Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 745706 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #180 : Ağustos 28, 2010, 01:45:02 »
Mehmet bey merhaba,
Daha önce biri focus diğeri corolla verso olmak üzere 2 aracıma sizin de tavsiye etmiş olduğunuz hakikaten çok tecrübeli bir serviste üstelik yakınım :) BRC sequent 24 uygulattım...
İki araçta da çok enteresandır yaklaşık 50.000 km.sonra süpap problemleri oluştu.
Hadi focusunki 800 Tl.ye değiştidi de çok üzülmedim...Ama "Versoya 3000 TL.den motor kapağı açar bakarız kaça kaparız sonra belli olur denince (serviste) çok canım sıkıldı.Öyle ya tasarrufu süpaplara veriyoruz:)

Şu anda 15.000km.de 10 aylık 1.33 lt.Corollam var.Akıllanmadık hala LPG tasarrufuna içim gidiyor.Toyotası olan taksicilerle konuşup 100-200 bin devirenleri görünce imreniyor ve şaşırıyorum.
Size 2 şey soracağım;
  1-İki farklı marka ve modelde de yaklaşık aynı km.lerde süpap kesmesi tesadüf müdür? Şanssızlık mıdır? İkisi de aynı yere taktırıldı ve aynı marka olduğuna göre BRC mi,montaj atelyesi mi,yoksa her zaman aynı yerden aldığım otogaz mı (Milangaz) sebeptir bu durumlara...
  2-Şu anki aracımı uzun km.ler kullanmak istediğime ve garanti devam ettiğine göre,sona eren motor garantisi yerine kesinlikle kendi garantisini verecek,motor gücü zaten sınırlı olduğundan çekişi hiç etkilemeyecek ve kesinlikle ayar vs.gerektirmeyecek zengin-fakir karışım olayına girmesi imkansız (sanırım o zaman süpap problemi de olmayacak),rölanti titreme,stop etme,geç marş alma vs.hiçbir sorun çıkarmayacak bir marka ve usta olarak ne önerirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,başarılarınızın devamını dilerim.
Selam ve saygılarımla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ağustos 28, 2010, 01:45:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ağustos 28, 2010, 14:31:51 »
teşekkürler mehet bey ilginiz için.
Bu sorun çözülemeyecek bir sorun değil ,muhakak tecrübeli bir serviste sorun giderilecektir.Zavolli Polaris ile muhakak görüşün size kesinlikle yardımcı olacaklardır ,size yönlendirmede bulunurlar.Şimdiden geçmiş olsun

Zavolli Merkez  : 0232.458 5373
Zavolli İst Müd : 0216.466 9333

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ağustos 28, 2010, 14:32:52 »
siszede teşekkür edrim edrim alper bey.
Güven bey kesinlikle merkezi arayın bence, servise boş boş gidip durmanızın önüne geçecektir. Benim aracımda arıza ışığı problemi vardı daha önceki mesajlarımı da belki okumuşsunuzdur. Atikerin merkezine mail attıktan sonra beni bana yakın bir servise yönlendirdiler. 1 seferde sorunum çözülmedi gerçi ama yinede geçen salı günü tekrar yapılan ayar sonucu şu anda sorunum çözülmüş durumda. Atiker merkez bu süre zarfında hep arayıp ne zaman ayara gidebileceğimi ve sorunun çözülüğ çözülmediğini takip etti. Şikayetimi böyle kararlılıkla takip etmeleri beni memnun etti ama bir ayarın bu kadar süre sonunda anca çözülmesi baya bir canımı sıktı. Böyle küçük şeylerden insan aracından soğuyor malesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Ağustos 29, 2010, 16:16:52 »
Benim benzinden lpg ye geçiş için tavsiye ettiğim minimum sıcaklık değeri 30 derecedir, geçiş için bekleme süresi olan 5 saniye de ideal bir süredir fakat bunu altında geçişleri tavsiye etmiyorum.Selamlar...

