Merhaba Hüseyin Bey ;
Benim tavsiyem sıralı sistem taktımanız. Emulatörlü sistem önerebilirler fakat bu sistemde 1.3 terrada rolanti sorunu yaşanacaktır.Selamlar...
SELAMUALEYKÜM..
Mehmet hocam 99 1.3 terra aracım var lpg taktıracağım tek bir cümle ile hangi marka ve hangi ürünü taktırmamı önerirsiniz.. ?
saygılar sunarım..
Naci Bey Merhaba ;
Toyota D4 ler LPG ile uyumlu değildir. Ben tavsiye etmiyorum. Selamlar...
Merhaba Mehmet Bey,
bilgilendirmeleriniz hoşuma gitti, teşekkür ederiz bu güzel bilgiler için
Bayramdan önce 2003 model Avensis 2.0 Elegant Manuel 160 bin de araç satın aldım.
LPG taktırmayı düşünüyorum, bazı sorularım olacak
1- Bu araçlar LPG uyumlu mu?
2- LPG taktırmayı tavsiye eder misiniz? Masrafım % kaç oranında düşer?
3- Van'da oturuyorum, buralara yakın hangi Ustayı tavsiye edersiniz?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
Ogüz Bey Merhaba ;
İşlerimin yoğunluğundan foruma çok sık giremez oldum ama sorunuzu cevaplandırmak isterim , buyrun
Arkadasların sorularına cevap geldikten sonra bnde ufak bir soru soracm :-)
İyi günler Mehmet Bey. Sie yönelttiğim sorularla umarım sıkmıyorumdur. Geçtiğimiz gün gaz bitti 20 liralık gaz aldım ancak 60kmyi sorunsuz bir şekilde aldım bazen sıkıştırarak bazen sakin kullanarak. Ama 60. kmde 4-5 bin devir aralığında vites değiştirmeye gittiğimde direk benzine geçti. Çok erken olduğunu bildiğim için manuel olarak tekrar lpgye geçirdim aracımı ve sakin kullanımla 40 km daha aynı gazla gittim. Bu bahsettiğim olay normal midir anlayamadım

Çok az bir gaz kalmış olsa olabilir diyeceğim ama 40 km yolda az değil hani.
Merhaba Selman Bey ;
Aracınız ve takılan sistem nedir?
İyi günler Mehmet Bey. Sie yönelttiğim sorularla umarım sıkmıyorumdur. Geçtiğimiz gün gaz bitti 20 liralık gaz aldım ancak 60kmyi sorunsuz bir şekilde aldım bazen sıkıştırarak bazen sakin kullanarak. Ama 60. kmde 4-5 bin devir aralığında vites değiştirmeye gittiğimde direk benzine geçti. Çok erken olduğunu bildiğim için manuel olarak tekrar lpgye geçirdim aracımı ve sakin kullanımla 40 km daha aynı gazla gittim. Bu bahsettiğim olay normal midir anlayamadım
Merhaba Selman Bey ;
Aracınız ve takılan sistem nedir?
Sizin tavsiyeniz üzerine BRC my11 taktırdım. Taktıralı yaklaşık 3bin km oldu.
Merhaba Selman Bey ;
Lpg deponuzdaki gaz basıncı azaldığında sistem otomatik olarak benzine geçiş yapar. Bu geçiş için minimum delta P değeri 500 mbar olmalıdır.Sizin aracınızda bu değer daha yüksek girilmiş ya da standart değer olan 700 mbarda bırakılmış olabilir. Tavsiyem servisinize gidip geçiş ayarları bölümünden minimum delta P değerini 500 Mbar ve bekleme süresini 1 saniye olarak değiştirmeniz şeklinde olacaktır. Selamlar...
Merhaba Mehmet Bey.Üzülerek sorumu güncelliyorum. Cevap verirseniz sevinirim. Öncelikle bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. 2013 model 1.6 Advance araç aldım 26 Ağustos 2013 tarihinde.İlerleyen zaman içinde aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum malumunuz benzin 4,96 oldu.LPG kiti olarak BRC MY-11 düşünüyorum ama, sizin düşüncelerinizin ve önerilerinizin de benim için önemi büyük. Ben BARTIN ili Amasra ilçesinde ikamet ediyorum.Bu bölgeye yakın (ANKARA da olabilir) tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Saygılarımla........
