0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu sorun çözülemeyecek bir sorun değil ,muhakak tecrübeli bir serviste sorun giderilecektir.Zavolli Polaris ile muhakak görüşün size kesinlikle yardımcı olacaklardır ,size yönlendirmede bulunurlar.Şimdiden geçmiş olsunZavolli Merkez : 0232.458 5373Zavolli İst Müd : 0216.466 9333
Güven bey kesinlikle merkezi arayın bence, servise boş boş gidip durmanızın önüne geçecektir. Benim aracımda arıza ışığı problemi vardı daha önceki mesajlarımı da belki okumuşsunuzdur. Atikerin merkezine mail attıktan sonra beni bana yakın bir servise yönlendirdiler. 1 seferde sorunum çözülmedi gerçi ama yinede geçen salı günü tekrar yapılan ayar sonucu şu anda sorunum çözülmüş durumda. Atiker merkez bu süre zarfında hep arayıp ne zaman ayara gidebileceğimi ve sorunun çözülüğ çözülmediğini takip etti. Şikayetimi böyle kararlılıkla takip etmeleri beni memnun etti ama bir ayarın bu kadar süre sonunda anca çözülmesi baya bir canımı sıktı. Böyle küçük şeylerden insan aracından soğuyor malesef...
Selam Mehmet Özenç bey size bir sorum olacak aracımda zavoli marka sıralı sistem takılı, aracı ilk çalıştırmada 30 derece sıcaklığa ve gaza geçiş süresinide 5 saniyeye ayarlamalarını söyledim fazla benzin yakmaması açısından bunun bir zararı olurmu yada olması gereken değerler nasıl olmalıdır yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
birde sitenizde bu araçlar için özel olarak uretilen dıştan şamandıralı tank montajlarını da yapmaya başladık diyor bunlar stepne yerine mi takılıyor yoksa araçtan bağımsız mı bağlanıyor. ben doğu anadoluda yaşadığım için bulunduğum yer dağlık açıkcası tankı vurduğumda nasıl bir problemle karşılaşırım. birde 7 koltuklu bir versoya bagaja bir koltuğu iptal edip montaj yapmışsınız taktığınız tank stepneye koyacağınız ya da şamandıralı tan ktan dahamı büyük. kolay gelsin
Mehmet bey merhaba,Daha önce biri focus diğeri corolla verso olmak üzere 2 aracıma sizin de tavsiye etmiş olduğunuz hakikaten çok tecrübeli bir serviste üstelik yakınım BRC sequent 24 uygulattım...İki araçta da çok enteresandır yaklaşık 50.000 km.sonra süpap problemleri oluştu.Hadi focusunki 800 Tl.ye değiştidi de çok üzülmedim...Ama "Versoya 3000 TL.den motor kapağı açar bakarız kaça kaparız sonra belli olur denince (serviste) çok canım sıkıldı.Öyle ya tasarrufu süpaplara veriyoruz:)Şu anda 15.000km.de 10 aylık 1.33 lt.Corollam var.Akıllanmadık hala LPG tasarrufuna içim gidiyor.Toyotası olan taksicilerle konuşup 100-200 bin devirenleri görünce imreniyor ve şaşırıyorum. Size 2 şey soracağım; 1-İki farklı marka ve modelde de yaklaşık aynı km.lerde süpap kesmesi tesadüf müdür? Şanssızlık mıdır? İkisi de aynı yere taktırıldı ve aynı marka olduğuna göre BRC mi,montaj atelyesi mi,yoksa her zaman aynı yerden aldığım otogaz mı (Milangaz) sebeptir bu durumlara... 2-Şu anki aracımı uzun km.ler kullanmak istediğime ve garanti devam ettiğine göre,sona eren motor garantisi yerine kesinlikle kendi garantisini verecek,motor gücü zaten sınırlı olduğundan çekişi hiç etkilemeyecek ve kesinlikle ayar vs.gerektirmeyecek zengin-fakir karışım olayına girmesi imkansız (sanırım o zaman süpap problemi de olmayacak),rölanti titreme,stop etme,geç marş alma vs.hiçbir sorun çıkarmayacak bir marka ve usta olarak ne önerirsiniz.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,başarılarınızın devamını dilerim.Selam ve saygılarımla
Mehmet bey iyi akşamlar. 1.3 2000 model yaris marka araçta Atiker marka kit takılı. Aracın rolantide titreme sorununu bir türlü gideremedim. Ayar yapılıyor 1, 1.5 ay sonra tekrar titreme başlıyor. Yaklaşık 15 - 20 gündürde gaz pedalında titreme başladı. benzinde iken rolantide tireme ve ya gaz pedalında titreme sorunu olmuyor. Ankara'da ikamet etmekteyim, usta usta dolaşmaktan sıkıldım iyi bir usta tavsiye ederseniz sevinirim.
