Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746112 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2140 : Ağustos 01, 2013, 10:14:32 »
mehmet bey benimde 2007 model avensisim var atiker marka 2011 yılında taktırdığım ve ortalam 5000km ancak yaptığım bir aracım var
sorunum araç rölantide titreme yapıyor motor sanki sallanıyor yokuşlarda yada kırımızı ışıkta birkaç defa stopda etti araç
ben boğaz kelebeliği temizliği carbon claer de yaptırdım hava akış metrede temizlendi yaptırdım lpg ayarı yapıldı fakat bu sorun her zaman olmuyor.benzinde bu sorun yok aracım 65000 km de.artık can sıkıntısı halını aldı.öneriniz nedir acaba 2 gün lgp servisine bıraktım onlarda bu dediğimi yapmamış.gerçekten onların yanında yapmıyor.önerileriniza ve yardımlarınızı bekliyorum.
2007 avensis 1.6 elagant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2140 : Ağustos 01, 2013, 10:14:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2141 : Ağustos 02, 2013, 12:27:34 »
Merhaba Mahmut Hocam ;

Öncelikle aracın hava alıp almadığını kontrol ettirir misiniz? Özellikle emme manıfoltu üzerindeki gaz giriş nipelleri bölümünü ?

mehmet bey benimde 2007 model avensisim var atiker marka 2011 yılında taktırdığım ve ortalam 5000km ancak yaptığım bir aracım var
sorunum araç rölantide titreme yapıyor motor sanki sallanıyor yokuşlarda yada kırımızı ışıkta birkaç defa stopda etti araç
ben boğaz kelebeliği temizliği carbon claer de yaptırdım hava akış metrede temizlendi yaptırdım lpg ayarı yapıldı fakat bu sorun her zaman olmuyor.benzinde bu sorun yok aracım 65000 km de.artık can sıkıntısı halını aldı.öneriniz nedir acaba 2 gün lgp servisine bıraktım onlarda bu dediğimi yapmamış.gerçekten onların yanında yapmıyor.önerileriniza ve yardımlarınızı bekliyorum.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2142 : Ağustos 02, 2013, 12:30:43 »
Merhaba Aydın Bey ;
Avansislerdeki rolanti sorununu ben de duydum fakat inanın kendi servisimde montajını yaptığım avansislerde ben bu sorun ile karşılaşmıyorum.
Sizden ricam temizlik yerine aracınızın oksijen sensörünün doğru çalışıp çalışmadığının kontrol edilmesini sağlamanız. Diognostik cihaz ile sondanın gerilimini ölçtürün ya da en basiti EOBD cihazı ile rolantideki SFT değerini kontrol ettirin (benzinde) , SFT değeri +- 5 aralığında oynaması gerekiyor , buna göre net çözümü size sunayım. Cevabınızı bekliyorum....

merhaba Mehmet bey. öncelikle bu sayfa için teşekkür ediyorum. benim 1,6 2005 model Toyota avensis aracım var. üzerinde 40000 km önce taktırdığım BRC marka lpg sistemi var. sıkıntım rölanti sıkıntısı. rölanti sırasında arabada titreme oluyor. gaz kelebeği ve oksijen sensörünü her bakımda temizletirim. ancak yine de bu titreme var. benzinde iken titreme söz konusu değil. gösterdiğim lpg ustaları bu sorunun avensislerde kronik olduğunu söylüyorlar. sizin önerileriniz var mı acaba. teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2143 : Ağustos 05, 2013, 13:28:42 »
selamün aleyküm.
ankara mavi denizler brc de tüp taktırdım. gerek güleryüz ilgi alaka gerek işçilik olarak memnun kaldım. aracı 1 günde işlerini bitiriyorlar eğer yoğunsa 1 sonraki gün muayene ile herşey bitiyor yani en çok 2 gün sürüyor. tuncay bey güler yüz ve alakasıyla müşterilerinin hepsine yetişmeye çalışıyor.

