Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746088 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2060 : Haziran 11, 2013, 10:25:11 »
Mehmet bey ilginiz için teşekkürler...
İnşaallah yarın taktırıyorum...
Artık Bende BRC'li oluyorum...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2060 : Haziran 11, 2013, 10:25:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gecenin Öfkesi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 49000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2061 : Haziran 12, 2013, 10:40:52 »
Mehmet bey bir arkadaşımın hyundaı era 2007 1.6 my 10 takılı fakat arıza lambası birçok serviste çözememişler lambayı söndürdükten 10-15 gün sonra tekrar yanıyor bursa net otogaz da ataçtaki katalitik konvertör sebebl ile farklı yakıt yani benzin olmadığından yandığını söylemişler aynı şeyi hundaı srv te tekrar edince arkadaşım sıkılmış arıza lambasını söktürmüş ve sorunu çözmüş kendince ama tabii bu durum kendini rahatsız ediyor ben sizden bahsettim kendisine yardımcı olurmusunuz
auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2062 : Haziran 12, 2013, 20:54:32 »
Mehmet bey merhabalar...
Ben de artık BRC li oldum...
Ama size bir sorum olacak...
İlgili şubeniz önceden telefonla görüşmemde my11 mavi enjektör takacağını söylemişti ama işlem tamamlandıktan sonra gittiğimde gördüm ki turuncu enjektör takmışlar...Neden sizce böyle oldu ve farkı nedir.
Arabam 2012 1.33 Toyota Corolla Comfort
Teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2063 : Haziran 12, 2013, 21:01:23 »
Mehmet bey ayrıca aracım takılan ürünleri takip edebileceğimiz bir sitenin olduğunu söylemiştiniz bunu nerden nasıl takipedebiliriz...
Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2064 : Haziran 13, 2013, 14:45:20 »
Merhaba Mehmey Bey;

Profildeki aracımı yeni aldım şuan 115bin kmde. Aylık ortalama bin km yapıyorum ş.içi-dışı karışık lpg taktırmamı tavsiye edermisiniz. Tavsiye ettiğiniz ürün hangisidir ve kaça mâl olur. Ayrıca Erzurumda tavsiye edeceğiniz bir yer varmıdır. Şimdiden teşekkürler.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2065 : Haziran 13, 2013, 18:55:39 »
Merhaba Süleyman Bey ;
Aracın arıza kodu P0401 Katalitik konvektör Verim düşüklüğü. Eğer arıza bu ise malesef bu sorunun çözümü yeni bir katalitik konvektördür.Aksi halde mevcut konvektör ile arıza lambası sürekli yanacaktır.
Arıza lambasını sökmek biraz traji komik olmuş.Bu lambanın yüzlerce yanma nedeni var , yarın farklı bir sorundan dolayı aracınız arıza verse bunu anlayamayacaksınız.Tavsiyem konvektörü değiştirip hassas bir lpg kalibrasyonu yaptırmanız.Selamlar...

Mehmet bey bir arkadaşımın hyundaı era 2007 1.6 my 10 takılı fakat arıza lambası birçok serviste çözememişler lambayı söndürdükten 10-15 gün sonra tekrar yanıyor bursa net otogaz da ataçtaki katalitik konvertör sebebl ile farklı yakıt yani benzin olmadığından yandığını söylemişler aynı şeyi hundaı srv te tekrar edince arkadaşım sıkılmış arıza lambasını söktürmüş ve sorunu çözmüş kendince ama tabii bu durum kendini rahatsız ediyor ben sizden bahsettim kendisine yardımcı olurmusunuz
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2066 : Haziran 13, 2013, 18:57:37 »
Merhaba Musa Bey ;

Sanırım bayinin elinde mavi enjektörlü kit yoktu , 2 haftadır stoklarda mavi enjektör yok.2 hafta içerisinde gümrükten malı çekecekler , değişimini talep ediniz.