Merhaba Erkan Bey ;Soğuk motorda yaşadığınız bu sorunun bir kaç nedeni olabilir ;a) Enjektör nozzlları büyük takılmış olabilir ,kontrol edilmelib) Enjektörlerde sorun olablir ,kontrol edilmelic) Enjektör hortumları gereğinden fazla uzun olabilir ,kısaltılmalıd) Regulatörün diyaframı yırtılmış olabilir( bir dönem atiker regulatörlerin hepsinde aynı sorun vardı) vakum hortumundan emme manifoltuna gaz verebilir bu ise yine aracın teklemesine neden olur.Tesbit için regulatörden çıkan vakum hortunu çıkartın ,emiş yapması gerekirken dışarıya lpg gazı veriyorsa Regulatör değiştirilmelie) Regulatörün ısısı artmaz , gazı yoğunlaştıramaz bu ise yine teklemeye neden olur .Bilgisayar programından ısı derecesi kolayca anlaşılabilir.Su bağlantısı kontrol edilmeli.Diğer problem olan sistemin benzinden gaza geç geçmesinin nedeni (daha önce böyle bir problem yaşamadığınız için sadece ısı sensöründe yoğunlaşıyorum) lpg regulatörü üzerindeki ısı sensörünün çalışmaması olabilir ; bunu anlamanın da yolu çok basit.İlk çalıştırmada aracı bilgisayara bağlatın ve ekrandan regulator ısısını takıp ettırın bu sayede nokta atışı yapılabilir.Ayrıca devir bağlantısında da sorun olabilir ;sistem devri algılamadığı için lpg ye geçiş yapmaz.Bu sorunda ekrandan hemen tesbit edilebilir.Umarım sonuca ulaşabilmeniz için az da olsa yardımcı olabilmişimdir .Selamlar...
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim Mehmet Bey.. Söylediklerinizi yapmaya çalışacağım..Ancak şu regulatör ısı sensöründen haberim yoktu onların dedikleri hani startta 35 derece motor sıcaklığı ayarlıyoruzya o sıcaklık bilgisini termostattan okuyor termostat sağlıklı bilgi gönderemediği içinde sistem gaza geç geçiyor ,siz termostatınıza baktırın demişlerdi..
Regulatörün üzerindeki ısı sensörü ecüye bilgi veriyor ama servisiniz biraz ilgisiz sanırım .Bu sorun hemen çözülecek bir sorun; ayrıca termostat ile ilgili bir sorun varsa şayet aracınızla hareket ettiğinizde belli bir mesafe sonra aracınızın kaputunu açıp lpg regulatörüne dokunun şayet soğuksa termostatta da ya da su hattında bir sorun var demektir ,şayet regulatör sıcaksa ve sistem halen lpg ye geçmiyorsa ısı sensöründe problem var demektir. Ayrıca diğer mesajda belirttiğim devir bağlantısını da kontrol ettirin ,sistem deviri algılamassa araç lpg ye geçmez.Selamlar...
MEHMET bey lpg konusunda ki aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederiz. ben ağustos 2010 da auris (2011 valfmatik motorlu) sıfır araç aldım. araç şu an 1300km de lpg taktırmak istiyorum.önerileriniz nedir brc düşünüyorum ama km olarak henüz erken mi biraz daha bekliyeyim mi yada sizin lpg marka ve yazılım uygunluğu açısından tavsiyleriniz nererdir bandırma da oturuyorum inanın yakın olsanız sizin montaj yapmanızı isterdim bu bölgedeki en iyi montaj ustası nerededir şimdiden teşekkür.
Bu adamaların hiç iş yapacağını sanmıyorum ama başka atiker bayine gideyim bari eminim bu bilgilere bu kadar haiz değiller..Çok teşekkür ederim Mehmet ;Bey..