Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746113 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2020 : Mayıs 13, 2013, 10:33:36 »
Merhaba Timuçin Bey ;
Öncelikle sorununuzun düzeldiğine sevindim. Servis bu işlemleri yaparken aracınızın başında mıydınız?

Teşekkürler Mehmet Bey, evet zaten zavoli servisi sahibi kayınpederin arkadaşı , gittik sizin cevabınızın çıktısını da almıştım ona da baktılar, yazılım güncellemesi yapıldığını söyleyip, yeni versiyonu aracı bilgisayara bağlayarak yüklediler, toplam 5 dk kadar sürdü bu işlemler, tamam deneyin dediler, siz gelmeyecek misiniz dedim gerek yok eğer devam ederse geri gelin dediler ama ne orda ne de sonrasında çok denememe rağmen bir sıkıntı kalmadığını gördüm, hiçbir fiziksel müdahalede bulunmadan sorun giderilmiş oldu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2020 : Mayıs 13, 2013, 10:33:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2021 : Mayıs 13, 2013, 10:47:40 »
Umarım tekrarlamaz , selamlar ...

Merhaba Timuçin Bey ;
Öncelikle sorununuzun düzeldiğine sevindim. Servis bu işlemleri yaparken aracınızın başında mıydınız?

Teşekkürler Mehmet Bey, evet zaten zavoli servisi sahibi kayınpederin arkadaşı , gittik sizin cevabınızın çıktısını da almıştım ona da baktılar, yazılım güncellemesi yapıldığını söyleyip, yeni versiyonu aracı bilgisayara bağlayarak yüklediler, toplam 5 dk kadar sürdü bu işlemler, tamam deneyin dediler, siz gelmeyecek misiniz dedim gerek yok eğer devam ederse geri gelin dediler ama ne orda ne de sonrasında çok denememe rağmen bir sıkıntı kalmadığını gördüm, hiçbir fiziksel müdahalede bulunmadan sorun giderilmiş oldu.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2022 : Mayıs 13, 2013, 14:27:58 »
Bursa ya da Yalova'da tanıdığınız iyi BRC ustası var mı.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2023 : Mayıs 13, 2013, 17:17:10 »
Mustafa Bey Merhaba
Malesef Yalavo'da tanıdığım BRC servisi yok.

Bursa ya da Yalova'da tanıdığınız iyi BRC ustası var mı.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2024 : Mayıs 13, 2013, 20:56:29 »
Mehmet Bey Niğde ilinde Bana tavsiye edeceğiniz veya tanıdığınız bir brc ustası varmı.yardım ederseniz çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2025 : Mayıs 20, 2013, 09:32:23 »
Mehmet bey günaydın,
bende cumartesi günü lpg dönüşümü yaptırdım nihayet. ama karar vermek zor oldu çok düşündüm karını zararını. BRC MY11 de karar kıldım. ve özmarmara da dönüşümü yaptırdım. Servisin işçiliği, personelin yaklaşımını çok beğendim. Ne gereksik samimiyet/laubalilik var ne de ilgisizlik, herşey benim istediğim gibiydi, aracın kaputunu kim açtıysa o kapattı bu çok daha önemliydi. Sonuçta özmarmaradan memnun olarak ayrıldım. Araç lpg demi benzinde mi kesinlike anlaşılmıyo, çekişte hiç bir problem yok hatta araç lpgde daha iyi gibi geldi bana :)  my07den kesinlikle daha iyi bir sisitem.

