Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746087 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2100 : Temmuz 12, 2013, 22:25:06 »
Bende stepne tank var hocam.lpg bitti uyari vrdi bdnzine aldim.37 ltr lpf aldi tank hareket ettim.lpg ye gecmek icin gostergeye bastim.uyari sesinden sonra tekrar benzine gecti.hic lpg yokmus gibi lpg ye gecmiyordu.donup pompaciyla tartistim kizdim .lpg dolum yerine tekrar ucunu taktilar.tirt sesi den sonra dolu deyip lpg sistemi aeizali deduler.tekrar hareket ettim.lpg ye gecis yaptim.bu sefer lpg ye grcti ve gostergelerde full yandi.samandira nin takili kaldigi ni dusunuyorum.simdi mehmet hocam lpg dolum pompasinin basinci samandiranin takilmasina neden olurmu.tika basa 38-39arasi aliyor.bu samandiraya zarar veriyordur mutlaka.tam dolum yerine 2-3 ltr bos birakmak samandira icin faydalimidir
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2100 : Temmuz 12, 2013, 22:25:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2101 : Temmuz 13, 2013, 13:49:53 »
Arkadaşlar Merhaba ;

Mardin BRC bayisi ESAŞ LPG İnayet Usta tarafından Yeni Toyota Corolla  montajını referans olması açısından sizlerle paylşamak istiyorum. Sanırım Türkiye'de yapılan ilk montajlardan birisi.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.197923770370089.1073741969.115448231950977&type=1
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2102 : Temmuz 13, 2013, 13:56:47 »
Kiziltepe ye nezaman gelmis corolla.muhtemelen km se daha 250 yoktur.inayet iyi usta.ama ordaki a.kadir ve faysa.l haklarini yenemez.prins montajinida yapiyorlar.ustelik vazi araclarda su hirtumlarini kesmeden direk cekitorlar.bu sekilde  su kacagida olmuyor. 3 arkadas prins taktirdi inayet in yaninda.hepside cok memnun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2103 : Temmuz 13, 2013, 14:46:27 »
Merhaba Tuncay Hocam ;

Bu durumla zaman zaman karşılaşırız. Yeni dolum yapıldığında ve biraz fazla gaz alındığında selenoıd valfler açma görevini yerine getiremediğinde bu tip bir sorun ile karşılaşılabilir.Bu nedenle dolumunun sonlarına doğru pompacının ekstra gaz basmasını , küsüratı tamamlamasına izin vermeyelim , bırakalım bir kaç lt az alsın.Selamlar...

Bende stepne tank var hocam.lpg bitti uyari vrdi bdnzine aldim.37 ltr lpf aldi tank hareket ettim.lpg ye gecmek icin gostergeye bastim.uyari sesinden sonra tekrar benzine gecti.hic lpg yokmus gibi lpg ye gecmiyordu.donup pompaciyla tartistim kizdim .lpg dolum yerine tekrar ucunu taktilar.tirt sesi den sonra dolu deyip lpg sistemi aeizali deduler.tekrar hareket ettim.lpg ye gecis yaptim.bu sefer lpg ye grcti ve gostergelerde full yandi.samandira nin takili kaldigi ni dusunuyorum.simdi mehmet hocam lpg dolum pompasinin basinci samandiranin takilmasina neden olurmu.tika basa 38-39arasi aliyor.bu samandiraya zarar veriyordur mutlaka.tam dolum yerine 2-3 ltr bos birakmak samandira icin faydalimidir
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2104 : Temmuz 13, 2013, 20:27:37 »
Valla o gazcılara dolunca bitir diyoruz ama dinleyen yok ki :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2105 : Temmuz 17, 2013, 00:52:03 »
 Merhaba Mehmet hocam Plug&Drive  3.08.01 programını indirdim kablosunu bulup bağlanabilme imkanım var mı en azından yakıt haritasını ve hata oranını görmeyi planlıyorum mümkünmüdür acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2106 : Temmuz 17, 2013, 02:55:14 »
Merhaba Mehmet Usta.

2005 model 1.6 A/T corolla Terra aracıma LPG kiti taktırmak istiyorum. En uyumlu-sorunsuz kit hangisi olur? Bazı markaların manifold delinmeden monte edildiği söyleniyor, montajda manifoldun delinmesi sorun oluşturur mu? İstanbul Avrupa yakasında temiz iş yapan, tecrübeli servis/usta tavsiyeniz var mı? LPG dönüşümü yapılan araçla (1000 Km dolmadan) uzun yola gitmek sorun oluşturur mu?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2107 : Temmuz 17, 2013, 10:16:14 »
Merhaba Mehmet Bey;

