Merhaba Selçuk Bey ;
P0171 Fakir yakıt karışım arızası sadece lpg ayarının kısık olması ile alakalı değildir. Aracınız şayet hava alıyorsa karışım yine fakirleşecektir ve arıza lambası yanacaktır.Mardin Kızıltepe size uzak mı bilmiyorum ama ESAŞ LPG İnayet Usta'nın sorununuzu %100 çözeceğini garanti edebilirim.Bölgenin en iyi BRC ustasıdır.Selamlarımı iletirseniz ziyadesiyle sizinle ilgilenecek ve sorununuzu çözecektir...
2007 brc lpg li corollam arıza lambası 1 yıl ı geçti söndüremediler nereye gösterdiysem de, hepside fakir karışımdan olduğunu söyledi.siir çevresinde varmı iyi usta yapabilecek, burada okuduğum bir konudan çok huylandım aracın gazı kısık olduğundan lamba yanar açtırmak gerek diyorlar lpg servisimi yapar bu işi. En önemlisi şehir içi mesela 1-2 km yol gidiyorum normal sürüş de motor kaputunu açınca alev gibi ısı vuruyor normal mu sizce bu, uzun yolda da ısınıyor ama sıkıntı olmadı hiç???
Merhaba Mehmet Bey ;
BRC MY11 ' i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz , tavsiye edilen montaj fiyatı 1.600 TL 10 Taksit.Selamlar...
Merhabalar mehmet abi iyi çalışmalar . 2011 avensisime brc taktırmaya karar verdim siz hangi kiti tavsiye edersiniz ve maliyeti ne olur
LPG'li değil BRC'li Toyotalar

Kızıltepe yaklaşık 3 saat sürüyor siirtteyim ben gidebilirim aslında, hava alıyorsa derken nasıl yani aracın hava alması anlayamadım? Bir de gaz kelebeğine serviste baktırmakta fayda olur mu araç tekliyor 3 bin deviri geçmiyor sonuna kadar gaz versem de egzozdan pat pat ses geliyor, benzinde de yapıyor lpg de de bazen ise hiç yapmıyor kızıltepeye gitmeyi düşünüyorum ama 6 saat yol ve yakıt parası inşallah gittiğimie değer
Selçuk Bey ;
Aracınızdaki sorunlar benzinde de varsa öncelikle lpg sistemini devre dışı bıraktırın.Aracınızdaki sorun hala devam ediyorsa önce Toyota servisinde bu sorunu düzelttirip akabınde lpg sistemini devreye sokmak için bayiye gidiniz. Lpg sistemini iptal ettırdığınızde sorun düzeliyorsa bu şekilde yine bayimize gidip montajı düzelttirin.Sorununuz ESAŞ LPG de %100 düzelecektir , bunun garantisini verebilirim.Selamlar...
Kızıltepe yaklaşık 3 saat sürüyor siirtteyim ben gidebilirim aslında, hava alıyorsa derken nasıl yani aracın hava alması anlayamadım? Bir de gaz kelebeğine serviste baktırmakta fayda olur mu araç tekliyor 3 bin deviri geçmiyor sonuna kadar gaz versem de egzozdan pat pat ses geliyor, benzinde de yapıyor lpg de de bazen ise hiç yapmıyor kızıltepeye gitmeyi düşünüyorum ama 6 saat yol ve yakıt parası inşallah gittiğimie değer
Merhaba Mehmet Bey artık benim aracımda BRC li Çorlu'da dönüşümü Mete usta yaptı memnunum yaklaşık 2 ay oldu ve bu sürede 2000km yol yaptım çoğunluk şehir içi ve ortalmam 100 km de 8.5lt lpg sakin kullandığım için performans kaybı var mı yok mu bilmiyorum daha doğrusu hiç bir fark hissetmedim. Çok tereddüt etmiştim ve şimdi keşke daha önce taktırsaydım diyorum. Hala benim gibi araştıran arkadaşlar varsa gönül rahatlığı ile BRC taktırın derim. Bu günkü fiyatlara göre yakıt sarfiyatım benzinde 100km 7lt => 7*4.78=33.46 krş iken; LPG de 100km 8.5 => 8*2.46=20.91. Her 1000km de yaklaşık 125tl ekonomi sağlıyorum. Çoğu dizel araçtan bile uygun.
Soruma gelince; doldururken şamandıradan ses geldiği gibi dolumu durdurmalı mıyız ya da, pompa akış miktarı çok zayıf diyene kadar beklemeli miyiz? Hangi si tam ve sağlıklı doldurmadır?
Mehmet bey birde uygun gaz markaları var Güvenalgaz, Argaz, Mogaz, Akçagaz vs. ben aygaz kullanıyorum opetler de 2.46 tl, diğer saydığım markalar 2.22-2.35 civarı önerir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Taylan Bey ;
Mete Usta eski ve tecrübeli bir BRC bayisidir.BRC nız hayırlı olsun.