Mehmet bey test için 20tllik yakıt aldık. 55km sonra bitti, ama bu 55 km'nin %70i ortalama hız 15-20 dir yani hep dur kalk durumları. bu biraz fazla gibi görünsede araç otomatik vites ve sürekli dur kalkta gidince normal gibi geldi bana siz ne dersiniz? belki ilk gaz dolumunda bu normaldir bilemiyorum... bugün 50tl lik daha gaz aldım bakalım onla ne olacak! Şu anda aracın bilgisayar verisi benzinde 8,1/100 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2026 : Mayıs 20, 2013, 09:40:26 »
Merhaba Şükrü Bey ;
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun , BRC doğru tercih.
İlk dolum esnasında depoda hiç lpg olmadığı için alınan lpg nın bır kısmı harcanamaz. Örneğin 10 lt lpg aldıysanız yaklaşık 1-2 lt deponun tabanında kalacaktır , bu nedenle ilk depoda gaz ölçümü yapılmaz . BUndan sonraki ölçümleriniz net ölçümler olacaktır. LPG'li değil BRC'li güzel günler dilerim :)

Mehmet bey günaydın,
bende cumartesi günü lpg dönüşümü yaptırdım nihayet. ama karar vermek zor oldu çok düşündüm karını zararını. BRC MY11 de karar kıldım. ve özmarmara da dönüşümü yaptırdım. Servisin işçiliği, personelin yaklaşımını çok beğendim. Ne gereksik samimiyet/laubalilik var ne de ilgisizlik, herşey benim istediğim gibiydi, aracın kaputunu kim açtıysa o kapattı bu çok daha önemliydi. Sonuçta özmarmaradan memnun olarak ayrıldım. Araç lpg demi benzinde mi kesinlike anlaşılmıyo, çekişte hiç bir problem yok hatta araç lpgde daha iyi gibi geldi bana :)  my07den kesinlikle daha iyi bir sisitem.

Mehmet bey test için 20tllik yakıt aldık. 55km sonra bitti, ama bu 55 km'nin %70i ortalama hız 15-20 dir yani hep dur kalk durumları. bu biraz fazla gibi görünsede araç otomatik vites ve sürekli dur kalkta gidince normal gibi geldi bana siz ne dersiniz? belki ilk gaz dolumunda bu normaldir bilemiyorum... bugün 50tl lik daha gaz aldım bakalım onla ne olacak! Şu anda aracın bilgisayar verisi benzinde 8,1/100 km.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2027 : Mayıs 20, 2013, 10:01:55 »
teşekkür ederim, bende taktırtıktan sonra doğru tercih yaptığımı birkez daha anlamış oldum.
artık 50tllik benzin alırken pompacının iki defa sormasına ve bakışlarına maruz kalmıcam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2028 : Mayıs 25, 2013, 23:48:27 »
Mehmet Bey ben size daha öncede mesaj göndermiştim.bende 2011 Avensis Elagant Extra model araç var.benim aracıma Lpg taktırmam konusunda Aydınlatmıştınız ve ikna etmiştniz.bende uzn zamndır şehir dışındaydım yeni geldim.nasip olursa hafta içi lpg taktırıcam.ustam bana daha önce BRC taktırmamı söylemiştiniz.bu BRC Taktırıken dikkat etmem gereken bir şey var mı.daha doğrusu bunlarda da model model lpg var mı.siz brc nin hangi modelini taktırmamı öneririsniz.Birde Ykıt tüketimine kadar olur, şehir içinde kaç lt yakar orrtalama.Saygılarımla .Hoşçakalın.Allaha emanet olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2029 : Mayıs 27, 2013, 16:47:36 »
Merhaba Fethi Bey ;
Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir ve BRC yetkili servislerinde bu model vardır.Ekstra olarak montajı yaptıracağınız servise Toyota kablo demeti kullanmasını söyleyebilirsiniz , bu sayede aracınızın benzın enjeksıyon kabloları kesılmez ,lehım yapılmaz , soketli kablo demeti ile orjınalliği bozulmaz.Şimdiden hayırlı olsun.