Geçen ay aracıma BRC MY11  simit depo lpg taktırdım. Taktıralı 500km yaptım çok şükür hiç bir sıkıntım yok ne çekişinde ne yakıtında. Hatta çok memnunum. Yalnız şu takılan gösterge çok gereksiz geldi bana yada bir yanlışlık var. Şöyleki; daha 50 km gitmeden 4 tane yeşil ışık 2ye düşüyor, gazın bitimine yakın hissettiğimiz son ışığın yanıp sönmesi ise 150 kmden fazla yol yaptırıyor. Diğer aracımda atiker sistem vardı onun göstergesi çok iyiydi. Birde 47 litrelik tanktaki bütün gazı sonuna kadar kullandım bitirdim benzine geçti bir kaç kez ben manuel olarak tekrar gaza geçirdim bu şekilde de ortalama 50 km yaptım bitirdim. Depoyu tekrar fullediğimde 37 litre aldı bu normal midir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2108 : Temmuz 17, 2013, 18:00:54 »
Çok merak ediyorum. Lpg li araç yolda giderken benzin kullanıyormu lpg de iken. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2109 : Temmuz 18, 2013, 10:32:28 »
Merhaba ;

Evet kablo temin ederseniz bağlanıp aracınıza ait değerleri görebilirsiniz fakat bu işlemleri yaparken profesyonel bir destek almanızı öneririm , kaş yapalım derken programı bozmayalım.Selamlar...

Merhaba Mehmet hocam Plug&Drive  3.08.01 programını indirdim kablosunu bulup bağlanabilme imkanım var mı en azından yakıt haritasını ve hata oranını görmeyi planlıyorum mümkünmüdür acaba
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2110 : Temmuz 18, 2013, 10:37:22 »
Merhaba Bülent Bey ;
VVTİ Toyotalara gaz pipolu montaj mümkün değildir , aracın enjektör ve manifolt yapısı pipolu montaja imkan vermemektedir.Klasik gaz nipeli takılarak montaj yapılacaktır ve herhangi bir sıkıntısı yoktur.Benim tavsiyem BRC MY11'dir , ekstra kullanılacak toyota tesisatı ile de aracınızın benzin enjeksiyon kabloları kesilmez, lehim yapılmaz. Avrupa yakası için P.M gönderiyorum.Selamlar...

Merhaba Mehmet Usta.

2005 model 1.6 A/T corolla Terra aracıma LPG kiti taktırmak istiyorum. En uyumlu-sorunsuz kit hangisi olur? Bazı markaların manifold delinmeden monte edildiği söyleniyor, montajda manifoldun delinmesi sorun oluşturur mu? İstanbul Avrupa yakasında temiz iş yapan, tecrübeli servis/usta tavsiyeniz var mı? LPG dönüşümü yapılan araçla (1000 Km dolmadan) uzun yola gitmek sorun oluşturur mu?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2111 : Temmuz 18, 2013, 11:24:30 »
Merhaba Selman Bey ;

Gösterge ledleri arasındaki farklılık seviye kalibrasyonu bölümünden ledler arası voltaj değerlerinden ayarlanabilir.Servisinize gittiğinizde ustanız sizin verdiğiniz km değerlerine göre seviye ledlerini düzenleyebilir.
47 lt Deponun alması gereken maksimum lt lpg 37lt dir +- 2 lt oynayabilir. Herşey yolunda , LPG'li güzel günler dilerim.

Merhaba Mehmet Bey;

Geçen ay aracıma BRC MY11  simit depo lpg taktırdım. Taktıralı 500km yaptım çok şükür hiç bir sıkıntım yok ne çekişinde ne yakıtında. Hatta çok memnunum. Yalnız şu takılan gösterge çok gereksiz geldi bana yada bir yanlışlık var. Şöyleki; daha 50 km gitmeden 4 tane yeşil ışık 2ye düşüyor, gazın bitimine yakın hissettiğimiz son ışığın yanıp sönmesi ise 150 kmden fazla yol yaptırıyor. Diğer aracımda atiker sistem vardı onun göstergesi çok iyiydi. Birde 47 litrelik tanktaki bütün gazı sonuna kadar kullandım bitirdim benzine geçti bir kaç kez ben manuel olarak tekrar gaza geçirdim bu şekilde de ortalama 50 km yaptım bitirdim. Depoyu tekrar fullediğimde 37 litre aldı bu normal midir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2112 : Temmuz 18, 2013, 11:26:13 »
Abdullah Bey Merhaba ;

Normal şartlarda Sıralı sistemler LPG' iken benzin tüketmez fakat yazılımsal olarak araç LPG'de iken belirli oranda benzin de verilebilir ya da teknik bir sorundan dolayı aynı anda benzin de tüketebilir.Bilgilerinize...

Çok merak ediyorum. Lpg li araç yolda giderken benzin kullanıyormu lpg de iken. 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2113 : Temmuz 20, 2013, 14:40:19 »
Mehmet Bey

BRC nin yeni sistemi LDI inceliyordum, aracım corolla 1.6 vvt-i 2013, bu yeni sistem aracıma uyumlu mu? Sıralı sistem taktırmak istersem hangi kiti seçmeliyim. Teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2114 : Temmuz 21, 2013, 13:05:33 »
Merhabalar;

bende 2006 Toyota Avansis1.6 Comfort alarak aranıza katıldım. Aracımda LPG takılı değil günlerdir ne taktırsam diye düşünüyorum. Aslında BRC de karar kıldım ama bulunduğum il IĞDIR da takan yer haliyle servisi de yok. Sadece bir firma Zavoli ve atiker takıyor. 2 hafta sonra tatile çıkacağım yaklaşık 7000 km yol yapacağım ... Ben LPG dönüşümünü tatile çıktığımda yapsam ruhsata işletmede problem çıkar mı? Düzce de BRC montajı yapan önereceğiniz yer var mı? Iğdır da servis yok 2 yıl daha görev icabı Iğdır da kalacağım sorun yaşar mıyım ? Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2115 : Temmuz 21, 2013, 14:09:14 »
Merhaba Ferhat Bey ;

