Gönderen Konu: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi  (Okunma sayısı 746204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG Sıralı Sistemler Hakkında Soru-Cevap Köşesi
« Yanıtla #2000 : Mayıs 04, 2013, 19:44:09 »
Merhaba Gökhan Bey ;

Ustanız bahsettiği emme manifoltuna takılan gaz nipellerinin yeri. Toyota corollaların emme manifoltunun en yakın yerden gaz girişi yapılabilmesi için Ustanızın da bahsettiği gibi o parçanın sökülmesi gerekir. Ustanızın anlattığı durum doğrudur. Selamlar...

o parça sökülmeden birkaç santim uzağından yapılmasının bir sakıncası var mı peki? Teşekkürler
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2000 : Mayıs 04, 2013, 19:44:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2001 : Mayıs 04, 2013, 22:04:58 »
Merhaba Erkan Bey ;

Toyota dual vvti 'ın bobinin arızalandığı henüz duyulmamıştır , bu nedenle sorunun ateşleme bobini kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Toyota dual vvti'larda devir sinyali bobinden bağlanır ve lehimlenir , Motora karşıdan baktığınızda 1 nolu bobinin 2. kablosundan (ince mavi sarı ya da düz sarı) burdan sinyal alınmalıdır. 
Aracınızdaki tetiklemenin nedeni lpg kaynaklı olma ihtimali yüksek.Aracınız silindir tekleme arızası veriyor .Öncelikle arıza koduna göre teklemenin hangi silindirde olduğunun tespiti gerekiyor.Örneğin P0401 kodlu arıza 1. silindirde yanma bozukluğudur. Bu şekilde arızanın hangi silindirde olduğunu önce tesbit edeceksiniz ( p0402 , p0403 , p0404 ) Tekleme örneğin 1. silindirde ise , o silindire giden enjektör , enjektör hortumu , enjektör nozzle , manifolt nipeli kontrol edilecek ve muhtemelen sorun tespit edilecek.Sonucu lütfen bizimle paylaşın...
Mehmet ustam yakın olsa çıkıp geleceğim.Devir sinyali galiba 4. bobinden alınmış.Motora baktığımızda sağdan ilk bobin.Fotolarını yüklesem bir bakabilirmisiniz montaj şekline?
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris Cross
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '23
  • 26 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2002 : Mayıs 05, 2013, 09:56:14 »
Merhaba Fatih Bey ;

Muhtemel olarak bir montaj hatası söz konusu fakat bahsettiğimiz hatanın nerde olduğunu doprudan söyelemeyeceğim ,aklıma gelen İhtimaller ise şunlar ;
*Devir bağlantısı yanlış yerden yapılmış olabilir (krank devir yerine bu araçlarda bobinden sinyal alınmalıdır)
*Devir bağlantısı lehimlenmemiş olabilir
*Manifolt girişleri yanlış (geriden) yerden yapılmış olabilir
*Enjektör Hortumlarında kırıklık , ezilme ; nozzlle larda tıkanıklık olabilir
*Enjeksiyon  Sıralamasında hata olabilir
*Yanlış enjektör takılmış olabilir ( olması gereken turuncu)

Mehmet Bey cavabınız için teşekkürler dün ustam sorunu halletti. Programda auris ile ilgili bir yer tıklanması gerekirken tıklanmamış. Usta düzeltince sorun düzeldi.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
2023 yaris cross hybrid passion x pack sarı(sahra)-siyah
2012 avensis elegant extra makyajlı 1.6. BRC’li beyaz (satıldı)
2010 auris comfort extra 1.6 metalik gri (satıldı)
2006 corolla terra 1.6 gümüş gri (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2003 : Mayıs 05, 2013, 11:05:31 »
Merhaba ;

Sorunun düzelmesine sevindim ama hiç bir lpg sisteminde araca özel tıklanılması gerekilen bir yer yoktur :) Ustaya selamlar...

Mehm

et Bey cavabınız için teşekkürler dün ustam sorunu halletti. Programda auris ile ilgili bir yer tıklanması gerekirken tıklanmamış. Usta düzeltince sorun düzeldi.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2004 : Mayıs 05, 2013, 11:08:47 »
Merhaba Gökhan Bey ;

Şuan aracınızda bir sıkıntı yoksa değişikliğe gerek yok.Selamlar...

o parça sökülmeden birkaç santim uzağından yapılmasının bir sakıncası var mı peki? Teşekkürler
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2005 : Mayıs 05, 2013, 11:22:17 »
Merhaba Gökhan Bey ;

Şuan aracınızda bir sıkıntı yoksa değişikliğe gerek yok.Selamlar...

Hiçbir sıkıntı ve sorun yaşamadım Mehmet Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2006 : Mayıs 07, 2013, 08:13:14 »
LPG'li güzel günler dilerim...

