0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehme Bey selamlar öncelikle bizi burda aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.ustam bende yeni 2011 avensis elagant extra model arac aldım.arabamı çok beğeniyorum aa inanın gönül rahatlığı ile binemiyorum,çünkü şehir içi çok yakıyor.dün arkadaşarım bana lpg taktırmam konusunda çok baskı yaptılar ama ,bende arabaya bir zara verir korkusuyla soğuk bakıyorum.ama yine de biraz araştırdım,fakat araştırmalarımın sonucunda bir ksısm arkadaşlar ve bayiler lavato takmamı bir kısım arkadaşalrda brc takmamı söylediler.siz hangi markayı önerirsiniz.brc iyi bir markamı.ayrıca lpg taktıktan sonra motor arıza lambası yanacakmı ustam beni bilgilendiriseniz çok sevinirim.Saygılarımla hoşçakalaın.
Ustam iyi günler kolay gelsin. 11000 km 2010 model 1.6 benzinli 97kw aurisim var yeni aldım.Eski aracımda yılda ortalama 10000 km yapıyordum.Bu araç için lpg gerekli mi? lpg uyumlumu? Uyumluysa hangi markayı önerirsiniz? Birde haberlerde manifold delinmeden takılan sistemler varmış diye duyduk bu sistemler motor ömrü için daha mı uygundur?Konyada tavsiye edeceğiniz sistemi takabilecek memnun olacağımız iyi bir usta tavsiye ederseniz sevinirim.Hayırlı günler.İyi çalışmalar.
Merhabalar Mehmet bey. aracıma BRC my 11 taktırmak istiyorum. beylikdüzünde oturuyorum. Ayar otogazı tavsiye ettiğinizi daha önceki mesajlarınızdan biliyorum. ancak ayar otogazın bir kocasinan da bir merkezi ve beylikdüzünde şubesi var. beylikdüzündeki şubeden yaptırırsam merkezdeki ile aynı hizmeti alır mıyım?
Mehmet Bey Merhaba; Bir arkadaşımın Renault Symbol 2009 model aracı var.Kendisi BRC taktırmayı düşünüyor.Ben de senin bu işin kompedanı olduğunu söyledim.Ve BRC hakkında sana bir kaç şey sormak istiyoruz.Senden alacağımız cevaba göre hareket edeceğiz.1.Bizim araca en uygun BRC kiti hangisi(MY 11 en son çıkan kit herhalde)2.İkamet İzmir , burada tanıdığınız bir montajcı var mı.Tavsiyeniz nedir?3.Şu an arkadaşın aracına uygun olan kitin tahmini fiyatı nedir?4.Bir de araca manifolt delinmeden takılabilen bir BRC kiti varmış.Bunu tavsiye edermisiniz.Bu model kitin avantajları ve dez avantajları nelerdir.5.Mevcut BRC kitlerindeki tüm enjektörler aynı mı? Yoksa modele göre enjektör farklılığı var mı, opsiyonel mi?(Çünkü prinste enjektör seçimi yapabiliyorsunuz .Prins veya Khein gibi..)Bize hangi enjektörü tavsiye edersiniz.Dediğim gibi sizden alacağımız cevaba göre hareket edeceğiz.Bir de İzmir Karabağlar 2A da tanıdığınız var mı? Tavsiye edermisiniz?(Buna özelden de cevap verebilirsiniz )Selamlar.
Mehmet bey, lpg'li bir araç en fazla kaç km kullanılabilir.
Merhaba Tekin Bey ;1)Aracınıza uygun ürün BRC MY11 dir.2)İzmir 2A firmasından Yasin Akdağ ile görüşüp selamlarımı iletebilirsiniz.3)Tavisye edilen montaj fiyatı 1.600 TL 10 taksittir.4)Gaz pipolu montaj her araca uygulanamaz.Renault clio araca klasik gaz nipeli takılarakuygulama yapılacak.5) Aracınıza takılacak enjektör BRC ino3 my09 Blue (mavi) enjektörlerdir. Selamlar...
Mehmet bey merhaba..Kardeşime 1,6 auris aldık benzinli. Kendisi fatsada . Ben size yönlendirdim ama abi bana uzak biraz dedi. Acaba yakınında tavsiye edebileceğiniz bir bayi varmı?
Mehmet bey, dün bir arkadaşım da lpg dönüşümü yaptırdı. Usta takarken benim montaja baktırdım. Enjektörlerin delinip takıldığı yer ismi aklıma gelmedi ama takılan yerin biraz uzak bir yere montaj yapıldığını söyledi kendileri biraz daha dip noktaya montaj yapıyorlarmış fakat dip noktaya takarlarken aracın orjinalinde olan demir bir conta gibi bir parçayı sökerek takıyorlar. Ben parçaların ismini tam hatırlayamadığım için tam anlatamamış olabilirim ama umarım siz beni anlamışsınızdır. Sizce doğru olan nedir?
Herkese iyi akşamlar.11000 km deki walve matic aracıma çarşamba günü kitmtm lpg sistemi taktırdım.bugün dip gaz yapınca acaba benzine geçiyormu diye deneme yapıyım dedim.Ama karşılaştığım şey beni çok üzdü Yaklaşık 40km hızla giderken dip gaz yaptım araba silkelenmeye (teklemeye) başladı gazdan ayağımı çekince silkeleme geçti.gaza yüklenmeden hafif hafif bastığımda hiçbir sıkıntı yok. aynı şeyi benzinde denedim bir sıkıntı yok.Acaba sıkıntı nedir?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Merhaba Timuçin Bey ;Lpg dönüşümünde kullanılan enjektörlerin büyük bir kısmı selenoıd valflidir ve bu enjektörlerin uçlarına aracın beygir gücü ,motor hacmi ve silindir sayısına göre bir hesaplama yapılıp nozzle dediğimiz enjektör uçları (memeleri) takılır , şayet bu uçlar büyük ya da küçükse bahsettiğiniz problem yaşanır çünkü lpg gazı yeterli ölçüde silindire gönderilemez .Nozzlların kontrol edilmesinde fayda var. Doğru ölçüyü bulmanın en temel kuralı ton benzin ve ton gaz sürelerine bakmak ile olur. Aracınızın rolantideki ton benzin süresi yaklaşık 2.12 ms dir bu durumd ton gaz süresi 3.00 olması gerekiyor , eğer aradaki fark fazla ise nozzlar küçük geliyor demektir , ton gaz süresi ton benzinden küçük ise nozzlar buyuk geliyor demektir.Selamlar...
Mehmet Bey iyi günler.2007 yeni kasa corolla aracımda zavoli kit bulunmaktadır.Teklemeler olması sebebiyle arıza tespit cihazına bağladık.Usta bobin arızası göründüğünü bunun sebebinin lpg elektriğinin bobinden alınmasını gösterdi.Ecu dende alabiliriz ama biraz riskli olur dedi.Bu şekilde kullan bir şey olmaz dedi ama ben pek ikna olmadım.Arıza lambası teklemeden sonra yanıyor ve daha sonra kendiliğinden sönüyor.Çok sıkda olmuyor.Sizin fikriniz nedir acaba?Siz bu elektrik olayını nasıl hallediyorsunuz?İyi çalışmalar.