şimdi benim merak ettiğim bi konu var.
41 lt simit tank takıldı. 34-35 lt gaz alıyor. şu an için 450-500 km kadar yol yapıyor. ama 180-200 km olunca 4 tane yeşil led bitiyor ve tek led yanıp sönüyor. gaz bitti işareti veriyor.
bunun için ayar yapılabiliyor mu?
yapılacak ayar şamandıradan mı yoksa bilgisayar ile yazılım ile mi oluyor.?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2144 : Ağustos 05, 2013, 15:49:13 »
Merhaba Arif Bey ;

BRC'niz hayırlı olsun. Seviye sensör ayarı ile sorununuz 1 dakıka içerisinde çözülür. Selamlar...

selamün aleyküm.
ankara mavi denizler brc de tüp taktırdım. gerek güleryüz ilgi alaka gerek işçilik olarak memnun kaldım. aracı 1 günde işlerini bitiriyorlar eğer yoğunsa 1 sonraki gün muayene ile herşey bitiyor yani en çok 2 gün sürüyor. tuncay bey güler yüz ve alakasıyla müşterilerinin hepsine yetişmeye çalışıyor.

şimdi benim merak ettiğim bir konu var.
41 lt simit tank takıldı. 34-35 lt gaz alıyor. şu an için 450-500 km kadar yol yapıyor. ama 180-200 km olunca 4 tane yeşil led bitiyor ve tek led yanıp sönüyor. gaz bitti işareti veriyor.
bunun için ayar yapılabiliyor mu?
yapılacak ayar şamandıradan mı yoksa bilgisayar ile yazılım ile mi oluyor.?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2145 : Ağustos 10, 2013, 00:02:48 »
Merhaba Mehmet Bey
ben gectiğimiz Pazartesi günü 200000km de hic lpg takılmmış bir 1993 model Toyota Corona 2.0 Gli satın aldım. Tüp taktırmayı düşünüyorum. Afyonda yaşıyorum normalde fakat araba su an Aydında ve iyi bir ustaya uygun olan iyi bir LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Aydında tek nokta enjeksiyonlu takılmasının daha uygun olacağını soyledi Atiker bayisi (ama arabayı görmesi gerektiğini de soyledi) bana tuhaf geldi cunku hic bir yerde 93' Corona'ya tek nokta enjeksiyonlu takıldığını duymadım. Sizin tavsiye edebileceğiniz bir kit ve Aydın civarında usta varmıdır? Forumlardan İzmir'deki Eylül veya YS Otogaz'da Zavoli montajında basarılı olduklarını duydum...
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

İyi forumlar...
1993 Toyota Corona GLI 2.0 - Benzin - Manuel
1999 Toyota Corolla 1.3 Terra Benzin/LPG(atiker) - Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2146 : Ağustos 10, 2013, 02:32:47 »
Mehmet Bey iyi geceler. 2010 model toyota corolla tam otomatik vitesli aracıma 10000 km iken landirenzo kit taktırdım. araç şuan 35000 de. düzenli bakımlarını da yaptırmaktayım. aracım 37-38 litre gaz almaktadır. bu yakıtla şehir içinde klimasız 330, klimayı açtığımda ise  maksimum 290 km yol yapmaktadır. ustaya sorduğumda normal diyor. bana göre ise çok yakmaktadır. sizce de normal mi? şimdiden teşekkürler.
corolla 2010 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2147 : Ağustos 13, 2013, 12:24:15 »
Herkese merhaba
1 hafta süreyle şehir dısındayım, kayıtlı soruları haftaya cevaplandıracagım. 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2148 : Ağustos 19, 2013, 10:58:15 »
Merhaba Can Bey ;

Aydın'da malesef referans olabileceğim bir lpg servisi yok. Tavsiyem bulunduğunuz ilde size en yakın tecrübeli lpg servisi ile görüşmeniz olacaktır.

