0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey iyi günler;10.000 km 2012 1.6 otomatik auris aldım.. motor dual vvt-i bildiğim kadarıyla.. trabzondayım ve aracıma lpg düşünüyorum, araştırma safhasındayım ve çok uzatmadan lpg taktırmayı istiyorum.. ama hangisi(İstanbul -ankara olsa kolay olacaktı seçim):servisteki bir usta lpg'yi önermese de uzun bir sohbetten sonra trabzondaki brc'yi değil lovato bayisini ve ustasını önerdi ve brc ile lovato arasında kaldım.. telefonda 1500 fiyat verdi lovato, brc'den iki sene önce 1750 ye taktırmış bir arkadaşım, güncel fiyatı bilmiyorum..- lovata'nın artılararı eksileri nelerdir , son zamanlardaki sistemi ve ürün kalitesi iyimidir.. brc ile karşılaştırabilir misiniz.. -genel olarak yağlı bir sistemden bahsediliyor daha farklı bir prensiple çalışıyormuş.. sizi yormamak kaydıyla biraz aydınlatabilir misiniz..-ayrıca trabzonda brc bayiileri başar lpg ve çim-art(ayrını zamanda honda bayi imiş)var, biliyorsanız işçiliğini tavsiye eder misiniz.. saygılar..
Mehmet Bey İyi günler,2007 model opel vectra 1.6 araca hangi marka hangi model lpg tavsiye ederseniz. araca hiç lpg takılmadı daha önce ve 100.000 km de.
Atiker sıralı lpg de arac 140 km ve sonrasında kabin İçine lpg kokusu veriyor. Lpg takılalı 7 yıl olmuş. Aracın yakıtı normal. Sizce neden olabilir.
Merhaba Ahmet Bey ;Öncelikle servisteki usta hangi kriterlere göre x markasını ve ustasını öneriyor ? LPG ye karşı olan birinin firma önermesi düşündürücü. Zamanında x otomobil satıcıları da lpg ye karşıyken şimdi 0 km lpg montajları yapıyorlar.Bu sektörde iki ürün diğer tüm ürünlerden ayrılır. Bunlardan biri BRC diğeri PRİNS VSİ2 dir. Her iki üründe pistonlu enjektör kullanır , diğerlerinin aksine belli km sonra enjektörlerinin debisi bozulmaz ve yüksek devirlerde enjektörleri açık kalmaz. Her iki ürünün de ürün kalitesi üst sınıftır. Bu nedenle BRC ile Lovato nun kulvarları farklıdır ve kıyaslanamaz. Size tavsiyem BAŞAR LPG 'de BRC MY11 montajı yaptırmanız , fiyat konusunda yardımcı olacaklardır.Lütfen selamlarımı iletiniz.
Mehmet bey cevaplarınız için teşekkür ediyorum, forumda geçmiş sayfaları okuyarak birşeyler öğreniyoruz ve ahaliye çokça yardımcı olduğunuzu, çokça dua aldığınızı görüyorum.. tavsiyeniz üzerine BRC'de karar kıldım ve Trabzon Başar LPG'ye gideceğim, selamınızı iletirim.. sanayi tamir bu işlerinden anlamadığım merak ediyorum; dönüşüm öncesi ustalara hatırlatmam veya sormam gereken noktalar var mı (mavi-turuncu enjektör, enjektör ucu, kullanılacak regulatör, LPG'ye geçiş ısısı, ayarlarıın yolda yapılıp yapılmayacağı vs.. ) ve montajda orada bulunmam mı icabeder.. yoksa zaten anlamıyorum, işin ehline güvenerek ustanın inisiyatifine ve bilgisine mi bırakalım.. ayrıca aracın 10.000 bakımına(şu anda 8.500 km) bir-iki ay var, lpg'yi bakımdan sonra mı taktırmam tavsiye olunur.. saygılar..