Selam Mehmet Özenç bey size bir sorum olacak aracımda zavoli marka sıralı sistem takılı, aracı ilk çalıştırmada 30 derece sıcaklığa ve gaza geçiş süresinide 5 saniyeye ayarlamalarını söyledim fazla benzin yakmaması açısından bunun bir zararı olurmu yada olması gereken değerler nasıl olmalıdır yardımlarınız için şimdiden teşekkürler   
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #184 : Ağustos 29, 2010, 16:19:33 »
Merhabalar;

Dıştan boğazlı tanklar Verso ,zafira , Land cruiser vb 7 koltuklu araçlar için özel olarak üretilmiş aracın alt kısmına(     http://www.ozenclerotogaz.com.tr/montaj_ornekleri.php?marka_id=16&model_id=33 )  monte edilen özel tanklardır .Bu tankların hemen altına darbelere karşı muhafaza sacı takılmaktadır bu sebeble çok güvenlidir.Toyota Verso araçlarda gerek iç tarafa konan silindir tank, gerekse aracın altına yerleştirilen dıştan boğazlı tanklar 41 lt dir.Selamlar...

birde sitenizde bu araçlar için özel olarak uretilen dıştan şamandıralı tank montajlarını da yapmaya başladık diyor bunlar stepne yerine mi takılıyor yoksa araçtan bağımsız mı bağlanıyor. ben doğu anadoluda yaşadığım için bulunduğum yer dağlık açıkcası tankı vurduğumda nasıl bir problemle karşılaşırım. birde 7 koltuklu bir versoya bagaja bir koltuğu iptal edip montaj yapmışsınız taktığınız tank stepneye koyacağınız ya da şamandıralı tan ktan dahamı büyük. kolay gelsin
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Ağustos 29, 2010, 16:49:07 »
Merhabalar ;

Gerçekten çok talihsiz iki tecrübe yaşamışsınız öncelikle geçmiş olsun ve umarım tekrar yaşamazsınız.Sorularınızı şöyle yanıtlayabilirim ;

1) Böyle bir sorunun açıklaması  ne teasadüf ne de şanssızlık ; kesinlikle teknik bir nedeni olmalı : ) Aldığınız gazın bunda etkili olduğunu düşünmüyorum ,Markanın genel özelliklerini de dikkate aldığımızda (üründe bir arıza yoksa örneğin lpg enjektörlerinin belli devirlerde açık kalmasıyla subabın zarar görmesi ki bu arıza aracın sürüş konforuna da etki edeceğinden siz bunu çok rahat farkedip servise başvururdunuz) BRCgaz sisteminin buna neden olması da düşük bir ihtimal . Geriye yapılan kalibrasyonun yanlış olma ihtimali ya da sizin periodik olarak bakımlara gitmemeniz ya da periodik bakımlarda yetkili servisin sadece flitre değiştirip rolantide aracı bilgisayara bağlayıp  sizi göndermesi kalıyor : )

2) sqnt 24 yaklaşık 2.5  yıldır piyasada yok ,yani bu montajlar 2 yıl öncesinin montajları olmalı.İnsanlar gün geçtikçe yeni şeyler öğrenip tecrübe kazanıyorlar ,örneğin 2004 yılında sıralı sistem montajı yapan firmamda lpg ayarlarını yine kendim yapıyordum fakat o zamanki yaptıklarımın şimdiki mapping ayarlarının yanında tam bir katliam olduğunu itiraf etmeliyim.Demem o ki şuan çok tecrübeli bir servis zamanında yanlış kalibrasyon yapıp bu soruna neden olmuş da olabilir , tabi bizim söylediklerimiz ihtimal dahilinde olan varsayımlar.Siz yine o size yakın olan tecrübeli bayi arkadaş ile görüşebilirsiniz  : ) fakat Ankara lpg piyasasının en hızlı olduğu il ve en hızlı montajların yapıldığı lpg servisleri burada bu sebeble kesinlikle montaj işi aceleye gelmesin ve özellikle aracınıza montaj sonrası EOBD cihazı ile yol ayarı yapılmasını isteyiniz.

3) Şuan yetkili 2A BRC servislerinde araçlarına BRC marka sıralı sistem taktıran  tüm kullanıcılar 3.ŞAHIS MALI MESULİYET SİGORTASI'na sahip oluyor.Bu nedemek? Şayet aracınızda lpg kaynaklı bir motor sorunu oluşursa ya da Allah muhafaza yangın gibi bir durum meydana gelirse BRC olarak bu araçtaki masrafı 25.000 tl ye kadar biz karşılıyoruz.Bu sebeble artık tasarruflar subablara gitmeyecek böyle bir masrafı 2A Mühendsilik karşılayacak.

Selamlar...