Merhaba Mehmet Bey
ben gectiğimiz Pazartesi günü 200000km de hic lpg takılmmış bir 1993 model Toyota Corona 2.0 Gli satın aldım. Tüp taktırmayı düşünüyorum. Afyonda yaşıyorum normalde fakat araba su an Aydında ve iyi bir ustaya uygun olan iyi bir LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Aydında tek nokta enjeksiyonlu takılmasının daha uygun olacağını soyledi Atiker bayisi (ama arabayı görmesi gerektiğini de soyledi) bana tuhaf geldi cunku hic bir yerde 93' Corona'ya tek nokta enjeksiyonlu takıldığını duymadım. Sizin tavsiye edebileceğiniz bir kit ve Aydın civarında usta varmıdır? Forumlardan İzmir'deki Eylül veya YS Otogaz'da Zavoli montajında basarılı olduklarını duydum...
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

İyi forumlar...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2149 : Ağustos 19, 2013, 11:05:25 »
Merhaba Rıdvan Bey ;

Aracınız şehir içi yaklaşık 11.5 LT /100 KM LPG tüketmekte , bu tip bir aracın benzinde yaklaşık 9.5 -10 LT Benzin tükettiğini ve lpg2li aracın benzine göre %20 fazla yakıt tükettiğini göz önüne alırsak bu tüketim bence de normal seviyelerde diye düşünüyorum...Selamlar.

Mehmet Bey iyi geceler. 2010 model toyota corolla tam otomatik vitesli aracıma 10000 km iken landirenzo kit taktırdım. araç şuan 35000 de. düzenli bakımlarını da yaptırmaktayım. aracım 37-38 litre gaz almaktadır. bu yakıtla şehir içinde klimasız 330, klimayı açtığımda ise  maksimum 290 km yol yapmaktadır. ustaya sorduğumda normal diyor. bana göre ise çok yakmaktadır. sizce de normal mi? şimdiden teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2150 : Ağustos 19, 2013, 11:38:57 »
selam . mehmet bey benim araçta corolla confort extra a/t 1200 km de. bende 500 km deyken brc taktırdım. yakıt tüketimim 1lt ile 12,5 km. çok memnunum sizce nasıl? bide göstergede sorun var sanırım depoyu dolduruyorum 100 km sonra teke düşüyor. sizin dediğiniz gibi seviye tesbit ayarı yaptırdım ancak yine aynısını yapıyor. ne yapmalıyım?
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '08
  • 22 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2151 : Ağustos 19, 2013, 11:59:06 »
selam. mehmet bey benim araçta corolla confort extra a/t 1200 km de. bende 500 km deyken brc taktırdım. yakıt tüketimim 1lt ile 12,5 km. çok memnunum sizce nasıl? bide göstergede sorun var sanırım depoyu dolduruyorum 100 km sonra teke düşüyor. sizin dediğiniz gibi seviye tesbit ayarı yaptırdım ancak yine aynısını yapıyor. ne yapmalıyım?

aynı sorun benim brc de de var. bu hafta filtreleri değiştirteceğim. gittiğim zaman göstergenin düzelmesi için ne önerirsiniz?
KoRKTuKÇa TuTSaK, üMiT eTTiKÇe öZGüRSüNüZ
            2008 Toyota Corolla Elegant 1.6

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49954.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2152 : Ağustos 19, 2013, 15:23:27 »
servisle görüştüm. çarşamba günü gelin siviye sensörünü değiştirelim dedi.
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2153 : Ağustos 19, 2013, 19:05:39 »
Merhaba Murat Bey ;

Yakıt verileriniz oldukça iyi . Seviye sensörünü değiştirmenize gerek yok . Seviye ayarı bölümünden en altan başlayarak seviye değerlerini ; 3 - 16 - 37 - 50 olarak ayarlatın sorununuz düzelecektir.

