Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746291 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2200 : Eylül 13, 2013, 11:18:24 »
Mehmet bey iyi günler;
10.000 km 2012 1.6 otomatik auris  aldım.. motor dual vvt-i bildiğim kadarıyla.. trabzondayım ve aracıma lpg düşünüyorum,  araştırma safhasındayım ve çok uzatmadan lpg taktırmayı istiyorum.. ama hangisi(İstanbul -ankara olsa kolay olacaktı seçim):

servisteki bir usta lpg'yi önermese de uzun bir sohbetten sonra trabzondaki brc'yi değil lovato bayisini ve ustasını önerdi ve brc ile lovato arasında kaldım.. telefonda 1500 fiyat verdi  lovato,  brc'den iki sene önce 1750 ye taktırmış bir arkadaşım,  güncel fiyatı bilmiyorum..
- lovata'nın artılararı eksileri nelerdir , son zamanlardaki sistemi ve ürün kalitesi iyimidir.. brc ile karşılaştırabilir misiniz..
-genel olarak yağlı bir sistemden bahsediliyor daha farklı bir prensiple çalışıyormuş..  sizi yormamak kaydıyla biraz aydınlatabilir misiniz..
-ayrıca trabzonda brc bayiileri başar lpg ve çim-art(ayrını zamanda honda bayi imiş)var, biliyorsanız işçiliğini tavsiye eder misiniz..  saygılar..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2200 : Eylül 13, 2013, 11:18:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2201 : Eylül 13, 2013, 11:27:39 »
bu arada sayfaları okuyorum; müthiş..
emeğinize, paylaşımlara ve yardımlarınıza teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '08
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2202 : Eylül 13, 2013, 11:50:41 »
Mehmet Bey İyi günler,
2007 model opel vectra 1.6 araca hangi marka hangi model lpg tavsiye ederseniz. araca hiç lpg takılmadı daha önce ve 100.000 km de.
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2203 : Eylül 13, 2013, 18:36:01 »
Mehmet bey iyi günler;
10.000 km 2012 1.6 otomatik auris  aldım.. motor dual vvt-i bildiğim kadarıyla.. trabzondayım ve aracıma lpg düşünüyorum,  araştırma safhasındayım ve çok uzatmadan lpg taktırmayı istiyorum.. ama hangisi(İstanbul -ankara olsa kolay olacaktı seçim):

servisteki bir usta lpg'yi önermese de uzun bir sohbetten sonra trabzondaki brc'yi değil lovato bayisini ve ustasını önerdi ve brc ile lovato arasında kaldım.. telefonda 1500 fiyat verdi  lovato,  brc'den iki sene önce 1750 ye taktırmış bir arkadaşım,  güncel fiyatı bilmiyorum..
- lovata'nın artılararı eksileri nelerdir , son zamanlardaki sistemi ve ürün kalitesi iyimidir.. brc ile karşılaştırabilir misiniz..
-genel olarak yağlı bir sistemden bahsediliyor daha farklı bir prensiple çalışıyormuş..  sizi yormamak kaydıyla biraz aydınlatabilir misiniz..
-ayrıca trabzonda brc bayiileri başar lpg ve çim-art(ayrını zamanda honda bayi imiş)var, biliyorsanız işçiliğini tavsiye eder misiniz..  saygılar..
2012 avensis 1.6 ya ben landirenzo taktırdım 1600 tl ye şuan bir sıkıntı yok gidişinde bir değişiklik görmedim tepe yukarı dur kalkta hemen gaz yemiyor gibi sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2204 : Eylül 14, 2013, 07:40:04 »
Atiker sıralı lpg de arac 140 km ve sonrasında kabin İçine lpg kokusu veriyor. Lpg takılalı 7 yıl olmuş. Aracın yakıtı normal. Sizce neden olabilir.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2205 : Eylül 14, 2013, 08:01:51 »
Merhaba Ahmet Bey ;

Öncelikle servisteki usta hangi kriterlere göre x markasını ve ustasını öneriyor ? LPG ye karşı olan birinin firma önermesi düşündürücü. Zamanında x otomobil satıcıları da lpg ye karşıyken şimdi 0 km lpg montajları yapıyorlar.