Mehmet bey öncelikle merhabalar.Audi A3'lerde kullanılan 1.4 TFSİ motorlar sanırım 122 ya da 125 beygir yanlışsam düzeltin.Bu araçlarda turbo var mı?LPG dönüşümü yapılıyor mu?LPG dönüşümü yapılıyor ve de turbo varsa takılan LPG motora veya turboya herhangi bir zarar veriyor mu?Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Erdem Bey ;
Bahsettiğiniz araç direkt enjeksiyon ve turbolu bir araçtır. Bu araçlara tavsiyem likit enjeksiyon montajı yaptırmanız.Detaylı bilgi aşağıdaki linkte mevcut.
Hyundai İX35 BRC LDI Montajı - Özençler Otogaz (Çorum)Mehmet bey öncelikle merhabalar.Audi A3'lerde kullanılan 1.4 TFSİ motorlar sanırım 122 ya da 125 beygir yanlışsam düzeltin.Bu araçlarda turbo var mı?LPG dönüşümü yapılıyor mu?LPG dönüşümü yapılıyor ve de turbo varsa takılan LPG motora veya turboya herhangi bir zarar veriyor mu?Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mehmet bey öncelikle merhabalar.Audi A3'lerde kullanılan 1.4 TFSİ motorlar sanırım 122 ya da 125 beygir yanlışsam düzeltin.Bu araçlarda turbo var mı?LPG dönüşümü yapılıyor mu?LPG dönüşümü yapılıyor ve de turbo varsa takılan LPG motora veya turboya herhangi bir zarar veriyor mu?Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
merhaba ustam benım sorunum var yardımcı olursanız çok sevınırım: aracım 99 toyota corolla luna emme gaz takılı dun istanbuldan yola çıktım aracın gas deposunda yarım depo gas var gasla gidiyorum bıraz gıttıkten sonra arac otomaık olarak benzıne gecıyor tekrar dugmeye basıyorum hemen benzıne gecırıyor durmadan aynı seyle karlılaştım sorunu veya sebebı nedir emme gas hakkında fikriniz nedir teşekkurler
birde ustam araç gasa gecınde rollanti hiç sabıt durmuyor ıbre oynayıp duruyor bunun sebebı nedir?
teşekkurler sagolun
Mehmet bey merhaba.
2005 Makyajlı kasa Honda Jazz Elite aracımı yeni aldım. Sekiz bujili ve bobinli bir araç.
Emme manifoltunun yapısından ötürü sökülerek montaj yapılması gerekiyormuş. Bu doğrumu ? Bulunduğum şehirdeki usta gerek yok derken Ankaradaki usta sökülerek yapılması gerektiğini söyledi.
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Nuh Bey ;
Bu tip benzine geçiş sorunlarının birden çok nedeni olabilir ; sorunu tam olarak anlamak için araca bilgisayar ile bağlanıp sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını görmek lazım. Muhtemel nedenler ;
*Selenoıd valfler çalışmıyor
*basınç sensörü , ısı sensörü ,map sensörü çalışmıyor
*elektiriksel sorunlar
Emme gaz yaygın olmayan, kalite açısından çok iyi olmayan , piyasanın orta sınıf bir ürünüdür. Yetkili servisini bulursanız şanslısınız. Geçmiş olsun ,selamlar...
merhaba ustam benım sorunum var yardımcı olursanız çok sevınırım: aracım 99 toyota corolla luna emme gaz takılı dun istanbuldan yola çıktım aracın gas deposunda yarım depo gas var gasla gidiyorum bıraz gıttıkten sonra arac otomaık olarak benzıne gecıyor tekrar dugmeye basıyorum hemen benzıne gecırıyor durmadan aynı seyle karlılaştım sorunu veya sebebı nedir emme gas hakkında fikriniz nedir teşekkurler
birde ustam araç gasa gecınde rollanti hiç sabıt durmuyor ıbre oynayıp duruyor bunun sebebı nedir?
teşekkurler sagolun
Merhaba Yasin Bey ;
Bahsettiğiniz aracın emme manifoltu diğer araçlardan farklı olarak iç kısımda ikiye ayrılır , yanlış yerden yapılacak manifolt delme işlemi sistemin çalışmamasına ve manifoltta ekstra 4 girişe daha (toplamda 8 girişe)açılmasına neden olacaktır. Şayet emme manifoltu sökülerek yapılırsa usta tam olarak nerden giriş yapacağını görecek ve daha sağlıklı bir işlem yapmış olacaktır. Tabi usta tecrübeli ise nerden deleceğini tam olarak biliyorum diyorsa ustamıza da bir şey söylemeyiz
Bu arada ne marka lpg sistemi tercih edeceksiniz?