Evet o ses genelde gelir , güvenlik mekanızmasının sesidir.Tavsiyem o sesi duyduğunuzda dolumu sonlandırmanız , bırakın bir kaç lt eksik alsın.
Gaz konusunda AYGAZ'a yüksek ücret ödemenize gerek yok.Güvenilir istasyonlardan en uygun kim satıyorsa ordan gaz alabilirsiniz.Selamlar...
Merhaba Mehmet Bey artık benim aracımda BRC li Çorlu'da dönüşümü Mete usta yaptı memnunum yaklaşık 2 ay oldu ve bu sürede 2000km yol yaptım çoğunluk şehir içi ve ortalmam 100 km de 8.5lt lpg sakin kullandığım için performans kaybı var mı yok mu bilmiyorum daha doğrusu hiç bir fark hissetmedim. Çok tereddüt etmiştim ve şimdi keşke daha önce taktırsaydım diyorum. Hala benim gibi araştıran arkadaşlar varsa gönül rahatlığı ile BRC taktırın derim. Bu günkü fiyatlara göre yakıt sarfiyatım benzinde 100km 7lt => 7*4.78=33.46 krş iken; LPG de 100km 8.5 => 8*2.46=20.91. Her 1000km de yaklaşık 125tl ekonomi sağlıyorum. Çoğu dizel araçtan bile uygun.
Soruma gelince; doldururken şamandıradan ses geldiği gibi dolumu durdurmalı mıyız ya da, pompa akış miktarı çok zayıf diyene kadar beklemeli miyiz? Hangi si tam ve sağlıklı doldurmadır?
Mehmet bey birde uygun gaz markaları var Güvenalgaz, Argaz, Mogaz, Akçagaz vs. ben aygaz kullanıyorum opetler de 2.46 tl, diğer saydığım markalar 2.22-2.35 civarı önerir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
Mehmet Bey Lpg servisini iptal ettirin derken, uzun mu işi proje gerekiyor diye okudum tekrar sökmek için, sadece bağlantılarımı sökülecek lpg araçta duracak anladığım kadarıyla doğrumu bilmiyorum, İnayet usta haklı galiba aracı benzinde kullandım biraz süper gidiyor benzini özlemiş motor

sanki, Bir de Kahramanmaraş da var mı tavsiye ettiğiniz Brc ustası 2 dk da başından salmayacak, hakkıyla işini yapan memlekette yaptıralım olmazsa diyorum, 5 tane Brc servisi var toyota servisi var. Birde bu hava alma olayı dediniz nasıl nereden alır ki araç havayı bu sorun la ilgili olarak...
Mehmet bey bir sorum olacak bu farklı lpg markaları kullanmanın araca zararı olur mu? Aracı aldığım kişi öyle dedi shell den alıyorum sende değiştirme kolay kolay yanma oranları farklı istasyonların sattığı markaların dedi, fakir karışım arızası verebilir dedi ve 1 sene kullandım hep sheel çok nadir opet aldım, mecbur kalıp kadoilden aldım 20 tl lik almaz olaydım,

o zaman yandı ilk defa daha da sönmedi.
Sayın özenç paylaşımlarınız için teşekkürler 2011 auris 1.6 132hp valfmatik aracıma brc my 11 turuncu enj.uygunmudur? Ayrıca 120 lik regülatör yetersiiz kalır mı?.Size uzak olduğumdan bandırma özbora oto ya referans olabilirmisiniz.kararsızım.
Merhaba Süleyman Bey ;
1.200 mbar genisus turuncu enjektör aracınız için uygun olanıdır.Özbora otoyu yakınen tanımıyorum ama eminim işini iyi yapan bır servıstır.Selamlar..
Sayın özenç paylaşımlarınız için teşekkürler 2011 auris 1.6 132hp valfmatik aracıma brc my 11 turuncu enj.uygunmudur? Ayrıca 120 lik regülatör yetersiiz kalır mı?.Size uzak olduğumdan bandırma özbora oto ya referans olabilirmisiniz.kararsızım.
Sayın özenç şuan my 11 i taktırıyorum bana benzin pompası rolesi önerdiler sistemin haricinde acele cvp atarmısınız taktırmalımıyım 2a nın forumlarında önermiyorlar ama sizin görüşünüz benim lçin geçerli kolay gelsin
Kesinlikle önermiyorum, detaylı açıklamayı yarın burdan paylaşırım. Selamlar
Sayın özenç şuan my 11 i taktırıyorum bana benzin pompası rolesi önerdiler sistemin haricinde acele cvp atarmısınız taktırmalımıyım 2a nın forumlarında önermiyorlar ama sizin görüşünüz benim lçin geçerli kolay gelsin
Ne istediniz canım rocco dan, istanbuldan fln takanlar varmı rocco ya tüp, afişe edeyim forumda:)
Ne istediniz canım rocco dan, istanbuldan fln takanlar varmı rocco ya tüp, afişe edeyim forumda:)
O da bir şey mi Arkadaşımın biri S2K'ya takmıştı ifil ifil gaz kokuyordu
O da bir şey mi Arkadaşımın biri S2K'ya takmıştı ifil ifil gaz kokuyordu 
Kanka o honda, hondacıların sağı solu belli olmaz, onlar 20liralık benzin atarlar, detaylı temizliğe 200tl verirler.