Hiçbir sıkıntı ve sorun yaşamadım Mehmet Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ben toyota'yla büyümüşüm
« Yanıtla #2007 : Mayıs 07, 2013, 14:40:38 »
selam mehmet ustamız ve konuyu takp eden arkadaşlar. geçen sene bu zamanları lpg taktırmayı düşünüp buradaki konuyu farketmiştim çok hayırsız çıktım :) mehmet usta sayaesinde brc taktırdım sonra birdaha buraya yazacak bişey bulamadım konuyuda takip etmedim :) çünkü gerek kalmadı 15 000 km yaptım ve sadece bakıma gittim geçen yaz aracım lpg 1.90 iken km de 16 krş yaktı aracım . mehmet ustaya teşekkürler ne demişler lpg li değil brc li :) saygılar sevgiler.

not: atiker taktıran arkadaşım 4 kere arızaya gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2008 : Mayıs 07, 2013, 19:36:34 »
Mehmet Bey, evde doğalgaz sızıntısını ikaz eden bir sistem gibi LPG'li araçlar içinde böyle bir sistem var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2009 : Mayıs 08, 2013, 08:19:13 »
Emre Merhaba ;
Aracını sorunsuz kullanmana sevindim , LPG'li değil BRC 'li  güzel günler dilerim :)

selam mehmet ustamız ve konuyu takp eden arkadaşlar. geçen sene bu zamanları lpg taktırmayı düşünüp buradaki konuyu farketmiştim çok hayırsız çıktım :) mehmet usta sayaesinde brc taktırdım sonra birdaha buraya yazacak bişey bulamadım konuyuda takip etmedim :) çünkü gerek kalmadı 15 000 km yaptım ve sadece bakıma gittim geçen yaz aracım lpg 1.90 iken km de 16 krş yaktı aracım . mehmet ustaya teşekkürler ne demişler lpg li değil brc li :) saygılar sevgiler.

not: atiker taktıran arkadaşım 4 kere arızaya gitti.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2010 : Mayıs 08, 2013, 08:22:23 »
Merhaba Gökhan Bey ;

Evet bazı firrmalar tarafından bu tip cihazlar imal edildi , ben de test etme fırsatı buldum , fakat çok başarılı değiller. Örneğin dedektörü sadece 1 tane ve bu dedektörü lpg sisteminin regulatör bölümüne yakın konumlandırıyorlar fakat motor bölümünde muhtemel sızıntı olabilecek farklı lpg aparatları var! Ayrıca hassasiyeti fazla açtıklarında motor ya da eksoz kokusundan etkilenebiliyor gereksiz ikaz verip insanları tedirgin edebiliyor , hassasiyeti kıztığınızda bu seferde minimum kaçaklarda devreye girmiyor.Özetle daha efektif bir sistem henüz yapılmadı , olursa sizinle paylaşırım.Selamlar...

Mehmet Bey, evde doğalgaz sızıntısını ikaz eden bir sistem gibi LPG'li araçlar içinde böyle bir sistem var mı?
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2011 : Mayıs 08, 2013, 19:43:11 »
Merhaba Gökhan Bey ;

Evet bazı firrmalar tarafından bu tip cihazlar imal edildi , ben de test etme fırsatı buldum , fakat çok başarılı değiller. Örneğin dedektörü sadece 1 tane ve bu dedektörü lpg sisteminin regulatör bölümüne yakın konumlandırıyorlar fakat motor bölümünde muhtemel sızıntı olabilecek farklı lpg aparatları var! Ayrıca hassasiyeti fazla açtıklarında motor ya da eksoz kokusundan etkilenebiliyor gereksiz ikaz verip insanları tedirgin edebiliyor , hassasiyeti kıztığınızda bu seferde minimum kaçaklarda devreye girmiyor.Özetle daha efektif bir sistem henüz yapılmadı , olursa sizinle paylaşırım.Selamlar...

Teşekkürler Mehmet Bey, takip edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 AVENSİS ELEGANT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '04
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2012 : Mayıs 09, 2013, 12:30:34 »
Merhabalar Mehmet bey az çok verdiğiniz bilgileri okudum gerçekten çok faydalı ve önemli bilgiler biz de Carina mıza tüp taktırmayı düşünüyoruz  brc taktırma taraftarıyım sizden de bir öneri almak istedim atiker de iyi midir acaba ? çevreden hep atiker de iyi falan diye duyuyoruz çelişkide kaldık. Yardımcı olursanız çok seviniriz.
04' TOYOTA AVENSİS 1.6 ELEGANT
98' TOYOTA CARİNA 2.0 GLi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2013 : Mayıs 09, 2013, 22:37:58 »
Mehmet bey öncelikle teşekkür eder saygilar sunarim. Benim aracim 2009 model Elegant Corolla manuel .sizce tüp bu araba için   sıkıntı cikarir mi ....brc ye cok güzel diyorlar dogru mu bu brc ni  kit leri nasıl oluyor... bolge bayisiniz ic anadolu nun aksaray da ki cetinler otogaz brc bayisi bu bayii önerir misiniz. Saygilarimla
ALTINDAN AĞAÇ OLSAN ZÜMRÜTTEN YAPRAK, AKIBETE YÜZÜNÜ ÖRTECEK BİR AVUÇ TOPRAK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2014 : Mayıs 10, 2013, 10:26:52 »
Merhaba Hakkı Bey ;
Toyota Corolla Dual vvti motor BRC ile tam uyumludur , gönül rahatlığıyla dönüşüm yaptırabilirsiniz.Çetinler Otogaz'ı tanımıyorum ama eminim iyi bir meslektaşımızdır  selamlarımı iletin , belki onlar bizi tanıyabilir :)