BRC LDI direkt enjeksiyonlu araçlar için geliştirilmiş , Lpg'yi likit halde yüksek basınç pompası vasıtasıyla aracın kendi yakıt hattından gönderen , aracın benzin enjektörlerini kullanan son teknoloji bir üründür. BRC LDI ile araç gerek soğuk motorda gerekse sıcak motorda sürekli lpg ile çalışır , benzin tüketmez. BRC LDI ile montaj yapılan araçlarda %45 tasarruf %5 güç artışı sağlanır.
Sizin aracınız port enjeksiyonlu bir araçtır , likit sistem montajı yapılamaz. Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz ve pek tabi ki doğru bir serviste yaptıracağınız işlem ile.Selamlar...

Mehmet Bey

BRC nin yeni sistemi LDI inceliyordum, aracım corolla 1.6 vvt-i 2013, bu yeni sistem aracıma uyumlu mu? Sıralı sistem taktırmak istersem hangi kiti seçmeliyim. Teşekkür ederim...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2116 : Temmuz 21, 2013, 14:16:05 »
Özcan Bey Merhaba ;

Malesef Iğdır ilimizde referans olabileceğim tanıdığım bir servis yok , size en yakın servis VAN'da , tabi orası da biraz uzak.Düzce'ye en yakın referans olacağım servis YEŞİLYURT. Kendileri sürekli 0 km ve ikinci el araçlara BRC montajları yapmaktadırlar.Görüşmekte fayda var. Ya da yolunuz Çorum'dan geçiyorsa bana uğrayabilirsiniz :)

Merhabalar;

bende 2006 Toyota Avansis1.6 Comfort alarak aranıza katıldım. Aracımda LPG takılı değil günlerdir ne taktırsam diye düşünüyorum. Aslında BRC de karar kıldım ama bulunduğum il IĞDIR da takan yer haliyle servisi de yok. Sadece bir firma Zavoli ve atiker takıyor. 2 hafta sonra tatile çıkacağım yaklaşık 7000 km yol yapacağım ... Ben LPG dönüşümünü tatile çıktığımda yapsam ruhsata işletmede problem çıkar mı? Düzce de BRC montajı yapan önereceğiniz yer var mı? Iğdır da servis yok 2 yıl daha görev icabı Iğdır da kalacağım sorun yaşar mıyım ? Teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2117 : Temmuz 21, 2013, 14:24:42 »
Ferhat Bey Merhaba ;

Özel mesaj gönderemediğim için burdan yazıyorum. O bölge'de (MARDİN)  kendi servisim kadar güvendiğim ve Türkiye'de lpg montaj işçiliği konusunda 3 kişi sayacak olsam o 3 kişiden biri olan İnayet Usta 'ya gönül rahatlığıyla BRC montajı yaptırabilirsiniz.Ayar konusunda da tam anlamıyla doğru ayar yapabilecek o bölgedeki tek kişidir.Lütfen selamlarımı iletiniz.

İnayet Usta : 0533597 7007

Mehmet Bey
2013 model corolla comfort extra 1.6 vvt-i, aracıma brc montajı yaptırmak istiyorum, mardin diyarbakır cevresinde önereceğiniz brc servisi hangisidir ? Ayrıca brc yeni çıkardığı LDI benim aracıma uygunmudur ? Ldi sistemini beklemelimiyim, yoksa sıralı uygun mudur ? Bir de hangi brc kitini önerirsiniz, teşekkür...

Mehmet Bey

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2118 : Temmuz 21, 2013, 16:22:35 »
Merhaba Mehmet bey 2009 Toyota Corolla ya tüp taktıracagim ama manifoltu deleceklermis araca bir sıkıntı olurmu lpg  de brc         birde aracim 2  ve 3 viteste seyir ederken devir düşüyor ani bir yavaşlama yapiyor 30 ile 40 km hizda bunu yapiyor yardimci olursaniz sevinirim
ALTINDAN AĞAÇ OLSAN ZÜMRÜTTEN YAPRAK, AKIBETE YÜZÜNÜ ÖRTECEK BİR AVUÇ TOPRAK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2119 : Temmuz 21, 2013, 18:40:49 »
Merhaba aracımız toyota yaris 2004 1.3 sol lpg konusunda brc de karar kıldım çarşamba taktıracağım biraz araştırdım sanırım MY-11 diye bi ürünü takıyorlar izmirde 2a merkez bölge müd. taktırmayı düşünüyorum tavsiyeleriniz varsa dinlerim.

NOT:şuanki güncel fiyatlardan haberi olan varsa seviniiim peşin düşünüyorum.Birde montaj yarım günde bitermi?
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......