Mehmet Bey ben size daha öncede mesaj göndermiştim.bende 2011 Avensis Elagant Extra model araç var.benim aracıma Lpg taktırmam konusunda Aydınlatmıştınız ve ikna etmiştniz.bende uzn zamndır şehir dışındaydım yeni geldim.nasip olursa hafta içi lpg taktırıcam.ustam bana daha önce BRC taktırmamı söylemiştiniz.bu BRC Taktırıken dikkat etmem gereken bir şey var mı.daha doğrusu bunlarda da model model lpg var mı.siz brc nin hangi modelini taktırmamı öneririsniz.Birde Ykıt tüketimine kadar olur, şehir içinde kaç lt yakar orrtalama.Saygılarımla .Hoşçakalın.Allaha emanet olun.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2030 : Mayıs 27, 2013, 16:48:23 »
Merhaba Şükrü Bey ;
Aracınızı güzel günlerde özgürce kullanın.Selamlar...

teşekkür ederim, bende taktırtıktan sonra doğru tercih yaptığımı birkez daha anlamış oldum.
artık 50tllik benzin alırken pompacının iki defa sormasına ve bakışlarına maruz kalmıcam :)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2031 : Mayıs 27, 2013, 18:47:41 »
Merhabalar Mehmet Bey benim de size bir sorum olucak..Araba araştırması içindeyken genelde de insignia bakarken aklıma Ford Mondeo 1.6 ecoboost 160 ps yatmaya başladı ancak turbo motor olduğu için nasıl sonuç verir bilemiyorum sizin bu konuda görüşünüz var mı ? Vialle lpi uyumlu gibi gösterilmeye çalışılıyor internetteki araştırmalarımda ancak birinci ağızdan bilgilendirilmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2032 : Mayıs 28, 2013, 01:10:46 »
selamün aleyküm.  verdiğiniz emek ve vakit için içtenlikle teşekkür ederim.

haziranın 1-2 si gibi yani haftaya 2013 toyota yaris 1.33 multidrive cvt  alacağım ve alır almaz lpg taktırmayı düşünüyorum.
*sıfır araca lpg takılınca motor rodaj süresi ile ilgili sorun yaşarmıyım? 
*rodaj süresi boyunca benzinle sonra lpg ile kullanmak uygun bir çözümmüdür?
*brc  ile uyumlu olacak 1.33 dual vvt motor için ne önerirsiniz, ankara mamak ta oturuyorum, hangi bayiye gideyim.
*yağlama sistemli lpg dönüşümler faydalı mı.brc de öyle bir sistem varmı. çok mu pahalı. yaris e taktırmalımıyım? taktırmasam da olurmu?
*ücret tabikide en önemli faktör :):) ortalama ne kadar tutar?  :))
*montaj ne kadar zaman sürer-ruhsat işlemleri nasıl halledilir?
teşekkür ederim. (yaklaşık 12 soru sormuşum. çok mu ayıp ettim acaba? bu da 13 oldu)
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2033 : Mayıs 28, 2013, 08:11:49 »
Merhaba Deniz Bey ;
Ford Ecoboost araçlara uygun şuan için herhangi bir lpg sistemi yok. Direkt enjeksiyonlu ve aşırı beslemeli bu araçlar için uygun sistem likit gaz enjeksiyoon sistemi.Geçen yıl (24.10.2012) İtalya seyehatimde ford ecoboost araca BRC LDI sisteminin ARGE si hala devam ediyordu , ne zaman sonuçlanır bir bilgim yok.Wialle'nin mevcutta bu araçlar için uygun ürünü yok ama ARGE si var mı bilemiyorum . Selamlar...

Merhabalar Mehmet Bey benim de size bir sorum olucak..Araba araştırması içindeyken genelde de insignia bakarken aklıma Ford Mondeo 1.6 ecoboost 160 ps yatmaya başladı ancak turbo motor olduğu için nasıl sonuç verir bilemiyorum sizin bu konuda görüşünüz var mı ? Vialle lpi uyumlu gibi gösterilmeye çalışılıyor internetteki araştırmalarımda ancak birinci ağızdan bilgilendirilmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2034 : Mayıs 28, 2013, 08:25:17 »
Aleyküm Selam Arif Bey ;
1) Avrupa'da ve ülkemizde bir çok araca 0 km de OEM montajlar yapılmaktadır.Rodaj ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız.

