide artıyor lpg tankını silindir takmıştık acaba simit ile değiştirsek ne gibi işlemler gerekiyor masrafı olurmu tekrar muane istermi,  km olarak daha kısa mesafemi gideriz (silindirle uzun yolda 410 km şhir içi : 350 km gidiyor şuanki tank.) kayıtlardan bulabilirsiniz belki plakam 66 lc 300 toyota corolla...
tabii sizce tavsiye edermisiniz simit tüpü...ilginize ve müşteriye verdiğiniz önem için ayrıca teşekkürler ederim...
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2270 : Ekim 31, 2013, 22:18:01 »
Merhaba Mehmet Bey,
2013 corolla advance otomotik vitrs aracımı birkaç gün önce satın aldım. Bu araçlara tüp takılabiliyor mu? Şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2271 : Ekim 31, 2013, 23:44:53 »
Merhaba Mehmet Bey,
2013 corolla advance otomotik vitrs aracımı birkaç gün önce satın aldım. Bu araçlara tüp takılabiliyor mu? Şimdiden teşekkürler...
aynı araç aynı soru :) mekan gaziantep tavsiye edeceğiniz usta var mı burada?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2272 : Kasım 01, 2013, 08:26:22 »
merhaba mehmet bey brc tüpümü size takdırdım gayet memnunum aile kalabalıklaştıkca bagaj problemide artıyor lpg tankını silindir takmıştık acaba simit ile değiştirsek ne gibi işlemler gerekiyor masrafı olurmu tekrar muane istermi,  km olarak daha kısa mesafemi gideriz (silindirle uzun yolda 410 km şhir içi : 350 km gidiyor şuanki tank.) kayıtlardan bulabilirsiniz belki plakam 66 lc 300 toyota corolla...
tabii sizce tavsiye edermisiniz simit tüpü...ilginize ve müşteriye verdiğiniz önem için ayrıca teşekkürler ederim...

benim aracımda da sizinle aynı durum vardı. simit tüp takıldı. şamandra işçilik felan toplam 450,00 TL ye mal oldu bana. ama değişimden sonra yanılmıyorsam muayeneye gitmeniz gerekiyor. ben muayene zamanı geldiğinde değişim yaptırmıştım. silindir tank 41 LT idi simit tüp 56 LT. suan 42 LT civarı alıyor.
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2273 : Kasım 04, 2013, 20:43:17 »
Mehmet Hocam İyi Akşamlar,
2013 yeni corolla aracıma Landirenzo marka tüp taktırdım. Aklıma takılan iki konu var. Birincisi aracım çalıştıktan sonra ortalama 20 dakika sonra LPG'ye geçiyor. Bu uzun bir süre değil mi? İkinci konu ise aracım LPG'de hareket ederken aracımın yol bilgisayarında benzin deposunda kalan benzin miktarına göre kaç km yol alacağımı belirtilen değer azalıyor. Aracımın LPG'de olduğuna eminim. Bildiğim kadarıyla bu değerde büyük bir oynama olmaması gerekiyor.[b] Bu iki konuda değerli görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar...[/b]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2274 : Kasım 04, 2013, 22:07:57 »
merhaba  iyi akşamlar 2011 1.6 corolla aracıma bayramdan önce BRC marka kiti balıkesir efe otogazda taktırdım aynı sorun (benzin miktarında düşme olmamasına rağmen km bazında düşme olmuştu benzer araçlardaki kullanıcı arkadaşlara sorduğumda yeniden benzin aldığımda benzin miktarına bağlı olarak güncelleme olacaktır dediler vede aynen oldu benim sorum ise benzin pompasını durdurmak amacıyla takılan rölenin faydası veya zararı varmıdır yardımcı olursanız sevinirim mehmet bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2275 : Kasım 04, 2013, 22:32:25 »
Mehmet Hocam İyi Akşamlar,
2013 yeni corolla aracıma Landirenzo marka tüp taktırdım. Aklıma takılan iki konu var. Birincisi aracım çalıştıktan sonra ortalama 20 dakika sonra LPG'ye geçiyor. Bu uzun bir süre değil mi? İkinci konu ise aracım LPG'de hareket ederken aracımın yol bilgisayarında benzin deposunda kalan benzin miktarına göre kaç km yol alacağımı belirtilen değer azalıyor. Aracımın LPG'de olduğuna eminim. Bildiğim kadarıyla bu değerde büyük bir oynama olmaması gerekiyor.[b] Bu iki konuda değerli görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar...[/b]
Sizin yol bilgisayarı tüpü algılamaz, siz benzinde kullanıyormuşsunuz gibi düşünüp kullanım durumunuza göre güncelleme yapıyor sadece.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
« Yanıtla #2276 : Kasım 09, 2013, 11:06:25 »
merhaba mehmet bey 2 sene önce tavsiyenizle ayar otogazda brc taktırmıştım . aracımı 25000 km sorunsuz kullanıp sattım çokta menundum brc den. şuanda 2 haftalık mitsubishi colt 1.5 instyle 2005 kullanmaktayım aracı ekonomik liğinden satın aldım fakat araç ne yazıkki atiker lpgli . ayrıca lpg de soğukken uzun marş vardı ve enjektörlerden yanma odasına gaz sızıyordu komple değişti motorumun çalışması düzeldi . yalnız şuanda 40 kr civarında yakyor. 20 tl gaz ile 55 km civarıda gidebildim. 2 denemede aynı sonuçlandı. bu sabah atikere gidip durumu anlattım. oda bana 20 tl ile değil full doldurup denememi söyledi. bende doldurmama gerek olmadığını 20 tl ile 70-80 km gidebilmem gerektiğini söyledim. karşılığında enjektörler uyum sağlayacak çarşamba gel dedi. bende metal parçanın neye uyumudur bu dedim ve brc de böyle birşey yaşamadığımı aktarıp . salı günü geleceğimi aktardım. salı günü gideceğim gitmeden bir fikrim olsun istiyorum sizden ricam salı günü de sıkıntılı ayrımak istemiyorum  sonuca ulşmak istiyorum sizce durum nasıl açıklanır. saygılar

