0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, Auris 2011 1.6 valvematic satın almak üzereyim. Simit tank olmak üzere lovato 1650 TL, atiker 1100 TL, stefanelli 1200 TL, brc 1750 TL, zavolli 1900 TL Denizli'den fiyat aldım. Şimdi karar verme zamanı yorum yazarsanız sevinirim.
Merhabalar Mehmet Bey ,2010 Auris aracıma BRC marka simit (41lt) tüp taktırdım yaklaşık 32-33lt alıyor . Fakat gittiği km ortalama olarak 270km taktırdıktan sonra yaklaşık 10 depo tükettim ,ayara götürdüm yine değişen birşey olmadı . Sizce bir problemmi var yoksa ayarlama tam yapılamadığı için mi böyledir . Adana'da önerebileceğiniz servis varmı ? Teşekkür ederim ...
Merhaba Mehmet abi bizim araçta my 11 brc kit var. Abi şimdi yıllık veya 10 bin km lik bakımda yapılması gerekenleri en ince detayına kadar burdan veya özelden atarsan sevinirim. Çünkü bakımı yaptırdığımız servisle ilgili birşey düşünüyorumda. Birde abi aracımız 2006 corolla sedan simit tüp var simit tüpten çıkan borular korumasız birşekilde gidiyor motora alttan sürtme olduğunda borular zarar görebilir bunlar ekstra bir boru içine veya ne bilim bir koruma yapılması gerekmiyormu?
Merhaba İlke Bey ;Lpg bakımına gittiğinizde servis öncelikli olarak tüm gaz ve su hortumlarını , bağlantılarını, kelepçelerini kontrol etmeli. Herhangi bır sızıntı belirtisi varsa ( oksit) bu noktalara müdehale etmeli. Tank bağlantıları ve dolum ucu kontrol edilmeli. Elektirik bağlantı noktaları gözden geçirilmeli . Gaz filitreniz değiştirilmeli. Tüm gaz hattının sızdırmazlık testleri yapılmalı.Gaz ayarı A dan Z ye kontrol edilmelidir.Aracın altından geçen borular çelik spiral ile izalasyon yapılırsa hem darbeye hem de eksoz ısısına karşı muhafaza edilmiş olur. Selamlar...
mehmet bey aracıma brc tüp taktırdım aracım start stoplu olduğu için ilk çalışmada uzun süre marş basıyor aksaray'da tüpü takan usta bu sorunu çözemedi. ben sorun bulamadım birde toyota servisine gidin dedi oraya gittim ancak servis, hatanın lpg takan ustada olduğunu söyledi ilk çalışmada uzun süre marşa basmak anlayamadım özellikle sıcak havalarda bunu yapıyor başka bir brc bayisine geldim de sorunu kontak anahtarını ki sigorta bağlantı noktasından buldu usta şu anlık sorun giderildi gibi ama sizce ne söylersiniz aracımın ilk çalışmasında uzun süre marşa basınca sebebi ne olabilir de soğuk havalarda soğuk havalarda aracım çabuk çalışıyor ancak sıcak havalarda geç çalışıyor start stoplu araç larda böyle sorun olurmu yardımcı olursanız sevinirim
Abi bizim servis sadece filtre değiştirdi. Hiç bir yere bakmadı birde bizim şikayetimizi üzerine enjektör ve buharlaştırıcı hortumlarda çatlama gördüm onu değiştirdiler (Daha 2 yıl dolmamıştı). Birde bu çelik spiral ile koruma yapmaları şartmı (yani işte brc kesin yapılacak vb diyormu). Ona göre brc yi arayıp servisi şikayet edeceğim aracıma adam akıllı bakım yapılmasını talep edeceğim abi verdiğin bilgiler benim için çok önemli. Teşekkürler yardımın için
Bakımdan algılanan malesef FİLİTRE DEĞİŞİMİ oysa filitre işin en son noktası ve bence en basiti. Yukarda anlattığım noktalar bakım için çok daha önemli.Çelik spiral takılması gereken durumlar belirli.Şayet bu izalasyon yapılmaz ise araç TÜV kontrolünden geçmeyecektir.Selamlar...
