Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746116 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2080 : Haziran 18, 2013, 10:21:58 »
Musa Bey ;

BRC 'de ürünler aracın motor yapısına ( turbo - atmosferik ) silindir sayısına , beygir gücüne göre değişiklik arz eder. BRC enjektörleri 3 tiptir.
Mavi , turuncu ,sarı .Bu 3 enjektörün ürün kalitesi açısından bir birinden faklılıkları yoktur fakat yukarda söylediğim özelliklere göre tercih edilir. Örneğin 115 HP lik bir araçta 1.200 mbar regulatör , tutuncu enjektör kullanılırken , 90 HP lik bir araçta 1.200 mbar regulatör mavi enjektör kullanılmalıdır ya da 150 HP turbo bir araçta 1.500 mbar regulatör turuncu enjektör kullanılırken ,200 HP bir araçta genısus max regulatör sarı enjektör kullanılmalıdır.
Bu tercihler için bayilerin kullandığı bir sistematik tablo vardır .Toyota 1.33 için ise kullanılacak ürün 1.200 mbar regulatör , mavi enjektördür.

Doğru ürün tercihi yapılmadığı zaman ; yakıt , performans, benzine geçme gibi sorunlar yaşanabilir.Bilgilerinize...

Mehmet Bey verdiğiniz doyurucu bilgiler için teşekkürler....
İyi ki sizn gibi insanlar hala var...
Tekrar teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2080 : Haziran 18, 2013, 10:21:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2081 : Haziran 18, 2013, 16:39:50 »
Musa Bey
Güzel düşüncelerınız ıcın teşekkürler. Bu arada mavi enjektörler stoga gırdı Bılgılerınıze ;)

Mehmet Bey verdiğiniz doyurucu bilgiler için teşekkürler....
İyi ki sizn gibi insanlar hala var...
Tekrar teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2082 : Haziran 26, 2013, 09:23:30 »
Sayın SELMAN YALÇIN ;

Anlamadığım bir nedenden dolayı özel mesajlara cevap veremiyorum.Sorularınıza burdan cevap vereceğim.

Merhaba Selman Bey ;

1)Erzurumda en eski BRC bayilerinden TÜLU Otogaz ile görüşebilirsiniz.
2)Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir.
3) Son Euro artışından sonra malesef ürün fiyatları zamnlandı ama zama rağmen bu fiyat yüksek bir fiyat.Ben kendi servisimde 1.700 TL 10 taksit fiyat veriyorum.Ufak bir pazarlık yapılabilir.Selamlar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2083 : Haziran 26, 2013, 11:26:12 »
İlginiz için çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Önümüzdeki günlerde taktıracağım inşallah. İzlenimlerimi buradan paylaşırım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2084 : Haziran 26, 2013, 15:21:02 »
Mehmet Bey ben aracımı yeni aldım.Avensis 1.6 LPG..Sorum şu
Araç lpg de  hızlanırken veya normal ilerlerken gaza biraz yüklendiğimde belirgin bir şıkırtı sesi geliyor motordan.Benzinle giderken yapmıyor.Bu ses enjektör sesi mi yoksa avans sesi mi.Sebebi ne olabilir.Yakıt tüketimi normal çekişinde de bir sorun yok diye düşünüyorum.Motora bir zararı var mı.Avans sesi ise ne yapmak gerekir.Saygılar..
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2085 : Haziran 26, 2013, 15:29:04 »
selam . mehmet ustam bende yeni corolla confort extra a/t aldım. lpg taktırmayı düşünüyorum. araç henüz 300 km'de. bayinin lpg fiyatı çok pahalıydı bende dışarda taktırırım dedim. ancak bir kaç sorum olacak.

1. garantim ne olacak?
2. hangi lpg yi taktırmalıyım?
3. lpg taktırınca motor garantisi bitiyormuş, lpg'cilerin verdiği garanti nekadar gerçekçi ve güvenilir.

saygılar...
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2086 : Haziran 26, 2013, 16:40:03 »
2003-2004 1.4 lt benzinli pololar lpg'ye uyumlumudur acaba?Teşekkürler. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2087 : Haziran 26, 2013, 17:44:10 »
Arkadaşlar Merhaba;

Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra Toyota Clup TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...