Mehmet bey merhaba,
Daha önce biri focus diğeri corolla verso olmak üzere 2 aracıma sizin de tavsiye etmiş olduğunuz hakikaten çok tecrübeli bir serviste üstelik yakınım :) BRC sequent 24 uygulattım...
İki araçta da çok enteresandır yaklaşık 50.000 km.sonra süpap problemleri oluştu.
Hadi focusunki 800 Tl.ye değiştidi de çok üzülmedim...Ama "Versoya 3000 TL.den motor kapağı açar bakarız kaça kaparız sonra belli olur denince (serviste) çok canım sıkıldı.Öyle ya tasarrufu süpaplara veriyoruz:)

Şu anda 15.000km.de 10 aylık 1.33 lt.Corollam var.Akıllanmadık hala LPG tasarrufuna içim gidiyor.Toyotası olan taksicilerle konuşup 100-200 bin devirenleri görünce imreniyor ve şaşırıyorum.
Size 2 şey soracağım;
  1-İki farklı marka ve modelde de yaklaşık aynı km.lerde süpap kesmesi tesadüf müdür? Şanssızlık mıdır? İkisi de aynı yere taktırıldı ve aynı marka olduğuna göre BRC mi,montaj atelyesi mi,yoksa her zaman aynı yerden aldığım otogaz mı (Milangaz) sebeptir bu durumlara...
  2-Şu anki aracımı uzun km.ler kullanmak istediğime ve garanti devam ettiğine göre,sona eren motor garantisi yerine kesinlikle kendi garantisini verecek,motor gücü zaten sınırlı olduğundan çekişi hiç etkilemeyecek ve kesinlikle ayar vs.gerektirmeyecek zengin-fakir karışım olayına girmesi imkansız (sanırım o zaman süpap problemi de olmayacak),rölanti titreme,stop etme,geç marş alma vs.hiçbir sorun çıkarmayacak bir marka ve usta olarak ne önerirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,başarılarınızın devamını dilerim.
Selam ve saygılarımla
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #186 : Ağustos 30, 2010, 16:35:10 »
Çok fazla Atiker Ustası tanımam ama Ankara da Atiker de takan çok eski ve çok tecrübeli bir ustanın bilgilerini gönderiyorum.Umarım yardımcı olur .Selamlar...

Mehmet bey iyi akşamlar. 1.3 2000 model yaris marka araçta Atiker marka kit takılı. Aracın rolantide titreme sorununu bir türlü gideremedim. Ayar yapılıyor 1, 1.5 ay sonra tekrar titreme başlıyor. Yaklaşık 15 - 20 gündürde gaz pedalında titreme başladı. benzinde iken rolantide tireme ve ya gaz pedalında titreme sorunu olmuyor. Ankara'da ikamet etmekteyim, usta usta dolaşmaktan sıkıldım iyi bir usta tavsiye ederseniz sevinirim. 
Mehmet bey iyi akşamlar. 1.3 2000 model yaris marka araçta Atiker marka kit takılı. Aracın rolantide titreme sorununu bir türlü gideremedim. Ayar yapılıyor 1, 1.5 ay sonra tekrar titreme başlıyor. Yaklaşık 15 - 20 gündürde gaz pedalında titreme başladı. benzinde iken rolantide tireme ve ya gaz pedalında titreme sorunu olmuyor. Ankara'da ikamet etmekteyim, usta usta dolaşmaktan sıkıldım iyi bir usta tavsiye ederseniz sevinirim. 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Ağustos 31, 2010, 21:41:10 »
Mehmet bey bir sorum daha olacak.
Eski sequent 24 ile,BRC nin yeni sistemi arasında işletim sistemi anlamında fark var mı acaba?Yani mekanik değil de daha hassas kalibarasyon vs.anlamında?
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #188 : Eylül 01, 2010, 01:47:17 »
Tabıkı cok fark var.En buyuk fark MY07 lerde kullanılabılen plug and drıwe ( tak ve sur ) programıdır.bu program sayesınde lpg ecusu oto kalıbrasyon yaparken daha fazla verıden bılgı alarak otokalıbrasyon yapıyor yanı sıstemın ayarı otomatık yaparken meydana gelen hata aralıgı cok dar.Bu program standart bır ustadan daha ıyı bır ayar yapıyor ama tabıkı 0 hata ıle mappıng yapamaz. Ayrıca Tıp ın ,Tıp out ,cut off soguk motor stratejesı ,oem map , vs vs gıbı daha profesyonel mappıng yapmak ıcın tum ımkanları sunuyor.Tabıkı Sqnt24de de buna benzer ozellıkler var ama plug and drıwe cok daha gelısmıs bır yazılım.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #189 : Eylül 01, 2010, 16:05:38 »
Merhaba Mehmet Bey verdiğiniz bilgiler için tüm site adına gerçekten teşekkür ederim... :alkis:

Benim sorunumda şöyle Aracım 98 model  toyota carina 2000 ...İstanbul Anadolu yakasındayım.Geçtiğimiz nisanda Atiker kit taktırmışlar ben aracı sonra satın aldım.(ben olsam asla Atiker taktırmazdım ama neyse) araçta o zamandan beri soğukken kalkışlarda 1,2 hatta 3 viteslerde çok şiddetli vuruntu silkeleme ve genelde gaz yememe (zengin karışım gibi) var hatta bu zaman içindede biraz arttı.Tahmin ettiğiniz üzre çok gidip geldim sorunu çözemediler birçok parça belkide gereksiz yere değiştirdim mesela ateşleme bobiini dediler değğiştim bujiler buji kabloları değişti.Kelebek boğazını temizlettim.Bizim araçlarda maf sensörü olmadığı Map sensörü olabilir dedim yada Lamda sensörü,devir,rolanti sensörü olabilir dedim ama problem sadece gazda var benzinde sıkıntı yok o yüzden sensörleri değiştirmedim. Aracı Obd ye bağlatmadım.Ama aylardır bu sorunuda aşamadım, sıkıldım artık.Derken bi sorunum daha çıktı gaza çok geç geçiyor artık araç yani 3 km gitmeden yada bazen hararet 90 olsa dahi geçmiyor hatta çok nadir giderken bir ara benzine geçip sonra tekrar gaza dönüyor ..Bu durumu termostat arızasıdır dediler henüz baktırmadım..Zaten Atikeri sevmezdim söktürmeyi düşünüyorum italyan sisteme geçmeyi planlıyorum ancak ücret iadesi yapmazlar bende geçmişken direkt CNG geçişi yapayım diyordum yani şimdi geçsem yarın birgün CNG tamamen yaygın olcak tekrar masraf :)
Sonuç olarak MEHmet Bey;
Benim bu sorunlarım için sizden bir bilgi almadan haraket etmeyi düşünmedim.Lütfen yardımcı olurmusunuz değerli görüş ve derin bilginizle.
Uzun yazdığım için kusura bakmayın dğer arkadaşlarımda haklarını helal etsinler. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #190 : Eylül 01, 2010, 18:34:37 »
Merhaba Erkan Bey ;

Soğuk motorda yaşadığınız bu sorunun bir kaç nedeni olabilir ;

a) Enjektör nozzlları büyük takılmış olabilir ,kontrol edilmeli
b) Enjektörlerde sorun olablir ,kontrol edilmeli
c) Enjektör hortumları gereğinden fazla uzun olabilir ,kısaltılmalı
d) Regulatörün diyaframı yırtılmış olabilir( bir dönem atiker regulatörlerin hepsinde aynı sorun vardı) vakum hortumundan emme manifoltuna gaz verebilir bu ise yine aracın teklemesine neden olur.Tesbit için regulatörden çıkan vakum hortunu çıkartın  ,emiş yapması gerekirken dışarıya lpg gazı veriyorsa Regulatör değiştirilmeli
e) Regulatörün ısısı artmaz , gazı yoğunlaştıramaz bu ise yine teklemeye neden olur .Bilgisayar programından ısı derecesi kolayca anlaşılabilir.Su bağlantısı kontrol edilmeli.

Diğer problem olan sistemin benzinden gaza geç geçmesinin nedeni (daha önce böyle bir problem yaşamadığınız için sadece ısı sensöründe yoğunlaşıyorum) lpg regulatörü üzerindeki ısı sensörünün çalışmaması olabilir ; bunu anlamanın da yolu çok basit.İlk çalıştırmada aracı bilgisayara bağlatın ve ekrandan regulator ısısını takıp ettırın bu sayede nokta atışı yapılabilir.
Ayrıca devir bağlantısında da sorun olabilir ;sistem devri algılamadığı için lpg ye geçiş yapmaz.Bu sorunda ekrandan hemen tesbit edilebilir.Umarım sonuca ulaşabilmeniz için az da olsa yardımcı olabilmişimdir .Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #191 : Eylül 02, 2010, 10:08:08 »
Merhaba Erkan Bey ;

Soğuk motorda yaşadığınız bu sorunun bir kaç nedeni olabilir ;

a) Enjektör nozzlları büyük takılmış olabilir ,kontrol edilmeli
b) Enjektörlerde sorun olablir ,kontrol edilmeli
c) Enjektör hortumları gereğinden fazla uzun olabilir ,kısaltılmalı
d) Regulatörün diyaframı yırtılmış olabilir( bir dönem atiker regulatörlerin hepsinde aynı sorun vardı) vakum hortumundan emme manifoltuna gaz verebilir bu ise yine aracın teklemesine neden olur.Tesbit için regulatörden çıkan vakum hortunu çıkartın  ,emiş yapması gerekirken dışarıya lpg gazı veriyorsa Regulatör değiştirilmeli
e) Regulatörün ısısı artmaz , gazı yoğunlaştıramaz bu ise yine teklemeye neden olur .Bilgisayar programından ısı derecesi kolayca anlaşılabilir.Su bağlantısı kontrol edilmeli.

