mehmet bey ben yogun olarak gaz azken yaptığına dikkat ettim ama seviye biraz yüksek olduğunda bukadar yoğun yapmıyor
Merhaba ;
BRC servisine gittiğinizde MAP (Manifolt basınc değerinin) çalıştığından emin olsunlar ayrıca geçiş bölümünde benzine geçiş için minimum delta P değerine ve bekleme süresine göz atın. Düşük bir değer girdilerse araç benzine geçmesi gerekirken geçemeyip teklemeler yapabilir.Lütfen sonucnu bizimle burdan paylaşın.Selamlar...
mehmet bey ben yogun olarak gaz azken yaptığına dikkat ettim ama seviye biraz yüksek olduğunda bukadar yoğun yapmıyor
Merhaba ;
ayrıca geçiş bölümünde benzine geçiş için minimum delta P değerine ve bekleme süresine göz atın. Düşük bir değer girdilerse araç benzine geçmesi gerekirken geçemeyip teklemeler yapabilir..
mehmet bey bu söylediğiniz benim kafama takıldı hatta bir şey hatırlattı bir ara bagajla işim olmustu ve tankı yerinden oynattık uzun yola çıktım bir türlü gaza geçmiyordu belli bir süreden sonra uyarı verip benzine geçiyordu ozaman brcye götürdüm şamandıra yukarda kalmış dedi sonrasında bir ayarlamalarla oynadı ve sonra bu durum oluştu söylediğiniz konu üzerinde özellikle duracam ve yazdığınız açıklamayı not ettim onlara anlatacam bu durumu çok teşekkürler en kısa sürede paylaşırım
Muhtemelen ayarınızı yapan usta araç benzine çabuk geçmesin diye geçiş parametreleri bölümünde bahsettiğim değişikliği yaptı ve sorununuza kismi bir çözüm üretti. Fakat sizin aracınızdaki benzine geçme sorununu çözmeden geçiş parametreleri ile oynayarak biraz kurnazlık yapmış ustamız

Sorununuz için tekrardan servise gidiniz . Selamlar...
mehmet bey bu söylediğiniz benim kafama takıldı hatta bir şey hatırlattı bir ara bagajla işim olmustu ve tankı yerinden oynattık uzun yola çıktım bir türlü gaza geçmiyordu belli bir süreden sonra uyarı verip benzine geçiyordu ozaman brcye götürdüm şamandıra yukarda kalmış dedi sonrasında bir ayarlamalarla oynadı ve sonra bu durum oluştu söylediğiniz konu üzerinde özellikle duracam ve yazdığınız açıklamayı not ettim onlara anlatacam bu durumu çok teşekkürler en kısa sürede paylaşırım
Çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Bilinçlendirdiniz beni ve arkadaşlarımızı

selman bey merhaba bendede aynı sorun var göstergeyle alakalı size nekadara mal oldu gösterge değişimi
Merhaba Zeki bey, benim göstergeyi garanti kapsamında değiştirdiler o yüzden fiyat konusunda size bilgi veremeyeceğim.
Bilgilendirmeler güzel olmuş teşekkür ederim. :
merhaba mehmet bey 2009 model corolla1.6 comfort aldım lpg taktırmayı dusunuyorum.ne onerırsınız arkadaslarla ara ara konusuyoruz cogunluk lavato ve brc dıyor. sıvas _gemerekte ıkamet edıyorum.sımdıden tesekkurler...
merhaba mehmet bey.. ben yeni mezun bir makine mühendisiyim ve lpg konusunda merak ettiğim bazı şeyler var.. birinci ağızdan öğrenmek için size danışayım dedim.. izin verirseniz sorularımı aşağıda sıralayayım:
- brc'lerde lpg'nin tanklarda depolanma basıncı ve silindire püskürtülme basıncı marka ve modellere göre değişir ama ortalama olarak kaç bar acaba?
- aynı otomobilde lpg ile benzinin püskürtülme basıncı arasında bir fark var mıdır ? varsa ne kadar ?