Merhaba Mehmet Bey. Benimde birkaç sorum olacak. Yaklaşık 45 gün önce 2005 Corolla Terra 1.6 benzinli aracımıza(abimin) Sefaköy Candan Mühendislik tarafından Lavato marka lpg takıldı. Takıldıktan yaklaşık bir hafta içinde bir arıza meydana geldi. Şöyle ki, gaz almaya istasyona gittim. Pompacı dayı gaz vermek için gerekli bağlantıları yaptı fakat gaz yemedi. Daha doğrusu tanka gaz dolmadı. Pompacı dayı "sizin gaz ful heralde" falan dedi. Halbuki bitmişti. Bende, "dibine kadar boş dayı" dedim. Sonradan bagajı açtı tankın üzerindeki kapağı çıkardı. El darbeleriyle vurdu falan(bu arada ben ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum) "dayı hayırdır" dedim. Meğer böyle durumlar daha öncede başına gelmiş dayının. "Sıkıntısı neymiş dayı" dedim. "Bu şamandıra sıkışması" dedi. "Böle vurunca normalde oluyordu ama sende nedense işlemedi" dedi. "Dayı öle vurmayla olur mu hiç" dedim bende sonuç olarak halledemeyip benzinle devam etmek zorunda kaldım. Akabinde Sefaköydeki bahsettiğim Candan Mühendisliğe gittim. Durumu anlattım. "tamam" dedi usta. Bagaj kapağını açtı, lastik uçlu tokmakla tüpün bazı yerlerine vurmaya başladı. Yaklaşık 60-70 saniye sonra "tamamdır aracınıza gaz alabilirsiniz dedi" Ben şoklardayım.. Tabiri caiz ise "noluyoz lan" durumu oldu bende. Küçük bir münakaşadan sonra mekandan ayrıldım. Sadede gelirsek arıza yapan bir malzeme vurma suretiyle nasıl düzelir? Sıfır yeni yapılmış bir sistemde bu kadar çabuk neden arıza verebilir? Ve bu arıza tekerrür eder mi, yoksa binde bir oluyor da bize mi denk geldi? Bu ilk sorumdu. İkinci sorum ise gaz yakıt göstergesi tankın içerisindeki gaz ile senkron değil. Beş led var. Tam doldurduğumuz vakit beşi de yanıyor. Misal, 100 km sonra üç lede düşüyor. 50 km sonra iki lede düşüyor. 10 km sonrada biranda kırmızı led yanıyor. Yani sanki tanktaki gaz boşalmış gibi. Halbuki daha içerisinde belkide 70-80 km götürecek gaz var bunu biliyorum. Sonrasında 20km daha gidiyorum ve biranda tekrardan iki lede çıkıyor. Böyle saçma sapan bir sıkıntımız var. Ciddi ayar olduk. Bunun çözümü nası olur? Sebebi ne olabilir? 40 gün içerisinde farklı farklı toplamda üç sıkıntı çıkarttı. Ciddi sıkılmış durumdayım, abimin işleri dolayısıyla ben ilgileniyorum aracıyla. Bunların sebebi işçilik, dolayısıyla usta ise korkarım aramızda husumet çıkmasından. O sebeple söyleyecekleriniz usta ile tavrım-hareketlerim noktasında ciddi derecede önem arz ediyor. Başınızı ağrıttım vaktinizi aldım, şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2088 : Haziran 26, 2013, 19:48:47 »
Merhaba Tevil Bey ;

Sorun sadece LPG de olduğu için bu ses ne avans ne zincir ne de başka bir sestir.Bu ses muhtemelen lpg enjektörlerinin motor bloğu üzerinde bir yere teması ile oluşan vibrasyon sesidir.Servisinize lpg hattını kontrol ettirin sorununuz düzelecektir.Selamlar...

Mehmet Bey ben aracımı yeni aldım.Avensis 1.6 LPG..Sorum şu
Araç lpg de  hızlanırken veya normal ilerlerken gaza biraz yüklendiğimde belirgin bir şıkırtı sesi geliyor motordan.Benzinle giderken yapmıyor.Bu ses enjektör sesi mi yoksa avans sesi mi.Sebebi ne olabilir.Yakıt tüketimi normal çekişinde de bir sorun yok diye düşünüyorum.Motora bir zararı var mı.Avans sesi ise ne yapmak gerekir.Saygılar..

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2089 : Haziran 26, 2013, 20:07:49 »
Merhaba Murat Bey ;

1)Lpg dönüşümü sonrası aracınızın garantisi tamamen bitmez fakat lpg kaynaklı arızaları Toyota garantiden yapmaz.
2)Sektörün üst sınıf ürünlerini tercih edin ve fakat bu ürünü işçilik açısından doğru yerde taktırın.Benim tavsiyem BRC'dir.
3)Bu konu hassas bir konu.Bizzat bu konuyu dönüşümü yaptıracağınız servis ile görüşün ve garanti alın. Selamlar...

selam. mehmet ustam bende yeni corolla confort extra a/t aldım. lpg taktırmayı düşünüyorum. araç henüz 300 km'de. bayinin lpg fiyatı çok pahalıydı bende dışarda taktırırım dedim. ancak bir kaç sorum olacak.