Diğer problem olan sistemin benzinden gaza geç geçmesinin nedeni (daha önce böyle bir problem yaşamadığınız için sadece ısı sensöründe yoğunlaşıyorum) lpg regulatörü üzerindeki ısı sensörünün çalışmaması olabilir ; bunu anlamanın da yolu çok basit.İlk çalıştırmada aracı bilgisayara bağlatın ve ekrandan regulator ısısını takıp ettırın bu sayede nokta atışı yapılabilir.
Ayrıca devir bağlantısında da sorun olabilir ;sistem devri algılamadığı için lpg ye geçiş yapmaz.Bu sorunda ekrandan hemen tesbit edilebilir.Umarım sonuca ulaşabilmeniz için az da olsa yardımcı olabilmişimdir .Selamlar...

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim Mehmet Bey.. Söylediklerinizi yapmaya çalışacağım..Ancak şu regulatör ısı sensöründen haberim yoktu onların dedikleri hani startta 35 derece motor sıcaklığı ayarlıyoruzya o sıcaklık bilgisini termostattan okuyor termostat sağlıklı bilgi gönderemediği içinde sistem gaza geç geçiyor ,siz termostatınıza baktırın demişlerdi.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Eylül 02, 2010, 12:08:06 »
MEHMET bey lpg konusunda ki aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederiz. ben ağustos 2010 da auris (2011 valfmatik motorlu) sıfır araç aldım. araç şu an 1300km de lpg taktırmak istiyorum.önerileriniz nedir brc düşünüyorum ama km olarak henüz erken mi biraz daha bekliyeyim mi yada sizin lpg marka ve yazılım uygunluğu açısından tavsiyleriniz nererdir bandırma da oturuyorum inanın yakın olsanız sizin montaj yapmanızı isterdim bu bölgedeki en iyi montaj ustası nerededir şimdiden teşekkür.
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Eylül 02, 2010, 14:54:52 »
Regulatörün üzerindeki ısı sensörü ecüye bilgi veriyor ama servisiniz biraz ilgisiz sanırım .Bu sorun hemen çözülecek bir sorun; ayrıca termostat ile ilgili bir sorun varsa şayet aracınızla hareket ettiğinizde belli bir mesafe sonra aracınızın kaputunu açıp lpg regulatörüne dokunun şayet soğuksa termostatta da ya da su hattında bir sorun var demektir ,şayet regulatör sıcaksa ve sistem halen lpg ye geçmiyorsa ısı sensöründe problem var demektir. Ayrıca diğer mesajda belirttiğim devir bağlantısını da kontrol ettirin ,sistem deviri algılamassa araç lpg ye geçmez.Selamlar...

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim Mehmet Bey.. Söylediklerinizi yapmaya çalışacağım..Ancak şu regulatör ısı sensöründen haberim yoktu onların dedikleri hani startta 35 derece motor sıcaklığı ayarlıyoruzya o sıcaklık bilgisini termostattan okuyor termostat sağlıklı bilgi gönderemediği içinde sistem gaza geç geçiyor ,siz termostatınıza baktırın demişlerdi.. :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #194 : Eylül 02, 2010, 15:13:15 »
Regulatörün üzerindeki ısı sensörü ecüye bilgi veriyor ama servisiniz biraz ilgisiz sanırım .Bu sorun hemen çözülecek bir sorun; ayrıca termostat ile ilgili bir sorun varsa şayet aracınızla hareket ettiğinizde belli bir mesafe sonra aracınızın kaputunu açıp lpg regulatörüne dokunun şayet soğuksa termostatta da ya da su hattında bir sorun var demektir ,şayet regulatör sıcaksa ve sistem halen lpg ye geçmiyorsa ısı sensöründe problem var demektir. Ayrıca diğer mesajda belirttiğim devir bağlantısını da kontrol ettirin ,sistem deviri algılamassa araç lpg ye geçmez.Selamlar...