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 11:14:05
ayrıca enjektörler değişmeden önce aracın benzin değerlerini sapıtmasın diye 100 km kadar benzinde kullanıp o şekilde bıraktım lpg ciye. bunuda aktardım. fakat ıft yada lft  resetlemesi yapmadık. ek bilgi olsun buda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 77000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2277 : Kasım 10, 2013, 02:27:57 »
Merhaba Mehmet Bey,
Keşke bizim buralardada sizin gibi işini titizlikle ve işten yapan ustalar olsa malesef yok.
2008 model 1,6 corolla arabam var arabada Atiker marka sistem takılı.Sürekli fakir karışım
arızası geitiriyor ve kaç defa kalibrasyon yapılmasına rağmen sorunum çözülmedi.
Bunun için ben bu Atikeri çöpe atıp Brc taktırmak istiyorum.Brc li araçlarda burda hiç birinde görmedim bu
tür bir arıza olduğunu.Benim araca uygun hangi BRC marka model sistemi taktırmam lazım.Ve şuanki güncel fiyatı nedir o sistemin teşekkürler..
2008 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '02
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2278 : Kasım 14, 2013, 10:19:51 »
mehmet bey iyi günler.bende 2001 model 1.4 terra corolla var lpgli atiker.ben arabamın bujilerini ngk lpg laserline bujilerle değiştirmek istiyorum.bu bujilerle yakıt ,performans ,çekiş ve ateşleme olarak faydasını görürmüyüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2279 : Kasım 16, 2013, 17:11:52 »
Merhaba Murat Bey ;

Ben her zaman orjinal ekipman kullanılması taraftarıyım.Selamlar...

mehmet bey iyi günler.bende 2001 model 1.4 terra corolla var lpgli atiker.ben arabamın bujilerini ngk lpg laserline bujilerle değiştirmek istiyorum.bu bujilerle yakıt ,performans ,çekiş ve ateşleme olarak faydasını görürmüyüm.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2013, 17:13:34
Merhaba Osman Bey ;

P0171 Fakir yakıt karışım oranının nedeni yakıt ayarının yanlış olması ya da aracın emme manifoltundan hava alması ile ilgiliir. Her ikisinin de çözüm süreci 15 dakıka / 30 TL dir.Bu gibi basit bir sorun için sistem değiştirmenize gerek yok diye düşünüyorum. BRC güncel montaj fiyatı 1.700 TL dir. Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey,
Keşke bizim buralardada sizin gibi işini titizlikle ve işten yapan ustalar olsa malesef yok.
2008 model 1,6 corolla arabam var arabada Atiker marka sistem takılı.Sürekli fakir karışım
arızası geitiriyor ve kaç defa kalibrasyon yapılmasına rağmen sorunum çözülmedi.
Bunun için ben bu Atikeri çöpe atıp Brc taktırmak istiyorum.Brc li araçlarda burda hiç birinde görmedim bu
tür bir arıza olduğunu.Benim araca uygun hangi BRC marka model sistemi taktırmam lazım.Ve şuanki güncel fiyatı nedir o sistemin teşekkürler..

Mesaj Birleştirildi: Kasım 16, 2013, 17:17:06
Merhaba Emre Hocam ;

Enjektörün alışması , uyum sağlaması , ısınması vb tabirler çok doğru tabirler değil. Yakıt sorunun bir çok nedeni olabilir. Sistemin ve lpg kalibrasyonunun detaylı incelenmesi gerek. BU arada colt lpg dönüşümünde hassas bir araçtır  ve doğru bir ayara ihtiyacı vardır . Muhakkak lpg kalibrasyonunun profesyonelce yapılması gerek. Selamlar...

merhaba mehmet bey 2 sene önce tavsiyenizle ayar otogazda brc taktırmıştım . aracımı 25000 km sorunsuz kullanıp sattım çokta menundum brc den. şuanda 2 haftalık mitsubishi colt 1.5 instyle 2005 kullanmaktayım aracı ekonomikr liğinden satın aldım fakat araç ne yazıkki atiker lpgli . ayrıca lpg de soğukken uzun marş vardı ve enjektörlerden yanma odasına gaz sızıyordu komple değişti motorumun çalışması düzeldi . yalnız şuanda 40 kr civarında yakyor. 20 tl gaz ile 55 km civarıda gidebildim. 2 denemede aynı sonuçlandı. bu sabah atikere gidip durumu anlattım. oda bana 20 tl ile değil full doldurup denememi söyledi. bende doldurmama gerek olmadığını 20 tl ile 70-80 km gidebilmem gerektiğini söyledim. karşılığında enjektörler uyum sağlayacak çarşamba gel dedi. bende metal parçanın neye uyumudur bu dedim ve brc de böyle birşey yaşamadığımı aktarıp . salı günü geleceğimi aktardım. salı günü gideceğim gitmeden bir fikrim olsun istiyorum sizden ricam salı günü de sıkıntılı ayrımak istemiyorum  sonuca ulşmak istiyorum sizce durum nasıl açıklanır. saygılar

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 11:14:05
ayrıca enjektörler değişmeden önce aracın benzin değerlerini sapıtmasın diye 100 km kadar benzinde kullanıp o şekilde bıraktım lpg ciye. bunuda aktardım. fakat ıft yada lft  resetlemesi yapmadık. ek bilgi olsun buda.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