1. garantim ne olacak?
2. hangi lpg yi taktırmalıyım?
3. lpg taktırınca motor garantisi bitiyormuş, lpg'cilerin verdiği garanti nekadar gerçekçi ve güvenilir.

saygılar...

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2090 : Haziran 26, 2013, 20:08:58 »
Merhaba Mustafa Bey ;

Bu araçlar lpg dönüşümüne uygundur fakat doğru ürün doğru montaj ve doğru kalibrasyon gereklidir aksi halde sorun yaşayabilirsiniz özellikle arıza lambası konusunda hassastırlar.Selamlar...

2003-2004 1.4 lt benzinli pololar lpg'ye uyumlumudur acaba?Teşekkürler. :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2091 : Haziran 26, 2013, 20:13:50 »
Abdulkadir Bey ;
1.sorunuzun cevabı lpg tankı içindeki şamandıranın mekanızmasının sıkışmasıdır.Tanka bir cisim ile vurularak mekanızmayı tekrar çalışır hale getirmişler tabi bu kesin bir çözüm değil.Yarın yine tekerrür edebilir.Tekrarlarsa şamandranın değişimini talep edin.

2.sorununuz da şamandra ile ilgili.Şamandranızın mekanizmasında sorun var , bu sorun seviye gösterge ayarı ile de düzelebilir.Sizin belirttğiniz aralıkları hesaplayarak voltaj değerleri değiştirilip sorun düzeltilebilir fakat benim tavsiyem şamandranızın yenisi ile değişimini talep etmeniz yönünde olacak.

Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey. Benimde birkaç sorum olacak. Yaklaşık 45 gün önce 2005 Corolla Terra 1.6 benzinli aracımıza(abimin) Sefaköy Candan Mühendislik tarafından Lavato marka lpg takıldı. Takıldıktan yaklaşık bir hafta içinde bir arıza meydana geldi. Şöyle ki, gaz almaya istasyona gittim. Pompacı dayı gaz vermek için gerekli bağlantıları yaptı fakat gaz yemedi. Daha doğrusu tanka gaz dolmadı. Pompacı dayı "sizin gaz ful heralde" falan dedi. Halbuki bitmişti. Bende, "dibine kadar boş dayı" dedim. Sonradan bagajı açtı tankın üzerindeki kapağı çıkardı. El darbeleriyle vurdu falan(bu arada ben ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum) "dayı hayırdır" dedim. Meğer böyle durumlar daha öncede başına gelmiş dayının. "Sıkıntısı neymiş dayı" dedim. "Bu şamandıra sıkışması" dedi. "Böle vurunca normalde oluyordu ama sende nedense işlemedi" dedi. "Dayı öle vurmayla olur mu hiç" dedim bende sonuç olarak halledemeyip benzinle devam etmek zorunda kaldım. Akabinde Sefaköydeki bahsettiğim Candan Mühendisliğe gittim. Durumu anlattım. "tamam" dedi usta. Bagaj kapağını açtı, lastik uçlu tokmakla tüpün bazı yerlerine vurmaya başladı. Yaklaşık 60-70 saniye sonra "tamamdır aracınıza gaz alabilirsiniz dedi" Ben şoklardayım.. Tabiri caiz ise "noluyoz lan" durumu oldu bende. Küçük bir münakaşadan sonra mekandan ayrıldım. Sadede gelirsek arıza yapan bir malzeme vurma suretiyle nasıl düzelir? Sıfır yeni yapılmış bir sistemde bu kadar çabuk neden arıza verebilir? Ve bu arıza tekerrür eder mi, yoksa binde bir oluyor da bize mi denk geldi? Bu ilk sorumdu. İkinci sorum ise gaz yakıt göstergesi tankın içerisindeki gaz ile senkron değil. Beş led var. Tam doldurduğumuz vakit beşi de yanıyor. Misal, 100 km sonra üç lede düşüyor. 50 km sonra iki lede düşüyor. 10 km sonrada biranda kırmızı led yanıyor. Yani sanki tanktaki gaz boşalmış gibi. Halbuki daha içerisinde belkide 70-80 km götürecek gaz var bunu biliyorum. Sonrasında 20km daha gidiyorum ve biranda tekrardan iki lede çıkıyor. Böyle saçma sapan bir sıkıntımız var. Ciddi ayar olduk. Bunun çözümü nası olur? Sebebi ne olabilir? 40 gün içerisinde farklı farklı toplamda üç sıkıntı çıkarttı. Ciddi sıkılmış durumdayım, abimin işleri dolayısıyla ben ilgileniyorum aracıyla. Bunların sebebi işçilik, dolayısıyla usta ise korkarım aramızda husumet çıkmasından. O sebeple söyleyecekleriniz usta ile tavrım-hareketlerim noktasında ciddi derecede önem arz ediyor. Başınızı ağrıttım vaktinizi aldım, şimdiden teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2092 : Haziran 26, 2013, 20:16:19 »
Abdulkadir Bey ;
1.sorunuzun cevabı lpg tankı içindeki şamandıranın mekanızmasının sıkışmasıdır.Tanka bir cisim ile vurularak mekanızmayı tekrar çalışır hale getirmişler tabi bu kesin bir çözüm değil.Yarın yine tekerrür edebilir.Tekrarlarsa şamandranın değişimini talep edin.