Bu sektörde iki ürün diğer tüm ürünlerden ayrılır. Bunlardan biri BRC  diğeri PRİNS VSİ2 dir. Her iki üründe pistonlu enjektör kullanır , diğerlerinin aksine belli km sonra enjektörlerinin debisi bozulmaz ve yüksek devirlerde enjektörleri açık kalmaz. Her iki ürünün de ürün kalitesi üst sınıftır. Bu nedenle BRC ile Lovato nun kulvarları farklıdır ve kıyaslanamaz. Size tavsiyem BAŞAR LPG 'de BRC MY11 montajı yaptırmanız , fiyat konusunda yardımcı olacaklardır.Lütfen selamlarımı iletiniz.

Mehmet bey iyi günler;

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2206 : Eylül 14, 2013, 08:03:31 »
Gökhan Bey Merhaba ;

Aracınız lpg ile %100 uyumlu bir araçtır. Orta ya da üst sınıf bir ürün tercih edin sorun olmayacaktır fakat her zaman söylediğimiz gibi doğru ürünü DOĞRU SERVİS'te taktırın.Kesinlikle sorun yaşamayacaksınız. Selamlar...

Mehmet Bey İyi günler,
2007 model opel vectra 1.6 araca hangi marka hangi model lpg tavsiye ederseniz. araca hiç lpg takılmadı daha önce ve 100.000 km de.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2207 : Eylül 14, 2013, 08:25:48 »
Merhaba Barış Bey ;

Muhtemelen bir gaz sızıntısı var. LPG bağlantı noktalarını kontrol ettirin , ayrıca gaz regulatörü de kontrol edilsin , su hattına gaz veriyor olabilir.

Atiker sıralı lpg de arac 140 km ve sonrasında kabin İçine lpg kokusu veriyor. Lpg takılalı 7 yıl olmuş. Aracın yakıtı normal. Sizce neden olabilir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2208 : Eylül 14, 2013, 14:44:31 »
Merhaba Mehmet bey aracım 2006 toyota corolla sıralı sistem Atiker lpg var.Bir de subap yağlama sistemi denilen 500 gr lık bir sus şişesi gibi vanalı bir sistem mevcut bu plastik şişenin içerisinde yağ oluyormuş ben bu şişenin üst kapağını açtığımda içerisinde az miktarda kırmızı renkli yağ olduğunu gördüm buna nasıl yağ konuluyor özel yağ mı motor yağı mı yoksa başka bir karışım mı bana bu konu hakkında bilgi verirmisinz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2209 : Eylül 16, 2013, 11:35:19 »
Merhaba Ahmet Bey ;

Öncelikle servisteki usta hangi kriterlere göre x markasını ve ustasını öneriyor ? LPG ye karşı olan birinin firma önermesi düşündürücü. Zamanında x otomobil satıcıları da lpg ye karşıyken şimdi 0 km lpg montajları yapıyorlar.

Bu sektörde iki ürün diğer tüm ürünlerden ayrılır. Bunlardan biri BRC  diğeri PRİNS VSİ2 dir. Her iki üründe pistonlu enjektör kullanır , diğerlerinin aksine belli km sonra enjektörlerinin debisi bozulmaz ve yüksek devirlerde enjektörleri açık kalmaz. Her iki ürünün de ürün kalitesi üst sınıftır. Bu nedenle BRC ile Lovato nun kulvarları farklıdır ve kıyaslanamaz. Size tavsiyem BAŞAR LPG 'de BRC MY11 montajı yaptırmanız , fiyat konusunda yardımcı olacaklardır.Lütfen selamlarımı iletiniz.

Mehmet bey cevaplarınız için teşekkür ediyorum, forumda geçmiş sayfaları okuyarak birşeyler öğreniyoruz ve ahaliye çokça yardımcı olduğunuzu, çokça dua aldığınızı görüyorum.. :alkis: tavsiyeniz üzerine BRC'de karar kıldım ve Trabzon Başar LPG'ye gideceğim, selamınızı iletirim..

sanayi tamir bu işlerinden anlamadığım merak ediyorum;  dönüşüm öncesi ustalara hatırlatmam veya sormam gereken noktalar var mı (mavi-turuncu enjektör, enjektör ucu, kullanılacak regulatör, LPG'ye geçiş ısısı, ayarlarıın yolda yapılıp yapılmayacağı vs.. ) ve montajda orada bulunmam mı icabeder.. yoksa zaten anlamıyorum, işin ehline güvenerek ustanın inisiyatifine ve bilgisine mi bırakalım..
ayrıca  aracın 10.000 bakımına(şu anda 8.500 km) bir-iki ay var, lpg'yi bakımdan sonra mı taktırmam tavsiye olunur..
saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2210 : Eylül 16, 2013, 12:10:39 »
Merhaba Ahmet Bey ;