Mehmet bey öncelikle teşekkür eder saygilar sunarim. Benim aracim 2009 model Elegant Corolla manuel .sizce tüp bu araba için   sıkıntı cikarir mi ....brc ye cok güzel diyorlar dogru mu bu brc ni  kit leri nasıl oluyor... bolge bayisiniz ic anadolu nun aksaray da ki cetinler otogaz brc bayisi bu bayii önerir misiniz. Saygilarimla

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2015 : Mayıs 10, 2013, 10:28:51 »
Merhaba Sinan Bey ;
Carina LPG ile tam uyumlu bir araçtır , montaj da hatasız yapılırsa sorun yaşamazsınız. Gönül rahatlığıyla lpg dönüşümü yaptırabilirsiniz. Marka konusunda bu araçta her marka sorunsuz çalışır ama önemli olan bu sorunsuzluğun ne kadar devam edeceğidir.Burda da ürünün kalitesi ön plana çıkmaktadır.Selamlar...

Merhabalar Mehmet bey az çok verdiğiniz bilgileri okudum gerçekten çok faydalı ve önemli bilgiler biz de Carina mıza tüp taktırmayı düşünüyoruz  brc taktırma taraftarıyım sizden de bir öneri almak istedim atiker de iyi midir acaba ? çevreden hep atiker de iyi falan diye duyuyoruz çelişkide kaldık. Yardımcı olursanız çok seviniriz.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 AVENSİS ELEGANT
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '04
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2016 : Mayıs 10, 2013, 12:46:43 »
Merhaba Sinan Bey ;
Carina LPG ile tam uyumlu bir araçtır , montaj da hatasız yapılırsa sorun yaşamazsınız. Gönül rahatlığıyla lpg dönüşümü yaptırabilirsiniz. Marka konusunda bu araçta her marka sorunsuz çalışır ama önemli olan bu sorunsuzluğun ne kadar devam edeceğidir.Burda da ürünün kalitesi ön plana çıkmaktadır.Selamlar...
Tamam Mehmet bey bu önerilerinizi de göz önünde bulunduracağım teşekkür ederim.
04' TOYOTA AVENSİS 1.6 ELEGANT
98' TOYOTA CARİNA 2.0 GLi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2017 : Mayıs 10, 2013, 18:51:27 »
merhaba mehmet bey uzun zamandır lpg kullanıyorum -brc emkar lpg   topkapı- montajı yapıldı hıc sorun yasamadım ğayet memnunum
bır sorum olacak lpg kıtının omru kac senedır acaba .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2018 : Mayıs 13, 2013, 09:23:04 »
Merhaba Timuçin Bey ;

Lpg dönüşümünde kullanılan enjektörlerin büyük bir kısmı selenoıd valflidir ve bu enjektörlerin uçlarına aracın beygir gücü ,motor hacmi ve silindir sayısına göre bir hesaplama yapılıp nozzle dediğimiz enjektör uçları (memeleri) takılır , şayet bu uçlar büyük ya da küçükse bahsettiğiniz problem yaşanır çünkü lpg gazı yeterli ölçüde silindire gönderilemez .Nozzlların kontrol edilmesinde fayda var.
Doğru ölçüyü bulmanın en temel kuralı ton benzin ve ton gaz sürelerine bakmak ile olur. Aracınızın rolantideki ton benzin süresi yaklaşık 2.12 ms dir bu durumd ton gaz süresi 3.00 olması gerekiyor , eğer aradaki fark fazla ise nozzlar küçük geliyor demektir , ton gaz süresi ton benzinden küçük ise nozzlar buyuk geliyor demektir.Selamlar...

Mehmet Bey Cumartesi Eskişehire gittim ve LPG montajı yaptırdığım Zavoli servisinde yazılım güncellemesi yapıldığı söylendi ve yeni yazılım yüklenerek problem giderildi, ilginize tekrar teşekkür eder, hayırlı işler bol kazançlar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2019 : Mayıs 13, 2013, 09:45:28 »
Merhaba Timuçin Bey ;
Öncelikle sorununuzun düzeldiğine sevindim. Servis bu işlemleri yaparken aracınızın başında mıydınız?

Mehmet Bey Cumartesi Eskişehire gittim ve LPG montajı yaptırdığım Zavoli servisinde yazılım güncellemesi yapıldığı söylendi ve yeni yazılım yüklenerek problem giderildi, ilginize tekrar teşekkür eder, hayırlı işler bol kazançlar dilerim.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