Merhabalar Mehmet Bey herhalde bu konunun coğu mesajını okudum yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler...
Bende 2012 1.33 Toyota Corolla Comfort var BRC Marka LPG taktırmayı düşünüyorum.
Öncelikle LPG nin Motorda işlem yapılması yani delik açılması gibi bir durum var nedir bu. Prins markada böyle bir işlem yapılmıyormuş işlemin önemi ve farkı nedir.
Ankara ikamet ediyorum. LPG için işlemi yapan ustanın önemli olduğunu biliyorum Ankarada tavsiye edeceğiniz yer neresidir. Ayrıca Görüştüüğüm Mavidenizler ve Mocan MY11'i ve Mavi renkli enjektörü takacaklarını söylediler. Uygun mu?
Ayrıca kullanılan ürünlerin orjinal olduğunu nasıl tespit edebiliriz?
Teşekkürler.
Merhabalar ;
Lpg dönüşümü yapılan araçlara benzin pompasını devre dışı (uyutmak) bırakmak için takılan roleleri önermiyorum. Bu rolelerin takılma amacı nedir ?
Amaç : Araç lpgde çalışırken benzin pompasının elektiriği kesilerek muhtemel olarak pompanın yanmasının engellenmesi.
Peki benzin pompası neden bozulur ? Aracınızın benzin deposunda yeterli benzini muhafaza etmez iseniz ya da aracınıza az benzin ile binmeyi alışkanlık haline getirirseniz araç LPG'li olsun Benzin'li olsun bu pompa zarar görür.Şayet araçta en az çeyrek depo benzini muhafaza edersek bu pompa kesinlikle zarar görmez.
Peki neden benzin pompasını uyutan roleleri tavsiye etmiyorum ? Role takılı ve benzin pompası çalışmayan bir araç ile hareket halindesiniz.Araç LPG'de. Benzin pompası devre dışı. Örneğin 120 km/h hızla LPG de gidiyorsunuz ; o an lpg bitti ya da herhangi bir nedenden dolayı sistem LPG'den çıktı , ve %1 ihtimal ile benzin pompasındaki role arıza yaptı , benzin pompası devreye girmedi ve araç benzine geçemedi , lpgde de çalışmıyor , sonuç ne olur ?
Allah muhafaza sonuçları kötü olabilir.Siz şayet aracınızda çeyrek depo benzini her daim muhafaza ederseniz benzin pompası kesinlikle arızalanmayacaktır.Bu nedenle benzin pompasına takılan roleleri kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Kesinlikle önermiyorum, detaylı açıklamayı yarın burdan paylaşırım. Selamlar
Merhaba Musa Bey ;
*Gerek BRC gerek Prins gerekse farklı markalarda 1.33 Toyotaya lpg montajı yapılırken emme manifoltu delinir.Prins'te delinmiyor açıklaması yanlış bilgi.
*Evet aracınıza takılması gereken lpg enjektörü mavi enjektörlerdir.
*Yetkili servisleride aracınıza takılacak BRC ürünleri orjinaldir , ürünlerin üzerinde yazan barkod nolarını
www.brc.it sitesine girip mail olarak gönderirseniz , bu ürünlerin ne zaman üretildiği , hangi ülkeye gönderildiğine kadar size detaylı bilgi gönderilir.
*Mavidenizler ve Mocan iyi bayilerimizdir.Her iki firma ile görüşüp sizi tatmin eden firmaya aracınızı gönül rahatlığıyla teslim edebilirsiniz.
Merhabalar Mehmet Bey herhalde bu konunun coğu mesajını okudum yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler...
Bende 2012 1.33 Toyota Corolla Comfort var BRC Marka LPG taktırmayı düşünüyorum.
Öncelikle LPG nin Motorda işlem yapılması yani delik açılması gibi bir durum var nedir bu. Prins markada böyle bir işlem yapılmıyormuş işlemin önemi ve farkı nedir.
Ankara ikamet ediyorum. LPG için işlemi yapan ustanın önemli olduğunu biliyorum Ankarada tavsiye edeceğiniz yer neresidir. Ayrıca Görüştüüğüm Mavidenizler ve Mocan MY11'i ve Mavi renkli enjektörü takacaklarını söylediler. Uygun mu?
Ayrıca kullanılan ürünlerin orjinal olduğunu nasıl tespit edebiliriz?
Teşekkürler.