Bu adamaların hiç iş yapacağını sanmıyorum ama başka atiker bayine gideyim bari eminim bu bilgilere bu kadar haiz değiller..Çok teşekkür ederim Mehmet ;Bey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Eylül 02, 2010, 15:36:07 »
Merhabalar ;

Yeni toyota valfmatik motor teknolojisi honda vtec teknolojisne benzediği için çok beğeniyorum.Yeni Avansis valfmatik ve Rav4 valf matik araçlara dönüşüm yaptık.Bu araçlarda klasik sıralı gaz montajlarında uygulanan emme manifolrunun delinmesi işlemi yerine gaz pipoları takılarak  aracın emme manifoltu delinmiyor
bu sayede ; aracın orjinalliği bozulmadığı gibi lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan en doğru açıyla gönderiliyor.Özetle BRC lpg uygulamasında bu araçlarda herhangi bir problem yok
Bandırma ile ilgili merkezden bilgi alıp tekrar size dönüş yapacağım.Selamlar...

MEHMET bey lpg konusunda ki aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederiz. ben ağustos 2010 da auris (2011 valfmatik motorlu) sıfır araç aldım. araç şu an 1300km de lpg taktırmak istiyorum.önerileriniz nedir brc düşünüyorum ama km olarak henüz erken mi biraz daha bekliyeyim mi yada sizin lpg marka ve yazılım uygunluğu açısından tavsiyleriniz nererdir bandırma da oturuyorum inanın yakın olsanız sizin montaj yapmanızı isterdim bu bölgedeki en iyi montaj ustası nerededir şimdiden teşekkür.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Eylül 02, 2010, 15:56:06 »
Rica ederim ,umarım en kısa sürede sorununuz halolur ,selamlar...

Bu adamaların hiç iş yapacağını sanmıyorum ama başka atiker bayine gideyim bari eminim bu bilgilere bu kadar haiz değiller..Çok teşekkür ederim Mehmet ;Bey..
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Eylül 03, 2010, 16:56:02 »
mehmet bey merhaba.beni aracta 8 aydır atiker takılı idi.
ne yaptıysalar bir türlü CHECK ENGINE ikazını söndüremediler.
ne ankara' üstün otogaz  nede izmir'de ay-ok kaldı gitmediğim.en sonunda allah belanı versin atiker deyip lpg sistemini söktürdüm.
şimdi izmir polaris ile görüştüm bayramdan sonra zavolli taktıracağım.bu konudaki düşünceniz nedir acaba.
teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #198 : Eylül 03, 2010, 22:46:54 »
Oncelıkle cok gecmıs olsun.Zavollı ıle atıker arasında teknık donanım bakımından mukayese edılemeyecek kadar fark vardır.Umarım yenı urunde sorun yasamazsınız.Pekı atıker bolge bayılerının cozemedıgı arıza neydı? Arıza kodu neydı? Ve bu sorunu cozmek ıcın ne yaptılar? Yenı urunde de aynı sorunu yasamamanız ıcın bunları bılmem gerekıyor.Selamlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayatımın anlamı biricik kızım seni çok seviyorum
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #199 : Eylül 03, 2010, 23:19:03 »
iyi akşamlar konunu başını okudum ve hemen atladım sorunlarıma inşallah bir cevap bulurum
aracım 2008 corolla landirenzo omega (bosh) sistem taktırdım ama aracım geçen nisan ayında aynı gün içerisinde hem benzinle (diyarbakır servisi bizzat kendileri ölçtü) hemde lpg ölçümü (yine istanbuldan  diyarbakıra gelen landirenzo yetkilisi tarafından )
aracım benzinde 100 km de 4,5 lt benzin yaktı
lpg de çok yaktığı için landirenzo beni o gün diyarbakıra yönlendirmişti
lpg ayarından önce 10 lt şehir içi 14 lt şehir dışı yakan aracım ustanın ayarından sonra 100 km şehir dışında (90km hız) 6,5 lt lpg yaktı
dedim tamam adamın elini öpecektim sorunum düzeldi diye
neyse tekrar yola çıktım ve 90 km uzaktaki evime yine aynı şekilde 90 km sabit hızda gittim bu sefer 10 lt (şehir dışı diyarbakır siverek) yaktı bu ayar ne olduda bozuldu anlamadım ve emin olun bıktım artık sanırım bir çare yok :olu:
2008 elegant corolla gri kaplanım :) (gittiiiii gitti gitti)