Başar Otogaz yetkilisi İsmail Bey'i telefon ile arayarak aracınız ve sizin hakkınızda gerekeni söyledim , ilgilenecektir :)
İsmail Bey en eski BRC bayilerindendir , gerekli tüm işlemleri yapacaktır , siz gönül rahatlığıyla aracınızı İsmail Ustaya emanet eebilirsiniz. Cumartesi sabahı sizi bekliyor. Şimdiden hayırlı olsun.
(10.000 bakımını beklemenize gerek yok)

Mehmet bey cevaplarınız için teşekkür ediyorum, forumda geçmiş sayfaları okuyarak birşeyler öğreniyoruz ve ahaliye çokça yardımcı olduğunuzu, çokça dua aldığınızı görüyorum.. :alkis: tavsiyeniz üzerine BRC'de karar kıldım ve Trabzon Başar LPG'ye gideceğim, selamınızı iletirim..

sanayi tamir bu işlerinden anlamadığım merak ediyorum;  dönüşüm öncesi ustalara hatırlatmam veya sormam gereken noktalar var mı (mavi-turuncu enjektör, enjektör ucu, kullanılacak regulatör, LPG'ye geçiş ısısı, ayarlarıın yolda yapılıp yapılmayacağı vs.. ) ve montajda orada bulunmam mı icabeder.. yoksa zaten anlamıyorum, işin ehline güvenerek ustanın inisiyatifine ve bilgisine mi bırakalım..
ayrıca  aracın 10.000 bakımına(şu anda 8.500 km) bir-iki ay var, lpg'yi bakımdan sonra mı taktırmam tavsiye olunur..
saygılar..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2211 : Eylül 16, 2013, 12:16:17 »
Merhaba Tolga Bey ;

Bu tip subab yağlama sistemleri ile ilgili detaylı yazımı aşağıda bulabilirsiniz. Sizin aracınızdaki sistemin aracınıza her hangi bir faydası olmadığı gibi içindeki maddenin tam olarak ne olduğu da bilinmediği için aracınıza zararı dahi olabilir. Emisyon oranlarını bozacağı gibi bu tip yağların araçların katalitik konvektörlerine de zararı olma ihtimali vardır. Tavsiyem bu sistemi kullanmayın.

erhabalar ;

Subab yağlama sistemleri hakkında forumlarda verilen bilgi karmaşasına karşı yazdığım yazıyı sizlerle paylaşıyorum

Subab yağlama sistemlerini önermiyorum , faydası olduğunu da düşünmüyorum aksine bu cihazların ticari kazanç sağlamak amacıyla satışının da bazı kimseler tarafından yapıldığını düşünüyorum.Piyasada lpg montajı yaptırana bu cihazların hediye bile edildiğini duyuyoruz burdan da anlayabiliriz ki piyasada bir çok farklı yağlama sistemi mevcut ve bunların büyük bir kısmının fiyatı oldukça düşük olmalı ki hediye dahi ediliyor.
Öncelikle piyasadaki bir çok yağlama sistemi emme manifoltundan vakum beslemeli olarak tek kanaldan gönderiliyor ; diyelim ki bu mucizevi yağ subablarda koruma yapıyor !
Vakum yoluyla tek kanaldan verilen bu yağ her silindire nasıl eşit ölçüde gönderiliyor? Bogaz kelebeğinin gerisinde ortak noktadan verilen bu yağ her silindire eşit gidemez!Hadi eşit gittiğini düşünelim peki silindire gönderilen bu yağ her devirde eşit yağ püskürtüyor ama silindirlerdeki yanma oranları ve ısısı her devirde aynı değil ki !!! 2.000 RPM de gönderdiğiniz yağı 5.000 RPM de de aynı oranda gönderiyorsunuz sizce her devirde aynı miktarın gönderilmesi ne kadar mantıklı?
Şimdi bunun da farklı devirlerde farklı oranda ve farklı silindirlerden gönderildiğini düşünelim (pahalı bir markanın yağlama sisteminin yaptığı gibi )
Aşağıdaki teknik resimi incelerseniz sübap yağlama sistemi emme manifoldu üzerinden emme sübaplarına bir miktar yağ gönderiyor ve bu içeriği %100 bilinmeyen yağın sübaplara yapışıp ,subab üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturacağı ya da soğumaya neden olacağı varsayılıyor. Yağın miktarı ve fiyatı da ayrı bir olay , binlerce kilometre sonunda biten yağın miktarı bir kaç litre ve bu bir kaç litre yağın fiyatı da hiç de ucuz değil . 4 silindire bölerseniz ve ortalama olarak 2500 devirde giden bir aracın her bir pistonunda saniyede 50 ye yakın patlama olduğunu hesaplanırsa nasıl bir soğuma olacak o da merak konusu !