Mehmet bey merhabalar...
Ben de artık BRC li oldum...
Ama size bir sorum olacak...
İlgili şubeniz önceden telefonla görüşmemde my11 mavi enjektör takacağını söylemişti ama işlem tamamlandıktan sonra gittiğimde gördüm ki turuncu enjektör takmışlar...Neden sizce böyle oldu ve farkı nedir.
Arabam 2012 1.33 Toyota Corolla Comfort
Teşekkürler....
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2067 : Haziran 14, 2013, 09:15:06 »
Mehmet bey merhabalar...
Turuncu enjektör ile mavi enjektör arasındaki fark nedir.
Teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2068 : Haziran 14, 2013, 16:24:18 »
Ustam bazı arkadaşlar sorularını sorup gidiyorlar galiba.  Bir teşekkürü sana çok görenlerimiz var gibi görünüyor. Ben buradan teşekkürü çok görenlerin ya da unutan arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Foruma katkı ve desteğiniz için ayrıca teşekkürler.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2069 : Haziran 15, 2013, 10:40:48 »
Evet Usta bende devamlı konuyu takip ediyorum. Emeklerine sağlık

Bilgi paylaşılırsa bilgidir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2070 : Haziran 15, 2013, 11:54:19 »
Böyle seviyeli ve guzel bir forumda olduğum için ben de çok mutluyum. Destekleriniz ıcın ben teşekkür ederim. Bılgı paylastıkca değer kazanır. 
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2071 : Haziran 15, 2013, 19:21:10 »
Merhaba Mehmey Bey;

Profildeki aracımı yeni aldım şuan 115bin kmde. Aylık ortalama bin km yapıyorum ş.içi-dışı karışık lpg taktırmamı tavsiye edermisiniz. Tavsiye ettiğiniz ürün hangisidir ve kaça mâl olur. Ayrıca Erzurumda tavsiye edeceğiniz bir yer varmıdır. Şimdiden teşekkürler.

Sanırım gözünüzden kaçtı Mehmet bey, bu konuda gerçekten güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Daha önceki aracımda atiker sistem vardı yakıtından ve çekişinden çok memnundum ancak lpgye bağlı sübap arızası verdiğini söylediler ve bana pahalıya mal oldu. O yüzden biraz çekincelerim var. Yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

Sorularıma birde yenisini eklemek istiyorum, MTM marka lpg sistemininde BRC ile iş birliği olduğu söyleniyor siz hangisini tavsiye edersiniz, hangisinin maliyeti daha uygundur.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2072 : Haziran 15, 2013, 23:16:58 »
Mehmet bey merhabalar...
Benim 2012 Toyota Corolla Comfort 1.33 (99 Beygir, 73 Kw) arabam vardı. malum daha öncede size yazmıştım...
LPG yi taktırmadan önce bayimle konuştuğumda bana önce MY11 mavi enjektör takılacak demişti. ancak sonra turuncu enjektör taktıklarını farkettim.
Ama taktırdığım bayiii bana turuncu enjektörün daha uygun olduğunu halen söylüyor...
İsterseniz değiştirelim ama biz tavsiye etmeyiz diyorlar...
Sizde bana değişim talep etmemi söylemiştiniz...
Sizce ne yapayım...
Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2073 : Haziran 16, 2013, 00:35:29 »
Mehmet bey merhabalar....
BRC de 3 çeşit enjektör olduğunu görüyoruz...
Mavi-Turuncu-Sarı

Bu enjektörlerin hangiileri hangi tip araçlara kullannılıyor...
Araçtırmalarım 105 beygire kadar mavi onun üstü turuncu kullanıldığını gösterişyor.
aceba neye göre karar veriliyor..
Ve bu enjektörlerin farkı nedir?
Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2074 : Haziran 17, 2013, 01:37:15 »
Arkadaşlar şehir dısındayım, sorularınıza salı günü detaylı cevap vereceğim... Selamlar
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2075 : Haziran 17, 2013, 01:39:02 »
Merhaba
Aracınıza uygun enjektör mavi enjektordur. Montajı hangi bayi yaptı?

Mehmet bey merhabalar...
Benim 2012 Toyota Corolla Comfort 1.33 (99 Beygir, 73 Kw) arabam vardı. malum daha öncede size yazmıştım...
LPG yi taktırmadan önce bayimle konuştuğumda bana önce MY11 mavi enjektör takılacak demişti. ancak sonra turuncu enjektör taktıklarını farkettim.
Ama taktırdığım bayiii bana turuncu enjektörün daha uygun olduğunu halen söylüyor...
İsterseniz değiştirelim ama biz tavsiye etmeyiz diyorlar...
Sizde bana değişim talep etmemi söylemiştiniz...
Sizce ne yapayım...
Teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2076 : Haziran 17, 2013, 10:33:44 »
Merhaba
Aracınıza uygun enjektör mavi enjektordur. Montajı hangi bayi yaptı?