Mehmet bey merhaba.
2005 Makyajlı kasa Honda Jazz Elite aracımı yeni aldım. Sekiz bujili ve bobinli bir araç.
Emme manifoltunun yapısından ötürü sökülerek montaj yapılması gerekiyormuş. Bu doğrumu ? Bulunduğum şehirdeki usta gerek yok derken Ankaradaki usta sökülerek yapılması gerektiğini söyledi.
Şimdiden teşekkür ederim.
selamlar ustam yeni corolla cvt aldım henüz 1000 km de yılda 7-8 bin km yapıyorum bunun 5-6 bini uzun yolda kullanıyorum aracımıda 6-7 yıl sonra satarım bu durumda benim lpg taktırmamın maddi olarak bana faydası olurmu yoksa değmezmi cevaplarsanız sevinirim iyi çalışmalar.
Merhaba Yasin Bey ;
Bahsettiğiniz aracın emme manifoltu diğer araçlardan farklı olarak iç kısımda ikiye ayrılır , yanlış yerden yapılacak manifolt delme işlemi sistemin çalışmamasına ve manifoltta ekstra 4 girişe daha (toplamda 8 girişe)açılmasına neden olacaktır. Şayet emme manifoltu sökülerek yapılırsa usta tam olarak nerden giriş yapacağını görecek ve daha sağlıklı bir işlem yapmış olacaktır. Tabi usta tecrübeli ise nerden deleceğini tam olarak biliyorum diyorsa ustamıza da bir şey söylemeyiz
Bu arada ne marka lpg sistemi tercih edeceksiniz?
Mehmet bey eski iki aracımda atiker ve brc vardı. Açıkçası ben bir fark göremedim. O yüzden uygun olsun diye Atiker düşünüyorum ama bulunduğum ilde pekte güvenemiyorum açıkçası.
Birde stepne küçük olduğu için oraya koyulacak tank büyük gelecek. Küçük stepne ebatında LPG tankı varmı ?
Merhaba Vedat Bey ;
Öncelikle aracınız hayırlı olsun , güzel günlerde kullanın. Yeni Corollayı ben çok beğeniyorum ; gerek tasarımı gerekse valve matic 132 HP lik motoru oldukça başarılı. Bu araçlarda BRC de tam uyumlu. Aracınızı 6 yıl satmayıp bineceğinizi düşünürsek size LPG yi kesinlikle tavsiye ederim. Ama her zaman söylediğim gibi ; doğru ürün , doğru montaj , doğru kalibrasyon ile aracınızı uzun yıllar sorunsuz lpg ile kullanabilirsiniz.
selamlar ustam yeni corolla cvt aldım henüz 1000 km de yılda 7-8 bin km yapıyorum bunun 5-6 bini uzun yolda kullanıyorum aracımıda 6-7 yıl sonra satarım bu durumda benim lpg taktırmamın maddi olarak bana faydası olurmu yoksa değmezmi cevaplarsanız sevinirim iyi çalışmalar.
Merhaba ;
Aracınızın stepne havuzunun yüksekliği malesef simit depo ile aynı seviyede olmayacaktır.Bu ölçülere uygun stepne depo ve şamandra malesef yok.Montaj sonrası deponun kenarları köpük ile desteklenmeli. Marka konusunda umarım yanılmazsınız. Önceki atiker takılı aracınız neydi bilmiyorum ama jazz ın rolantisi ve arıza lambası konusunda iyi bir cihaza ve ustaya ihtiyacı olacaktır.Şimdiden lpg li güzel günler dilerim...
Mehmet bey eski iki aracımda atiker ve brc vardı. Açıkçası ben bir fark göremedim. O yüzden uygun olsun diye Atiker düşünüyorum ama bulunduğum ilde pekte güvenemiyorum açıkçası.
Birde stepne küçük olduğu için oraya koyulacak tank büyük gelecek. Küçük stepne ebatında LPG tankı varmı ?