Hadi buna da tamam dedik , bu mucizevi yağ bir koruma hatta soğuma meydana getirdi Peki, ŞİMDİ DİKKAT!!! Emme subabları bu yağ sayesinde korundu peki EKSOZ SUBABLARI NE OLDU???

Yağ emme manifoldundan sübaba verildi, hadi sübap o kısacık zaman aralığında bir miktar soğudu varsayalım. Ardından buji çaktı, patlama-yanma gerçekleşti ve içeriye giren bir miktarcık yağ yandı gitti... Pekiii, egzoz sübapları NE OLACAK?

Emme sübaplarını korumayı başarsanız bile EKSOZ sübapları yine öngörülen zamanda eriyip gidecek. Sadece egzoz sübapları da değil, sübap yatakları ve ilerleyen zamanda silindir kapağı da mutlaka zarar görecek. Peki emme sübapları daha az zarar gördü diye motor kapağı bir kez açılınca sadece egzoz sübapları mı değiştirilir? Tabii ki hayır! 16 valfin hepsi de takım olarak değişir!

Peki sübap yağlama sisteminin faydası nerede kaldı? Neye yaradı?

Yağlama sistemlerini kesinlikle önermiyorum başta da dediğim gibi bir işe yaradığını da düşünmüyorum , Siz bir aracı yanlış sistem ve yanlış ayar ile yürütürseniz fakir karışımdan dolayı ister yağlama sistemi ister ballama sistemi ister ne sistemi olursa olsun o subablar aşınır.Burda subabı korumak içinaracı doğru AFR ile yürütmeniz gerekiyor ,bunun içinde doğru ürün doğru montaj ve doğru kalibrasyon gerekir

Mehmet ÖZENÇ
BRC Bölge Bayi ve Bölge Teknik Sorumlusu
BRC Çorum Yetkili Servisi

Merhaba Mehmet bey aracım 2006 toyota corolla sıralı sistem Atiker lpg var.Bir de subap yağlama sistemi denilen 500 gr lık bir sus şişesi gibi vanalı bir sistem mevcut bu plastik şişenin içerisinde yağ oluyormuş ben bu şişenin üst kapağını açtığımda içerisinde az miktarda kırmızı renkli yağ olduğunu gördüm buna nasıl yağ konuluyor özel yağ mı motor yağı mı yoksa başka bir karışım mı bana bu konu hakkında bilgi verirmisinz ?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2212 : Eylül 16, 2013, 12:31:25 »
Merhabalar;

Aracım 35 LT Voltran LPG Simit Tüp olarak Ankara'da takıldı.

Genel olarak Shell istasyonlarında 35 LT'lik depoda maksimum 32-32 LT arası alıyorum.

Ancak bu istasyonu değiştirip Opet'e geçtiğimde 35 LT'nin üzerinde gaz aldığımı çok defa gördüm. Bir ara 41 LT'ye kadar çıktı. Ancak bu sadece yaşadığım şehirde değil. Ben Balıkesir'de yaşıyorum. (Bandırma, Susurluk, Ayvalık, Bigadiç, Eskişehir, Polatlı, Bursa, Karabük) hemen hemen her yerden gaz aldım Opet'ten sonuç hep 35 LT üzerinde depoyu fulledim.

