0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SELAMUALEYKÜM..Mehmet hocam 99 1.3 terra aracım var lpg taktıracağım tek bir cümle ile hangi marka ve hangi ürünü taktırmamı önerirsiniz.. ? saygılar sunarım..
Merhaba Mehmet Bey,bilgilendirmeleriniz hoşuma gitti, teşekkür ederiz bu güzel bilgiler içinBayramdan önce 2003 model Avensis 2.0 Elegant Manuel 160 bin de araç satın aldım.LPG taktırmayı düşünüyorum, bazı sorularım olacak1- Bu araçlar LPG uyumlu mu?2- LPG taktırmayı tavsiye eder misiniz? Masrafım % kaç oranında düşer?3- Van'da oturuyorum, buralara yakın hangi Ustayı tavsiye edersiniz?cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
Arkadasların sorularına cevap geldikten sonra bnde ufak bir soru soracm :-)
İyi günler Mehmet Bey. Sie yönelttiğim sorularla umarım sıkmıyorumdur. Geçtiğimiz gün gaz bitti 20 liralık gaz aldım ancak 60kmyi sorunsuz bir şekilde aldım bazen sıkıştırarak bazen sakin kullanarak. Ama 60. kmde 4-5 bin devir aralığında vites değiştirmeye gittiğimde direk benzine geçti. Çok erken olduğunu bildiğim için manuel olarak tekrar lpgye geçirdim aracımı ve sakin kullanımla 40 km daha aynı gazla gittim. Bu bahsettiğim olay normal midir anlayamadım Çok az bir gaz kalmış olsa olabilir diyeceğim ama 40 km yolda az değil hani.
Merhaba Selman Bey ;Aracınız ve takılan sistem nedir?
Mehmet bey öncelikle merhabalar.Audi A3'lerde kullanılan 1.4 TFSİ motorlar sanırım 122 ya da 125 beygir yanlışsam düzeltin.Bu araçlarda turbo var mı?LPG dönüşümü yapılıyor mu?LPG dönüşümü yapılıyor ve de turbo varsa takılan LPG motora veya turboya herhangi bir zarar veriyor mu?Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
merhaba ustam benım sorunum var yardımcı olursanız çok sevınırım: aracım 99 toyota corolla luna emme gaz takılı dun istanbuldan yola çıktım aracın gas deposunda yarım depo gas var gasla gidiyorum bıraz gıttıkten sonra arac otomaık olarak benzıne gecıyor tekrar dugmeye basıyorum hemen benzıne gecırıyor durmadan aynı seyle karlılaştım sorunu veya sebebı nedir emme gas hakkında fikriniz nedir teşekkurler birde ustam araç gasa gecınde rollanti hiç sabıt durmuyor ıbre oynayıp duruyor bunun sebebı nedir?teşekkurler sagolun
Mehmet bey merhaba.2005 Makyajlı kasa Honda Jazz Elite aracımı yeni aldım. Sekiz bujili ve bobinli bir araç. Emme manifoltunun yapısından ötürü sökülerek montaj yapılması gerekiyormuş. Bu doğrumu ? Bulunduğum şehirdeki usta gerek yok derken Ankaradaki usta sökülerek yapılması gerektiğini söyledi.Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Yasin Bey ;Bahsettiğiniz aracın emme manifoltu diğer araçlardan farklı olarak iç kısımda ikiye ayrılır , yanlış yerden yapılacak manifolt delme işlemi sistemin çalışmamasına ve manifoltta ekstra 4 girişe daha (toplamda 8 girişe)açılmasına neden olacaktır. Şayet emme manifoltu sökülerek yapılırsa usta tam olarak nerden giriş yapacağını görecek ve daha sağlıklı bir işlem yapmış olacaktır. Tabi usta tecrübeli ise nerden deleceğini tam olarak biliyorum diyorsa ustamıza da bir şey söylemeyiz Bu arada ne marka lpg sistemi tercih edeceksiniz?
selamlar ustam yeni corolla cvt aldım henüz 1000 km de yılda 7-8 bin km yapıyorum bunun 5-6 bini uzun yolda kullanıyorum aracımıda 6-7 yıl sonra satarım bu durumda benim lpg taktırmamın maddi olarak bana faydası olurmu yoksa değmezmi cevaplarsanız sevinirim iyi çalışmalar.
Mehmet bey eski iki aracımda atiker ve brc vardı. Açıkçası ben bir fark göremedim. O yüzden uygun olsun diye Atiker düşünüyorum ama bulunduğum ilde pekte güvenemiyorum açıkçası. Birde stepne küçük olduğu için oraya koyulacak tank büyük gelecek. Küçük stepne ebatında LPG tankı varmı ?