- minimum delta P denilen değer neredeki basınçlar arasındaki farkı göstermekte ??
- lpg beyinleri nasıl bir algoritma kullanır? basitçe özetlerseniz çok sevinirim ve farklı markalar arasındaki farklar hakkında bilgi sahibiyseniz daha çok sevinirim.. hangi çıkış değerlerini okuyup neye göre hesaplama yapar.. hesaplamalarda benzinden farklı bir parametre var mıdır ve sizce olmalı mıdır?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim, lpg ve lpg teknolojilerinin gelişimi konusuyla ilgilenmek isteyen bir mühendis olarak başlangıç aşamasında değerli bilgileriniz bana çok yardımcı olacaktır..
Merhaba Hasan Bey ;
Öncelikle mesleki hayatınızın başında olmanızdan dolayı başarılar diler , çoğu makina mühendisinin Lpg yetki belgesi olmasına rağmen LPG Hakkında yeterli bilgiye sahip olmamasına rağmen sizin bu konuya ilgili olmanızdan dolayı tebrik ederim. Sorularınıza kısaca cevap vermek gerekirse ;
*LPG sistemlerinde saklama basıncı 10 bar civarında püskürtme basıncı 1200 ile 1500 mb civarındadır.
*Atmosferik araçlarda benzin püskürtme basıncı 3 bar civarındadır. LPG de ise yukarıda belirttiğimiz 1200-1500 mb civarındadır ve aradaki farkın her hangi bir önemi bulunmamaktadır
*Minimum Delta P basitçe regulatör basıncı - Manifolt basıncı diyebiliriz ya da basitçe aracın benzine geçmesi için eşik gaz basınç değeridir. Bizim sistemlerimiz de bu değer 700 mb dır.
*LPG sistemi manfold basıncı, devir ve benzin kontrol ünitesinin hesapladığı enjeksiyon sürelerini kullanır. LPG sistemi ilgili verileri kullanarak ayni değerlerin LPG de çalışma sırasında da oluşması için gerekli LPG enjektör enjeksiyon süresini hesaplar. Selamlar...
merhaba mehmet bey.. ben yeni mezun bir makine mühendisiyim ve lpg konusunda merak ettiğim bazı şeyler var.. birinci ağızdan öğrenmek için size danışayım dedim.. izin verirseniz sorularımı aşağıda sıralayayım:
- brc'lerde lpg'nin tanklarda depolanma basıncı ve silindire püskürtülme basıncı marka ve modellere göre değişir ama ortalama olarak kaç bar acaba?
- aynı otomobilde lpg ile benzinin püskürtülme basıncı arasında bir fark var mıdır ? varsa ne kadar ?
- minimum delta P denilen değer neredeki basınçlar arasındaki farkı göstermekte ??
- lpg beyinleri nasıl bir algoritma kullanır? basitçe özetlerseniz çok sevinirim ve farklı markalar arasındaki farklar hakkında bilgi sahibiyseniz daha çok sevinirim.. hangi çıkış değerlerini okuyup neye göre hesaplama yapar.. hesaplamalarda benzinden farklı bir parametre var mıdır ve sizce olmalı mıdır?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim, lpg ve lpg teknolojilerinin gelişimi konusuyla ilgilenmek isteyen bir mühendis olarak başlangıç aşamasında değerli bilgileriniz bana çok yardımcı olacaktır..
Merhaba Volkan Bey ;
Gerek işlerin yoğunluğu gerekse bu haftasonu Çorum'da yapacağımız Oto Drag yarışmasının hazırlıklarından dolayı geç cevap vermek durumunda kaldım , kusura bakmayın. Sivas ilinde ERKAY LPG ve SURTAŞ LPG 'ye gidip selamlarımı iletebilirsiniz , gerekli ilgi ve alakayı göstereceklerdir. BRC'niz şimdiden hayırlı olsun...
merhaba mehmet bey 2009 model corolla1.6 comfort aldım lpg taktırmayı dusunuyorum.ne onerırsınız arkadaslarla ara ara konusuyoruz cogunluk lavato ve brc dıyor. sıvas _gemerekte ıkamet edıyorum.sımdıden tesekkurler...