2.sorununuz da şamandra ile ilgili.Şamandranızın mekanizmasında sorun var , bu sorun seviye gösterge ayarı ile de düzelebilir.Sizin belirttğiniz aralıkları hesaplayarak voltaj değerleri değiştirilip sorun düzeltilebilir fakat benim tavsiyem şamandranızın yenisi ile değişimini talep etmeniz yönünde olacak.

Selamlar...

Eyvallah, çok makbule geçti Mehmet Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #2093 : Haziran 26, 2013, 23:28:40 »
Arkadaşlar merhabalar 25.06.2013 yani dün 2009 model 1,6 Corolla aracıma atiker obd li lpg taktırdım iki gündür uğraşıyoruz düzen tutmadı.2000 ile 3000 devir arasında bütün viteslerde araç inanılmaz sarsılıyor uzun yoldada denedim değişen bişey yok klima açıkkenden kapalı ikende aynı sorun oldu usta önce bujileri yeniledi olmadı,sonra lpg enjektör memelerini büyük taktı yine olmadı biraz azaldı sadece en son standartların dışına çıktı ve memeleri tornada geniletti yine sonuç aynı,artık yarın sabah parçaları değiştirecek bakalım ne olacak,benzer sorun yaşayan var ise bilgisine ihtiyacım var.Yarın gelişmeleri yazarım tekrar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2094 : Haziran 26, 2013, 23:30:01 »
keske atikerin üstüne azcık daha ekleyip brc taktırsaydınız.yıllarca  uzun süre kullanabiklirdiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2095 : Haziran 27, 2013, 09:41:46 »
Mehmet Ustam,

Benim aracı biliyorsunuz, simit depo olunca stepne bagajda çok yer kaplıyor. Sırf bu yüzden stepneyi taşımıyorum ama uzun yolda tedirgin olmuyor değilim. Geçen hafta  Honda servisi stepneyi bagaj içine sabitlemek için bir parça geldiğini ve 80 TL'ye takıldığını söyledi. Sizin bu konuda bilginiz var mı? BRC bayilerinde bu aparat mevcut mudur?

İyi çalışmalar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2096 : Haziran 27, 2013, 10:53:39 »
Merhaba Ali Bey ;

Bu aparat BRC servislerinde yok , genelde Honda bayilerinde bu aparatlar bulunuyor.

Mehmet Ustam,

Benim aracı biliyorsunuz, simit depo olunca stepne bagajda çok yer kaplıyor. Sırf bu yüzden stepneyi taşımıyorum ama uzun yolda tedirgin olmuyor değilim. Geçen hafta  Honda servisi stepneyi bagaj içine sabitlemek için bir parça geldiğini ve 80 TL'ye takıldığını söyledi. Sizin bu konuda bilginiz var mı? BRC bayilerinde bu aparat mevcut mudur?

İyi çalışmalar.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2097 : Haziran 27, 2013, 11:14:29 »
Merhaba Ali Bey ;

Bu aparat BRC servislerinde yok , genelde Honda bayilerinde bu aparatlar bulunuyor.

Teşekkürler Ustam, kolay gelsin.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2098 : Haziran 30, 2013, 00:41:54 »
bugün BRC marka lpgyi taktırdım. Erzurum opetten fulledim(litresi 2.47TL'den) yola çıktım Oltu girişindeki opette tekrar fulledim (litresi 2.73'ten) 17 lirada pompa durdu.

Toplam km : 105 km
Hız             : 90-120km arası

Benzinden sonra aldığım bu sonuç gün içerisindeki yaşadığım yorgunluğumu söktü aldı :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #2099 : Temmuz 12, 2013, 21:48:56 »
merhaba Mehmet bey. öncelikle bu sayfa için teşekkür ediyorum. benim 1,6 2005 model Toyota avensis aracım var. üzerinde 40000 km önce taktırdığım BRC marka lpg sistemi var. sıkıntım rölanti sıkıntısı. rölanti sırasında arabada titreme oluyor. gaz kelebeği ve oksijen sensörünü her bakımda temizletirim. ancak yine de bu titreme var. benzinde iken titreme söz konusu değil. gösterdiğim lpg ustaları bu sorunun avensislerde kronik olduğunu söylüyorlar. sizin önerileriniz var mı acaba. teşekkürler.