0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Musa Bey ;BRC 'de ürünler aracın motor yapısına ( turbo - atmosferik ) silindir sayısına , beygir gücüne göre değişiklik arz eder. BRC enjektörleri 3 tiptir. Mavi , turuncu ,sarı .Bu 3 enjektörün ürün kalitesi açısından bir birinden faklılıkları yoktur fakat yukarda söylediğim özelliklere göre tercih edilir. Örneğin 115 HP lik bir araçta 1.200 mbar regulatör , tutuncu enjektör kullanılırken , 90 HP lik bir araçta 1.200 mbar regulatör mavi enjektör kullanılmalıdır ya da 150 HP turbo bir araçta 1.500 mbar regulatör turuncu enjektör kullanılırken ,200 HP bir araçta genısus max regulatör sarı enjektör kullanılmalıdır.Bu tercihler için bayilerin kullandığı bir sistematik tablo vardır .Toyota 1.33 için ise kullanılacak ürün 1.200 mbar regulatör , mavi enjektördür.Doğru ürün tercihi yapılmadığı zaman ; yakıt , performans, benzine geçme gibi sorunlar yaşanabilir.Bilgilerinize...
Mehmet Bey verdiğiniz doyurucu bilgiler için teşekkürler....İyi ki sizn gibi insanlar hala var...Tekrar teşekkürler...
Arkadaşlar Merhaba;Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra Toyota Clup TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...
Mehmet Bey ben aracımı yeni aldım.Avensis 1.6 LPG..Sorum şuAraç lpg de hızlanırken veya normal ilerlerken gaza biraz yüklendiğimde belirgin bir şıkırtı sesi geliyor motordan.Benzinle giderken yapmıyor.Bu ses enjektör sesi mi yoksa avans sesi mi.Sebebi ne olabilir.Yakıt tüketimi normal çekişinde de bir sorun yok diye düşünüyorum.Motora bir zararı var mı.Avans sesi ise ne yapmak gerekir.Saygılar..
selam. mehmet ustam bende yeni corolla confort extra a/t aldım. lpg taktırmayı düşünüyorum. araç henüz 300 km'de. bayinin lpg fiyatı çok pahalıydı bende dışarda taktırırım dedim. ancak bir kaç sorum olacak.1. garantim ne olacak?2. hangi lpg yi taktırmalıyım?3. lpg taktırınca motor garantisi bitiyormuş, lpg'cilerin verdiği garanti nekadar gerçekçi ve güvenilir.saygılar...
2003-2004 1.4 lt benzinli pololar lpg'ye uyumlumudur acaba?Teşekkürler.
Merhaba Mehmet Bey. Benimde birkaç sorum olacak. Yaklaşık 45 gün önce 2005 Corolla Terra 1.6 benzinli aracımıza(abimin) Sefaköy Candan Mühendislik tarafından Lavato marka lpg takıldı. Takıldıktan yaklaşık bir hafta içinde bir arıza meydana geldi. Şöyle ki, gaz almaya istasyona gittim. Pompacı dayı gaz vermek için gerekli bağlantıları yaptı fakat gaz yemedi. Daha doğrusu tanka gaz dolmadı. Pompacı dayı "sizin gaz ful heralde" falan dedi. Halbuki bitmişti. Bende, "dibine kadar boş dayı" dedim. Sonradan bagajı açtı tankın üzerindeki kapağı çıkardı. El darbeleriyle vurdu falan(bu arada ben ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum) "dayı hayırdır" dedim. Meğer böyle durumlar daha öncede başına gelmiş dayının. "Sıkıntısı neymiş dayı" dedim. "Bu şamandıra sıkışması" dedi. "Böle vurunca normalde oluyordu ama sende nedense işlemedi" dedi. "Dayı öle vurmayla olur mu hiç" dedim bende sonuç olarak halledemeyip benzinle devam etmek zorunda kaldım. Akabinde Sefaköydeki bahsettiğim Candan Mühendisliğe gittim. Durumu anlattım. "tamam" dedi usta. Bagaj kapağını açtı, lastik uçlu tokmakla tüpün bazı yerlerine vurmaya başladı. Yaklaşık 60-70 saniye sonra "tamamdır aracınıza gaz alabilirsiniz dedi" Ben şoklardayım.. Tabiri caiz ise "noluyoz lan" durumu oldu bende. Küçük bir münakaşadan sonra mekandan ayrıldım. Sadede gelirsek arıza yapan bir malzeme vurma suretiyle nasıl düzelir? Sıfır yeni yapılmış bir sistemde bu kadar çabuk neden arıza verebilir? Ve bu arıza tekerrür eder mi, yoksa binde bir oluyor da bize mi denk geldi? Bu ilk sorumdu. İkinci sorum ise gaz yakıt göstergesi tankın içerisindeki gaz ile senkron değil. Beş led var. Tam doldurduğumuz vakit beşi de yanıyor. Misal, 100 km sonra üç lede düşüyor. 50 km sonra iki lede düşüyor. 10 km sonrada biranda kırmızı led yanıyor. Yani sanki tanktaki gaz boşalmış gibi. Halbuki daha içerisinde belkide 70-80 km götürecek gaz var bunu biliyorum. Sonrasında 20km daha gidiyorum ve biranda tekrardan iki lede çıkıyor. Böyle saçma sapan bir sıkıntımız var. Ciddi ayar olduk. Bunun çözümü nası olur? Sebebi ne olabilir? 40 gün içerisinde farklı farklı toplamda üç sıkıntı çıkarttı. Ciddi sıkılmış durumdayım, abimin işleri dolayısıyla ben ilgileniyorum aracıyla. Bunların sebebi işçilik, dolayısıyla usta ise korkarım aramızda husumet çıkmasından. O sebeple söyleyecekleriniz usta ile tavrım-hareketlerim noktasında ciddi derecede önem arz ediyor. Başınızı ağrıttım vaktinizi aldım, şimdiden teşekkür ederim.
Abdulkadir Bey ;1.sorunuzun cevabı lpg tankı içindeki şamandıranın mekanızmasının sıkışmasıdır.Tanka bir cisim ile vurularak mekanızmayı tekrar çalışır hale getirmişler tabi bu kesin bir çözüm değil.Yarın yine tekerrür edebilir.Tekrarlarsa şamandranın değişimini talep edin.2.sorununuz da şamandra ile ilgili.Şamandranızın mekanizmasında sorun var , bu sorun seviye gösterge ayarı ile de düzelebilir.Sizin belirttğiniz aralıkları hesaplayarak voltaj değerleri değiştirilip sorun düzeltilebilir fakat benim tavsiyem şamandranızın yenisi ile değişimini talep etmeniz yönünde olacak.Selamlar...
Mehmet Ustam,Benim aracı biliyorsunuz, simit depo olunca stepne bagajda çok yer kaplıyor. Sırf bu yüzden stepneyi taşımıyorum ama uzun yolda tedirgin olmuyor değilim. Geçen hafta Honda servisi stepneyi bagaj içine sabitlemek için bir parça geldiğini ve 80 TL'ye takıldığını söyledi. Sizin bu konuda bilginiz var mı? BRC bayilerinde bu aparat mevcut mudur?İyi çalışmalar.
Merhaba Ali Bey ;Bu aparat BRC servislerinde yok , genelde Honda bayilerinde bu aparatlar bulunuyor.