0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba aracımız toyota yaris 2004 1.3 sol lpg konusunda brc de karar kıldım çarşamba taktıracağım biraz araştırdım sanırım MY-11 diye bir ürünü takıyorlar izmirde 2a merkez bölge müd. taktırmayı düşünüyorum tavsiyeleriniz varsa dinlerim.NOT:şuanki güncel fiyatlardan haberi olan varsa seviniiim peşin düşünüyorum.Birde montaj yarım günde bitermi?
Merhaba Mehmet bey 2009 Toyota Corolla ya tüp taktıracagim ama manifoltu deleceklermis araca bir sıkıntı olurmu lpg de brc birde aracim 2 ve 3 viteste seyir ederken devir düşüyor ani bir yavaşlama yapiyor 30 ile 40 km hizda bunu yapiyor yardimci olursaniz sevinirim
selam. mehmet ustam. 2013 model corolla confort extra a/t aracıma mersin tarsus necip ustada brc marka lpg. taktırdım. necip ustanın işçiliği çok hoşuma gitti. umarım sorunsuz bir şekilde kullanırım. benim sorum;lpg bittiğinde direk benzine geçer mi? araçta minimum nekadar lpg bulundurmalıyım? benzin pompasına zarar verir mi? aracım henüz 500 km de garantim ne olacak?
çok teşekkür ederim mehmet bey. iki sorum daha olacak bayide lpg taktıracakmısınız diye sordular, ben dışarda taktırdım. bayinin taktırdığı lpg de mi garantiyi etkiliyor. bide brc den 126 tl vererek sigorta yaptırdım. bunun bana faydası verimli olacak mı?
merhaba, 2008 model coralla elegant aracımda atiker marka kit takılıdır.3 yıl önce takılmış izmirde ben aracın 2.sahibiyim.motor arıza ışıgı 1- yıl öncesine kadar yükselti farkı oldumu yanıyordu yani rakım değişiminde yanıyor ve daha sonra 1-2 gün sonra kendiliğinden sönüyordu ancak son yılda yanıyor ve sönmüyor gidip ayar yaptırıyorum söndürüyorlar ve tamam diyorlar yalnız 60-80 km falan gittikten sonra tekrar yanıyor ve sönmüyor.kimi lpg ciler atiker toyotaya uyum saglamıyor dedi kimileri yarındandır diyor ama hep ayar yaptırıyorum gene aynı değişen birsey yok.bir türlü çözüm bulamadım kiti değiştirmeye karar vermek üzereyim,acaba kiti değiştimeden düzeltilme imkanı var mı? eger yardımcı olursanız sevinirim...ilginize teşekkür ederim...
Merhaba Özgür Bey ;Kit değişimine gerek olmayabilir , Tokat'ta ikamet ettiğinizi belirtmişsiniz, Çorum'a servisime gelirseniz sorununuzu %100 çözerim.Ama öncelikle aracınızdaki arıza kodunu öğrenmem gerekiyor . P0.... ile başlayan arıza kodunuzu belirtir misiniz?[/quo2 tane arıza kodu veriyor.1.si: PO 1712.si: PO 420
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Temmuz 24, 2013, 09:54:41Merhaba Özgür Bey ;Kit değişimine gerek olmayabilir , Tokat'ta ikamet ettiğinizi belirtmişsiniz, Çorum'a servisime gelirseniz sorununuzu %100 çözerim.Ama öncelikle aracınızdaki arıza kodunu öğrenmem gerekiyor . P0.... ile başlayan arıza kodunuzu belirtir misiniz?[/quo2 tane arıza kodu veriyor.1.si: PO 1712.si: PO 420
Merhaba Özgür Bey ;Kit değişimine gerek olmayabilir , Tokat'ta ikamet ettiğinizi belirtmişsiniz, Çorum'a servisime gelirseniz sorununuzu %100 çözerim.Ama öncelikle aracınızdaki arıza kodunu öğrenmem gerekiyor . P0.... ile başlayan arıza kodunuzu belirtir misiniz?[/quo
Merhaba Özgür Bey ;Aracınızdaki P0171 kodlu arıza fakir yakır karışım arızası : Bu arızanın nedeni LPG ayarının tam olarakyapılamaması , aracın belirli enjeksiyon sürelerinde yakıtın kısık olmasından dolayı fakir kalması sonucu oluşan LPG kaynaklı bir arızadır.Çözümü basittir. Yapılacak hassas bir lpg ayarı ile , özellikle EOBD cihazı yardımı ile LFT ve SFT değerlerine bakarak yapılacak ayar ile bu sorun çözümlenir ve arıza lambanız uzun bir süre yanmayacaktır (ürün kalitesi ile süre doğru orantılı)P0402 katalitik konvektör verim düşüklüğü ise malesef basit ve hemen çözümlenecek bir sorun değil. Muhtemel olarak yanlış yanma sonucunda(LPG kaynaklı) ya da kötü yakıt sonucunda ya da konvektör aldığı darbe sonucunda katalizatörünüz zarar görmüş ve değişimi gerekmekte. Değişimi olmadığı sürece sistem p0402 arıza kodunu sürekli verecektir.Yenisi çok pahalı olmakla beraber yerli üretim konvektörleri tercih edebilirsiniz.Geçmiş olsun , selamlar...
dün lpg ayarlarını yaptırdım ve motor arıza ışığını södürdüler.ondan sonra 6 km gittikten sonra tekrar yandı yani çok kısa sürede yandı.sinir bozucu oldugundan bende kızdım ve bugun baska bir lpg ciye gittim orda ayar yaptılar tekrar fakat bu sefer motor arıza kodu yalnızca P0171 cıktı.bu lpg cilerdeki motor okuma cihazlarından kaynaklanır mı yoksa benim P0420 konu onarılmış oldumu...
Mehmet bey merhabalar,1999 model 1.3 motorlu corolla aracım var. Benzin fiyatları 5tl'ye dayanınca lpg taktırmayı düşünmeye başladım. Size birkaç sorum olacak. İşi yapacak ustanın işin ehli olması gerektiğini biliyorum.Benim arabanın lpg ile uyumu nasıldır? Sizin tavsiye edebileceğiniz lpg kit'i hangisidir? LPG marka ve kit'i seçerken dikkat etmem gereken noktalar varmıdır?Son olarak Lpg taktırınca motor yağında ve bujilerde değişiklik yapmam gerekecek mi?(Şu anda arabada yetkili servisin kullandığı 10-40yağ var)
Mehmet bey merhaba brc markanın çıkarmış olduğu ldı sistem her araca uygulanırmı bende 2011model toyota verso comfort extra 1.6 var benim araca takılırmı.Şimdiden teşekkür ederim.