Shell istasyonlarında ise hiç değişmedi 32-33 LT arası fulledim. (Yukarıdaki şehirlerde bizzat test ettim)

Sormak istediğim soru şu,

Opet istasyonlarında bunun oluşmasının nedeni;

1-) pompa yüksek basınçta ve bu nedenle de emniyet valfi çalışmadığı için gaz mı sıkıştırıyor?
2-) 32-33 LT alıyor ancak pompacı adilik yapıyor kalanını boşu boşuna ödüyorum ( Bu en düşük ihtimal çünkü Türkiye geneli mi bunu yapıyor)

öğrenmek istedim bu neden olur. Eğer sıkıştırıyorsa çok tehlikelidir herhalde. Ben artık Opet'ten gaz almayı kestim hep Shell'den alıyorum.

Aslında bir ara gerçekten İstasyondaki kişilerle kavga etmek istedim ama haksızlık yapmakta istemiyorum. Tartışma gerçekleştirmek için haklı olmam lazım ve bu yüzden de araştırma yapıyorum.

Sizce bu durumda ne yapmam gerekir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2213 : Eylül 16, 2013, 17:52:11 »
Mehmet bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. 111 sayfa yazı olmuş hepsini okuyamadım ama ara ara yine bilgilenmek için okuyorum:D
Sorum şu olacak 2012 Toyota Auris 1.33 için BRC marka lpg sistemi taktırmak istiyoruz bayrama doğru.Ve fiyat aldığımızda farklı fiyatlar söz konusu acaba bayii elindeki eski ürünlerden dolayı böyle bir istekde bulunuyor olabilir mi?Bu yüzden siz hangi BRC serisini taktırmam konusundan bilgi verirseniz sevinirim.Araç sonuçta 1.33 motor performansın olumsuz etkilenmesini istemiyorum.En yeni güncel olan hangisi ise onu taktırmak niyetindeyim.Ayrıca Düzcedeki bayiiler hakkında bilginiz varsa tavsiye  isteyecektim.Ama sakarya yeşiyurt'u  tavsiye etmişsiniz.Artık orada olur.Çorum'a baktım 377 km yakın olsaydı oradaydım.Boluda yaşamaktayım.Çünkü dediğiniz gibi ustada çok önemli bu konuda. :D
Herkese Kazasız-Belasız-Cezasız günler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2214 : Eylül 17, 2013, 09:19:34 »
Merhaba ;

Öncelikle 35 lt LPG Tankına 41 lt gaz alamazsınız, bu teknik olarak mümkün değil.Bir kaç lt fazla gaz almasını muhtemel olarak Aygaz İstayonlarında pompa basıncı yüksek ve bu nedenle bir kaç lt fazla gaz alıyorsunuz.
35 lt lpg tankı maksimum 28 lt lpg alması gerekiyor, bunun üzerinde gaz alıyorsanız şamandranızda bir sorun var demektir fakat 35 lt tankın 41 lt alması şamandra ile açıklanamaz.

Merhabalar;

Aracım 35 LT Voltran LPG Simit Tüp olarak Ankara'da takıldı.

Genel olarak Shell istasyonlarında 35 LT'lik depoda maksimum 32-32 LT arası alıyorum.

Ancak bu istasyonu değiştirip Opet'e geçtiğimde 35 LT'nin üzerinde gaz aldığımı çok defa gördüm. Bir ara 41 LT'ye kadar çıktı. Ancak bu sadece yaşadığım şehirde değil. Ben Balıkesir'de yaşıyorum. (Bandırma, Susurluk, Ayvalık, Bigadiç, Eskişehir, Polatlı, Bursa, Karabük) hemen hemen her yerden gaz aldım Opet'ten sonuç hep 35 LT üzerinde depoyu fulledim.

Shell istasyonlarında ise hiç değişmedi 32-33 LT arası fulledim. (Yukarıdaki şehirlerde bizzat test ettim)

Sormak istediğim soru şu,

Opet istasyonlarında bunun oluşmasının nedeni;

1-) pompa yüksek basınçta ve bu nedenle de emniyet valfi çalışmadığı için gaz mı sıkıştırıyor?
2-) 32-33 LT alıyor ancak pompacı adilik yapıyor kalanını boşu boşuna ödüyorum ( Bu en düşük ihtimal çünkü Türkiye geneli mi bunu yapıyor)

öğrenmek istedim bu neden olur. Eğer sıkıştırıyorsa çok tehlikelidir herhalde. Ben artık Opet'ten gaz almayı kestim hep Shell'den alıyorum.