Aracıma landırenzo marka lpg taktırdım şuan için bir problem yok ama araba yol alırken ekranda menzil olarak gözüken rakam düşüyor araç lpg ile gittiğini bilmediği için araç km yapınca otomatik olarak sadece benzin ibresinimi düşürüyor acaba depo dolu iken benzin ışığının yanması gibi birşey yapabilirmi?
Abdullah Bey Merhaba ;
Yol bilgisayarı olan araçlarda lpg ile giderken menzil düşecekitir , dönem dönem yeni benzin aldığınızda kendisini resetleyecektir.
Aracıma landırenzo marka lpg taktırdım şuan için bir problem yok ama araba yol alırken ekranda menzil olarak gözüken rakam düşüyor araç lpg ile gittiğini bilmediği için araç km yapınca otomatik olarak sadece benzin ibresinimi düşürüyor acaba depo dolu iken benzin ışığının yanması gibi birşey yapabilirmi?
Merhaba Mehmet Bey.Öncelikle bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. 2013 model 1.6 Advance araç aldım 26 Ağustos 2013 tarihinde.İlerleyen zaman içinde aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum malumunuz benzin 5,08 oldu.LPG kiti olarak BRC MY-11 düşünüyorum ama, sizin düşüncelerinizin ve önerilerinizin de benim için önemi büyük. Ben BARTIN ili Amasra ilçesinde ikamet ediyorum.Bu bölgeye yakın (ANKARA da olabilir) tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? Saygılarımla........
Merhaba Mehmet Bey,
bilgilendirmeleriniz hoşuma gitti, teşekkür ederiz bu güzel bilgiler için
Bayramdan önce 2003 model Avensis 2.0 Elegant Manuel 160 bin de araç satın aldım.
LPG taktırmayı düşünüyorum, bazı sorularım olacak
1- Bu araçlar LPG uyumlu mu?
2- LPG taktırmayı tavsiye eder misiniz? Masrafım % kaç oranında düşer?
3- Van'da oturuyorum, buralara yakın hangi Ustayı tavsiye edersiniz?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
SELAMUALEYKÜM..
Mehmet hocam 99 1.3 terra aracım var lpg taktıracağım tek bir cümle ile hangi marka ve hangi ürünü taktırmamı önerirsiniz.. ?
saygılar sunarım..
Arkadasların sorularına cevap geldikten sonra bnde ufak bi soru soracm :-)
Merhaba Mehmet bey ben 1.33 aurisime sizin bayiide lpg taktırmak istiyorumda yalnız hafta sonları gelebilirim, gelmeden önce randevu almam gerekiyormu, ne kadar sürer lpg takılması, birde fiyat ne kadar ve kaç taksit yapıyorsunuz acaba...
Mehmet Bey Merhaba,
İzmir'de tavsiye edeceğiniz BRC yetkili Servisi Var mı acaba?
Merhaba ;
İzmir 2A Yasin Akdağ'a lütfen selamlarımı iletin.
Mehmet Bey Merhaba,
İzmir'de tavsiye edeceğiniz BRC yetkili Servisi Var mı acaba?
Merhaba Hakan Bey ;
Aracınıza uygun ürün BRC MY11 . Montaj süresi 7 saat montaj fiyatı 1.600 TL 10 taksıttır. Şehir dışına özel 100 TL indirimimiz mevcut. Randevu için lütfen 364-2135173 nolu telefondan Burhan Bey ile görüşebilirsiniz. Selamlar...
Merhaba Mehmet bey ben 1.33 aurisime sizin bayiide lpg taktırmak istiyorumda yalnız hafta sonları gelebilirim, gelmeden önce randevu almam gerekiyormu, ne kadar sürer lpg takılması, birde fiyat ne kadar ve kaç taksit yapıyorsunuz acaba...