Merhaba Mehmet bey sorularıma verdiğiniz cevaplar dan dolayı teşekkür ediyorum şehir içi aracımın yakıt tüketimini ölçtüm 110 kilometre de 41 lira aldı dolayısı ile 375 kuruş falan yaktı sizce şehir içi bu kadar yakmasının sebebi ne olabilir tüpü takan usta yı aradım gerçekten de çok yakmış dedi tüpü taktırmadan önce aracımın gaz kesme olay vardı servise sordum bujiler den yapabilir dedi bujiler ne değiştir dedi tüp takan usta bujileri ve hava filtrelerini değiştir dedi bir de ondan sonra bak dedi araç niye bu kadar fazla yakıyor sebebi ne olabilir acaba rizedeki brc bayisi tanıyor musunuz irtibata geçme şansınız varmı cepten buji ve hava filtresi aracın bu kadar yakıt tüketimini artırır mı aracın lpg de fazla yakmasının sebepleri ne olabilir açıklarmısınız şimdiden teşekkürler
Merhaba Mehmet Bey 94 model corolla 1.6 kullanıyorum Atiker marka sıralı lpg sistemi kullanıyorum 2 sorum olucak :1- aracı stop ettiğimde gaz göstergesinden 3 kez ikaz sesi geliyor ( gaz bitip benzine geçerken verdiği uyarı sesinin aynısı ve aracı ilk aldığımda bu ses gelmiyordu ) bu sesin nedeni nedir ? 2- araba gaz da giderken vitesi boşa alığımda ve ya rolantide beklerken araba benzine geçiyor gaza bastığımda tekrar gaza geçiyor bunun nedeni nedir ?
Mehmet bey çok teşekkürler ilgilenmeniz den dolayı bir soru daha sormuştum size, ben aracım start stop lu olduğu için gazın elektriğini sigortaya bağlı ya bobin demiştiniz onu da yaptırayım mı ? toyotalar için bobin den alınmalı toyotalar da kontak elektiriği bobinden alınmalı (diğer araçlarda sigorta kutusudur) . Bilgilerinize sunulur.... demiştiniz, ilk önce elektrikten mi başlayayım. araç tüpte de giderken tekleme gibi gazdan düşüyordu 2000 devir de felan giderken hafif bir devir düşürüyor du. ateşleme sisteminden olabilir mi ondan yapabilir mi ? gazın elektiriğini direkt kontak sigortasına mı bağlasın. nasıl olmalı yönlendirirseniz sevinirim. şehir içi bu kadar fazla tüketmesine rağmen şehir dışı 215 kuruş gibi yakmıştı şehir içi şehir dışı neden bu kadar değişiklik gösterir. düşük devirlerde aracın ateşleme sistemi iyi değilse yakıtı çiğ yakmasına mı sebeb olur. bujilerin bosch olması mı lazım yoksa toyotanın servisin de mi taktırmalıyım. biraz soruları sık sık tekrarlayıp soruyorum ama kusuruma bakmayın toyota en uyumlu araç dediler lpg ye şimdide böyle olunca aklım kalıyor... Keşke memleket ten gelir iken size uğrasaydım çorum üstü de gelmiştim.... inşallah bi daha ki sefere.. şimdiden teşekkürler.
selam mehmet bey bende 2008 yaris 1.0 var brc taktırıcam inşallah.brc sıtesıne gırdım baktım 3 silindir yok 1.0 yarislerde 3 silindir acaba bu modelllere takılmıyormu.Takılıyorsa istanbulda hangi ustaya taktıralım.şimdiden teşekkürler
Mehmet bey iyi günler, T.Corolla 1.6 walvematik 132 hp. 2013 model için BRC de karar kıldım ama Mersin Tarsustaki bayidelme işlemini manifolttan değil silindir kapağı üzerinden yapıyorum dedi- böyle bir şey duymamıştım, bu ne demektir.Manifolt sökmeden delme yapılıyormuş.VSR sistemini 3000 devirde aktif olacak şekilde ayarlıyormuş, sizle önceki haberleşmemizde gerek görmediğinizi söylemiştiniz. Standart bir uygulama yok mudur?Mersin çevresi tavsiye edeceğiniz BRC bayi ve usta var mı? (burada gül-cem otogaz var yetkili bayii olarak sanırım) (arkadaşımın 2011 toyotası için; ben memlekete gittiğimde montaj için size başvuracağım zaten)