selam. mehmet bey benim araçta corolla confort extra a/t 1200 km de. bende 500 km deyken brc taktırdım. yakıt tüketimim 1lt ile 12,5 km. çok memnunum sizce nasıl? bide göstergede sorun var sanırım depoyu dolduruyorum 100 km sonra teke düşüyor. sizin dediğiniz gibi seviye tesbit ayarı yaptırdım ancak yine aynısını yapıyor. ne yapmalıyım?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2154 : Ağustos 21, 2013, 11:06:13 »
Herkese Merhaba ;

Lpg dönüşümü yaptırmayı düşünenlerin aklına takılan en önemli konulardan birisi de uzun vadede lpg kaynaklı subab sorunu ya da ürün kaynaklı sorunlar yaşama ihtimalidir.Daha önceki detaylı yazılarımda da bahsettiğim gibi doğru ürün , doğru montaj ve doğru kalibrasyon ile lpg kaynaklı subab sorunları ve/veya farklı sorunlar yaşanmaz.
Bugün servisimize gelen araca 2011 yılında ,araç 50.000 km de iken BRC montajı yapmışız , araç sahibi aracını 150.000 km LPG ile kullandıktan sonra ayar için servisimize geldi.Aracı kontrol ettiğimizde aracın LPG ile 150.000 km sorunsuz çalıştığını gördük  ve müşteri bu zaman içerisinde herhangi bir sorun ile karşılaşmamış.Aracı kontrol ettiğimizde bujilerinin tamamen bittiğini bundan dolayı ateşlemesinin zayıfladığını fakat lpg ekipmanlarının hala doğru şekilde çalıştığını tesbit ettik.Aracın lpg bakımını yaptık ve müşterimizi her 150.000 km de bir değil her 10.000 km de bir lpg bakımına gelmesini hatırlattık :)
Burdan da anlıyoruz ki lpg dönüşümünde 3 temel kurala uyularak yapılan montajlarda insanların sorun yaşama ihtimali çok düşük seviyelerdedir diyebiliriz. Konuyu sizinle paylaşmak istedim.Herkese iyi forumlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2155 : Ağustos 21, 2013, 11:30:10 »
Merhaba Mehmet bey. Brcli olalı 2000 kmyi geçtik, çok şükür yakıttanda performanstanda bir sıkıntım yok. En son Oltu Malatya arası(530km) ölçümlerimde 19krş gibi bir rakama ulaşmak fazlasıyla memnun etti :) Size bahsettiğim göstergedeki sorunu servisine gidip ilettim ama onlar direk sensörü değiştirmeyi tercih ettiler. Şuan için düzelme var gibi, değiştirdikten sonra daha 1 depo bitmedi şuan 200 km oldu ve 2 ışık yanmakta :)

Forumda belki daha önce yanıtlamışsınızdır ama ben bulamadım. Bu aralar kulaktan duyma bilgiler dolanıyor milletin ağzında acaba bir gerçekliği varmıdır işin uzmanından öğrenmek istedim.