Aslında bir ara gerçekten İstasyondaki kişilerle kavga etmek istedim ama haksızlık yapmakta istemiyorum. Tartışma gerçekleştirmek için haklı olmam lazım ve bu yüzden de araştırma yapıyorum.

Sizce bu durumda ne yapmam gerekir?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2215 : Eylül 17, 2013, 09:23:05 »
Merhaba Cihan Bey ;

Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir. Aracınızın 1.33 olması nedeniyle kullanılacak enjektör standart turuncu enjektör yerine mavi renkli enjektör olması gerekiyor. Ayrıca enjeksiyon bağkantısı yapılırken üniversal kablo yerine Toyota tesisatı kullanılırsa aracınızın benzin enjeksiyon kabloları da kesilmeyecektir.Bu şekildeki BRC MY11 montaj fiyatı 1.700 TL 10 Taksittir.Sakarya Yeşilyurt Cemal Bey'e selamlarımı iletmeniz yeterli olacaktır , gerektiği gibi sizinle ilgilenecektir. Selamlar...

Mehmet bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. 111 sayfa yazı olmuş hepsini okuyamadım ama ara ara yine bilgilenmek için okuyorum:D
Sorum şu olacak 2012 Toyota Auris 1.33 için BRC marka lpg sistemi taktırmak istiyoruz bayrama doğru.Ve fiyat aldığımızda farklı fiyatlar söz konusu acaba bayii elindeki eski ürünlerden dolayı böyle bir istekde bulunuyor olabilir mi?Bu yüzden siz hangi BRC serisini taktırmam konusundan bilgi verirseniz sevinirim.Araç sonuçta 1.33 motor performansın olumsuz etkilenmesini istemiyorum.En yeni güncel olan hangisi ise onu taktırmak niyetindeyim.Ayrıca Düzcedeki bayiiler hakkında bilginiz varsa tavsiye  isteyecektim.Ama sakarya yeşiyurt'u  tavsiye etmişsiniz.Artık orada olur.Çorum'a baktım 377 km yakın olsaydı oradaydım.Boluda yaşamaktayım.Çünkü dediğiniz gibi ustada çok önemli bu konuda. :D
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2216 : Eylül 17, 2013, 12:37:33 »
Merhaba Cihan Bey ;

Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir. Aracınızın 1.33 olması nedeniyle kullanılacak enjektör standart turuncu enjektör yerine mavi renkli enjektör olması gerekiyor. Ayrıca enjeksiyon bağkantısı yapılırken üniversal kablo yerine Toyota tesisatı kullanılırsa aracınızın benzin enjeksiyon kabloları da kesilmeyecektir.Bu şekildeki BRC MY11 montaj fiyatı 1.700 TL 10 Taksittir.Sakarya Yeşilyurt Cemal Bey'e selamlarımı iletmeniz yeterli olacaktır , gerektiği gibi sizinle ilgilenecektir. Selamlar...
Verdiğiniz değerli bilgilerden dolayı çok çok teşekkür ederim. :D :D
Herkese Kazasız-Belasız-Cezasız günler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2217 : Eylül 18, 2013, 17:32:34 »
silindi.
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2218 : Eylül 19, 2013, 12:38:59 »
Merhaba, Auris 2011 1.6 valvematic satın almak üzereyim. Simit tank olmak üzere lovato 1650 TL, atiker 1100 TL, stefanelli 1200 TL,  brc 1750 TL, zavolli 1900 TL Denizli'den fiyat aldım. Şimdi karar verme zamanı yorum yazarsanız sevinirim.
2005 Corolla 1.6 Terra + OMVL - Ortalama Tüketim=8.6
R1 3 5
╚╬╬╬      2011 Auris 1.6 Comf.Extra + Prins -Tüketim= ?
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 12 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2219 : Eylül 19, 2013, 13:50:41 »
Merhabalar Mehmet Bey ,
2010 Auris aracıma BRC marka simit (41lt) tüp taktırdım yaklaşık 32-33lt alıyor . Fakat gittiği km ortalama olarak 270km taktırdıktan sonra yaklaşık 10 depo tükettim ,ayara götürdüm yine değişen birşey olmadı . Sizce bir problemmi var yoksa ayarlama tam yapılamadığı için mi böyledir . Adana'da önerebileceğiniz servis varmı ? Teşekkür ederim ...