Mehmet bey hangi bayinin montajı yaptığını özel mesajla gönderdim. Bilginize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2077 : Haziran 18, 2013, 08:02:13 »
Merhaba Selman Bey ;

MTM BRC den gerek Türkiye distiribütörü , gerek Bayi ağı ve servis noktası gerekse bazı ürünsel farklılıklarından dolayı bağımsız bir üründür.BRC nin garanti ve servis ağının dışında farklı bir yapıda olan üründür.BRC ile bağlantısı yoktur. İtalyanların iktisattaki mal farklılaştırması ile Türkiye pazarına girme ihtiyacı ile piyasaya sürülmüş bir üründür. Ürün kalitesi olarak iyi bir üründür fakat aracımızda bir lpg markası tercih ederken servis ağı , satış sonrası destek için daha profesyonel markaları seçmemeizde fayda var.Size tavsiyem yetkili BRC bayilerinde BRC MY11 montajı yaptırmanız olacaktır.Selamlar...

Sanırım gözünüzden kaçtı Mehmet bey, bu konuda gerçekten güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Daha önceki aracımda atiker sistem vardı yakıtından ve çekişinden çok memnundum ancak lpgye bağlı sübap arızası verdiğini söylediler ve bana pahalıya mal oldu. O yüzden biraz çekincelerim var. Yardımcı olursanız çok memnun olacağım.

Sorularıma birde yenisini eklemek istiyorum, MTM marka lpg sistemininde BRC ile iş birliği olduğu söyleniyor siz hangisini tavsiye edersiniz, hangisinin maliyeti daha uygundur.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2078 : Haziran 18, 2013, 08:06:58 »
Musa Bey ;

BRC 'de ürünler aracın motor yapısına ( turbo - atmosferik ) silindir sayısına , beygir gücüne göre değişiklik arz eder. BRC enjektörleri 3 tiptir.
Mavi , turuncu ,sarı .Bu 3 enjektörün ürün kalitesi açısından bir birinden faklılıkları yoktur fakat yukarda söylediğim özelliklere göre tercih edilir. Örneğin 115 HP lik bir araçta 1.200 mbar regulatör , tutuncu enjektör kullanılırken , 90 HP lik bir araçta 1.200 mbar regulatör mavi enjektör kullanılmalıdır ya da 150 HP turbo bir araçta 1.500 mbar regulatör turuncu enjektör kullanılırken ,200 HP bir araçta genısus max regulatör sarı enjektör kullanılmalıdır.
Bu tercihler için bayilerin kullandığı bir sistematik tablo vardır .Toyota 1.33 için ise kullanılacak ürün 1.200 mbar regulatör , mavi enjektördür.

Doğru ürün tercihi yapılmadığı zaman ; yakıt , performans, benzine geçme gibi sorunlar yaşanabilir.Bilgilerinize...

Mehmet bey merhabalar....
BRC de 3 çeşit enjektör olduğunu görüyoruz...
Mavi-Turuncu-Sarı

Bu enjektörlerin hangiileri hangi tip araçlara kullannılıyor...
Araçtırmalarım 105 beygire kadar mavi onun üstü turuncu kullanıldığını gösterişyor.
aceba neye göre karar veriliyor..
Ve bu enjektörlerin farkı nedir?
Teşekkürler...
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2079 : Haziran 18, 2013, 08:48:54 »
Merhaba Selman Bey ;

MTM BRC den gerek Türkiye distiribütörü , gerek Bayi ağı ve servis noktası gerekse bazı ürünsel farklılıklarından dolayı bağımsız bir üründür.BRC nin garanti ve servis ağının dışında farklı bir yapıda olan üründür.BRC ile bağlantısı yoktur. İtalyanların iktisattaki mal farklılaştırması ile Türkiye pazarına girme ihtiyacı ile piyasaya sürülmüş bir üründür. Ürün kalitesi olarak iyi bir üründür fakat aracımızda bir lpg markası tercih ederken servis ağı , satış sonrası destek için daha profesyonel markaları seçmemeizde fayda var.Size tavsiyem yetkili BRC bayilerinde BRC MY11 montajı yaptırmanız olacaktır.Selamlar...

Mehmet Bey ilginiz ve bilginiz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz gibi servis ağı hepimiz için önem arzetmekte, peki Erzurumda referans olabileceğiniz bir yer var mı? Ve Musa Beyin yazıları dikkatimi çekti 1.6 vvti 110Hp lik aracıma hangi enjektörü tavsiye edersiniz.