Brc sistemlerinde 4.500 devirden sonra araç benzinde püskürtür diyorlar, bu ne derece doğru? Şimdiden teşekkür ederim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2156 : Ağustos 21, 2013, 11:36:38 »
mehmet bey merhaba öncelikle paylaşımınız için teşekkürler konu üzerine bende şuan benim araba üzerinde olan sistem hakkında aynı konudan bahsedeceğim sanırım benim araç şirket arabası olarak kullanılmış kmsi yüksekti ki indirmeye çalışmışlar ve bozmuşlardı kullanımından eksiklerinden hiç 110 binde gibi görünmüyordu ki bellide oldu üzerinde brc marka tüp var ve eskiye de benziyor çünkü tankıda baya yıpranmış ama gerçekten kullananlar bu benzinde mi gidiyor diye şaşırıyorlar bir yılı geçti aracı kullanıyorum geçen bakıma götürdüm filtresi erimiş resmen bunu neredeyse hiç değiştirmemişler dedi usta ve memnunum aslında ama bir sorumda olacak şu sıralar tüpteyken aşırı silkeleme oluyor ama çok aşırı yani aracın üzerinde acemi biri var sanıyorsunuz ve bunu özellikle yakıt azken yapıyor gideceğim brc servisi bana biraz uzak ama gidecem en kısa zamanda sizinde görüşlerinizi almak isterim şimdiden teşekkürler
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2157 : Ağustos 21, 2013, 11:47:25 »
Merhaba Selman Bey ;
İçiniz rahat olsun BRC'de sorun çıkma ihtimali çok düşüktür.
BRC'li araçlarr %100 LPG ile çalışır. Bazı araçlarda ise ( EURO5 Emisyona sahip ve subab hassasiyeti olan araçlarda Örn : İnsignia , Quasqai , Cruze vb.) yüksek devirlerde) ( Ortalama 5.000 RPM üzeri ) belirli oranda benzin takviyesi yapılırak silindirlerin ısısı düşürülür. Bu özel subab koruma programına VSR denilir ve bu tip araçlara yapılan sistem sonrası aktif edilir. Sizin aracınızda kronik subab sorunu yoktur ve aktif edilmesine de gerek yoktur.Selamlar...

Merhaba Mehmet bey. Brcli olalı 2000 kmyi geçtik, çok şükür yakıttanda performanstanda bir sıkıntım yok. En son Oltu Malatya arası(530km) ölçümlerimde 19krş gibi bir rakama ulaşmak fazlasıyla memnun etti :) Size bahsettiğim göstergedeki sorunu servisine gidip ilettim ama onlar direk sensörü değiştirmeyi tercih ettiler. Şuan için düzelme var gibi, değiştirdikten sonra daha 1 depo bitmedi şuan 200 km oldu ve 2 ışık yanmakta :)

Forumda belki daha önce yanıtlamışsınızdır ama ben bulamadım. Bu aralar kulaktan duyma bilgiler dolanıyor milletin ağzında acaba bir gerçekliği varmıdır işin uzmanından öğrenmek istedim.

Brc sistemlerinde 4.500 devirden sonra araç benzinde püskürtür diyorlar, bu ne derece doğru? Şimdiden teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2158 : Ağustos 21, 2013, 11:48:00 »

selman bey merhaba bendede aynı sorun var göstergeyle alakalı size nekadara mal oldu gösterge değişimi
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2159 : Ağustos 21, 2013, 11:49:35 »
Merhaba Zeki Bey ;

Bu sorunu sadece gaz bitmeye yakınken mi yapıyor ? Bunun dışında bu sorunu yapmıyor mu?

mehmet bey merhaba öncelikle paylaşımınız için teşekkürler konu üzerine bende şuan benim araba üzerinde olan sistem hakkında aynı konudan bahsedeceğim sanırım benim araç şirket arabası olarak kullanılmış kmsi yüksekti ki indirmeye çalışmışlar ve bozmuşlardı kullanımından eksiklerinden hiç 110 binde gibi görünmüyordu ki bellide oldu üzerinde brc marka tüp var ve eskiye de benziyor çünkü tankıda baya yıpranmış ama gerçekten kullananlar bu benzinde mi gidiyor diye şaşırıyorlar bir yılı geçti aracı kullanıyorum geçen bakıma götürdüm filtresi erimiş resmen bunu neredeyse hiç değiştirmemişler dedi usta ve memnunum aslında ama bir sorumda olacak şu sıralar tüpteyken aşırı silkeleme oluyor ama çok aşırı yani aracın üzerinde acemi biri var sanıyorsunuz ve bunu özellikle yakıt azken yapıyor gideceğim brc servisi bana biraz uzak ama gidecem en kısa zamanda sizinde görüşlerinizi almak isterim şimdiden teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