Merhaba Mehmet bey aracım 2006 toyota corolla sıralı sistem Atiker lpg var.Bir de subap yağlama sistemi denilen 500 gr lık bir sus şişesi gibi vanalı bir sistem mevcut bu plastik şişenin içerisinde yağ oluyormuş ben bu şişenin üst kapağını açtığımda içerisinde az miktarda kırmızı renkli yağ olduğunu gördüm buna nasıl yağ konuluyor özel yağ mı motor yağı mı yoksa başka bir karışım mı bana bu konu hakkında bilgi verirmisinz ?
Merhabalar;Aracım 35 LT Voltran LPG Simit Tüp olarak Ankara'da takıldı. Genel olarak Shell istasyonlarında 35 LT'lik depoda maksimum 32-32 LT arası alıyorum. Ancak bu istasyonu değiştirip Opet'e geçtiğimde 35 LT'nin üzerinde gaz aldığımı çok defa gördüm. Bir ara 41 LT'ye kadar çıktı. Ancak bu sadece yaşadığım şehirde değil. Ben Balıkesir'de yaşıyorum. (Bandırma, Susurluk, Ayvalık, Bigadiç, Eskişehir, Polatlı, Bursa, Karabük) hemen hemen her yerden gaz aldım Opet'ten sonuç hep 35 LT üzerinde depoyu fulledim. Shell istasyonlarında ise hiç değişmedi 32-33 LT arası fulledim. (Yukarıdaki şehirlerde bizzat test ettim)Sormak istediğim soru şu, Opet istasyonlarında bunun oluşmasının nedeni;1-) pompa yüksek basınçta ve bu nedenle de emniyet valfi çalışmadığı için gaz mı sıkıştırıyor?2-) 32-33 LT alıyor ancak pompacı adilik yapıyor kalanını boşu boşuna ödüyorum ( Bu en düşük ihtimal çünkü Türkiye geneli mi bunu yapıyor)öğrenmek istedim bu neden olur. Eğer sıkıştırıyorsa çok tehlikelidir herhalde. Ben artık Opet'ten gaz almayı kestim hep Shell'den alıyorum.Aslında bir ara gerçekten İstasyondaki kişilerle kavga etmek istedim ama haksızlık yapmakta istemiyorum. Tartışma gerçekleştirmek için haklı olmam lazım ve bu yüzden de araştırma yapıyorum.Sizce bu durumda ne yapmam gerekir?
Mehmet bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. 111 sayfa yazı olmuş hepsini okuyamadım ama ara ara yine bilgilenmek için okuyorum:DSorum şu olacak 2012 Toyota Auris 1.33 için BRC marka lpg sistemi taktırmak istiyoruz bayrama doğru.Ve fiyat aldığımızda farklı fiyatlar söz konusu acaba bayii elindeki eski ürünlerden dolayı böyle bir istekde bulunuyor olabilir mi?Bu yüzden siz hangi BRC serisini taktırmam konusundan bilgi verirseniz sevinirim.Araç sonuçta 1.33 motor performansın olumsuz etkilenmesini istemiyorum.En yeni güncel olan hangisi ise onu taktırmak niyetindeyim.Ayrıca Düzcedeki bayiiler hakkında bilginiz varsa tavsiye isteyecektim.Ama sakarya yeşiyurt'u tavsiye etmişsiniz.Artık orada olur.Çorum'a baktım 377 km yakın olsaydı oradaydım.Boluda yaşamaktayım.Çünkü dediğiniz gibi ustada çok önemli bu konuda.
Merhaba Cihan Bey ;Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir. Aracınızın 1.33 olması nedeniyle kullanılacak enjektör standart turuncu enjektör yerine mavi renkli enjektör olması gerekiyor. Ayrıca enjeksiyon bağkantısı yapılırken üniversal kablo yerine Toyota tesisatı kullanılırsa aracınızın benzin enjeksiyon kabloları da kesilmeyecektir.Bu şekildeki BRC MY11 montaj fiyatı 1.700 TL 10 Taksittir.Sakarya Yeşilyurt Cemal Bey'e selamlarımı iletmeniz yeterli olacaktır , gerektiği gibi sizinle ilgilenecektir. Selamlar...