2)0 km araç sahiplerine söylediğim aynı cümleleri size de söylemek istiyorum ; Teknik anlamda ister LPG de ister benzinde kullanmanızın bir farkı olmayacaktır.Fakat LPG ile Benzini mukayese etmek için önce aracınızı tanımanız gerekir , bunun için aracınızın performansını , yakıt tüketimini , sürüş konforunu ilerde LPG ile mukayese edebilmek için ( aracınızı tanımak için) belirli bir süre aracınızı benzin ile kulanıp akabınde LPG dönüşümü yaptırabilirsiniz.Bunlara gerek yok ben bir an önce tasarruf edeyim diyorsanız plazadan doğrudan lpg servisine de gidebilirsiniz.

3) Aracınıza uygun ürün BRC MY11 (mavi renkli enjektör- Toyota soketli tesisat) dir. Araştırmanızı iyi yapın , müşteri referansları alın , gidip yüz yüze görüşün ; aklınıza yatan BRC bayisini bana söyleyin sizin için bir de ben telefon açıp referans olayım.

4) Subab yağlama sistemlerini önermiyorum , faydası olduğunu da düşünmüyorum aksine bu cihazların ticari kazanç sağlamak amacıyla satışının da bazı kimseler tarafından yapıldığını düşünüyorum.Piyasada lpg montajı yaptırana bu cihazların hediye bile edildiğini duyuyoruz burdan da anlayabiliriz ki piyasada bir çok farklı yağlama sistemi mevcut ve bunların büyük bir kısmının fiyatı oldukça düşük olmalı ki hediye dahi ediliyor.
Öncelikle piyasadaki bir çok yağlama sistemi emme manifoltundan vakum beslemeli olarak tek kanaldan gönderiliyor ; diyelim ki bu mucizevi yağ subablarda koruma yapıyor !
Vakum yoluyla tek kanaldan verilen bu yağ her silindire nasıl eşit ölçüde gönderiliyor? Bogaz kelebeğinin gerisinde ortak noktadan verilen bu yağ her silindire eşit gidemez!Hadi eşit gittiğini düşünelim peki silindire gönderilen bu yağ her devirde eşit yağ püskürtüyor ama silindirlerdeki yanma oranları ve ısısı her devirde aynı değil ki !!! 2.000 RPM de gönderdiğiniz yağı 5.000 RPM de de aynı oranda gönderiyorsunuz sizce her devirde aynı miktarın gönderilmesi ne kadar mantıklı?
Şimdi bunun da farklı devirlerde farklı oranda ve farklı silindirlerden gönderildiğini düşünelim (pahalı bir markanın yağlama sisteminin yaptığı gibi )
Aşağıdaki teknik resimi incelerseniz sübap yağlama sistemi emme manifoldu üzerinden emme sübaplarına bir miktar yağ gönderiyor ve bu içeriği %100 bilinmeyen yağın sübaplara yapışıp ,subab üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturacağı ya da soğumaya neden olacağı varsayılıyor. Yağın miktarı ve fiyatı da ayrı bir olay , binlerce kilometre sonunda biten yağın miktarı bir kaç litre ve bu bir kaç litre yağın fiyatı da hiç de ucuz değil . 4 silindire bölerseniz ve ortalama olarak 2500 devirde giden bir aracın her bir pistonunda saniyede 50 ye yakın patlama olduğunu hesaplanırsa nasıl bir soğuma olacak o da merak konusu !

Hadi buna da tamam dedik , bu mucizevi yağ bir koruma hatta soğuma meydana getirdi Peki, ŞİMDİ DİKKAT!!! Emme subabları bu yağ sayesinde korundu peki EKSOZ SUBABLARI NE OLDU???

Yağ emme manifoldundan sübaba verildi, hadi sübap o kısacık zaman aralığında bir miktar soğudu varsayalım. Ardından buji çaktı, patlama-yanma gerçekleşti ve içeriye giren bir miktarcık yağ yandı gitti... Pekiii, egzoz sübapları NE OLACAK?

Emme sübaplarını korumayı başarsanız bile EKSOZ sübapları yine öngörülen zamanda eriyip gidecek. Sadece egzoz sübapları da değil, sübap yatakları ve ilerleyen zamanda silindir kapağı da mutlaka zarar görecek. Peki emme sübapları daha az zarar gördü diye motor kapağı bir kez açılınca sadece egzoz sübapları mı değiştirilir? Tabii ki hayır! 16 valfin hepsi de takım olarak değişir!

Peki sübap yağlama sisteminin faydası nerede kaldı? Neye yaradı?

Yağlama sistemlerini kesinlikle önermiyorum başta da dediğim gibi bir işe yaradığını da düşünmüyorum , Siz bir aracı yanlış sistem ve yanlış ayar ile yürütürseniz fakir karışımdan dolayı ister yağlama sistemi ister ballama sistemi ister ne sistemi olursa olsun o subablar aşınır.Burda subabı korumak içinaracı doğru AFR ile yürütmeniz gerekiyor ,bunun içinde doğru ürün doğru montaj ve doğru kalibrasyon gerekir

5) BRC MY11 montaj fiyatı 1.600 TL 10 taksittir.

6) Her servisin yoğunluğu ve her ildeki takip işlemleri farklı olduğu için bunu montajı yaptıracağınız servis ile görüşmelisiniz.

Aklınıza takılan tüm konularda bana yazabilirsiniz.Selamlar...

selamün aleyküm.  verdiğiniz emek ve vakit için içtenlikle teşekkür ederim.

haziranın 1-2 si gibi yani haftaya 2013 toyota yaris 1.33 multidrive cvt  alacağım ve alır almaz lpg taktırmayı düşünüyorum.
*sıfır araca lpg takılınca motor rodaj süresi ile ilgili sorun yaşarmıyım? 
*rodaj süresi boyunca benzinle sonra lpg ile kullanmak uygun bir çözümmüdür?
*brc  ile uyumlu olacak 1.33 dual vvt motor için ne önerirsiniz, ankara mamak ta oturuyorum, hangi bayiye gideyim.
*yağlama sistemli lpg dönüşümler faydalı mı.brc de öyle bir sistem varmı. çok mu pahalı. yaris e taktırmalımıyım? taktırmasam da olurmu?
*ücret tabikide en önemli faktör :):) ortalama ne kadar tutar?  :))
*montaj ne kadar zaman sürer-ruhsat işlemleri nasıl halledilir?
teşekkür ederim. (yaklaşık 12 soru sormuşum. çok mu ayıp ettim acaba? bu da 13 oldu)
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2035 : Mayıs 28, 2013, 10:45:50 »
yaldizlar otogaz - ivedik merkez san sitesinde.
nasildir.? yardimci olurlarmi
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2036 : Mayıs 28, 2013, 12:26:32 »
Arıf bey
Maılınıze cevap gönderildi

yaldizlar otogaz - ivedik merkez san sitesinde.
nasildir.? yardimci olurlarmi
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2037 : Mayıs 28, 2013, 12:31:58 »
tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2038 : Mayıs 29, 2013, 02:05:32 »
2007 brc lpg li corollam arıza lambası 1 yıl ı geçti söndüremediler nereye gösterdiysem de, hepside fakir karışımdan olduğunu söyledi.siir çevresinde varmı iyi usta yapabilecek, burada okuduğum bir konudan çok huylandım aracın gazı kısık olduğundan lamba yanar açtırmak gerek diyorlar lpg servisimi yapar bu işi. En önemlisi şehir içi mesela 1-2 km yol gidiyorum normal sürüş de motor kaputunu açınca alev gibi ısı vuruyor normal mu sizce bu, uzun yolda da ısınıyor ama sıkıntı olmadı hiç???
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2039 : Mayıs 29, 2013, 02:12:33 »
Merhabalar mehmet abi iyi çalışmalar .  2011 avensisime brc taktırmaya karar verdim siz hangi kiti tavsiye edersiniz ve maliyeti ne olur
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)